Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
Mikes
ugh, przemoglem się i wzięłem się za hard, jakies 12 piosenek zalicoznych, naprawde nie wygodnie jest z X'em, nie ma takiego wyczucia.

Żeby to jeszcze kasa na gitarkę była sad.gif

btw. na hardzie na niekótrcyh pisonekach zdarza się grze bardzo dziwnie wieszać a na symphony of destruction zamiast wyniku 70065 mam 7006% biggrin.gif
Sialala
QUOTE(Mikes @ 26 09 2006, 19:12) *

btw. na hardzie na niekótrcyh pisonekach zdarza się grze bardzo dziwnie wieszać a na symphony of destruction zamiast wyniku 70065 mam 7006% biggrin.gif

U mnie nic takiego nie wystepuje.
Er_WolvEr
QUOTE(Mikes @ 26 09 2006, 20:12) *

btw. na hardzie na niekótrcyh pisonekach zdarza się grze bardzo dziwnie wieszać

Ja miałem hamskie zciencia jak konsoli długo nie czyściłem - po przeczyszczeniu (bez rozbierania) działa jeszcze lepiej niż jak zapuściłem pierwszym razem.

A co do błedów - masz jakiegoś pewnie ruskiego ripa. Osobiście nigdy nie miałem cyrków z %. Zbij ruska od którego masz gierke ;].
Mikes
Cholera, wpadłemw syndrom Guitar Hero O_O

Słuchając osa z hrnouta i piosenki heart full of black bardziej zwracałem uwagę na grę gostka na gitatrze pamiętając jak zagrać niektóre solówki a piosenkę kompletnie olałem, lol
Sialala
QUOTE(Mikes @ 5 10 2006, 15:23) *

Cholera, wpadłemw syndrom Guitar Hero O_O

Słuchając osa z hrnouta i piosenki heart full of black bardziej zwracałem uwagę na grę gostka na gitatrze pamiętając jak zagrać niektóre solówki a piosenkę kompletnie olałem, lol

Hehe - ja to samo mialem wczoraj przy Burnoucie 3 - jak sie zaczelo HFOB to zamiast jechac sluchalem jak leci to to w oryginale i jakie sa roznice (poza wokalem wink.gif)
Cos w tym jest biggrin.gif

BTW: extreme in progress, wbrew pozorom pierwsze 2 serie nie byly takie ciezkie smile.gif
Mikes
ugh, odzyskałem GH i przechodze na expercie, do tej pory powtarzałem tylko crossroads, reszta siadła z apierwszym razem ale 2 ostatnie piosenki to jest masakra. Cowboys from hell to IMO najgorsza piosenka w tej grze, dochodze do gdzies tak 60% potem juz mi sie zaczyna mieszac i kaput.
bark at the moon jest łatwe, ale solówka bije na głowe wszystko co do tej pory widziałem, przechodze to cudem ze star powerem i wciskaniem czego popadnie, przydala by sie praktyka w jedynce bo nie mogę tego wyczuc. Potem jest gładko i przy solówce drugiej(95% piosenki) juz bez star powera wysiadam i nie moge tego przejsc, auć...
DavHend
Do gierki podszedłem szczerze mówiąc zniechęcony, wszelakie recenzje mnie co do tej pozycji nie przekonywały, sytuacji nie poprawiały screeny, na których widać było "taśmę z klockami". Nigdy wcześniej nie myliłem się bardziej jak przy Guitar Hero, które wymiata!

Zaczynamy karierę. Wybieramy na początku jedną z 6 dostępnych postaci, następnie gitarę oraz poziom trudności. Chwile potem przed naszymi oczyma znajduje się pomiętolona kartka z zeszytu w linie, a na niej tytuły pięciu mp3-jek, od razu dojrzałem "Smoke on the Water", które niezwłocznie włączyłem. Po krótkim wczytywaniu mój hero znalazł się w garażu wraz z resztą swojego zespołu oraz widownią składająca się z kilkunastu widzów. Nagle pojawia się w/w taśma, a chwilę potem pierwsze klocki. Przyznam, że z początku miałem drobne problemy z koordynacją odpowiedni przycisk - odpowiedni klocek.

W przeciągu minuty opanowałem gierkę. Przy naciskaniu guzików w odpowiednim momencie, ma się wrażenie, że naprawdę się gra na tej gitarze! Jeśli idzie nam dobrze, to słyszymy płynnie nasz instrument, natomiast jeśli popełnimy jakiś błąd, to słyszymy charakterystyczne "pyk", które jest wygwizdywane poprzez publiczność. W końcu docieramy do końca tracku, taśma pęka na małe kawałeczki, a na środku wyskakuje "You Rock!". Zaraz po tym widzimy gazetę, a w niej recenzję naszego udziału w "koncercie", że co tylko trzy gwiazdki na pięć możliwych? Tak nie może być! I tutaj włącza się człowiekowi chora ambicja, wierz mi jeśli nigdy nie masterowałeś żadnej gry, to teraz się to zmieni. Wylewamy z siebie nie raz siódme poty, aby zdobyć maksymalną notę, ale naprawdę warto, ponieważ po pierwsze mamy więcej kasiury (o tym zaraz), a po drugie ładnie się potem ogląda wymiętoloną kartę z trackami, przy których jest pięć gwiazdek, nie wspominam już o tym, że można się takim wyczynem pochwalić znajomym. wink.gif

Wspomniałem wcześniej o PLN, otóż jeśli zagramy piosenkę na 3 gwiazdki, to dostaniemy przykładowo 100$, jeśli zagramy tą samą piosenkę drugi raz z takim samym wynikiem, to nic nie dostaniemy, natomiast jeśli wyciśniemy już 4 gwiazdki, to dostaniemy przykładowo 150$. Autorzy pokazali nam ładnie na wykresie kołowym ile tak naprawdę dostajemy z całego dorobku. Jakieś 40% bierze menadżer, 15% to koszta reklamy, 10% prawnicy, 10% cattering, 10% łapówki, a reszta dla nas... Za pieniądze można kupić w sklepie bonusowe tracki, nowe gitary, odjechane skórki na instrumenty, kasety video oraz oczywiście odblokujemy dzięki nim dwie całkiem oryginalne postacie.

Karierę można spokojnie skończyć na odwal się w 2-3 godziny, natomiast jeżeli chcesz mieć z Guitar Hero satysfakcję, to pomnóż ten czas nawet do 4 razy. Kolejnym bardzo ciekawym rozwiązaniem w GH jest ukazanie postępów w karierze. Zaczynamy biednie w garażu, by po włóczyć się po coraz to większych klubach, a skończyć na czymś w rodzaju katowickiego Spodka! Jeżeli wasze nagłośnienie domowe to 5.1 albo i lepiej, jeżeli macie gitarę i jesteście w tej największej hali widowiskowej... No właśnie, łezka szczęścia. wink.gif

Jak by było tego wszystkiego mało, to można jeszcze zaprosić kolegę do wspólnej gry. Szczerze mówiąc rywalizacji u mnie nie było, bardziej nas bawiła wspólna gra. Brak trybu on-line. Oprawa A/V stoi na wysokim poziomie, i o ile Audio gra tutaj pierwsze skrzypce, tak na grafikę nie zwracamy zbytnio uwagi, ponieważ wzrok jest ciągle przykuty do tej "taśmy z klockami". wink.gif

Guitar Hero, to gra w którą powinien zagrać każdy posiadacz PS2, a jeżeli lubisz rocka i masz czarnulkę, to jest to dla Ciebie pozycja obowiązkowa! Pamiętaj, że po screenach na grze się nie poznasz, wiem to po sobie.

+ wciąga!
+ klimat!
+ chęć masterowania!
+ ilość piosenek!
+ ilość gitar/skinów!

- bez gitaro-pada, nie pogra się na wyższych poziomach trudności...

Ocena końcowa: 9+/10
Mikes
Napisałeś tą reckę jakbys był pierwszym człowiekiem który w to gra xD

anyway, z minusem sie nie zgodzę, na padzie da sie grać na luzie na wyzszych poziomach trudnosci, są ludzie którzy przeszli wszystkie 4 części na expercie, ja tylko 2, zazwyczaj wykanczały mnie 2 ostatnie piosenki.

Ja w GH na gitarce bede grac juz niedługo, najpierw chce skonczyc III i II ;p
DavHend
Mikes -->> no bo jestem jedynym człowiekiem, który w to grał... ale u mnie na osiedlu. wink.gif Też chcę sobie gitarę kupić, ale najpierw muszę oddać ojcowi 400 zł, bo pożyczyłem na PSP. tongue.gif
Leon PL
czy jest możliwość podłączenia samej gitarki z ps3 do ps2??
DavHend
Hm... tego nie wiem. Wydaję mi się jednak, że jest specjalna złączka dzięki której idzie podłączyć tą gitarę z PS3 do PS2.
capoeritos
Witam maniaków GH! cool.gif

Mam ogromną prośbę i nie za bardzo wiedziałem gdzie ją umieścić, a że dotyczy właśnie serii GH to piszę tu.

Otóż do tej pory grałem w GHI i GHII tylko na padzie. Obcykałem wszystkie pioseneczki na hardzie na 5, wiele na expercie też.. Teraz chciałbym zobaczyć jak się gra na gitarce. Nie chcę jednak kupować tego sprzętu, bo drogi, a ja kasą nie s*am niestety.. dry.gif

I tu moja prośba.
Czy ktoś byłby na tyle miły by POŻYCZYĆ mi gitarkę na dzień czy dwa? Do sprawdzenia. Oczywiście możemy się umówić na jakąś kaucje z mojej strony czy coś takiego. Rozumiem, że przecież ciężko dać nieznajomej osobie ten w końcu dość drogi sprzęt.
Mieszkam w Bydgoszczy, więc jeśli czyta to jakiś fanatyk GH z Bydzi to proszę o jakiś odzew.

Z góry dzięki! cool.gif
FBI
Ja trochę odejdę od kolegi powyższego tematu, od dzisiaj gram na gitarze w GH III, to jest po prostu nie do opisania jaka jest różnica między padem ,a gitarą, chłopaki i mam nadzieję kobiety, toż to REWELACJA, mam głośniki 5.1 podłączone optycznym kabelkiem, blok dzisiaj chodził cały, sąsiedzi przychodzili i tak dalej, ale METALLICA i utwór ONE były silniejsze, pozdrawiam wszystkich, którzy nie mogą sie opamiętać i grają w G HERO. YOU ROOOOCK
first99
Ja już mam problem ze swoją gitarą
A mianowicie kłopoty z zielonym przyciskiem, tzn. żeby gra go odczytywała gitara musi być odpowiednio położona względem konsoli, inne przyciski wchodzą bez problemu, czy ktoś wie co się dzieję(mam model bezprzewodowy dołączany doGH3)?
Dark Serge
No taki jest problem z tymi gitarami bezprzewodowymi - wszyscy prawie co je maja narzekają, że jakiś guzik nie działa. Wszystko przez ten składany gryf krwa - styki nie łapia czy coś - pomaga kawałek papieru między pudlem a gryfem - ale faktem jest, że zyebali z tym designem...
first99
To teraz pytanko dotyczące trzymania struny. Trzymacie ją dwoma palcami czy jednym, szczególnie ciekawi mnie sposób uderzanie w strunę przy b.szybkich nutach, bo ja np. w ogóle nie łapie jak grać w "Before I forget" na hardzie części, w której są 4 b.szybkie czerwone, a potem niebieski+żółty, prawdę mówiąc to cała ta piosenka jest wg. mnie b.trudna, ale mam też świadomość, że prawdziwa jazda zacznie się dopiero na expert'cie wink.gif
Rondel
Ja gorna czesc strum bara trzymam kciukiem, a dolna palcem wskazujacym, tak aby oba palce sie dotykaly. To pomaga wlasnie w odgrywaniu szybkich nutek, poniewaz latwiej sie kontroluje strum bar przy poruszaniu gora/dol.
Mathiu
Szkoda osobnego tematu na ten tytuł, więc wrzucam wrażenia tutaj.

Guitar Hero Aerosmith. Wszystko fajnie, ale... kto ku.rwa wybrał tę kapelę? Znam ich może ze 3 utwory (w tym Crazy, którego w grze nie ma).
Poza tym "drobnym" szkopułem, to jest jak w GHIII, czyli na dobrym poziomie. Są filmiki z krótkimi wypowiedziami muzyków, są oczywiście gitarzyści do odkrycia, fch.uj gitar do kupienia, stroje i inne pierd.oły.
Tak jak zapowiadano w grze nie znajdują się tylko utwory Aerosmith, lecz także zespołów, które były jakąś inspiracją, grali z nimi itd. Wszystko poukładane: 2 kawałki innych zespołów, 2 kawałki Aerosmith + encore Aerosmith w każdej kategorii.
Przeszedłem raz, więcej nie włączę. Czekam na GH Metallica hyh.gif
first99
A jak wasze gitary? Wolicie ich nie obklejać, czy od razu oblepiliście jest naklejkami dołączonymi do gry. I tak najfajniej jest ozdobić gitarę na swój własny, oryginalny sposób, czek it ałt wink.gif http://www.angryedison.com/
ashka
Ja mojej nie ruszałam - jest biała (bo na Wii) i niech taka zostanie. Ale nie obrażę się za sprezentowanie nowego faceplate'a.
MoniqaPS2PSP
mam takie małe lamerskie pytanko: czy gitara jest uniwersalna tzn działa z ps3 i ps2 czy trzeba kupywać do każdej konsoli osobno? bo nie wiem dry.gif
radzimisz
witam
mam pytanie...czy mikrofon z singstara dziala z rock band? chodzi mi oczywiscie o wersje na ps2...i czy mozna gdzies w polsce kupic perkusje do RB rowniez na ps2?
z gory dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
radzimisz
halo..czy ktos jest w stanie odpowiedziec na moje pytania z powyzszego posta?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.