Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Test X360 w PE#101
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
RosTo
Już za kilka dni chłopaki z redakcji dostaną w swoje łapki świeżutką, pachnącą (i wilgotną?) 360-kę. Wiem, że w Waszych głowach kłębi się tysiące pytań i wątpliwości. W związku z tym ogłaszam, co następuje:
- piszcie, co Waszym zdaniem zgredzi mają sprawdzić i na co zwrócić szczególną uwagę,
- niech jedna osoba przedstawi max. 3 propozycje (unikajcie powtórek),
- nie krępujcie się: nawet najgłupsze pytanie jest lepsze niż żadne.

Czas - do końca piątku. Później pozbieram wszystko do kupy i podeślę Ścierusowi. Chcieli żeby czytelnicy współtworzyli PE? - no to pokażcie na co Was stać.

Do dzieła!!!
Apollo302
1 Interesuja mnie gry,szczegolnie te z xboxa dopalone na 360tce(halo rulezz) 2 Przydaloby sie zebyscie porownali rozne tryby graficzne np 720i porownac do np 720p itp 3 No i roznica w grafice miedzy starym a nowym czy rzeczywiscie tak mocno rzuca sie w oczy....
klausa
Mnie by interesowało, jak się spisują pady MadCatza na ten przykład. Jak bardzo to pudło jest głośne.
raulos
sprawdzic jak to wyglada na normalnych tv , sprawdzic czy pes5 z x1 bezproblemowo chodzi ,i jak wyglada na x360 , waze dla mnie jest ilosc godzin single player condemed , call of duty 2 ,PDZ wszytich tego typu gier
YETI
Niech napisza jaka róznica jest pomiedzy odpaleniem gry na zwykłym TVa a odbiornikiem zdolnym wyswietliac gry w HDTV.
Bo z tego co czytalem na zachodnich servisach to gry na zwykłym TV wygladaja troche lepiej niz tytuły na pierwszego X-Boxa 0_o (lekka załamka)

PS. Condemed jest krotki, cos około 8-9 godzin.
Paczek
Zeby sprawdzili czy grzeje sie konsola, jak live na niej chodzi i czy na kablu VGA ma sie jakosc HDTV
t3xz
Niech napiszą czy jest SENS wydawania 1600 zeta na rzecz, która dopiero nabierze wartości wraz z premierą HALO3.
Baraba
Ja tam na horyzoncie zauważam szybszy "sens" a mianowicie oblivion cool.gif
konrado0905
niech napisza jak wspulpracuje z PSP, jakie maja gry, i na ile starczaja te gry w single.
Aem
Interesuje mnie porównanie wielkosci konsol: mianowicie X360 obok starego X'a, PS2 i GaCka, a takze porównanie wielkosci padów bylo by fajne.
Van Dall
- głośność
- wielkość
- jakość wykonania
- ergonomia pada
- jak to wszystko wygląda na zwykłym TV, HDTV i monitorze CRT

no i oczywiście - GRY! twisted.gif
Pchela
Mnie interesuje ten zasilacz, mogą coś o nim skrobnąć,
no i wg mnie bardzo ważne jak sprawują się nowe tigery nad spustami ?
Faustus
Ja bym chciał, aby napisali jak wyglądają gry podłączone do monitora komputerowego (podobno się da).
Wolny
opiszcie dokładnie prace dashboardu,opiszcie premiere na wszystkich kontynentach,liczbe sprzedanych konsol i co na to sony,nintendo .Może tabelka z zaletami i wadami konsoli?No i oczywiście recki gier.
C1REX
Jak się gra w bijatyki na tych padach. Jak gry chodzą na hdtv. Jakie dodatkowe funkcje, poza graniem oferuje konsola (mp3, dvd, divx). Jak jest z emulacją gier z x-a. Jakie jest DOA4
Maiden
Niech koniecznie podepną ixa360 pod monitor lcd 1024x1280 kablami MS i Madcatza smile.gif. Jaki jest effekt ?
wortigern
QUOTE(@-t M@iden @ 22 11 2005, 20:26) *

Niech koniecznie podepną ixa360 pod monitor lcd 1024x1280 kablami MS i Madcatza smile.gif. Jaki jest effekt ?

Popieram ! Mnie tez to bardzo interesuje bo mam lcd 17

PS. Kiedy wyjdzie ten numer ?
orpelek
PS. Kiedy wyjdzie ten numer ?

17.12.2005
szeni
1. Nie będę oryginalny - jak gry wyglądają na zwykłych telewizorach i monitorach (w sumie to pierwszy raz o tym słyszę). Najlepiej te same gry oczywiście.

2. Jak wygladąją gry z Xa puszczone na nowym sprzęcie.

3. Jak ma się sprawa z XLive! (o ile będzie już aktywny) - wiecie, te społeczności jakieś, takie coś.
Baraba
A ja jestem niezwykle ciekawy jaka jest podatnośc sprzętu na upadki np: z metrowego biureczka cool.gif
palo
zwykły tv, hdtv no i monitory, zarówno LCD jak i te starsze, dokładny opis, jak to działa, wygląda

współpraca z psp i ipodem na czym polega
C1REX
QUOTE(Baraba @ 22 11 2005, 19:34) *

A ja jestem niezwykle ciekawy jaka jest podatnośc sprzętu na upadki np: z metrowego biureczka cool.gif

To sprawdzą pewnie na samym początku. Jeszcze zanim przetestują gry, sprawdzą ile częsci odpada po upadku z różnych wysokości.
bolo1lolo
* taa, wyglad gier na "zwyklym" tv - bez tego nawet nie wypuszczajcie numeru do druku wink.gif

*glosnosc konsoli/zasilacza

*Wasze wrazenie na jakim poziomie stoi grafika w grach startowych (np. w porownaniu z najnowzyni PCtowymi grami na max detalach)

*jezeli bedziecie mieli Q4 pograjcie chwilke, bo slyszalem ze przycina na kochanym iksie360 (!!??)

*interesuje mnie tez opinia o jakosci materialow uzytych do produkcji pudla/pada (a swoja droga - pad jest białawy, wiec obawiam sie ze po miesiacu grania, w miejscach najczesciej trzymanych, moze zmienic kolor na bezowo-zolto-brudny - tak jak moja klawiatura confused.gif )

*czy po tygodniu grania 24na dobe (bo pewnie redakcja nie da chwili wytchnienia maszynce ;p wink.gif ) bedzie gorąco (pudlo/zasilacz)

*obszerny foto-reportaz o tym w jakiej pozycji konsola lepiej sie prezentuje pod tv wink.gif

troche tego (wiem RosTo, ze mialy byc 3 propozycje wink.gif ), ale przynajmniej nie bede zalowal puzniej ze czegos mi zabraklo w teście hyh.gif

pzdr!
walek
QUOTE(bolo1lolo @ 23 11 2005, 16:39) *

*Wasze wrazenie na jakim poziomie stoi grafika w grach startowych (np. w porownaniu z najnowzyni PCtowymi grami na max detalach)

XBox360'owy Call of Duty 2 w porownaniu z PC-owa wersja wyglada, wedlug mojego skromnego zdania, nieco lepiej. Ostre jak zyleta tekstury, rozlegle tereny, interaktywne otoczenie naprawde robia wrazenie, choc to nie to na co sie nastawilem. Jesli oczekujesz grafy porowanywalnej z ta jaka oferuja filmiki Killzone2 czy MGS4, to mocno sie rozczarujesz. Gdyby ktos mi powiedzial, ze to nowa jakosc, z miejsca bym go spoliczkowa. Ja jednka pocieszam sie faktem, ze to startowe tytuly, poczatek tego co ma nastapic, bo tak naparwde czas next-genowej ery rozpocznie sie wraz z premiera PS3. Czesc

Ps. To samo mohe powiedziec o King KOngu
nnash
Witam

1. Prosiłbym o dokładne omówienie jak to jest z ładowaniem pada bezprzewodowego, czy koniecznie trzeba coś dokupować, czy też daje się pograć korzystając ze standartowego wyposażenia i można nie ponosić dodatkowych kosztów. Może jednak w waszym odczuciu wskazane jest przygotowanie się na dodatkowe koszty
osprzętu nawet przy wersji Delux - jeśli tak to jakie to będą.
2. Jakie jest pierwsze wrażenie z różnic w grafice, fizyce uruchamianych gier w porównaniu z Xboxem.
3. Czy w waszym odczuciu potencjał X360 jest na tyle duży, aby przyszłe gry były pełnoprawnymi next-genami na jakie oczekuje wielu graczy.
klausa
Ad. 1 ja ci mogę odpowiedzieć.
Z allegro łykasz baterie-które-można-ładować czyli akumulatorki, do tego ładowara, i jeden komplet siedzi w padziku, a drugi się ładuje i grasz do woli. koszta to circle about ~50 zł.
klausa
BŁAGAM wręcz o porównanie kabla VGA MSu i MadCatza.
Frank Jaeger
QUOTE(klausa @ 23 11 2005, 21:11) *

Z allegro łykasz baterie-które-można-ładować czyli akumulatorki, do tego ładowara, i jeden komplet siedzi w padziku, a drugi się ładuje i grasz do woli. koszta to circle about ~50 zł.

Tylko po co, jak dokładasz 40zł i masz play & charge kit.. i nie pierd.oli.sz się z jakimiś ładowarkami, tylko podłączasz pada do usb kabelkiem, jak już wysiada i loozik..
klausa
Ale w wypadku dwóch padów to jest 180 zł, a używając bateri 70.
RosTo
QUOTE(Frank Jaeger @ 24 11 2005, 22:07) *

QUOTE(klausa @ 23 11 2005, 21:11) *

Tylko po co, jak dokładasz 40zł i masz play & charge kit.. i nie pierd.oli.sz się z jakimiś ładowarkami, tylko podłączasz pada do usb kabelkiem, jak już wysiada i loozik..

Moim zdaniem nie po to inwestuje się w bezprzewodowego pada, żeby potem znów na parę godzin "przywiązywać" się kablem do konsoli. Poza tym zwykła ładowarka to urządzenie zdecydowanie bardziej uniwersalne.

I mała prośba - wracajmy do tematu.
TomisH
Jak się z tym wyrobią na #101 to szacunek.
klausa
O, jeszcze jedno. Sprawdźcie działanie kart Wi-Fi third party (D-Linki, Linksysy i inne). W sensie czy działają, czy trzeba wykładać dla tych ździerców $99?
Dante
Może dokładny test tych super funkcji konsoli i jak się ma sprawa z tymi wymiennymi panelami i jak głosno sprzęt pracuje
Shinji-kun
ja chcialbym zobaczyc bebechy konsoli tongue.gif jak ma sie sprawa z dzwiekiem przestrzennym w grach.
Van Dall
Czy to prawda i czy będzie to miało miejsce w europejskiej wersji konsoli że w pozycji leżącej rysuje płyty (PePeP założył o tym temat - już zamknięty)?
Matrox
Najbardziej interesuje mnie:
-Dziwek przestrzenny
-Porownanie HDTV z normalnym TV
-Test dzialania Xboxa 360 z monitorami LCD
Apoc
Ja bym byl za tym i pewnie nie jestem sam...byscie zrobili krotki filmik (moze byc bez komentarza) tak jak to bylo w przypadku nintendo DS i zapodali go na stronie co to kazdy moglby se go obcykac smile.gif
tehehe
Po pierwsze - czesc! To moj pierwszy post na tym forumi wypadaloby sie przywitac cool.gif
Co do rzeczy, ktore powinny (jak dla mnie smile.gif ) sie znalezc w tescie xboxa 360:
- sprawdzenie, jak sie ma jakosc obrazu na monitorze lcd 17' (4:3 1280x1024 natywnie - mysle ze to bardzo popularny typ monitora) poprzez kabel vga microsoftu/3rd party - interesuje mnie tylko jedna rzecz: czy obraz jest wyswietlany w 1280x720 z dwoma czarnymi pasami na dole i na gorze obrazu( bylo by idealnie! cool.gif - zadnej interpolacji czy rozciagania obrazu);
- test pgr3, condemned, perfect dark zero i kameo;
- maly test xbox live i kart wifi 3rd party (zwyklych pecetowek na usb biggrin.gif )
- osobiscie mam dosc dobre sluchawki i nie planuje zakupu 5.1 bo nie mam miejsca w akademiku (ani kasy, ale to szczegol biggrin.gif ) wiec jestem ciekaw czy xbox360 ma jakies wsparcie dla grania na sluchawkach (np dolby headphone cool.gif - nie sadze, aby tak bylo bo inaczej by trabili o tym, no ale kto pyta nie bladzi)
- male info o glosnosci konsoli i jej nagrzewaniu sie (zasilacza tez), bo ludzie sie skarza ze gorace sa cholerniki cool.gif

To tyle, jak mi cos do glowy przyjdzie to dopisze.
Pozdro,
tehehe
raulos
ze tak spytam kiedy pojawi sie ten numer i ile bedzie kosztowal ?
klausa
17tego, 7.99
Apoc
Fajnie by bylo gdyby wielce szanowni redaktorzy zamiescili swoje wraznie z testowania konsoli na forum troche wczensiej co by niektorzy co planuja zakup nie musisleli czekac do 17...zapasy sie do tego czasu skoncza...
rav16
Fotorelacja.
Odbiór X'a z lotniska xD
Przewożenie konsolki, ochrona zapewniona przez wojsko xD
Odpalanie konsoli wraz z saperami (może być bomba, dbajmy o dobro naszych zgredów) xD
Szpilanie w NFS MW, RR6 i PGR3 smile.gif
konrado0905
i Kameo
cronosik
Komeo hahaha.gif

No nic to ja tez wtrace swoje 3 grosze smile.gif
- Porownanie HDTV z SDTV
- zasieg pada
- czy dzialaja inne WIFI na USB
- Marketplace
- no i jak najwiecej gierek
KILu
QUOTE(shinji16 @ 26 11 2005, 11:26) *

ja chcialbym zobaczyc bebechy konsoli tongue.gif

Zobaczę, co da się zrobić... smile.gif
raVen20
Ja bardzo chcę wiedzieć.
Posiadam monitor LCD Philips!
Jak będą wyglądały gry na nim. I czy będą wyglądały dużo gorzej niz na tv z hdtv

Pozdrawiam
bolo1lolo
QUOTE(KILu @ 2 12 2005, 00:04) *

QUOTE(shinji16 @ 26 11 2005, 11:26) *

ja chcialbym zobaczyc bebechy konsoli tongue.gif

Zobaczę, co da się zrobić... smile.gif

bebechy konsoli, nie ma sprawy => BEBECHY. Po co marnowac miejsce w gazetce icon_twisted.gif
Mithos
W Wawie moze bedziemy miec juz jutro (albo w sobote) jakies konsole, wiec moze uda mi sie cos napiac + zamiescic fotki. Aczkolwiek ja do redakcji nie naleze, wiec nie wiem czy sie lapie na relacjonowanie smile.gif

W kazdym razie lokalny Saturn gry juz sprzedaje. Jest min NFS na X360 w cenie 249zl.
tehehe
Drogo, na allegro chodzily chyba po 219, czyli poza pewnie gdzies po 200 stowki.
WEZU
Mnie ciekawi czy da się połączyć xboxa z xboxem360 i grać sieciówke.
(w gry na xboxa oczywiście)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.