Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Polecam
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Stron: 1, 2
Suavek
Poza wszelkimi MGS'ami, Finalami, Silentami itp. które wymienia prawie każdy:

- OSTy z różnych części Super Robot Taisen. Szczególnie polecam te nowsze, z PS2 i PSX (Alpha Gaiden, Alpha 2, Alpha 3, Impact, MX). Znaleźć tam można głównie przerobioną muzykę z różnych anime z mechami (Gundam, Daimos, Evangelion, RahXephon, Mazinger, Getter i wiele wiele innych) i nie tylko. Przyjemnie się słucha, polecam.

- Ace Combat 5 - muzyka w grze dawała niesamowity klimat. Sama w sobie też jest świetna.

- Chaos Legion - swego czasu najlepszy ost jaki słyszałem w grze ;>

- Dead or Alive 4 - niby nic rewelacyjnego ale słucha się przyjemnie. Niestety tylko pierwszą płytę gdyż druga to nędzne remixy utworów z poprzednich części.

- Shadow of the Colossus - świetna muzyka, niestety nieco monotonna.

- Guilty Gear - ostów jest od cholery. Poza tymi z wokalem większość jest świetna. Szczególnie polecam Heavy Rock Tracks.
Zwyrodnialec
DMC (seria)
Wipeout (seria)
Rollcage
Tony Hawk (seria)
REZ
Silent Hill (seria)
Frequency/Amplitude
Final Fantasy 7
Chrono Trigger
Tekken 3
Agressive Inline
Need For Speed:Undeground
Ćwieku
Wipeout (seria)
V-Rally 2
Halo (seria)
dreadu
definitywnie osty z unreal tournament, szczególnie 2004... po prostu industrialno-ambientowa miazga! dodatkowo na standardzie jest ost z diablo.
Dr.Czekolada
- FF X
- FF X-2
- FF VII
- Breath OF Fire IV
- Burnout 3
- MGS
- MGS 3
- NFS Underground
- Oblivion
- Onimusha Dawn Of Dreams
- Tekken 5 & Dark Ressurection
- Soul Calibur III

POLECAM, miodzio jak nic (nawet czekolada wymięka tongue.gif).
AiszA
Niepowtarzalne dźwięki, które zagrały na mojej strunie duszy rolleyes.gif A mało co ją skruszy tongue.gif Wiadoma i przesądzona rzecz Silent Hill rządzi... Ale nie gardzę również ostami z ICO, Legacy Of Kain: Soul Reaver, Freedom Fighter... coś może jeszcze by się znalazło wink.gif
Mikes
Okami - BOSKI ponad pięciogodzinny OST, mogę tej muzyki słuchac cały czas dla mnie jeden z najlepszych(jesli nie najlepszy) ost ever,
Hiroshi Yamaguchi - Reset (Thank You version) to mój ulubiony track z gry
Krulik
Fajne są gitarowe utworki z menu Top Spina, jeśli sie przeszło FF IX to trzeba mieć OSTa, mój ukochany REZ i muzyczka z trybu budowania w Simsach też są godne polecenia.
ghost.
QUOTE(^i^_AiszA_^i^ @ 20 01 2007, 01:13) *
Legacy Of Kain: Soul Reaver

wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

dużo się również 'nasłuchałem' o geniuszu Okami, ale wstrzymam sie z przesłuchaniem do obadania gry smile.gif <soon smile.gif >
Suavek
Ja głupi zapomniałem wcześniej wspomnieć o soundtracku z gry Emperor: Battle for Dune. Świetny czteroczęściowy OST z różnorodnymi kawałkami, innymi dla każdej z występujących w grze nacji. I tak mamy dość "dumne" symfoniczne brzmienia dla Atrydów, mocną gitarę i bębny u Harkonenów, oraz elektronikę u Ordosów. Mnie osobiście najbardziej podoba się tutaj muzyka Davida Arkenstone'a, który odpowiada właśnie za ścieżki Harkonnenów. Osobiście polecam (grę także, szczególnie fanom Command & Conquer).

Aha, gdyby ktoś szukał to jak już zaznaczyłem OST składa się z 4 części. Natknąć się można też na wersję 1CD na której są po prostu wybrane utwory każdej nacji + in game. Nie muszę chyba mówić, że lepiej szukać tej pełnej ;>

Dla lubiących ściągać z Galbadii - http://gh.ffshrine.org/soundtracks/2022 ;>
Mikes
Wszelkie hacki, ściągnąłem OST z kazdej czesci, przy trackach z Rebirtha podeszła moja starsza i spytała się co to za muzyka, co nie zdarzyło się jej nigdy, nawet przy Okami.

Imo ścisła 5 najlepszych OSTów happy.gif
Mendrek
Polecam muzykę z gry Myst V: End of Ages, właśnie jestem pod wrażeniem "beginningów", więc polecam je ściągnąć każdemu smile.gif
Wtkfds
Heh...powiem tylko...DJ MAX PORTABLE .... dziękuje
Mendrek
Polecam OST z Jade Empire, czuć ten feeling chińskich legend smile.gif

Np. przy takim "Way of the Open Palm" aż ciarki przechodzą, czy przy "Jade Empire Main Theme" smile.gif
bartex95
Polecan OST z gier:
Def Jam: Fight For New York
Def Jam: Icon
Tony Hawk Pro Skater 2
Dave Mirra BMX
Need For Speed Underground 2
Medal Of Honor Vangaurd or Allied Assault - muzyczka w menu
Free Running
slonik
Ost z Jet Set Radio - polecam , dziękuje, dziękuje, prosze nie dziękować.
beavisbathol
Hitman (seria)

Devil May Cry 3

Silent Hill (seria)

Tenchu Stealth Assassins

God of War (seria)

Metal Gear Solid (seria)

Final Fantasy (seria)
Agent_Man
Polecam OSTy z Hitmana (cała seria)

Nie wiem czemu, ale uwielbiam "main theme" z pierwszej części. Miodzio wub.gif
Mendrek
Jak ktoś chcę sobie posłuchać dobrej muzyki orkiestralnej, to polecam OST z Mafii. Co ciekawe, skomponował ją kolo z Czech - Vladimir Simunek.
kat_robert
CYTAT(Mendrek @ 21 07 2007, 22:45) *
Jak ktoś chcę sobie posłuchać dobrej muzyki orkiestralnej, to polecam OST z Mafii. Co ciekawe, skomponował ją kolo z Czech - Vladimir Simunek.

a to nie jest czeska gra?
Dakki
Ostatnio zachwyciła mnie ścieżka dźwiękowa do God of War. Bardzo klimatyczna. Polecam.
Yap
Ścieżka do pierwszego God of War jest niepowtarzalna. Pompatyczna, przytłaczająca, sprawiająca, że czuje się moc pola walki. Na drugim miejscu Halo jedynka. Moim marzeniem jest wysłuchać tych kawałków na żywo. Muza z Ninja Gaiden również stoi na wysokim poziomie aczkolwiek traktuję ją nieco wybiórczo.
Najbardziej jednak klimatycznym, ziejącym grozą utworem konsolowym jest Red Pyramids z SH 2. Ciarki przechodzą thumbsup.gif .
Dakki
CYTAT(Yap)
Ścieżka do pierwszego God of War jest niepowtarzalna. Pompatyczna, przytłaczająca, sprawiająca, że czuje się moc pola walki.

True. A jak stoi ost do drugiej części GofW? Pytam z ciekawości.
ghost.
Jak dla mnie, ost z 2 jest słabszy, ma co prawda power, ale brakuje mi takich charakterysycznych momentów, które pozwalają na dłuzej go zapamietac - ost z jedynki jest mistrzowski, ost z dwójki jest po prostu dobry/bardzo dobry
Dr. Oetker
CYTAT(ghost_spike @ 30 07 2007, 20:49) *
Jak dla mnie, ost z 2 jest słabszy, ma co prawda power, ale brakuje mi takich charakterysycznych momentów, które pozwalają na dłuzej go zapamietac - ost z jedynki jest mistrzowski, ost z dwójki jest po prostu dobry/bardzo dobry

a na mnie nie zrobił wrazenia

Oryginalny nie bede

Polecam ost z wipeoutow, masa spada, słucham tego do dzis, nawet teraz leci Body im Motion :P
Soul
Metal Gear Solid 2 cool.gif

Właśnie zapodałem sobie Main Theme KOSIOR!!!!!!
Iron
Jest trochę naprawdę dobrych ostów, ale OST z Quake II po prostu wymiata; mocne rify i ciężkie brzmienie,
OST z PoP Warrior Within też jest mocny, część kawałków to wersje instrumentalne znanych killerów.
Shadow of Nobody
Moim zdecydowanym number one jest OST z Headuntera - absolutne mistrzostwo świata jeżeli chodzi o muzyke do gry akcji (jak dla mnie Richard Jacques przebił tutaj nawet H.G.Williamsa). Poza tym soundtracki z Pop:Sands of Time oraz Warrior Within (szczególnie ten drugi to mega killer).
Suavek
Kilka dni temu wyszedł soundtrack z gry Super Robot Taisen Original Generations. Cztery płyty pełne różnorodnych melodyjnych utworków. Choć nie powalają one wykonaniem ani nie mogą się poszczycić wielce chórami czy symfoniami to w moim odczuciu wiele z nich naprawdę potrafi utkwić w pamięci, właśnie przez swoje brzmienie. Nie są to żadne przeróbki anime (jak zwykle w SRT) ale własne utwory Banpresto, wiele z nich pamiętające czasy SNESa (oczywiście teraz odpowiednio przerobione). Mimo się słucha chociaż nie ukrywam, że lepiej się prezentują w grze. Główna ich zaleta to właśnie melodyjność.
Kilka utworków na próbę gdyby znalazł się odważny - http://rapidshare.com/files/53870131/Sample.rar.html
Całość do znalezienia wiadomo gdzie ;>
Nick91
Ja polecam ost z gry Baten Kaitos(Blue laguna).
Muzyka jest bardzo relaksujaca. biggrin.gif
C1REX
OST z Ghost in the Shel z psx-a.

Jak ktoś lubi taki gatunek muzy, to będzie zachwycony. To się naprawdę dobrze słucha nawet poza grą.
skyblue
legend of mana jest fajny, armored core - niektóre kawałki są spoko, ost z front mission 3, shadow of collosus jes b. fajny smile.gif hmm, nie z gry ale ff7 Advent Children jest swietny
ogqozo
http://www.fantasyreborn.com/mp3/ff6__fore...chel_reborn.mp3

Z FF6. Fanowskie wykonanie.

Płaczę przy tym utworze normalnie. Może dlatego, że kojarzy mi się z jedną z najwspanialszych gier, jakie w życiu widziałem, a może na odwrót.

Ogółem polecam stronkę fantasyreborn.com.
przegraj_kowal
raczej nie bede oryginalny,moje ulubione soundtracki to:

-THPS1&2
-GTA:VC
-Thrasher Skate&Destroy
-Seria Wipeout
ghost.
CYTAT(ghost_spike @ exordium)
Various Artists - 2008 - Wipeout Pulse OST

mp3 @ VBR (~192 kbps), 73 MB

01. Aphex Twin - Fenix Funk 5 (Wipeout Edit)
02. Booka Shade - Steady Rush
03. B Phreak & Groove Allegiance - Break Ya Self (Wipeout Remix)
04. DJ Fresh - X-Project (100% Pure Mix)
05. Dopamine - Flat Out
06. Ed Rush, Optical & Matrix - Frontline
07. Kraftwerk - Aero Dynamik
08. Loco Dice - City Lights (Martin Buttich Remix)
09. Mason - Exceder (Special Mix)
10. MIST - Smart Systems
11. Move Ya! & Steve Lavers - Chemical
12. Noisia - Seven Stiches
13. Rennie Pilgrem & BLIM - Singshot (Wipeout Mix)
14. Shlomi Aber & Guy Gerber - Sea Of Sound (Wipeout Mix)
15. Stanton Warriors - Tokyo
16. Skream - Suspicious Thoughts

KOD
https://ghostspike.diinoweb.com/files/Music/Wipeout%20Pulse%20OST.rar
login: ghostspike
pass: exordium

Jak w przypadku każdego Wipeout'a, świetny elektroniczny, bardzo energetyczny soundtraczek. Jest to rip wszystkich wałków z gry (oficjal sie nie ukazał), ale nie nagrywany zewnetrzym źródłem tylko pliki wave zostały wyciagniete wprost z bebechów gry i przerobione na bardzo dobrej jakości VBR-ki (oczywiscie wszystkie kawałki kompletne), okładka to prosty custom mojej produkcji. Zajawek wiekszosci kawałków można posłuchać, wchodząć na oficjalną stronke szpila, gdzie lecą one jak tło sajtu:

http://www.wipeoutpulse.com/
Samuel666

CYTAT
01.Go Straight by Gecko Yamori
02.Bar Hopping by JAXX
03.Never return alive by Gecko Yamori
04.Keep the groovin by Gecko Yamori
05.Dreamer by B-A-C
06.Big Boss by B-A-C
07.Trippin on the bridge by Gecko Yamori
08.Walking bottom by Gecko Yamori
09.Jungle Base by Gecko Yamori
10.The last groove by Gecko Yamori
11.Spin on the bridge (Dance Club Mix) by Gecko Yamori
12.The Street of Rage by Groovemaster303
13.Up & Up by Yuzo Koshiro
14.The Island of everlasting summer by Yuzo Koshiro
15.Violent breathing by B-A-C
16.Fuze by Kaleth
17.Subway by B-A-C
18.The Super Threc by B-A-C
19.Secret Laboratory by B-A-C
20.Secret Laboratory (Monster Gallery Mix) by B-A-C
21.Spin on the bridge by Gecko Yamori
22.Baseball Stadium by B-A-C
23.Back to the industry by B-A-C
24.Entertainment street by B-A-C
25.Hurry up by Sanchizmo
26.Tide riders by Kaleth
27.Good Ending by Groovemaster303
28.Ferryboat by B-A-C
29.Dub slash by Gecko Yamori
30.Attack of the barbarian by Gecko Yamori
31.Bulldozer by Groovemaster303
32.Too deep by Groovemaster303
33.Max Man by Groovemaster303
34.Round Clear by Gecko Yamori
35.Player Select by Gecko Yamori
36.Game Over by Gecko Yamori
37.Bad Ending by B-A-C
XX.Go Straight (Beta Mix) by Gecko Yamori

KOD
Download -  http://sorr.doulifee.com

Przykladowa nutka: http://attack.of.barbarian.patrz.pl
arczibal
Ja polecam Ace Combat 3 ver. JPN i EUR, oray legend of dragon PSX
papi
Dużo mógł bym tu polecić utworów, ale mam jednego faworyta Hymn of the faith poprostu wymiata. Ostatnio znalazłem na "jutejblu" nie zły remix. Sam nie jestem entuzjastą techno, ale komuś może się spodoba. Ja słucham tego cały czas smile.gif klik
BartX
Leisure Suit Larry 6. Genialne na poprawienie humoru, świetne melodie tongue.gif
hansatan
Bionic Command Rearmed na iTunes, kawałek świetnej roboty smile.gif

no i wiadomo OST z serii MGS też biggrin.gif
Dr.Czekolada
Ostatnio wsłuchałem się w OST Persony 4 i Sigma Harmonics, naprawde polecam.
Obie do odsłuchania troche dla luzu, ale i są i mocniejsze nuty banana.gif .

PS: Co ja poradzę że nie preferuje czystą komerche i utwory do każdego skierowane ? smile.gif.

Tu macie próbkę z sigma Harmonics - ,,Harmonia vita"
beavisbathol
Ostatnio zasmakowały mi muzyczki z serii Rainbow Six zwłaszcza Rogue Spear. Może dlatego, że to muzyka w stylu Twierdzy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.