Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi vs Dragon Ball Z: Budokai 3
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
trott1
Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi i Dragon Ball Z: Budpkai3 które lepsze?
ninja.gif
Scorpion
Budokai 3 jeżeli wolisz bijatyki, a Tenkaichi jeżeli wolisz mieć symulator dragon balla.
trott1
to chyba tenkaichi
Di_
Raczej trudno odpowiedzieć, bo to tak trochę jakby porównywać np Calibura do Samurai Warriors (przykład pierwszy z brzegu).
trott1
No ale jak ja kcem sobie polatac po swiecie, od czasu do czasu zlac pare tylkow...
ninja.gif
=PiT=
No to w takim badz razie proponuje turniej T5 co teraz bedzie w Holandii. biggrin.gif
trott1
hahaha.gif świetny dowcip
ninja.gif
Neofeng
A ja jeszcze z tym pytankiem:jak przejść budokaia3 w 100%?Bo tenkachichi nie kupie dopuki tego nie przejde w 100%...;(wiem jestem głupi...
michal000123
Budokaia 3 bardzo trudno przejść w 100 %, wystarczy powiedzieć, że musisz każdą postacią (którą można przejść grę) przejść grę co najmniej 3 razy zbierając za każdym razem wszystkie kule i ,,marnując'' wszystkie trzy życzenia. No i rzecz jasna jeszcze Metal Cooler i Metal Freezer, Saibamen, Cell Jr, Wszystkie mapy (zniszcone i normalne miasto), wszystkie kapsułki wraz z ulepszeniami, w Dragon Arena wszystkie postacie na 99 lvl i odblokowana Bulma rolleyes.gif . I to chyba wszystko. Jak mi się coś przypomni to napiszę (UWAGA! NIE UKOŃCZYŁEM TEJ GRY! laugh.gif )

Według mnie i moich kumpli Budokai 3 jest lepszy od Tenkaichi, bo w Tenkaichi:
- kamera działa do kitu, ponieważ jest za twoimi plecami nic nie widzisz wacko.gif
- podczas gry we dwóch ekran robi split screen, więc widać jeszcze mniej wacko.gif
- ogólnie walczy się jakoś dziwnie tongue.gif
Pychu
jesli chodzi o system walki moim zdaniem lepiej wypada o wiele Budokai3, a jesli chodzi o przedstawienie fabuly gry (ktora podobala mi sie gdy mialem 5 lat ;P ) to Teikaichi wypada o wiele lepiej...moje prywatne zdanie smile.gif
_GANGSTA_
Jak dla mnie Budokai 3 ninja.gif
Pawel1992
A ja mam pytanie z innej beczki. Gralem tylko w budokai 3. Czym sie roznia budokai 3, 2 i 1 od siebie?
Aramis
QUOTE(Pawel1992 @ 12 12 2005, 18:13) *

A ja mam pytanie z innej beczki. Gralem tylko w budokai 3. Czym sie roznia budokai 3, 2 i 1 od siebie?

Numerkiem w tytule.
Gasei
A czy w budokai 3 da sie zamienić w ssj?Np wybieram sobie goku i podczas walki traskam w złotowłosego??
Dhante
Ja w Budokaia 3 nie gralem , a slyszalem ze jest bardzo dobry.
Nastomiast mam Tenkaichi i podoba mi sie .
Fakt , bardzo dobrze symuluje serie dbz smile.gif
michal000123
Gasei.
Wygląda to tak:
Zaczyna się walka.
Ładujesz energię, naciskasz 3 przyciski i zamieniasz się w najwyższą formę, jaką możesz, np. naładowałeś 5 pasków, zamieniasz się w ssj 3, doładujesz jeszcze dwa, i możesz zamienić się w ssj4 (uwaga! w budokai 3 nie ma ssj5 closedeyes.gif ). Oczywiście przez cały ten czas musisz walczyć z przeciwnikiem, marnując energię na teleporty i :fale energii" closedeyes.gif .
gon
co stam sie roznia budokai3
maja calkiem przyzwoity system walki
seria ewoluje co 'numerek' w dobrym kierunku...

jak dla mnie budokai lepszy...
Morphy
Budokai 3 jest lepszy od TB, mam obie części i B3 mi sie nie nudzi do teraz, a TB juz dawno mi sie znudził, system walki jest do kitu, kamera też, ciosy jakieś dziwne, a w B3 system walki jest świetny.
Rach, ciach, teleport, bum! taki powinien być system walki biggrin.gif Gdyby były też scenki (filmiki) takie jak w Budokai 1 to by było świetnie (oczywiście z grafiką jak w Budokai 3 tongue.gif )
Pawel1992
W tenkaichi bijesz jednym przyciskiem biggrin.gif wogole kombosy nie sa wogole efektowne 3 sek i po kombosie. (pipi)i*scie wygladajaca kula genki w b3 (wszystko jak w bajce ze puszcza, zmaienia sie w ssj, przemawia ze kiedys sie spotkamy moze etc, puszcza do tego kamehameha) to zamiast tego w tenkaichi mamy 3 sekundowe gromadzenie kuli o wielkosci hmmm jak 3 głowy postaci .... i szybkim rzucie. Wogole kazda psotac ma malo ruchow etc nuda confused.gif. Budokai 3 to jest cos ale tenkaichi to kaszana bez mleka hyh.gif.
Olsen
ja wole Budokai 3. Teleporciki są (pipi) smile.gif Mam 3 pierwsze czesci gry a na dodatek to oryginały biggrin.gif i nie żałuje kasy jedynie za 3.. trójeczka jest po prostu świetna... tenkaichi jest w miare fajne ale ma duzo bledow i oglnie trudno sie gra.. ale ogolnie ciekawy pomysl smile.gif
Fuji
Mi sie zdecydowanie bardziej podoba Budokai 3
Vipe
IMO fan DB powinien miec obie gry smile.gif
Yano
mam budokai 3 SE i bardzo mi sie podoba (gralem w niego wiecej niz w tekkena nawet:D ze wzgledu na wiele rzeczy do odblokowania :> za to w tekkena nie mam z kim grac;p)

jedyna rzecz ktora by mogli zmienic to ilosc i wykonywanie ciosów, niektore postacie maja tylko 2 ciosy specjalne a pzoatym u wszystkich wykonuje sie ciosy identycznie (przez to postacie moga sie znudzic bo wszystkie są swoimi kopiami pod wzgledem techniki gry)
ale i tak gierka spoko i bardzo widowiskowa:D

z tego co patrzylem na stronkach to tenkihai ma jeszcze mniej ciosów a nie dosc ze sie je robi tak samo to u wszystkich wygladaja tak samo ;/ (tzn nie ma roznicy pomiedzy masensko a strzalami trunksa albo vegety itp.. chociaz moze sie myle ale na filmikach widzialem ze kazdy puszcza takie same firballe ;p)

za to tenkihai ma 1 zalete: bardzo duzo postaci i niektore fajne, ktorych brakuje w budokai3.. (za to glupie jest to ze ssj1 ssj2 ssj3 itp to kazda osobna postac a nie mozna sie zmieniac podczas walki.. idiotyzm;p)
Fuji
QUOTE(Yano @ 12 04 2006, 13:41) *

(za to glupie jest to ze ssj1 ssj2 ssj3 itp to kazda osobna postac a nie mozna sie zmieniac podczas walki.. idiotyzm;p)

Dokladnie dal mnie to jest najwiekszy minus tej gry mad.gif niech zrobia nowa czesc ulepszona biggrin.gif
Yano
wczoraj pogralem troche w tenkihaj w koncu..
da sie zniesc ale jednak budokai robi o wiele wieksze wrazenie i "normalna" kamera byla by lepsza..

jak tak patrze to gdyby to budokai3 dodac wszystkie postacie z tenkihai , zrobic im troszke wiecej ciosow , i zroznicowac pod wzgledem klawiszy to by byla naprawde (pipi)ista gierka o dragon ballu tongue.gif

chociaz budokai3 i tak jest fajny :>
Tyber01
W Budokai Tenkaichi nie ma transformacji!Toż to śmiech na sali!Jak Dragon Ball może nie miec transformacji?Moim zdaniem Budokai 3 wymiata!
Super Big Boss
Wy się tam nie znacie, Tenkaichi wymiata bo:
-walki są dynamiczne
-multum postaci
-zniszczenia terenu
-świetny tryb fabularny
-wyje***ta grafa
Jak tla mnie jedynym minusem tej gry jest to, że nie da się przetransformować ale druga część naprawi ten błąd.
Yano
to sa zalety tej gry ale sa tez wady nie dop rpzeskoeczenia:
- SCHEMATYCZNE WALKI!
- wszyskie postacie takie same (tylko wygladem sie roznią) gral by ktos w tekkena gdyby wszystkie postacie miały by takie same ciosy i tak samo wykonywane? (jedynie czasem kemehame jest niebieska a czasem żółta tongue.gif)
- kamera nie nadaje sie do bijatyki
Super Big Boss
Walki schematyczne? to polecam koledze poziom trudności z Easy na Hard zmienić.
mi osobiście kamera przypasiła, chociarz w 2 player mogli by zmienić na normalną.
Aco do tego, że postacie mają takie same ciosy to się zgodze ale mi to nie przeszkadza poza tym ciosy u karzdego wyglądają inaczej. Porównaj se też liczbe postaci z Budokai tenkaichi i tekkenów wszystkich razem wziętych. Nawet w Tekkenie niektóre postacie mają podobne ciosy np. Baek-Hworang, Heichaci-Kaz.
Oczywiście mówie z punktu widzenia amatora, bo zawodowcy mogą mieć na ten temat inne zdanie.
Vipe
Troszke sobie wczoraj dluzej pogralem w Tenkaichi i musze zgodzic sie z Yano. Mozliwe ze na Hard gra sie lepiej, ja gram defaultowo, nie wim czy to Easy, Normal, czy jeszcze cos innego, ale widze, ze gierka jest schematyczna.

Bezwzgledy na to czy gram Tienem czy Gohanem: podlot, kombo, stun, kombo, stun, jakis super ( np Kamehame), podlot, kombo, stun i tak w kolko. Jak dla mnie bardzo schematyczne smile.gif

Czasem przeciwnik nie przyjmie stuna, ale wiekszego problemu to nie robi. Zreszta rowniez wszystkie super ataki sa jakies mizerne, w Budokai3 czuje te moc, jak robie supera to mam wrazenie ze mi TVik sie roz.je.bie. A w Tenkaichi wszystko takie lajcikowe.smile.gif

Ogolnie wiec gra przyjemna, ale jesli musialbym wybierac, to wybralbym Budokai3.
wojnar
Moim zdaniem najlepszy jest Dragon Ball Budokai 3. Gram juz od.... dawna i niemoge przejsc universum na poziomie Z2 tongue.gif
michal000123
ninja.gif Heh, Univerek to:
- najtrudniejsze walki w całej grze ninja.gif ninja.gif ninja.gif
- podchodzenie do każdej walki po n+1 razy blink.gif
- bardzo wkurza właśnie to, że trzeba walczyć 342 razy z Boo, bo w ostatniej chwili strzelił nam juggl'e, a my nie mamy energii żeby się teleportować icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif

Trzeba mieć perfekcyjnie opanowane kombosy, wiedzieć, po których ciosach mamy gwarantowany "super atak" itd. itp. Ogólnie gra poziomem skomplikowania odpowiada mniej więcej Tekken'om 2-3 (moje osobiste zdanie tongue.gif )

Mały Tips:
Przechodząc w Dragon Charge Mode (czerwona otoczka wokół postaci), podobnie jak przy tranformacjach, jeśli przeciwnik jest za blisko, to dostaje stun'a. Podczas tego stun'a bez problemu można zrobić Specjal'a (np. Kula Genki u Goku).
wojnar
dokladnie, walka z super i kid buu to najtrudniejsze walki EVER!! a to dopiero poziom Z2 a co bedzie na Z3? aż strach się bać tongue.gif PoZdRo
michal000123
Czy tylko mi nie działają kody z tej strony?

Może mi ktoś podać kody właśnie na to, bo szukam w internecie i nie mogę znależć...

Byłoby miło, gdyby ktoś podał "kody" do Saibamen'a i Cell JR. Bardzo proszę szczególnie o tego pierwszego.
Di_
Wpisywałeś bez spacji?
Kody są z gamefaqs, więc teoretycznie powinny działać.
michal000123
No właśnie wpisywałem bez spacji, ale chyba znam powód, dla którego nie działają - prawdopodobnie odnoszą się do wersji specjalnej Budokai'a. sad.gif Sorry za kłopot.

Wciąż proszę o kody do Saibamen'a i Cell JR.

Pytanie: Jakich skilli używacie do (weźmy na początek...) Trunks'a, Goku, Vegety i... jeszcze jakiejś wybranej przez Was postaci? Ciągle się zastanawiam nad dobrym wyborem...

PS. Pod nazwą kody mam na myśli jak ich zdobyć, a nie postacie innych graczy z internetu.
Yano
co do tych "koadow" na pikolo daimao itp to zeczywiscie dzialaja tylko w specjalu (w smuie wiecej postaci moglo by miec takie ukryte dodatkowe stroje:D)

zeby odblokowac juniora i zabamena trzeba grac w dragon arena tak dlugo az strafi sie "brake trough" (czy cos) i do walki właczy sie piccolo i chyba nappa (jeden dla juniora a drugi sabamena) i jak ich pokonasz to odblokujesz daną postac,
problem w tym ze trzeba miec odpowiedni poziom (jakis przedział) zeby trafic na picolo i nappe
ale jest tez zaleta i chamsa sztuczka: jesli właczasz walke i nic sie nie dzieje to nie musisz jej wygrywac , mozesz nacisnac "start" wziac exit i odpalic ta wlake od nowa i tak ze 40 razy biggrin.gif az w koncu sie trafi piccolo :> (wychodzenie z walki trwa o wiele krocej niz przechodzenie jej zeby zniwu sprowac wiec nie traci sie az tyle czasu na odblokowanie)

ale przyznam ze obie te postacie sa bardzo mizerne ;p junior ma tylko 1 cios a sabamen 2 tongue.gif
tez sie zawzialem zeby sie odblokowac ale tylko dla zasady bo wcale nimi nie gram tongue.gif
michal000123
A czy przypadkiem Cell JR ni ma 2 ciosow? Kamehameha i grupowego samobójstwa? huh.gif

Powtarzam prośbę o jakieś fajne układy skilli dla jak najwięcej postaci. happy.gif
Yano
nie wydaje mi sie, w sklepie tego nie znalazłem, i w spisie kapsułek w necie tez nie znalazlem takiego ciosu.. chyba ze jest to jakis mega tajny cios wink.gif
Tommo
wie ktoś jak odblokować vegete ssj4 w db budokai 3???
wojnar
hmm... Ja kupiłem dla niego kapsułke w sklepie tongue.gif
Robson-Konin
A grał ktoś juz w TB2?
Jak tak to co lepsze TB2 czy budokai3?
wojnar
Ja mam TB2
Grałem również w B3 i bez dwóch zdań moge stwierdzić że TB2 jest o wiele lepsze od B3, powiedział bym nawet, że jest to najlepsza część z serii.

Wiele postaci do odkrycia i ogólnie, grywalność.

Polecam tą gre każdemu fanowi DB.

=^ClouD^=
jest ktoś chociaż co skończył Budokai 3 na 100% biggrin.gif biggrin.gif
Zash
No jest z kumplem mamy 100% kapsułek wszystkie postacie i wszystkie postacie są na 99 lvl. jedynie 3 miesiące grania:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.