Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 w Polsce - ceny, gry, dyskusja
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
PePeP
Witam wsystkich, jestem mocno zainteresowany kupnem Xboxa 360 zaraz po jego premierze, mam odłożoną kase itp itd. ale dziś podzwoniłem troche po sklepach i musze powiedzieć że jestem przerażony postawą polskich sklepów. Wiadomo już że xboxów będzie raczej brakowało wszędzie poza Japonią. Na zachodzie oznacza to żę konsole dostaną ludzie co juz złożyli zamówienia albo którzy w najbliższym czasie zamówią je w sklepach w zestawach (np z dodatkowym padem, grami itp. - sklepy wolą tak sprzedawać bo wiecej zarabiaja od razu, dlatego większość "wolnych" konsol jest do sprzedaży wyłącznie w pakietach). Na zachodzie są wiec problemy z xboxem i sklepy starają się zmusić ludzi do kupowania go razem z paroma grami i akcesoriami, ale chociaż w przyzwoitej (sugerowanej) cenie. A co się dzieje w Polsce ?? Na stronce ultimy można przeczytać że z bliżej niewyjaśnionych przyczyn konsola będzie sprzedawana za 1950 zł !!!!!!!!! wacko.gif Dzwonie do Robsona - to samo - pani mówi że prawdopodobnie cena będzie ok 1900 zł i to nie tylko u nich ale w całej Polsce. wink.gif Heh no to się pytam czy nie wie że w Europie ma być za 400E czyli 1600 zl a ona mi na to że nie wie po ile będzie w innych krajach ale w Polsce będzie po około 1900 zł. Heh jestem ciekaw co to za zmowa czy spisek w każdym razie ktoś tutaj próbuje brutalnie sobie na nas zarobić wykorzystując nieciekawą sytuacje (braki konsol, brak oficjalnej dystrybucji). Rozumiem że na pewno znajdą się ludzie na całym świecie którzy będą próbowali tak trudno dostępny towar odsprzedać z zyskiem na eBay ale myślałem że sklepy będą miały na tyle uczciwości żeby tak bezwzględnie z nas nie zdzierać - no cóż chyba się myliłem. Wszystko się okaże ale coś czuje że nie kupie jednak nowej konsoli na początku grudnia bo chociaż dałbym rade tyle zapłacić to uważam to za oszustwo i złodziejstwo i nie będe tyle przepłacał za sprzet tylko dlatego że trudno go dostać. Mam jednak nadzieje że uda mi sie gdzieś znaleźć sklep który bedzie miał xboxa 360 w normalnej cenie - uważam że uczciwsze by było gdyby sklepy u nas też starały się wcisnąć ludziom od razu pare gier czy drugiego pada ale nie sprzedawanie gołej konsoli drożej o prawie 400 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
louzan
ninja.gif Ale to też nie jest tak że np. taki ROBSON czy ULTIMA mówią sobie dobra golimy za 2000zł olać to że gdzie indziej są po 1600zł my po tyle i już.Pamiętaj oficjalna cena to 400 euro ale :

1.Brak oficjalnego przdstawicieltwa czy też dystrybutora dla X-BOX-a 360 czyli co za tym idzie taki ROBSON musi kupić np. od X firmy powiedzmy za 400 euro 10 taki konsol teraz robson żeby mu się to zwróciło musi podbić cenę np. do 1700zł + koszty transportu itp. i juz mamy 1900zł wydaje mi się że nie masz co się napalać na kupno X-Boxa 360 w dniu premiery tylko odczekać jakis miesiąc może dwa i zobaczyć co się będzie działo na rodzimym rynku.

2.A tak poza tym na początku zawsze lipne tytuły wychodzą blink.gif

3.A wogól w tym kraju jest wszystko możliwe u mnie w Kauflandzie jest PSP za 1099zł samo PSP bz gier bez niczego

4.Więc nie żdziw się jak się okaże że 1900zł musisz wybulić za "trzystasześćdziesiątkę" beż twardziela i reszty sprzętu twisted.gif
neospiderman
No widzisz, polskie sklepy dobrze wiedzą że X360 na starcie jest dobrem mocno ekskluzywnym. Biorąc pod uwage relatywnie małą liczbę egzemplarzy na start myślą sobie że mogą nie źle sobie "przyciąć", wiec czego mieli by tego nie robić i tak im wszystkie egzemplarze zejdą w mgnieniu oka.
Nie kupisz ty znajdzie sie trzech [albo i więcej] innych napaleńców którzy bez zastanowienia wyłożą kaske.
erbol
Miałem czekać na PS3 ale chyba nie wytrzymam smile.gif Nowy X-Box będzie na pewno drogi, nie ma co ukrywać. Myślę, że 1999 na promocji w sklepie "nie dla idiotów" to minimum confused.gif poczekamy, zobaczymy...może jednak się mylę i będzie jakoś lepiej?? (nie ma to jak oszukiwanie samego siebie wink.gif )
ghost.
Looknijcie sobie na to:

http://cgi.ebay.com/Microsoft-Xbox-360-Pre...1QQcmdZViewItem

To sie dopiero nazywa drogo biggrin.gif

Update: Hmm... chyba już potaniał... w każdym razie, gdy wklejałem ten link, cena wynosiła 1100 $
raulos
ja kupuje od tego pana ze szczecina smile.gif do hurtowni jedzie 2 grudnia a 5 wysyla smile.gif http://www.xzone.pl/index.php?cPath=120 gry bedzie mial kolo 200zl
louzan
blink.gif Wiecie co?? A powie mi ktoś jakim cudem ktoś porobił takie fotki 360-tce, jak jej jeszcze nie ma w sprzedaży blink.gif

ninja.gif www.ultima.pl
Nie ma to jak POLSKA rzeczywistość twisted.gif

Premiera odbędzie sie około dnia 02.12.2005. Zamawiając już teraz, zapewniacie sobie Państwo pierwszeństwo w wysyłce.

Prosimy o UWAŻNE przeczytanie tej informacji!

W dniach 6-10 grudnia przyjedzie do nas pierwsza partia konsol Xbox 360 - wersja deluxe. Dostaniemy je w ilości ok. 30 sztuk. Cena jednak - mimo naszych staran - wyniesie 1950 zł. Wszystkie osoby które są chętne na konsolę w tej cenie proszone są o poinformowanie nas mailem, że wyrażają zgodę na taką cenę!

Będziemy czekać na takie informacje od Państwa do 21.11. Następnego dnia zostanie wysłana do Państwa informacja do którego dnia włącznie zostaną obsłużone zamówienia osób, które zgodziły się na wyższą cenę (kolejność liczona będzie według daty złożenienia zamówienia, a nie wysłania do nas potwierdzenia!) .

Uwaga! Osoby które nie odpiszą, że zgadzają się na wyższą cenę, nie bedą brane pod uwagę na tą pierwszą dostawę. Będzie to dla nas oznaczać, że chcą czekać na kolejne dostawy (bardzo możliwe, że w niższej cenie) - termin tych dostaw na razie jednak nie jest znany.

Przypominamy, że z zamówienia można również całkowicie zrezygnować pisząc do nas maila w tej sprawie, ale zaznaczamy, że z dostępnością tej konsoli w Polsce w grudniu będzie bardzo ciężko i całkowite wycofanie zamówienia = wypadnięciu z kolejki.

Nib przepraszają itp. A MOIM ZDANIEM JEST TO CZYSTE ZGARANIE MARKETINGOWE ze strony ultimy bo wiedzą że i tak sprzedadzą.X 360
Van Dall
Ja na nich leje sikiem prostym i spokojnie czekam miesiąc albo dwa.

Jeszcze się okaże że pierwsza seria wadliwa czy coś w tym stylu twisted.gif

Nie dam z siebie zedrzeć. W okolicy stycznia/lutego myśle że cena ustabilizuje się na poziomie 1600-1700 złotych.

A co do polskich sklepów - hamstwo i tyle mad.gif
t3xz
Dokładnie. Odrywam im głowę i sikam do szyi. Szkoda pieniędzy i czasu na pierwszą generację gier na nową platformę. Giery też nie tenges (oceny na zachodnich serwisach).
erbol
Popieram. nie ma się co od razu rzucać. Oni właśnie na to liczą - opchnąć jak najwięcej sztuk na samym początku (za DUUUUŻĄ kasiorkę) a po 2, 3 miesiącach ceny "nagle" spadną. Oczywiście wiadome, że nie do 600 zeta (a szkoda happy.gif ) ale na pewno będzie taniej niż zaraz po premierze. Czekam!
Jeszcze inna sprawa - tak naprawdę nikt chyba nie wie jak to będzie działało w realu (bo na filmikach i skrinach to wiadomo - wszystko ładnie pięknie). A jak się okarze, że pierwsze X-360 będą z jakimś "uszczerbkiem" i będą wybuchały po pięciu godzinach grania? wink.gif
Juchy
wszyscy mysla ze sprzedawac konosle to od tak sie sprzedaje
przywozisz z zagranicy i sprzedajesz a co z VATem?
jakby bylu u nas w hurtowniach to spoko ale kupno w UE nie jest juz takie proste...
jesli kots przesledzi jakie jest prawo podatkowe u nas to bedzie wiedzial skad sa ceny
oczywiscie szare strefy wszedzie istnieja i sporo jest osob co klada laske na urzedzie skarbowym
ale sklepy nie moga, wiec bledne jest okreslenie ze sklepy chca sie nachapac, raczej chca dzialac zgodnie z prawem podatkowym a to juz ustala rzad a nie kazdy sobie sam, wiec takie gadki ajk w tym temacie sa conajmniej smieszne i tylko pokazuja jaka jest znajomosc wasza prawa podatkowego....

PS
erbol i podobni, napiszcie na forum dokladne wyliczenia ile to te sklepy zarobia i o jakiej DUZEJ KASIORCE mowisz, bo gadac mzona duzo jak sie nie ma pojecia o czym sie gada....

PS.
jedynie aby moc sobie zakupic konsole w konkretnej kwocie to trzeba samemu sie pofatygowac za granice i kupic a nie zrzedzic...
RSX
ekzekli!!! tongue.gif chłop ma racje! Ja i tak dopiero po roku kupie zapewne, bo po co kupywać coś co moze okazać sie klapą?
Van Dall
@Juchy - powiedz mi dlaczego X-box (zwykły) nie jest u nas droższy niż w innych krajach o kilkaset złotych?

Myślisz że taka Ultima jedzie sobie za granicę i kupuje 30 sztuk 360-tki jako klient detaliczny? blink.gif

Dlaczego od początku cena była ustalona w Ultimie na 1699 - nie zdawali sobie sprawy z tych wszystkich dodatkowych opłat? NIE! Poprostu wyczuli okazje przy której można się 'nachapać'!

Moge sie założyć że w marcu cena już będzie jak w całej Europie...
Kenshin
Dokładnie , większość Polskich sklepów z grami to poprostu pospolici złodzieje którzy tylko szukaja okazji jak by tu podprowadzic jeszcze troszke hajsu z kieszeni klienta !! Jak by chociaz szanowna Ultima chciala powiedziec za co się płaci te +300 zł ??????????????????

ps. Juchy a co do podatku, my chyba jestesmy w UE ?? a tak pozatym jak wytlumaczysz to ze za powiedzmy 3 , 4 miechy konsola spadnie do ceny ktora jest taka sama jak w innych krajach UE , nagle ni z tego ni owego podatek zmalał ?? .
szeni
Zobaczymy, co będzie za 3, 4 miechy. Póki co JA skłaniam się do tezy, jakoby Ultima nie mogła zejść niżej - bo niby gdzie mają te konsole kupować? W M$? Żeby kupować je po niższych cenach, pewnie muszą mieć specjalne umowy z Microsoftem właśnie (co też pewnie nie jest darmowe).
Maiden
U hurtwowników.
Tam gdzie zamówilem mam gwarancje dostania konsolki 4 grudnia za 1599.
klausa
Czyli? Podziel się z nami. Proszę tongue.gif?
Jonny2003
Ja tam zawsze kupowałem na giełdzie konsole i ZAWSZE było taniej niż w sklepach a napewno dużo taniej niż w ultimie.Zawsze się można z gościem dogadać,oni jeżdżą często za granicę i szmuglują i mają tanio.Od szwabów np lub z Anglii.A nie dawać zarobić polskim wyciągaczom kasy czyli sklepom ,a zwłaszcza największemu i najbardziej przereklamowanemu -ultimie
Xardas
Ja bym proponował dla sklepów które teraz wykorzystują sytuacje że drugiego Xa jest teraz ciężko dostać i podnoszą ceny, mały bojkot ich produktów w przyszłości. Na przykład olać Ultime jak już x360 i gry na niego będą wszędzie dostępne.

Oni olewają teraz nas, bo wiedzą że i tak kupimy, ale w przyszłości już taka Ultima niekoniecznie musi zarobić na grach i akcesoriach. Ja przynajmniej u nich nic nie kupię.
maniax
QUOTE(Xardas @ 23 11 2005, 09:31) *

Ja bym proponował dla sklepów które teraz wykorzystują sytuacje że drugiego Xa jest teraz ciężko dostać i podnoszą ceny, mały bojkot ich produktów w przyszłości. Na przykład olać Ultime jak już x360 i gry na niego będą wszędzie dostępne.

Oni olewają teraz nas, bo wiedzą że i tak kupimy, ale w przyszłości już taka Ultima niekoniecznie musi zarobić na grach i akcesoriach. Ja przynajmniej u nich nic nie kupię.

Popieram
dragu
Brednie jakieś. Droga będzie pierwsza partia. Chyba w tym info z ultimy o tym pisze. W PE było napisane, że Microsoft nie wyrabia z produkcją, więc kłaniają się zwykłe prawa rynkowe - popyt i tak będzie. Cena wyższa, ale wątpię, żeby ultima na tych 30 laugh.gif konsolach zbiła wielkie kokosy. Mało konsol będzie w europie, sprzedawcy detaliczni mało dostaną, co winduje cenę pierwszej partii.
MichAelis
no oczywiscie ze tak, wystarczy sobie przypomniec zeszloroczne cyrki z GTA SA w Polsce, na allegro ceny dochodzili do 279 zł xD zwykle prawa rynku, czegos nie ma to jest drogie
Kenshin
Jestem za ale wiecie ze to i tak nic nie da , tak juz mentalność naszych rodzimych dostarczycieli gier .
Diabeu
przejmujesz się nimi?
wu
sklepy sklepami... skumajcie kolesia... jak zobaczyłem to myslalem że padnę blink.gif

KLIK
Van Dall
Buahahahahhaha hahaha.gif

Konsola NTSC za 4k i jeszcze 3 tygodnie czekania rolleyes.gif
dee
Śmiać to się można nie z kolesia sprzedającego,ale ewentualnie z jakiegoś łośka,który zalicytuje.
Piechol_Jr
"Proszę Pana
Będziemy dzwonić jak tylko otrzymamy xboxy
niestety musimy podnieść cenę ponieważ znacznie wzrosła nam cena zakupu.
Nie wiemy dokładnie ale cena będzie się kształtować na pewno poniżej 2000zł
proszę w najbliższym czasie spodziewać się dokładnych informacji na telefon.
2 grudnia jest datą premiery."

Takiego maila otrzymałem od kolesia ze Świata Gier. Akurat dobrze sie składa że nie zamówiłem 2 gier, tylko jedną i przez to reaz mimo podwyżki ceny mam kase na nowego Xbox'a.

Pozdro.
Van Dall
QUOTE(Piechol_Jr @ 25 11 2005, 17:01) *

"Proszę Pana
Będziemy dzwonić jak tylko otrzymamy xboxy
niestety musimy podnieść cenę ponieważ znacznie wzrosła nam cena zakupu.
Nie wiemy dokładnie ale cena będzie się kształtować na pewno poniżej 2000zł
proszę w najbliższym czasie spodziewać się dokładnych informacji na telefon.
2 grudnia jest datą premiery."

Takiego maila otrzymałem od kolesia ze Świata Gier. Akurat dobrze sie składa że nie zamówiłem 2 gier, tylko jedną i przez to reaz mimo podwyżki ceny mam kase na nowego Xbox'a.

Pozdro.

Naprawde nie sądzisz że lepiej poczekać na drugą dostawę? 300/400 złotych piechotą nie chodzi... blush.gif

PS: Naszą aukcje usuneli z Allegro... Szkoda sad.gif wink.gif
Piechol_Jr
A kiedy będzie ta "druga dostawa"? Bo jeżeli po Gwiazdce to odpada totalnie. I w ogóle to dlaczego druga dostawa ma być tańsza od pierwszej? Kto powiedział, że nie będzie kosztować tyle samo?
Van Dall
No przed gwiazdką to chyba jesteś skazany na łaske wyzyskiwaczy z naszych sklepów...

W okolicy nowego roku cena powinna sie ustabilizować na 'europejskim' poziomie ale jak niemożesz czekać to panowie ze Świata Gier więcej zarobią.
Piechol_Jr
Mówi się trudno. Ale trzeba być czasami "dobrym człowiekiem" i dać ludziom zarobić. "Dobry" znaczy czasami "naiwny". Ale w moim przypadku jest to tylko i wyłącznie powód "czasowy". To pozostaje tylko zbierać kase na Obliviona.
Guts
QUOTE(Piechol_Jr @ 25 11 2005, 17:47) *

Mówi się trudno. Ale trzeba być czasami "dobrym człowiekiem" i dać ludziom zarobić. "Dobry" znaczy czasami "naiwny". Ale w moim przypadku jest to tylko i wyłącznie powód "czasowy". To pozostaje tylko zbierać kase na Obliviona.

Nie lepiej poczekac pare miechow na nowsze modele (juz bez wad), ktore bede do tego tansze ?
Co do Obliviona to w kwietniu dopiero premiera.
Piechol_Jr
QUOTE(Guts @ 25 11 2005, 18:04) *

Nie lepiej poczekac pare miechow na nowsze modele (juz bez wad), ktore bede do tego tansze ?

Jak pisałem już wyżej nie mogę czekać tych paru miechów. A poza tym, to nie przypuszczam, żeby ta partia Xbox'ów miała jakieś wady, a przynajmniej, że te wady zostaną wyeliminowane w przeciągu paru miesięcy.

Pozdrawiam.
Forebode
QUOTE(Piechol_Jr @ 25 11 2005, 20:11) *

QUOTE(Guts @ 25 11 2005, 18:04) *

Jak pisałem już wyżej nie mogę czekać tych paru miechów. A poza tym, to nie przypuszczam, żeby ta partia Xbox'ów miała jakieś wady, a przynajmniej, że te wady zostaną wyeliminowane w przeciągu paru miesięcy.

Pozdrawiam.

no narazie wykryta zostala wada przegrzewania sie. Robia sie wtedy takie pasy na ekranie. Podobno wina grzania sie dysku twardego... Na wp.pl o tym czytalem, ale glosno o tym na zagranicznych forach.
klausa
NIE! To się przegrzewa zasilacz u hamburgerów ktorzy wciskają go w jakieś kąty gdzie nie ma cyrkulacji powietrza.
Kenshin
Ja 360 kupuje dopiero w marcu (sprawie sobie prezent niespodzianke smile.gif ) albo ale to juz ostatecznie termin czerwiec/lipiec smile.gif)

i tanszy bedzie wink.gif
nWo
360 nie jest warte 1900 zeta, tylko 1100. Dzis X kosztuje cos okolo 700 zł a jego cena na początku tez kształtowała sie ponad 1200. Napewno tylko idjota wyda na te konsole tyle szmalu. Warto poczekać az sytuacja sie uspokoii a ceny spadną. Dlugo bedziemy czekac ale bedzie warto. Ja nie mam zamiaru pakowac w ten sprzet taką kase zwłaszcza ze nie jest on jej wart, podobnie z PS3. Sprzet sony na wejsciu bedzie wart 1500 a jaka bedzie jego sugerowana cena ? Cos okolo 2500 wiec 1000 zł róznicy.

Tyle własnie tracą niecierpliwi, a co zyskują przez wydanie dodatkowego 1000 zeta ? Kolejne głupie doświadczenie w ich zyciu. icon_twisted.gif Pisze to bo jestem cierpliwy, naprawde jestem i poczekam na te konsole az obie bedą w europie. CZyto znaczy ze nie zagram w gry które pojawia sie wraz z konsolą ? Bzdura, zagram od razu w wiecej gier. Taniej, łatwiej i przyjemniej.

Cierpliwosci ludzie, cierpliwosci excl.gif
Juchy
QUOTE(Van Dall @ 22 11 2005, 19:27) *

@Juchy - powiedz mi dlaczego X-box (zwykły) nie jest u nas droższy niż w innych krajach o kilkaset złotych?

zaraz podliczymy, powiedzmy ze xbox1 w niemczech najtaniej po 140E (4zł-1E) = 560zl
u nas ile ksoztuje? ja widzialem w empiku i chyba w tesco w polszy po jakies 800zl (to ponad 40% marzy)
no dobra znizmy sie to takich co kitraja przez granice, wiec ile 650zł?
ok jak ktos ma kalkulator to mu wyjdzie ze zarobek tych to ponad 16%

policzmy teraz X360 w niemczech cena za tego wypasionego 400E czyli 1600zl
idac sladem naszego poprzednika EMPIK itp. narzut 40% to mamy 2240zł
idac sladem ultimy 1950 to ok 22% narzutu
idac sladami szmuglerow twierdza ze po 1700zl beda dostepne to 6% marzy

i gdzie widzisz ze nowy Xbox 360 ma wyżylowana cene i jest drozszy w stosunku do innych kosnol??
kazdy sklep ma marze procentowa co jest logiczne...

Myślisz że taka Ultima jedzie sobie za granicę i kupuje 30 sztuk 360-tki jako klient detaliczny? blink.gif

nie zupelnie tak mysle ale prosto z hurtowni np niemeickiej by nie wzial, hurtownie nakladaja umowy na limity, czyli skazuja zamawiajacego na to ze podpisuje umowe ze np. co miesiac bierze 100szt. czy tego chce czy nie, tak bylo na X1 napewno, kto nie wierzy niech sobei jedzie do niemeic i spojrzy czy oprocz duzych supermarketow z elektronika czy jakis mega kosnolowych sklepow Xy sa dostepne, czyli np w jakims sklepiku tak jak u nas sklepiki komputerowe na zasadzie zamawiasz jutro przywoza z hurtowni, takich rzeczy tam nie ma bo takie skelpy nie maja wejsca do takiego towaru, kto nie wierzy to niech sprobuje zamowic w hurtowni niemeickiej Xa to sie przekona jak jeszcze nie wie...
co do ultimy raczej bierze ze sklepu lub jakis posrednik nie z hurtowni (chyba ze z innego kraju UE tego nie wiem) ale kto im da teraz upust jak jest deficyt?
wiadomo ze hurtowo moga cene troche dostac korzystniejsza ale nie teraz (napewno liczyli na to (w co troche watpie, raczej totylko reklama ta cena) ale sie przeliczyli przez co cene musieli podniesc)

Dlaczego od początku cena była ustalona w Ultimie na 1699 - nie zdawali sobie sprawy z tych wszystkich dodatkowych opłat? NIE! Poprostu wyczuli okazje przy której można się 'nachapać'!

po pierwsze to reklama i sciagniecie klienta, jakby dali cene odrazu 1950zl a bys w innym zobaczyl ze niby jest za te 1699zl to co bys pchal sie do ultimy?? to oczywiste, ja widzialem ceny nawet po 1599zl ale to wszystko fikcja i kto ma olej w glowie to wie o co chosi...

a napewno nachapac sie tez chca, bo to normalne, ciekaw jestem jakbys Ty prowadzil sklep smile.gif, rozdawal bys za darmo smile.gif albo wozil za free ku uciesze ogolu... czekamy na to, sam skorzystam smile.gif

Moge sie założyć że w marcu cena już będzie jak w całej Europie...

nigdy cena nie bedzie jak w calej europie bo na Xa nigdy tak nie bylo ze w UE xbox 140E czyli 560zl i u nas tez 560zl. chyba ze si emyle to mi zademonstruj gdzi eu nas jest xbox1 w cenie europejskiej to sam kupie bo po co mam jezdzic do niemeic...

cena bedzie oscylowac w granicach 1700zl

PS.
mowa cialge o wersji wypas premium...
Juchy
QUOTE(Kenshin @ 22 11 2005, 19:33) *

ps. Juchy a co do podatku, my chyba jestesmy w UE ?? a tak pozatym jak wytlumaczysz to ze za powiedzmy 3 , 4 miechy konsola spadnie do ceny ktora jest taka sama jak w innych krajach UE , nagle ni z tego ni owego podatek zmalał ?? .

u nas podatek vat to 22% jabys nie wiedzial
a np. w niemczech 16%
przywozac do nas towar z UE z niemeic kupujesz za cene netto ale doliczasz 22% do cen wiec reasumujac i tak jest konsola drozsza niz w innyhc krajach wspolnoty gdzi ejest poprostu nizszy vat

wiec przy kwocie w niemczech za Xa 1600zl u nas musi byc 1640zl, przywoz tez za darmo nie jest wiec powiedzmy niech taki zwykly sklepik ma xy po 1660zl to po ile sprzeda? 1700zl i bedzi emial 40zl zarobku z zainwestowanego 1660zl WOW (oczywiscie mowa jest jesli kupuje w sklepie niemieckim na fakture)
oczywiscie dalej twierdze ze zwykly polski sklep nie da rady kupic Xa w prawdziwej niemeickiej hurtowni jedynie mzoe kombinowac przez posrednikow, oczywiscie bedzie taniej niz kupi w sklepie ale cudow sie ine moze spodziewac...

pomijam tu kwestie tych co sprzedaja bez waty kitrajac jako osoba prywatna....

dalej twierdze ze Xbox 1 nie jest u nas w cenie takiej samej jak w UE i dalej twierdze ze X360 tez nie bedzie

PS.
nalezy dodac tez ze u nas pojawiajace sie Xboxy sa najczesciej z wyprzedazy w promocyjnych cenach stad nieraz tak niskie ceny, ale napewno nie sa takie jak w UE bo byly kupione w takiej cenie jak w innych krajach a u nas doliczne sa koszta przywozu i marza....

PS.2.
i jeszcze maly cytat co sie dzieje w USA z cenami zeby narzekajacy nie pisali ze nasi to zlodzieje a reszta to to zlote duszyczki dzialajacy charytatywanie:

" Kiedy na rynku brakuje towaru, ktoś kto go posiada może dyktować cenę. Na nowej konsoli Microsoftu można zarobić w sieci 200, 300, 400 dolarów. To możliwe dzięki aukcjom internetowym, które niemal trzeszczą w szwach dzięki ofertom obejmującym nowe zabawki Microsoftu, wprowadzone do sprzedaży na rynku amerykańskim 22 listopada. Serwis CNET wspomina o „kokosach” jakie niektórzy sprzedający robią na nowych zabawkach. Sprzęt kosztujący w detalu niecałe 400 dolarów na aukcjach znajduje nabywców za cenę dużo wyższą. Co skłania amatorów zabawki do zakupów? W niektórych sklepach konsol już nie ma. O fakcie tym informowali już m.in. przedstawiciele wielkich sieci jak Target czy BestBuy.

Największy portal aukcyjny, eBay, w 36 godzin po oficjalnym rozpoczęciu sprzedaży zabawki informował o tysiącach aukcji poświęconych nowości MS. Przedstawiciele serwisu potwierdzili, że już w środowe wczesne popołudnie niemal 7,7 tys. Xboksów 360 zostało sprzedanych za pośrednictwem ich stron za ceny średnio wynoszące 786 dolarów.

CNET wspomina też o „ekstremalnych” aukcjach, w których oferujący zabawkę internauci delikatnie mówiąc przesadzili. Jedna z konsol została bowiem wystawiona z opcją „kup teraz” ustawioną na 2500 dolarów. Podobno nie znalazł się kupiec smile.gif.
Źródło: CNET"
^BlaZzin^DMC
Co wy sie tak podniecacie tym Xboxem 360 ?.Nic specjalnego.Póki co jedyny warte uwagi tytuły to Kameo i Condemned,PGR3.Ja tam wole zaczekać aż wyjdzie Gears of War który przynajmniej pokazuje w pewnym stopniu potencjał tej konsoli.

A jak ktoś już mówił 400 zł drogą nie chodzi.Szkoda sie napalać na coś co i tak póki co nie jest warte swojej ceny.
YETI
QUOTE(^BlaZzin^DMC @ 28 11 2005, 13:59) *

A jak ktoś już mówił 400 zł drogą nie chodzi.Szkoda sie napalać na coś co i tak póki co nie jest warte swojej ceny.

Popiera
Za jakis czas cena konsoli jak i gier (allegro) spadnie, wiec lepiej sie wstrzmac te dwa, trzy miesiace (no i te roznego rodzaju problemy z X360, pewnie w nastepnych partaich konsol problemu nie bedzie)
Podobno w Stanach X360 mozna znalesc bez problemu na sklepowych półkach.
Juchy
QUOTE(^BlaZzin^DMC @ 28 11 2005, 11:59) *

jak nie jest warte jak specjalisci obliczyli ze M$ znow doplaca do produkcji bo za wersje premium wyszlo ze ksozt wyprodukowania tego to ponad 500$ a sprzedaja za 400$ i jak zwykle BILL liczy na to ze zarobi na grach i to dopiero cos kolo 2007r bedzie przynosilo zyski dodatne, narazie jedzie na minusie....

a co so samego X360 to z tego co ludziska pisza ze np. na 6 zakupionych konsol premium przez grupe osob (koledzy) tylko jedna okazala sie bez zadnej wady a tak kazda miala jakas wade, m.in. nie chodzacy HDD...

wiec to czy jest warta konsola swoich pieniedzy to napewno tak ale nie warta jest teraz uwagi poki nie wyeliminuja bledow, w polszy warunki znamy, jesli dostaneimy wadliwy produkt to gdzie pozniej z tym bedziemy jezdzic by uzyskac gware czy tez zwrot na inna konsole? oczywisice zakup w pewnych sklepach nam to zagwarantuje, tylko znow czekania bedzie na relaizacje gwarancji i mysle ze nawet to mzo epotrwac kolo meisiaca jak nie dluzej

ja tam czekam dalej....
Diabeu
podobno? a z drugiej strony jest info że MS przygotował za mało sztuk i to samo może być w EU podczas premiery systemu

patrząc jak ludzie się napalili na xO i jakie ceny on łapie na ebay'u to realniejsza jest druga opcja

ja czekam do przełomu luty/marzec
Arek_
Boże! Złodzieje!!! Pozabijać ich! biggrin.gif
Ależ się znacie na gospodarce, niczym premier Marcinkiewicz, który myśli, że się stacje beznzynowe zmówiły. A tu się zmówiła Ulitma z Robsonem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif BIG LOL.
Po prostu towaru brak i wszyscy muszą płacić drożej, bo po co sprzedać taniej hurtownikowi jak można to pchnąć w detalu?
A co do twórcy tematu, to jedź do Niemiec to kupisz tanio, jak trafisz biggrin.gif
A do innych jakby tych wstrętnych złodziei jak Ultima wytłuc to dopiero byłoby tanio. Naprawdę, chleb by kosztował z 50 gr, mydło ze 4 razy taniej, a kawa to i 60x, a że po torebkę kawusi trzeba by się udać do plantatora do Brazylii płacąc parę groszy za bilet to...
Jakim
Polecam Obczaić:
X360
Jędrek
Ciekawe jaka cena bedzie na koncu aukcji ;]
konrado0905
zostaly 2 tygodnie to napewno osiagnie 2000. bedzie sie tego wiecej pojawialo po 2 grudnia
klausa
Nie kupię swojej maszynki otworzonej, co to to nie.
Jędrek
Tez lubie czuc zapach nowej konsoli. Ale jezeli chcesz kupic konsole przed swietami to raczej nie masz wyboru wink.gif Bo ta cena bedzie chyba najbardziej rozsadna z tych wszystkich.

BTW. Ktos zamawial na xzone.pl ? Trzeba robic jakas przedplate ? Pisalem do nich i cena konsoli na 99% ma sie nie zmienic i sam nie wiem czy w to wierzyc ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.