..i kupuj u takich..
na liście do ostrału są już:
synitops
gameshop
Ultima ma(tak myślę) niezłą
ofertęTylko że chwilowo wstrzymana
Zamowilem w Big Mark i mimo to, ze musialem zrezygnowac bo podniesli cene do 1950, jestem zadowolony z obslugi. Wczoraj dostalem telefon z Big Mark, ze benda mieli 360 dzisiaj ale beda wlasnie po 1950 i czy jestem nadal zainteresowany, powidzieli mi takze, ze moga do mnie zadzwonic jak beda mieli druga dostawe (mozliwe, ze przed swietami) i w tedy konsole beda juz za 1699zl.
Po tym zamowilem w starlite, mam nadzieje, ze tam cena zostanie taka jaka jest (to jest juz 3 sklep w ktorym skaldam zamowienie

).
Van Dall
2 12 2005, 10:54
QUOTE(YETI @ 2 12 2005, 10:11)

Pierwsze co mi przyszło do głowy to ile taki Macius bedzie sciagał taką jedna gre.

Ja sie raczej zastanawiam NA CZYM taki Maciuś sobie wypali tą gre
Bądź co bądź to też jakiś chwilowy sposób walki z piractwem - mało kto ma łącze 2Mb/s żeby gre ściągnąć a nagrywarki bluray niema narazie nikt

BTW Czy Wy naprawde wierzycie że w jakimś sklepie uda sie kupić za ten 1600-1700? Wątpie... Ja kupie w Ultimie - pewność, bezpieczeństwo, gwarancja. Ale przedświątecznemu szaleństwu niedam się zwariować i poczekam
Wie ktoś czy ten sklep STARLITE jest godny zaufania ??
W Szwecji X360 w cenie 1400 pln - 1650 pln, zależy gdzie bo można trafić promocję. U nas w Polsce chcą po prostu wykorzystać sytuację i zedrzeć z nas ile można.
QUOTE(_Diabeu_ @ 2 12 2005, 13:53)

to jedź do Szwecji
Spokojnie

, co tak ostro

Nie muszę jestem w Szwecji, człowiek chciał podzielić sie wiedzą tylko...
abrakadabra
2 12 2005, 14:27
QUOTE(_Diabeu_ @ 2 12 2005, 13:53)

to jedź do Szwecji
"arcy wyczerpująca wypowiedź
za każdą kolejną tego typu warning "
daj mi klapsa:f - DiabeuNie tylko w polsce są takie cyrki z ceną , macie tutaj troszke textu z WP.
Od razu pojawiły się małe problemy, podobne do tych z rynku amerykańskiego, kiedy to sklepy postanowiły wykorzystać okazję i sprzedawać konsolę tylko w zestawach. Na przykład Toys R Us zmusza klientów do wydania 299 funtów na konsolę bez dysku twardego, ale za to z 64MB kartą pamięci, grą King Kong i dwoma płytami DVD z filmami – Bend it Like Beckham oraz Włoska Robota.
Za funtów 349 można kupić Xboxa z kartą pamięci, grami King Kong i Perfect Dark Zero oraz filmami: Włoska Robota, Ostatni Samurai i Swordfish. 50 funtów drożej zapłacimy za zestaw konsoli z dyskiem, dwóch gier (King Kong, Amped 3) oraz dwóch filmów.
Za najdroższy zestaw trzeba zapłacić 450 funtów, a w tej cenie dostaniemy to samo co w zestawie o oczko tańszym, jednak Amped 3 zostaje w nim zastąpione grą Project Gotham Racing 3 i dochodzą trzy, a nie dwa filmy DVD
i teraz najlepsze
Sklep po prostu chce wraz z konsolą wcisnąć towar zalegający na półkach. Chodzi przede wszystkim o filmy DVD. Dla przykładu Swordfish w zestawie z konsolą wychodzi po 23 funtów, a np. w Amazonie tylko 5.97 funtów.
wykorzystują zayoba jakiego dostali ludzie i doją z nich kasę na tyle na ile można
zdeka to dziwne że nie ma zbytnich protestów, w końcu to łamanie praw konsumenta
cronosik
2 12 2005, 16:10
QUOTE(Mikes @ 2 12 2005, 12:25)

..i kupuj u takich..
synitops
gameshop
Dlaczego Synitops do odstrzalu?? miales od nich jakies informacje??
QUOTE(Van Dall @ 2 12 2005, 10:54)

QUOTE(YETI @ 2 12 2005, 10:11)

Pierwsze co mi przyszło do głowy to ile taki Macius bedzie sciagał taką jedna gre.

Ja sie raczej zastanawiam NA CZYM taki Maciuś sobie wypali tą gre
Bądź co bądź to też jakiś chwilowy sposób walki z piractwem - mało kto ma łącze 2Mb/s żeby gre ściągnąć a nagrywarki
bluray niema narazie nikt

Sprawdz specyfikację X360 zanim następnm razem coś napiszesz...
Van Dall
2 12 2005, 17:19
QUOTE(dragu @ 2 12 2005, 16:13)

Sprawdz specyfikację X360 zanim następnm razem coś napiszesz...
Zanim mnie skrytykujesz luknij wstecz w temacie i zobacz o co chodzi...
Moja wypowiedź dotyczyła napędu w PS3
QUOTE(cronosik @ 2 12 2005, 16:10)

QUOTE(Mikes @ 2 12 2005, 12:25)

..i kupuj u takich..
synitops
gameshop
Dlaczego Synitops do odstrzalu?? miales od nich jakies informacje??
czyt. strona wcześniej
Pawel1992
2 12 2005, 21:32
W usa x-box 360 w normalnej cenie kosztuje 300 dolarów. W promocjach nawet mniej. Było o tym w którymś z ostatnich puls biznes na tvp2

.
Ja tam poczekam aż ztanieją dopiero tydzień temu kupiłem x-boxa zwykłego

.
QUOTE(Pawel1992 @ 2 12 2005, 21:32)

W usa x-box 360 w normalnej cenie kosztuje 300 dolarów. W promocjach nawet mniej. Było o tym w którymś z ostatnich puls biznes na tvp2

.
Ja tam poczekam aż ztanieją dopiero tydzień temu kupiłem x-boxa zwykłego

.
Miałem kupować w dniu premiery, ale jednak się wstrzymam. Nie ma jeszcze dla mnie żadnej gry wartej przepłacania za sprzęt. Chciałbym też kupić ją u siebie w mieście, żeby potem nie było cyrku z gwarancją. No i tym razem wolę przerobić konsolę.
Dostalem odpowiedz ze starlite, ze dostali tylko 10 sztuk ktore juz sa zamowione (ale przynajmniej cena 1780 zl zostaje), a nastepne przywiazom we wtorek.
Ps.widzieliscie ceny gier w Ultimie ? ;] COD2 310zl
QUOTE(PePeP @ 2 12 2005, 11:39)

Raz kupowałem tam grę na DS'a. Nie dość że była tania to jeszcze przesyłka gratis. Gra przyszła po dwóch dniach od zamówienia. Dobrze zapakowana, pudełko było w oryginalnej foli Nintendo. Starlite to sklep godny zaufania.
Van Dall
3 12 2005, 10:30
QUOTE(Matrox @ 3 12 2005, 08:36)

Ps.widzieliscie ceny gier w Ultimie ? ;] COD2 310zl

Kłejk tak samo. Gry które mnie interesują - Kameo, Perfect Dark i PGR3 po 290
Chyba na głowe upadli
Na moim zamówieniu pojawiła się ostateczna cena konsoli Xbox 360 Delux - 1967zł a gra na tą konsolkę 286 zł.
Ceny faktycznie maksymalnie wygórowane. Mam ten preorder w Ultimie. Jednak zdecydowałem się bo nie mam żadnej gwarancji czy inaczej przed świętami lub w ogóle przed Nowym Rokiem bym sobie na niej pograł.
Ceny są zgodne z prawami rynkowymi. Popyt znacznie przewyższa podaż i winduje cenę.
Nie dajmy się zwariować.
MichAelis
3 12 2005, 13:52
QUOTE(miki @ 3 12 2005, 10:18)

QUOTE(PePeP @ 2 12 2005, 11:39)

Raz kupowałem tam grę na DS'a. Nie dość że była tania to jeszcze przesyłka gratis. Gra przyszła po dwóch dniach od zamówienia. Dobrze zapakowana, pudełko było w oryginalnej foli Nintendo. Starlite to sklep godny zaufania.
popieram, z polskich sklepow na pewno moge polecis starlite! Przesylka byla w niecale 24 h od zamowienia(gra)
Mam pytanko do osob, ktore zamowily X-a w Swiecie Gier, o ile ktos taki tu jest LoL A mianowicie chodzi mi o to czy ktos od nich kontaktowal sie z Wami na temat ostatecznej ceny i daty przyslania X-a ?? Bo jak gadalem z kolesiem od nich to powiedzial mi ze beda dzwonic tak z tydzien wczesniej i beda informowac o wszystkim (albo przynajmniej pisac maile). Zaczynam sie juz nie cierpliwic, bo ta niewiedza o cenie jest straszna O_o LoL
QUOTE(DOA @ 3 12 2005, 19:36)

Mam pytanko do osob, ktore zamowily X-a w Swiecie Gier, o ile ktos taki tu jest LoL A mianowicie chodzi mi o to czy ktos od nich kontaktowal sie z Wami na temat ostatecznej ceny i daty przyslania X-a ?? Bo jak gadalem z kolesiem od nich to powiedzial mi ze beda dzwonic tak z tydzien wczesniej i beda informowac o wszystkim (albo przynajmniej pisac maile). Zaczynam sie juz nie cierpliwic, bo ta niewiedza o cenie jest straszna O_o LoL
To zamiast zyc w niewiedzy i niecierpliwic sie Ty do nich zadzwon, i przy okazji ich op***dol ;] czemu nie dzwonia jak mieli.
Pawel1992
3 12 2005, 20:57
Ostatnio pgr3 był (w jak dla sprzedawcy) promocyjnej cenie na allegro za.... 319 zł!!!! No i oczywiście ktoś to kupił. Polak potrafi.
Jak go bylo stac to kupil. Inna sprawa, ze sprzedawcy na allegro zacheceni takim obrotem spraw beda teraz sprzedawac gry tylko po cenach "promocyjnych"
MichAelis
3 12 2005, 21:18
a pomyslec ze za rok/poltora(moze wczesniej) taki pgr bedzie po 50 zeta xD
Polecam oferte Starlite, ja tam zamowilem i bede mial konsole we wtorek razem z NFS, dwoma pandami i pilotem za 1900zl ;]
Piechol_Jr
4 12 2005, 08:48
Pierwszy i ostatni raz zamówiłem coś w Swiecie Gier. Nie dosc ze mają same Core'y, to jeszcze cena 1899zł

Co to za sklep? (pipi)
Pozostaje mi zamówić albo w StarLite, albo Synitops. I tutaj pytanie: Wie ktoś czy w Star Lite można normalnie zamówić teraz konsole czy trzeba czekac i jakies przedpłaty robić czy cos? Czy normalnie dzwonie i zamawiam? I jakie tam są pady, bo jest napisane że są 2 a nie jeden jak w innych ofertach?
Pozdrawiam
Sa dwa tak ja w Niemczech, najprawdopodobniej ten drugi jest taki sam jak ten pierwszy ;] Najlepiej zadzwon i sie dopytaj o wszystko.
w do GEKONA patrzyliście? z tego co wiem to tam jest PREMIUM po 1700zł
W starlicie bedą miec w srode

Typ jest jak najbardziej wiarygodny ( bralem u niego troche stuff'u )
Dzoncie na kom

Pad jest chyba jeden no i nie przedplacasz
QUOTE(@-t M@iden @ 4 12 2005, 10:35)

W starlicie bedą miec w srode

Mi dzisiaj odpowiedzieli, ze swoj egzemplarz dostane we wtorek ;] (pady sa dwa)
Moj kolega psozedł na giełde w Sobote (chciał kupic ixa ) W sklepie uprzednio powiedzieli mu ze beda miec premium za 1950 oto jak na miejscu wygladal jego dialog ze sprzedawca
Kolega=Po ile premiumy?
Sklep=Grubo ponad 2000
Kolega=Ale miały byc po 1950 to jest klamanie ludziom w oczy ! Przyjechalem do was z drugiego konca wawy !to juz mnie zaczyna w* xbox1 tez mi sprzedaliscie z wadliwym chipem
sklep=Jak ci sie cena synku nie podoba to w******laj
xD xD
Swoją drogą, wczoraj byłem w krakowskim sklepie dla idiotów i udało mi się usłyszeć taki oto dialog sprzedawcy z klientem:
- Witam, kiedy będą nowe Xboxy?
- Dokładnie jeszcze nie wiemy.
- A jaka cena? Na pewno przekroczy 1500zł, prawda?
- Na pewno NIE!
- Jak to nie?
- Proszę Pana, NA PEWNO NIE.
Ciekawe... Czyżby nowa konsola MS w sklepach MM szykowała się za 1400 z hakiem? Stawiam na opcję, że sprzedawca był niezorientowany
QUOTE(@-t M@iden @ 4 12 2005, 10:56)

Moj kolega psozedł na giełde w Sobote (chciał kupic ixa ) W sklepie uprzednio powiedzieli mu ze beda miec premium za 1950 oto jak na miejscu wygladal jego dialog z pewna starsza kobieta ( matka wlasciwiela )
Kolega=Po ile premiumy?
Kobieta=Grubo ponad 2000
Kolega=Ale miały byc po 1950 to jest klamanie ludziom w oczy ! Przyjechalem do was z drugiego konca wawy !to juz mnie zaczyna w* xbox1 tez mi sprzedaliscie z wadliwym chipem
Kobieta=Jak ci sie cena synku nie podoba to w******laj
xD xD
To sie nazywa profesjonalizm niektorych polskich sprzedawcow, a to ich motto "klient nasz sluga i mamy go w d#$*$".
MichAelis
4 12 2005, 11:06
W taka cene Xa w MM to ja nie wierze, bo pamietam jak mieli PSP za 2500 zl.
Lol, ale to psp bylo sprowadzane z japonii. W czasie gdy europejskiego jeszcze nei bylo. W dniu premiery psp europejskiego, jako jedyni mieli cene 989 zl. A cala reszta ~1100 zl... JAkby nie patrzec to calkiem sporo mniej.
Piechol_Jr
4 12 2005, 12:22
Zamówiłem w StarLite.

I mam do Was jedno ogromne pytanie: Koleś powiedział, że są dwa pady (ok) że dorzucają gre (ok) ale o dysky nic nie wspomniał (?) ani o headset'cie (?). Czy to aby na pewno jest Premium? Mogłby mi ktos napisac, co wchodzi w ten zestawik ze StarLite'u?
Pisze ze wersja DELUX a ja oo takiej nie słyszałem ;p
Pisze w ofercie ze to wersja Delux (tlumaczac na nasze to Premium

) i na zdjeciu tez jest Premium wiec wnioskuje z tego, ze bedzie to Premium ;]
"Konsole oczywiście jest w wersji Delux z 2 padami i pilotem oraz kablami do sieci i słuchawkami"
Normalnie sie to nazywa Premium, ale u nas sie przyjelo ze wszyscy wolaja na ten zestaw Deluxe. Mimo wszystko oba zestawy to jest dokladnie to samo
Piechol_Jr
4 12 2005, 12:36
Matrox Ty zamówiłeś w StarLite, prawda? I nic konkretniejszego nie wiesz? No ejj...

A może wie ktoś jak szybko przysyłają konsole? Zamówiłem dzisiaj... to we wtorek, bądź środe powinno być, prawda?
Jeżeli ją faktycznie mają to tak ale ja tam im nie wierze:>
QUOTE(Piechol_Jr @ 4 12 2005, 12:36)

Matrox Ty zamówiłeś w StarLite, prawda? I nic konkretniejszego nie wiesz? No ejj...

A może wie ktoś jak szybko przysyłają konsole? Zamówiłem dzisiaj... to we wtorek, bądź środe powinno być, prawda?
Nie boj sie to na bank bedzie wersja Premium. Mi powiedzieli, ze bede mial konsole we wtorek, jezeli dla ciebie starczy to tez dostaniesz pewnie we wtorek.
O jezu, a nie prosciej sie go bylo spytac? Co a ludzie... jezyka w gebie nie macie czy jak? Zamawiacie cos w sklepie i zamiast sie spytac sprzedawcy co jest na stanie i co tak na dobra sprawe kupujecie, to potem wchodzi taki jeden z drugim na forum i pyta sie czy na pewno kupil to co chcial... No na litosc boska, ludzie miejcie troche szacunku dla siebie i nie robcie z siebie kretynow.
Ja sie nie pytalem bo wczesniej przeczytalem oferte z ktorej jasno wynika, ze to Premium. Powiedziano mi takze, ze dostane rabat na gry na 360 ;]
Piechol_Jr
4 12 2005, 12:47
Trzcina dlaczego od razy od kretynów? Taaa będę dzownił do kolesia w świętą niedziele i dupe mu trył

Od takich i podobnych pytań chyba jest właśnie forum, prawda?
Matrox ja nei do ciebie pije.

No bo zobacz Piechol, czy na prawde nie prosciej sie bylo spytac co kupujesz? Ja rozumiem ze byla podnieta i w ogole bo mieli konsole, bo im sie konczyla, bla, bla bla. Ale ja bym nie kupil pudelka zapalek nie sprawdzajac czy wczesniej cos jest w srodku. A ty teraz wyskakujesz z tekste, ze nei wiesz co kupiles bo koles nic nie mowil... No nic nie mowil, to trzeba sie bylo spytac, a nie robic z siebie sierotke marysie.
Nikt ci tutaj nei powie ze dostaniesz premium packa. A moze akurat ty nie dostaniesz, bo koles nic o nim nie mowil, moze im sie skonczyly, moze wszyscy inni beda mieli z dyskiem a ty nie. Nikt ci tutaj na to nie odpowie. Ale odpowiedzialby ci na to sprzedawca u ktorego robisz zakup na sume prawie 2000 zl. I jezeli tobie nie przyslzo do glowy spytac sie go o to... No to wybacz, ale ja bym sie przynajmniej z tym nie afiszowal

Druga sprawa, ty nikomu nci nei trujesz. Jezeli facet puszcza ci sprzecicho za 2 klocki, to masz prawo zadzwonci do niego o 3 w nocy w niedziele i spytac sie czy na pewno wszystko jest ok.
Nie dajcie sie zwiariowac... im bardziej zalezy na sprzedaniu tego niz wam na kupnie... A jesli jest na odwrot tzn ze macie cos nie tak z glowa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.