Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wystapil blad z aplikacja .EXE i zostanie ona zamknieta...
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Aem
Od jakiegos czasu srednio co kilka odwiedzanych stron wyskakuje mi ni z tad ni z owad blad explorera. Nie wiem co z tym zrobic i jest to strasznie wnerwiajace... Jakies wskazowki, jak sobie poradzic ?
alienator
przeskanowanie Ad-aware ? albo jakimś antywirem.
jak nie znajdzie zadnego syfu to moze reinstalka ? w ostatczności format.
Arox
Zmienić syfa na coś innego.
Aem
Skanowalem MKSem 2k5 - wedlug mnie bardzo dobrym...
nic nie znalazlo... ale chyba nie bedzie to nic groznego prawda ? tongue.gif
nie chcialbym po raz kolejny tracic wszystkich danych, moze sama reinstalka wystarczy ?
Arox
Chcesz przeinstalować system bo ci się IE krzaczy? LOL

Jak ci tak na nim zależy to go napraw - niedawno minio tłumaczył w jakimś temacie.
koniol21
QUOTE(Arcadio @ 18 11 2005, 21:23) *

Chcesz przeinstalować system bo ci się IE krzaczy? LOL

Jak ci tak na nim zależy to go napraw - niedawno minio tłumaczył w jakimś temacie.

Hmmm zdawło mi sie ze on caly czas mowił o Explorerze, czyli aplikacji odpowiadającej za wszystko co pod windowsem robisz a nie o IE biggrin.gif
Arox
Pisze o odwiedzanych stronach więc wnioskuję że chodzi o INTERNET EXPLORER a nie WINDOWS EXPLORER
?
klausa
Opera Opera uber alles!
Aem
Chodzi o Internet Explorer...
koniol21
Upsss tongue.gif Sory chłopaki, myslałem powaznie że chodzi o explorer.exe smile.gif A co do tego problemu-Firefox, Opera albo cokolwiek innego-IE to straszny badziew, łapie dosłownie każdy syf jaki znajdzie :? Ale jak chcesz go używac, to sproboj tu http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=32770 , może znajdziesz odpowiedz.
2razyjot
QUOTE(AmDP @ 18 11 2005, 15:54) *

Od jakiegos czasu srednio co kilka odwiedzanych stron wyskakuje mi ni z tad ni z owad blad explorera. Nie wiem co z tym zrobic i jest to strasznie wnerwiajace... Jakies wskazowki, jak sobie poradzic ?

Mialem tak, cos sie popieprzylo zwyczajnie. Zainstalowalem firefoxa - hula az milo! :beer:
Aem
Teraz sie tylko zastanawiam: Firefox czy Opera ? z nazwy bardziej podoba mi sie to pierwsze wiec narazie jestem po stronie Mozilli wink.gif
Arox
Opera bez 2 zdań. FF to taki podrasowany IE
alienator
spróbuj obydwóch. Mi bardziej przypadła do gustu Firefox, do tego ad-block, no-script i fasterfox (addons.mozilla.org)
Minio
Dokładnie, Opera... Jedynym problemem jest to, że nie spełnia jakichś tam standardów (znam 1 stronkę, która ma problemy pod Operą). No i większość stron jest pisana pod IE i jego dziury... Mimo wszystko Opera to najlepsza przeglądarka jaka powstała (oczywiście to tylko moje zdanie).
Zapomniałem o jeszcze jednym problemie z Operą... czasem wali mi wysoki (40%-70%, czasem nawet 99%) CPU usage i wraz z jej uzytkowaniem (długością sesji) rośnie zużycie pamięci... Nalezy ją wtedy wyłączyc i właczyc, a wszystko wraca do normy.
Arox
Używam Opery od roku (czyli odkąd mam kompa), od wersji 7.54 i nigdy żadnych większych problemów nie uświadczyłem. Opera to luksus, kombajn internetowy (irc, poczta, rss, www, grupy dyskusyjne)
LegionPolski
"Opera bez 2 zdań. FF to taki podrasowany IE"
tak? ja mysle ze to po prostu nie jest taki kombajn jak Opera - ale jest duzo szybszy

"Opera to luksus, kombajn internetowy (irc, poczta, rss, www, grupy dyskusyjne)"
no widzisz, a jak on chce cos szybkiego, co mu nie zmuli kompa? niekoniecznie posiadajac tysiace roznych funkcji?

ja osobiscie polecam Firefoxa, ze wzgledu na szybkosc (dla mnie to najwazniesze) - Opera jest dobra, ale ja wole FF.

aha, jeszcze to:
"(irc, poczta, rss, www, grupy dyskusyjne)"

w FF tez masz rss, a do irca i poczty istnieje w uj różnych pluginów. (nie lepiej combo FF + the bat? smiga 100 razy lepiej niz wszystko w kupie [w Operze])
Arox
tak? ja mysle ze to po prostu nie jest taki kombajn jak Opera - ale jest duzo szybszy

Nie rozśmieszaj mnie...
Panek
Ja tam mam Firefoxa - a próbowałem również Opery. Długo używałem IE i byłem przyzwyczajony do jego prostoty (przejrzyste okno), gdy przerzuciłem się na Firefoxa wszystko wyglądało podobnie i działało lepiej. A w Operze? Od razu w oczy rzuciło mi się tysiące opcji do wyboru i totalny zamuł komputera, czego nie uświadczyłem w Firefoxie (to zapewne wina mojego sprzętu).

Ale wybór nalezy do ciebie - sprawdź obie przeglądarki, zobacz która ci przypadnie do gustu.
Minio
QUOTE(Arcadio @ 21 11 2005, 19:57) *

Nie rozśmieszaj mnie...

Mu chodzi chyba o zużycie procesora... Nikt nie jest aż tak ślepy by twierdzić, że FF ładuje strony szybciej od Opery. Opcje w Operze również ładuja sie w ułamku sekundy, wiec ona zdecydowanie nie jest zamulona.
Panek ma w sumie racje- FF jest łatwiejszy w obsłudze, ma mniej opcji, przez co jest bardziej user- i newbie-friendly.. Z czasem staje sie to jednak jego minusem- Opera lepiej spełni wygórowane oczekiwania zaawansowanych użytkowników (nie ublizając użytkownikom FF).

Najlepiej powiedzieć 'sprawdź obie przegladarki i odpipkaj się'. Jak nie patrzeć- wszystko, byle nie IE smile.gif .
Arox
Jak nie patrzeć- wszystko, byle nie IE

Tru
Używanie IE to masochizm i głupota ludzka
LegionPolski
Minio - chodzi mi bardziej o zżarcie procka.

Co do takiej szybkości wczytywania stron to obie są szybkie i raczej ani Opera nie jest szybsza, ani Firefox - naprawde, nie mam raczej powodów do bycia fanboyem Firefoxa (lol), ale mówie otwarcie, że nie ma różnicy [o][o]

A IE? Kuźwa, ale bez kitu jacy durni są nauczyciele... chodze do 3 szkoły już - i w niej jest IE - tak jak w dwóch poprzednich... ja (pipi)e, a Ci 'informatycy' szkolni tacy niby wszechweidzący (jasne, moja jest taka (pipi)ana ze nie wie co to jest Photoshop - bez jaj, kiedys jej gały wyszły jak kumplom na lekcji pokazywałem devarta, spytała się w czym to robie- a ja ze w Photoshopie, a ona ze "tak? nigdy nie słyszałam" - O LOL! biggrin.gif)
koniol21
Z moich obserwacji wychdzi ze Opera rzeczywiscie laduje strony szybciej niz "goly" Firefox(nie mierzylem, takie subiektywne odzczucie smile.gif ), ale przyspieszenie Firefoxa to gora 5 minut roboty i wybór sprowadza sie do odpowiedzenia na pytanie: chce miec jedna aplikacje do wszystkiego, czy kilka specjalizowanych? bo instalacja Opery i kozystanie tylko z podstawowych funkcji mija sie, moim zdaniem, z celem
Aem
Z neta korzysta na jedym kompie kilka jeszcze innych, nie koniecznie zawansowanych osób, tacy jak np rodzice wink.gif wiec chyba sklonie sie ku Mozilli
Aem
Ok, mam juz Firefoxa...
w zwiazku z tym mam jedno pytanie: czy majac juz zainstalowanego i ustawionego na przegladarke domyslna FF, moge sobie odinstalowac IE??? nie mam pojecia wiec sie pytam przez faktem wink.gif
Arox
IE nie ruszaj, to integralna część systemu i zło konieczne.

ps. Po jajach jakie mi Firefox dziś zaserwował chyba nigdy nie użyję tej przeglądarki...... Opera rulz!
Panek
Radzę nie wyrywać gwałtownie z kontaktu wtyczki od PC - grozi to utratą ulubionych w Firefoxie. Można sobie je na takie przypadki wyimportować do pliku...
koniol21
QUOTE(Panek @ 25 11 2005, 23:09) *

Radzę nie wyrywać gwałtownie z kontaktu wtyczki od PC - grozi to utratą ulubionych w Firefoxie. Można sobie je na takie przypadki wyimportować do pliku...

eeee, a po co robić coś takiego? blink.gif
Arox
Udało mi się go wreszcie odpalić. Trzeba było skasować katalogi z /opt bo inaczej wywoływał naruszenie pamięci.
Instalować ponownie nie mam zamiaru, i tak odpalam go raz na ruski rok - ściągnąłem sobie .cmg tongue.gif
paury
Jeśli chodzi o zżeranie pamięci przez Operę, to można to ograniczyć smile.gif Wystarczy pogrzebać troszkę w opcjach i tam są odpowiednie ustawienia icon_wink.gif Osobiście używam Opery i czasem tylko zdarza się restarcik programu, ale tutaj objawia się jeden z najlepszych patentów tego progsa, czyli kontynuacja sesji przerwanej restartem biggrin.gif
Panek
QUOTE(koniol21 @ 26 11 2005, 00:38) *

QUOTE(Panek @ 25 11 2005, 23:09) *

eeee, a po co robić coś takiego? blink.gif

Po co wyrywać wtyczkę? Nie wiem, ale można to zrobić przez przypadek

A z ulubionymi - warto je czasem wyimportowa tego pliku, na właśnie takie wałki... Czasem miałem tak, że FF mialem zupełnie wyłączonego, reset, potem patrzę w przeglądarkę - nie ma moich bookmarków.
koniol21
W danych aplikacji powinien byc plik bookmarks.bak, zmieniasz tylko rozszerzenie, ale nie pamietam juz na jakie tongue.gif i wszystko wraca do normy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.