Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 w Polsce - ceny, gry, dyskusja
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Shinji-kun
czyli nie dalem du.py kupujac go happy.gif
Gresh
Ja jade na przełomie Stycznia i Lutego do Monachium na targi ISPO, zamierzam sobie kupić tam Xboxa 360 Premium, bede mial 7 dni na zakup, chyba znajde:) po normalnej cenie 399 euro.
Jak myślicie?? Da rade
Juchy
dasz rade, tym bardziej ze nowa dostawa doszla, ale juz bez pilotow sa wiec pilota w srodku nie znajdziesz....
Psychonaut
No wlasnie. 30 ojro, kur.wa! Not fair, not fair ;/. No i jeszcze kabelek RGB sobie trzeba kupic do czasu zalatwienia HDTV.

A moj Live sie kisi, czeka na 360 i ciekawe kiedy sie doczeka...
Butcher
Wygląda na to, że zaczyna sie "Zimowa Xowa Odwilż Cenowa" (copyright Butcher wink.gif:

przykład 1
przykład 2
przykład 3

Nic tylko się cieszyć - nie spodziewałem się, że wystarczy 1,5 miesiąca aby pojawiły się pierwsze przebłyski normalności... Do całkowitej normy trochę brakuje, ale już dobrze się dzieje.

A LOLki z takimi cenami i tytułami aukcji mogą już się pakować biggrin.gif :
przykładowy LOLek 1
przykładowy LOLek 2

Najwyraźniej nasz rynek szybciutko się nasycił i niewielu jest aktualnie chętnych do wyskoczenia z 2Kzł - a w Niemczech wciąż nowe dostawy Premium napływają do sklepów i nasze "mrówki" muszą zejść z cenami...
BTW: w UK Premium X360 kosztuje w sklepach 279 funtów czyli ok. 1550 (planowałem zakup przez kumpla).
399 Euro w Niemcowni to też te okolice - zarobek w Polsce 200-300 zł/szt. jest wciąz niczego sobie, a konkurencja szybko rośnie.
Zakup w tym momencie Core za 1400 zł czy wersji z HD za 1600 to IMO pomyłka...
Maiden
tak, konkurecnja rosnie, niebawem M$ ma rzucic nowa partie konsol na EU rynek co sie bezposrednio przelozy nie tylko na ceny na allegro lecz takze te jakie offeruja rodzime sklepy
kooq
QUOTE(Butcher @ 24 01 2006, 11:58) *

"najniższa cena w kraju" rolleyes.gif
g_w_b_b_a
mam takie pytanie - dawno temu mowiono ze gry na xbox 360 beda drogie, beda kosztowac 50-60$ a na allegro chodza w foliach za za 150-170, to chyba jest tansze niz nowe gry na Xboxa 1 (prawie 200zl). Czy to jakies podrobki czy cos??
Matrox
To sa normalne oryginaly.
Maiden
Albo gry uzywane wygladajace jak nowe pakowane w folie smile.gif
Jędrek
Albo poprostu kradzione.
Matrox
Co nie zmienia faktu, ze to oryginaly ;]
g_w_b_b_a
zauwazylem taka rzecz ze gry maja okladnie w innym jezyku niz ang ale w grze jest angielski, zapewnie tutaj wiekszosc graczy woli gry tzw 3xA, mnie to wali wole miec tansza gre niz pudelko po angliesku
Jędrek
QUOTE(Matrox @ 24 01 2006, 12:56) *

Co nie zmienia faktu, ze to oryginaly ;]

Oczywiscie. Chcialem tylko wytlumaczyc skad bierze sie tak niska cena biggrin.gif

Mnie to osobiscie wali czy jest 3xA. Wazne, ze gra jest po ang.
Matrox
Dokladnie tak jak ja, i tak nigdy nie czytam instrukcji, a gry czesto sa przez to duzo tansze.
trukfadrat
gry moga byc pakowane w folie (te urzywane) ale nie sa sprzedawane jako nowki... te folie sie roznia od siebie...
g_w_b_b_a
a duzy jest ten koszt ponowengo opakowania w folie??
Diabeu
raczej we wlasnym zakresie to robią, pewno groszowe sprawy
Baraba
Idziesz do mięsnego i prosisz żeby ci "zawineli" a potem hop na aukcje i masz nówke w foli cool.gif
g_w_b_b_a
znacie moze adres jakiegos sklepu interenetowego gdzie mozna kupic Xbox 360 prenium za mniej niz 2000zl?
Maiden
gry moga byc pakowane w folie (te urzywane) ale nie sa sprzedawane jako nowki... te folie sie roznia od siebie...

Jak bardzo sie mylisz smile.gif
Sam jak kupuje gry uwazam by nie ZERWAC a odkleic plombe wszak wiem ze te w razie wymiany na gieldzie sa BARDZO mile widziane... ( jesli tylko gra która zwracam jest w idealnym stanie )

W Sumie mnie to mało interesuje, ważne że mniej doplacam do wymiany gry na inna nowa gre ( np 20zł zamiast 40 )

Co do sklepu:
www.iksbox.aplus.pl
Terrago
W Monachium leza nowe X360(obie wersje) na polkach, w MM:)
Maiden
excl.gif excl.gif UWAGA NACIAGACZ excl.gif excl.gif

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83625962
trukfadrat
czemu uwarzasz ze naciagacz?
TomisH
Czy mogę podłączyć Xbox 360 do monitora?
Tak, można podłączyć Xbox 360 do monitora używając kabla VGA (sprzedawany oddzielnie).
Czy Xbox 360 obsługuje DVI lub HDMI?Zaznaczyć pragnę, że przedmiotem aukcji nie jest konsola, ale jej zdjęcie! W tej chwili Microsoft nie planuje podłączeń DVI lub HDMI, ale może będzie to dostępne w przyszłości.
Napek
bo przeczytal uważnie opis
kooq
Hmmmm sprytne mnóstwo tekstu napisange ciągłym drukiem, zeby trudno było zauważyć, a niektórzy opisów nie czytają a potem płacz...
TomisH
Jaki płacz? Cwaniaczek nie dał tego na początku, na końcu, ale wymieszał z opisem. To już mega przegięcie.
SIKI
hmmmm moge go sprawdzic do szklarskiej mam 10km icon_twisted.gif
kooq
QUOTE(TomisH @ 26 01 2006, 22:08) *

Jaki płacz? Cwaniaczek nie dał tego na początku, na końcu, ale wymieszał z opisem. To już mega przegięcie.

No jak ktoś przeoczy i kupi to będzie płacz chyba, że 1500 za zdjęcia to rozsądna cena...
TomisH
Nie o to mi chodziło. Co innego nie doczytać ostatniego zdania w czterozdaniowym opisie, a co innego nie zauważyć zdania kur.e.w.s.k.o zawoalowanego (w sposób chamski dodajmy) w opisie sprzętu.
kooq
Skoda, że na allegro nie można dodawać komantarzy pod aukcjami to by wyeliminowało takie akcje
Butcher
Sorry, ale jak widzę taką akcję chamskiego wyłudzania kasy, to mam ochote kupić, przejechać się do typa i sprzedać mu kilka butów, cwaniakowi pierd...emu... Tu macie kolejnego, sprzed kilkunastu dni - zapewne pierwowzór dla bandy debili, która teraz wyrośnie jak grzyby po deszczu.
Aż się prosi jakiś mechanizm komentowania aukcji ZANIM ta się skończy - jakieś gwiazdki chociaż, czy wykrzykniki widoczne dla wszystkich... Zgłoszenia naruszenia zasad to śmiech na sali - ich bezwładność jest tragiczna...

EDIT:
Patrzcie na to biggrin.gif komuś najwidoczniej puściły nerwy tak jak mi... biggrin.gif
Diabeu
poucinać łapki icon_twisted.gif
Maiden
Myslicie ze jakas petycja do allegro by cos dała ?
Bo zaraz np ta "moda" może sie przelac na dzialy PS2/Xbox1/DC/ itp o grach nie wspomne...
Ot recka gry w opisie aukcji z wmieszaną "wzmianką" posrodku tekstu na temat tego czym rzeczywiscie jest aukcja...

Edit: BUTCH Nie komuś tam a Goldiemu, toż to Halo freak cool.gif
Halo playery to porzadna rasa cool.gif
SIKI
hehe ciekawe czy odpisze mi na m@ila. Napisałem, że jestem chęty na zakup tylko wpadne i obejrze sprzęt, bo mieszkam blisko tego "cwaniaczka" icon_twisted.gif
Dante
Ten kolo to przegięcie za 2000 zeta sprzedał sama fotke
jakby kto chciał z nim pogadać czy co to to jest jego gg
7197860
bartiz
Ja go tam zwyzywalem;p
Terrago
"WYSYŁKA GRATIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE WYSYŁAM ZA POBRANIEM!!!!

Zapraszam do kupna!!!"

W tej cenie to nie dziwne ze gratis. Brak wysylki za pobraniem tez mnie nie dziwi...
Niejednemu zrzedla by mina jakby mial zaplacic za koperte 1500pln:(
hacik
Moda na tego typu oszustwa przyszla do nas z ebaya, tam tego jest lub bylo mnostwo.
Butcher
Tylko, że eBay ma trochę inny system ochrony Kupujących - a nasze Allegro to w tym temacie przedszkole... Jeśli wpłacisz gościowi za zdjęcie, bankowo nie odzyskasz 100% kasy (jeśli w ogóle coś) - nie wspomnę o szarpaninie, nerwach, policji, protokołach, wymianie setek maili itp.
Dlatego zanim kliknę 3 razy czytam i upewniam się, że wiem co czytam i co kupuję biggrin.gif
Pavlis
Widzieliście to ???
koleś kupił za 2 k zdjęcie xboxa wacko.gif
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79566156
pewnie piany był jakis hahaha.gif
Jędrek
Gadanina.
Jest opis, jak ktos nie czyta dokladnie i nie do konca to sam jest sobie winny - proste. I nie ma sensu imo ciagnac tego dalej. Sa pewne zasady, ktorymi trzeba sie kierowac podczas kupowania, a jak ktos na nie leje to trudno. A, ze koles to za.je.bi.sty s.k.u.r.w.i.e.l to juz calkiem inna bajka.

Butcher - tak jest lepszy program ochrony, ale nie dla kupujacych z Polski. Sam juz zostalem raz oszukany na ebayu i nie mogli mi zworcic kasy bo Paypal nie dziala jeszcze w obie strony etc. A zeby oddali Ci kase to ZAWSZE trzeba zlozyc sprawe na Policje, nie wazne czy to ebay czy allegro czy co innego. Poztym wiesz... Nie moga zagwarantowac wszytskim 100% ochrony, kupowanie w necie zawsze niesie jakies ryzyko.
mauzer
Właśnie sprawdziłem cenę Premium Pack w Australii. Wychodzi 1576 PLN+koszt wysyłki UPS'em. Nasze sklepy pewnie wiozą X'y przez Antarktydę skoro takie ceny.
bartiz
1576zł + UPS + cło
mauzer
Przesyłek poprzez UPS urząd celny nie otwiera. Nie ma prawa.
Matrox
Najlepsze jest to, ze DVDcrave sprowadza XO z Europy i ma prawie identyczne ceny co w UE, a nasze skepy sprowadzaja z niemczech i maja duzo wieksze ceny, moze ja sie nie znam ale koszt sprowadzenia konsoli do Australli jest chyba wiekszy niz sprowadzenie ich z Niemiec do Polski.
Saunter
Co do aukcji zdjęcia z 2k - to było skantowane, bo gość kupujący wsytawił POZYTYWA!! Nie wierzę, że ktoś by tak zrobił.

Widziałem na allegro gościa, który zrobił podobny numer, ale w bardziej hardcoreowym wydaniu. Najpierw pisał o takim czymś jak, czy da się Xa podłączyć do monitora, takie różne sprawy. To, że jest to fotka padło w przedostatnim zdaniu, co przy jakiś 50-60 było mało zauwązalne. Na szczęcie, Allegro już usunęło.
bartiz
Na tamtej stronie o tym pisaliśmy.
Jędrek
QUOTE(mauzer @ 28 01 2006, 13:39) *

Właśnie sprawdziłem cenę Premium Pack w Australii. Wychodzi 1576 PLN+koszt wysyłki UPS'em. Nasze sklepy pewnie wiozą X'y przez Antarktydę skoro takie ceny.

No.
Ale koszt przesylki UPSem to ponad 200 dolarow australijskich. Pamietam jak koszty przesylki PSPka chcieli 185 zl bodajze.

Update:
Zobacz ile chca za shipping:
AUD $203.67
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.