Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 w Polsce - ceny, gry, dyskusja
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
MAC 1100
napisalem do niego maila ze ludzie z niego ryją na forum. to mi odpisal :

"Raczej mnie to nie interesuje, kontrowesje i reklama zawsze wychodzi na dobre. PS3 moge sciągnąć za jakieś 1500, ale najpierw sam chciałbym ją zobaczyć, będę miał za tydzień. Zresztą nie wystawię jej tak jak teraz Xboxy bo nikt i tak nie uwierzy."

haha xD kto kupuje ps3? biggrin.gif
Pavlis
ja takze wpisuje sie na ten wczesny Lunch a jakie gry bedzie miał???
Ja zamiawiam Tekkena 6 tongue.gif
Shinji-kun
ja biore GT5, MGS4, T6 ..... yyyyy co jeszcze ciekawego tam ma biggrin.gif

ja poczekam ten tydzien tongue.gif jaki jest jego nick na Allegro ??
g_w_b_b_a
wszystkie 360 juz poszly od niego smile.gif

nick to marcelg1
Jędrek
Lookajcie to:
http://allegro.pl/item88290057_xbox_360_silver_bundle.html
Marlon
Premium + 5 gier za 1700 PLN o_O

Jaka jest cena tego zestawu w GB? Typ musi przecież na tym jeszcze zarabiać.
raulos
a jak dostanie same pozytywy : o to ja sie lape na 2 dostawe smile.gif
g_w_b_b_a
a kiedy ma byc Morrowind 4?? bo widnieje na tamtej aukcji co podal Jedrek
Diabeu
QUOTE(Marlon @ 21 02 2006, 22:45) *

Premium + 5 gier za 1700 PLN o_O

Jaka jest cena tego zestawu w GB? Typ musi przecież na tym jeszcze zarabiać.

imo z jumy sprzęt lub gry, lub i to i to - inaczej to by dokładał do biznesu
YETI
QUOTE(g_w_b_b_a @ 22 02 2006, 10:43) *

jakos pod koniec marca
Matrox
QUOTE(YETI @ 22 02 2006, 09:31) *

QUOTE(g_w_b_b_a @ 22 02 2006, 10:43) *

jakos pod koniec marca

Dokladnie to chyba 23 Marca
Juchy
QUOTE(raulos @ 19 02 2006, 22:58) *

gosc wydaje sie byc spoko , gadalem z nim na gg , co otym myslicie ? jak ktos cos bedzie wiedizal to pisac smile.gif

spoko? chyba nie wiesz co mowisz smile.gif
w cuda wierzysz, wzialem wszystkie z 2 kont juz dzownil kiedy kase mu wplace smile.gif smile.gif
nawet juz chcial isc na ugode, chociaz 50% zeby wplacic smile.gif smile.gif
a ja twardo: ja chce odebrac osobiscie i kasa z reki do reki" i juz nie wydzwania
jeszcze pod koniec miesiaca z trzeciego konta wlane te 10 core zeby mu tak prowizja ladna urosla i konto mu zawiesza...

a to co z tym koelsiem sie gada na GG to masakra, albo on zyje w innym swiecie albo mysli ze jest taki cfany a inni to idioci
Butcher
I tak trzymać Juchy, takich akcji nam trzeba !! icon_twisted.gif
Ludzie - nie dajmy się zwariować, że byle fafluś ma naraz tyle gorącego towaru i rozdaje go za pół darmo. Gostek sprzedawał grubo poniżej zachodnich cen sklepowych (399 euro za Premium).
Primo:
nawet gdyby to była juma, to nikt przy zdrowych zmysłach nie wystawia naraz takich ilości.
Secundo:
przesadne zaniżanie cen momentalnie włącza w ludziach "ostrzegacza" - i tu koleś przesadził (o PS3 nawet nie wspominam biggrin.gif ). Gdyby wystawił po 1500-1600, zyskałby większą wiarygodność, a chętnych tyle samo...
Psychonaut
Niezly zestaw. Warty ze 150% ceny. Szkoda, ze to koles, ktory szukal naiwniakow.

BTW: z aukcji, ktora niedawno ja wygralem. Tj. "Xbox 360 - kup se sam" za 9999zl koles dostal zwrot prowizji, ale i ostrzezenie od Allegro. Ja nie ponioslem zadnych konsekwencji.
g_w_b_b_a
ja jego miejcu bym odrazu wzial pare sztuk i sprowadzil do polski bo wiadomo ze za cene 1200zl (zalozmy ze ma je na 800-1000zl) i jesli jest w Polsce aukcji skonczyla by sie po max 2 dniach ale nie on dopiero je sprowadzi jesli bedzie "zainsteresowanie"
Gresh
facet mowil ze ma z jakieś hurtowni w berlinie, wam mowil co innego??
powiedzialem ze odbiore sprzet w lodzi, bo wawa lerzy nie daleko kupie 3 sztuki premiuma,
ale tylko odbior wlasny, nie odezwał sie...

na pytanie dlaczego tak tanio :
odpowiedzial "Kupuje od zaprzyjażnionego hurtownika, który normalnie sprzedaje po 50 sztuk jako min zamówienie. Nie posiadam jeszcze własnej działalności więc nie płace vatu 22% i innych podatków.(firma będzie za ok miesiac, gdyż czekam na formalności) "

Ogolnie napisałem Keep Up a Good Work:) i ze go poobserwuje:)

jestem kurcze na takie akcje wyczulony, zycie nie jest za łatwe a debili dużo
g_w_b_b_a
prawa wyglada tak koles ma je spowadzac z angli tak pisze na aukcji i mi pisal na maila, odbior osobisty bedzie jesli wplacisz mu kase a on przywieze sprzeta z anglii i jesli mieszkasz tam gdzie on to nie bedzie musial wysylac tylko daje do "reki"
Gresh
czyli sprawe jak wygladała naprawde zobaczymy po tym co ludzie powiedzą po aukcji, specjalnie jak bede pamietać to do nich napisze.
Juchy
najgorsze jest to ze juz nabral kilka osob, wystawia niepostrzezenie specjalne aukcje jednorazowe dla osob ktore wyszukuja w aukcjach zakonczonych i sie do neigo juz odzywaja poza allegro czy je jeszcze ma i jak ma to zeby im wystawil to tez kupia i tym sposobem staja sie ofirami bo wierza w te cuda ze po tyle je ma, a allegro dziala tak ociezale ze zanim mu zawiesza konto to minie tydzien albo z miesiac bo zanim cokolwiek poszkodowani zaczna zglaszac to minie te jego 2 tyg a pozniej jeszcze zacznei cos wymysalc albo niedostepny i takim sposobem bedzie mial czas na ulotnienie sie (a wynajac stancje podajac sie za studenta to ja moge wszedzie, a ligitke to sobie za 50 zl kupic mzona i byc studnetem, allegro nie sprawdza danych osobowych wysyla tam gdzie ma adres poany i reszta ich nie obchodzi to samo konta w bankach , keidys wyslalem przelewa dane byly kogos innego a numer kogos inengo konta i co i spokojnie kasa doszla na nr konta z tego wynika ze dane mzoan sobei wpisac obojenie jakie a kasa i tak dojdzie bo wazny dla nich jest tylko nr konta, w tym czasie pomylilem nr konta i utopilem 300zl bo nawet nie wiedzialem kogo to cholerne konto bylo smile.gif)
oczywiscie policja jeszcze jest, ale jakos w nia juz przestalem wierzyc jak sam utoplilem na czyms podobnym kase i jak widzialem jak to dziala u nas zneichecajaco zeby oni cokolwiek zaczeli robic z moja sprawa ze dalem sobie spokoj i teraz tylko licze na siebie...

dzis sie odezwala do mnie jedna osoba i to facet kolo 30lat i juz mu wplacil 1000zł. ja nie wiem czy to z wiekiem sie czlowiek taki latwowierny robi czy szare komorki juz zaczynaja zanikac, heh....

PS.
samo konto to na allegro jest dziwne jego bo zalozone dawno i jakos przez dlugi okres nic nie bylo na nim robione, moze ktos przejal to konto i na kims wałka chce ukręcic...
PtaQ
Czyli reasumując........najlepiej kupować cokolwiek to tylko po osobistym obejrzeniu i "dotknięciu",potem pieniążki do ręki "sprzęt" do torby i do domu.
Ja osobiście nie kupowałem,niekupuję i niebęde kupował niczego na aukcjach internetowych,zbyt duże ryzyko.

Pozdrawiam:)

Ps. ........zbieram fundusze na XboXa 360 i również podzielę się swoimi uwagami i wrażeniami.
Butcher
QUOTE(PtaQ @ 27 02 2006, 11:49) *

Czyli reasumując........najlepiej kupować cokolwiek to tylko po osobistym obejrzeniu i "dotknięciu",potem pieniążki do ręki "sprzęt" do torby i do domu. Ja osobiście nie kupowałem,niekupuję i niebęde kupował niczego na aukcjach internetowych,zbyt duże ryzyko.

Reasumując - kupować trzeba z głową. Ja siedzę na Allegro oraz eBay od kilku lat, a szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłem DVD, CD, figurki czy gry w "normalnym sklepie" - internet jest zbyt wygodnym i tanim rozwiązaniem. Nawet PSP i cały osprzęt kupiłem na Allegro - wydanie tam kilkuset zł nie stanowi problemu. I jakoś nigdy nie zostałem oszukany.
Myślenie nie boli, tak samo jak zbytnia ostrożność - w dobie telefonów, maili, GG zdobycie informacji o sprzedawcy i jego towarze nie stanowi problemu. Chyba, że nas ręka swędzi i klikamy bez namysłu. Ale wtedy już pretensje tylko do siebie...
g_w_b_b_a
wiadomoc cos nowego w sprawie tego jasia co moze miec PS3 test unit smile.gif chodzi mi dokladnie o te boxy za 1200??
raulos
http://allegro.pl/item89354473_xbox_360_premium_.html dlaczego nie ma chetnych ? sa premiumy po 1650 biggrin.gif
konrado0905
nie wiem czy juz slyszeliscie ale... dzisiaj bylem w warszawskim ElectroWorld i byl do kupienia X360 CORE za 1290. niestety gier jeszcze nie ma (na standzie byl zapuszczony tylko NFS MW), ale pada przewodowego mozna dostac bez problemu choc cena nie byla napisana.
Forebode
QUOTE(raulos @ 2 03 2006, 20:30) *

http://allegro.pl/item89354473_xbox_360_premium_.html dlaczego nie ma chetnych ? sa premiumy po 1650 biggrin.gif

podobnych cenowo aukcji jest pelno, na pewno nie mozna mowic o braku dostepnosci nowego x-a.

http://allegro.pl/item89294341_x360_przeko...trafi_hdtv.html - blink.gif
Butcher
Oficjalnie podano, że MS wychodzi w Europie na prostą i problemy z Premium powinny szybko zanikać - no to mamy i walkę cenową na Allegro. Miesiąc temu 1790 było sensacją, teraz jest już i 1650, a więc marże drastycznie spadają...
Piasecznik
Ja bez stresu kupiłem swego x360 premium za 1799 czy nawet taniej z menago.com.pl jakoś tak pod koniec stycznia.
Szybko i bez stresu.
W grudniu kupowałem od nich Core dla znajomego, wymienili za doplatą pada na bezprzewodowy i wogole bardzo miło, konkretnie i szybko.
Po co się stresować jakimiś palantami z Allegro kiedy normalnie można za podobną cenę kupić w sklepie.
raulos
1850zl w tym sklepie ..za duzo za 1700 bym łapnął
Boon
Jeśli chodzi o dostępność x360 za granicą to w mieście w którym mieszkam (dusseldorf, niemcy) już się ustabilizowało i bez problemu można nabyć wersje Premium. Śmiem twierdzić że zalegają na półkach biggrin.gif
raulos
za jakies 3 tyg bede mial kase na xa ktory sklep byscie polecali ..? co myslicie o www.xzone.pl tam jest chyba najtaniej kupowal tam ktos ?
Diabeu
ja tam polecam Juchego icon_twisted.gif
no i sklep PE chyba jako jedyny daje fakturę na sprzęt, co za tym idzie obsługa gwarancyjna "na miejscu"
Piechol_Jr
Też polecam Juchego. Pełen profesjonalizm, gwarancja, ogolnie perfect ( w koncu sam u Niego kupiłem ).
Pozdro.
MAC 1100
to samo moge powiedziec ja. premiumek od niego calkiem dobrze sie sprawuje smile.gif
raulos
mozecie podac link ?
Gresh
wlasnie, skoro go reklamujecie, moze jakis mailik albo link do aukcji czy cus:)
ignorant123
http://www.iksboks.aplus.pl/ prosze tongue.gif

Jestem tu nowy Wiec Witam
Diabeu
raulos, Gresh , tu macie jego profil

http://www.psxextreme.info/index.php?showuser=7655
g_w_b_b_a
wiadomo cos z gosciem od x360 za 1200?? pisze do niego maial to on nie odpisuje
Pawcio4
Popieram, też kupiłem swojego Premiumka u Juchego. Czysta przyjemność biggrin.gif
Gresh
Narazie drogo:)
http://www.allegro.pl/item91820832_x360_pr...a_kosnoli_.html

No i ma chłopak sporo negatywów.
PePeP
Ja NIE POLECAM takiego gościa jak CAMERAMAX, kupiłem od niego x360 premium jakiś czas temu (co prawda w dobrej cenie i konsola działa czasy czas sprawnie, bez problemów), ale mimo wcześniejszych zapewnien telefonicznych nie wystawił swojej gwarancji tylok dołączył paragon z jakiegoś niemieckiego sklepu. Sprytnie uniknął wzmianek o paragonie w mailach żebym nie miał dowodów, a samych rozmów telefonicznych nie nagrywałem. Co prawda ostatecznie jestem nawet zadowolony, bo z konsolą nic się nie dzieje wiec ta gwarancja narazie nie jest mi potrzebna (i mam nadzieje że nie będzie), ale niesmak pozostał. No i poczucie zagrożenia, że jeśli coś się stanie z konsolą, bedą komplikacje z realizacją gwarancji.
Juchy
OFFTOP
Gresh: negatywow? patrz i czytaj za co, ja ciota nie jestem, a allegro nie traktuje jak wyrocznie, jak sie komus nalezy jade po calosci nie baczac na oczywiste negi zwrotne ani ocene takich osob jak Ty (prawda jest taka ze takich ludzi jak Ty jest masa, czyli ze jak Cie ktos wkreci na allegro nawet na przyslowiowa 1zl to bys dla spokoju i zeby nei dostac nega wystawil pozytywa, i na tym sie opiera glownie allegro, na tworzeniu sztucznej reputacji opierajac sie na zastraszeniu przed negatywami, chory system. ale cale szczescie nie wszyscy tak pojmuja allegro) co widac allegro uwazaja za wyrocznie, tu widac jak traktowana jest uczciwosc, uczciwosc a nabijanie sobie komentarzy pozytywnych to dwie rozne rzeczy...
obserwuj dalej moje negi jak taki fan jestes, powinno si ejeszcze kilka pojawic bo w planach mam kilka do wystawienia dla nieuczciwych osob i napewno riposty mozna sie spodziewac co norma na chorym systemie komentarzy w allegro...
OFFTOP

co do samych cen teraz na premium to wystarczy skarkulowac, cena w niemczech 400E a eurasy teraz juz chyba ponad 4zl to wychodzi 1600zl. w zakupie, wiec po ile maja ludzie oferowac Xy?

PePeP: a ja bym cie pocieszyl jednak, jak masz oryginalny rachunek to lepiej niz jakies swistki nic nie znaczace od jakis sklepow, zapytasz dla czego? bo chociaz masz pewnosc ze nie lewy sprzet (a juz taki u nas sie pojawil i to wlasnei sprzedaja w sklepach, oczywiscie wystawiaja swoje gwary bo nie maja oryginalnych rachunkow, tylko ciekawe co sie stanei jak przyjdzie co do czego i beda mieli zwroty w postaci popsutych konsol, ktos wierzy ze nie beda szukac wymowki aby tylko nei uznac tej gwary tylko od tak wymienia na nowa?) i do tego nawet jak sprzedawca zginie jakims dziwnym trafem to nie zostajesz na lodzie, bo rachunek to w niemczech gwara i zrealizujesz jak wszedzie tam i masz 2 lata tej gwary
a u nas co, dostaniesz swistek co sie nazywa gwarancja polska i to jeszcze zanizona na 1 rok i to bez polskiego rachunku czy faktury, ja to nazywam swistkiem bo bez dowodu zakupu z kasy fiskalnej czy faktury vat to jak beda miec humor to Ci przyjma to a jak nie to pwoiedza pocaluj ich...
wszelkie karty gwarancyjne to Ci moge wykonac w 1 dzien na dane firmy jakiej chcesz, wyrabiajac pieczatke nie musisz nic pokazywac, gumka do pieczatki to kilka zlociszy, i tyle wlansi jest warta karta gwarancyjna bez rachunku zakupu ktorego podwazyc nie mozna a karte gwarancyjna to Ci moga pwoiedziec podrobiles albo to nie ich pieczatka bo nigdy takiej nie mieli...
meritum takie, ciesz sie ze masz oryginalny rachunek-gwarancje

a co do samego rynku X360 to wielka stagnacja. ludziska nakupowali bo mysleli ze majatek na tym zbija i teraz po kosztach sprzedaja na allegro zeby wogole pieniadze odzyskac, ile razy widze osoby co jeszcze ze 3 miechy tamu wystawiali konsole i do dzis dzien nei moga sie ich pozbyc nawet oferujac najnizsze ceny...
nie czarujmy sie, wszyscy czekaja na jakiekolwiek przerobki a Ci co mieli kupic X360 to najczesciej kupili...

guess_whos_back_back_again: ten kolo co mial te premium po 1200zl (1250) oczywiscie zniknal jak kamfora smile.gif
przeciez to bylo wiadome od poczatku, wlasnei szykuje sie na wystawienie mu odpowiednich komentarzy, ciekaw jestem tylko ilu dalo sie nabrac i wplacilo kase, bo znam przynajmneij jedna osobe ktora wplacila (oczywiscie nie ja, jeszcze troche oleju mam)
kermit
Są też takie typy jak ja co zbierają jeszcze kase smile.gif kwiecień lub maj to dla mnie dopisanie do xbox cyfr 360 smile.gif
SIKI
ja mam pytanko: Czy w Niemczech cena PREMIUMA nadal wynosi 400 eurosów?
Juchy
niestety tak. dokladnei 399E i jak narazie na promocje sie nei zapowiada, chociaz mysle ze co bardziej operatywne sklepy moga laczyc gry z konsolami i po jakies lepszej cenie sprzedawac, ale patrzac na ceny gier u nas nowych (tych z supermarketow francuskich itp. smile.gif ) to i tak chyba na nikim cena takiego paka nie zrobi jakiegos wrazenia zeby nazwac to okazja...

w hiszpani ostatnio cena to byla 389E. tylko gdzie hiszpania a gdzie niemcy smile.gif
oczywiscie moze sie zdazyc ze w jakims sklepiku doriwe sie cos tanio ale ja pisze oczywiscie o cenach w sieciach typu MM itp.

Kermit: no ja zbieram glownie na jakis LCD TV bo jak w fife cialem to na panormaie CRT 32" 100Hz w menu ledwo odroznialem 6 od 8 itp. poprostu czcionka jest maluska i na tradycyjnych OTV to dokucza, ale ogolnie to nie narzekam, chociaz LCD sie marzy sad.gif

i z tego co ludzie opowiadaja to wiekszosc tez czeka az uzbiera kase najpierw na LCD TV a pozniej w planach wlasnei XO...
TomisH
Co do Juchego - jest modem na xbox-scene.pl - jakaś lepsza rekomendacja? ;]
acePL
Najniższe ceny xboxów360 w niemczech są TUUU ja kupiłem jeszcze za :
1 x Microsoft Xbox 360 System Grundgerät premium (bis März 06 Teillieferungen) 374,53 €

Zwischensumme: 374,53 €
DHL International (1 Paket x 19.99): 19,99 €
Transportversicherung: 3,56 €
Summe: 398,08 €

na polskie wyszło mnie to 1568,78 razem z przelewem z banku biggrin.gif Tylko że wpłate zrobiłem 23.02 i k%@#% do dziś czekam na niego biggrin.gif Mieli go dostać 14.03.06 wiec może wysłali już smile.gif choć na maila nie dostałem potwierdzenia confused.gif

Pozdro
Juchy
OFFTOP
w niemeickim sklepie wysylkowym juz wtopilem 600zl (150E) i to mi kupowal kolega mieszkajacy w niemczech i wysylka maila byc do niego (wczesneij kupowalem w tej samej firmie glosniki logitecha Z-680 i wsio poszlo oki dlatego dalej robilem tam zakupy), kartka graficzna do pieca, swego czasu RADEON 9800 i co firma padla, padala po woli na poczatku ze maja inwenaryzacje, po 2 miechach sie okazalo ze firma zbankurtowala i zamkneli, zbulwersowalem sie tym ze kumpel nie wiedzial co zrobic aby kase mu oddali i sily nei bylo na to a zawsze bylem przekonany ze niemcy to tacy uczciwi, teraz mam zdanie: uczciwi tak samo jak polacy smile.gif

to nie bylo po to zeby Cie straszyc zebys tak tego nie odebral aceace, wierze ze w Twoim przypadku bedzie wsio ok, ale ja i tak wolalbym kupic w sklepie fizycznie niz zdac sie niemca uczciwosc smile.gif
OFFTOP

no to teraz troche poszlo w gore u nich, patrzac na kurs euro ze tez wywindowal w gore to chyba lepiej z allegro lykac od tych co az sie prosza zeby to kupic smile.gif smile.gif

PS.
a dostales potweirdzenie wplaty, ze doszla do nich?? jak nie zadzown bo wiesz nieraz sie moze im cos przeoczyc i bedziesz czekal i sie eni doczekasz...
acePL
Troszke mnie wystraszyłeś biggrin.gif ale mam nadzieje ze sie nic nie stanie biggrin.gif i przyslą mi moje xpudło wink.gif
Tak posłali mi maila ze otrzymali kase smile.gif i wyślą jak tylko dostaną xpudła do sklepu smile.gif

jest jeszcze tańszy xbox360 TUUU który kosztuje ok 1340zł ale jest jedno ale biggrin.gif This is the Asia version console. Only suitable to play Japanese/Asian NTSC/J encoded or Region Free games smile.gif
myrdolf
witam
szukam sklepów (nie internetowych) gdzie moge kupić X360 na raty bez zaświadczenia o zarobkach. jezeli ktos wie gdzie moglbym tak kupic X'a bylbym wdzieczny. pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.