Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: telefon
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
MichAelis
Potrzebuje nowy telefon i to bedzie Nokia albo SE tongue.gif Jakie modele polecacie...? bede bral w pormocji z ery, musi miec aparat i wyswietlacz 65 tys kolorow i szybkie oprogramowanie, zeby sie nie wieszal... poleccie mi jakis model w sumie moze byc Siemens tez byle nie Motorola... aha i w miare tani zeby byl. Gora 200-250 zl w promocji.
nWo
Za taką kase niewiele dostaniesz, w zasadzie nic na co warto zwrócic uwage. Telefony oferowane przez naszych operatorów sa tak naprawde (pipi) warte. Jez lepiej bedie jak weźmiesz cos taniego a aparatu poszukaj na zagranicznych serwisach. T-Mobile lub inny. Z T-mobile na szczescie mozna zdjac blokady i aparat bedzie dzialac w naszych sieciach.

Polecam z tanich telefonow Siemensa C75 lub CX - costakiego
MichAelis
a SE k700i?
aha i nie wiem czy sie zrozumielismy w promocji telefon kosztujacy 200 zł wart jest z 1500, nie chodzi mi o to zeby kupic telefon wart 200 zł
Aem
Tak, ja kupilem w promocji Ery K700i...
na prawde niezla rzecz, duzo bajerkow i w ogole po tygodniu smigania jest good, polecam jak najbradziej.
Yacek
Jesli masz mozliwosc to wez Nokie 6230i - kombajn na karty mmc, wyswietlacz 208x208, mp3-aac-m4a, aparat 1,3mpx (1280x1024), radio stereo fm, java, bluetooth, xhtml. Po wlozeniu karty 512mb robi sie maly potworek z tego telefonu. Jak tylko uzbieram tysiac zlotych to lykam ten telefon w ciemno. Jesli masz mozliwosc wziecia go do 250zl w promocji to bierz w ciemno, jak Ci sie nie spodoba to pchasz go za 9 stow i kupujesz np K700i.
Aem
K700i ma to wszystko co wymieniles tylko brak slotu na MMC...
Oba telefony sa good, ja osobiscie polecam Eryka
MichAelis
QUOTE(Yacek @ 18 11 2005, 20:02) *

Jesli masz mozliwosc to wez Nokie 6230i - kombajn na karty mmc, wyswietlacz 208x208, mp3-aac-m4a, aparat 1,3mpx (1280x1024), radio stereo fm, java, bluetooth, xhtml. Po wlozeniu karty 512mb robi sie maly potworek z tego telefonu. Jak tylko uzbieram tysiac zlotych to lykam ten telefon w ciemno. Jesli masz mozliwosc wziecia go do 250zl w promocji to bierz w ciemno, jak Ci sie nie spodoba to pchasz go za 9 stow i kupujesz np K700i.

no wlasnie mysle na ta Nokia, ale ona jest dosc droga. na pewno za 250 zeta jej nie dostane w promocji. Minimum 500, nie chce i nie potrzebuje za wysokiego abonamentu, czy oplaca sie dac 500 zł za telefon dry.gif

QUOTE(AmDP @ 18 11 2005, 20:13) *

K700i ma to wszystko co wymieniles tylko brak slotu na MMC...
Oba telefony sa good, ja osobiscie polecam Eryka

Jaki wziales abonament? dokladne dane i cena, i ile dales za telefon?? smile.gif
Aem
abonament 49zl i koszt telefonu 49zl, a gratis dostalem playerka mp3 ( ceny podaje mniej wiecej) w kazdym razie - oplacalo sie
MichAelis
łe to niezle, a ten abonament to jak sie nazywa? bo nie przypominam sobie zeby mieli w erze cos za 49 zł
Aem
To bylo Era Classic. Bylem tam z rodzicami i oni zalatwiali papierkowa robote wink.gif
zasiegne informacji i dam znac dokladniej
Jędrek
k700i sie szybko nudzi. I czlowiek teskni za menusem w Nokii. 6230i jest duzo lepsza. Ale cena w abonamencie pewnie wysoka. Ale wiesz... wszystko zalezy jaki wezmiesz abonament/gdzie pojdziesz podpisywac umowe/przy przedluzasz umowe. Bo jezeli przedluzasz umowe w Erze i pojdziesz do dobrego punktu Ery, to zejda Ci z ceny. Bo tak naprawde 40% pracownikow ma mozliwosc obnizenia ceny jezeli uzna, ze jestes powaznym kilentem. Ale tak jak napisalem - na to skada sie masa czynnikow.
AkUz
K700i szybko sie nudzi hę?biggrin.gif Tak sie sklada ze mam na chacie 'wgląd' na obydwa telefonki. Obydwa są naprawde niezle, choć trzeba przyznać ze Nokia jest stabilniejsza (Nokie słyną z prostoty, funkcjonalnosci i szybkosci dzialania). Natomiast K700i jest jednak wyraznie tanszy. Oprocz tych telefonkow mam jeszcze Motorole E398 - na poczatku wydawala mi sie godna polecenia, jednak pozniej skapowalem ze to maszynka skierowana w strone multimediow tj. mp3, odtwarzanie filmikow mp4 itd. przez co np. podczas pisania esa telefon cholernie zwalnia (opoznienia) czego nigdy nie doswiadczymy w Nokii;/ Na dniach mam zamiar zalatwic sobie SE D750i lub W800i (o ile beda promocje z niezlymi cenami) - co polecacie?
LegionPolski
Akuz - zainstaluj se firmware do Motki - ja wczoraj zainstalowałem do mojej e365 - wszystko jest po prostu (pipi)icho, a Smsy sie pisze ok. 2 razy szybciej (ŻADNEGO opóźnienia!)

co do tematu - bawilem sie tylko k700i (fajny), wiec nt. telefonów dużo nie powiem (to by było subiektywne, bo bardzo nie lubie Nokii wink.gif ), ale Ci powiem - poczekaj z phonem jeszcze miesiąc, na święta będzie pełno promocji.
MichAelis
legion a jak sie go instaluje? bo tez mam taka motke i (pipi)ac sie idzie smile.gif
LegionPolski
duzo j**ania sie ;/
trzeba miec:
- kabel do telefonu (usb do kompa)
- zręczne łapy smile.gif
- lutownice i cynę

trzeba zamienić stronami dwa kabelki w środku - (zaraz podam linki) po to żeby wgrywac Firmware, no to nieoryginalne (oryginalny jest 10x gorszy!!).
Po 1 masz WSZYSKO zmienione, poprawione dźwięki, SMS'y 0 opóźnień w pisaniu, phone chodzi duuużo szybciej i całkiem inny interfejs, oraz zoom w aparacie i lepsze zdjęcia - brzmi pięknie? też nie wierzyłem smile.gif

tutaj masz opis co i jak (trzeba sie troszke popierdzielic, ale WARTO, naprawde)
http://www.sem3k.foxnet.pl/viewpage.php?page_id=4
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.