Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 w Polsce - ceny, gry, dyskusja
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
WildFirePL
Kenshin masz w 100% racje to samo sobie pomyślalem jak zobaczyłem kolejne fotki z kolejnej imprezy . A gdzie sa ku... gracze? przeciez to oni beda kupowac konsole a nie jakies gwiazdki (nie mowie ze nikt ) ale konsola jest przedewszystkim dla ludzi szarych takich jak ty czy ja, wiec gdzie jest impreza dla nas, dla was, dla mas?
wrog
na live tez jeszcze musimy poczekac. a to, ze nie bedzie mozna przeniesc konta, zeby miec polski jezyk w dashboardzie i platnosci po polsku swiadczy tylko o braku pojecia tam zatrudnionych. podejrzewam, ze operacja nie jest wielce skomplikowana, a wiekszosc z nas mialaby za co lubic polski M$

Nikt na świecie nie może zmienić kraju rejestracji, wyjątek dla nas mieli robić? Język dasha sobie w opcjach zmienisz.
behu
Nowa gazetka saturna "x360 premium z project gotham 3 za 1400zł (rozlozone na 20 rat 0% ) " wooow !!!
Kenshin
Mam jeszcze jedno ale co do premiery i imprez chodzi oto ze, biorąc wszystko do kupy to wychodzi mniej więcej taki obraz że naszemu szefuńciowi z M$ Polska odpowiedzialnemu za X360 popier....dolily sie priorytety , bo robi imprezki dla waflow , starych dziadow i jakichs lampucer ktorzy wpadaja sie tam uje.bac jak swinie ( juz wiemy na co poszedl ten oszalamiajacy hajs ktory mial isc na reklame smile.gif ) . A my dostajemy ... przetlumaczana strone w jezyku ktory przypomina nasz ojczysty. A bo bym zapomnial bede mogl sobie pograc na lajwie w marcu ???? tongue.gif jak narazie dziady i lampucery dostaja wiecej, 3 dni do premiery a ja nigdzie w wawie nie widzialem zadnej reklamy ze taka premiera ma sie odbyc i oni chca zdobywac nowych graczy nie zwiazanych z tematem , to ja sie pytam jak ??? moze ktoras z tych lampucer kupi ich konsole ??? nie sadze ... No to zycze milej zabawy Piotrus i byle tak dalej to napewno dasz rade.

http://x360.onlinecenter.pl/upload/premiera/63.jpg <--- dobry ziomek pokazuje stosunek micro do polskich graczy... a jesli ten fak byl do mnie smile.gif to mam pytanie tyle ci wchodzi czy tyle brakuje

http://x360.onlinecenter.pl/upload/premiera/65.jpg ale <--- pozostawie bez komentarza .

Ps. do tej pory myslalem ze SONY leci w kule ale oni przynajmniej jakos reklamuja swoja konsole czy to na bilbordach , organizuja Playstation Experience , Lige Playstation itp . A micro nawet reklamy w gazecie o konsolach , elektronice czy czym kolwiek nie zamiescil... , Dobry poczatek Micro .

A i jeszcze jedno oni powinni sie wziac za reklame bo Sony ma naprade silna pozycje w tym kraju ja jakbmy byl graczem ktory powiedzmy jest zielony ale cos kapuje , na X360 nie na sikalbym nawet jakby sie palil , jesli nie beda reklamowac to osiagna wielki h..uj i tyle.
JuveFan
nie zebym bronił M$ ...ale czy jak BMW wypuszcza nowe gabloty to zaprasza Kowalskiego na big party z otwartym barem?
Dajcie im siana - niech sie bawia ... byle gracze mieli lepiej.
A to ze jakas lampucera sie upodliła jak swiniak - hłe hłe ... jej jest głupio a my mamy ubaw hyh.gif
Na luz wrzucmy ... i czekajmy co bedzie dalej.
Kenshin
Juve mi tylko chodzi o to ze oni organizujac takie imprezy do tej pory wcale nie wypromuja konsoli i wcale nie bedziemy miec lepiej.. wiec fajnie by bylo jakby zaprezentowali konsole masa potencjalnym nabywca a nie elycie , spoko nie czepialbym sie wogule nic z reka na sercu jakby oprucz tych imprez robili cos dla graczy w miedzy czasie a tak ... sam widziales jak wyglada oficjalna strona przetlumaczona translatorem sic
JuveFan
ja wiem ze by było fajnie. Az sie obsliniłem na widok cukierka z logiem 360 biggrin.gif ...ale ...ja sie ciesze ze wogole M$ wie gdzie lezy kaczystan! To ze to juz 2 impreza dla "ludzi z branzy" (delikatnie mówiac) to juz detal - wazne jest to ze kolesie widza w NAS "graczach z polska" biznes.
Jak oni widza biznes to jedynie kto na tym zyska to my. Tylko niech Bozia ma ich w opiece jak polonizacja gier bedzie tak zrobiona jak website...

Jak oficjalnie ruszy sprzedaz, to moze bedzie jakas promocja przez duze P w naszym kraju .... i wtedy kazdy Kowalski dostanie cukierka z logiem 360, zielony papierek z "polskawom" instrukcja oraz balonika biggrin.gif
dee
Wydaje mi się, że M$ ma większe doświadczenie i sukcesy w dziedzinie marketingu niż niektórzy wzburzeni użytkownicy tego Forum. Wiedza jak to się robi. Takie imprezki z zalewaniem ryja to norma. Zalecałbym więc spokój i unikanie ogólnej napinki. Ja czekam spokojnie na rozwój sytuacji. Jak wtopią- ich microsoftowy problem nie mój.
Onikage.
panowie jaka elita hehehehe bananowa młodzież jak już, albo jak mówi nasz premier łże-elity(tu sie z nim zgadzam)
jiloo
QUOTE(wrog @ 1 11 2006, 16:15) *

Nikt na świecie nie może zmienić kraju rejestracji, wyjątek dla nas mieli robić? Język dasha sobie w opcjach zmienisz.

no mogliby zrobic wyjatek dla Tych ktorzy juz maja konsole, badz dla tych ktorzy zakupia z najblizszym czasie. w koncu nie wiem jak to bedzie wygladac, skoro konsola bedzie dostepna w kraju, a live nie.
w kazdym razie nie pogniewalbym sie ;-)
wrog
Będzie jak w Portugalii - brak Marketu itd. Coś jak masz teraz kiedy się nie zalogujesz online smile.gif
Keymaker
bracia w saturnie eXkloc jest do wyszarpania za 1399 pln wraz z perfect dark zero o.O
qazar
co cieszy to ceny starszych i troche nowszych gier, ceny xboxa 360 tez sa dobre nio i wreszcie spokojnie mozan bedzie kupowac gry w pl w dniu premiery smile.gif ale jak lookam na play-asia to sie zastanawiam smile.gif
jiloo
QUOTE(Keymaker @ 1 11 2006, 19:32) *

bracia w saturnie eXkloc jest do wyszarpania za 1399 pln wraz z perfect dark zero o.O

premium czy core?
Dobos
chyba premium smile.gif
signap
PREMIUM, chyba jest PGR
KiLy
W Saturnie jest Premium + PGR3 za 1399zl i można wziąśc na 20 rat biggrin.gif Ja się skusze jak styknie dla mnie konsol.
Dobos
w Empiku ma byc Kameo a w Saturnie/MM PGR3
signap
cos mi sie wydaje ze moze tutaj chodzi o CORE z gra lub specialnie robia takie zamieszania
ani
QUOTE(http://www.gameonly.pl/forum/viewtopic.php?p=142420#142420)
Wiem bo dzis wzialem reklame z saturna ktora dali mi pod drzwi i na pierwszej stronie jest przedstawiony xbox 360 premum po 1399 + gra PGR3 i oferta jest wazna od 2.112006 do 7.112006 lub wyprzedania artykułow promocyjnych.Jutro jade kupic bo jestem z Katowic

W dodatku mam dziwne przeczucie że ten,
http://www.allegro.pl/item138778188_xbox_3...ss_wys_24h.html
misiek jest pracownikiem katowickiego oddziału saturn icon_twisted.gif
FlyJ4ck
za 1399 jest core z grą....
ani
info masz z?
signap
pocztyaj poprzednia strone
Pchela
Jeśli to są CORE, a na gazetce jest Premium, to niezłego wała zrobią ludziom tongue.gif Ja sie juz na to napaliłem ale i tak juz w piątek nie będzie wiec nie mam szans sie załapać, chyba że mi ktoś zarezerwuje hehe hyh.gif
I mam ze w Krakowie tez bedzie ta promocja
f5k
Jak to bedzie Premium z PGR za 1400 to sie załapie jak konsolek wystarczy
MichAelis
Dziwnie niska ta cena
W media ma byc po 1599 z PGR3, ale zeby od razu 200 zł nizej.
wojto
może ktoś zeskanuje tą ulotkę z Saturna?
WildFirePL
to 3 listopada sie posypią xboxy na allegro tongue.gif bedzie je mozna kupić w rożnych zestawch tongue.gif hehe
Deadeye
QUOTE(WildFirePL @ 1 11 2006, 23:29) *

to 3 listopada sie posypią xboxy na allegro tongue.gif bedzie je mozna kupić w rożnych zestawch tongue.gif hehe

nie boj sie, nie bedzie ich tak duzo smile.gif znikna w piersza godzine, tego mozesz byc pewien.
FlyJ4ck
ludzie to naprawde chodzi o wersje core...
saturn nie jest znawca konsole i core czy premium mu nie robi

moze napisal premium bo to taka premia do core ten pgr czy kameo biggrin.gif
ani
Dzwoniłem przed chwilą do katowickiego saturna (032 603 81 00):

Konsola jest w wersji premium (pad wireless,hdd,headset,pgr)
Sprzedaż zaczynają od jutra.
W tej chwili zapisanych jest 25 osób (konsol mają dostać ok. 30 sztuk)
Następna dostawa dojedzie do nich w sobotę.
Jeżeli chcę dostać konsolę w promocyjnej cenie (1399zł to facet doradził mi abym zapisał się na litstę preorderowców,bardzo dużo osób jest w tej chwili zainteresownych kupnem)

maciek88
Ino to jest ta polska edycja konsol, z polska instrukcja, gwarancja itd?

Dzwonilem wlasnie do MM. Nie wiedza jaka jest cena, jakie promocje, co w zestawie. Nic nie wiedza smile.gif
Lucek
ja bylem przed chwila w krakowskim saturnie i jedyne co mi umial powiedziac koles z dzialu gier nt ceny to ze bedzie "promocyjna i okazyjna"... :| inna sprawa ze tydzien temu ten sam kolo usilnie probowal mi wmowic ze premiera iXa zostala przesunieta na polowe listopada :|
JuveFan
zabrzanskie media markt.
1 stand z xboxem. Stojacy kolo standu z PSP i PS2 biggrin.gif
oczywiscie nie podlaczony i nie dzialajacy.
W "dziale" z tv na 3 sam'ach leci filmik z kameo i pgr...
Niby nie jest zle ... tongue.gif ale jakos reklamowany produkt specjalnie nie jest.
maciek88
Warszawski Saturn właśnie mi powiedział, że wersja Premium ma kosztować 1650 zł. W MM ani be, ani me. Trzeba dzwonić jutro albo w sobote kiedy juz zobaczą co to takiego ten Xbox 360.
ani
blink.gif
Dzwońcie na Katowice (od 10-21 - 032 603 81 00) i proście babkę o przełączenie na dział z grami.
Tam chłopaki są bardziej ogarnięci. (i przyjmują zapisy dla osób spoza Kato. )
maciek88
Nie no jak w Katowicach 1400 to i w Wawie powinno byc za tyle. Jutro przedzwonie jeszcze raz i sie zobaczy. Jeśli faktycznie by tak było to znowu Empiku wyskakuje z najwyzsza cena - suma 20 rat to 1780 zł.
Lucek
QUOTE(CoRpsE @ 2 11 2006, 18:28) *

Empiku wyskakuje z najwyzsza cena - suma 20 rat to 1780 zł.

hmmm 20x83zl = 1660zl
KiLy
Coś ci się pomieszalo w Empiku jest na 100% 20 rat x 82,5zl i ja biorę x0 wlaśnie tam w sobotę biggrin.gif
maciek88
Sorry, faktycznie na pudelku jest 83 x 20.
KiLy
Ale będzie jeszcze taniej w Empiku niż 20x83zl, bo ma być 20x82,5zl, czyli wychodzi 1650zl i tak będzie na 99,99% biggrin.gif
MichAelis
Na 100% tak bedzie
Empikowska cena to 1649. Rata wynosi 1649/20
KiLy
Mnie to już skręca z radości tongue.gif Jak się na coś czeka to hoho czas tak wolno leci... a do soboty 2 dni jeszcze. Szkoda, że jutro nie mogę jechać po x0 biggrin.gif Już Prey i Far Cry czekają niecierpliwie, a i jeszcze Kameo z konsolką razem wpadnie wub.gif
maciek88
Kameo to leci odrazu na aukcje. Mi juz dzis przyszedl Oblivion jeno jest jutro do odebrania na poczcie. Ciekawe czy 3.11 juz będą mieli konsolki czy dopiero w sobote. W razie co zaklepalem sobie swoją sztuke.
Zeratul
ok, walka nadal sie toczy...

I've sent you message... As i wrote there... almost EVERYTHING (seriously) has been translated wrong. Right now polish version of website doesn't work and thank god. Hopefuly after November 3rd(polish premiere of xbox 360) we'll see professional translation. And in my opinion, there's no explanation for Microsoft. This company is just too rich and too big. It's not a big deal to hire, professional translator... I can translate this website without any mistakes... and I'm not a proffesionalist. Someone used translator... or translation was made by non-polish speaker... because polish people don't speak that way...
It's like you would read on the website stuff like that:
- Xbox 360 - put down and get excited
- there's no mistake, a lot of people were thinking about shape of new xbox 360 for many houres, after that they created very industrial console. You may not see that, but work is hidden in joy system.
- DVD and button which you have on the side (THERE'S NO BUTTONS ON THE SIDE)
- ports for the memory cards are small and discreet
THIS ONE - KILLED ME!!
- If you are a typical player, sooner or later you will step on cable from a controller, that's why some part of xbox controller was still in console's port.
No more spilled drinks, cracked knees, lost games, cursing and kicking the cat (!sic)

does it make any sense to you? there's no gramma in this... these sentences are just stupid... but that's what polish people found on xbox.com website.

odpowiedz!

Excuse me ...

LOOOL Big Smile [biggrin.gif]

*gets back together*

Seriously now, thanks for telling me about this ZERATUL PL.

You are getting me worried about how the situation will be when Xbox 360 launches in Poland. I will forward this to the Team and I hope they will work on their translation for the Polish site (and not only).

Keep me updated on the situation.

langus
Witam!
A ja musze sie wypowiedziec dzisiaj na temat premiery tej konsolki w naszym pięknym kraju biggrin.gif Chodzę do Technikum Budowy Okrętow w Gdańsku (Conradinum).Miała tam dzisiaj miejsce dziwna rzecz, mianowicie wchodząc rano do szkoly spoźnionym przy szatni ujrzałem...Standy z X360!!A że spoźniony bylem na lekcje (jak zwykle, mamy godzinę 8.00 dopiero biggrin.gif )pobrałem jeszcze Metropol i ruszyłem do sali.Całą lekcję zamiast skupiać się na przedmiocie czytałem w Metropolu stronę poświęconą premierze tej konsoli w naszym kraju.Byłem już prawie na 100% pewny że te 5 standów które ujrzałem zostaną w szkole podłączone na każdym piętrze przynajmniej jeden.Po tym jak dzwonek zadzonił ruszyłem w stronę szatni się czegos dowiedzieć na ich temat.Niestety zostałem roszczarowy.Te standy były tylko przetrzymywane w szkole, Ci panowie których widziałem brali te standy do samochodu i rozwozili je po sklepach w Gdańsku.Ale by było, już myślałem że Bill w naszym kraju posunął się tak daleko umieszczając standy w szkołach biggrin.gif Ale taki tak zapowiada sie na niezłą kampanię reklamową.Tylko dlaczego na X360-tkę nie ma Gran Turismo??Tak bym brał od razu a tak zostaje czekać na normalna cenę PS3 sad.gif
Gasei
Ja mam pytanie,czy biorąc konsolke na raty musze płacic jakąs zaliczke czy to zalezy juz od oferty ? Bom nieobeznany
maciek88
Niby jest napisane, ze pierwsza rata po 3 miechach, ale imo trzeba cos zaplacic. Tak samo jak raty 0% to tez nie do konca tru. Konsole normalnie na raz maja kosztowac przeciez 1599 zł.
Lucek
Panowie i Panie, wygląda to tak, przynajmniej w Krakowie:

- Empik - 1649zl, 20 rat po 82,50 na 0% (pierwsza rata platna w lutym) +Kameo w prezencie
- Saturn - 1399zl, 20 rat po 69,95zl na 0% +PGR3 w prezencie
- Media Markt - 1399zl, raty oprocentowane wiec nawet nie pytalem
wszystkie w wersji premium

mialem kupic konsole jutro to nie dostalem jeszcze zaswiadczenia z pracy (dzial finansowy znajduje sie w warszawie i jakos nie moze dojsc confused.gif - moze bedzie jutro popoludniu). A gra ktora dostane, niewazne czy Kameo czy PGR3 - nawet tego nie rozpakuje smile.gif od razu w weekend wymienie na GRAW na gieldzie. No i mam jeszcze promo Dead Rising.

- EDIT -
Poprawione, chociaz kiedys kupowalem gry w MM w roznych miastach i w kazdym sklepie byly w takiej samej cenie.
Cabra
Otoz sprawa tak nie wyglada.

Sprawa wyglada tak ze kazdy sklep MM i kazdy sklep Saturna ma inna polityke cenowa-tak wiec to ze w np Katowicach w Saturnie jest premium z pgr3 za 1399zl nie znaczy ze tak jest w calej Polsce-ba, nawet moge powiedziec ze stuprocentowa pewnoscia ze w Saturnie w Jankach k. W-wy ten sam zestaw kosztuje 1650zl.
Wiec nie siej blednych informacji badz sprecyzuj je co do miejsca.
pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.