Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Heroes of Might and Magic V
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Got_Reload
1 styczen, tak juz niedlugo h5. podjarany maksymalnie recenzjami, opisami, jakimikolwiek wiesciami natemat nowej czesci, nawet same Demo gry mnie scielo. juz tylko mysl ze lada dzien a bede gral w h5, a tu szok !! na jednej ze stron (nie pamietam nazwy bo zawsze ja wyszokiwalem na google "jaskinia behemota")ktora na biezaco podawala poczynania ubisoftu natemat h5 oznajmnila ze gra nie ukaze sie w tym roku (nie pamietam powodu a stroony juz nie moge znalesc) to sie zalamalem i pozostalo mi granie w wczesniejsze czesci i spokoje czekanie na nowy rok i nowa czesc HoMM.

Jakie bedzie nowe h5 !! czy ubisoft ktory (chyba) nigdy nie robil zadnych strategi zrobi Ja dobrze !! jezeli ktos ma jakies sugestie, badz pytania odnosnie HoMM niech poprostu napisze...
Tokar
Proponowałbym w pierwszym poście topicu choć raz podać pełną nazwę gry, bo mi na przykład dłuższą chwilkę zajęło dojście, że chodzi Ci o Heroes of Might & Magic.

Chyba, że jednak chodzi o coś innego ;p
konstant
Ja tez sie zastanawialem hyh.gif
Ale HoMM to musi byc Heroes of Might & Magic
Got_Reload
hehe no jezeli chodzi o skrot to ze tak powiem prawdziwi gracze by wiedzieli ze chodzi o jedna z najlepszej seri gry na pc-ta Heroes of Might & Magic.

no ale juz wiecie :> wiec moze powiecie cos ciekawego...czego moge nie wiedziec
KOMODO
QUOTE(Got_Reload @ 10 11 2005, 16:42) *

hehe no jezeli chodzi o skrot to ze tak powiem prawdziwi gracze by wiedzieli ze chodzi o jedna z najlepszej seri gry na pc-ta Heroes of Might & Magic.

no ale juz wiecie :> wiec moze powiecie cos ciekawego...czego moge nie wiedziec
Jezeli nie zauwazyles to jest to forum PSX Extreme - magazynu o grach na KONSOLE i choc mozna tutaj gadac rowniez o PCtach, takowe dyskusje raczej nie powstaja. I ja nie skapowalem o jaka gre Ci chodzi. W glowie kotlowalem tytuly RPGow konsolowych i zaden nie pasowal. Fajnie ze jestes prawdziwym Graczem. Prosze panstwa oto Got_Reload - PRAWDZIWY GRACZ (w przeciwienstwie do nas).
LegionPolski
ej, Komodo, nie przesadzaj.
przeciez to chyba nie problem, że sie zawola moda i zmieni nazwe, bo nie kazdy ja zrozumial?
Got_Reload
nie no moze faktycznie z tym prawdziwym graczem przesadzilem no ale jakbys gral w jakakolwiek czesc Heroes to bys napewno skojazyl skrot, a ze to forum psx-a to tez wiem ale sadzilem ze ta gra, w ktora wiekrzasc grala a jak nie to lepiej niech sie do tego nie przyznaja ;]a skoro nie skapowales o jaka gre mi chodzi to widocznie w nia nie grales wiec o co ci chodzi??

a wogulnie czekam na jakiekolwiek wypowiedzi na temat gry a nie czepiania sie tego ze nie podalem pelnej nazwy gry.

ps. HoMM rulez ;]
KOMODO
Chodzi mi o to, ze wpadasz na glownie konsolowe forum, podajesz skrot gry na PCta, a pozniej zarzucasz userom ze nie sa prawdziwymi Graczami. Nieco mnie tym ugodziles:P. Nie znalem skrotu bo i w gre nie gralem. PC do tego zwyczajnie nie sluzy. Czasami w cos tam ciupne, ale to sporadyczne przypadki. Ja, gdy zakladam siakis emat, chociazby o Final Fantasy, zawsze podaje pelna nazwe, a nei tylko samo FF, bo mimo ze dwa F to rzecz dla chyba kazdego konsolowego gracza oczywista, to jednak w ramach przyzwoitosci wypadaloby ja napisac dla mniej zorientowanych albo dopiero raczkujacych w temacie. A z drugeij strony FF to moze byc np Final Fight, hehe:).
Got_Reload
Nie znalem skrotu bo i w gre nie gralem. PC do tego zwyczajnie nie sluzy

no moim zdaniem tu juz przesadziles ;>PC sluzy i to jak najbardziej, chociazby roznego rodzaju RPG i Strategie pc-towe zadza i chyba konsolowe w tym maja tyly. no rozumie konsola, tekken, kiedys final fantasy VII czy VIII ale natym sie konczy. chociazby ja jestem predzen fanatykiem pc-ta biggrin.gif aaa i jeszcze nie sadze zebys znalazl inna gre oprocz Heroes of Might & Magic ktora by miala skrot HoMM tongue.gif

ps. jak nie grales w zadna czesc Heroes to polecam bo do tego sluzy biggrin.gif
KOMODO
Doprawy ciesze sie, ze posiadam diametralnie inny gust niz Ty. Dla mnie na PC nie ma ciekawych gier. Strategiami sie nie trudnie ani cRPGami (zdarzaja sie wyjatki, jednak mocno sporadyczne). A PC i tak nie nadaje sie do grania. Owszem, mozna an nim grac, jednak nie jest to jego przeznaczeniem a jedynie funkcja dodatkowa. Grac mozna, ale to nie na moje nerwy. Osobiscie wole inwestowac w osobny sprzet i cieszyc sie pelnia gier nizeli meczyc sie na burczacym blaszaku i szpilac w slajdy.
Mq
QUOTE(KOMODO @ 15 11 2005, 15:13) *

Doprawy ciesze sie, ze posiadam diametralnie inny gust niz Ty. Dla mnie na PC nie ma ciekawych gier. Strategiami sie nie trudnie ani cRPGami (zdarzaja sie wyjatki, jednak mocno sporadyczne). A PC i tak nie nadaje sie do grania. Owszem, mozna an nim grac, jednak nie jest to jego przeznaczeniem a jedynie funkcja dodatkowa. Grac mozna, ale to nie na moje nerwy. Osobiscie wole inwestowac w osobny sprzet i cieszyc sie pelnia gier nizeli meczyc sie na burczacym blaszaku i szpilac w slajdy.

To po co postujesz w tym temacie?Ja nie wcinam sie wam w topici o FF zeby powiedziec jakie gowniane to gry wedlug mnie,prawda?

Co do tematu to niedawno odkopalem ze znajomymi HoMM3 i spedzilismy grajac caly miesiac.Niesamowita gra i nieograniczone wrecz zrodlo radosci,dzieki dodatkom i losowo generowanym mapom(ktore czesto okazuja sie niezlymi lolami,na przyklad gdy na duzej mapie wszyscy sa umieszczeni w tym samym miejscu.Adrenalinka!).Gdyby tylko poprawiono AI bylbym zadowolony.W czworke nawet nie gralem(4 zamki?haha)piatka zapowiada sie jednak calkiem niezle i pewnie ja wyprobuje jesli recenzje okaza sie przychylne.Do tego czasu pozostaje trojeczka wiec narzekac nie moge,a wiecej czasu na dopracownaie gry nie zaszkodzi.

edit:Jak mozna nie znac tego skrotu?Ciecie...
Got_Reload
edit:Jak mozna nie znac tego skrotu?Ciecie...

do tego przystaje i sie tego trzymam;]

i wlasnie o tym mowie!! to jest gra w ktora mozna grac i grac. ja juz osobiscie gram ze 3 lata w h3 i dalej wyglada to tak ze dziennie grywam z komplami, nocki czy w dzien. gra jest ze tak powiem nie do zerzniecia i jeszcze na WoG-u, miodzio.heh no heroes 4 to ja ci w sumie polecam gra jest lepiej rozbodowana ale i fakt sa bagi, laczone zamki i wyboj jednostek no to skopali ale gra sie i tak niezle.

Komodo co do ciebie to faktycznie mamy inny gust...to chyba po temacie ;]
KOMODO
Wszystko pieknie, ale naucz sie zachowywac kulture w wypowiedzi. Ja wyrazilem swoje zdanie odnosnie grania na PC zachowujac kulture, a Ty stosujesz w kierunku forumowiczow okreslenia typu "ciecie". Zastanow sie.
Mq
A ja proponuje zebys przestal trollowac ten temat.
Got_Reload
moze takie sprostowanie, troche pozne ale zeby bylo. Dlaczego na PSXEXTREME:
zalozylem temat na psxextreme tylko dlatego ze czesto przesiadoje na temacie "Forum PSX Extreme :: > Kąciki Tematyczne > Forum Bijatyk > Turnieje i zloty" bo gram w tekkena i jezdze po turniejach i nie siedze na zadnym innym forum bo po co, a tak sobie czytalem na "Forum PSX Extreme :: > Kąciki Tematyczne > Forum RPG" o grach i zauwazylem ze ludzie sie sporadycznie wypowiadaja natemat gier pc-towych i heroes, a ze gre lubie to chialem pogadac czy podyskotowac z ludzmi bo mi sie wydaje ze gra jest warta...czasu;>

ps. jezeli ktos nie widzial demo heroes 5 niech zaloje...
Ozi
QUOTE(KOMODO @ 11 11 2005, 18:29) *
Jezeli nie zauwazyles to jest to forum PSX Extreme - magazynu o grach na KONSOLE i choc mozna tutaj gadac rowniez o PCtach, takowe dyskusje raczej nie powstaja. I ja nie skapowalem o jaka gre Ci chodzi. W glowie kotlowalem tytuly RPGow konsolowych i zaden nie pasowal. Fajnie ze jestes prawdziwym Graczem. Prosze panstwa oto Got_Reload - PRAWDZIWY GRACZ (w przeciwienstwie do nas).

Jeśli nie zauważyłeś to w "stopce" kącika rpg stoi taki tekst.
Długo oczekiwane miejsce spotkań wszystkich wielbicieli gier RPG(konsolowe, pecetowe, papierowe) stoi przed wami otworem. Zapraszamy!

Nie ma zakazu zakładania tematów na temat pecetowych gier - tyle na ten temat.

Gratulacje chłopaki - jedna strona topicu i dwa posty na temat...
Got_Reload
sluszne spostrzezenie Ozi ;]a wogule kto mi zmienic nazwe tematu ;/

fakt, chcialem uslyszec(poczytac) jak sie gra cieszy popularnoscia wsrod konsol, a niektórzy wola sie czepiac...
LegionPolski
a gra ktos w Wake of Gods? moze post troszke nie na temat - ale HOM&M3 to najlepsza czesc serii(fakt, Mq ma rację, ten skrót to legenda i nie mozna go nie znac tongue.gif)
a mega-zestawik hirołsowy to "Shadow of death+Armageddon's blade+Wake Of Gods" - i to styka na 2 lata jak sie nie mialo wczesniej stycznosci z seria.
4 jest słaba ;/ mam nadzieje ze 5 powroci do korzeni

Aha - no i cos do topicu wink.gif
grał ktos w betke?
http://heroes5.hotgames.cz/site.php?loc=screenshoty
Got_Reload
a gra ktos w Wake of Gods? moze post troszke nie na temat - ale HOM&M3 to najlepsza czesc serii(fakt, Mq ma rację, ten skrót to legenda i nie mozna go nie znac )
a mega-zestawik hirołsowy to "Shadow of death+Armageddon's blade+Wake Of Gods" - i to styka na 2 lata jak sie nie mialo wczesniej stycznosci z seria.

no Wog jak najbardziej, chociaz jest troche przesadzony, ale bardzo fajny ;] lupiemy z to ostro z 1.5 roku biggrin.gif

4 jest słaba ;/ mam nadzieje ze 5 powroci do korzeni

no tu sie nie bales tongue.gif 4 jest duzo bardziej rozbodowana od 3 ale fakt faktem ze troche przesadzili z niektorymi zeczami(laczone zamki czy mala ilosc jednostek(dotego wybor)) ale gra sie tez fajnie.

grał ktos w betke?

heh juz 4 miechy i z niecierpliwoscia czekam na pelna wersie biggrin.gif
LegionPolski
a mozesz opisac przezycia? bardziej cos jak h3, czy 4? bo jak oni to zrobia w 3d i to cos jak 4 - to ja ich zabije! sad.gif chamy wink.gif
lukasz
śmiechowy temat.HOMM 3 to legenda i do dzisiaj jedna z najlepszych rpg czy tam strategii rpg(klasyfikujcie jak chcecie ja sie nie znam) ever.nie bez kozery noty oscylowały w okolicach 10 zawsze i wypadałoby znać chociaż sam skrót. smile.gif tak wiec misja komodo jako ostatniego sprawiedliwego obrońcy konsolowych rpg jest niewypałem wszak knowledge fan rpg powinien mieć również o pc.bo jak tu gadać o rpg bez grania gry oparte na systemie dungeon & dragons nie będące konwertowane na konsole czy właśnie serii might and magic?wracając do meritum 4 mi sie zbytniio nie podobała i ciekaw jestem rozwiązań z piątki bo jednak ta posucha tra już za długo.chyba też odpale sobie trójke bo na bezrybiu nie będe szukał raka w postaci obecnych hitów na tym poletku typu ff x-2.amen.
Got_Reload
ehhe no jak najbardziej 3d ;] ale nie ma co sie martwc, wsdzystko jest kolorowe i przypominajace postacie z jakis mangi czy cos ;> wyglada naprawde bardzo fajnie chociaz demo wiele nie przedstawia. wiem napewno sie nikt sie nie zawiedzie. generalnie to ma powrocic do h3, czyli osobne zamki i pewnie jakies nowe dojda ;D no jednostki tak jak w h3 ze masz ich 7 i wogole bedzie mega jazda ;>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.