QUOTE(Matrox @ 11 12 2005, 17:36)

Otoz dowiedz sie, ze dzwonilem do Menago ktore mialo konsole za 1350zl ale wyczulo interes nosem i zaproponowali mi konsole po ponad 1400 zl. Druga sprawa, MS ma nas w (pipi)e ale nie dlatego , ze ludzie sprowadzaja konsole z zagranicy poniewaz gdyby byla normalna dystrybucja w naszym kraju to nie bylo by to oplacalne i nie byloby tego procederu. Zaslaniaja sie piractwem ale w planach maja wydanie konsoli w Hong Kongu co jest niezlym paradoksem i zapewniam, ze nie kupilbym nic od zlodzieja, jednak czlowieka ktory sprowadza konsole z zagranicy i je sprzedaje na wlasna reke za takiego nie uwazam, a ze nie placi podatku VAT to juz jego sprawa oraz odpowiednich instytucji ktore powinny sie tym zajac. (sciganie ludzi za podatek VAT nie nalezy do moich obowiazkow) Jak w Polsce wzrosna zarobki do poziomu naszych zachodnich sasiadow to w tedy przestane liczyc kazde 50 zl roznicy ktore moge zaoszczedzic na zakupie konsoli.
jeszcze jedno:
Zapewniam Cie, ze robisz dokladnie to samo co ja tyle, ze chodzac na zakupy do supermarketow. Otoz te molochy w wiekszosci przypadkow u nas nabijaja sobie tylko kieszenie i wykorzystuja pracownikow, a rozliczaja sie we wlasnym kraju, a nie u nas tak jak powinni (nie mowie juz o ulgach ktore dostajom) tym samym okradajac panstwo czyli nas jak to ladnie nazwales oraz doprowadzaja male sklepy do upadku nieuczciwa konkurencja.
powiem jedno, teraz piszesz jak człowek cywilizowany z ktorym zgodze się w 101%
mój głos mial tylko zakomunikowac coś, nigdzie ten kolo NAPEK i jego nielegalny sklep xzone.pl nie ma wywieszki ze to nie sklep i jednym słowem robi ludzi w balona i tylko tym chciałem się podzielić z w dobrej wierze (mógłbym wymeinić jeszcze kilka takich kfiatków pseudo sklepów ale dam sobie spokój bo mnie zlinczują tutaj, tylko Ciekawe za co? za prawde?), widomo też to ze kupując w sklepie mamy spore prawa konsumenckie a od kogoś z ulicy żadnych, ale jak masz tego świadomość i wiesz skąd kupujesz, tematu nie ma
poprostu mnie troche kuje ten tytuł tematu i branie do jednego worka sklepy i jakiś szmuglerów prywatnych, jeśli by było pisane w prost że od szmuglera Core jest za 1300zł a w sklepie chcą np. tym Menago 1400zł a w kolejny 1600zł jak ultima to spoko, nazywajmy poprostu rzeczy po imieniu
a to MENAGO to bylo tylko taki przykald bo się pojawiło już w tym wątku bo są sklepy które maja jeszcze taniej zestaw CORE ale jak to sie mówi nie mój interes żeby kogoś tu reklamować...
ale fakt faktem menago też przycieło w kulki bo konsole Core sa dostępne w niemczech bez problemu więc cudować nie muszą a cene podnoszą wyraźnie z pobudek czysto finansowego wyzysku, chociaż nie ma się czemu dziwić jak inni trzymaja wysokie ceny...
jednym zdaniem: w deche są sklepy gdzie są ustalone twarde zasady, kupujemy sprzęt za X doliczmy swoją marze np.10% i tak sprzedajemy każdy towar, a nie korzystamy z okazji żeby kabze sobie nabijać na zapalonych graczech - do tego się też dopisze że to uważam za właściwe
tylko pytanko, znacie takie sklepy?? z chęcia skorzystam z tak uczciwych....
MANIAX: a kto Ci karze kupować w ULTIMIE? tego nie kumam, jest kapitalizm i wolny rynek , czasy komuny się skończyły że cene ustalało jedną państwo, obudź się i przywyknij że to norma że tak jest
podałeś ze róznica 250zł a ja Ci podam tysiące przykładów że różnice w cenie między sklepami będa po kilka tysięcy na tym samym towarze, dobrym przykładem są telewizory plazmowe itp. i tak samo jest za granicą,
uwazasz że nie stać Cie na ultime to tam nie kupuj, kup w menago itp. albo u szmuglerów, wybór masz spory....
DEE: tak jak to stwierdziłeś nie ma co się poniżać do czyjegoś poziomu, więc tego nie będe robił, tylko spytam jak państwo może kogoś okradać jak PAŃSTWO to MY wszyscy? czyli co sami siebie okradamy, a może państwo to jakiś 1 człowiek?? wyjmij słownik i czytaj znaczenie tego słowa, pomyśl "synciu"
nie musze nikogo wyzywać i tego nie robie a ogólniki nie skierowane personalnie moge rzucać, ale demokracja daje mi prawo wypowiedzenia własnego zdania tak samo jak Tobie wiec to czynię, korzystam z tego i Ty też wiec looz... i ten co kupuje nikogo nie okrada, a info nie było do Ciebie skierowane, więc sędzia jesteś czyjś? nie chce dyskusji w tym tonie prowadzic bo nie ma sensu...
TRZCINA: coś się zmieniło w prawie że już można kupować piraty i sprzedawać i nie być złodziejem własności intelektualnej?? nazywaj to jak chcesz ale prawo jest prawem, zmień prawo...jestem Ciekaw jakbyś TY wydał jakaś gre i się napewno cieszył z tego że wszyscy kopiują czy kupują od piratów a nie od Ciebie prawowitego właściciela tego pomysłu, jakby tak wszyscy myśleli to byś widział gry takie jak powastają teraz jak świnia niebo...
to DEE coś sobie ubzdurał że legalny zakup to złodziejstwo... jak ktoś nie rozumie sensu wypowiedzi to ja już nic nie poradze, ważne że osoba do której kierowana była wypowiedź zrozumiała a reszta niech dalej żyje w świadomości że baran jakiś się trafił i jakieś bzdury pisze, też nie kumam o jakie kupowanie w jakim ICH sklepie chodzi, zareklamowałem swoj skep?? jak już to napewno by to mogło świadczyć o tym że jestem za graniem w otwarte karty i SKLEP nazywać SKLEPEM a szmuglera SZMUGLEREM....
świat gier to jedno a rzeczywistość to drugie, pozdrawiam.....