Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Get rich or die tryin'
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
2razyjot
Polowka dolara zaatakowala USA kina. Film zbiera dobre noty, zdam relacje po weekendzie - wtedy tez go ugryze ...

Poki co ciekawy news, hehe:
QUOTE(film.onet.pl)

Get Rich or Die Tryin'

Strzały po filmie 50 Centa
(BBC, Gal/13 listopada 2005 09:00)
50 Cent oświadczył, iż jest zasmucony faktem, że po pokazie filmu z jego udziałem "Get Rich Or Die Tryin'" w Pennsylvanii, w strzelaninie zginął człowiek.

50 Cent w filmie "Get Rich Or Die Tryin'"
W strzelaninie, po kłótni, która wybuchła między czterema osobami, zginął 30-letni Sheldon Flowers. Do wydarzenia doszło w Loews Cineplex w West Homestead, niedaleko Pittsburgha. Flowers, który umarł po przewiezieniu do szpitala, był w posiadaniu nielegalnej broni.

Film, oparty na życiu 50 Centa, wzbudza w USA wiele kontrowersji. Raper, który naprawdę nazywa się Curtis Jackson, karierę rozpoczynał jako diler narkotykowy. Dopiero później zainteresował się sceną muzyczną. W ciągu swojego życia był 9-krotnie postrzelony, a także odbywał karę więzienia.

- Współczuję rodzinie ofiary - powiedział 50 Cent w rozmowie z telewizją ABC. - Jednak proszę wziąć pod uwagę, iż nie były to dzieci. To był 30-latek, który pokłócił się z trzema innymi facetami.

Kłótnia rozpoczęła się w toalecie kina, po tym jak Flowers obejrzał film. Następnie zamieszanie przeniosło się na korytarz. Nie wiadomo czy reszta biorących udział w kłótni wyszła z seansu "Get Rich Or Die Tryin'". Jak na razie policja nie ma żadnych podejrzanych. Do czasu zakończenia śledztwa zostaną wstrzymane projekcje "Get Rich Or Die Tryin'".

Przypomnijmy, że w stanie Kalifornia billboardy promujące produkcję zostały usunięte z okolic szkół w okręgu Los Angeles, po tym jak społeczność miasta opowiedziała się, iż gloryfikują przemoc. W stanie Ohio, sieć kin National Amusements wstrzymała nocne projekcje filmu niedaleko miasta Toledo, gdzie w ubiegłym miesiącu doszło do zamieszek wywołanych przez grupę neo-nazistów.

Nowa produkcja Jima Sheridana zadebiutowała w amerykańskich kinach w ten weekend.
2razyjot
Widze, ze srednio to wiekszosc kreci ale ja po "8 mile" bylem cholernie zaskoczony gra Mathersa i tym bardziej zobacze w roli "fifciaka", juz dzisiaj, zapowiada sie ciekawy wieczor chociaz chodza sluchy jakoby chlopaczysko za dobrze nie gralo bo mine "jestem gangolem" (a'la Ice Cube w kazdym filmie) ma nader czesto i z emocjami u niego krucho (syndrom Keanu Reevesa?).

Poki co kilka opinii:

QUOTE(niepochlebna recka z imdb.com)

Awful Awful Awful. 50 Cent is the worst actor ever along with this movie, 10 November 2005
1/10
Author: surflaxtxguy from Austin, Texas

Look there is not much to say about this film only that its one of the worst pieces of crap I have seen in a while. It ranks up there with Kazaam and House of the Dead. I mean seriously Hollywood could have done better than to give 50 Cent his own movie. Hell his music is OK (would never buy an album though) but as an actor, he was better at comedy than drama cause face it, its funny to see him try to act. and the worse part about his acting is that he said it wasn't hard acting cause it brought him back to his roots and how he was, well hell if it wasn't that hard than maybe you shouldn't have seem like you were overacting and just act normal. I know a camera is there but its not hard to forget about it. Eminem did a hell of a lot better job in '8 Mile' then Curtis '50 Cent' Jackson did here. I'm telling you to spend your 10 bucks to see 'Derailed' rather than this piece that should go back to the stacks.

Masa linkow do recenzji po Angielsku - dla zainteresowanych.
Dante
Ja fil widyiaem i dla mnie jest on sabz a gra aktorska fiftzego żenująca ale tak podobno miało być
lukasz
Dante piłeś coś? smile.gif
film jest z pewnością słaby bo nie mógł dobry jeśli gra nim takie drewno jak mamroczący fifty ze szczękościskiem.
Dante
Ale fuck
sorki za tamten post ale widze że blunty nie pomagaja mi w pisaniu na kompie.

Dla mnie film jest naprawde słaby ale to przez to że ogólnie jego postaci nie trawie i trudno mi sie do tego przekonać, mam tylko nadzieje że nie bedzie on częćśiej grał w filmach bo w przeciwieństwie do eminema całkowici sie do tego nie nadaje. Film jak i gra i tak zarobia na siebie
Diabeu
to jest taka biografia jak M.Mansona - czyli żadna
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 11 2005, 09:13) *

to jest taka biografia jak M.Mansona - czyli żadna

Aj! Sa 2 wersje. Jedna to wlasnie film dokumentalny, druga to kinowa wersja w USA teraz leci. Wiec nie wiem o czym teraz piszesz, bo w tej TV to on sie tam wypowiadal czesto-gesto na temat swojej rodziny i w ogole ...
Diabeu
to uważasz że dokument nie może być przekłamany?
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 11 2005, 12:52) *

to uważasz że dokument nie może być przekłamany?

Mowie tylko, ze sa 2 wersje i moze byc mylace. Podobny tytul maja. smile.gif

A, ze jest koloryzowany film to nie watpie ani troche.
Diabeu
ten dokument będzie gdzies u nas dostępny? pobrechtał bym się z tej cycatej pauki
2razyjot
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 11 2005, 14:23) *

ten dokument będzie gdzies u nas dostępny? pobrechtał bym się z tej cycatej pauki

Tego nie wiem (film nazywa sie: "Get Rich or Die Tryin' - The Movie"), ale poki co media daja ognia i paranoja goni paranoje ... laugh.gif

QUOTE(film.onet.pl)

50 Cent w filmie "Get Rich Or Die Tryin'"
Oparty na życiu 50 Centa i z udziałem rapera film w reżyserii Jima Sheridana zarobił od premiery osiemnaście i pół miliona dolarów, co stanowi wynik o wiele skromniejszy od oczekiwanego. Zaistniałą sytuację media wiążą nie tyle z poziomem artystycznym dzieła, co raczej z morderstwem, do którego doszło w trakcie pokazu "Get Rich Or Die Tryin'" w kompleksie kinowym Loews Cineplex w West Homestead, niedaleko Pittsburgha. Po tym wydarzeniu niektórzy właściciele sal w ogóle zaprzestali projekcji produkcji, inni natomiast zrezygnowali z jej wieczornych i nocnych seansów. Wytwórnia Paramount Pictures zapowiedziała, że zrobi wszystko, by wzmocnić ochronę pod kinami, pod którymi może dojść do niepokojów lub zamieszek.

Przypomnijmy, że jeszcze przed premierą w stanie Kalifornia billboardy promujące produkcję zostały usunięte z okolic szkół w okręgu Los Angeles, po tym jak społeczność miasta opowiedziała się, iż gloryfikują one przemoc. W stanie Ohio, sieć kin National Amusements wstrzymała nocne projekcje filmu niedaleko miasta Toledo, gdzie w ubiegłym miesiącu doszło do zamieszek wywołanych przez grupę neo-nazistów.

Filmu nadal nie widzialem, nie ma napisow a rozkminiac slangu murzynow nie mam zamiaru. dry.gif
Dante
Ten do kumentalny film to dodawali w usa do specjalnej edycji get rich or die tryin ale z tego co pamietam to chyba niemieckie mtv wąłkowało wtedy ten jak i wiele innych dokumentów o fiftym kiedy przyjechał do nich do kraju
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.