Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 w Polsce - ceny, gry, dyskusja
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Wolak10
Dokładnie nie ma się co łakomic za parę miesięcy będzie już taniutki ,obecna cena wraz z grą i 2xpad itp. 1300 zł .
Jędrek
QUOTE(cronosik @ 8 12 2005, 17:34) *

QUOTE(Jędrek @ 8 12 2005, 18:28) *

Nie liczcie tez na Synitops - konsole maja miec w styczniu dopiero... Mowie o Premiumach...

Kto CI powiedzial ze dopiero w styczniu? zamowiles u nich ktory jestes na liscie?? Ja zamowilem jestem 4 i dzwonili dzisaij do mnie ze jutro bedzie dla mnie premium biggrin.gif

Ziom moj byl u nich przedwczoraj i powiedzieli, ze nie wiedza ile dostana konsol ile w tym bedzie Premiumow bo zrodlo z ktorego mieli miec nawalilo. Ja nie mowie, ze jej nie dostaniesz, ale Zax nie ma co liczyc nawet na swoja konsole... A moze okaze sie, ze dostana 3 konsole - bardzo realne tak naprawde.

Matrox - no ok, twoj wybor.
tehehe
Na waszym miejscu poczekalbym do stycznia-lutego po pierwsze dlatego, ze ceny sie unormuja, a po drugie dlatego ze sony cos pokaze od siebie (oby realtime tym razem).
Gralem w cod2 na kompie w max detalach i w wysokiej rozdzialce i na 17calowym lcd wygladalo to gorzej niz na wspomnianym 14calowym tv

W max. detalach ta gra wyglada identycznie na obu platformach (przy tej samej rozdzialce). Ochlon troche i sie przyjzyj cool.gif . Pewnie widziales, te gre na piecu w max. detalach, ale tylko przy efektach directx7 (bo przy directx9 jest DUZO wolniej).
cronosik
QUOTE(tehehe @ 8 12 2005, 21:06) *

Na waszym miejscu poczekalbym do stycznia-lutego po pierwsze dlatego, ze ceny sie unormuja, a po drugie dlatego ze sony cos pokaze od siebie (oby realtime tym razem).
Gralem w cod2 na kompie w max detalach i w wysokiej rozdzialce i na 17calowym lcd wygladalo to gorzej niz na wspomnianym 14calowym tv

W max. detalach ta gra wyglada identycznie na obu platformach (przy tej samej rozdzialce). Ochlon troche i sie przyjzyj cool.gif . Pewnie widziales, te gre na piecu w max. detalach, ale tylko przy efektach directx7 (bo przy directx9 jest DUZO wolniej).

No wiesz gralem na geforcie6800GT 1gb ramu i gralem w max wszystkim i na lcd 17'' w 1280x1024 bo taki mialem komputer i mowie szczerz duzo lepsze wrazenie zrobil na mnie na Xboxie smile.gif No ale myslcie co chcecie po co ja mam was przekonywac...
Juchy
tak, ale jak mozna porownac TV do LCD??? i to jeszcze TV 14" do LCD 17"

jesli juz porownujesz to chociaz na tym samym odbiorniku w postaci tego Twojego 17" LCD i wtedy moze Twoje porownanie bedzie obiektywne i zgodzisz sie z kolega wyzej bo jak narazie to Twoje porownanie nie ma sensu...

ale nawet jesli na obu platformach gra wyglada podobnie dobrze to przy cenie X360 gdzie jest w granicach dobrej karty graficznej na PCta to i tak xboxiarze nie maja co narzekac
Matrox
Nie wyrobie bo sprzedalem wszystkie konsole i nie mam na czym grac hyh.gif Ale juz mam problem z glowy bo zamowilem sobie core + karta + headset + PDZ, a dysk sobie dokupie razem z oblivionem.
bebbop
Sa konsole wersja Premium w menago za 1899!!! Dzisiaj byla dostawa. Jutro lece odebrac sprzet cool.gif
cronosik
A mi dzisiaj wyslali juz z Synitopsa firma kurierska mam nadzieje ze bedzie jutro u mnie smile.gif
2000zl z nfsem wiec jestem zadowolony smile.gif
Jędrek
Podobno teraz juz wszystkie Premiumy sa zajete biggrin.gif
Ciekawe ile ich mieli smile.gif

Matrox - gdzie zamowiles, ile dales ?
Matrox
za wszystko ok. 1930 zl (razem z przesylka), konsole, headset i karte zamowilem w xzone.pl, a PDz na allegro , tanio to nie jest ale musze na czyms grac ;]
Marlon
Trochę Ci się dziwię - ja bym na 100% na premiuma poczekał, a jak masz takie ciśnienia na granie, to mogłeś sobie kupić jakieś N64, czy czego tam jeszcze nie miałeś za 50zł i łupać ten miesiąc, dajmy na to...
Matrox
Stwierdzilem, ze w tej chwili dysk nie jest mi potrzebny i zakupie go po premierze obliviona, bezprzewodowy pad tez nie bo grajac siedze jakies 2m od TV, wiec kupilem core.
Jędrek
QUOTE(Marlon @ 9 12 2005, 18:16) *

Trochę Ci się dziwię - ja bym na 100% na premiuma poczekał, a jak masz takie ciśnienia na granie, to mogłeś sobie kupić jakieś N64, czy czego tam jeszcze nie miałeś za 50zł i łupać ten miesiąc, dajmy na to...

Ja sobie zrobilem przerwe graniowa i czekam na Premium'a. Daje sobie czas do poczatku lutego.
MichAelis
No i to jest trzezwa decyzja, kurde ja nie wiem jak mozna miec takie cisnienie zeby koniecznie miec konsole w tej chwili. Zeby jeszcze jakies gry wybitne byly...
SIKI
Jakbym siano miał to też by mnie cisnęło, żeby koniecznie miec...
A, że siana nie mam to czekam do wiosny, aż wszystko się pięknie ułoży biggrin.gif
lukasik85
ja mialem tez takie cisnienie, kupilem CORE+hdd 1600zl dzien po premierze, ale nie zaluje, pilota i headseta mi nie tza, i tez siedze 2m od tv wiec Looz smile.gif
111111
przynajmniej ci co maja wersje core nie sa narazeni na wyczerpanie bateri w padzie podczas nocnej sesyjki biggrin.gif
SebNET
Ja planuje po zakupie konsoli w wersji Premium opchnac tego bezprzewodowego pad'a na Allegro i kupic na kablu, bo jak bede chcial pociac sobie na nocke w cos to na dlugo mi to nie wystarczy smile.gif

pS. Tutaj cenka skacze ostro -> http://allegro.pl/show_item.php?item=74602045 biggrin.gif

btw. Matrox sporo Cie bedzie kosztowal ten dysk do konsoli -> http://allegro.pl/show_item.php?item=76183148
Matrox
Licze na to, ze za pare miesiecy stanieje ;]
Jędrek
QUOTE(SIKI @ 9 12 2005, 20:46) *

Jakbym siano miał to też by mnie cisnęło, żeby koniecznie miec...
A, że siana nie mam to czekam do wiosny, aż wszystko się pięknie ułoży biggrin.gif

Ja siano mam, ale nie chce Core'a. Fajnie, ze niektorzy juz maja, ale ja nie jestem na maxa napalony w tym momencie na 360-tke. Wiec czekam sobie na to, aby dostac bez stresu Premium'a.
stashek1
ale lole na tym allegro 2000zl za premium ale z ameryki! biggrin.gif Czyli NTSC czyż nie? Pogra się w to PGR3 a potem co?Ja to czekam na styczeń ceny na gry i akcesoria może spadną, koniec świątecznej gorączki to i za 1700 się może jakiego premiuma dorwie smile.gif.
El Loco Chocko
Dobra najswiezsze wiesci z UK biggrin.gif

Coz iXa jest ciezko dostac mimo ze wszedzie pisze ze wlasnie tu ja kupisz(konsole hehe)
Ceny wygladaja tak:
Core+ i gra =254.98
Value Added Version tongue.gif + gra 324.98
Dostepne sa 3 gry do wyboru:
Kameo
PGR3
Perfect Dark Zero
Osobno gry kosztoja od 45.00 funciakow wiec do tanich nie naleza.
Ja i tak czekam na poczatek lutego.Ceny nie spadna to pewne,ale zdaza juz wyeliminowac pojawiajace sie usterki z zasilaczem i kilka innych pomniejszych problemow.
Dzisiaj gralem w King Konga na HDTV i coz ...grafa zadzi,gra taka sobie:)
raVen20
Jestem pewien że cena za premium w styczniu wyniesie okolo 1700zl
Geremie
QUOTE(Matrox @ 9 12 2005, 17:59) *

za wszystko ok. 1930 zl (razem z przesylka), konsole, headset i karte zamowilem w xzone.pl, a PDz na allegro , tanio to nie jest ale musze na czyms grac ;]

zamówiłes ale nawet nie wiesz od kogo, jakieś tam XZONE.PL to jest osoba prywatna nie sklep więc żadnych prawnych praw nie masz z nabytym przedmiotem jak to masz w sklepie, kolo nie ma działaności gospodarczej, nie ma sklepu i napewno nie może nic sprzedawać, robi to nielegalnie i to nie jest ododosobniony przypadek, jako ze prowadze sklep w realu i płace podatki nie mogę się zgodzic na taki stan rzeczy, kilka osób juz zlożyło "donos" na tego typu pseudo sklepy i w najblizszym czasie urząd skarbowy ich przykróci, przy...przą karę i dowalą Vat 22% za obrót jaki osiągneli to zobaczymy... a kupujący zostaną na lodzie jakby mieli sie domagać jakiś gwarancji, to tak na marginesie,
tyracie sklepy za ich duże ceny a nie zastanowicie się że X360 nie ma u nas żadnej hurtowni a wszyskto musi isc z zagranicy, dolicząjc do tego podatek vat (większy niż w innych krajach UE) i przywóz to niewiele zostaje zarobku dla sklepu i jakieś piedoły o okradaniu, cały obraz zły powastaje wlaśnie przez nielegalne pseudosklepy w necie co unikają płacenia podatków ale powoli się to skończy bo MY legalni dostajemy przez to po (pipi)e od klientów więc taką szara strefe trzeba eliminować.... też się dziwie czemu inni sprzedawcy legalni np. z ultimy a nawet z tej strony psxextreme co prowadzą sklep nie potrafią podjąć dyskusji na ten temat godzący w ich interes...

bo podajecie ceny jakie sa na necie za X360, a nie rozroznaicie cen sklepowych a cen od osob prywatnych ktore sprzedaja w swietle prawa PL nielegalnie...
dee
Pewnie facet,tylko co to obchodzi przeciętnego gracza?Chemy najtańszych cen,a Twoje problemy z fiskusem,szarą strefą etc to...Twoje problemy,nie nasze.Normalne,że każdy chce skręcić sprzęt jak najtaniej,więc daruj sobie pogadanki oświatowo-umoralniające.
Matrox
Mam to gleboko w powazaniu, nie zamowie Core np. w Ultimie za 1599 zl bo oni sa legalni... PS2 tez nabylem od osoby prywatnej i wiekszosc gier. Jakos zyje bez tych jak to nazwales "prawnych praw".
raVen20
Sklepy nas formalnie chcą okraść i nie gadaj nam tu bo i tak nas nie przekonasz!
hipcio
Polecam allegro. Ja swoja sztuke kupilem na allegro. Elegancko na drogi dzien wszystko elegancko przyszlo do mnie. 0 problemow.

sklep ma taki + ze masz gwarancje a tu nie dokonca (podbita w niemieckim sklepie)
Jędrek
hipcio - kupiles Core'a ?
Geremie
QUOTE(Matrox @ 11 12 2005, 15:06) *

Mam to gleboko w powazaniu, nie zamowie Core np. w Ultimie za 1599 zl bo oni sa legalni... PS2 tez nabylem od osoby prywatnej i wiekszosc gier. Jakos zyje bez tych jak to nazwales "prawnych praw".

nie pitol bzdur, np. MENAGO jest legal i ma po 1350zl. konsole

jak macie takie podejście to watęk powinien brzmieć

WOLE KUPOWAĆ U ZŁODZIEJI BO ZŁODZIEJE MAJA TANIEJ NIŻ W SKLEPIE!!

odkrycie ameryki, gówniarze tylko mogą takie mieć motto, i dlatego M$ ma w du...pie NAS polaków
tylko ine wiem czemu przez kulku baranów cierpią wszyscy...

przecież odrazu widać że macie wypisane na twarzach że jak przyjdzie złodziej i przyneisie sprzęt do domu za 1/3 ceny rynkowej to bez zająkneicia z jęzorem na brodzie kupicie

wszystkim tym życzę aby was okradali jak najczęściej

a słowa w stulu sklepy nas okradają to powinny brzmieć państwo nas okrada (bo to ono dyktuje podatki) a państwo to MY wszyscy więc co sami siebie okradamy i mamy do tego pretensje?

z mojej strony koneic dyskusji bo dzieciaki nie rozumieją niczego w tym kraju, okradajcie sie na wzajem
pozdro
bartiz
Dziwi Cię to, że ktoś kupuje tam gdzie taniej ?
Matrox
QUOTE(Geremie @ 11 12 2005, 17:23) *

Otoz dowiedz sie, ze dzwonilem do Menago ktore mialo konsole za 1350zl ale wyczulo interes nosem i zaproponowali mi konsole po ponad 1400 zl. Druga sprawa, MS ma nas w (pipi)e ale nie dlatego , ze ludzie sprowadzaja konsole z zagranicy poniewaz gdyby byla normalna dystrybucja w naszym kraju to nie bylo by to oplacalne i nie byloby tego procederu. Zaslaniaja sie piractwem ale w planach maja wydanie konsoli w Hong Kongu co jest niezlym paradoksem i zapewniam, ze nie kupilbym nic od zlodzieja, jednak czlowieka ktory sprowadza konsole z zagranicy i je sprzedaje na wlasna reke za takiego nie uwazam, a ze nie placi podatku VAT to juz jego sprawa oraz odpowiednich instytucji ktore powinny sie tym zajac. (sciganie ludzi za podatek VAT nie nalezy do moich obowiazkow) Jak w Polsce wzrosna zarobki do poziomu naszych zachodnich sasiadow to w tedy przestane liczyc kazde 50 zl roznicy ktore moge zaoszczedzic na zakupie konsoli.

jeszcze jedno:
Zapewniam Cie, ze robisz dokladnie to samo co ja tyle, ze chodzac na zakupy do supermarketow. Otoz te molochy w wiekszosci przypadkow u nas nabijaja sobie tylko kieszenie i wykorzystuja pracownikow, a rozliczaja sie we wlasnym kraju, a nie u nas tak jak powinni (nie mowie juz o ulgach ktore dostajom) tym samym okradajac panstwo czyli nas jak to ladnie nazwales oraz doprowadzaja male sklepy do upadku nieuczciwa konkurencja.
maniax
QUOTE(Geremie @ 11 12 2005, 17:23) *

odkrycie ameryki, gówniarze tylko mogą takie mieć motto, i dlatego M$ ma w du...pie NAS polaków

przecież odrazu widać że macie wypisane na twarzach że jak przyjdzie złodziej i przyneisie sprzęt do domu za 1/3 ceny rynkowej to bez zająkneicia z jęzorem na brodzie kupicie

a słowa w stulu sklepy nas okradają to powinny brzmieć państwo nas okrada (bo to ono dyktuje podatki) a państwo to MY wszyscy więc co sami siebie okradamy i mamy do tego pretensje?

z mojej strony koneic dyskusji bo dzieciaki nie rozumieją niczego w tym kraju, okradajcie sie na wzajem
pozdro

No właśnie MENAGO sprzedaje Core po 1350zł a ULTIMA 1599zł za ten sam zestaw, obydwie firmy są legalne i płacą te same podatki a mimo tego jest różnica 250zł, więc mogę napisać że ULTIMA chce mnie okraść.
konrado0905
QUOTE(Geremie @ 11 12 2005, 19:23) *

pozdro

jak by to bylo tylko "kulku" baranow to M$ by mial ich w du.pie i wprowadzilby X360 do Polski.
dee
Drogi,sfrustrowany Geremie.To nie my Cię,synciu,okradamy,tylko państwo.Zachłanne,złodziejskie państwo.Wplny rynek nie znosi próżni,więc logicznym jest,że każda akcja pociąga kontrakcję.W tym przypadku prywatny import.Wyzywanie tu od złodzieji,gówniarzy etc,świadczy jeno o Twoich miernych umiejętnościach prowadzonia rzeczowej,kulturalnej polemiki.Jeżeli w tym samym stylu prowadzisz handel,nie sprzedasz nawet szklanki wody na środku Sahary.
M$ ma nas gdzieś,bo jesteśmy krajem nędzy i nawet w przypadku wycięcia piractwa w pień,koniunktura na legalny soft się nie zwiększy znacząco.IMO nawet spadnie,w zwiazku z całkowitym brakiem zainteresowania tą gałęzią rozrywki.Warto czasem pomyśleć,miast bluzgać ludzi,których zapewne nawet nie znasz.Ja nie dostosuję sie do Twego poziomu,bo przebijanie dna i kontratak z pozycji poniżej poziomu "zero" nie leży w mojej naturze.
A X360 kupię u tego,kto zaoferuje mi najkorzystniejsze warunki!Dlaczego sądzę,iż nie będzie to nieudacznik w stylu p. Geremie?Którego posty nota bene wdzierają sie przebojem do forumowej Top 10 LOL.
Trzcina
Patrzcie jakie to zycie dziwne... do niedawna nazywali cie zlodziejem jesli kupowales, lub grales na piratach. Teraz nazywaja cie zlodziejem, za legalny zakup konsoli po najatrakcyjniejszej cenie. Tylko dltego ze nie kupujesz w ich sklepie...

Co sie dzieje, co sie dzieje... az strach sie bac O_o
Geremie
QUOTE(Matrox @ 11 12 2005, 17:36) *

Otoz dowiedz sie, ze dzwonilem do Menago ktore mialo konsole za 1350zl ale wyczulo interes nosem i zaproponowali mi konsole po ponad 1400 zl. Druga sprawa, MS ma nas w (pipi)e ale nie dlatego , ze ludzie sprowadzaja konsole z zagranicy poniewaz gdyby byla normalna dystrybucja w naszym kraju to nie bylo by to oplacalne i nie byloby tego procederu. Zaslaniaja sie piractwem ale w planach maja wydanie konsoli w Hong Kongu co jest niezlym paradoksem i zapewniam, ze nie kupilbym nic od zlodzieja, jednak czlowieka ktory sprowadza konsole z zagranicy i je sprzedaje na wlasna reke za takiego nie uwazam, a ze nie placi podatku VAT to juz jego sprawa oraz odpowiednich instytucji ktore powinny sie tym zajac. (sciganie ludzi za podatek VAT nie nalezy do moich obowiazkow) Jak w Polsce wzrosna zarobki do poziomu naszych zachodnich sasiadow to w tedy przestane liczyc kazde 50 zl roznicy ktore moge zaoszczedzic na zakupie konsoli.

jeszcze jedno:
Zapewniam Cie, ze robisz dokladnie to samo co ja tyle, ze chodzac na zakupy do supermarketow. Otoz te molochy w wiekszosci przypadkow u nas nabijaja sobie tylko kieszenie i wykorzystuja pracownikow, a rozliczaja sie we wlasnym kraju, a nie u nas tak jak powinni (nie mowie juz o ulgach ktore dostajom) tym samym okradajac panstwo czyli nas jak to ladnie nazwales oraz doprowadzaja male sklepy do upadku nieuczciwa konkurencja.

powiem jedno, teraz piszesz jak człowek cywilizowany z ktorym zgodze się w 101%
mój głos mial tylko zakomunikowac coś, nigdzie ten kolo NAPEK i jego nielegalny sklep xzone.pl nie ma wywieszki ze to nie sklep i jednym słowem robi ludzi w balona i tylko tym chciałem się podzielić z w dobrej wierze (mógłbym wymeinić jeszcze kilka takich kfiatków pseudo sklepów ale dam sobie spokój bo mnie zlinczują tutaj, tylko Ciekawe za co? za prawde?), widomo też to ze kupując w sklepie mamy spore prawa konsumenckie a od kogoś z ulicy żadnych, ale jak masz tego świadomość i wiesz skąd kupujesz, tematu nie ma

poprostu mnie troche kuje ten tytuł tematu i branie do jednego worka sklepy i jakiś szmuglerów prywatnych, jeśli by było pisane w prost że od szmuglera Core jest za 1300zł a w sklepie chcą np. tym Menago 1400zł a w kolejny 1600zł jak ultima to spoko, nazywajmy poprostu rzeczy po imieniu

a to MENAGO to bylo tylko taki przykald bo się pojawiło już w tym wątku bo są sklepy które maja jeszcze taniej zestaw CORE ale jak to sie mówi nie mój interes żeby kogoś tu reklamować...
ale fakt faktem menago też przycieło w kulki bo konsole Core sa dostępne w niemczech bez problemu więc cudować nie muszą a cene podnoszą wyraźnie z pobudek czysto finansowego wyzysku, chociaż nie ma się czemu dziwić jak inni trzymaja wysokie ceny...

jednym zdaniem: w deche są sklepy gdzie są ustalone twarde zasady, kupujemy sprzęt za X doliczmy swoją marze np.10% i tak sprzedajemy każdy towar, a nie korzystamy z okazji żeby kabze sobie nabijać na zapalonych graczech - do tego się też dopisze że to uważam za właściwe
tylko pytanko, znacie takie sklepy?? z chęcia skorzystam z tak uczciwych....

MANIAX: a kto Ci karze kupować w ULTIMIE? tego nie kumam, jest kapitalizm i wolny rynek , czasy komuny się skończyły że cene ustalało jedną państwo, obudź się i przywyknij że to norma że tak jest
podałeś ze róznica 250zł a ja Ci podam tysiące przykładów że różnice w cenie między sklepami będa po kilka tysięcy na tym samym towarze, dobrym przykładem są telewizory plazmowe itp. i tak samo jest za granicą,
uwazasz że nie stać Cie na ultime to tam nie kupuj, kup w menago itp. albo u szmuglerów, wybór masz spory....

DEE: tak jak to stwierdziłeś nie ma co się poniżać do czyjegoś poziomu, więc tego nie będe robił, tylko spytam jak państwo może kogoś okradać jak PAŃSTWO to MY wszyscy? czyli co sami siebie okradamy, a może państwo to jakiś 1 człowiek?? wyjmij słownik i czytaj znaczenie tego słowa, pomyśl "synciu"
nie musze nikogo wyzywać i tego nie robie a ogólniki nie skierowane personalnie moge rzucać, ale demokracja daje mi prawo wypowiedzenia własnego zdania tak samo jak Tobie wiec to czynię, korzystam z tego i Ty też wiec looz... i ten co kupuje nikogo nie okrada, a info nie było do Ciebie skierowane, więc sędzia jesteś czyjś? nie chce dyskusji w tym tonie prowadzic bo nie ma sensu...

TRZCINA: coś się zmieniło w prawie że już można kupować piraty i sprzedawać i nie być złodziejem własności intelektualnej?? nazywaj to jak chcesz ale prawo jest prawem, zmień prawo...jestem Ciekaw jakbyś TY wydał jakaś gre i się napewno cieszył z tego że wszyscy kopiują czy kupują od piratów a nie od Ciebie prawowitego właściciela tego pomysłu, jakby tak wszyscy myśleli to byś widział gry takie jak powastają teraz jak świnia niebo...
to DEE coś sobie ubzdurał że legalny zakup to złodziejstwo... jak ktoś nie rozumie sensu wypowiedzi to ja już nic nie poradze, ważne że osoba do której kierowana była wypowiedź zrozumiała a reszta niech dalej żyje w świadomości że baran jakiś się trafił i jakieś bzdury pisze, też nie kumam o jakie kupowanie w jakim ICH sklepie chodzi, zareklamowałem swoj skep?? jak już to napewno by to mogło świadczyć o tym że jestem za graniem w otwarte karty i SKLEP nazywać SKLEPEM a szmuglera SZMUGLEREM....

świat gier to jedno a rzeczywistość to drugie, pozdrawiam.....
Trzcina
To chyab ty nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi. Wyraznie wypunktowalem o co mi chodzi. Nie usprawiedliwiam piratow i zgadzam sie z tym ze to zlodziejstwo. Ale smeiszy mnie twoje gadanie ze jak nie kupuje w sklepie, tylko od prywatnej osoby ktora nie placi od wzbogacenia sie na sprzedawanym sprzeciecie podatku, to tez jestem zlodziejem. Jest to jakas bzdura. Koniec i kropka.

Druga sprawa, gdzie ty kupujesz konsole? W polsce? Od kogo? Jesli kupujesz w polsce, po to by sprzedawac w polsce to mozesz innych nazywac szmuglerami. Przeciez to jakas bzdura. Zyjemy w czasach w ktorych sklep musi dbac o klientow a nie klient o sklep. Mnie i wszystkich innych nie interesuje to czy ty placisz podatek, clo i dajesz w niedziele na tace. My chcemy miec JAK NAJTANIEJ. Mnie nie interesuje czy ty zarobisz 200 zl czy 3000 zl. To jest twoja sprawa jak to zrobisz, ale musisz sprzedawac po cenie atrakcyjnej ktora bedzie przyciagala konsumentow. A nie powiedziec 'jestescie ZLODZIEJAMI!!! bo kupujecie od kogos kto nie placi vatu' tylko dlatego ze ktos przebija cie cena i zabiera ci klientow. Ekhem...

Nie wiem co chcesz osiagnac. Zamiast wyzywac od zlodzieji powininies pokazac wyzszosc kupowania w sklepie, z gwarancja, z serwisem i z pewnoscia. nad kupowaniem od przypadkowych ludzi wsrod ktorych niejeden jest oszustem... Ale skoro uwazasz ze twoje metody odnosza sukces... no to ok.

Btw, pamietam z wykladu z filozofii jak Ludwik XIV powiedzial 'panstwo to ja'... Prosze nie karm nas glodnymi kawalkami, bo to umniejsza tylko twoja pozycje jako czlowieka z ktorym mozna podyskutowac...
2razyjot
@ Geremie

Ja tez nazwe rzeczy po imieniu - pi.er.do.lisz jak potluczony przez wiekszosc swojego postu.

M$ sprzedaje konsole do sklepow, odbiorca kupuje i producent Boxa jest zadowolony, reszta go grzeje. Czy sklep sprzeda drozej o 100 czy 1000 euro - kogo to w ogole rusza? Jak sobie pan "Z" kupuje konsole w Polsce i placi 2000 zl to jest dobrze, a jak inny pan kupi w Niemczech albo od osoby prywatnej za 1500 to od razu widzisz jakis gruby przekret? Nie mam pytan.

Microsoft kase dostal za sprzedaz konsoli, a to, czy my kupimy ja drozej czy taniej - kogo to interesuje? Kazdy sposob jest dobry, byleby jak najtanszy ...

Piraty? Parafrazujac cytat z South Parku: "Pirates are bad, m'kay?" ...
pinkfan
Polityka, Państwo, Prawo to nie są takie proste rzeczy, które można ogranąć w paru postach(studiuje administracje, wiec co nieco o tym wiem icon_wink.gif ). Ja rozumiem Geremie'a. Prowadzi legalny interes, odprowadza składki na ZUS, płaci podatki z których ty też korzystasz Trzcina!!(m.in szkoła, policja, straz pożarna i wiele innych spraw). Należy zrozumieć, że jest w(pipi)iony na cwaniaczków, którzy na szmuglu 360 i jego sprzedaży za mniejsza cenę, bedą mieli większą przebitke niż on sprzedając drożej,ale legalnie. Sytuacja polityczno-gospodarcza w Polsce jest śmieszna, państwo samo zabija drobną przedsiębiorczość obciążając coraz nowymi podatkami. Obywatele chodzaćy głosować to głownie ciemnota, wybierająca tych, którzy im wiecej obiecają ninja.gif Zamiast rozwijać wolny rynek, Polska pogrąza sie w dolinie panstwa socjalnego wacko.gif Jasne,że ja też chce nowego iksa po jak najniższej cenie icon_twisted.gif, ale gdyby róznica sklep-giełda wynosiła do 50zł(dzisiaj to niemożliwe, chyba że sklepy sprzedawałyby hurtowe ilości...) to ja wybieram sklep, z gwarancja, serwisem...
Sojer
Sledze temat od pewnego czasu i musze stwierdzic, ze jest (pipi) wart - bez urazy smile.gif . Nie pamietacie juz ile kosztowala konsola PS2 na starcie? Prawie 3000 pln. Tak wiem, jestesmy w UE, co nie zmienia faktu, ze u nas zawsze bylo, jest i bedzie drozej. A aktualna cena, jak na launch nowej konsoli nie jest znowu tak tragiczna. A to czy dana osoba kupi - sprowadzi sobie sprzet z zagranicy czy lyknie u nas w polsce to mi splywa - jak ma mozliwosc zakupic taniej to dlaczego nie? Zawsze tak bylo, jest i bedzie. I nie piszcie bzdur... Bo kazdy doskonale wiedzial ile kasy pochlonie nowa generacja - w tym przypadku X360.

PS. Jesli sadzicie ze PS3 bedzie tansze, to radze juz teraz sprzedac samochod, poki jeszcze rocznik lata w korzystnej cenie huh.gif
Geremie
QUOTE(pinkfan @ 12 12 2005, 10:09) *

Polityka, Państwo, Prawo to nie są takie proste rzeczy, które można ogranąć w paru postach(studiuje administracje, wiec co nieco o tym wiem icon_wink.gif ). Ja rozumiem Geremie'a. Prowadzi legalny interes, odprowadza składki na ZUS, płaci podatki z których ty też korzystasz Trzcina!!(m.in szkoła, policja, straz pożarna i wiele innych spraw). Należy zrozumieć, że jest w(pipi)iony na cwaniaczków, którzy na szmuglu 360 i jego sprzedaży za mniejsza cenę, bedą mieli większą przebitke niż on sprzedając drożej,ale legalnie. Sytuacja polityczno-gospodarcza w Polsce jest śmieszna, państwo samo zabija drobną przedsiębiorczość obciążając coraz nowymi podatkami. Obywatele chodzaćy głosować to głownie ciemnota, wybierająca tych, którzy im wiecej obiecają ninja.gif Zamiast rozwijać wolny rynek, Polska pogrąza sie w dolinie panstwa socjalnego wacko.gif Jasne,że ja też chce nowego iksa po jak najniższej cenie icon_twisted.gif, ale gdyby róznica sklep-giełda wynosiła do 50zł(dzisiaj to niemożliwe, chyba że sklepy sprzedawałyby hurtowe ilości...) to ja wybieram sklep, z gwarancja, serwisem...

nareszcie widać że człowiek na poziomie znający warunki jakie u nas panują w kraju

do reszty wypowiedzi nie ma sie co odnosić, bo 1 pirat PSXE WUAJSZEK_JJ wiadomo jakie mzoe miec zdanie...

trzcina: topic dla Ciebie powinien brzmieć SZMUGLERZY NAS CHCĄ OKRAŚĆ bo jak to pinkfal zauważył sklep ma mniej od sprzedaży niż osoba która teoretycznie ma taniej ale nieodprowadza żadnych składek dla Państwa z których to pieniędzy Ty też korzystasz, tego nikt nie widzi, co można dodać, ciemnota bez urazy...
a wszystkie moje posty godziły w osobe nie kupujących a tych szmuglerów, ale spokojna głowa, raz na wozie raz pod wozem, sprawa została ruszona, znajomości się ma w Urządzie Skarbowym to pozamaitają trochę, ale przecież Was kupujących to nie dotyczy niech się martwią Ci co przeskrobali i NAS okradli...

ze swej strony temat dla mnie zakończony, możecie rzucać kamieniami ja nie będę już ich odrzucał....

a co do ceny Xboxa to jak dla mnie rewelacyjna, pomijając u nas ceny to cena Xboxa przecież wychodzi 1200zł. a to jak na start rewelacyjna cena której tak nisko za nextgena nigdy nie było
za PS3 na starcie przewiduje że przynajmniej z 3000zł bedzie, a czy to będzie tak bardziej zaawansowany sprzęt od Xa żeby był wart takiej kwoty? wątpie... M$ mimo małych wpadek z tym zasilaczem i rysowaniem płyt jak i małą ilościa premium i tak dał niezły prezent....

OFFTOPIC
pinkfan: moge jedynie dodać ze ciemnota nie tylko głosuje ale najwięcej ma do powiedzenia i do tego nawija ciągle o sprawach które są oczywiste (dać ludzią prace, służbę zdrowia itd.) tak jakby ludzie oświeceni nie wiedzieli o tym, ale ciemnote takie proste słowa ruszają jak widać, tylko że na słowach sie zawsze kończy a w kraju jak było tak jest i to coraz gorzej....
pinkfan
OFFTOPIC
Geremie. Jestes nowy na tym forum i nie powinieneś zaczynać od obrażania ludzi, z którymi miałeś mało do czynienia. Akurat Wujaszek dorobił sie swojego podpisu w sposób inny niż przypuszczasz blush.gif
Piechol_Jr
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3204708

Tutaj można załapać sie na Premiuma za 1900zł
Towarzysz
QUOTE(Piechol_Jr @ 12 12 2005, 17:08) *

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3204708

Tutaj można załapać sie na Premiuma za 1900zł

Ten sprzedawca nie ma tych konsol i raczej nie bedzie mial, bo wszedzie je wykupili.
Ja tam polecam kupic sobie CORE, bo on tez jest dobry i calkiem tani na Allegro.
Juchy
tzn. kolo twierdzi ze musi zlapac przynajmniej kilku chetnych i wziasc zaliczki, pierwszy warunek czy znajdzie tych chetnych, bo cene najpierw mial 2000zl. teraz widze ze 1900zl. poprostu liczy na latwa kase, poczekajcie mzoe zejdzie do 1700zl smile.gif smile.gif

PS.
wiem jedno, napewno jest mozliwosc zamowienia daleko od granic polszy w MM preordera gdize po tygodniu mozna odebrac konsolke, nie wiem ile w tym jest tak naprawde czekania, ale taka mozliwosc jest na 100% bo kolega z hamburga pytal i jest tka mzolaisoc i mi zamowi, ciekaw jestem ile sztuk uda mu sie ciachnac, bo podobno tylko pojedynczo mzona, ale jak pojdzie z cala rodizna i na kazdego wezmie po jednej to... ciekawi mnei tylko czy zdazy przed siwetami mi to przywiesc, jak tak napewno podziele sie nadwyzka po dobrych szmuglerskich cenach smile.gif (granice 1800-1850zl, zalezne ile na paliwo mnie skroji kumpel a glownei zalezne na ile konsol sie rozlozy cena za to paliwo)

pewne jest jedno jesli konsole beda staly na polkach we wszystkich sklepach w niemczech przy granicy to cena spadnie do tych 1700zl a jak euro pojdzi ejeszcze w dol to napewno Ci bardzije konkurencyjni szmuglerzy beda zjezdzac ponizej tego...

sklepy sklepami, a w koncu kolegom mozna przywiesc po kosztach konsole, geremi chyba tego nie zabronisz smile.gif
a xboxiarze to jenda wielka rodzina wiec co w rodiznie to nie zginie....
SzaryLis
Dzisiaj przyszedł moj X ze starlite i pgr3, kameo Memory Unit z allegro wink.gif.
raVen20
Lisie kupiles wersje Core tak za ile czy jestes zadowolony?
SebNET
QUOTE(Juchy @ 12 12 2005, 19:44) *

a xboxiarze to jenda wielka rodzina wiec co w rodiznie to nie zginie....

Juchy, az sie lza w oku kreci happy.gif
2razyjot
QUOTE(Geremie @ 12 12 2005, 15:45) *
do reszty wypowiedzi nie ma sie co odnosić, bo 1 pirat PSXE WUAJSZEK_JJ wiadomo jakie mzoe miec zdanie...

"1wszy pirat forum PSX-E" nie wzial sie za sprzedawanie tlokow pod redakcja bynajmniej, wiec spokojna Twoja rozczochrana!

Co do mojego zdania - jest takie, ze jak slysze stek bzdur to mna trzesie.

trzcina: topic dla Ciebie powinien brzmieć SZMUGLERZY NAS CHCĄ OKRAŚĆ bo jak to pinkfal zauważył sklep ma mniej od sprzedaży niż osoba która teoretycznie ma taniej ale nieodprowadza żadnych składek dla Państwa z których to pieniędzy Ty też korzystasz, tego nikt nie widzi, co można dodać, ciemnota bez urazy...

Facet, kupujac pirata na gieldzie to jest sie szmata - nie mam zadnych ale. Aczkolwiek kupujac konsole na gieldzie u kolesia, ktory zjezdza z ceny kilkaset zlotych i jest opcja przetestowania to niby, ze mam to olac bo moze byc z innego kraju i koles cla itp. nie zaplacil? blink.gif M$ dostal hajs za wyprodukowany egzemplarz, podatek itp. dla Polski mnie nie kreci - to zlodziejstwo dla mnie; poza tym, ze nasze panstwo dorabia sie na kazdym i ma go w du.pie to kazdy wie ...

OFFTOPIC
pinkfan: moge jedynie dodać ze ciemnota nie tylko głosuje ale najwięcej ma do powiedzenia i do tego nawija ciągle o sprawach które są oczywiste (dać ludzią prace, służbę zdrowia itd.) tak jakby ludzie oświeceni nie wiedzieli o tym,

Niektorzy nie maja dzianych starych i musza sami zarabiac, a jak sie ciula samemu to sie zauwaza nieco wiecej i patrzy przez inny pryzmat. EOT.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.