a BTW mozna sie spodziewac ze ceny w MM i Saturnie beda podobne - to ta sama firma przeciez
Łukasz89
2 11 2006, 20:52
QUOTE(Cabra @ 2 11 2006, 20:16)

Otoz sprawa tak nie wyglada.
Sprawa wyglada tak ze kazdy sklep MM i kazdy sklep Saturna ma inna polityke cenowa-tak wiec to ze w np Katowicach w Saturnie jest premium z pgr3 za 1399zl nie znaczy ze tak jest w calej Polsce-ba, nawet moge powiedziec ze stuprocentowa pewnoscia ze w Saturnie w Jankach k. W-wy ten sam zestaw kosztuje 1650zl.
Wiec nie siej blednych informacji badz sprecyzuj je co do miejsca.
pzdr
Macie pewność co do tych cen ? Niby w Krakowie byłoby taniej o 300zł w sklepach tych samych sieci ? To CHORE !...
Oj,media z saturnem dają czadu
Ceny gier w krakowskim sklepie nie dla idiotów:
zeby to jeszcze nie wygladalo na fotomontaz

tak, bylem dzis i w saturnie i w mm - w mm maja to napisane na plakatach, a w saturnie jak bylem pozniej spytalem kogos bardziej kompetentnego niz ten pan co byl wczesniej
to nie fotomontaż:
http://www.mediamarkt.pl/gazetki/krakow/20...1-03/krakow.pdfX360+PGR3 za 1399zł. Ale dlaczego tylko w Krakowie?
QUOTE(Łukasz89 @ 2 11 2006, 20:52)

QUOTE(Cabra @ 2 11 2006, 20:16)

Otoz sprawa tak nie wyglada.
Sprawa wyglada tak ze kazdy sklep MM i kazdy sklep Saturna ma inna polityke cenowa-tak wiec to ze w np Katowicach w Saturnie jest premium z pgr3 za 1399zl nie znaczy ze tak jest w calej Polsce-ba, nawet moge powiedziec ze stuprocentowa pewnoscia ze w Saturnie w Jankach k. W-wy ten sam zestaw kosztuje 1650zl.
Wiec nie siej blednych informacji badz sprecyzuj je co do miejsca.
pzdr
Macie pewność co do tych cen ? Niby w Krakowie byłoby taniej o 300zł w sklepach tych samych sieci ? To CHORE !...
Niestety dwa razy pytalem sie kolesi z Saturna w Jankach o cene i dwa razy byla o 250zl wyzsza niz w sklepie tej samej sieci w Katowicach.
Moze i chore-poprostu kazdy market ma odmienna polityke cenowa-bedzie mnie to kosztowac 250 zl wiecej niz Krakusa, ale coz-tak to juz jest ;-)
hmm dziwne - bylem dzis w mm i ceny na metkach byly zupelnie inne
maciek88
2 11 2006, 22:11
To juz kurewstwo. Dead Rising za 99 zł! 1399 zł za Premium + PGR3, przeciez to super oferta. Mam nadzieje, ze w lubelskim MM bedzie tak samo.
Wie ktoś coś o Szczecinie ?
JA jutro skikam do szczecinskiego empiku.
cholera jade po dr i lothr do mm w krk :-PP
tak BTW to na www.xbox.com/pl licznik odlicza do jutrzejszego...poludnia.
Kilka dni temu okazalo sie ze odlicza nie do 3. listopada, a do 1., poprawili to na pare godzin przed "zerem"-teraz zamiast do polnocy odlicza do poludnia-co jak co ale takie "rozgarniecie" polskiej ekipy MS odpowiedzialnej za X0 nie wrozy dobrze-ba, offtopujac juz na maxa to kampania reklamowa=0, impreza promujaca konsole byla dla nadetych bufonow zamknieta dla potencjalnych kupcow i przy minimalnym zainteresowaniu mediow-coz, bedac brutalnym wywalilbym z roboty wszystkie osoby odpowiedzialne za marketing.
Krotko mowiac MS pojechal po macoszemu premiere X0 w PL, albo zatrudnia ludzi poprostu kiepskich.
Zero informacji-gdzie, jak , za ile.
Wiekszosc info rozchodzi sie przez tzw drugi obieg.
Nie wrozy to dobrze-jutro pojade kupic konsolke w MM w W-wie za 250 zl wiecej niz w Krakowie, ale to juz nic, ale to co odwala MS nie tyle mnie irytuje ze wzgledu na niedoinformowanie ale ze wzgledu na utracony potencjal i zaprzepaszczanie szansy szybkiego opanowania rynku.
Jednym slowem, jezeli ktos z MS kiedykolwiek przeczyta te wypociny to jedna rada: zweryfikuj kadry.
bilet na intercity jadace do krk z wwa przynajmniej 2 lata temu kosztowal 50zl, teraz jest pewnie jeszcze tanszy

zawsze mozesz przyjechac i miec konsole tylko 100zl drozsza
QUOTE(Luckash @ 2 11 2006, 20:10)

mialem kupic konsole jutro to nie dostalem jeszcze zaswiadczenia z pracy (dzial finansowy znajduje sie w warszawie i jakos nie moze dojsc

- moze bedzie jutro popoludniu).
czyzbys w Agorze pracowal?
sory za OT
QUOTE(Luckash @ 2 11 2006, 20:25)

a BTW mozna sie spodziewac ze ceny w MM i Saturnie beda podobne - to ta sama firma przeciez
niekoniecznie. podmiot ten sam, ceny niekoniecznie. ogladalem HDTV i wybrany przezemnie model kosztowal 5600 w MM i 4800 w Saturnie, a w sieci 4200

QUOTE(Zeratul @ 2 11 2006, 19:13)

ok, walka nadal sie toczy...
a do kogo pisales?
Adam, Zeratul pisał odnośnie walki o sensowne tłumaczenia na stronie (i nie tylko)
nie pracuje w Agorze

wlasnie wracam z krakowskiego Saturna - Xboxów NIE MA :| Żenada
maciek88
3 11 2006, 11:25
Na chwile obecna tylko Empik ma konsole - 1649 zł + Kameo. W MM ma kosztowac 1550-1600 zł, jeszcze nie wiedza. W warszawskim mm na bank 1599 a w Saturnie 1499, w obu przypadkach oczywiscie PGR3. Jutro bede w Wawie wiec chyba wezme konsole z Saturna.
w media markcie byly po 1399 z PGR3
w empiku z kameo tez
hmmm.... jak narazie zegarek doszedł do zera i nic sie nie stało - dalej stoi na 00.00.00.00 - lol
wielkie odliczanie zakonczone i... nic <lol>
Zegar z odliczaniem działa na podstawie godziny i daty ustawionej w os'ie.
Trzeba czekać na ruch ms i pchnięcie strony online. (zachodnie wybrzeże USA jeszcze śpi,a tam stoją serwery)
w Media-Markt w Bielsku-Białej jest XBOX 360 CORE za 980 zł !!!! Można też wziąźć w 20 ratach 0%. To chyba bardzo dobry biznes - na allegro mozna dostac nowego HDD za 350. Czyli mamy prawie premium za ok 1350 zł !!! Kabla komponentowego nikt raczej nie bedzie żałował bo i tak najlepiej kupić VGA - najlepsza jakość + możliwosć ustawienia 1280x720 1280x768 1360x768 czy 1920x1080 (czyli DOKŁADNEGO dopasowania rozdzielczości do LCD HDTV). Jedyne czego żal to chrom i bezprzewodowy pad, ale ja i tak bym sie skusił chyba na taką oferte.
maciek88
3 11 2006, 12:21
QUOTE(Luckash @ 3 11 2006, 11:53)

w media markcie byly po 1399 z PGR3
w empiku z kameo tez
Moze to czlowieka wkur.wic. Brak slow, 250 zeta roznicy!
QUOTE(CoRpsE @ 3 11 2006, 12:21)

Moze to czlowieka wkur.wic. Brak slow, 250 zeta roznicy!
mowie, wsiadaj w pociag i kupuj w krk :>
WildFirePL
3 11 2006, 12:48
no ja tak zrobilem 5 miechow temu

i teraz nei zaluje
Widze ze ludzie zucili sie na xboxa

milo bo im więcej ludzi tym więcej frajdy z grania online

Troszke zazdroszcze nowym użytkownikom, również chciałbym poczuc ta frajde z trzymaia świeżego xboxa, to napiecie podczas wybierania, gdzie taniej, lepiej heheh
Jaka jazda włssnie siedzie juz 2 godzine w mediamarkcie w toruniu i czekam na mojego premiuma. W toruniu maja promocje premium + pgr3 za 1399 hehe to mi sie trafiło. O dowiedziałem sie juz ze rozładowuja tira hehe. pozdrówki
spodziewalem sie dzis wstac, zobaczyc dobrze przetlumaczona polska strone i polskie forum na xbox.com...
nie ma nic...
lamerzy...
W Gdańsku sytuacja jest słaba. W electroworld chcą za x360 1700 zł a w MM w ogóle nie wiedzą o istnieniu czegoś takiego. Super!!
magelan84
3 11 2006, 13:23
Hej a niewiecie przypadkiem czy mozna gdziekolwiek kupic 360 na raty bez zaswiadczenia o pracy?

??
mozna mozna chociazby w Empiku przez tzw Ekspres Kredyt - wplacasz 30% wartosci sprzetu a reszta jest rozkladana na max 3-36rat - jedyne co musisz zrobic to miec przy sobie dowod osobisty i jakis drugi dokument ze zdjeciem (paszport lub prawo jazdy)
a jak nie mozesz kupic w Empiku to te same warunki (Ekspres Kredyt) kredytowe bez zaswiadczenia o zarobkach ma np ten sklep
http://allegro.pl/item138391884_nowy_xbox_...vat_od_ss_.html
magelan84
3 11 2006, 13:53
QUOTE(Ryo-San @ 3 11 2006, 13:31)

mozna mozna chociazby w Empiku przez tzw Ekspres Kredyt - wplacasz 30% wartosci sprzetu a reszta jest rozkladana na max 3-36rat - jedyne co musisz zrobic to miec przy sobie dowod osobisty i jakis drugi dokument ze zdjeciem (paszport lub prawo jazdy)
a jak nie mozesz kupic w Empiku to te same warunki (Ekspres Kredyt) kredytowe bez zaswiadczenia o zarobkach ma np ten sklep
http://allegro.pl/item138391884_nowy_xbox_...vat_od_ss_.html Kurcze wielkie dzieki wiec wyskakuje za godzinke na poszukiwanie!!! Oby sie udalo trzymajcie kciuki:)
casper300
3 11 2006, 14:11
Gdyby to kogoś interesowało, to dzwoniłem do obu poznańskich MM i:
a) w MM w King Crossie X'y 360 będą mieli najwcześniej o godz. 17.00 (przy czym pan sprzedawca nie był w stanie powiedzieć mi, jaka będzie cena konsol o_O)
b) w drugim MM, tym przy IKEI, konsole na 99% już są, jednak nie ma co liczyć na promocję taką, jak w Krakowie. Dowiedziałem sie jednynie, że za 1599zł bedzie Premium z PGR3.
QUOTE(WildFirePL @ 3 11 2006, 12:48)

no ja tak zrobilem 5 miechow temu

i teraz nei zaluje
Widze ze ludzie zucili sie na xboxa

milo bo im więcej ludzi tym więcej frajdy z grania online

Troszke zazdroszcze nowym użytkownikom, również chciałbym poczuc ta frajde z trzymaia świeżego xboxa, to napiecie podczas wybierania, gdzie taniej, lepiej heheh
no ja wlasnie tez juz czekam bo wysztkie sie rozeszly i w ciagu godziny ma byc druga ciezarowka i ixami
a najgorsze jest to, ze ocenia to jako ogromny sukces marketingowy... a problem w tym ze marketingu to prawie w ogole nie bylo
WildFirePL
3 11 2006, 15:16
HEHEH co fakt to fakt, miała ruszyc kampania reklamowa konsoli w telewizji, radiu, a tu ani widu, ani slychu
Bo Piotrek przepił cały hajs z lampucerami na tych imprezach co se organizowali
ale ixy jakos sie rozchodza bo jak bylem zaklepac sobie jednego to calkiem sporo ludzi przychodzilo i o nie pytalo
ekhm, na jakim kanale niby mają lecieć spoty reklamowe?

Puszczą jeden o 6 rano na TVP3 pewnie
bardziej bym liczył na Platformę Cyfrową
Polsat,mtv,viva,kanały grupy ITI (tvn'y)
QUOTE(Mikes @ 3 11 2006, 17:46)

ekhm, na jakim kanale niby mają lecieć spoty reklamowe?

Puszczą jeden o 6 rano na TVP3 pewnie

no maja byc , ale z wywiadu z gosciem od xa w polsce ( w nowym psxie) mozna sie dowiedziec ze reklamy w tv na szersza skale beda puzniej, zreszta kto mial nabyc sprzet to juz to zrobil, juz widze to sprawozdanie polskiego oddzialu z premiery 15 sztuk poszlo w tym 6 zaginelo a 4 ukradziono , jedna kiupil jakis fin

ktos na game only pisze ze na VivaPolska puszczaja reklamy trzeba oblukac
to może od dzisiaj zaczną puszczać reklamy itp. oraz będą walić jakieś promocje? Co prawda nie rozumiem poczynań markenigowców z MS, gdyż za takie coś w najmniejszej firmie dostało by się kopniaka na dzień dobry, ale cuż.
Marketing musi się łączyć z dystrybucją, ale jak z ostatnim tym nie ma problemu to całkowicie nie kapuje.
Pewnie po znajomościach pozatrudniali, jak to w Polsce, i teraz mamy taki billshit. Dobrze, że nie ma jeszcze konkurencji na rynku, gdyż w takiej sytucje marne losy dla 360-tki.
Oj niech ktoś napisze skarge czy cuś

Już jednego mamy:)
moja ocena -900947 do potęgi 6524185412
WildFirePL
3 11 2006, 16:02
pytac mogli ale czy chceili kupic? moze tylko zawiesic oko. podjarac sie i pomarzyc
teraz wybierają prezydenta krakowa, pewnie PIS chce otumanić młodzież i wykupić ich głosy;P just kidding:)
ale to rzeczywiście nie fair:( Od Krakowa mam z 350 km:(
QUOTE(SeD @ 3 11 2006, 18:01)

W krakowie sprawa wygląda w MM tak. Udało mi się dorwać sztukę w promocji z grą za 1399zł, ale jak wiadomo to jest kraków i giełda balicę się kłania. Jak przywieźli towar tak wszystko wykupili goście z giełdy. Dobrą wiadomością jest to, że jutro też będzie dostawa w takiej samej cenie koło południa. Radzę jednak zainteresowanych przyjechać rano i czekać koło stoiska bo popyt jest duży. Dużym + są też gry np. Dead rising po 99 zł.
NO to rzeczywiscie nie fair

, dzwonie zaraz do oddzialu w krakowie i dostana bluzgi za sprzedawanie paletami...
MM w Krakowie sprzedał już wszystkie konsole, które miał na stanie... Lepiej się pospieszcie, bo zabraknie i w innych punktach.
Może i nawaliła strona WWW i kilka innych pomniejszych bzdetów, ale konsole schodzą jak woda. Polacy zrozumieli wreszcie, że synonimem słowa "konsola" nie jest jedynie "sony".
QUOTE(hiv @ 3 11 2006, 16:08)

MM w Krakowie sprzedał już wszystkie konsole, które miał na stanie... Lepiej się pospieszcie, bo zabraknie i w innych punktach.
Dobrze wiedzieć, bo już miałem jechać na ten mróz do MM

Także zostaje przy ofercie z Pępiku

i biorę X-a na raty
QUOTE(KILL @ 3 11 2006, 16:08)

QUOTE(SeD @ 3 11 2006, 18:01)

W krakowie sprawa wygląda w MM tak. Udało mi się dorwać sztukę w promocji z grą za 1399zł, ale jak wiadomo to jest kraków i giełda balicę się kłania. Jak przywieźli towar tak wszystko wykupili goście z giełdy. Dobrą wiadomością jest to, że jutro też będzie dostawa w takiej samej cenie koło południa. Radzę jednak zainteresowanych przyjechać rano i czekać koło stoiska bo popyt jest duży. Dużym + są też gry np. Dead rising po 99 zł.
NO to rzeczywiscie nie fair

, dzwonie zaraz do oddzialu w krakowie i dostana bluzgi za sprzedawanie paletami...
Norma...pamiętam jak PS2Slim+Killzone był w promocji i gościu mówił, że właśnie przyjechało około 50 PS2, po czym chwilę później przyniusł 3 i powiedział, że więcej niema...O_o Dlatego od tamtej pory omijam ich szerokim łukiem, bo nietakie przekręty już robili
Łukasz89
3 11 2006, 16:23
W Warszawie na ostrobramskiej w MM cena 1599 (z PGR) ...
Kto wie po ile w warsyawskim Saturnie i Electrowordzie?
QUOTE(hiv @ 3 11 2006, 17:08)

Może i nawaliła strona WWW i kilka innych pomniejszych bzdetów, ale konsole schodzą jak woda. Polacy zrozumieli wreszcie, że synonimem słowa "konsola" nie jest jedynie "sony".
a dupa zbita, zrozumieli czytelnicy PSX Extreme albo nawet jeszcze mniejsza grupa ludzi... szary zielony czlowiek obojetnie czy ma kase czy nie... za chiny do konsoli sie nie przekona jesli nie zobaczy jakiejs fajnej reklamy... sprzedadza moze z 5000 i jak nie rozkreca marketingu to na tym sie skonczy...
jaszczoor
3 11 2006, 16:38
Orientuje sie ktoś czy zestaw z PGR 3 będzie tylko do wyczerpania zapasów? Nawet nie chodzi mi o tą promocje w krakowie chociaż ona była by dla mnie najlepsza no ale jak nie będzie to moze byc nawet za te 1600 zł? No i Ryo napisał o tych ratach tylko szkoda ze w empiku jest z kameo bo ta gierka mnie raczej nie zabardzo interesuje. Ma ktoś jakieś info czy empik będzie robił promocje z innymi grami?
Bo planowałem kupić na święta właśnie z PGR a tu widze że takie promocje fajne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.