Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Operation Flashpoint Elite
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
hipcio
Juz w listopadzie premiera mojej ulubionej seri Operation flashpoint na xboxa. Gre przeszedlem pare lat temu na pc-ta i do dzis mi sie sni po nocach jako najlepsza gra wojenna jaka w zyyciu powstala. Call of duty czy inne medal of honory moga ja pocalowac w du...
Ta gra to inny wymiar swobody dzialania jak i rozleglosci terenu. Dosc gier w ktorych otacza cie pare murow i walisz przed siebie. W tej grze jest odwzorowane 100 tys km2 terenu !!!! i przejscie calej wyspie zajmie wam caly dzien (jak nie wiecej). W tej grze nie ma niczego takiego jak liniowosc. Tutaj ty decydujesz o kolejnych misjiach i o tym jak zostana rozegrane. zostajesz zzucony 5 km od celu w lesie dookola laki, gory, rzeki i to ty zdecydujesz czy chcesz sie tam zakrasc, wparowac czolgiem, wleciec apachem czy wjechac na rowerze ktoryu mozesz ukrasc. do kazdego budynku mozesz wejsc. Pamietam do dzis akcje w ktorej nie wysadzilem zbiornika z paliwem. Nie bylo niczego takiego jak mission failed tylko wyskoczyl mi komunikat kolejny transport wyjezdza z miasta XXX o 5.30. o Choroba mam 2 godziny co robic bo miasto jest oddalone o pare kilometrow a wszedzie gdzie nie patrzec przejezdzaja kolumny czolgow i maszeruja setki zolnierzy. Wiec pedzisz do lasu czekasz az sie sciemni i walisz partyzantke po cichu do miasta. Po drodze widzisz przejezdzajacy samochod wiec lapiesz za kalacha i walisz w czlowieka. autko gasnie ty bierzesz fure chowasz cialo w krzaki i jazda do miasta. Po drodze mija cie masa smiglowcow, samolotw itp. patroli ruskich az w koncu docierasz do ukochanego RANDEVOUZ POINT gdzie zabieraja cie smoglowcem na kolejna misje. Podczas jednej misji ma sie (w wersji na pc-ta) 2 czy 3 savy wiec gra jest niesamoiwcie trudna ale nie irytujaca bo ta sama droge mozesz pokonac na nieskonczonosc sposobow.
Gra bedzie posiadala pakiet Resistance gdzie stajesz sie dowodzca ruchu oporu. W tej grze 1 lub 2 strzaly oznaczaja smierc. Do dyspozycji gracza oddano paredziesiat pojazdow. Oczywiscie mozesz dowodzic zolnierzami nie pakietam dokladnie iloma (cos kolo 15). Gra posiada nieco "uproszczona" grafike ale to przez rozmiar terenow na ktorych beda sie odbywaly walki. Gwarantuje wam ze ta gra zapewni wam niezwykle doznania i na dlugo zapamitacie ja jako gre posiadajaca najwiekszy teatr dzialan wojennych jaki kiedykolwiek powstal.
Dante
Przyznam że swojego czasu zagruwałem się we Flashpointa i jak dla mnie na tamte czasy była to rewolucja w grach wojennych zobaczymy jak to będzie na X ale licze na naprawde dobrą gre
Ölschmitz
czym ona sie rozni od tej genialnej gry na pecety?

jezuuu w OF na kompie zagrywalem sie dniami i nocami. ja dla mnie jedna z najbardziej niedocenianych gier ever.
hipcio
dokladnie byla niedoceniana, i zostala zgnieciona przez takie gry jak Medal of honor (chyba tylko dlatego ze maja ladniejsza grafike). Nie rozumie dlaczego gry nie ewoluowaly wlasnie w taka droge w jaka poszledl OF. Mnie juz nudzi ciagle latanie 2 czy 3 sciezkami a dookola mury z drzew. Chyba kazdy chce swobody jaka daje ta gra. Najlepsze byly akcje gdzie widzac armie zolnierzy w obstawie BMP (oddalonych o 1km) gdzies odpoczywajace na lace, myslalo sie gdzies skryty w lesie jakby tu rozegrac ta akcje. Czy wrocic pare km wczesniej po samolot czy wciagnac ich do lasu, czy urzadzic zasadzke ....

Misje maja byc identyczne jak w wersji na pc-ta co mnie strasznie cieszy, cudownie bedzie przezyc to jescze raz
Ölschmitz
mam i gram.

wielka gra, naprawde cos niepowtarzalnego... polecam wszystkim, ktorzy lubia realizm wojenny.

przypomnialo mi sie jak gralem w to te kilka lat temu.
hipcio
No nareszcie ja mam. Gra jest taka jaka sabie ja wymarzylem. Misje identyczne jak w 1-nce. jak przejdziecie kampanie Cold-war crisis to odblokuje wam sie genialna kampania Resistance. Stajesz sie dowodca ruchu oporu. Wlasnie ja mecze i cholernie mozna sie wczuc w ta kampanie. Zakladanie nowych baz, atak na konwoje w celu pozyskania amunicji, czy ciche wykradanie zz wrogiej bazy czolgow sprawia niesamowita frajde. Jedyny minus jaki zauwazylem to krotki horyzont (efekt mgly). No ale nie dziwie sie bo niemozliwym by bylo odwzorowac tyle tys km2 terenu bez loadingu
sentinel
podzielam entuzjazm, również całe lata czekałem na konwersję i jestem ustatysfakcjonowany. cieszą także usprawnienia w stosunku do wersji pecetowej, już nie mogę się doczekać większych batalii online. ktoś jeszcze w ogóle dysponuje powyższym tytułem? może jakaś bitewka? :->
Voo
przyłączę się do chóru zachwyconych - OF było moją ostatnią grą na PC a zarazem jedną z najlepszych w jakie grałem w życiu. Te wszystkie Recony to mogą jej buty czyścić. Fantastycznie oddany klimat wojny oczami róznych zołnierzy (przypomnijmy - piechur, dowódca czołgu, pilot, komandos). Prawdziwa walka z ledwo widocznym przeciwnikiem gdzie jedna kula wystarcza aby wysłac na łono Abrahama. Jesli wersja na x-a faktycznie nie odstaje od tego co było na PC to po prostu jest to gra obowiązkowa.
Bartez
Ja mam takie małem pytanko bo nie widziałem nigdzie, czy gra ma w sobie wszystkie dodatki red hammer, resistanc itp?? Jak tak to piknie biggrin.gif
hipcio
czy red hammer jest to nie wiem natomiast jest caly pakiet resistance. No coz ide dalej meczyc to cudo biggrin.gif
-snejk-
w jakich czasach rozgrywa się gra ? (II wojna św. ?)

kiedys grałem w demo na Peceta i byłem w szoku, zero liniowości, można było stanąć w miejscu i puścić oddział przodem, niedługo to sobie zamówię, chciałem prędzej ale nie wiedziałem czy to port czy jakaś nowa wersja
sentinel
QUOTE(-snejk- @ 26 01 2006, 20:33) *

w jakich czasach rozgrywa się gra ? (II wojna św. ?)

akcja rozgrywa się w okresie tzw. zimnej wojny (w grze przedstawione są fikcyjne wydarzenia z 1985 roku), czyli napiętych i chłodnych (choć wg. niektórych bardzo gorących ;-)) stosunków pomiędzy zachodem (czytaj państwami nato, z usa na czele) a wschodem (czyli całym blokiem socjalistycznym oraz tzw. układem warszawskim, w skład którego wchodziła m.ni. polska).

kiedys grałem w demo na Peceta i byłem w szoku, zero liniowości, można było stanąć w miejscu i puścić oddział przodem, niedługo to sobie zamówię, chciałem prędzej ale nie wiedziałem czy to port czy jakaś nowa wersja

gra jest pod względem swobody (oraz paroma innymi) dla wielu graczy spełnieniem marzeń - trafiasz w pobliże wrogiej bazy i tylko od ciebie zależy, czy pobawisz się w snajpera i zdejmując uprzednio wartowników zakradniesz się do środka, by załatwić sprawę po cichu, czy może porwiesz... odstawiony właśnie do parku maszyn czołg, albo stacjonujący tuż obok śmigłowiec i zrobisz rozpierduchę stulecia, narażając się jednocześnie na solidny ostrzał ze strony wroga. poezja, gorąco polecam - gra jest dziecinnie prosta w obsłudze, reguły są nieskomplikowane, fabuła trzyma w napięciu (tak - w grze, która bądź co bądź nastawiona jest na rozgrywkę wieloosobową) a dwie kampanie zapewniają masę zabawy. wystarczy jeszcze dodać, że gra sprzedawana jest w promocyjnej cenie i dostać można ją już za +/- 70zł. jeśli chodzi o wersje, jest to po kilkoma względami (oprawa, ai, sterowanie, interfejs) usprawniony port z pc, z dorzuconą dodatkową kampanią.
airfx
Niewiem oco wam chodzi z ta grą to totalny gniot, cała gra aż śmierdzi piecem, co to za grafika? Straszna nuda mozna usnąć, totalny bezsens, gdzie ten klimat dla mnie to paranoja hehe. A tak przy okazji to trochę dziwne że PSXEXtreme jest taka rozbieżność ocen w tej gierce o co chodzi jakby?
sentinel
QUOTE(airfx @ 1 02 2006, 11:41) *
Niewiem oco wam chodzi z ta grą to totalny gniot, cała gra aż śmierdzi piecem

co ci konkretnie śmierdzi? że to port z pc? a half-life na ps2 ci nie śmierdzi piecem? albo jego sequel na xboxa? dziwne...

co to za grafika?

zdecydowanie lepsza niż we wszystkich ddr'ach, rezach i 1/3 gier na ps2.

Straszna nuda mozna usnąć, totalny bezsens, gdzie ten klimat dla mnie to paranoja

paranoją to jest wypowiadanie się na temat gier, w które pograło się pięć minut (bądź wcale). nuda w ofe - lol.

A tak przy okazji to trochę dziwne że PSXEXtreme jest taka rozbieżność ocen w tej gierce o co chodzi jakby?

no popatrz, na forum też "jest rozbieżność". dziwne. przecież wszyscy powinni myśleć tak samo. jak borg.
airfx
Naprawdę byłem twardy i gralem w to kilka godzin i niewiem o co chodzi z tą grą jedni piszą że niebo w gębie tongue.gif inni że to totalny shit ja należe do tych drugich hehe. Bo dziwne jest że recenzujący tą grę dał ocenę 5 a ty 9+ wacko.gif
sentinel
QUOTE(airfx @ 1 02 2006, 19:22) *
jedni piszą że niebo w gębie :P inni że to totalny shit ja należe do tych drugich hehe.

masz prawo - każdy ma przecież prawo do własnego zdania. jedni kochają gran turismo, inni nie cierpią. jedni uwielbiają tekkena, inni na niego patrzeć nie mogą - to chyba naturalne, nie pojmuję czemu ten porządek rzeczy cię tak dziwi?

QUOTE(airfx @ 1 02 2006, 19:22) *
Bo dziwne jest że recenzujący tą grę dał ocenę 5 a ty 9+

wciąż nie rozumiem o czym do mnie rozmawiasz - dziwi cię to, że dwóch ludzi ma odmienne zdanie? obaj przedstawiliśmy swoje argumenty (lub część, ze względu na ograniczoną ilość miejsca :-)) - chcesz to polemizuj z nimi, bo na dyskusję o tym jakie to niesamowite, że istnieje coś takiego jak różnica zdań/poglądów (znajdziesz sobie kobietę to się dziwić przestaniesz ;-)), nie mam szczególnej ochoty. :-)
KoBik
Przecież Senti nie recenzował gierki więc w czym problem? Jak ktoś dał ocene 5 to w pięciogroszówkach musi zgred dać podobną ocene? bez przesady...

Mój kumpel nie lubi Splinter Cella a ja wręcz Kocham, dla niego to "ciemnia" a dla mnie gra do której zawsze wracam, ma to coś.

To chyba logiczne, że są gusta.
airfx
Huh spoko tylko przyznasz że z tak diametralnie odmiennymi zdaniami to się często niespotykamy ( ja niepamiętam aż takich różnic w extrimie ), no ale cóż niemam ochoty na kłótnie o ten tytuł bo szkoda czasu tongue.gif . Hehe różnice zdań to coś takiego istnieje? Dzieki że mnie uświadomiłeś. A z tą kobietą to było naprawde niezłe, tylko niewiem o co chodzi bo niby co ja niemam kobiety? hehe laugh.gif . Więc oki masz swoje zdanie, zrozumialem przesłanie. Aha możesz mnie cytować happy.gif
sentinel
QUOTE(airfx @ 1 02 2006, 22:29) *
Huh spoko tylko przyznasz że z tak diametralnie odmiennymi zdaniami to się często niespotykamy ( ja niepamiętam aż takich różnic w extrimie ), no ale cóż niemam ochoty na kłótnie o ten tytuł bo szkoda czasu :P

na kłótnie zwykle szkoda czasu, ja zaś chętnie na temat flashpointa podyskutuję. byle z rzeczowymi argumentami, nie z - "huh, hehe" - przesłaniem pełnym zaskoczenia. ;-)
Diabeu

głupszego argumentu nie miałeś pod ręką?
airfx
Jak tak by miały wyglądać akcje wojskowe to ja dziękuje, nawet w naszej polskiej armi panuje lepsza organizacja hehe byłem to wiem tongue.gif panuje totalny chaos 1000 komend na sekundę i niewiadomo co robić, brak jakiegokolwiek planu tylko zabić wroga i znowu wsiadamy do pojazdu i znowu sie nudzimy. Przyznaję strzelanie z karabinu jest dość realistyczne. Przemieszczanie sie pojazdami poco to jest pokazywane żeby niby podnieść realizm? Fajnie ale naprawdę można usnąć, no i ta animacja goście poruszaja się jak kukły. Jeszcze próbowałem w to grać wczoraj żeby dokładniej obadać ale przebrnołem tylko przez kilka misji i włączylem Ghost Recona. Grafika naprawdę jest brzydka i niema co jej tłumaczyć, może jeszcze porównamy ją z Metal Slugiem i Bust a Grove no tak zostaje jeszcze Eye Toy przecież to jest śmieszne.
sentinel
widzisz, po przeczytaniu powyższego stwierdzić można bardzo szybko, że grę sprawdziłeś "po łebkach" i najzwyklej w świecie nie wiesz o czym piszesz (prawdopodobnie zależy ci wyłącznie na narobieniu szumu; podkreśleniu jaki to poczułeś się oburzony odmienną od twojej oceną - nie wnikam i nie wyrokuję). niemniej polemizować z niewiedzą jest niezwykle trudno - musiałbym ci udowadniać, że w każdym zdaniu się mylisz (a tak niestety jest). pomimo tego spróbuję, w dobrej wierze.

QUOTE(airfx @ 2 02 2006, 09:52) *
Jak tak by miały wyglądać akcje wojskowe to ja dziękuje, nawet w naszej polskiej armi panuje lepsza organizacja hehe byłem to wiem

byłeś przyjacielu kiedy? w najgorętszym okresie zimnej wojny? i służyłeś oczywiście w siłach nato, stacjonując na małej wysepce na za(pipi)u świata, tuż pod nosem zsrr/układu warszawskiego? wow... najwyraźniej nie masz nawet pojęcia w jakich ramach czasowych rozgrywają się przedstawione w grze wydarzenia, o ich znaczeniu czy panującym w związku z nimi chaosie nie wspominając. po kilkunastu misjach, po których następuje przegrupowanie sił sojuszniczych połączone z kontruderzeniem akcje są wyjątkowo przemyślane i wzorowo zorganizowane - i to właśnie świetnie w grze odzwierciedlono. trzeba tylko przejść te 5% gry, zanim zacznie się opiniować i robić szum dookoła.

1000 komend na sekundę

nie wypisuj takich farmazonów, jakie 1000 komend na sekundę? podczas najgorętszych starć dostajesz co najwyżej kilka rozkazów, o stopniu skomplikowania zbliżonym do budowy cepa (wyjdź z pojazdu, udaj się z resztą grupy do punktu y, otwórz ogień do żołnierza na 8. godzinie) - z czym tu masz problem? brakuje wielkiej strzałki, rodem z przygód 007, z jeszcze większym napisem 'checkpoint'?

brak jakiegokolwiek planu tylko zabić wroga

albo masz jakąś "upośledzoną" wersję gry, albo po raz kolejny nie wiesz co piszesz - herezją jest twierdzenie, iż w grze, w której każdy kolejny krok jednostek rozplanowano na super dokładnych mapach wojskowych (najdokładniejszych, jakie świat elektronicznej rozrywki widział, na których - poza wszystkimi wykrytymi jednostkami - zaznaczono umiejscowienie każdego krzaczka, kamienia czy skały) wszystko odbywa się 'bez planu'.

znowu wsiadamy do pojazdu i znowu sie nudzimy.

po raz kolejny udowadniasz, że widziałeś 2-3 początkowe misje. sam trening kończy się zaś po kilkunastu (i jakoś nie dziwi mnie, że nie masz o tym bladego pojęcia) - niech to stanowi wystarczający komentarz.

Przyznaję strzelanie z karabinu jest dość realistyczne.

tylko z karabinu? a co z pozostałymi kilkudziesięcioma rodzajami broni? a, no tak, nie widziałeś ich przecież na oczy...

Przemieszczanie sie pojazdami poco to jest pokazywane żeby niby podnieść realizm?

"pokazywane" - lol, po raz n-ty opierasz się na części treningowej - tylko tam "przemieszczanie się pojazdami jest pokazywane". później sam zasiadasz za kierownicą wszystkich wozów, sterami śmigłowców i samolotów czy czołgów i wozów bojowych - co stanowi przecież oczywistą frajdę. tym bardziej, że lepszej symulacji śmigłowca czy czołgu na żadnym z current-genów nie znajdziesz...

goście poruszaja się jak kukły (...)
Grafika naprawdę jest brzydka (...)

temu nikt nie przeczy, ale ponoć grafika to nie wszystko, right? nikt nie napisał, że bije ghost recona na głowę, nikt nie przyznał 'dychy" za oprawę - o co więc szum? to po pierwsze. po drugie znajdź proszę lepiej prezentujący się tytuł, w którym do dyspozycji oddano setki (*setki*) tysięcy kilometrów kwadratowych terenów (po których poruszać możesz się całkowicie swobodnie, bez loadingów), i który oferuje taką swobodę działania (jakieś analogie do też nienajpiękniej wyglądającego san andreas widzisz?). ale to i tak jeszcze nie wszystko - oprawa nie dorównuje znanej z ghost recona także dlatego, że wszystko w ofe jest liczone w realtimie - od toru lotu każdej wystrzelonej kuli czy pocisku, po wpływ pogody czy faz księżyca na poziom przypływów oceanu (a jeśli nie wiesz jak duże ma to znaczenie podczas samej gry, po raz kolejny udowadniasz, że o grze wiesz niewiele). osobiście cieszę się niezmiernie, że dzisiejsze - ba, na dodatek odchodzące powoli do lamusa - konsole są w stanie pociągnąć tak zaawansowaną symulację, z którą wiele pecetów (w chwili premiery of na tą platformę) miało nie lada problemy. i jeszcze jedna - choć wcale nie ostatnia - rzecz: masz świadomość tego, iż flashpoint jest grą *sieciową*, prawda?

QUOTE(_Diabeu_ @ 2 02 2006, 08:48) *

głupszego argumentu nie miałeś pod ręką?

argument został dobrany proporcjonalnie do kalibru argumentu rozmówcy. ;-)
airfx
Wiem że trzeba przejść grę żeby się o niej do końca wypowiadać ale po kilku godzinach niewolniczej pracy hehe nie mam już siły z tym się męczyć. Cała ta akcja polega na tym że naprawdę nierozumię jak mnie ta gra może tak odrzucać na kilometr i jak w nią gram chce mi się wymiotować tongue.gif a inni uważają ten tytuł za niemal idealny. Wszystko rozumie nielubię np. Splinter Cela czy GTA ale wiem że te gry są świetne i nieuważam ich za gnioty tylko bardzo dobre gry które poprostu mi nieleżą. Ta dyskusja do niczego nieprowadzi bo ja zawsze będę uważał Flashpointa za gniota a wy za cudo. Aha i dziwne jest to ża na IGN ta gierka dostała 5 a na gamespocie 5,4 czyżby oni się też nieznali i przeszli tylko misje treningowe. arrow.gif Proszę bez cytatów wink.gif
sentinel
QUOTE(airfx @ 2 02 2006, 16:05) *
Ta dyskusja do niczego nieprowadzi bo ja zawsze będę uważał Flashpointa za gniota

to faktycznie sobie darujmy, podobnie jak nazywanie tego dyskusją (chyba, że jednostronną ;-)).

QUOTE(airfx @ 2 02 2006, 16:05) *
dziwne jest to ża na IGN ta gierka dostała 5 a na gamespocie 5,4

nie interesują mnie oceny serwisów z prostego powodu - to czyjeś zdanie, nie moje. ale skoro dla ciebie są wyrocznią, to sprawdź jak skrajne są oceny flashpointa - http://www.metacritic.com/games/platforms/...flashpointelite
Diabeu
huh przy tak rozbieżnych zdaniach recenzenta głównego i pomocniczego (Mutti i Senti) to ta recka powinna inaczej wyglądać - obaj po tyle samo miejsca i konfrontacja - w formie dyskusji na ten przykład
sentinel
tu nie ma o czym dyskutować, flashpoint rządzi w temacie gier stricte (podkreślam) militarnych i tyle. :-)
Diabeu
taaaaa, tyle że to co napisał Mutti zbyt pozytywnie nie brzmi, na dodatek brak sensownego opisu trybu multi a jakoś wątpię by grywalnością przebił bf2:mc

on dowalił 5+ a ty 9+ - krowia różnica, czyż nie? jak dla mnie to jakieś wyjaśnienia większego wymaga, 3grosze to za mało

a ty piszesz tylko o "klimacie konfliktu", mało o ile nie nic na temat strony techniczej
sentinel
QUOTE(_Diabeu_ @ 2 02 2006, 19:36) *
taaaaa, tyle że to co napisał Mutti zbyt pozytywnie nie brzmi

trudno się nie zgodzić (że zbyt pozytywnie nie brzmi).

na dodatek brak sensownego opisu trybu multi

no brak. ale przecież to nie argument, dowodzący, że multi ssie. po prostu nie został opisany - dlaczego, skoro ofe jest właśnie grą sieciową - nie mnie o to pytać...

a jakoś wątpię by grywalnością przebił bf2:mc

przebija, i to z nawiązką. imo, oczywiście. ale bf2 to arcadowa popierdółka, strzelanina z trybem sieciowym; ofe to mocarny symulator działań wojennych, nie skupiający się na biegającym po mapie żołnierzyku a kompleksowych działaniach całej armii. to tak jakby porównywać jakąś popierdółkowatą gierkę wyścigową (we flashu :-)) z gran turismo 4, czy raczej forza motorsport.

on dowalił 5+ a ty 9+ - krowia różnica, czyż nie? jak dla mnie to jakieś wyjaśnienia większego wymaga, 3grosze to za mało

widać mamy z muttim krowią różnicę zdań an temat ofe. :-) 3grosze to z pewnością zbyt mało, skoro jak widać i cała recenzja nie wystarczyła na przedstawienie podstaw samej rozgrywki (jak widać - gdyż większość ludzi myśli właśnie o ofe jak o biednym klonie bf2, a jak to się ma stanu faktycznego już wspomniałem). niemniej nie zamierzam nagminnie krytykować recenzji muttiego, którego osobiście bardzo lubię :-) - to był jego tekst, pytania kierujcie do niego. ja wyraziłem swoją opinię w 3gr, którą w pełni zresztą podtrzymuję.

a ty piszesz tylko o "klimacie konfliktu", mało o ile nie nic na temat strony techniczej

a o czym mogłem więcej w króciutkich 3gr? od "szczegółów technicznych" jest recenzja. ale jeśli chcesz poznać moje zdanie na temat poszczególnych elementów gry - pytaj śmiało, chętnie podzielę się spostrzeżeniami. :-)
Diabeu
a czy ja napisałem że multi ssie? jest wymieniony w plusach ale kij wie jak on wygląda

co do bf2:mc to nie załapałeś, multi przebija - singla w bf2:mc miałem odpalone może 2h, obcykałem klamki itp. i hadzia online - bo po to kupiłem tą grę, i nie nudzi mi się po dziś dzień

kto myśli o ofe jak o klonie bf?
sentinel
QUOTE(_Diabeu_ @ 3 02 2006, 08:28) *
a czy ja napisałem że multi ssie? jest wymieniony w plusach ale kij wie jak on wygląda

hmm... tak na plus? X)

a na serio - wyobraź sobie kilkudziesięciu żołnierzy nacierających na nie mniejsze siły, wspierane przez dwa bataliony czołgów, bojowe wozy piechoty kilka śmigłowców szturmowych. w rolę każdego z tych żołnierzy możesz wcielić się sam, tudzież może zrobić to twój kumpel z drugiego końca świata - wliczając w to możliwość wcielenia się w rolę dowódcy, kierowcy czy działowego/celwoniczego czołgu, tudzież pilota lub operatora uzbrojenia dowlnego ze śmigłowców. wszystko odbywa się w czasie rzeczywistym, z komnikacją głosową, etc. brzmi podobnie jak opis bf? być może, gdyby nie cała masa istotnych rzeczy, oddzielających te produkcje.

QUOTE(_Diabeu_ @ 3 02 2006, 08:28) *
co do bf2:mc to nie załapałeś, multi przebija - singla w bf2:mc miałem odpalone może 2h, obcykałem klamki itp. i hadzia online

w ofe multi również przebija singla - z tą "drobną" różnicą, iż single w ofe jest po prostu świetny, a online jeszcze lepszy. :-)
airfx
Jak to jest na live bo niestety niemam bo na xbc i xlinku to nikogo jeszcze niewidzialem żeby w to grał a bywam tam często. Cały czas próbuje ten tytuł hehe odrobinkę się do niego przekonałem po wgłębieniu się w grę akcja niewydaje się już tak strasznie chaotyczna, tylko to strasznie nudne, jak pomykałem czołgiem to prawie usnołem jazda samochodami już trochę lepsza mam na liczniku prawie 4 godziny no i gram dalej confused.gif Szukam tej prawie idealnej gry tongue.gif
lavatekk
z 9+ dla xboxowej wersji OF sie nie zgodze, dla mnie to gniot i nieudana konwersja a teraz najlepsze... przeszedłem całą (za wyjątkiem ostatniej misji) gre w wersji na PC pare lat temu i jest to dla mnie jedna z lepszych gier w jakie się bawiłem, grałem na sprzęcie w owych czasach bardzo przęciętnym i dlatego nie rozumiem tej grafiki na xboxa, jest totalnie nieczytelna, najbrzydsza gra jaką widziałem na Xa, pole widzenia również mniejsza, do tego męczące sterowanie na padzie (za to jedyny plus tej wersji, że sterowanie pojazdami latającymi zdecydowanie przyjemniejsze) chaos nie wiem dlaczego ale wydaje się większy niż w PCtowej wersji, na Xa dotrwałem do momentu kiedy zaczyna się wydawanie komend podwładnym - bardzo męczące:/ i dalej nie dałem rady, jednym słowem ktoś pokpił sprawę
Cegla
Mam problem w ostatniej misji bede wdzieczny za pomoc.

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.