Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Neostrada TP
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
MarcineK
Siema właśnie ztwierdziłem że moja sieć to pomyłka smile.gif i chciałbym założyć sobie Neostrade TP smile.gif lecz nie wiem na czym to polega chiałbym mieć neta 24/h przez cały miesiąc jaki mam wziąść pakiet. Słyszałem że są jakieś limity i można w trakcie miesiąca ztracić neta tzn że nie otwierają się storny www. Proszę o wypowiedz ludzi ktorzy mają NEoSTRADE TP z góry dzięki smile.gif
Garcia
No to tak masz do wyboru masz opcje 128,256,512 ogolnie warto sie zainteresowac tylko 128 i 512 bo 256 jest od 512 niewiele tansze dry.gif akurat teraz jest promocja i masz Neo za zyla i w zaleznosci od czasu umowy masz jakis okres neta takze za zeta miesiecznie np ja mam 512 z umowa na 2 lata i mam neta za zecika na miesiac przez pol roku a co do limitu to mozesz sobie go sprawdzac jak bedziesz mial neo to po prostu wchodzisz na neostrada.pl i tam masz napisane ile zassales a limit w 512 jest chyba 12 Gb ale tutaj znoof jakas promocja byla dostalem sms ze jak wejde na ich stronke to dostane 10 Gb wiecej (oczywisce tak zem zrobil twisted.gif) a jak peknie limit to transfers spada do 32 i strony beda sie ladowac ale bardzo poooowooooooliiiii no i chyba wszystko ale sie kurde rozpisalem tongue.gif
MarcineK
Jeszcze jedno pytanko jaki koszt Aktywacji ?tongue.gif
PiotrB
QUOTE(Garcia @ 11 11 2005, 11:23) *

No to tak masz do wyboru masz opcje 128,256,512 ogolnie warto sie zainteresowac tylko 128 i 512 bo 256 jest od 512 niewiele tansze dry.gif akurat teraz jest promocja i masz Neo za zyla i w zaleznosci od czasu umowy masz jakis okres neta takze za zeta miesiecznie np ja mam 512 z umowa na 2 lata i mam neta za zecika na miesiac przez pol roku a co do limitu to mozesz sobie go sprawdzac jak bedziesz mial neo to po prostu wchodzisz na neostrada.pl i tam masz napisane ile zassales a limit w 512 jest chyba 12 Gb ale tutaj znoof jakas promocja byla dostalem sms ze jak wejde na ich stronke to dostane 10 Gb wiecej (oczywisce tak zem zrobil twisted.gif) a jak peknie limit to transfers spada do 32 i strony beda sie ladowac ale bardzo poooowooooooliiiii no i chyba wszystko ale sie kurde rozpisalem tongue.gif

Też mam Neo 512 kB/s i tylko dodam, że w tej opcji limit danych do ściągnięcia to 15GB.

EDIT: Neostrada

Tu znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania.
kempa
Wydaje mi się, że 1,22 zł
Tak było, jak ja brałem...
MarcineK
mam jeszcze takie pytanie do was Uzytowników Neo

Starcza wam ten limit na całego miecha?
Garcia
QUOTE(MarcineK @ 11 11 2005, 11:35) *

Nie wiem jeszcze mi miesiac nie minal tongue.gif ale ziomek co tesh ma taka opcje Neo mowil ze styknie a chlopak sciaga full muzyki i filmy siakies wiec gitara limit starcza twisted.gif
kempa
Mi sie jeszcze nie zdarzyo przekroczyc, choc pod koniec często musiałem bardzo uważac (kwestia wyczucia) wink.gif

Darmowa infolinia:

0800102102

Tam powinni wiedziec wszystko dokładnie, m.in. koszty aktywacji, bo co do tych 1,22 zł to nie jestem do końca pewien.
MarcineK
oka można zamknąc smile.gif dzieki za info
PiotrB
QUOTE(MarcineK @ 11 11 2005, 11:35) *

Mi te 15GB starczy bez problemu nawet gdy ściągam dużo przez BitComet.
Ryo-San
poszli mi z tym do POMOCY
dee
Zwracam uwagę na jeden hint,o którym TelePSy milczą,a jest faktem.Jeżeli płacisz najtańszy abonament telefoniczny,tzw.socjalny (ten za 30 PLN)-zapomnij o Neo.Łącze nie przejdzie jakieś tam weryfikacji,czy inny bełkot.Tak,też byłem zdziwiony...2 lata miałem starą Neo+ 640 i hulała jak burza,a płacę właśnie taki abonament.Gdy niedawno rozwiązałem umowę,by przejść na tańszą 512,zaliczyłem niezłego zonka.Po prostu gnoje wymuszają na ludziach korzystanie z droższych taryf w tak bezczelny sposób.
Niech się walą!Wziąłem net z kablówki i francuskie ladacznice z TPSA nie będą mi robić łaski...
Pavlus
Dobrze miec wybor, u mnie tpsa ma monopol i na kazde warunki moglbym sie zgodzic byle tylko byla stalka. Ale rzeczywiscie, troche to nie fair wciskanie kitu ze nie przejdzie jakiejs tam weryfikacji, to po prostu wyciaganie pieniedzy, inaczej tego nazwac nie mozna.
kempa
Zgadza się.
Abonament za stacjonarny musi wynosic minimum 50 zeta + oczuwiscie comiesieczna opłata za "nełostade"

Łącze nie przejdzie jakieś tam weryfikacji,czy inny bełkot.Tak,też byłem zdziwiony...2 lata miałem starą Neo+ 640 i hulała jak burza,a płacę właśnie taki abonament.Gdy niedawno rozwiązałem umowę,by przejść na tańszą 512,zaliczyłem niezłego zonka.Po prostu gnoje wymuszają na ludziach korzystanie z droższych taryf w tak bezczelny sposób.

szkoda gadac confused.gif
Yacek
Dziwne, bo ja ciagle jade na najtanszym abonamencie, socjalnym, w wakacje wzialem neostrade w promocji - 2 miechy, po 2 miechach zrezygnowalem, teraz jakis miesiac temu znowu wzialem neostrade, tym razem na stale, dokladnie na rok czasu i nic mi nie marudzili o zadnej weryfikacji, pytalem sie czy bez problemu bede mogl zmienic na wyzsza/nizsza majac dalej ten 30 zlotowy abonament i powiedzieli ze tak.
dee
Jak zakładałem Neo 2 lata temu też nie było problemu.Powstał teraz,gdy rozwiązałem starą umowę i chciałem podpisać nową.Pewnie cos tam jakiś mądry menago wymyślił.Kij im w ryj.
szeni
Jak ja zakładałem, to mnie pytali jaki mam abonament, a że mam standardowy, to nie było problemów. Byc moze nie chodzi o zadną autoryzację, tylko po prostu Cię pytają o Twoją taryfę. Jesli nie zapytają, bo np zapomną - wszystko jest ok
Pavlus
QUOTE(Yacek @ 13 11 2005, 12:02) *

Dziwne, bo ja ciagle jade na najtanszym abonamencie, socjalnym, w wakacje wzialem neostrade w promocji - 2 miechy, po 2 miechach zrezygnowalem, teraz jakis miesiac temu znowu wzialem neostrade, tym razem na stale, dokladnie na rok czasu i nic mi nie marudzili o zadnej weryfikacji, pytalem sie czy bez problemu bede mogl zmienic na wyzsza/nizsza majac dalej ten 30 zlotowy abonament i powiedzieli ze tak.

Szczesciara smile.gif

QUOTE(szeni @ 13 11 2005, 19:30) *

Jak ja zakładałem, to mnie pytali jaki mam abonament, a że mam standardowy, to nie było problemów. Byc moze nie chodzi o zadną autoryzację, tylko po prostu Cię pytają o Twoją taryfę. Jesli nie zapytają, bo np zapomną - wszystko jest ok

No ja nie wiem jak to jest tam `u was` smile.gif W kazdym razie na kazdej ulotce jaka dostaje od tepsy jest napisane (malym druczkiem ale jednak) ze minimalny abonament to ten z 60 min gratis. Jakby nie bylo na wszystkich abonamentach jest mozliwe posiadanie neo, bo niby co, jak bierzesz drozszy abonament to zamiast kabli montuja ci swiatlowody? lol. To prosta taktyka wyciagania forsy, dlatego tez potanialy opcje neo ;] Cwaniaki wacko.gif
szeni
To wlasnie mialem na mysli - łacza masz takie same, więc neo zalaczysz na kazdym abonamencie, kwestia tylko taka, czy Ci aktywują. A co do reklam - rozwalają mnie te nowe: neostrada TP przez 6 miesięcy za 1 zł/miesiąc! (i na dole malutkimi literkami, niewidocznymi na ekranie TV, że chodzi o promocję 'zostań z neostradą przez 24/36 miesięcy').
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.