Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost - Zagubieni
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Lost
Stron: 1, 2, 3, 4
Burth
Zagubieni - ale to głupio brzmi

Co sądzicie na temat tego serialu ?

Jak dla mnie rewelka - wciaga jak narkotyki smile.gif Jest specyficzna dla seriali sztuczność ale ogólnie zapowiada sie na najlepszy serial ostatnich lat. Polecam.
Kmiot
No, dobre dobre, ale takie średnie ;P

Jak dla mnie ciut-ciut za wolno się rozkręca, no ale niby głęboko rozrysowani bohaterzy są i trochę czasu zajmuje ich przedstawienie. Mi się nie spieszy i mogę poczekać.

Yyyy, posta zacząłem pisac godzine temu, ale miałem ciekawsze zajęcia i z tego wszystkiego zapomniałem co chciałem przekazać. Wysyłam tak o, a jak se przypomnę to napiszę.
aux
Uwielbiam ten serial, co zresztą wyraża zbyt duży obrazek poniżej smile.gif Oglądam na bieżąco w TV. Serial jak to serial, ma swoje prawa, ale ogląda się go świetnie i wciąga jak bagno.
Burth
Słyszałem ze jest juz DVD z całym pierwszym sezonem, myślicie ze bedą tam polskie napisy ?
Druga kwestia, mam nadzieje ze tvp ma zamiar wykupić drugi sezon...@_@
Yap
Mój brat jest już w polowie drugiego sezonu. Ogląda kilka odcinków tygodniowo. Cłkiem klimatyczny serial. Od czasu do czasu przysiądę nawet i obejrzę poszczególne odcinki z bratem.
Dante
Bardzo spoko serial teraz jesten na 2 epie 2 sezonu i zobaczymy co sie będzie działo dalej. Brawa dla tvp za to że wreszie daje jakis dobry serial a nie tylko moda na sukces
wortigern
z tego cu mowia w tvp to chyba kupia druga serie, bo caly czas sie chwala ze kosmiczna ogladalnosc ;] nie dziwie sie, polowa moich kumpli to oglada razem ze mna na czele ;]
Kmiot
No nie powiem, dzisiajsze dwa odcinki dały solidnie popalić, a to chyba głównie za sprawą Sojera (nie, nie tego z forum). Obok Loka najciekawsza postać póki co. Historia Czarljego jakaś banalna, ale sam odcinek dobry był.
Burth
czwartek to teraz moj ulubiony dzien smile.gif
Historia Sawyera dobra, ale nie moge sie doczekac kolejnych flashbackow Locka
Stachu
ja tak naprawde dopiero dzis przysiadłem do tego serialu...raz, ze nie mialem co robic, a dwa, ze t włączam tylko w na lige mistrzów.

tak czy siak, ten serial jest wy*kur*wisty

wciąga!...no i zayebiscie feajnie przedstawieni bohaterowie, z Sojerem na czele(nie wiem czy tak to sie pisze, ale kojarzy mi sie z tym typkiem z foruma)o_o

mysle, ze sobie bede czesciej przysiadał do TV teraz, a juz na pewno w czwartek o 20:10
mario87
dzisiaj sobie obejżałem nanjnowszy odcinek z drugiego sezonu wink.gif całkiem niezły, w następnym dowiemy się w końcu czegoś więcj o tym włazie od Eko smile.gif a właśnie, w jakimś wywiadzie z twórcami było powiedziane żeby obserwować uważnie ten kij Eko(Eka?) ale jakoś nic takiego tam nie zaóważyłem(poza tym że coś na nim pisał... moze to o to chodzi?? zobaczymy za tydzień)

aha od jakiegoś czasu na AXN leci reklama że 2. sezon LOST od stycznia biggrin.gif
Flik
mario nie spoiluj tongue.gif

aktualnie jest to jedyna rzecz, ktora ogladam w naszej tv poza wiadomosciami i przyrodniczmy po(pipi)kami. a to juz jest cos.

ja ogladam sobie spokojnie co tydzien dwa odcinki w tv. sojer taki sobie wyszedl ale sama akcja z meczeniem go przez irakijczyka wypadla calkiem niezle. jak i motyw z tym ze on tak naprawde nie mial inhalatora. na razie najwieksze wrazenie zrobil na mnie wszystkowiedzacy lock. pop pom idziemy na dzika. ciekaw jestem co on widzial w lesie w pierwszych odcinkach. wydaje mi sie ze moglyby byc to dinusie (chociaz z drugiej strony za prosty motyw). jesli ktos wie niech nie mowi!!!
Burth
QUOTE(mario87 @ 25 11 2005, 03:29) *

aha od jakiegoś czasu na AXN leci reklama że 2. sezon LOST od stycznia biggrin.gif

O_o drugi sezon ?
Mam nadzieje ze wtedy gdy TVP skonczy pierwszy. Ale z drugiej strony TVP zapier,dala 2 odcinki tygodniowo, na pewno juz drugi sezon wykupili. A ile ma być sezonów w ogóle ?
Wiśnia San
Serial jest orginalny, coś się tam dzieje ale po 5 i 6 odcinku trochę się do niego zraziłem. I co się stało z tym czymś co łaziło i wyginało drzewa?
mario87
QUOTE(Flik @ 25 11 2005, 12:47) *

mario nie spoiluj tongue.gif

aktualnie jest to jedyna rzecz, ktora ogladam w naszej tv poza wiadomosciami i przyrodniczmy po(pipi)kami. a to juz jest cos.

ja ogladam sobie spokojnie co tydzien dwa odcinki w tv. sojer taki sobie wyszedl ale sama akcja z meczeniem go przez irakijczyka wypadla calkiem niezle. jak i motyw z tym ze on tak naprawde nie mial inhalatora. na razie najwieksze wrazenie zrobil na mnie wszystkowiedzacy lock. pop pom idziemy na dzika. ciekaw jestem co on widzial w lesie w pierwszych odcinkach. wydaje mi sie ze moglyby byc to dinusie (chociaz z drugiej strony za prosty motyw). jesli ktos wie niech nie mowi!!!

LOL, kto tutaj spoileruje laugh.gif

co do ilości sezonów to ktoś w innym temacie wspominał coś o pomysłach na IV(albo VI) sezonów

I co się stało z tym czymś co łaziło i wyginało drzewa?
spokojnie, będzie to pokazane w swoim czasie(tak I sezon), ale dokładnie co to jest będzie chyba wyjaśnione gdzieś w 2 sezonie
Guts
Jakos nie wydaje mi sie zeby materialu starczylo na IV/VI sezonow. Jesli tworcy beda kombinowac
to moga w latwy sposob zje...bac fabule,a tego przeciez nie chemy biggrin.gif
Mazzi
Mnie usypiają już ostatnie odcinki (szczególnie 2x06, 2x07, 2x08). Ogólnie jestem póki co zrażony do 2 sezonu, który moim skromnym zdaniem się jeszcze odpowiednio nie rozkręcił. Co z tymi serialami się ostatnio podziało? Smallville to samo - z odcinka na odcinek gorsze ....
Flik
mario ale ja mowie o tych odcinkach, ktore byly juz w naszej tv. zakladam ze czesc osob je juz obejrzalo. a jak mi wychodzisz gdzies dalej to mi spoilujesz tongue.gif
Guts
QUOTE(Mazzi @ 25 11 2005, 18:16) *

Mnie usypiają już ostatnie odcinki (szczególnie 2x06, 2x07, 2x08). Ogólnie jestem póki co zrażony do 2 sezonu, który moim skromnym zdaniem się jeszcze odpowiednio nie rozkręcił. Co z tymi serialami się ostatnio podziało? Smallville to samo - z odcinka na odcinek gorsze ....

Problem z II sezonem polega na tym , ze tworcy na sile wprowadzaja dluzyzny przez akcja
niemilosiernie sie wlecze ;/ spoiler
co do nowych bohaterow to procz Eco nie ma nikogo ciekawego,a Anna Lucile dziala mi na nerwy.
Cosik mi sie wydaje, ze cala seria zakonczy sie na II sezonie (oby).
mario87
QUOTE(Flik @ 25 11 2005, 20:00) *

mario ale ja mowie o tych odcinkach, ktore byly juz w naszej tv. zakladam ze czesc osob je juz obejrzalo. a jak mi wychodzisz gdzies dalej to mi spoilujesz tongue.gif

ja też zakładam że jakaś ilość osób jest na bieżąco z 2 sezonem wink.gif ale wiem że nie wszyscy i nie spoileruje, jakoś nie sądze że w moim 1. poście są jakieś spoilery (może malutkie, no bo co teraz wiesz po tym co napisałem? że jest jakiś kij i jakiś/jakieś/jakaś Eco które moze być czymkolwiek)
i napewno są jacyś ludzie którzy nie są na bieżąco z serialem na TVP wink.gif
dobra koniec offtopa
nWo
Spoiler Prawdopodobnie Wyspy nikt żywy nie opuści ohmy.gif Others powoli zaczną wykańczać intruzów z Francuską na początku. Gdy z bunkra rozbitkowie wydostaną bron i zaczną sie bronić, Others uszkodzą mechanizm i tak to sie skończy. IMO wink.gif

Nowy odcinek kopie zad, nie ma co twórcy zastępuja stare i wprowadzają nowe postacie.

Nastęny odcinek, What Kate Did a po nim albo The Hunting Party albo The Real Mr. Sawyer
Nie wiem Dlaczego ten odcinek zniknoł z listy, najprawdopodobniej został przesunięty na puzniejszy termin i wczesniej bedzie odcinek z Kate a o Sawyerze bedzie nieco puzniej a mialo byc odwrotnie. Kolejna tajemnica LOST'a

LOSTatnio tylko to oglądam
mario87
spoiler
mi się jak narazie podobają tylko 2 nowe postacie Anna Lucia i Ecko, chociaż panienka z początku niezbyt przypadła mi do gustu, dopiero od akcji z Shanon(chociaż ja też lubiłem), podobało mi się jak rozwaliła tego gościa smile.gif a co do Ecko to o nim narazie nic jeszcze nie wiemy ale nieźle się zapowiada, a może ktoś widział go we flashbackach innych postaci? jeszcze chyba 3 odcinki i znowu przerwa confused.gif
nWo
Spoiler

Eco powiązany jest w jakis sposób z korporacją Dharma, alw narazie tylko to o nim wiadomo
Guts
Nowy odcinek LOSTA rzadzi :

Sawyer jednak zakochal sie w Kate i wkoncu sie przebudzil smile.gif Nowe fakty na temat Dharmy
sa conajmniej zaskakujace (jakis II bunkier, nawiazanie kontaktu ze swiatem zewnetrzym = Boom).
No i intrygujaca wiadomosc, ktora odbiera Michael; serial wrocil na odpowiednie tory, jestem zadowolony jak cholera i czekam na kolejne odcinki hyh.gif
tk
Dokładnie 9 odc dał popalić chociaż same flashbacki nudne troche.

Nie wiem czy ktoś z was to zlookał, ale kumpela mi w szkole powiedziała, że przeczytała to co powiedział Walt do Shannon i Sayida i wyszło "Nie naciskajcie przycisku!" o_O

Nie zważając na to, że lubię Rodriguez Anna Lucia to strasznie kiepska postać, za to ciekawie zapowiada się Ecko. Czuje, że szykują się ciekawe odcinki z nim i z Lockiem w roli głównej.
wortigern
oj dzisiejszy odcinek (ten drugi) zarzadzl niekiepsko.
SIKI
oooooo tak biggrin.gif Sytuacja z dzieckiem Claire jest świetna...
Aż mnie ciekawośc zżera do następnego czwartku dry.gif
Mazzi
Są poważne teorie, które udowadniają, że nikt nie przeżył tak naprawdę katastrofy samolotu i sama wyspa stanowi rodzaj "czyśćca", gdzie ostatecznie następuje podział między dobrem a złem smile.gif

Co do Ecko, to nie sądze, by miał związek z Dharmą. Znalezienie mikrofilmu to był przypadek związany bardziej z faktem, że jest on osobą religijną. Opowiedział historie o Jozue (biblijną) tylko, by wyjaśnić, czemu w całym tym chaosie na wyspie sięgnął po kurzącą się w koncie biblie. Gdyby nie wierzył i nie szukał kontaku z bogiem, to by tego nie zrobił. Stąd porównanie do Jozuego, który "wierzył".

Nie zaznaczam powyższego w innym kolorze, bo żaden z tego spojler. Pozdro.
Burth
normalnie sie horror z tego robi, akcja "on wiedzial" byla przednia.
Powinny byc dwa topiki, dla TVPowiczow i torrentowiczow smile.gif
wortigern
Burthess - dobra mysl, powinny byc tpoic dla samych TVPowiczow, bo mi sie te spoilery co tu pisza ludzie niepodobaja, choc nie czytam to musze caly czas przewijac ;p
Loto
no szczerze mowiac mazzi jednak troche mozesz popsuc zabawe takimi mikrospojlerami
Burth
Zrobiłem drugi temat, juz nie bedzie problemow ze spojlami (mam nadzieje)

A wracajac do głównego wątku to Kate zaczyna kręcic z Sawyerem, obrotna dziewczyna.
Loto
blondasek i irakijczik sa kul reszta ta mieczaki (oprocz locka - chociaz niewiadomo czy mu nogi spowrotem nei padna ;/)
Burth
QUOTE(Loto @ 2 12 2005, 19:24) *

blondasek i irakijczik sa kul reszta ta mieczaki (oprocz locka - chociaz niewiadomo czy mu nogi spowrotem nei padna ;/)

e tam Hurley jest najlepszy 'yo dude' smile.gif
wortigern
tja misiu je fajny, nie moge sie doczekac "odcinka o nim" ;]
nWo
Ciekawa Teoria Mazze ohmy.gif
Loto
nie hurley tylko HUGO ^^ no pewnie w odcinku o nim dowiemy sie ze przed katastrofa byl w wc i go zapchal...wlaczylo sie awayrjne odsysanie i nastapil niekontrolowany spadek cisnienia w kabinie pilota.
mario87
QUOTE(Loto @ 2 12 2005, 22:31) *

nie hurley tylko HUGO ^^ no pewnie w odcinku o nim dowiemy sie ze przed katastrofa byl w wc i go zapchal...wlaczylo sie awayrjne odsysanie i nastapil niekontrolowany spadek cisnienia w kabinie pilota.

nie, w odcinku o nim dowiemy sie znacznie ciekawszych rzeczy
Kriseh
Hehe, Hugo (Hurley) ma pewna duza tajemnice, ktora jest mocno zwiazana z wyspa :> Ale to sobie zobaczycie juz niebawem... :> Gwarantuje, ze bedziecie zaskoczeni.
mario87
aha, od 10 minut znowu powtarzają LOST na AXN wink.gif teraz można słuchac muzyki i oglądać bo dali też napisy(jest też polski dubbing;)
będzie leciał od poniedziałku do piątku
Burth
QUOTE(mario87 @ 3 12 2005, 00:43) *

bo dali też napisy(jest też polski dubbing;)

...Co jest niezwykle komiczne, bo napisy co innego i lepktor co innego.

'- grasz w warcaby ?
[- grasz w szachy ?]
- nie to backgammon
[- nie to (i tutaj polska nazwa juz nie pamietam)]'

'- znowu nic nie robisz
[- znowu sie obijasz]
- jestem w szoku po katastrofie
[- przezyłam traume]'

W nawiasie napisy, bez nawiasu lektor. Napisy to chyba z divxow wzieli...

Ogolnie ciezko sie to oglada wole na TVP ^^
Burth
Dzisiaj ogladałem Lost na AXNie i juz jest ok, nie ma durnych napisów jest sam lektor
Dante
Teraz idą kolejne odcinki na TvP a o serialu ludzi przestali pisać wszyscy pewnie czekaja do tego stycznia na nową dawke nie ziemskich emocji
Kriseh
Wszyscy juz pewnie widzieli 1 sezon ;p I czekaja na nowe odcinki w miedzyczasie przypominajac sobie wydarzenia sprzed roku. A tak przy okazji to odcinek z pulapka zastawiona na Ethana rzadzi. No i coraz blizej do dramatu, ktory sie rozegra juz za 2 tygodnie...
Burth
Ja jestem wierny TVP tongue.gif
uu juz sie nie moge doczekac tego dramatu. Swoja droga odcinek z flashbackami Sawyera bardzo ciekawy i co chodzi z tym dzikiem... dry.gif
Dante
Ten dzik to miał symbolizowac dusze koleśia którego Sawyer zabił przez pomyłke. I tak najlepsze akcje są zostawione na koniec tego sezonu(nie wolno spojlerować)
SIKI
hehehe po zakończeniu I sezonu na TVP zassysam od razu II sezon icon_twisted.gif
Burth
QUOTE(Dante @ 23 12 2005, 11:17) *

Ten dzik to miał symbolizowac dusze koleśia którego Sawyer zabił przez pomyłke. I tak najlepsze akcje są zostawione na koniec tego sezonu(nie wolno spojlerować)

tak przypuszczalem ale to troche durne...
Wiśnia San
Najlepszy moment jak mu nasikał na koszule crazy.gif myślałem że (pipi)ne. Troche zaczyna mnie drażnić te flash backi, oglądasz film wkręcasz się, a tu pierdup fb i pozamiatane.

BTW Mam kilka pyatń:
arrow.gif skąd idzie kabel z prądem do francuski który odnalazł Sait (Irakijczyk)?
arrow.gif gdzie jest ten potwór ? Siedzą tam miesiąc i tylko na początku ujawnił się, a teraz co zabunkrowałsię w jaskini i pac-mana śmiga dry.gif
arrow.gif i co to za właz który byłważniejszy od dzików?

Jeśli nie chcecie spojlerować to zapraszam na PW.
Dante
wIŚNIA O WŁAZIE się dowiesz więcej jeszcze w tym (1) sezonie, flashbacki są bardzo fajnym bajerem (łączą losy wszystkich postaci ze soba) a "potwór" się jescze pojawi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.