SzaryLis
13 12 2005, 22:48
QUOTE(raVen20 @ 12 12 2005, 22:34)

Lisie kupiles wersje Core tak za ile czy jestes zadowolony?
1399 ze starlite. Tak, jestem zadowolony. Grafika mnie zaskoczyła, niby widzialem milion screenow i filmow, wiec wiedzialem jak to bedzie, ale "na zywo" wyglada to oblednie nawet na zwyklym kablu chinchowym. Konsola jest naprawde potezna, dziesiatki postaci na ekranie, setki latajacych "smieci", obledne efekty, bumpmapingi, blurry - nie blurry, gleary, bajery, szmery a konsola to ciagnie z taka latwoscia jakby odpalala 8 bitowy tytul.
Funkcjonalny interfejs, wygodne opcje, wlaczanie - wylaczanie konsoli z pada, istna ameryka. Bardzo dobry joypad (ale nadal wole duala z pewnych wzgledow). Wlasciwie tylko z padem mam problem, zacina sie "prawo" w cyfrowym krzyzaku. Trzeba go nieco "pokrecic" by wrocil do normy, troche mnie to niepokoi, bo jestem fanem bijatyk, a w nich bez dobrego krzyzaka ani rusz. Dziwna wpadka ze strony Ms. Poza tym nie moge dostac sie do Live, nie wiem pod jaki kraj sie rejestrowac, probowalem Anglie ale nie moglem wpisac sensownego kodu pocztowego i mnie nie puscilo. Poza tym, tylko grac, dzisiaj ok 9 godzin nonstop, az mi sie w glowe kreci.
Ja sie zapisalem jako obywatel Irlandii
BTW Panie Lisie, ale tam przy rejestracji sie chyba nie podaje zadnego kodu pocztowego tylko numer telefonu. Wpisujesz z 8-9 zmyslonych cyfr i tyle
raVen20
13 12 2005, 23:27
Szary czyli podlączyłeś do zwykłego Tv...
Ja będe podlączał do Monitora LCD zobaczymy jak będzie to wygądać.
ps jaka masz gre?
SzaryLis
13 12 2005, 23:47
QUOTE(bebbop @ 14 12 2005, 01:17)

BTW Panie Lisie, ale tam przy rejestracji sie chyba nie podaje zadnego kodu pocztowego tylko numer telefonu. Wpisujesz z 8-9 zmyslonych cyfr i tyle

jest kod pocztowy "postal code", tez zmyslalem cyfry z 5 razy - nie przepuszcza. "Invalid Postal Code". A wszystko szlo po masle, najgorsze jest to, ze na typ etapie rejestracji nie mozna cofnac menu by wybrac inny kraj itp, po prostu jestes w martwym punkcie, probowalem wszystkiego, musialem wylaczyc konsole

. Jutro sprawdze twoja Irlandie, moze pojdzie lepiej.

. wlasnie chcialem o tym zrobic topic na forum, ale moze mi tu ktos pomoze, naprawde jestem w kropce.
RaVen, tak zwykly Trilux 28 cali. Mam Pgr3 i Kameo. Mialem kupic kabel Scart, ale kaska sie skonczyla, a poza tym prawie nie mozna go dosstac. Tylko gdy go kupie mam nadzieje, ze nie zbledna mi kolory jak to mialo miejsce z reszta konsol. Ostrosc ostroscia, ale gdy nagle kolorki przestaja byc "zywe" to tez nie jest fajnie.
Btw. Wszyscy szleja z tymi telewizorami HD ale nikt nie wspomina o tym, ze dobry sprzet audio tez by sie przydal. Moze to tylko ja, ale te nowe gry wydaja sie wyrzucac dzwieki z kazdego mozliwego kanalu i na zwyklym tv stereo brzmi to jak proba sluchania tuzina gderajacych kobit

. Musialem podpiac sluchawki, od razu lepiej.
QUOTE(SzaryLis @ 13 12 2005, 23:47)

jest kod pocztowy "postal code", tez zmyslalem cyfry z 5 razy - nie przepuszcza. "Invalid Postal Code". A
Post Code musi byc prawdziwy, ja wlazlem na strone sklepu ebgames i wpisalem przy rejestracji XBL adres sklepu ;] (nie pamietam czy caly, czy tylko miasto i PC ) Wszystko dziala swietnie ;]

jest kod pocztowy "postal code", tez zmyslalem cyfry z 5 razy - nie przepuszcza. "Invalid Postal Code". A wszystko szlo po masle, najgorsze jest to, ze na typ etapie rejestracji nie mozna cofnac menu by wybrac inny kraj itp, po prostu jestes w martwym punkcie, probowalem wszystkiego, musialem wylaczyc konsole

. Jutro sprawdze twoja Irlandie, moze pojdzie lepiej.

. wlasnie chcialem o tym zrobic topic na forum, ale moze mi tu ktos pomoze, naprawde jestem w kropce.
RaVen, tak zwykly Trilux 28 cali. Mam Pgr3 i Kameo. Mialem kupic kabel Scart, ale kaska sie skonczyla, a poza tym prawie nie mozna go dosstac. Tylko gdy go kupie mam nadzieje, ze nie zbledna mi kolory jak to mialo miejsce z reszta konsol. Ostrosc ostroscia, ale gdy nagle kolorki przestaja byc "zywe" to tez nie jest fajnie.
Btw. Wszyscy szleja z tymi telewizorami HD ale nikt nie wspomina o tym, ze dobry sprzet audio tez by sie przydal. Moze to tylko ja, ale te nowe gry wydaja sie wyrzucac dzwieki z kazdego mozliwego kanalu i na zwyklym tv stereo brzmi to jak proba sluchania tuzina gderajacych kobit

Wpisz sobie np.
city: Chipping-Norton
postal code: Ox7 5AD
Trzcina
14 12 2005, 00:23
O ja. Nie daje rady

Teraz okazalo sie ze wg Geremiego (ktory przeciez ma sklep, wiec jest OSWIECONY!!!) jedynymi oswieconymi sa ci ktorzy przyznaja mu racje...
Jak sie ma takie nastawieniem,to nie jest dziwnym ze sie psioczy na innych ze interes zle idzie...
Pinkfan, sek w tym ze roznica nie wynosi 50 zl. Kto przy zdrowych zmyslach, dla 50 zlotych (przy calosciowej sumie 2k) bedzie kupowal bez gwarancji, bez serwisu bez pewnosci? Moze wlasnie wspomniana ciemnota o ktorej Geremi tutaj wspomina na lewo i prawo. Jasnym jest ze tak nikt nie zrobi. Jednak jak sam geremie napisal, cena nowej nextgenowej konsoli wynosi 1200 zl, wiec jakim cudem u nas jest 2 k? Czy tutaj ktos widzi roznice 50 zl? Bo ja za bardzo... (oczywiscie rozbieznosc jest konsekwencja tego ze 1200 za zestaw core, ale poniewaz Geremie nie skonkretyzowal swojej wypowiedzi to mozna tego uzycjako podkreslenia faktu o ktorym mowie). Roznica NIE WYNOSI 50 zl. Koniec i kropka. Jak juz wspomnial wujaszek. M$ nie interesuje po ile ty sprzedasz konsole ktora od niego kupiles za 1k. Nas nie interesuje czy musisz placic podatku czy nie musisz (ja tez je place, wiesz o tym? place na milion rzeczy ktore mnie w ogole nie dotycza i co z tego? takie jest zycie). Mnie interesuje to abys mial jak najnizsza cene. A jesli ty jej nie masz... no to wybacz jesli ten obok ma, to ide do niego.
I prosze przestac mi '(pipi)ic' o szmuglerach. Bo akurat wiekszosc moich znajomych ktorzy kupili sobie konsole, zrobila sobie wycieczke i kupila po 'promocyjnej' cenie niemieckiej.
PS. Ciekawe jak to jest ze jeden sklep moze sprzedawac za bardziej oficjalna (czytaj nizsza) cene, a drugi nie...
PS2. Ten temat zamienia sie powoli w szmelc...
SzaryLis
14 12 2005, 00:31
maniax, matrox dzięki za info, sprobuje wszystkiego

.
alefoty.pl
14 12 2005, 12:48

oj to juz dawno jest znane z zestawem XBOX podlaczonym przez optyczny kabelek do zestawu DD 5.1 z dobrze rozstawionymi glosnikami....
wiekszosc gier dzieki temu daje 100% wiecej rozrywki ale wiadomo to kolejny wydatek na sprzet
Dobra, niech będzie 2000zł. Ale gdzie go

kupić?! Jest jeszcze jakiś sklep z Xboxem360 w wersji premium?
SzaryLis
14 12 2005, 23:58
Jeszcze raz dzieki maniax, zrobilem jak poradziles i hulalem pare dobrych godzin na live ;).
QUOTE(Hejas @ 14 12 2005, 21:38)

nie
trzeba czekac do stycznia, MOZE cos bedzie
QUOTE(YETI @ 15 12 2005, 12:02)

QUOTE(Hejas @ 14 12 2005, 21:38)

nie
trzeba czekac do stycznia, MOZE cos bedzie

Jak ma sie kartę to można zamówić
http://www.lik-sang.com/news.php?artc=3758 wychodzi jakieś 1400zł + przewalutowanie... Całość operacji powinna się zamknąć w 1600zł - dwa tygodnie i masz na chacie:)... należy pamiętać o zmianie zasilacza! ale to nie problem:)
Oraz pamietac o ewentualnym naniesieniu CLA. Bo raczej tym razem bedzie ono nieuniknione i tak calosc operacji zamknie sie w 2000 zl.
Ja juz kurde chcialem Core'a brac, ale czekam do stycznia. 'Kilka' dni mnie nie zbawi
No tak tylko, ze na konsoli z KKW nie odpalisz gier w systemie PAL.
A no wlasnie, przeciez to najwazniejsze. Nawet nie ma co sie bawic w import.
ja tam kupilem wczoraj na allegro wersje core za 1300 i wcale nie zaluje!! bo po pierwsze primo:wychodzi taniej niz za premium

.po drugie primo:faktem jest ze nie ma dysku[kupujesz teraz memory card na save z gier-pozniej ja sprzedajesz i kupujesz tanszy dysk]- niedlugo pojawia sie dyski nie firmowane przez m$ i o wiekszej pojemnosci a co najwazniejsze-w nizszej niz 100 euro cenie!z kolei jesl chodzi o kabelek w padzie-mnie to nie przeszkadza-sie przyzwycailem

.a po trzecie primo:gram juz teraz gdy jest duzo wolnego czasu!! i jest git.
No ja tez myślałem nad Core ale jednak dokupowanie hdd jest drogie a memorka moim zdaniem nie ma sensu. Hmm zresztą i tak bede miał teraz tylko tydzień świąt, a potem 2 miesiące masakry - przed sesyjne kolosy, nauka do egzaminów, sesja itp. itd. wiec konsolke pewnie kupie około lutego - będą już tańsze używane gry, sama konsola też powinna juz być za 1650 zł, a nie 2000. Cóz przez te święta pogram jeszcze na PC - jest nowy Prince of Persia i King Kongwiec tak źle nie będzie
QUOTE(PePeP @ 15 12 2005, 16:26)

No ja tez myślałem nad Core ale jednak dokupowanie hdd jest drogie a memorka moim zdaniem nie ma sensu. Hmm zresztą i tak bede miał teraz tylko tydzień świąt, a potem 2 miesiące masakry - przed sesyjne kolosy, nauka do egzaminów, sesja itp. itd. wiec konsolke pewnie kupie około lutego - będą już tańsze używane gry, sama konsola też powinna juz być za 1650 zł, a nie 2000. Cóz przez te święta pogram jeszcze na PC - jest nowy Prince of Persia i King Kongwiec tak źle nie będzie

Dobrze gada! Przy okazji zobaczy sie co Sony ma do pokazania odnosnie ps3, no i gier powinno na x360 byc wiecej. Tymczasem rzucam sie w wir zaliczen
tu klientka sprzedaje X360 Premiumy po 1740zł coś mi za tanio
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77881927
Juz z gorillazem ja ogarnialismy. Wychodzi na to, ze to prawda. Tyle, ze kobieta nie kuma bazy wcale. Najpierw w tytule aukcji bylo, ze Core, a potem zminilia na Deluxe.
Pozatym na allegro pojawila sie kolejna oferta - 5 Premiumow za 1999zl.
Jednak Premiumy sa ;]
sentinel
17 12 2005, 23:01
QUOTE(Jędrek @ 17 12 2005, 22:08)

Pozatym na allegro pojawila sie kolejna oferta - 5 Premiumow za 1999zl.
pisałem o tym na łamach pe, ale wspomnę jeszcze i tutaj - trzeba mieć coś z głową, żeby godzić się na taką cenę. core + hd + stary headset i mamy dokładnie tą samą funkcjonalność. pilot i bezprzewodowy pad, to wyłącznie kwestia komfortu (oraz konieczność inwestowania w akumulatorki/ładowarkę).
Dokładnie chyba, że zależy komuś na chromowanej tacce ;-)
do tego na chromowanej widać odciski paluchów
Senti - nikt tu nie godzi sie na taka cene. Przeciez ostatnio uzywany Premium Chorego poszedl za 2500 zl na allegro. Gdzie cena jest kompletnym nieporozumieniem. 1799 zl to za duzo za Premiuma, ale taki jest okres i kazdy chce zarobic. Wszystko uspokoi sie po przerwie swiateczno - noworocznej.
W styczniu w Niemczech bedziemy mieli Premiuma za niecale 1600 zl wiec nie widze sensu denerwowac sie teraz. Wszystkim, ktorzy maja juz swoje X'y cholernie zazdroszcze bo teraz bedzie masa czasu do grania, ale ja czekam do stycznia, nie chce teraz przeplacac.
QUOTE(Jędrek @ 18 12 2005, 02:10)

W styczniu w Niemczech bedziemy mieli Premiuma za niecale 1600 zl wiec nie widze sensu denerwowac sie teraz.
Nie przesadzasz troszke? To w sumie nie duzo czasu
No przeciez oficjalna cena to 399 E. W styczniu ma byc kolejny rzut konsol.
sentinel
18 12 2005, 11:33
QUOTE(Jędrek @ 18 12 2005, 00:10)

Senti - nikt tu nie godzi sie na taka cene. Przeciez ostatnio uzywany Premium Chorego poszedl za 2500 zl na allegro. Gdzie cena jest kompletnym nieporozumieniem. 1799 zl to za duzo za Premiuma, ale taki jest okres i kazdy chce zarobic.
w ceny, po jakich sprzedają swoje zestawy przeciętni gracze, nie wnikam; brzydzą mnie natomiast tak wysokie ceny w polskich sklepach czy u rodzimych dystrybutorów. ceny, które - dodajmy - są efektem "branżowej" zmowy, przypominającej solidarne ustalanie ceny za kilogram ziamniaków przed otwraciem wiejskiego bazaru... żenua.
QUOTE(Jędrek @ 18 12 2005, 00:10)

Wszystkim, ktorzy maja juz swoje X'y cholernie zazdroszcze bo teraz bedzie masa czasu do grania, ale ja czekam do stycznia, nie chce teraz przeplacac.
słuszna postawa. można też śmiało zakupić core'a i pograć sobie przez święta, później dokupić hd lub odsprzedać konsolę z niewielką stratą. ja sam dziś, będąc w posiadaniu dwóch 360-tek, sprzedałem jedną zupełnie obcemu człowiekowi za... 1200zł (czyt. po kosztach zakupu) i jakoś nie czuję, żebym się "zfrajerzył".
Ceny gier to jest (pipi) dopiero zdzierstwo, 309 zeta za Quake IV. CoD II O.O
Podziekujcie ladnie Activision

Wali kosmicze ceny na swoje gry ( zachodnie sieci bojkotuja na znak protestu gry tej firmy ).
Ale jak poszukasz DOBRZE to znajdziesz zarowno Q3 jak i COD dużo , dużo taniej
No. Przeciez na allegro juz byly te tytuly 'z tira'. ;-)
Co do cen - okres przedswiateczny robi swoje, ale sam nie licze na to, ze w styczniu konsola w polskim sklepie bedzie tansza o 200 zl. Mam tylko nadzieje, ze bedzie ich wiecej u Niemcow. ;]
mr-marko
18 12 2005, 19:35
No cóż ceny sa różne ja zapłaciłem równe 2000- wraz z grą NFS ( Premium wersja ) i jestem zadowolony z zakupu.
Dobra a wie ktoś moze kiedy bedzie jakas wieksza dostawa konsol do EU ? Bo jakos nie widzi mi sie placic 2000 jesli za powiedzmy miesiac bede mogl miec za 1600
Z tego co wiem to w styczniu.
raVen20
19 12 2005, 08:56
W niemczech w media markt 360 w wersji preium kosztuje 399euro tak?
Orientujecie sie ile kosztuje kabelek Xbox 360™ kabel VGA-HD-AV ?
M$ ( ceny PL )= Coś koło 150zł
Joytecha ( Lepszy polecam bo ma WYJSCIE OPTYCZNE a M$ chyba nie... ) = 140zł
MadCatza ( Podobno ) ma kosztowac zlotych kilakdziesiat

Najtansza opcją jest poproszenie Kili ( lub jakiegoś zdolnego fachowca ) by ci po prostu przerobił orygninalny kabel
raVen20
19 12 2005, 09:39
Maiden a otientujesz się ile ten kabel kosztuje w niemczech w media markt.
Znajoma w styczniu kupi mi wersje premium i chciałem właśnie odrazu z tym kabelkiem.
QUOTE(@-t M@iden @ 19 12 2005, 08:58)

M$ ( ceny PL )= Coś koło 150zł
jesli raven podaje ceny w euro niemieckie to aby byc konsekwentnym trzeba podac tez w eurasach...
wiec cena w niemczech za kabelek M$ to 29,99E czyli niecale 120zł.
ps.
nie wiem czy znajomy dostanie taki kabelek w MM, bo ja nie widzialem, ale mzoe to tak samo unikatowy produkt jak PREMIUM
raVen20
19 12 2005, 10:33
Miejmy nadzieję że nie ps którego stycznia jest dostawa konsol?
NIkt tego jeszcze nie wie, ale mozna spodziewac sie raczej w drugiej polowie.
Można też się spodziewać, że niestety zniknie tak szybko jak przy premierze.
Ehm, niemiecka wersja nie ma żadnego niemieckiego softu ani nic?
Nie, nie ma. Jezeli chodzi ci o jezyk w dashu to mozesz go wybrac przy zakladaniu uzytkowanika.
Piechol_Jr
16 01 2006, 21:00
I co? Jest jakiś sklep w Polsce, który sprzedaję Xboxy 360 Premium, czy nadal sucho w tym temacie? Widziałem że Synitops ma mieć 20 stycznia konsolki.
trukfadrat
16 01 2006, 22:39
madgames mial 3 premiumy w zeszlym tygodniu, ale pewnie i tak zeszly... a ceny pewnie nadal chorendalne... btw ceny sa takie wysokie bo nikt tego nie ma, jezeli sklepy maja 'ekslizif' na sprzet to moga sobie do woli podwyzszac ceny... konsole schodzily u nas nawet za 3000 zlotych...
Shinji-kun
16 01 2006, 23:19
ok to powiedzcie mi czy kupujac CORE'a za 1400zł 1rok dwarancji, nowka.... przplacilem czy oplcalo mi sie ??
na allegro jest za 1280 , mała różnica:)
Shinji-kun
17 01 2006, 00:20
bardziej swojsko sie czuje kupujac ze sklepu do ktorego w kazdej chwili mego udezyc "jakby co" =] a na alegro.... jak dla mnie za duzo kasa

a i do kogo sie udam jak cos przypadkiem nawali ??!!
tak tylko ze Xbox 360 ma 24 miesiace gwarancji, i jak dostaniesz rachunek np ze sklepu w niemczech to mozesz oddac w kazdym serwisie do 2 lat, a sklep w ktorym kupiles to samo robi czyli oddaje za grancie to z tym ze Tobei zmniejszyla sie gwara o 1 rok
allegro czy nie allegro rachunek trzeba chciec zawsze a sprzedawca musi wykazac pochodzenie sprzetu, jak nie to sie sprzetu nei bierze, proste...
PS.
ja mam PREMIUM, narazie dostepna sa od reki, ale niestety cena dalej wysoka na poziomie 2070zł. zobaczymy moze za tydzien jeszcze troche spadna ceny jak wiecej sie pojawi u nas Xow (wieksza konkurencja zmusi do obnizek

)
QUOTE(shinji16 @ 16 01 2006, 23:19)

ok to powiedzcie mi czy kupujac CORE'a za 1400zł 1rok dwarancji, nowka.... przplacilem czy oplcalo mi sie ??
jak dla mnie to max za ten zestaw
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.