Wiśnia San
14 11 2005, 11:57
Gdy pojawi się niebieskie tło z napisem zapraszamy jest pipnięcie i trzeba czekać około minuty i dopiero się uruchomi. Tydzień temu wyskoczyło mi jakieś przypomnienie o hasło (że wygaśnie za 7 dni) mimo że nie mam takowego. Czy ktoś wie o co chodzi
koniol21
14 11 2005, 12:13
A uzywasz Home Edition? Bo tą wersje trzeba aktywowac przez net lub telefonicznie, inaczej po jakimś czasie przestaje działać.
Tak, tylko ze jak "hołma" nie aktywujesz w ciagu miesiaca, to za cholere nie uruchomisz, a koniol pisze, ze winda jednak rusza... Nie mam pojęcia co to może byc
koniol21
14 11 2005, 14:02
Hehe, to nie ja tylko Wiśnia San ma problem

A ty masz pewnie racje, Home uzywalem ledwie 2 dni a potem przesiadka na Pro

wiec nie wiem co dzieje sie po tym miesiącu
Forebode
14 11 2005, 14:13
po miesiacu nie mozna sie zalogowac do systemu. A co do samego problemu dlugiego uruchamiania, to proponuje sprawdzic jakie uslugi/programy uruchamiaja ci sie ze startem systemu. Powylaczaj wszystko niepotrzebne i tyle. A jak nie to pomyslimy dalej...
BTW: Te pipniecie dochodzi z glosnikow, czy z glosniczka na plycie glownej (speaker)?
QUOTE(koniol21 @ 14 11 2005, 14:02)

Hehe, to nie ja tylko Wiśnia San ma problem

A ty masz pewnie racje, Home uzywalem ledwie 2 dni a potem przesiadka na Pro

wiec nie wiem co dzieje sie po tym miesiącu
hehe
sorrki, źle spojrzałem
Odinstaluj SP2. Ch.ujowo dziala pod Home Edition. I zwalnia kompa podczas uruchamiania. Mialem to samo.
Forebode
14 11 2005, 15:37
ogolnie nie wiem jak u was, ale u mnie system zawsze gorzej chodzi jak zainstaluje ktorys sp... nie ma to jak microsoft :>
Nie no SP1 chodzi elegancko. Ale SP2 zwalnia na maxa. Zawsze jak go instaluje mowie sobie, ze teraz bedzie gut, ale po kilku dniach odinstalowuje to go.wno.
Wiśnia San
15 11 2005, 08:38
Forebode pipniecie dochodzi ze speakera. Wczoraj wyczaiłem że jak nacisne ctrl+alt+delete (na niebieskim tle z napisem zapraszamy) komp normalnie się włączy i nie trzeba czekać
BTW: Chyba nie bardzo czaje co to jest SP2

PS. Żeby nie było za wesoło gdy włożyłem płyte z Ofisem (kopia bezpieczeństwa) to cd nic na niej nie widzi, a jakiś miesiąc temu instalowałem z niej ofisa. WTF ?
2razyjot
15 11 2005, 09:21
QUOTE(Wiśnia San @ 15 11 2005, 08:38)

BTW: Chyba nie bardzo czaje co to jest SP2

Service Pack 2.
Wiśnia San
16 11 2005, 11:44
a to dobre mam takie 2 i w połowie instalcji wyskakuje błąd i kapa
Musisz znaleść jakieś Live Cd linuksa, zamontować dysk windowsa jeżeli się sam nie podmontował i wpisać w konsoli jako root najlepiej "rm -rf"
Mialem kiedys cos podobnego, w koncu doszlo do tego ze winda sie nie ladowala - pomogl format. Co do Service Packow to SP2 jest kaszanką - juz 3 razy instalowalem go z mysla o znacznej poprawie dzialania a tymczasem od tej pory nastepowaly zwiechy w trakcie pracy systemu.
Wiśnia San
24 11 2005, 12:27
Oki zrobiłem formata i wszystko śmiga jak wściekłe, bez SP2.
Temat do kasacji
format nie jest konieczny
tweakxp pomaga, trza poczyścić rejestry itp.
po prost należy dbać o porządek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.