No więc tak, szukam film w stylu niżej wymienionych:
American Pie, Freddy Got Fingered, Van Wilder, Jay & Silent Bob (i cała reszta twórczości smitha). Znacie coś w stylu tych filmów? Podzielcie się! Chce się odmóżdżyc a nie mam już pomyslu czym
Saunter
21 11 2005, 23:17
Wieczny student chociażby
QUOTE(Saunter @ 21 11 2005, 23:17)

Wieczny student chociażby
To właśnie Van Wilder.
"Mrowisko w gaciach" albo stary , dobry "Świniak/ Pee Wee"

.
Kubaa__
21 11 2005, 23:50
100 dziewczyn i ja, Sluckers, 40 dni i 40 nocy, dziewczyna z sasiedztwa, human traffic, 50 pierwszych randek, Ostra jazda.
QUOTE(Kubaa__ @ 22 11 2005, 01:50)

100 dziewczyn i ja, Sluckers, 40 dni i 40 nocy, dziewczyna z sasiedztwa, human traffic, 50 pierwszych randek, Ostra jazda.
IMO human traffic to raczej nie film w tych klimatach. Dokument/komedia o brytyjskim klubbingu polecam, świetny film.
Kubaa__
22 11 2005, 10:04
fakt, ale za "młodzieżowy" mozna go chyba uznac.
il capitano
22 11 2005, 10:39
Polecam Euro Trip. Niby nic ale fajnie się ogląda;)
Dead man in the Campus - polecam
Na pewnej uczelni istnieje stary przepis mówiący że jeśli któryś ze studentów popełni samobójstwo to jego współlokatorzy dostają szóstki na koniec roku w ramach pocieszenia. Przepis ten chcą wykorzystać dwaj leserzy którym grozi wywalenie ze studiów. Jeden to syn biznesmena pracujący u ojca przy czyszczeniu kibli, drugi jakiś gość z prowincji, obaj chętnie dotleniający się fajką. Zaczynają szukać osoby ze skłonnościami samobójczymi która zostanie ich współlokatorem...
Dodaj do tego:
How High, The New Guy, Road Trip, Kolejna komedie dla kretynów

.. więcej nie przychodzi mi na myśl
Od siebie polecam "Slackers" - nawet fajnie sie to oglądało (goście robią fajne przewały). A jesli ktoś chce się totalnie odmóżdżyć, to niech sobie zapuści "Euro Trip" - totalny debilizm, słabe gagi i masa bzdur, rodem z USA (ale Lucy Lawless jako diva w burdelu dla dewiantów to fajny motyw).
majkelek
22 11 2005, 16:41
Dziewczyna z sąsiedztwa, fajna z niego babka do tego jeszcze dodałbym serial method&red
dead man in the campus - może byc fajny film tyle że nigdzie znaleźc nie mogę

hmm a tak na marginesie żeby nie tworzyc nowego topicu - jakieś filmy typu grind, lords of dogtown, dogtown & z-boys? Czyli skate`ing z fabułą? Tez się przyjemnie ogląda.
LegionPolski
24 11 2005, 08:20
przede wszystkim Eurotrip - ja się nieźle uśmiałem, a film to raczej o młodzieży
puszkin
24 11 2005, 09:52
roadtrip i howhigh - dla mnie najlepsze filmy tego typu, jeszcze podobno oldschool jest niezly
American Pie, Road Trip mi przyszło na myśl...
A Freddy Got Fingered chyba o studencinie nie jest (jeden z moich ulubionych filmów) ;]
Mendrek
26 11 2005, 10:51
Road Trip, Not Another Teen Movie, American Pie, Boys on the Side, The Girl Next Door, Mallrats...
Parcie na tarcie (mrówki w gaciach 2) swoja droga jedynka tez jest przednia
QUOTE(Mendrek @ 26 11 2005, 10:51)

Road Trip, Not Another Teen Movie, American Pie, Boys on the Side, The Girl Next Door, Mallrats...
a tego to chyba porypało
QUOTE(ping182 @ 23 11 2005, 00:30)

dead man in the campus - może byc fajny film tyle że nigdzie znaleźc nie mogę

hmm a tak na marginesie żeby nie tworzyc nowego topicu - jakieś filmy typu grind, lords of dogtown, dogtown & z-boys? Czyli skate`ing z fabułą? Tez się przyjemnie ogląda.
Out cold - młodzeżowa komedia ze snowboardem w tle.
QUOTE(_Diabeu_ @ 28 11 2005, 17:18)

a tego to chyba porypało
http://film.onet.pl/2,przeboje.html?L=SW 'Kultowych filmach' na Onecie jest ten 'film' obok np. Leona Zawodowca, Podziemnego Kręgu, czy nawet Casablanki!
QUOTE(ejcu @ 1 12 2005, 19:28)

QUOTE(_Diabeu_ @ 28 11 2005, 17:18)

a tego to chyba porypało
http://film.onet.pl/2,przeboje.html?L=SW 'Kultowych filmach' na Onecie jest ten 'film' obok np. Leona Zawodowca, Podziemnego Kręgu, czy nawet Casablanki!
to akurat i większośc tej listy to niewypał niezły.
neospiderman
2 12 2005, 01:20
Od siebie dodam jeszcze "HAROLD AND KUMAR GO TO WHITE CASTLE","KEVIN AND PERRY GO LARGE".
100 dziewczyn z tego co pamiętam też było niezłe
z twórczością smitha się zapoznałem, praktycznie wszystko w oryginale, mam sentyment do jego filmów. Kevin & Perry oglądałem (Perryego notabene gra kobieta)
skośnooki sex is zero przebija wszystko
Koniecznie "Chlopaczki z sasiedztwa" ("Boys from the Hoods".
Genialny film!
^^^ Jeśli chodzi o ten film
http://www.filmweb.pl/Film?id=32459^^^ To nie nazywa się on Boys from the hoods tylko Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood i sama nazwa parodiuje już kilka gangsta tytułów
Co do różnych filmów w takich klimatach to jakiś czas temu wyszedł Van wilder 2 rise of taji i jest dośc słaby ale zawsze to coś.
Polecam serie "Revenge of the Nerds" czyli "Zemsta Frajerów" Zarabista seria, szczegolnie pierwsza czesc
Ja polecam "Dazed & Confused" (PL "Uczniowska Balanga" xD) - naprawde fajny film. Nie jest co prawda tak odmozdzajacy, jak American Pie itp. ale mozna sie posmiac. Klimat lat 70, zaje.bisty soundtrack, dobra obsada. Film w sumie przeszedl bez echa, ale naprawde warto go obejrzec - ja bylem pozytywnie zaskoczony.
Ja ze swojej strony dodaje halfbaked - żółtodzioby , Koles poszedł do wiezienia , a jego kompani czuja sie w obowiązku ,aby go wyciagnąc z kicia.Aby zarobic na kaucje sprzedają zioło megapolew.
nieogladajce Dirty Deeds (niecne uczynki) niby ma byc to komedia ale jakos mnie wogole nierozszieszyla ani film byl smieszny
koreanski sex is zero rozwala konkurencje
CYTAT(Dante @ 30 04 2007, 20:15)

^^^ Jeśli chodzi o ten film
http://www.filmweb.pl/Film?id=32459^^^ To nie nazywa się on Boys from the hoods tylko Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood i sama nazwa parodiuje już kilka gangsta tytułów
Co do różnych filmów w takich klimatach to jakiś czas temu wyszedł Van wilder 2 rise of taji i jest dośc słaby ale zawsze to coś.
Bioys from the Hood to inna nazwa tego filmu, wystepujaca nawet na kilku okladkach. Moze ja wprowadzili, zeby przynajmniej jedna nazwa byla funkcjonalna
ogladal ktos jakies "nowsze" (ostatnie 3 lata) jakies glupawe amerykanskie komedie w styly Scary Movie, AP, ... Trip,itp bo bym pobrechtal sie z czegos
kotlet_schabowy
22 07 2007, 17:53
Date Movie i Epic Movie to z tego co wiem (nie oglądałem) ten typ filmu, czyli głupawe, czasami niesmaczne, parodie. Co prawda recenzje obydwóch są raczej słabiutkie, ale można spróbować.
American Pie Presents: Beta House
kolejny film z serii AP - tym razem czesc aktorow gra tutaj z Nagiej Mili jeszcze nie ogladalem ale obejrze - co prawda nieto samo co pierwsze 3 czesci ale przyjemnie sie oglada
Supersamiec .. żal i strata czasu -_-
Ku.wa, filmy smitha, to głupie filmy o studentach?
W pogoni za amy, dziewczyna z jersey, dogma, clerks? WTF?
BTW. Supersamiec przerasta wszelkiej maści american pie, a już na pewno epic movie, który podoba siętylko 7 latkom i raczej dla nich tylko został zrobiony.
To samo tyczy się how high, który był już dyskutowany 1000 razy i nie musimy powtarzać kłótni dla jakiego marginesu jest skierowany ten ch.ja warty film.
Męsko - damska rzecz
Nell i Woody to sąsiedzi, którzy się nienawidzą. Ona jest szkolną kujonicą, on szkolnym playboyem. Kłótnia w muzeum przed azteckim bożkiem sprawia, że następnego dnia zamieniają się ciałami. Od tej pory każde będzie chciało zniszczyć reputację drugiego. Pozwoli też zobaczyć im świat widziany oczami drugiej osoby, a którego nie znali. Mają też do rozwiązania pewien problem - zbliża się rozmowa kwalifikacyjna do Yale i najważniejszy mecz sezonu.
co prawda motyw oklepany z zamiana osobowosci (np. freaky friday) ale film dosc fajny
co do Supersamca - film lepszy od 40letniego ale gorszy od wpadki - pare fajnych gadek/wpadek ale film dosc sredni.
AP 5 - ogladales poprzednie to pewnie i to czesc obejrzysz - nieogladales to nie tykaj
supersamiec nawet niezly. bez orgazmow, ale kilka motywow rozwala na lopatki.
w tym gatunku kina raczej nic odkrywczego juz nie powstanie
a co do american pie to beta house to jest ju 6ta czesc... 1,2,3, wakacje, naga mila i beta house
Oglądałem kiedyś coś takiego jak "Szalony Akademik", chyba nikt wcześniej tutaj o tym nie pisał. Naprawdę beznadziejna komedia pomyłek, ściągnęło mi się przez przypadek i coś mnie podkusiło, żeby obejrzeć. Do dziś żałuję. Poza tym było coś takiego "Chłopaki na Ibizie", może komuś się spodoba.
chlopaki na ibizie klasyk

film, durny ale calkiem niezle sie oglada. i ta babka w roli grubaska
kotlet_schabowy
14 12 2007, 19:27
Przeczytałem tu o American Pie 6 i niedowierzałem, że ktoś nadal to kręci. Oglądnąłem każdą część i, co w sumie oczywiste, 4 i 5 to dla mnie syf, ale dla rozluźnienia można sobie to oglądnąć, więc zdobyłem szybciutko "szóstkę". Początek zapowiada, że film będzie denny, ale okazało się, że z "nowej trylogii" to chyba najlepsza część. Kilka razy naprawdę się uśmiałem (w przypadku Nagiej Mili chyba ani razu, o czym kiedyś nawet pisałem na forum), oczywiście historyjka i motywy to sztampa. Jedyne, czego nie mogę "przeboleć", to scena z wymiotami, że coś takiego w dzisiejszych czasach wogóle się nakręca Oo. Za to plus za kilka nawiązań do innych filmów (Czas Apokalipsy i jeszcze coś, zapomniałem już). Ogólnie : można oglądnąć
Sztajniec
15 12 2007, 10:33
CYTAT(kotlet_schabowy @ 14 12 2007, 19:27)

Przeczytałem tu o American Pie 6 i niedowierzałem, że ktoś nadal to kręci. Oglądnąłem każdą część i, co w sumie oczywiste, 4 i 5 to dla mnie syf, ale dla rozluźnienia można sobie to oglądnąć, więc zdobyłem szybciutko "szóstkę". Początek zapowiada, że film będzie denny, ale okazało się, że z "nowej trylogii" to chyba najlepsza część. Kilka razy naprawdę się uśmiałem (w przypadku Nagiej Mili chyba ani razu, o czym kiedyś nawet pisałem na forum), oczywiście historyjka i motywy to sztampa. Jedyne, czego nie mogę "przeboleć", to scena z wymiotami, że coś takiego w dzisiejszych czasach wogóle się nakręca Oo. Za to plus za kilka nawiązań do innych filmów (Czas Apokalipsy i jeszcze coś, zapomniałem już). Ogólnie : można oglądnąć
No, no. Imho trochę gorszy od czwartej części, ale lepszy od piątej (choć fakt, że Naga Mila była totalnie syfna). Można obejrzeć, parę naprawdę ciekawych akcji
vide motyw z owcą ;].
szykuje sie kolejny film parodujacy inne - Poznaj moich Spartan
87pizol87
27 01 2008, 15:24
Accepted
"Bartleby Gaines nie został przyjęty do żadnej uczelni wyższej. Jednak aby nie sprawić zawodu rodzicom zakłada fikcyjny uniwersytet. Kłopoty zaczynają się gdy do wstąpienia do tej uczelni jest więcej chętnych..."
ogladalem to - fabula wydawal sie ciekawa ale film raczej malo smieszny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.