dolaczam sie do prosby.
wczoraj o maly wlos nie zagralem bark at the moon na ekspercie (na padzie)

wywalilem na drugiej solowce

Ale sie tak latwo nie poddam
jaszczoor
20 02 2006, 22:28
Ten sklep dobry jest? Wysyłają bez problemu do polski?
http://shop.gameplay.co.uk/webstore/produc...ductcode=PT2136w sumie to wychodzi tam bardzo drogo. Ponad 250 zł z przesyłką. Nie zna ktoś tańszego sklepu

?
To jest drogo? Jak z przesyłką byłoby 250 (49 funtów razy 5,5 zł to jakieś 270 zł) to łykam z miejsca, bo nastawiłem się na trzy stówki. Tylko nie wiem gdzie ty tam widzisz koszty przesyłki bo nie mogłem znaleźć (jedynie że jest za darmo na terenie UK)
jaszczoor
21 02 2006, 14:30
przesyłke to obliczyłem orientacyjnie a podobno z tamtego sklepu wysyłają do Polski.
IMO to jest drogo skoro w sklepach z USA cena wychodzi ok. 200zł za samą gre to jest to różnica. Tylko że wiadomo że nawet jak by przysłali do Polski to cena przesyłki napewno była by większa a jak ktoś nie ma przerobionej konsoli to sobie nie pogra ;/
Bedzie sequel GH2.
alienator
9 03 2006, 20:20
Ja chciałbym najpierw kupić pierwszą część gdzieś w Polsce -_-
To świetnie, znaczy że jak kupie zestaw z gitarką moja zabawa nie skończy się po pierwszej części.
Oby tylko kawałki wrzucili porządne, a najlepiej kupili licencje na te najpopularniejsze i wrzucili teledyski.
jaszczoor
10 03 2006, 11:10
QUOTE(alienator @ 9 03 2006, 20:20)

Ja chciałbym najpierw kupić pierwszą część gdzieś w Polsce -_-
szczerze mówiąc nie licze na to za bardzo żeby w Polsce było łatwo ją dostać. A jak juz to pewnie będzie po 300 zł ;/
Ja sobie chyba z anglii sprowadze
patrzac na kurs funta to 300 zl to dobra cena na Polske (tam bedzie 50 funtow)
jaszczoor
11 03 2006, 13:28
QUOTE(Memory @ 9 03 2006, 19:38)

Bedzie sequel GH2.

orientujesz sie czy będzie sprzedawany taniej i bez gitarki? Bo jak tak patrze na singstara gdzie w kazdej nowej odsłonie dają mikrofony to z GH nie wydaje mi sie to takie oczywiste...
w stanach to i teraz mozna GH kupic bez gitarki
Znalazłem preorder
tutaj. Korzystał ktoś z ich usług albo słyszał, że bez problemu można zamawiać?
Wszystko co prawda zależy od kursu ale na dzisiaj 49,99 + 2,95 za przesyłke = 52,94 funty x 5,72 zł = 302,81 zł
Jak dla mnie cena spoko tylko nie wiem czy sklep godny zaufania. Może złotówka się wzmocni do premiery to wyjdzie taniej
kakacper
15 03 2006, 23:06
Jesli komus nie zalezy zeby grac na orginale zawsze mozna kupic sam gitarowy kontroler. W usa taki kosztuje 40$.
orientujesz sie czy będzie sprzedawany taniej i bez gitarki? Bo jak tak patrze na singstara gdzie w kazdej nowej odsłonie dają mikrofony to z GH nie wydaje mi sie to takie oczywiste...
Ma byc do wyboru kilka wersji (rock, metal, country itd.) wiec to raczej oczywiste ze bedzie mozna kupic bez gitary
W ultimie można zamówić Guitar Hero, cena to 339, czy to dużo? To ciężko powiedzieć, jednak dla kogoś kto nie zamawia za granicą to chyba cena do zdzierżenia, jeśli w UK kosztuje 50funtów.
GH w ultimie
jaszczoor
16 03 2006, 22:53
Wogóle dziwna sprawa z tą grą bo zawsze jak kupuje gre to czekam pare miesięcy żeby staniała. Tylko że plotka niesie, że ma być ograniczona ilość na nasz kontynent i żeby nie było tak że gra będzie towarem deficytowym, który będzie kosztował za pare miesięcy 2 razy więcej. O ile dobrze pamiętam to podobna sytuacja była z samba de amigo na DC. Dla mnie 300 zł za gre to jednak stanowczo za dużo...
No i mam nadzieje że te dodatki wyjdą w europie i będą w cenie platyny.
QUOTE(kakacper @ 15 03 2006, 23:06)

Jesli komus nie zalezy zeby grac na orginale zawsze mozna kupic sam gitarowy kontroler. W usa taki kosztuje 40$.
A jak ktoś jest wyjątkowo uparty to zawsze może zrobić sobie gitarke samemu z pada. Gdzieś widziałem instrukcje jak to zrobić korzystając z kartonu

A co do ultimy to tam mają premierę giery dopiero "około" 14 kwietnia i do tego wysyłka po premierze. Ja swoją zamówiłem na game.net i mam wysyłke przed premierą tak żebym mógł tuż po premierze pograć (mam nadzieje że 8/9 kwietnia dojdzie) i do tego zapłaciłem równe 300 (hehe dobry kurs mimo zamieszania z Leszkiem

) czyli jakieś 50 zł do przodu gdybym korzystał z usług ultimy. Już(pipi) po gaciach z niecierpliwości
Kilklka dni temu była premiera w Europie. Zdecydował ktos sie na GH ?
Ja sie troche wstrzymam, bo cena za jak dla mnie za wysoka, chyba ze gdzies znajde sama gitarke.
Ja bym się chętnie zdecydował, ale niestety ultima zrezygnowała z ściągania gierki, a niespecjalnie znalazłem jakieś pewne sklepy w Europie oferujące grę. Dalej niż Europa można zapomnieć, bo za taką cenę cło z pewnością dowalą.
EDIT: Jest jeszcze możliwość zamówienia przez gekon. Jeśli się uda to zdam relację czy naprawdę jest to gra tak wielka, jak o niej mówią.
QUOTE(Emiel @ 10 04 2006, 17:26)

Ja bym się chętnie zdecydował, ale niestety ultima zrezygnowała z ściągania gierki, a niespecjalnie znalazłem jakieś pewne sklepy w Europie oferujące grę. Dalej niż Europa można zapomnieć, bo za taką cenę cło z pewnością dowalą.
EDIT: Jest jeszcze możliwość zamówienia przez gekon. Jeśli się uda to zdam relację czy naprawdę jest to gra tak wielka, jak o niej mówią.
Dzięki za info o Gekonie
Ja już próbowałem w dwóch angielskich sklepach przez net. W jednym już miało być wysłane ale im się przypomniało, że "sprzętów" za granice nie wysyłają. Potem próbowałem przez ziomka co właśnie wraca z Angli, ale on widział tylko w sklepach po 60 funtów. Na niemieckim eBayu też odstraszająca cena 90 euro. Jeszcze był jakiś kolo na allegro z preorderem za 299 ale coś chyba przekręcał bo od momentu skończenia aukcji ponownie jej nie wystawił.
Mam nadzieje że ten Gekon wypali. A jest chociaż godny zaufania?
Ja tam nie zamawiałem, więc ciężko mi osobiście powiedzieć, ale słyszałem raczej pozytywne opinie. Narazie niestety dowiedziałem się, że niewiadomo czy gra będzie z podaną datą 14 kwietnia czy później. No zobaczymy.
Właśnie dowiedziałem się tego samego. Chyba nigdy nie dostane tej giery

Albo będe musiał sporo wybulić.
Co ciekawe kolo z Gekona w profilu gg ma napisane że jest z Wrocka, ciekawe czy będzie można się z nimi dogadać na odbiór osobisty, bo wysyłka może być ryzykowna znając naszych listonoszy i ich opiekę nad paczkami, a po drugie bez sensu będzie jak wysyłać będą z Wrocka do Wrocka, ty Emiel też widze że z Wrocka
Takowoż większość czasu we Wrocku, więc z pewnością będę się próbował umówić na spotkanie. Ogólnie zobaczymy jak wyjdzie w praniu, ale jestem napalony na tą grę

.
jaszczoor
11 04 2006, 17:13
No i tego sie kur.wa obawiałem
skoro gra z gitarą jest tak trudno dostępna teraz i droga, to co będzie później. 100 Ł za gre nie dam.
No chyba że sony sie opamięta i puści na rynek więcej kopii.
Ale to chyba nie od Sony zależy niestety, oni na pewno chcieliby wyciągnąć z tego jak najwięcej kasy. No ja jak już mówiłem chcę w tą grę zagrać, ale na pewno nie za chore pieniądze

.
jaszczoor
11 04 2006, 19:33
QUOTE(Emiel @ 11 04 2006, 20:28)

Ale to chyba nie od Sony zależy niestety, oni na pewno chcieliby wyciągnąć z tego jak najwięcej kasy. No ja jak już mówiłem chcę w tą grę zagrać, ale na pewno nie za chore pieniądze

.
z tego co wiem to harmonix jest studiem sony więc chyba sony jest wydawcą gry więc to od nich najwięcej zależy jednak.
HARMONIX nie jest studiem Sony.
Mastah27
14 04 2006, 10:45
Red Octane uruchomił europejską stronę gry Guitar Hero, stworzonej na konsolę PlayStation 2.
Znajdziemy na niej zarówno informacje na temat tej produkcji, jak również materiały do pobrania, a także sklep online, gdzie można zakupić grę oraz mnóstwo akcesoriów. Te ostatnie to przede wszystkim kontrolery w kształcie gitary Gibsona SG. W późniejszym czasie pojawią się dodatkowo torby oraz ubrania.
gry.wp.pl
http://www.guitarherogame.co.uk/
QUOTE(Mastah27 @ 14 04 2006, 13:45)

Red Octane uruchomił europejską stronę gry Guitar Hero, stworzonej na konsolę PlayStation 2.
Znajdziemy na niej zarówno informacje na temat tej produkcji, jak również materiały do pobrania, a także sklep online, gdzie można zakupić grę oraz mnóstwo akcesoriów. Te ostatnie to przede wszystkim kontrolery w kształcie gitary Gibsona SG. W późniejszym czasie pojawią się dodatkowo torby oraz ubrania.
gry.wp.pl
http://www.guitarherogame.co.uk/I jest nawet możliwość zamówienia do Polski z O ZGROZO kosztami wysyłki =34Euro.
jaszczoor
19 04 2006, 14:39
Zna ktoś jakiś sklep z którego mozna zamówić samą gitarke. Tylko zeby przesyłka nie kosztowała 30 ojro
Kupilem sobie GH w tym tyg. jak bylem u staruszka w Irlandii. Kosztowala 80euro, z czego z 10euro mialem jeszcze zwrotu podatku. Zabawa jest przednia jesli ktos lubi i gra, albo chcialby grac na gitarze. Swietnie dobrane sa kawalki. Ide grac...
No w końcu weekend i mogłem zasiąść do GH! Nie będę opisywał tego co jest w grze bo to już zostało powiedzane, jedynie moje subiektywne wrażenia. Ogólnie jak rozpakowałem paczuszkę to gitarka wyglądała dość tandetnie, spodziewałem się jakoś lepszego wrażenia. Wydawała się też mniejsza względem filmików jak kolesie grali czy screenshotów, jednak jak już zacząłem grać to dopiero był POWER. Jak prawdziwy gitarzysta, bez ściemniania, świetne pomysły na star power i przechylanie gitarki do pionu powodują, że czujesz się jak prawdziwy gitarzysta. Poziomy dość zróżnicowane, easy z marszu, normal już ciekawiej, a około harda solówki robią się straszne i to jest właśnie piękne. To faktycznie solówka na gitarze, a nie naciskanie 3 przycisków na zmianę. Jednak najważniejsze jest wrażenie jak już Ci się uda przejść taką solówkę bez pudła. Zaprosiłem znajomych, to aż się bałem o PS2 bo jak kumpel wziął zaczął wymachiwać gitarą i wywijać włosami to się bałem że kable pourywa. Gierka wyrąbista, jeśli macie jakieś wątpliwości (poza ceną) to bierzcie śmiało, to nie jest gra na PS2, to jest gra na gitarze

.
Emiel gierke kupiłes w naszym kraju ?
Wierz mi, że próbowałem, jednak po tym jak kolejne polskie sklepy internetowe wycofywały preordery to stwierdziłem, że wykorzystam rodzine za granicą, bo inaczej bym się nie doczekał.
Co do polskich sprzedawców to z tego co widzę, chyba teraz tylko sklep.psxextreme.pl ma preordery ale z datą jakby dość oddaloną.
kryniog
13 05 2006, 13:31
Witam,
mam do sprzedania nowiutkie Guitar Hero. Nie używane. Cena 350 PLN, kontakt na kryniog@wp.pl.
pasterka
4 06 2006, 20:27
ma ktos juz GH? i jakie wrazenia? ja gre kupilam wczoraj i pierwsze wrazenie podobne jak w Amplitude: Bogowie, ja chyba mam za duzo palcow ;-) narazie przeszlam easy (oprocz Queens of the Stone Age, ale ja im jeszcze pokaze) na medium narazie doszlam do drugiej sceny, a teraz moj facet wymiata ZZ Top :-D niesamowita sciezka dzwiekowa, i zdecydowanie jest to gra (oraz kontroler) , ktorej opanowanie wymaga kupe czasu. Polecam!
w sklepie PSXE tez znajdziesz GH
Er_WolvEr
6 06 2006, 16:10
Podobno w Europie jest ,,już" możliwośćzakupienia samego kontrolera. Szkoda że my w europie istniejemy tylko formalnie, bo na takamożliwośćw Polsce troche poczekamy ;/ Spojżałem nna ceny - co to za kraj a raczej nei wiem gospodarka, jak w innych krajach tyle ile my płacimy za wersje z 1 gitarą oni moga kupić z 2ma ;/. I jak to nie kwiczeć...
kryniog raczejk mało możłiwe by ktoś kupił po takeij cenie jak podobna czy tam moze nawet mniejsza jest w sklepach. Co innego jak byśsprzedawał sam kontroler za np 200 zł ;]
Aha - jest jakiś posiadacz kontrolera GH no i oczywiscie gry z okolic Torunia ? Moze jak bym mógł to bym wpadł, w końcu ile mozńa grać na padzie... ;D:D No i mały sparring - gitara vs. padzior

Albo jak by było dużo chętnych to gdziessie spotkać w wakacje... albo nawet zabrać kontrolery na Extreem PArty czy coś;D
Podobno w Europie jest ,,już" możliwośćzakupienia samego kontrolera.
Nie w calej europie, tylko w wielkiej brytanii.
tyle ile my płacimy za wersje z 1 gitarą oni moga kupić z 2ma ;/
eee, nie.
Skoro w ultimie jest za 339zl, a w Irlandii GH kosztuje 79euro, to cena jest prawie, ze identyczna. A sama gitara to kolejne 45euro, wiec nie bzdurz. (pomijam to ile zarabia sie w polsce, a ile w irlandii).
pasterka
10 06 2006, 09:58
siedze w ladku, tutaj jest po 50 funtow.
Er_WolvEr
10 06 2006, 10:03
Z internetowego przeliczenia wyszło że zakupiłeśza 302.79 PLN. Powiedz mi tylko co to jest ten ,,ladek" ??
pasterka
10 06 2006, 10:27
Lądek Zdrój - uzdrowisko położone we wschodniej części Ziemi Kłodzkiej, w dolinie rzeki Białej Lądeckiej, na zboczach u podnóża Gór Złotych :-D
Er_WolvEr
11 06 2006, 11:37
To za daleko odemnie

Sprawdziłem nawet na
http://mapa.szukacz.pl/ by wiedzieć dokłądniej - no i różnica kilemotrów to wpizdu i jeszcze kawałek ;/
Czyli nikt z okolic No nie wiem... Toruń-Ciechocinek-Nieszawa-Raciązek-Aleksandrów KUj. By sie nei znalazł, chętny na sparrintg ew chociążby dający możłiwosćzapoznania sie z gitarą

?? Odrazu mówie że nie było by problemu wmulti bo gram na padzie
W końcu dorwałem zestawik za trzy stówki, giera wymiata niesamowicie i już pod koniec normala sprawia niemały problem, co jest wielkim plusem bo nie pozwoli skończyć giery w tydzień.
Mam takie pytanko do graczy, macie taki motyw ze po graniu przez np. godzinkę w GH spojrzycie poza ekran to to na co patrzycie nieco się zmienia, nie wiem jak to nazwać, ale np jak patrze na ścianie to zaczyna minimalnie iść do góry i minimalnie przekręca się. Nie wiem co to za wał ale jazda konktretna, pewnie efekt ciągłe patrzenia w przybliżające się krążki. Albo to wina tych ścieżek
macie taki motyw ze po graniu przez np. godzinkę w GH spojrzycie poza ekran to to na co patrzycie nieco się zmienia, nie wiem jak to nazwać, ale np jak patrze na ścianie to zaczyna minimalnie iść do góry i minimalnie przekręca się?
Nie.
pewnie efekt ciągłe patrzenia w przybliżające się krążki. Albo to wina tych ścieżek wink.gif
Albo po prostu nie pij wiecej.
Er_WolvEr
15 06 2006, 15:34
Heh ja miałem coś takiego w amplitudzie i GH raz że w menu czy tam przy stopowaniu gry wydawało mi sie że ekran ciągle idzie do góry - a stał w miejscu. A gram w GH już od dłóższego czasu i oprucz zniszczonego pada innych efektów ubocznych nie widze.
brashh w który sposób kupiłeś GH ? Interentowy sklep, od kogoś czy inport na własną rękę/?
Zamówiłem kiedyś w Gekonie, nie mieli przez dłuższy czas, aż tu nagle informacja, że towar jest dostępny i dzięki temu że zamówiłem pre-orderem dostałem zestaw za 299 a nie 349 jak sprzedają obecnie. W międzyczasie zastanawiałem się nad zakupem w Niemczech gdzie brat często siedzi i cena na eBayu z przesyłką też kształtuje się w okolicach 300 zł, ale jakoś nie zdecydowałem się i w sumie dobrze, bo przynajmniej teraz mam gwarancje na miejscu w razie jakiejś usterki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.