maciekk
29 10 2006, 19:39
QUOTE(Pchela @ 29 10 2006, 19:23)

Senti kocham Cie, od tygodni tak dobrze sie nie uśmiałem ! Twoje komentarze zabijają.
Dokładnie

Ja też mało się niepopłakałem

Chyba naprawde to w translatorze tłumaczyli bo nikt normalny by tego niewymyślił
El Loco Chocko
29 10 2006, 21:58
Hmmm miodzio

a tak serio to jak kiedys T.Lis powiedzial "jesli ja tego nie rozumiem to jak k...a ci biedni ludzie maja?"
Kenshin
29 10 2006, 22:00
Ja mam tylko nadzieje ze oni nie beda tak tlumaczyc gier , bo sie pochlastam poprostu...
Matko jedyna az zal dupe sciska kiedy patrze na to co wyparwia polski microsoft przeciez starczy wejsc na jakies forum przeczytac od dechy do dechy i masz juz jakies pojecie a poza tym dlaczego takim dzialem ktory podobno ma odniesc sukces w polsce zajmuja sie tam kompletni lamerzy? pewnie awansowali kolesie od robienia ksero.. no i generalnie czytajac w ktorejs wypowiedzi ze przygoda 360 w polsce nie skonczy sie wraz z premiera , z niby microsoft wyda jeszcze jakies gry oficajlnie na terenie polski? do tej pory bralem to za pewnik zenada, lipa i skandal niech bill pogoni tych darmozjadow bo chyba niewie ze placi im za totalny blamaz swojego sprzetu
Ps. A moze to lpr i ekipa pana leppera organizuje to wszystko.. Panowie z entertaiment and devices rzućcie sie w (pipi).. Peace
Deadeye
29 10 2006, 23:36
QUOTE(JacekW @ 29 10 2006, 22:06)

niech bill pogoni tych darmozjadow bo chyba niewie ze placi im za totalny blamaz swojego sprzetu
co ty chcesz, jak bill wrzuci to ich wspaniale tlumaczenie do translatora pol -> ang to wyjdzie mu dokladnie to co on sam ulozyl w angielskiej wersji, wiec pewnie jest bardzo zadowolony ;]
WildFirePL
29 10 2006, 23:49
widze ze MS POLSKA powinna być stałym czytelnikiem tego forum jeżeli chce mieć wogóle jakiekolwiek pojęcie na temat konsoli
FlyJ4ck
30 10 2006, 08:30
to forum odswierciedla opinie garstki zapalonych graczy,
MS patrzy na ogół spoleczenstwa i chce dotrzec do tych ktorzy wczesniej nie znali tej konsoli lub wogole nie grali. Gdyz my juz swoj egzemplarz nabylismy ;]
QUOTE(FlyJ4ck @ 30 10 2006, 08:30)

to forum odswierciedla opinie garstki zapalonych graczy,
MS patrzy na ogół spoleczenstwa i chce dotrzec do tych ktorzy wczesniej nie znali tej konsoli lub wogole nie grali. Gdyz my juz swoj egzemplarz nabylismy ;]
Piszac o silach dynamicznych i statycznych napewno dotrze do szerokiego grona odbiorcow
Mam takie pytanie odnośnie empiku i preordera. Studiuje w 3miescie i tam kupiłem preorder chce kupic xboxa na raty i tu pytanie. Czy wystarczy ze zjawie sie tam z wypełnionym kwitem z preordera dla banku GE (wypełni go mój ojciec w pracy) i bede mógł odebrac konsole czy potrzebna jest tez obecnosc mojego ojca? W moim rodzinnym miescie nie ma empiku wiec to jedyna opcja zebym nabył Xa.
raczej ojciec będzie niezbędny, w przypadku papierów na kredyt potrzeba jeszcze pokazać dowód osobisty itp.
Zeratul
30 10 2006, 13:55
no tak, a ja sie dziwilem, ze oni forum nie potrafia zlozyc...
ale co sie dziwic, jak wiekszosc Polakow uwaza, ze zna angielski... gorzej jak przychodzi co do czego... a moze to amerykanie na polski tlumaczyli @_@
dobra pokopiowalem pare rzeczy i walnalem na forum xbox.com... mam nadzieje, ze ja zbyt duzo gaf nie zrobilem (lol) pare cytatow tlumaczenia stad skopiowalem bo mi sie nie chcialo latac i szukac... ale zeby nie bylo napisalem, ze sentinel je znalazl, a ja je skopiowalem nie pytajac sie go o zgode... ;p
maciekk
30 10 2006, 15:33
Ja dzisiaj byłem w Empiku (ponad 50 km odemnie) i mi powiedzieli,że niemożna składać preorderów bo niewiedzą ile sztuk dostaną

No szlak mnie mało nietrafił.Czy w innych Empikach też tak jest? Jak myślicie,czy po premierze dalej będzie mozna wziąść na raty tak jak przed premierą?
Ja w Rzeszowie kupiłem Preorder Box'a bez żadnych problemów, chociaż i tak z tego nie skorzystam to chciałem zobaczyć co jest w środku

P Myśle że nie będzie problemu z kupieniem Xa 3 listopada, czy to w MM lub Empiku.
czy jakies wieksze firmy ala Empik, MM beda posiadac 3 listo statnowsika do przetestowania jakis gier jak to bylo z PS2,GC u nich?
FlyJ4ck
30 10 2006, 18:35
jezeli tak to i tak sie nie zalapiesz gdyz beda okupowane przez bande szczerbatych dzieci z "tatusiami" za plecami oraz jakies dresy (" wow ale giera... wow wow mozna jezdzic samochodem wow kur wow")
QUOTE(FlyJ4ck @ 30 10 2006, 20:35)

jezeli tak to i tak sie nie zalapiesz gdyz beda okupowane przez bande szczerbatych dzieci z "tatusiami" za plecami oraz jakies dresy (" wow ale giera... wow wow mozna jezdzic samochodem wow kur wow")
hahah dokladnie tak jest , przynajmniej w mm w rzeszowie
wybiore sie do MM i zobacze
Łukasz89
30 10 2006, 20:08
Znacie jakieś ciekawe oferty sklepów w których ukaże sie x360 3.11 ? Oprócz tego 20x83zł w empiku jakieś są jeszcze ?
"Xbox 360
Rasowy gracz? To Święty Graal nowej generacji gier i rozrywki – wartość absolutna."
To też jest niezłe
Kenshin
30 10 2006, 23:02
Święty Grall

ale czuje się dumny że w piątek bede go miał
Zeratul
30 10 2006, 23:21
Kenshin
31 10 2006, 00:23
Szczegolnie ze obok daty jest napisane , Stany Zjednoczone

uuu to juz nie jestesmy w UE ?? wiedzialem ze Kaczyński cos nam zalatwi ale ze jestesmy USA ;D , A tak na serio ... wiem ze glupie pytanie ale , wie ktos cos moze czy bedzie Official Xbox Magazine w wersji PL ??
Zeratul
31 10 2006, 04:53
Nowości we wszechświecie Halo
Nowe przygody Master Chiefa w kolejnej grze o wszechświecie Halo!
Ocena gry: Od 16 lat
http://www.xbox.com/pl-PL/hardware/xbox360/obrazki z gry... a pod nimi zdjecia konsoli <lol>
Starsze konsole gier Xbox® także wymagały godzin pracy nad każdą krzywizną, narożnikiem, wejściem i przyciskiem. Każdy subtelny detal konsoli Xbox 360™ opowiada podobną historię …
<to ile ich bylo?>
TO MNIE ZABILO!!!
Przewód kontrolera Xbox® zazwyczaj pozostaje częściowo w swoim gnieździe w konsoli, gdy na niego nadepniesz - co nastąpi prędzej czy później, jeśli jesteś typowym graczem.
Koniec z wylanymi napojami, obitymi kolanami, utraconymi grami, przeklinaniem i kopaniem kota. Koniec bałaganu na twoim terenie.
to naprawde nie jest juz smieszne... tragedia...!!!
nie wytrzymalem, napisalem 3 wiadomosci przez Live do dyrektora Live'a. bo nie wiem z kim mialbym sie skontaktowac... 99.999999% ze nie odpisze i oleje sprawe
hmm ciekawe jak będzie wygladala polska instrukcja
FlyJ4ck
31 10 2006, 07:55
a jakie chwytliwe hasla tam : Moje... wszystko moje ( w zakladce swojego gamertaga xd)
a i to mnie rozwalilo :
Juz po rejestracji?
Zarejestruj sie !
Otwierana góra
Wykorzystując każdą możliwość zaoferowania użytkownikowi większej kontroli Xbox 360 daje Ci zdejmowane osłony przednie. Cały przedni panel konsoli może być zdjęty i zmieniony zgodnie z Twoim życzeniem.
Pomaluj go, narysuj coś na nim, ponaklejaj naklejki, zrób z nim, co tylko zechcesz. Ponadto Microsoft® oferuje profesjonalnie zaprojektowane panele przednie, a z pewnością wkrótce także inne firmy zaoferują własne wzory.
A TO TO JUZ WOGOLE LOL
ja nie wiem jak se dziecko farbkami czy pastelami pomaluje to czy bedzie tak wesolom to kawalek plastiku nie przystosowany do malowania
WildFirePL
31 10 2006, 09:24
no ja mam tylo nadzieje ze strona xbox.com/pl ruszy 3 pełną parą
Przesadzacie z tym swoim lamentem moi drodzy panowie.

Myślę, że powinno im się dać jeszcze trochę czasu na dopracowanie wszystkiego.
FlyJ4ck
31 10 2006, 11:25
powinni dopracowac wszystko na 3 listopada a nie lekcywazyc polskich graczy...
wkleili tekst do translatora i nawet nie sprawdzili sensu..
Patrzac na to ze odliczanie na stronie oficjalnej x360 PL jest do 1. listopada a nie do 3., mozna sie spodziewac ze jutro stronka ruszy pelna para.
FlyJ4ck
31 10 2006, 14:27
mozna tez sie spodziewac ze tlumaczenie odstraszy osoby dorosle
I wyciśnie łzy z oczu nastolatom...
Bo ja już nie mogę ze śmiechu wyrobić jak czytam co lepsze teksty ^^
Zeratul
31 10 2006, 18:05
i moja ostatnia proba skontaktowania sie z M$... nie wiem czemu to robie...
napisalem maila do customer service, na bank sa w nim jakies bledy, ale... przynajmniej cos...
I'm really concern about polish translation of the xbox.com website. I'm polish, but I live in US, and I was really happy when I heard that Microsoft plans to release Xbox 360 in Poland. Premiere of the console is n November 3rd, 2006. And this what I've seen on the website is terrbile. I have no idea who's responsible for the translation, but in my opinion everything was translated using some cheap translator. Because when I see: Game rated translated as a 'ocena gry' (what doesn't mean how old you have to be to play a game, but it means how good the game is, like in 1-10 scale), another examples:
- have fun, can't be translated as a 'daj sie zabawic', because everyone will understand that as hmm... 'have a nice sex/masturbation/etc.'..
- sign out means 'wyloguj', and they translated that as a 'wyrejstruj'(eng.unsuscribe/unregister)
Specification of the console is translated wrong... actually everything is translated wrong.
http://www.xbox.com/pl-PL/Sorry for my english, but as I said I'm polish.
I really want to know what are you planning to do with that.
Kenshin
31 10 2006, 19:15
4 godziny do otwarcia strony i wszystko padlo , nie mozna znalesc strony

,moze cos dzialaja tzn tlumacza z polskawego na polski
Zeratul
31 10 2006, 19:18
wszystko dzieki mnie
Zmienili odliczanie do premiery teraz juz jest ustawione na 3 listopada
buahahaha coz za profesjonalizm...
Dobra moze byc i za 2 dni byle by poprawili to popier.. tlumaczenie strony..
smiech na sali... ja rozumiem, ze w megafirmach kazdy ma swoja dzialke zeby sie o nia zatroszczy, ale babka olala sprawe i mnie odeslala...
Hello,
Thank you for contacting Microsoft Customer Service regarding your concern with polish ranslation of xbox.com Web site.
Xbox best addresses your concern. Please view support contact options for Microsoft Xbox by referring to the Xbox support Web site at
http://www.xbox.com/en-US/support/contact/ . Contact details for e-mail, phone and chat support are listed on the same site.
If you have other questions, please do not hesitate to write back.
Thank you,
Goldie
Microsoft Online Customer Service Representative
If you have any feedback about Online Customer Service experience please e-mail my manager, Jewelle Carlos, at managers@microsoft.com
dobra napisalem to samo na xboxa, ciekawe co te pajace odpisza...
Jak będą już znane telefony do serwisu gwarancyjnego Microsoft Polska to byłbym wdzięczny jakbyście tu podali.
QUOTE(Zeratul @ 31 10 2006, 21:18)

wszystko dzieki mnie

Co za tupet
No więc czekamy na "pełną wersję" 3 listopada
Ponieważ zbliża się polska premiera 360-tki, piszcie, jak Wam się podoba. Czy oferta jest porządku? Czy dostępność jest okej? Itd.
A przy okazji, oto link do galerii zdjęć z polskiej premiery X360 (31.10.2006):
g a l e r i a.
Adamgermany
1 11 2006, 14:52
Fajnie chya kupie. Bendą dobre gry na starcie, tylko cena konsoli mogła by byc stroszkę mniejsza. Chociażby o 100 złoty
Pytanko: Kupilem konsole w irlandii, czy jesli cos sie jej stanie bede mial jakies szanse na naprawe gwarancyja w Polsce? Mam dowod zakupu itp.
Łukasz89
1 11 2006, 15:05
Właśnie, czy jest różnica dla Microsoftu (z gwarancja, naprawa) pomiędzy konsolą kupioną 3.11 na giełdzie u dajmy na to MadGames , a konsolą kupioną w Empiku ?
Co do opinii to świetnie że jest ta premiera oficjalna, już w warszawie nie ma najmniejszego problemu z nabciem
Hmm, nie bede ukrywał, ze trzymam raczej stronę Sony więc czekam na ich nowy sprzęt, ale X360 to bardzo apetyczny kąsek wiec jeśli ps3 nie spełni moich wymagań to z chęcią zainwestuję w sprzęt billa - a odnośnie samej premiery - fajnie całkiem, że jest spore zaintersowanie polskim rynkiem...
jak Wam się podoba
Podoba sie, bo widac, ze w koncu zaczeli sie interesowac naszym rynkiem, a wraz z tym pojda lokalizacja, pozniej jakies lokalne promocje, legalny Live. Nic niegatywnego raczej znalezc sie nie da.
Czy oferta jest porządku?
CD Projekt w swoim sklepie na gram.pl ma dobra oferte. Starsze gry za pol ceny, bez zadnych oszustw w stylu - wczesniej nie bylo tego w Polsce, to sprzedamy za 239zl, a jeszcze jakby tego bylo malo to beda oferowac kilka nowych gier w polskiej wersji jezykowej (na ktorej mi niezbyt zalezy, ale inicjatywa jest godna podziwu, bo to sie zakrawa na szersza skale niz kilka gier po polsku od EA na PS2).
Cena konsoli jest na takim samym poziomie jak wszedzie indziej, ale chyba nikt sie nie spodziewal, ze dla nas z racji slabej pozycji gospodarczej M$ bedzie tracil jeszcze wiecej na jednej konsoli niz wszedzie indziej?
Kupuje, Kupuje
Tylko gdzieś 10 listopada albo 11 bo wtedy wyjdzie CoD3

Będzie w co grać
A żeby nie offtop to MS się postarał ... rok później od światowej ehh .... No ale lepiej to niż wcale

Będą polskie wresje językowe i inne ylko żeby nie dawali dubbingów, a jak już to jakiś dobry

Oferta nawet okej, dostępnośc też, Gry także. Co tu jeszcze chcieć

??
A i mam pytanko

:
Czy np w Ultimie albo w Sklepie PSx jak już się zamówi po 3 listopada to z polską gwarancją przychodzi

??
A mnie zastanawia ta Polska premiera troszkę , a mianowicie , kiedy Microsoft zorganizuje coś dla zwykłych graczy bo na razie widze same imprezy dla dziennikarzy i "gwiazd" polskiego ekranu , tak wiec ja się pytam kiedy oni zrobią coś dla mas dla zwykłych graczy którzy pójdą do tego Empiku i MM i kupią X360 ??
(heh, kenshin mnie wyprzedzil - szacun) co do imprezy. jak to zwykle bywa. spotkanie dla zgredow (nie mylic ze zd(red.)ami) ktorzy przyszli sie za darmo najesc i napic. gdzie sa gracze i inni ktorzy poza byciem specjalistami (dniennikarzami itp.) sa graczami? nie chce tu nikogo obrazac, bo napewno byli tam gracze. ale powiecie mi, ze stado wasaczy jest zapalonymi maniakami gier? moim zdaniem w calym tym przedsiewzieciu brakuje ludzi totalnie zajaranych na granie.
juz po jakosci tlumaczenia strony i tekstow na niej widac, ze zajmuja sie tym totalni lamerzy. jakis czas temu napisalem w kilka miejsc, ze teksty w tym flashowym intro sa z du.py. przez jakis czas byla animacja, ktora zawierala w sobie zwroty "bazprzewodowe granie" i "gry w Hign Definition". teraz znow mamy "gry bezprzewodowe" i "najwyzsza rozdzielczosc".
na live tez jeszcze musimy poczekac. a to, ze nie bedzie mozna przeniesc konta, zeby miec polski jezyk w dashboardzie i platnosci po polsku swiadczy tylko o braku pojecia tam zatrudnionych. podejrzewam, ze operacja nie jest wielce skomplikowana, a wiekszosc z nas mialaby za co lubic polski M$. juz nie wnikam, ze ludzie ktorzy w piatek nabeda konsole tez beda musieli zalozyc sobie konta za granica zeby kozystac z dobrodziejstw live.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.