Wyluz koles xD kogo obchodzi, ze miales ciezki dzien
trace wiare w ludzi jak widze takie przypadki

"ziooom"
Właśnie przed chwilą w LIVE cardach wszystkim użytkownikom dane zmieniły się na polskie i np. ja zamiast Underground mam Podziemie, heh jak widać polska edycja Liva nadciąga.
przed chwila? :| ja tak mam od dawna jakos...
Już tego nie ma, ale w każdym z podpisów na forum wszystko było po polsku, np. Tidusus miał zamiast "Pro" "Zaw" (zawodowiec). Dziwne...
QUOTE(Zajcik @ 2 12 2006, 22:34)

HEHE, w poniedzialek kupuje swoja konsole w Carrefourze... oddalonym o jakies 150 metrow od mojego domu

, mam zatem pytanie:
Otoz uzbieralem jakies 1700 zl... i zastanawiam sie, ktory zestaw wybrac - czy Core, czy Premium. Chodzi o to, ze jak kupie Core, to od razu moge wziac pare gierek i memorke, a jak kupie Premium to bede S P L U K A N Y i nie kupie sobie ani jednej gry, dopoki na jakas nie uzbieram... a to moze troche potrwac, bo ostatnio wyrwalem kupe siana od rodzicwo

... i tu zaczyna sie moje pytanie: wedlug Was, ktora wersje konsoli powinienem wybrac? mowia, ze Premium jest mniej awaryjny, ale w gruncie rzeczy to jest to samo co Core... zreszta nie planuje przerobki konsoli, wiec bede mial 2-letnia(tak?) gwarancje. Poza tym nie nastawiam sie na granie online z racji, ze mam zbyt wolne lacze, uwazam, ze jedyna przydatna rzecza z zestawu Premium (w moim przypadku) jest dysk twardy, ktory i tak jest zbyt maly! Gdybym wybral Core'a, to na pewno w przyszlosci dokupilbym jakis wiekszy. Gdybym wybral Premium, to ten 20-gigowy raczej bym juz zostawil. Prosze zatem o odpowiedz na moje pytanie, ktora wersje wybrac... mam taki metlik w glowie, ze sam juz nie wiem, co robic.

Kupuj premium, potem zbieraj kase na gry. Do tego czasu graj w Hexica.
QUOTE(Blim @ 3 12 2006, 10:45)

Już tego nie ma, ale w każdym z podpisów na forum wszystko było po polsku, np. Tidusus miał zamiast "Pro" "Zaw" (zawodowiec). Dziwne...

ja caly czas od poczatku mam po polsku

to chyba normalne...
QUOTE(Zajcik @ 2 12 2006, 22:34)

HEHE, w poniedzialek kupuje swoja konsole w Carrefourze... oddalonym o jakies 150 metrow od mojego domu

, mam zatem pytanie:
Otoz uzbieralem jakies 1700 zl... i zastanawiam sie, ktory zestaw wybrac - czy Core, czy Premium. Chodzi o to, ze jak kupie Core, to od razu moge wziac pare gierek i memorke, a jak kupie Premium to bede S P L U K A N Y i nie kupie sobie ani jednej gry, dopoki na jakas nie uzbieram... a to moze troche potrwac, bo ostatnio wyrwalem kupe siana od rodzicwo

... i tu zaczyna sie moje pytanie: wedlug Was, ktora wersje konsoli powinienem wybrac? mowia, ze Premium jest mniej awaryjny, ale w gruncie rzeczy to jest to samo co Core... zreszta nie planuje przerobki konsoli, wiec bede mial 2-letnia(tak?) gwarancje. Poza tym nie nastawiam sie na granie online z racji, ze mam zbyt wolne lacze, uwazam, ze jedyna przydatna rzecza z zestawu Premium (w moim przypadku) jest dysk twardy, ktory i tak jest zbyt maly! Gdybym wybral Core'a, to na pewno w przyszlosci dokupilbym jakis wiekszy. Gdybym wybral Premium, to ten 20-gigowy raczej bym juz zostawil. Prosze zatem o odpowiedz na moje pytanie, ktora wersje wybrac... mam taki metlik w glowie, ze sam juz nie wiem, co robic.

Albo podłącz konsolę chodź by po to aby ściągnąć z sieci parę dem gier i gierki Live Arcade. Dema jak np. Just Cause czy Saints Row mają duży otwarty świat i pełno możliwości, więc możesz grać i robić praktycznie co chcesz. Do tego dochodzą gry sportowe, które też mimo że są wersjami demo cieszą.

Luckash -> coś musiało mi się o 2 w nocy popieprzyć, heh. Albo mi się przyśniło.
QUOTE(Blim @ 3 12 2006, 02:09)

Właśnie przed chwilą w LIVE cardach wszystkim użytkownikom dane zmieniły się na polskie i np. ja zamiast Underground mam Podziemie, heh jak widać polska edycja Liva nadciąga.

w dashu czy na stronie xbox.com?? mi sie wydaje ze mam UNDERGROUND a nie Podziemie - zaraz sprawdze
Nie wiem czy to cos u mnie nie tak ale nie mam w Live tych filmów w HD!! Nic takiego się do tej pory nie pojawiło... Tam gdzie powinna być ta opcja są te same trailery i teledyski dziwne które zawsze były.. wtf?

ps. mam nieprzerobioną z goldem
Lord Tidek
3 12 2006, 12:45
QUOTE(Wampis @ 3 12 2006, 13:53)

A masz konto na USA?
Ej , a ja nie mam konta na USA a właśnie ciągne sobie odcinek Viva piniata
Postanowilem, ze kupuje Core... a to dlatego, ze roznica cenowa pomiedzy tym zestawem, a premium jest zbyt wysoka i nieoplacalna kupna Premium(500zl)... poza tym jak wspomnialem... nie bede gral online(po co mi wiec ta wersja?), konsole moze bede co jakis czas podlaczal jedynie w celu update'u dashboard'a... a dysk i tak w przyszlosci dokupie... nie chce mi sie grac w jakies proste gry, kupuje konsole po to, by grac w cos powazniejszego

.
inteligent
3 12 2006, 13:59
No nie... za te 500 złociszy więcej dostajesz łebset, bezprzewodowy pad, dysk twardy i GRĘ. To kosztuje dużo więcej niż te 500 zł.
dolicz sobie ze 150 na memorke ... lub 300-400zl na hdd 20gb, jakby niepatrzec to PREMIUM sie oplaca, za pare tygodni czy miechow zmienisz zdanie ze jednak lepiej bylo wziasc PREMIUMa, znam kolezke ktory kupil CORE a potem sprzedal GC i Xbox1 by zakupic sobie dysk oraz bezprzewodowy pad
1. Nie potrzebny mi bezprzewodowy pad, bo mam maly pokoik

2. Do tego zestawu Premium nie ma ZADNEJ gry.
3. Ten headset podobno jest dziadowski, ale ja i tak NIE BEDE GRAL ONLINE

, wiec po co mi to? sprzedac za 30 zl??
4. DYsk twardy widzialem do kupienia za 270zl,poza tym jak wczesniej napisalem uwazam, ze jest za maly... wkrotce ma wyjsc 60 gb, do tego czasu pewnie polepsze juz sobie lacze i go zakupie.
i ok ja tez moglem kupic cora plus dysk

nie grywam live i tak naprawde ten zestaw w tedy staje sie zbedny
1. zawsze to nextgenowosc
2. sa gry - np. PGR3 z MM czy za 1500 RR6 czy FNR3 (niepamietam sklepu)
3. podobno - sam gralem w pare gier na nim i jakos nie widzialem w nim nic dziadowskiego
4. narazei nie ma oficialne zapowiedzianego wiekszego dysku
ale ok twoja kasa, tylko nie mow poznisz a jednak lepiej bylo kupic PRE

ps. sam mialem kupic CORE ale 150memora 64zl a dysk 20gb za 300-400zl to jest roznica, ale pojawila sie promocja w MM i lyknolem PREM ze wzg na cene, tez nie gram online ale dysk przyda sie na demka czy na cos innego jak wprowadza
4. Ale wiekszy dysk wyjdzie na pewno... bo Microsoft przeca uruchomil Video Marketplace - musi w zwiazku z tym wprowadzic wieksze dyski.
Z tym dyskiem to jeszcze nic nie wiadomo, jak na razie wideo już działa, a o większym dysku cicho.
Ja tylko powiem, że też omal nie kupiłem core'a na starcie, bo myślałem sobie, że w końcu nie mam telewizora HD i Live na pewno też nie będę mieć, a teraz używam dosłownie każdego elementu z paczki premiuma.
A jakąś grę można kupić spokojnie za 100zł.
Swoją drogą Zajcik, to zastanów się czy naprawdę nie masz możliwości posiadania Live. Bez niego naprawdę dużo tracisz, ja już sobie nie wyobrażam nie mieć swojego Xboxa podłączonego do netu.
Jakie trzeba miec minimalne lacze, zeby mozna bylo pograc na Xbox Live?
sciaganie dem, albo jakis starych gierek raczej mnie nie interesuje...
tak sie sklada, ze w przyszlosci bede przyspieszal lacze... ale poki co nie widze potrzeby gry na X360 przez net... nie ciagnie mnie do tego. Poza tym nie mam za bardzo warunkow do udostepniania lacza dla X360... ach te Torrenty
Czytam to i tez sie dziwie ze niektorzy nie maja zamiaru uzywac LIVE.Moim zdaniem to esencje x boxa 360,ja wlasnie po to zakupilem ta konsole bo w graniu online,kartach gracza,rankingach widze bardziej next-gen niz w tej wypasionej grafice.No ale rozumiem ze niektorzy nie maja jak,ale zawsze jest jakies tanie wyjscie;p
Co do wersji x boxa,ja polecam premium,nawet jesli teraz masz zamiar grac tylko na single i bez netu,to potem plany moga ulec zmianie i bedziesz sie cieszyl ze wybrales premium.
Mam tylko takie pytanie,dlaczego akurat w tym carrefourze musisz kupowac?nie lepiej wybrac sklepik z premium + gra za 1599 zl?zawsze mozna tez zamowic wysylkowo jak np mieszkasz za daleko od miast itd.
Problem jest jeszcze taki, że wiele gier na 360 ma bardzo ubogi tryb dla jednego gracza i nie mając Live może okazać się, że nie będziesz miał w co grać. Granie przez net wielokrotnie wręcz potęguje żywotność większości gier. Poza tym, choć możesz nie zdawać sobie z tego sprawy, większość użytkowników 360 staje się fanami Achievementów, a te też nie są takie fajne, jeśli nie masz Live.
Wydaje mi się, że wystarczy 512.
Bo nie chce mi sie czekac na ta konsole... skoro mam sklep, w ktorym Xboxy 360 sa na wyciagniecie reki, wole kupic w nim... niewazne

A jeszcze odnosnie tego Xbox Live... przylacze sie do gry, jak ta usluga zawita w Polsce

.
No to w sumie moglbym pograc, ale jak wczesniej napisalem... nie ma takiej fizycznej mozliwosci

, wiec poki co Xlive i tak musze sobie odpuscic.
QUOTE(Zajcik @ 3 12 2006, 15:17)

Bo nie chce mi sie czekac na ta konsole... skoro mam sklep, w ktorym Xboxy 360 sa na wyciagniecie reki, wole kupic w nim... niewazne

A jeszcze odnosnie tego Xbox Live... przylacze sie do gry, jak ta usluga zawita w Polsce

.
No to w sumie moglbym pograc, ale jak wczesniej napisalem... nie ma takiej fizycznej mozliwosci

, wiec poki co Xlive i tak musze sobie odpuscic.
Kilka dni wiecej a oszczednosc paruset zlotych...moim zdaniem warto poczekac na ta wysylke.
Co do netu,wystarcza chyba nawet slabsze lacze,kolega ma zdaje sie 200 cos i spokojnie gra w GoW na multi.
ja tez mam '200 cos' i gram bez lagow prawie
Hmm dajcie jakis namiar na ta promocje z empiku na x'a z viva piniata i kameo za 1590, bo szukam po calej stronie empiku i za nic nie moge tego wylapac
U mnie w MM teraz xbox360 + PES6 - 1699zł
Lord Tidek
4 12 2006, 12:24
QUOTE(BiBeR @ 4 12 2006, 01:27)

Hmm dajcie jakis namiar na ta promocje z empiku na x'a z viva piniata i kameo za 1590, bo szukam po calej stronie empiku i za nic nie moge tego wylapac

Wpadnij do Gdańśka do Empiku przy dworcu, tam jest własnie ten xbox z kameo i viva piniata za 1590 zł
Hmm, musze sie wybrac, ale najpierw zerkne jeszcze w sopocie moze cos beda wiedziec
W sumie jest to chyba nawet bardziej oplacalna promocja niz w media z pgr3 byla bo jak odjac cene gry to konsola tam kosztowala ok 1300zl, a tu nawet z 1250zl wyjdzie za sama konsolke

PS - to promocja we wszystkich empikach w kraju, ale nie przez www. Dzwonilem i maja jeszcze sporo w gdyni, sopocie i gdansku. Promocja ma trwac do czasy wydania nowej gazetki promocyjnej czyli chyba do 14 (niech mnie ktos poprawi z ta data jesli ma sprawdzone info)
A cena to 1600 bez 1 grosza. Chyba warto lykac
cena pakietu VIVA+ KAMEO + SPRZET jest ok, Kameo mozna miec za ok ponizej 100zl a Viva jest nowa i cena sie wacha w okolicach 200zl
x360 bez live'a? Po ch.u.j? Prawie nie ma w co grać. To lepiej kupić ps2 lub Wii.
GOW na singla dla mnie zajął kilka godzin do przejścia i poza grafą nic niesamowitego w niej nie widziałem. Dopiero na Livie czuje się siłę tej gry. To samo jest ze wszystkimi innymi grami. KAŻDA gra ma obsługę Live'a.
Do wielu tytułów wystarczy najzwyklejsze łącze. Nie tylko versusy się gra, ale także co-op. Do tego ściąga się patche i dodatki do gier.
IMHO x360 offline nie jest warte tej kasy.
niekazdego stac na wyzsze ranchunki spowodowane graniem xh oraz zaplacic ok 130zl na live (w sumie to nie drogo) ale niektorzy wola miec w domu NG celem braku Live,itp
xO bez chociażby konta Silver jest jak dziecko z downem
smuty walicie ja nie gram na live<braki czasu> a wydalem na konsole,tv i gry ponad 7 tys i mam kupe radochy, jesli juz multi to co-op
wiekszosc raczej mowiac o Live ma na mysli GOLD bo Silver jest fajny demka
Gold to multi, ale juz Silver dużo daje - brak jakiegokolwiek wpięcia to zdeka porażka, dużo się traci
gazar, ja też nie mam wiele czasu na ciorania a jakoś daję radę (za to mało śpię

)
dlaczego nie ma wątku xbox live...
ja bym chciał sie dowiedzieć więcej ...
np. na jaki kraj najlepiej sie rejestroważ żeby nic nie cieło i można było swobodnie grać i rozmawiać przez headset
ktoś już tu pisał że jest na uk i ma z tym problemy
no i jeszcze.... jak widzicie live w polsce... czy jak teraz założe konto to po premierze usługo w polskim wydaniu będe mógł sobie zmienić kraj bez żadnych konsekwencji ?
a może gdzieś jest jakiś wątek o tym ... (używaj szukam wiem:]
konstant
5 12 2006, 10:44
ja pier.dole - ile razy mozna pytac czy po uruchomieniu live w Polsce bedzie mozna przerejestrowac swojego GT na Polske? Myslenie i szukanie na forum nie boli

to pytanie padlo tu juz 187463 razy
Diabeu moja praca nie pozwala bym byl nie wyspany i niestety te 6h musze spac
a czy kto gra live czy co-op czy samotnie imho nie wplywa na ocene platformy
aj tam nie pozwala, to co to za robota?
co do oceny to nie biega o samo granie ile dostęp do zasobów, a te są ogromne na MP
Nauczyciel

zgadza sie dlatego montuje sobie siec do x i bede ciagnol demka
ja urzędnik państwowy i jakoś daję radę (ale bez mocnej kawy rano na rozruch to nie wstanę:f)
podpinasz? i o to chodzi, Silver masz za darmo a jedyne czego nie możesz to grać online - imo dobra opcja dla ludzi którym na tym nie zależy
dlatego zamierzam to ucznic na dniach, nawet neostrade juz zamowilem

1Mb powino stykac
ja accountant i do tego studia na glowie... do lozka w tygodniu zawsze o 24... i potem o 7 rano na nogi! Z reguly 4-6h dziennie na granie sie znajdzie...
Goldi69-PL-
5 12 2006, 14:28
jak dla mnie do szczescia wystarczyl by mi Core za 850zl + BF2 za 70zl i tak mimo iz mam 8 gier gram tylko w BF2

a Saits Rows zafoliowany 3 tygodnie lezy
w tym tygodniu GoW, NHL 07, GRAW, CoD3 bede mial to moze sie na chwile oderwe

Orientuje sie ktos czy sa jeszcze gdzies w Wawie Premimy po 1399zl?
wiem ze spamuje ale ja pracuje w sql na 1,5 etatu i pozniej w kolejnej pracy ,dziewczyna,sport i na granie jak mam obecnie 2 h to gora
ja mam neośkę 1Mb i nie narzekam, co do czasu na granie, wiele go nie mam - rodzina, dziecko i inne obowiązki
ale tak średnio 2-3h na dzień to wykręcę, i tak nie zasnę przed 1 w nocy (a budzik na 6:30 ustawiony)
czasem zarwę nockę i potem w firmie chodzę po ścianach
to co chlopy? kończymy ten radosny offtop
QUOTE(Goldi69-PL- @ 5 12 2006, 14:28)

Orientuje sie ktos czy sa jeszcze gdzies w Wawie Premimy po 1399zl?
Raczej nie ma,lyknalem tydzien temu ostatni w vobisie:)
W robsonie podobno jest za 1499zl sama konsola premium.
A co do tego radosnego offtopa,chcialem tylko dodac ze moim zdaniem mozliwosci xbox live i gry ktore go wykorzystuja do granic mozliwosci to najwiekszy atut konsolki microsoft,przynajmniej u mnie to przesadzilo o zakupie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.