Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Metroid Metal
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
GRIZZ
http://www.metroidmetal.com/ <= stronka z dokonaniami zespołu Stemage , świetne aranżacje utworków z Metroid, Super Metroid i (jak na razie jeden numer) Metroid Prime. Dla fanów serii MUST HAVE. Mp3 z ich stronki macie za darmo...

P.S. warto posłuchać nawet jeśli nie lubicie metalu, aranże są bardzo dokładne

PROSZE O KOMENTARZE, po to zakładam temat wink.gif
HunterX
Generalnie to ja lubię rock/metal, więc już jestem osobą postonną ;]. A tak w ogóle to uważam MP za najlepszą grę wszechcasów, więc już w tym momencie będę subiektywny do bólu ;]].

Ale wracając do muzyki. Słuchałem tylko kawałka z MP, który jest jakimśtam remiksem motywu z Phendrany... No co tu dużo gadać... Jest świetny i tyle ;]. Cód, miód i orzeszki ;]. Od dalszego komentarza się powtrzymam gdyż nie jestem do końca trzeźwy i w ogóle ;]]]]. Zmywam się zaraz spać, tyle ;].
GRIZZ
no , jeśli znasz chociaż szczątkowo muze z Metroida jedynki i super metroida(a zakładam ze każdy fan MP sie chociaż zaznajomił tongue.gif ),to w tych remixach znajdziesz power ! chłopaki nie mają za bardzo z czego miksować jeśli chodzi o MP( wszechobecny ambient...) tak czy siak Moją da best gejm of lajf jest Super Metroid ze snesa (no, po ocarinie of time...) i z tej gry boss-mix jest zajedwabisty... ale kto jest na tyle oldschoolowy w dzisiajszych czasach zeby podniecać sie na serio 16bitową muzą... ? laugh.gif
szczurek
a mi się nie podoba, takie tam rzędzenie wydające się nie mieć jakiegoś sensu. Ot dali dla paru oszołomów gitary i perkusje. Jedynie chyba "Motherbrain" daje rade. Reszta raczej nie warta uwagi IMO.
GRIZZ
Ot dali dla paru oszołomów gitary i perkusje
LOL blink.gif masz koleś nas.rane... jeśli uważasz że ludzie słuchający takiej a nie innej muzy są oszołomami to twoja sprawa , ale jesteś szowinistą. Ja nie słucham Techno/Trance'u czy Hip-Hopu (metalu na codzień również nie...) ale szanuję każdy rodzaj muzyki bo każdy ma coś do zaoferowania i każdy jest na swój sposób dobry (nie każde Techno musi być nie-artystyczne, wręcz gówniane). A jeżeli uważasz że akurat taka muzyka jest nie warta uwagi to ok, ale temat założyłem raczej dla fanów serii ( bo pod względem stopnia profesjonalizmu i jakości aranżacji jest to projekt zajedwabisty, w dodatku tworzony przez jedną (!) osobę ) i na zachodzie jest to bardzo docenione (tym bardziej jeżleli piszą o tym w oficjalnym magazynie Nintendo) .... odpal emulator Nesa , pograj w M1 , jeśli gra ci się nie spodoba , to ta muzyka też raczej nie... IMO oldschool forever!!!
szczurek
po pierwsze: czytaj uważnie. Cytowane przez ciebie zdanie odnosiło się do tego zespołu czy cokolwiek nim jest. Jeśli jest tam tylko jeden człowiek to mój błąd. Chociaż nadal uważam, że artyzmu tu raczej żadnego. (posłuchaj Czarnych Magów)
po drugie: słucham muzyki każdej, wiec twoje slowa godzą i rujnują mój światopogląd.
po trzecie: nie bierzesz pod uwagę, że ktoś może mieć inne zdanie niż ty.

Pozdro
Szakal
Mniam,mniam,nie gralem bo Game Cuba nie posiadam,ale muzyka przykula moja uwage!
Ryo-San
przesluchalem tylko remixy z Prime GaCkowego..bo niestety z wczesniejszymi czesciami jeszcze nie mialem stycznosci..
wiec jako ze ostre brzmienie to jeden z moich ulubionych gatunkow muzycznych a Metroid Prime to bezapelacyjnie najlepsza gra tej generacji podobnie jak Hunter bede az do bolu subiektywny ale niestety negatywnie...
dlaczego? ano dlatego ze ta muza wogole nie pasuje do Metroida..o ile Menu Theme to zupelna pomylka tak juz Phendrana Drifts do 2 giej minuty prezentuje sie calkiem niezle..ale pozniej jest juz za ostro..tutaj ofszem pasuje ostrzejsza nuta ale bardziej w klimatach apocaliptici...ma byc wolno, melancholijnie, mistycznie bo taki jest wlasnie Metroid...
Szakal
Sluchajcie mnie bardzo interesuje jak ta muzyka sprawdza sie w praniu.Bo musze przyznac trzeba miec duzo odwagi zeby uczynic ja soundtrackiem w grze.Ciezkie ,metalowe brzmienie gitary,pare spokojnych fragmentow,ale ogolnie okraszone to paleta ciemnych barw ! Cholera ta gra musi cos miec w sobie !
Ryo-San
QUOTE(Szakal @ 2 04 2006, 20:55) *

Sluchajcie mnie bardzo interesuje jak ta muzyka sprawdza sie w praniu.

tzn jaka muzyka? ta do ktorej linki podal GRIZZ? to sa tylko remixy fanow..muzyka w grze jest calkiem inna..jest poprostu mistrzostwem swiata(psychodeliczne elektroniczne dzwieki, cudowne melancholijne kawaleczki jak chociazby te w Torvus Bog w Echeosie czy mistyczne chorki jak te w Agon Wasters poprostu rozkladaja mnie na lopatki)..ale zeby odebrac ja w 100% trzeba poprostu w to dzielo sztuki zagrac.
Szakal
a co to za sciezka dzwiekowa Metroid Prime "Hunter",czy Metroidy wyszly tez na SNESa ?!
Szakal
Ale sie podjaralem tym soundtrackiem.Ja.(pipi)e jakie CHORALY !Wysluchalem do ostatniej nuty i OCZYMA WYOBRAZNI przeszedlem te gre !!! Prosze podajcie mi jakies stronki o tej niesamowitej,ciezko mi tu powiedziec slowo grze,przeciez czegos takiego nie mozna ujac slowami,tak ulotnego,niepowtarzalnego!!!!Niech chociaz na zdjeciach poki co zobacze!(chlip,chlip) sad.gif
Ryo-San
na Snesa wyszedl Super Metroid..na Nesa - Metroid..Metroid II na Gameboya..Metroid Fusion i Metroid Zero Mission na GBA i 2 "Prajmy" na Gacka plus MP Hunters i MP Pinball na DS'a
tutaj masz najlepsza stronke o tej serii jaka istnieje w sieci: http://www.samus.co.uk/

a tutaj masz OST'a do GaCkowego Metroid Prime
http://www.emuparadise.org/soundtracks/metroidprime/

jak ci sie spodoba to daj znac to na serwer wrzuce soundtrack z Metroid Prime: Echeos
Di_
QUOTE(Ryo-San @ 3 04 2006, 10:47) *
jak ci sie spodoba to daj znac to na serwer wrzuce soundtrack z Metroid Prime: Echeos

Tu jest rip, o ile się nie mylę: http://gh.ffshrine.org/soundtracks/2846
Soul
Szakal,nie pisz jednego postu zaraz po drugim , istnieje cos takiego jak #Edit dry.gif
GRIZZ
QUOTE(Ryo-San @ 2 04 2006, 16:38) *

przesluchalem tylko remixy z Prime GaCkowego..bo niestety z wczesniejszymi czesciami jeszcze nie mialem stycznosci.. [...]
...ma byc wolno, melancholijnie, mistycznie bo taki jest wlasnie Metroid...

Widzę że grałeś w słabsze gry z serii metroid i wypowiadasz się nie będąc do końca kompetentnym... tongue.gif odpal sobie M3 lub M1 na byle jakim emulatorze i zobaczysz o co mi chodziło pisząc że Stemage to POZIOM w aranżacji... z pozoru bezsensowne napier.dalanko ma głębię , ale należy to wysłyszeć... przypominam że temat jest dla fanów serii (czyli wizji Gunpei Yokoi i Yoshio Sakamoto) a nie słabych pod względem wierności i muzyki (zauważcie że np. w Zeldzie temat przewodni został niezmieniony od czasów NESa ) gier RETRO Studios... widzę że w naszym kraju nie ma prawdziwych maniaków SR388 biggrin.gif

P.S. Bardzo lubię Metroid Prime i tak samo echoes, ale koderzy z retro skopali zbyt wiele elementów serii (np. Brak Ewolucji Metroidów , jacyś zje.bani bossowie na koniec gry , Design i Rolę Space Pirates , pozabieranie ruchów (całego spectrum) Samus (space&wall jumpy, sommersault, bieg itp... nie można zrobić konkretnego speedruna przez grę, sequence breaking został skopany w wersji PAL ,zresztą nie tylko w tej (szukasz bugów ...) lista jest długa icon_twisted.gif a jeśli chodzi o muzykę to sam Kenji Yamamoto ma się czego wstydzić bo oprócz muzyki w menu i phendrana drifts nie skomponował niczego konkretnego (a w magmoor caverns zrzyneczka z super metroida ), pozdrawiam wszystkich, zjedzcie mnie za tego posta closedeyes.gif
Szakal
[quote name='GRIZZ' date='3 04 2006, 13:21' post='859694']
[quote name='Ryo-San' post='859109' date='2 04 2006, 16:38']
przesluchalem tylko remixy z Prime GaCkowego..bo niestety z wczesniejszymi czesciami jeszcze nie mialem stycznosci.. [...]
...ma byc wolno, melancholijnie, mistycznie bo taki jest wlasnie Metroid...
[/quote]

Widzę że grałeś w słabsze gry z serii metroid i wypowiadasz się nie będąc do końca kompetentnym... -CO TY MOWISZ WEZ SIE ZASTANOW PYTALEM SIE SCIERY I TE 2 CZESCI CO WYSZLY NA GACKA TO DOSTALY CHYBA POWYZEJ 9,WIEC TWOJA ZNAJOMOSC TEMATU TEZ NIE JEST ZBYT DUZA !!!-
szczurek
wyluzujcie chłopcy, bo polecą warny
Soul
Dokladnie,widze ze Szakalowi po malu nudzi sie nasze forum.....
GRIZZ
Ze swojej strony przepraszam jeśli uraziłem czyjeś zdanie... w sumie nie warto się spierać o oldskul/newskul ... kwestia gustu . Peace , love , rock&roll blush.gif
Szakal
Ja bym podzielil muzyke z Metroid Prime na Gacka na 2 czesci.Do 30 utworu jest to przyswajalne cudo dla konesera,natomiast ostatnie 14 kawalkow to juz bardziej awangardowe doznania.Sluchac w ciemnych pomieszczeniach,tudziez mrocznych zaulkach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.