Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TOOL vs APC
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Alternatywa
Stron: 1, 2, 3, 4
kempa
sam smierdzisz... closedeyes.gif

ale ok... skoro tak, to co w niej takiego smierdzacego... ??
_Milan_
wszystko!!

od spedalonego do granic wokalu 9 a mialo byc ostrzej, agresywniej), po powtarzajace sie wrecz riffy ( a 5 lat ja robili), po w h,uj przewidywalne kawalki ( a mialy byc chyba nieprzewidywalne ,o)

wogole, jedeynyu kawalek ktory mi sie podoba to ten o kolesiu co zayebal klucze, dialog plus podklad, to lunbie
kempa
ku.rwa jego mac... dobrze wiedziałes ze nie mam juz fajek... ku.rwa mac dobrze wieziałes, ze bede musiał zapalic gdy to przeczytam, ku.rwa mac... musze zapalic... zrobiłes to celowo.
_Milan_
muahahhahaa, pal pal, herbate liptona xD

wogole,to chyba prtzez 5 lat robili projekt "okladki z goglami" ,a pod koniec nagrali muze, o

pall mall, chodz tu
golab
cóż, Milan ma troszku racji, płyta nie przetrwała próby czasu
syf roku to to nie jest, ale gdzie temu do Aenimy czy Lateralusa, panie

5 lat, kur.wa, czekamy do 2011;p
_Milan_
nie no przesadzilem, syfem rokuy jest plagiarism dillingera, al e kurvaaa 5 lat czekania, i po 10 minutach juz wiedzialem ze to bedzie ch,ujnia

ciekawe czy obso kupil oryginal ( dawal fotki ) huehue

to ja se wlacze po raz setny aenime
golab
Psychonaut aka AZBest ma orga;p

jak tam Azi, okularki fajne? xD

włączam mego oryginalnego Lateralusa
kempa
oczywiscie, ja nie smiem porównywac 10000 days do aenimy, lateralusa, czy undertow, ale na pewno nie jest syfem i cały czas z checia wracał do tej płyty. moze jest mniej surowa, mniej ostra, nie ma klimatu poprzedniczek, ale moim zdaniem nie jest nawet gorsza... jest inna... jest przyjemna... jest fajna... lubie ja.

pale, Milan... nie herbate ;]
_Milan_
azbest pewnie sie wkurvil ,wyrwal okularosy z okladki i buja sie w nich po miescie xDDDD

bo co ,bezie ogladal ta operetke do usranej smierci , a tak przynajmniej lans

serio ,gdybym mial ta pyte w oryginale, zorbulbym to i wjepau do youtruba

a co

o, opiate leci , "deaf and blind and born to follow"

hhaaha, czyzby o fanach toola xDDD
kempa
a tak w ogóle undertow rox closedeyes.gif

ed.
Milan ide do Ciebie ;>
_Milan_
chudz
kempa
wypnij co masz wypiac... icon_wink.gif
Grzehoo
APC > Tool
_Milan_
Przemus... daaajjj ssspokoj

PANIE, JA TU MIESO SPRZEDAJE XDDD
golab
QUOTE(Grzehoo @ 3 12 2006, 03:41) *

APC > Tool

błąd logiczny
kempa
jestecie niereformowalni... closedeyes.gif
Grzehoo
QUOTE(golab @ 3 12 2006, 03:43) *

QUOTE(Grzehoo @ 3 12 2006, 03:41) *

APC > Tool

błąd logiczny

1. APC
2. Tool

APC
Tool

APC
Tool
_Milan_
grzehoo, dlaczego sluchasz east hestings za pol godziny?
Grzehoo
Na last.fm chyba nie przestawiają czasu na zimowy
_Milan_
to krocej pozyjesz
golab
Tool > APC - aksjomat
kempa
ej no ale APC tez daje rade imo, niektóre kawałki nawet bardzo.

Ogólnie Maynard: <3
szczurek
Tool>APC

APC byloby zaj,ebiste gdyby potrafili troche mocniej przypie,przyc w gitary etc. A tak to w sumie lajtowe plumkanie. Chociaz eMOTIVe mi sie podoba.

10k Days to lipa, a "The Pot" to juz w ogole
golab
no lubię sobie zarzucić "Magdalena", "Judith" czy "Pet", ale nie zaprzeczajmy faktom
Psychonaut
QUOTE(golab @ 3 12 2006, 03:30) *

Psychonaut aka AZBest ma orga;p

jak tam Azi, okularki fajne? xD

włączam mego oryginalnego Lateralusa

Super, super, otworzylo mi sie dzieki nim 3. oko!! Sprawdzcie!!

QUOTE(_Milan_ @ 3 12 2006, 03:32) *

azbest pewnie sie wkurvil ,wyrwal okularosy z okladki i buja sie w nich po miescie xDDDD

bo co ,bezie ogladal ta operetke do usranej smierci , a tak przynajmniej lans

serio ,gdybym mial ta pyte w oryginale, zorbulbym to i wjepau do youtruba

a co

o, opiate leci , "deaf and blind and born to follow"

hhaaha, czyzby o fanach toola xDDD

Zginiesz, puszczam na Ciebie klatwe sim salabim bam ba!

Spamujecie tu, zolwiki ;f.
Grzehoo

uknot
Te okularki z 10k days są do kitu moim zdaniem, ja tam nic nowego przez nie nie zobaczyłem. Inna rzecz, zem slepy może
Jezeli o oprawe albumu chodzi to studium człowieka z książeczki w Laterze jest nie do pobicia.
Psychonaut
Przygladaj sie. Pozorny trojwymiar jest.
basbot11
co do 10000D to płyta jest inna niż poprzednie wydawnictwa tool, ja bym tu nie powiedził ze gorsza ale inna. gdybyśmy dostali coś podobnego do do poprzednich albumów to by sie dopiero zaczeło narzekanie, a tak ludzie oskarżaja ich tylko o docinanie kuponów wink.gif a okulary działają, gdy sie przez nie patrzy na te spreparowane fotki to wydają one wtedy jakby były 3d.
golab
no rzeczywiście jest inna, przypomina zbiór b-side'ów i odrzutów
gdyby tak została nazwana i wypuszczona w dwa lata po Lateralusie jako ochłap przed następnym albumem to byłoby spoko wg mnie
totencham
Mnie się ostatnio bardziej spodobało 10000days. Jedynym jej problemem jest imo mała ilość utworów "właściwych", tzn. takich, które nie uznałbym za przerywniki. Ale i tak jest soczyście.
h1m3r4
Jak dla mnie to tool i apc sa na rowni, tylko slucham ich odpowiednio do nastroju. A wokal... to jest po prostu poezja, cudowny, przenikliwy, porywający głos. Koles jest naprawde niesamowity.
I'm lovin' it cool.gif
ghost.
CYTAT(h1m3r4 @ 16 03 2007, 19:19) *
Jak dla mnie to tool i apc sa na rowni, tylko slucham ich odpowiednio do nastroju. A wokal... to jest po prostu poezja, cudowny, przenikliwy, porywający głos. Koles jest naprawde niesamowity.
I'm lovin' it cool.gif

swoja baba cool.gif Keenan ma co prawda zapedy lekko pedalskie czasami (zwłaszcza na koncertach uwidaczniane co dobitnie przekazał obso jakis czas temu ;] ), ale talentu mu (Maynardowi, nie obso ;f ) odmówić nie można
h1m3r4
wiesz, w sumie mam gdzies co on robi, bo slucham jego muzyki i tak naprawde nie musze nawet wiedziec jak on wyglada wink.gif
kiedy jeszcze nie widzialam jego foty, to po tym glosie wydawalo mi sie, ze to musi byc jakis zayeahbisty koles biggrin.gif
coz... nie jest to brad pitt, ale to moze nawet i lepiej wink.gif I tak kocham go za ta muzyke tongue.gif
basbot11
mainard pedałem nie jest bo ma żene i syna, a co kto robi na scenie albo w życiu prywatnym to ich sprawa mnie to nie interesi, bo jedyna rzecz na którą zwracam uwage to muzyka którą dany zespół robi. APC jest zespołem bardziej lajtowym i bardziej przystepnym w odbiorze niż TOOL, moim zdaniem nie można tych kapel porównywać bo to w sumie dwie rózne odnogi rocka, ale jak dlamnie to TOOL stoi oczko wyżej nią APC.
ghost.
nikt nie mowi ze jest
basbot11
wiem, ale chodzi mi oto ze niektórzy bardziej zwracają uwage na to jak kto wyglada i corobi prywatnie niż na muze. a zreszta walić to.
ghost.

"...ale grają fajnie wiec mam ich imidż w du.pie" - no przepraszam Cie ;f
Obsolete
podje balem

Tool - Maximum Tool: Audio Biography [2003/MP3/V0 (VBR)]

1. Intro / The Weight
2. Fermentation
3. Crystalisation
4. First Fruits
5. Further Out
6. Fractured
7. Whole
8. Splinters
9. A Gathering In
10. Forging Anew

One of the heaviest and most radical bands to emerge in the last decade, Tool are also one of the most enigmatic. Since their formation in Los Angeles in 1991, Tool's dense, rhythmic music, claustrophobic riffing and unconventional, esoteric lyrics have won them a large and loyal fanbase the world over. 'Maximum Tool' now gives the complete and unauthorised biography of the band from their earliest days to multi-platinum success as well as encompassing the story behind singer Maynard Keenan's hugely successful side-project, A Perfect Circle. A perfect opportunity to discover the tale behind a band that has changed the contemporary rock scene beyond recognition. Out of the darkness, into the light; this is Tool.

http://ifolder.ru/1890012

kempa
zaciagacie z tego normalnie, czy tylko ja mam cos na(pipi)ane w łaczach ?
Obsolete
Z ifoldera? Bezproblemowo, tylko bukwy uze znac trza;] W dobie rosyjskiej dominacji wymiany plikow internetowych, przydatna rzecz;]

Juz ruskie wrzucily na rapida - http://rapidshare.com/files/29319220/Tool_...m_Tool.rar.html
szumi
ROCKABYE BABY!
LULLABY RENDITIONS OF TOOL
pass : nodatta.blogspot.com

http://lix.in/b11a6b
AngelOfDust
CYTAT
ROCKABYE BABY!
LULLABY RENDITIONS OF TOOL
pass : nodatta.blogspot.com

http://lix.in/b11a6b

Moglby ktos wrzucic np. na rapidshare? Sloty z Polski sa pozajmowane, a na Ubuntu nie zainstaluje Toolbara wink.gif.
Obsolete
Jak ktos sciagnal, to moze poratuje, ja tylko lin wrzucilem;]

Dla ludzi lubiacych Toola mam dwa zespoly, ktorym najblizej do tej muzyki - Suns of The Tundra i Peach.
Jasne, ze nie spiewa tam Keenan etc, ale kolesie graja czesto wrecz identycznie (w sumie nie ma sie co dziwic co do podobienstw, bo to sa zespoly basisty Tool)., zachowujac jednak sporo wlasnego stylu.
Zreszta na nowego Toola to sobie poczekacie pewnie troche lat i nikt nie gwarantuje, ze bedzie dobry;]

W kazdym razie, gdyby ukladac ranking zespolow grajacych najbardziej podobnie do Tool, to te bylyby chyba na 1 miejscu;]

Sami obadajcie - http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendid=31532136

SoTT - s.t

http://rapidshare.com/files/32178644/suns_...tundra.rar.html

Peach - Giving Birth To A Stone

http://rapidshare.com/files/32987285/Peach..._To_A_Stone.rar

Album SoTT ma kilka bardzo dobrych kawalkow, dystansujacych na lajcie 10,000 days;]
GaScAn
Jezeli ktos lubi toola i psychodelic stoner rock to polecam grupe Monkey3. Plyta 39laps jest torche toolowata.

Monkey3 - 39 Laps

http://rapidshare.com/files/19564821/monke...laps__2006_.rar

Podobne do Pharaoh Overlord nawet.
AngelOfDust
Adam Monroe - koleś robi naprawdę konkretne covery, przy okazji sam komponuje. Oczywiście nie jest to Maynard, ale posłuchać zdecydowanie warto. Na przykład:

The Outsider (APC) - http://youtube.com/watch?v=ZXYpUDcwDf8

Lateralus (Tool) - http://www.youtube.com/watch?v=zOGCDc34m-4

Poprzez profil na YouTube możecie obejrzeć resztę video.
ghost.
no ku.rwa, musze przyznać ze ten typ z synthem z posta powyżej jest całkiem konkretny
Bukkake Na Resach^Zielony
kto ma zamknięte trzecie oko, ten nie zrozumie tekstow, czego implikacja bedzie niezrozumienie caloksztaltu. dlatemu caly czas trzeba poszerzac horyzont swojej jaźni (tylko ostrożnie). w myśl: "prying open my third eye".
ghost.
...że co bys zjadł?
koval
on już zjadł chyba... grzybki albo co smile.gif
i TOOla się nasłuchał chłopak za bardzo tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.