Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Polecam
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Stron: 1, 2
Soul
eLO Ziomy jak wiadomo nie od dzish kazdy znas ma jakas ulubiona sciezke dzwiekowa zgry (OST czy tez Soundtrack:P) i napewno warto ja polecic komus smile.gif))) ja polecam Calustki OST 'y z :

-Shenmue 1 & 2 poprostu dzielo sztuki znakomita mieszanka japonskich dziwekow i muzyki powaznej poprstu kozaka naprawde warto ogarnac tego OST'a Aberdan ,Shenme 2 theme ahhhh Kozaki:D
-SoulBlade,SoulCalibur,SoulCalibur2,SoulCalibur3 - w kazdej z czesci OSTy sa poprstu swietne kazdy znich ma jakis Swoj kozakci kawalek wiadomo SB muza z Intra rzadzi!:D
-FFX i FFX-2 kolejny mega kozak najbardzije podoba mi sie utowr z FFX-2 zglownego menu i z poczatkowej wstawki.....
-Ninja Gaiden Black - muzyk dynamiczna tak pomieszana na maxa a zarazem mega genialna:D z menu rzadzi a no i kosciol hehehehe

oka poki co tyle polecam:D
Mackal21
Ja polecam OST z:
-xenogears
-alien trilogy(pozycja obowiązkowa dla fanów obcego)
-final fantasy 8
-vagrant story
-metal gear solid
-chrono cross
-medievil
-tenchu
Ölschmitz
polecam ost z Diablo. swietna, czasem schizujaca (motyw z piekla), czasem poprostu fajna - tristram.
Soul
AAA niemam pytan muzyka zgry FFX-2 mnie zabija KOZAK:D sama gra gorsza od poprzednika (FFX) ale dlatej nuty ifabuly warto ja przejsc:DDDDDD
Aramis
QUOTE(Soul @ 20 12 2005, 19:51) *

AAA niemam pytan muzyka zgry FFX-2 mnie zabija KOZAK:D sama gra gorsza od poprzednika (FFX) ale dlatej nuty ifabuly warto ja przejsc:DDDDDD

Eee no włąśnie dla mnie muzyka z FFX-2 jest dosyć kiczowata. No dobra - jest kilka świetnych kawałków, ale reszta sprawia wrażenie za bardzo "kiczowato-sielankowych" jak dla mnie. No ale o gustach się nie rozmawia.

A ja polecam "Xenosaga Episode II Movie Scene OST" - pomimo że to nie jest dzieło Mitsudy, muzyka naprawdę jest świetna.
Mendrek
Soul Calibur 3, zwlaszcza ze "zmodyfikowanymi" utworami z Soul Calibur 1 i 2 (m. in. The cursed image (Taki SC), Sail over the storm (Maxi SC), Healing Winds (SC 2 galery), Confrontation (SC 2 battle). Dla mnie wrecz muzyczne ukoronowanie sagi w pewnym sensie smile.gif
Soul
Powiem krotko z kazdej odslony tej gry Soundtrack stal zawsze na wysokim poziomiE:D tak jest i tym razme moze fakt ze to jush bylo ale co mnie to obchodzi ja Kochalem SC z DC i dzieki temu ze muzyczki sa dosc podobne ashchce mi siegracw tagre i uwazac ja za godnego nastepce:D:D:biggrin.gif ale moglo byc troche wiecej nowych utworkowiczmeu Rok nie dostal takiej ladnej planszy jak z SB:D:D:D: z takanuta:D albo Cervek muhehe biggrin.gif Ogulnie ost 9+ ;D rowniesh polecam:D
szczurek
-Legend of Mana - świetne, niesamowicie charakterystyczne utwory. Wraz oczywiście ze śpiewanym "Song of Mana" który świetnie wprowadza w nastrój samej gry
- Ragnarok Online SoundTemp - niesamowicie dobane utwory, niekiedy orientalne, niekiedy troche szybsze. Miodzio
- Katamari Damacy - z początku sprawia wrażenie niesamowicie popierdólkowatego j-popu i wiecie co? Tak właśnie jest, a słucha się tego doskonale gibając się na wszystkie strony. !!1
- REZ - zdanie "od techno można od nudów zdechnąć" można włożyć między bajki. Świetny kawałek muzy, nie tylko dla lubijących się w tych klimatach
- GTA: Vice City - tłumaczyć chyba nie trzeba? Cała masa starych utworów które nadal "dają radę" i "robią". Fuck yeah
lewdaw
Tylko i napewno FFIX
Arox
Gdybym miał wymieniać to lista była by naprawdę długa, poza tym wszyscy wiemy które gry mają najlepsze OST tongue.gif

- seria MGS
- seria FF
- Chrono Cross
- Vagrant Story (przeważają smęty z lochów ale już np. kawałki z walk z bossami dają radę)
- SC2 (szczególnie Hubris)
- Amplitude
- seria GTA (z Vice City na czele)
- seria Silent Hill (jak ktoś lubi schizy; ja najbardziej polecam kawałek z intra do 3)
- seria Wipeout (techno, trance)
- Burnout 3
- SSX 3
- Tony Hawki (ale te starsze na PSX)

Oprócz tego polecam obczaić remixy kawałków z gier bo niektóre są (pipi) i pozwalają na nowo odkryć poszczególne utwory
lukaszek
quake 2
grab turismo 1
alien trilogy
fifth element
Gosku
Ja tak od siebie to polecam OSTy z:
MGS(seria)
Tony Hawk's Pro Skater 1 & 2
Gran Turismo 2
GTA3,GTA:VC,GTA:SA
Need For Speed:Underground

peace cool.gif
Dhante
Ja polecam z
Devil May Cry
Burnout Revenge
Nfs U2
Diuk
Dla odprężenia wink.gif:

Kingdom Hearts
Shadow Of Colossus

Z innych, genialnych ostów:

Burnout 3: Takedown
Burnout Revenge
GTA: VC i SA
enoer
Ja bym jeszcze dodał Ost z The Legend of Dragoon, jest to jeden z najlepszych według mnie ostow jakie ukazaly sie na RPG a kawalek If You Still Believe Dennisa Martina sprawia że aż łezka w oku sie kręci( tylko nie pamietam kto tam spiewa)...polecam wszystkim!!!
VHO
Koniecznie należy przesłuchać:
Soul Calibur III (I i II z resztą też)
Shadow of the Colossus (geez, absolutnie g e n i a l n a muzyka)
Gran Turismo 4 (większość kawałków)
MGS3
FF10
THPS3
GTA: VC (głównie chodzi mi o stację V-Rock i Emotion 98.3, chociaż inne też rządzą)

A z "previous gen":
Soul Edge
Tekken 2 (konsolowe remixy)
Vib Ribbon tongue.gif
FF7, FF8, FF9
MGS
THPS2 (roxx)
Tenchu

Pewnie jest tego dużo więcej, ale te wymienione cenię sobie najbardziej:)
Dante
THPS2
Silent Hill seria
MGS
Sinister
Kolejność przypadkowa:

Silent Hill 2
Silent Hill 3
Final Fantasy 8 - gł. Compression Of Time, Lunatic Pandora, The Oath i oczywiście Eyes On Me
Final Fantasy 7
Final Fantasy 9
Final Fantasy 10 - przede wszystkim Challenge, Auron's Theme, Otherworld, Suteki Da Ne, Seymour Battle
Metal Gear Solid 3
The Legend of Zelda:OOT
Diablo (motyw z Tristram i genialny kawałek Hell)
Ico (gł. You were there ze ślicznym wokalem smile.gif)
Di_
Chaos Legion
Guilty Gear XX#Reload
Halo
Jet Set Radio
Kingdom Hearts
Megaman X1, 5, 7, 8 (na razie mam z tych z serii X; nie wszystkim może pasować taka muzyka)
Panzer Dragoon
Soul Blade, Calibur 1-3
Tekken 3, Tag, 5 (dwójki jeszcze nie mam)
Wipeout Pure

To z ulubionych. Na razie mam kilka GB sounstracków, ale kolekcja cał czas się powiększa smile.gif
krilluch
Ja natomiast polecam:

Xenogears
Xenosaga Episode I
Xenosaga Episode II - Movie Scene
Chrono Cross
Chrono Trigger
Valkyrie Profile
Castlevania: Symphony of the Night
Parasite Eve
The King of Fighters 96-00
Street Fighter 3
Street Fighter Alpha 3
Street Fighter EX Plus Alpha
Super Metroid
Metroid Prime 1&2
The Legend of Zelda: Majora's Mask (oba OSTy)
Final Fantasy 5,6,7,8,9,10
Jet Set Radio
REZ
Mega Man 2,3,4,7 (moje ulubione, szczegolnie z dwojki)
SSX3
Sonic The Hedgehog 3
Sonic & Knuckles
Saturn Bomberman
Nights Into Dreams...
Mortal Kombat 2
Lumines

Tak z grubsza.
7bruce7
Ja polecam ost z Drakengard. Może nie jest to mistrzostwo świata, ale dwa utwory są naprawdę odjechane. A mianowicie - "Road B Staff Roll Exhaustion" oraz "Seere's Happiness, Sky". Oba na ost vol. 2. Polecam szczególnie ten drógi-miodzio.
Prezes666
Najbardziej podchodzi mi muzyka z tamtych lat więc wybór padnie na GTA VC.poprostu muzyczka pierwsza klasa, aż sie chciało grać słysząc w tle takie chiciory.Budowały klimat jak żadna inna muza. dance.gif dance.gif
eliwis1
The Legend of Zelda: Wind Waker
Metroid Prime oraz Metroid Prime 2: Echoes (choć z jedyneczki troszkę lepsza)
A ostatnio bardzo mi się spodobała muzyczka w God of War (a szczególnie ten kawałek gdy walczy się z Minotaurem)
no i dwa ostatnie SSX'y (SSX3 oraz On Tour)
-acid-
Panzer Dragoon Orta
Azel Panzer Dragoon RPG Memorial
Einhanander

plus osty z anime wink.gif np. Battle Mobile Succesor Nadesico [chyba tak to sie pisalo]
Soul
Halo 2 OST Vol 2\06-ost-unforgotten.mp3 tak Vol 2 hahaha miazga!!!! warto bylo na to czekac tyle czasu panowie.....
Keymaker
W sumie wszystko zależy od tego co kto lubi. Nie wszystkim podoba się muzyka symfoniczna+czóry ala Shadow of the Colossus(BTW soundtrack równie mistyczny jak gra:D) Ja polecam:
- Shadow of the Colossus
-MGS3:SE
-THPS2
-seria gta
-acid-
Keymaker tongue.gif co do ost z THPS2 to dodam od siebie ze warto zapoznac sie z dokonaniami kapelki Millencolin ktora wlasnie na ost z thps2 ma swoj kawalek "no cigar" bardzo fajny kawalek hyh.gif biorac pod uwage to ze maja jeszcze wiele innych fajnych kawalkow jak np. penguins and polar bears, devil me, man or mouse hyh.gif polecam hyh.gif dobre granie hyh.gif ot taki lekki punk z australii hyh.gif
OST z SoC to piekna sprawa szczegolnie jak zaczyna sie walka z kolosen hyh.gif wtecy muzyka dopiero dostaje powera biggrin.gif]
pro
project gotham racer 2
Oskae
Hitman'y jeśli ktoś lubi coś spokojniejszego
-acid-
hitmany hmmmm no w sumie na relax w sam raz hyh.gif ale ogolnie to zamulacze IMO smile.gif z chillout'ow to polecam OST z OKAMI smile.gif

www.shadowhaxor.net <----- polecam sie zarejstrowac i ssac hyh.gif bo wlasnie duzo niszowych OST'ow mozna tu znalezc biggrin.gif miedzy innymi wlasnie z OKAMI smile.gif

minasan! sayounara! :S
LegionPolski
- Chrono Cross (muzyka podczas pamietnej walki z Miguelem mnie ZMIAZDZYLA!)
- Seria Hitman (szczegolnie Contracts - POEZJA!)
ghost.
QUOTE(Soul @ 10 05 2006, 22:09) *

Halo 2 OST Vol 2\06-ost-unforgotten.mp3 tak Vol 2 hahaha miazga!!!! warto bylo na to czekac tyle czasu panowie.....

Przyznam sie bez bicia, że nie miałem jeszcze szansy pograć w Halo, ale ost'y mam i potwierdzam - Vol.2 miażdży smile.gif
desden
Nie wiem czy mgs3 jest fajnym OSTem, bo tylko kilka kawałków mi się tam podoba, nic poza tym...
Wole za to genialnego Burnouta3 on tak miażdży swoim wykonaniem, ze mozna tego słuchac na całe lata - sądze tez, że nie ma takiej gierki która mogłaby zdetronizować tego OSTa wink.gif
Mendrek
Ost z Prince of Persia: Sands of Time.

Szczegolnie z walk. Fajny rock, plus orientalne brzmienie, i jakies pojekiwania. Normalnie transik smile.gif
_Alek_
PoP: Warrior Within
Dla fanów Godsmacka w sam raz, ciężkie granie z wplecionymi orientalnymi motywami - miodzio! (Zwłaszcza "At War with Kaileena").

No i wspomniany przez kogoś Legend of Mana (Nostalgic Song - Ending Theme, Pain in the Universe, muzyka z Gatto - po prostu miażdży!).
Grzehoo
Medal Of Honor: European Assault. Jedenaście pięknych, na długo zapadających w pamięci kompozycji.
YETI
TOP kawałki

FFVII - One winged angel
FFVII - Aeris theme
FVIII - Liberi Fatali (Orchestrated)
FVIII - Eyes on me
FFX - Zanarkand
FFX - Suteki da ne
SH2 - Them of Laura
SH2 - Them of Laure (Reprise)
SH2 - Promise
SH4 - Rom of Angel
SH4 - Waitng for you
MGS2
MGS3
A takze nuzyczka z Loco Roco, Kingdom Hearts, Wipeout (cala seria), Shadow of the Colossus, Zelda WW, God of War, GTA:VC, ICO, DJ Max Portable, Guitar Hero.
Pewnie jeszcze zapomniełm o jakies 12 grach z swietna muzyka wink.gif
moju
ja goraca polecam soundtrack z gry starej bo starej a mianowicie chodzi o Rollcage Stage 2 caly ost to kawal porzadnego drum'n'basu jesli ktos lubi tego rodzaju muzyke to musi miec ten soundtrack w swojej kolekcji a tak przy okazji to czy moze jest ktos posiadaniu tego soundtarcka bo poszukuje go juz od dawna i nie umiem znalesc a tak w ogole to jesli ktos posiada ta gre na psxa to jesli wsadzi plyte z gra do wierzy to moze normalnie sluchac ost jak normalnej plyty z muzyka
danTHe
Chyba nie odkryje Ameryki pisząc, że jeden z najlepszych OST powstał do Castlevania:SotN. Osobiście polecam jeszcze OST z Hitman'a (wszystkie części) i najnowszego Tomb Raider'a. Nie mniej udana jest również muzyka w Halo czy Beyond Good & Evil.
Di_
Onimusha 2 Orchestra Album Taro Iwasiro Selection - niesamowicie się tego słucha!
Sylvan Wielki
Soul Blade - cos NIESAMOWITEGO!!!! Wraz z C:Sotn NR 1!!!!

Tekken 5

THPS 1/2

Burnout 3 Takedown

Virtua Fighter 5 - a co tongue.gif

Tekken 4

Castlevania : Symphony of the Night - zdecydowanie numero UNO!!!! icon_twisted.gif

Twisted Metal 2

Suikoden 2

DMC 3

"Puzle buble" blink.gif happy.gif

Onimusha 2

MGS

Diablo 2

Medal Of Honor: European Assault

Loco roco

PES5 blink.gif biggrin.gif
banny
Polecam OST z gry Katamari DAmacy.porpostu cos bardzo innowacyjnego, weoła muzyczka, śmeiszne dźwięki i ten wokal..polecam:)
Grzehoo
QUOTE(B@nny @ 21 08 2006, 23:36) *

Polecam OST z gry Katamari DAmacy.porpostu cos bardzo innowacyjnego, weoła muzyczka, śmeiszne dźwięki i ten wokal..polecam:)

Należy do tego dodać równie dobry OST z We <3 Katamari.

Sam zaś polecam Gamer's Guide To Rez - świetna techniczna muza, naprawdę kapitalna sprawa. Ponadto, całkiem przyjemnie się słucha albumu "The Music From And Inspired By Gran Turismo 4" (różne gatunki, głównie rock) oraz Gran Turismo 4 Kicks - relaksacyjne umc umc, j.eb j.eb.
Ćwieku
OST z Medievil'a na PSXa. Gotycki instrumental z humorem, orgazm dla fanów Elfmana cool.gif
Bojack
Ja polecam takie soundtracki jak:
-Naruto ultimate ninja
-Suikoden II
-Shadow of Colossus

To są moje trzy najlepsze. thx za wasze OSTy sprawdze na 100% wszystkie(oczywiście jak są fajne tongue.gif )
DarkSerge
Witam, chciałem Wam polecić OST z KH2, który jest dla mnie po prostu wyśmienity.

TUTAJ można przesłuchać angielską wersję utworu z intra gry pozdrawiam smile.gif

Soul
Patrz Tu jeszcze raz cos takiego i warn.
Post przeniesiony
Grzehoo
OST z Jets N Guns (niezły shooterek na PC) - naprawdę świetna muza, polecam. Można zassać cały, za darmo z www.machinaesupremacy.com.

jeden z lepszych kawałków - http://music.machinaesupremacy.com/jng/22-..._from_above.mp3
WESKER-DL
Oczywiście wszystkie OST Resident Evil za głębię i Klimat polecam poza tym:

Zelda (ogólnie)
Burnout Revenge
Metroid Prime
Black
Ninja Gaiden
Metal Gear Solid (All)
Tekkeny
Soul Calibur 2
Silent Hill
wozek
Jakis czas temu wydany zostal soundtrack do cyberpunkowego anime Ergo Proxy, a ja, jako fan, od razu i zupelnie legalnie sciagnałem go z sieci.
Co się okazuje - tak dobrego OST dawno nie slyszalem.

Niesamowity klimat. tak jak i samo anime, soundtrack jest mistyczną wędrówką po mrocznych zakamarkach umysłu bohaterów oraz postapokaliptycznej scenerii technologicznie rozwiniętych miast-fortec oraz zanieczyszczonej i wyludnionej ziemi.
Melodie przeplatajace sie z nielicznymi brzdąknięciami gitary prowadzą nas wglab, pomiędzy niebezpiecznymi pasazami rodem z makabrycznego reality show oraz elektronicznymi podkladami akompaniowanymi gregoranskimi chórami, do uniwersalnej prawdy ludzkiego istnienia. Takie jest to anime, i taki jest soundtrack.

Polecam kazdemu (a jeszcze bardziej fanom klimatow cyberpunkowych).
lch
Jak dla mnie ścieżka dzwiękowa z HALO 1 i 2 jest po prostu wspaniała. Zaraz za nią muzyka z pierwszego SHADOWMANA. Wydaje mi się osty z takich gier jak GTA, NFS, GT, to chyba nic sobą nie prezentują, przecież jest to zlepek wielu utworów, co prawda fajnych ale zapozyczonych.A już PES 5, jak wcześniej przeczytałem to zgroza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.