Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 w Polsce - ceny, gry, dyskusja
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Matriks_1111
W Krakowie na szczęście nie jest tak źle. W Empicu i Saturnie w Galerii Krakowskiej jest sporo gier (ale Saints Row za 269 zł, to przegięcie...) i akcesoriów. Ceny i tak wysokie, ale przynajmniej coś na tych półkach jest, a nie komuna...

Swoją drogą, to przegięli trochę w tym MM. Fifa i NFS za 199 zł, a NHL 07 za 289 zł ninja.gif
Lucek
QUOTE(Kamil- @ 15 11 2006, 09:22) *

no to zatrudnij sie w MM i bedziezsz tam super expertem, ;/

ja chcialem pracowac w MM, czy Saturnie - wyslalem do nich CV, gdzie caly przebieg mojej kariery w branzy bardzo dokladnie opisalem, i co? i nic - oni wola zatrudnic sobie pana ktory 2 dni przed premiera x360 (sic!) powie mi ze ixow nie bedzie bo microsoft przelozyl premiere na polowe listopada :|

QUOTE(Matriks_1111 @ 15 11 2006, 11:06) *

W Krakowie na szczęście nie jest tak źle. W Empicu i Saturnie w Galerii Krakowskiej jest sporo gier (ale Saints Row za 269 zł, to przegięcie...) i akcesoriów. Ceny i tak wysokie, ale przynajmniej coś na tych półkach jest, a nie komuna...

Swoją drogą, to przegięli trochę w tym MM. Fifa i NFS za 199 zł, a NHL 07 za 289 zł ninja.gif

na gieldzie generalnie masz wszystko duzo taniej - wystarczy po prostu trafic na okazje
Gresh
gears of war, wedlug Pana Menadżera Empik'a w Galerii Mokotów w Warszawie ma być w piatek 17. listopada...
Kamil-
heeh a u mnie w Empiku pytam sie kobiety czy 17 bedzi eGOW a ona do mnie !!! nie ale God of War mamy to moze to kupisz ? confused.gif
ziemia1
QUOTE(Kamil- @ 15 11 2006, 09:22) *

QUOTE(ziemia1 @ 15 11 2006, 09:03) *

Co do obsługi jest rzeczywiście kiepsko. MM Katowice, Rybnik, Czeladź, Łódź. Empik Katowice, Łódź; Nie wiedzą ile trzyma bateria, czy się ją ładuje czy wymienia.

No i największa poracha
zadanie nr 1 dla was
(zawsze odsługa przy tym wymieka w MM)
Poproście o przygotowanie zestawu X360 + drugi pad najlepiej bezprzewodowy jakikolwiek zresztą(jeszcze nie dojechały biggrin.gif w pępikach są)
zadanie nr 2
do wykonania zadania potrzebna obsługa stoiska
A może mi Pani zaprezentować możliwości grania w sieci, marketplace itp. No jak to nie ma!!! icon_evil.gif
zadanie nr 3
doprowadzić x360 do zgonu (trudno) lub zwiechy
(łatwo). Ale ja tylko patrzyłem na te czerwone lampki unsure.gif

nie przewiduję nagród

Ogólnie te poprzebierane dziewczyny miały jakieś kiepskie szkolenie z technik sprzedaży:
Bez zadania jakiegokolwiek pytania,każda przekonywała mnie o tym że to głównie centrum rozrywki; no wie pan to nie tylko konsola to także to i tamto (tak jakby MS wstydziło się sprzedawać konsole w Polsce, no bo to takie niepoważne i głupio) być może ze wzgledu na mój wygląd: łysy facio w okularach z nadwagą blush.gif
Dziwię się MS że nie poszukali graczy którzy mogliby zaprezentować możliwości konsoli prawie za free (obniżka przy zakupie gry lub konsoli - żaden koszt) no ale MARKETING wi lepiej (grupa docelowa to ja łysy w okularach z nadwagą i zapewne śliniący się na te panienki - co za kretyni!!!! gdzieś mam tę panienkę w walnietym stroju,a jeśli jestem znajomym Raikova to nie podejdę co!!), jak zresztą w każdej firmie (od 10lat pracuję w produkcyjno-handlowych)
Ale miło z drugiej strony jak facet w moim wieku 3.. no (co ja godom przeca ja żech je grupa docelowa), potrafi pozamiatać po stoisku . Drugi plus ponieważ nikt nie wie jak obsługiwać i nie zna obcego języka to wszystko jest dostępne bez żadnych przeszkód.
powodzenia przy zakupach, ja czekam do maja (posucha na rynku - chetniej dają zniżki) pewnie będzie więcej tytułów i wystartuje online dla murzynów europy

no to zatrudnij sie w MM i bedziezsz tam super expertem, ;/

w życiu się tam nie zatrudnię, no chyba że będą wreszcie dobrze płacili (powyżej 15000brutto dla kierownika) i zamkną sklepy w niedziele. Bo prawdę mówiąc nie zazdroszczę pracującym tam ludziom za mało ich na poszczególne działy, nie są w stanie naraz rozpakować towaru i obsługiwać 3-5 klientów a tylu można naliczyć w godzinach szczytu jeśli są max 2 osoby na dział.
Ale mój post dotyczy głównie Microsoftu i ich bylejakiego podejścia do sprawy. Reklama w TV ok ale niech najpierw towar będzie w sklepie (konsola akcesoria i gry(po jakiego grzyba mi konsola bez gier)), obsługa zna produkt jego wady i zalety potem na zdrowy rozum jest miejsce na wydawanie kasy w TV na reklamę która w sumie łapie kilka tysięcy osób w Polsce np. wizerunkowa produktu z gośćmi goniącymi się po mieście kto to łapie poza nami. Jak jest pozycjonowana oficjalna strona X360 na googlach... no Panowie jakaś żenada.
To że mamy obniżone granice obsługi, nie znaczy że mam łykać wszystko co dają bo mieli ROK czasu od premiery a jeśli podjęli decyzję 3-6 miesięcy temu to tragedia.
-gmeru-
A oto jakie reklamy pojawiły się w Wawie:

Czy to na pewno Polska? cool.gif
wrog
Dzisiaj też byłem w Jankach i miło mnie ta reklama zaskoczyła, poza tym zaraz przy wejściu standzik a obok sterta Xów z PGR za 1399 smile.gif
Lord Tidek
Wow, ale beka z tą reklamą. Szkoda że nie ma takich w gdańsku tongue.gif
Er_WolvEr
QUOTE(wrog @ 16 11 2006, 00:53) *

Dzisiaj też byłem w Jankach i miło mnie ta reklama zaskoczyła, poza tym zaraz przy wejściu standzik a obok sterta Xów z PGR za 1399 smile.gif

Na początku myslałem że fake, ale potem zaczeły być coraz częstrze potwierdzenia, teraz jeszcze ta reklama wiec to jest oewne - XBox 360 Premium za 1399 + PGR3 ? Prosze wytłumaczcie jak to możliwe, przecież to jest jak sie nie myle z może 200 złotych więcej niż miał teoretycznie w Polsce kosztować Core oficjalnie, do tego bez gry. To chodzi, że bardzo mało jest takich konsol, i to jest tylko chwyt by ludzie przyszli, czy jakiś tani import ?

EDIT:

A i jeszcze dodam iż wreszcie zobaczyłem reklame XBox'a 360 w Polskiej TeleVizji - w czasie jednej z niezliczonych reklam w trajkcie MAtrixa poleciały 2 rózne spoty przerwane może 3ma minutami innych reklam, jedna z PGRa ( mi sie osobiście gra nie podoba, widziałem także jakieś mistrzostwa Wielkiej Brytanni, czy jakieś tam, sam rozmach imprezy był fajny, ale gra mi osobiście nie przypadła do gustu ani gameplay'em ani grafą), a 2ga ogólnie związana z XBox'em (fajny wyścig, coś jakby policja i złodzieje, a na końcu wymiana ról i dawuaaj smile.gif ). Biały ekranik i ,,Nowa generacja Gier".

Czy kiedyś zobacze Reklame PS3 i WII na jakimś kanale Poskim ? Oprócz przed mistrzostwami w piłce nożnej.... .
-gmeru-
QUOTE(Er_WolvEr @ 16 11 2006, 01:01) *

QUOTE(wrog @ 16 11 2006, 00:53) *

Na początku myslałem że fake, ale potem zaczeły być coraz częstrze potwierdzenia, teraz jeszcze ta reklama wiec to jest oewne - XBox 360 Premium za 1399 + PGR3 ? Prosze wytłumaczcie jak to możliwe, przecież to jest jak sie nie myle z może 200 złotych więcej niż miał teoretycznie w Polsce kosztować Core oficjalnie, do tego bez gry. To chodzi, że bardzo mało jest takich konsol, i to jest tylko chwyt by ludzie przyszli, czy jakiś tani import ?

Nie wiem o co chodzi z ceną ale cała góra tych konsol stoi za tyle zarówno w jednym jak i drugim Saturnie.
Lucek
po prostu MM i Saturn dumpuja ceny, by pozniej zarobic na grach i akcesoriach
Gresh
reklama gears of war na www.wp.pl jestem w szoku - skromna ale aż mi się łezka w oku kręci
Mastah27
Właściwie to są 2 reklamy - jedna z planetą, a druga z potworem ukazującym się w wizjerze drzwi. Dziwi mnie tylko, że po kilkukrotnym odświeżeniu strony tych reklam już nie widzę blink.gif.
Gresh
tez porażka, reklama na wp.pl odsyła na polska strone xbox.com, gdzie nie ma strony poświeconej gears of war tylko ostrzeżenie i zwiastun wideo - troche żenada:)
kaka
a czy wiadomo ile trzeba bedzie wydac na GoW w MM?
Lucek
w japonii musza jakos zachecic ludzi do kupienia x360
Gresh
mad games dzisiaj za 239 zeta ma gears of war, wersja polska
a ultima doreczyla mi dzis gearsow limited za 299...
nie ma co... w polsce nawet nie da sie zrobic premiery jakiejs gry bo i tak dzien przed
ktoś ją zacznie sprzedawaćsmile.gif dobre...
Na moje pytanie " czemu chlopaki sprzedajecie gre ktora ma wyjsc jutro - po co w takim razie cala ta premiera??
odpowiedzieli z ultimy - "bo nikt juz nie moze wytrzymać"
mord00k
Oj kenshin... a ty byś się ucieszył jakby ktoś się z ciebie nabijał confused.gif? A propos Jar wysłałem ci zaproszenie na Live przyjmiesz?
El Loco Chocko
A co powiecie na zestawik:
X360 Premium
+Gears of War
+PES 6
+PGR 3
+S.C.D.A
Cena mniej wiecej kolo 2000 zlotych.Taki pack jest do kupienia od jutra w Londynskiej sieci Blockbuster i do tego +50 funtow na wyporzyczenie filmow czy tez gier.
Cena w funtach to 349.00 gdybym juz nie mial swojego to taki zestaw nie zstawil by zadnych watpliowsci.
dżar
ja bym spokojnie to lyknal biggrin.gif te gierki kusza nie ma co a za 2 kafle mozna sie skusic

mord00k--->siem zrobi icon_wink.gif
Matriks_1111
QUOTE(evil_dick @ 16 11 2006, 18:41) *

A co powiecie na zestawik:
X360 Premium
+Gears of War
+PES 6
+PGR 3
+S.C.D.A
Cena mniej wiecej kolo 2000 zlotych.Taki pack jest do kupienia od jutra w Londynskiej sieci Blockbuster i do tego +50 funtow na wyporzyczenie filmow czy tez gier.
Cena w funtach to 349.00 gdybym juz nie mial swojego to taki zestaw nie zstawil by zadnych watpliowsci.

Jak na polskie warunki, mega zestaw. Przyjmijmy 1400 zł za konsolę + PGR3, do tego 3 gry, kazda po 200 zł (nie czepiać się rachunków tongue.gif), to jesteś min. 200 zł do przodu wink.gif

Pytanie tylko, jak rozwiązać sprawę z cłem? No chyba, że odbierasz na miejscu, to co innego wink.gif
otis
Oto moc PS3 (hahaha) vs moje XBox360 :
http://www.xboxonline.pl/newsy,rr6_vs_rr7_...nanie,5111.html
MichAelis
Na ostatnim screenie ps3 lepiej wyglada :>
otis
QUOTE(MichAelis @ 16 11 2006, 20:29) *

Wedlug mnie raczej wina kiepskiej jakosc screana, ktory jest strasznie rozmyty
Matriks_1111
QUOTE(otis @ 16 11 2006, 20:32) *

QUOTE(MichAelis @ 16 11 2006, 20:29) *

Wedlug mnie raczej wina kiepskiej jakosc screana, ktory jest strasznie rozmyty

A wedug mnie ten screen jest na PS3 naprawdę ładny. Nie powiesz mi chyba, że te "ząbkowane" krawędzie są winą rozmycia huh.gif
Kenshin
W Ultimie mozna kupic core za 900 zł biggrin.gif ładnie

http://ultima.pl/itemnfo.php?id=3109&S...e680fae4bbe6b05
arkossss
w zabrzu w centrum handlowym platan jakis prywatny kolo ulokowal 6 albo 8 "iksuf" 360 i bedzie mozna sobie na nich pograc za nie duze pieniadze ale o czym mialem pisac a nie pisze tongue.gif otoz co tydz bedzie organizowany jakis turniej w jakas gre...teraz 18 listopada bedzie turniej w Dead or Alive 4..dodam ze wszystkie XO sa podlaczone do dobrych TV HDMI takze odczucia wizualne sa "w pelni".18.10 turniej bedzie za free nastepne beda mialy wpisowe(jakas symboliczna kwota) a nagrody beda zacne X360 za 1 miesjce gry i akcesoria za kazde kolejne.aaaaa pierwsza nagroda w turnieju DoD4 bedzie orginalna gra Gears of War
Yaxa
Arkosss - patrz temat xbox 360 game arena smile.gif
jurget
QUOTE(otis @ 16 11 2006, 20:26) *

po pierwsze - screeny z PS3 są z jakiegoś ciu.latego ekranu
po drugie - wersja na PS3 mnie osobiście podoba się bardziej

dodam że mam x2

pozdrawiam
RSX
W Ultimie mozna kupic core za 900 zł ładnie

W komputroniku jeszcze taniej O_O 849 Zł !!!
Matriks_1111
A ja zaczynam zauważać obecność X360 w Polsce. Wiele osób zna już tą konsolkę, coraz więcej posiada, a najlepsze jest to, że np. w Saturnie wychodzą nowe tytuły, jak chociażby ostatnio CoD3 biggrin.gif Fakt, cena wysoka, ale mimo wszystko jest, a to już cieszy wink.gif
dżar
tak z ciekawosci.....kto normalny kupuje wersje core zeby potem bog wie ile kasy do dysku/headsetu itp dokladac? XD
konstant
He? Jesli komus headset zbedny to ma "prawie" premiuma za 1200zł.
Matriks_1111
Powiedziałbym nawet, że za 849, patrząc na oferty różnych sklepów wink.gif
Goldi69-PL-
QUOTE(dżar @ 18 11 2006, 11:38) *

tak z ciekawosci.....kto normalny kupuje wersje core zeby potem bog wie ile kasy do dysku/headsetu itp dokladac? XD

Ja naprzyklad smile.gif

Kupilem w czercu Core nowke za 850zl z allegro, potem dysk za 340zl, hs za 35zl, pada bezprzewodowego za 120zl a kabel Component od Maidena wydembilem bo i tak gra na VGA.

czyli wyszlo 1345

mam wsio co ludzie w Premium (poza srebrna tacka) + dodatkowo pada wiecej, pamietaj ze jak ja kupowalem to premim najtaniej za 1549zl byl tongue.gif

biorac pod uwage ze dysk na allegro juz za 280zl mozna trafic to na dzien dzisiejszy tez bym Core kupil
Lord Tidek
QUOTE(Goldi69-PL- @ 18 11 2006, 15:41) *

Ja naprzyklad smile.gif

Kupilem w czercu Core nowke za 850zl z allegro, potem dysk za 340zl, hs za 35zl, pada bezprzewodowego za 120zl a kabel Component od Maidena wydembilem bo i tak gra na VGA.

czyli wyszlo 1345

mam wsio co ludzie w Premium (poza srebrna tacka) + dodatkowo pada wiecej, pamietaj ze jak ja kupowalem to premim najtaniej za 1549zl byl tongue.gif

biorac pod uwage ze dysk na allegro juz za 280zl mozna trafic to na dzien dzisiejszy tez bym Core kupil

Czy ja wiem, są premiumy za 1399 zł no ale itak taniej smile.gif i bez pada 1
jaszczoor
a czy headset z xboxa 1 działą z 360?
Bo jeżeli tak, to gdybym kupił core to już mam jeden zakup mniej wink.gif
konstant
QUOTE(Tidusus @ 18 11 2006, 14:58) *

QUOTE(Goldi69-PL- @ 18 11 2006, 15:41) *

Ja naprzyklad smile.gif

czyli wyszlo 1345

Czy ja wiem, są premiumy za 1399 zł no ale itak taniej smile.gif i bez pada 1

Przeciez pisze ci ze jak on to kupowal to najtaniej premiumy byly po 1549, a pozatym za 1399 już nie ma sad.gif
Matriks_1111
QUOTE(konstant @ 18 11 2006, 15:51) *

Przeciez pisze ci ze jak on to kupowal to najtaniej premiumy byly po 1549, a pozatym za 1399 już nie ma sad.gif

Wczoraj widziałem w Krakowskim Saturnie za 1390 zł konsolę Premium i PGR3 wink.gif
c1n3k
QUOTE(jaszczoor @ 18 11 2006, 14:58) *

a czy headset z xboxa 1 działą z 360?
Bo jeżeli tak, to gdybym kupił core to już mam jeden zakup mniej wink.gif

dziala dziala, sam uzywam tego z xboxa 1 bo jest na nim lepsza jakos dzwieku smile.gif
atlas
Wg mnie promocja konsoli naprawde przynosi jakies efekty. Dzisiaj grajac w empiku w gears of war stanely za mna jakies 2 dziesieciolatki i jeden mowi: Patrz xbox360, i gears of war zaje,bista grafika lepszej jeszcze nie widzialem. Chwile pozniej podchodzi jakis mezczyzna kolo 50 i sie pyta czy sie oplaca konsole kupic, a ze hostessy akurat nie bylo na posterunku ja zajelem sie promocja konsoli biggrin.gif.
mord00k
Brawo! I tak dalej poszerzać konsolową brać. spox.gif
banny
No i tak trzymac smile.gif

Bardzo jestem ucieszony obnizka cen Core'a
Poczekam ejszcze do nowego roku, kto wie czy sobei nie zakupie uzywki wink.gif

Tez mi sie podoba promocja konsoli, jednak powinno byc wiecej reklam w tv - dotychczas widziałem tlyko 1dna ;P
Czas pokaze, X360 sie rozkreca smile.gif
Yaxa
Ja widzialem juz sporo razy, fajnie jakby zapodali jakas reklame GoWa w TV. No ale super, ze cos sie dzieje, coraz wiecej ludzi juz wie co to x360, duzo osob kupilo konsole po premierze a GoW znika z polek jak swieze buleczki smile.gif Zapowiada sie dobrze smile.gif
Kenshin
Dokladnie w empiku na marszalkowskiej w piatek jeszcze puleczki z GoW byly pelne , dzisiaj juz nie bylo ani jednej sztuki
ShtaS
może się nie sprzedawało i zdjęli ^^ a tak na poważnie, to zacząłem rozwazać zakup Xboxa smile.gif ale poczekam jeszcze na jakieś obniżki ;p
FlyJ4ck
1399 za premium z gra to juz duza obnizka
nizszych cen nie bedzie
chyba ze za rok

takze lepiej kupuj tera przyjacielu ;-p to cie porozwalam biggrin.gif
konstant
Oj tam, moze na swieta cos jeszcze obniza.
Nie dobijaj mnie FlyJ4ck bo mialem brac, ale jednak w ost. momencie zrezygnowalem wink.gif
FlyJ4ck
lepiej brac nizej niz 1399 to za chiny nikt juz nie zejdzie...

konstant
Obawiam sie ze juz jest za pozno.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.