Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: takashi miike
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
lukasz
dla jednych kult dla innych efektowny kicz.napewno balansuje na linii dobrego smaku.twórca takich filmów jak ichi the killer,visitor q,przesłuchanie(nie wiem jak w oryginale brzmi mówie o tym co w kinach naszych hulało jakiś czas temu 6 lat po premierze) czy agitator.najnowszy jego film to bodajże izo dopiero przymierzam sie do obejrzenia jako ciekawostka gra tam sam...kitano dla wielu będący guru.ogółem bardzo jaram sie twórczośćią miike jeszcze sie na nim nie zawiodłem i łykam wszystko co on wydaje.co wy myślicie?
Snejk
ja typa uwielbiam. jego filmy maja to cos co przyciaga. a ze niezadko przekracza granice dobrego smaku ? wali mnie to. robi filmy po swojemu i tak jest git
ichi rules:)
Guts
Taaa ICHI rox smile.gif A co do pana Mike ... hmmm napewno ma nielze zryty baniak. Paamietam jak jakis czas temu
ogladalem sobie Oddition (przesluchanie) ''Coz to za wspanialy dramat'', bylem zafacynowany , ale najlepsze mialo dopiero nadejsc icon_twisted.gif I tak z dramatu zrobila sie wesola makabra, ale nie powiem wybornie podana tongue.gif Widac ,ze Mike zrobil ten film dla II grup odbiorcow, ta pierwsza ''normalna'' powinna ulotnic sie po 1 godz i 15 min, a reszta ''sadystow'' czekac na czym jeszcze mistrz nas zaskoczy :>
lukasz
ten film to kwintesencja tezy ,że azjatyckie filmy powoli sie rozkręcają.ale nawet w tej sielance poczatkowej są niepokojące momenty np.jak odbiera telefon ta baba to siedzi sama w jakiejś kanciapie i worek sie trzęsie.zawartość worka później sie ujawni i robi wrażenie. cool.gif
_M_
Ichi the killer to jeden z moich ulubionych filmów , Visitor Q kwintesencja czarnego humoru , Gozu bardzo dobry thriller z rozbrajajacym finałem . Reszta słabo lub średnio , tak Agitator razi momemnatmi amataroszczyzną a Izo to chyba najbardziej bełkotliwy tytuł ostatnich lat . Facet powinieni troche przyhamować z tą masową produkcją bo to ewidentnie odbija mu się czkawką .
gekon
2 dobre filmy, reszta słaba, dlatego moja wypowiedz taka krotka.

epl
nie lubie jego mainstreamowych filmow ale lay lines, rainy dog i shinjuku triad society sa ok
z reszty to tylko audition trawie
Snejk
btw. w nazwie tematu jest blad. Nie TakEshi tylko TakAshi wink.gif
Re
mnie powaliło jak dowiedziałem się, że Takashi jest reżyserem Yattamana, a nad projektem trzyma pieczę główny producent i pomysłodawca, czyli Stephen Chow ( twórca Shaolin Soccer, Kung-Fu Hustle, God of Cookery itd.) biggrin.gif
Snejk
Tylko jemu moze sie ten film udac wink.gif Mam nadzieje, ze beda cycki jak w bajce wink.gif
przema
bardzo dobry, aczkolwiek nie mój ulubiony reżyser azjatyckich filmów. Przesłuchanie i Ichi świetne, reszta z wymienianych raczej nie w moim guście
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.