Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Test X360 w PE#101
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Matrox
O sponsoring PSXE przez SONY to ich nie podejrzewam, bez przesady ;] Moim zdaniem poprostu pisali te opinie zanim emocje opadly, oraz ocenili konsole z perspektywy gier ktore sa teraz czyli pelne bugow (PDZ faktycznie pod tym wzgledem rzadzi smile.gif ) i robione na szybko (chociaz tego " smierdzi PC" nadal nie rozumiem...). wyjdzie Oblivion, GR i pare innych gier to zmienia zdanie ;] (przynajmniej tak mi sie wydaje)
Xardas
"O ku.rwa, nie mogę...

Hyyy! I co teraz? Odkryłeś spisek na miarę... Sam nie wiem czego. Wszystko już jasne, oni robią to celowo! Po co? A nie wiadomo, ale robią!

Nie, no ja tu kiedyś ocipieję... "

Napisz mi teraz gdzie jest choć jedno słowo o sponsoringu, proszę. Jak w ogóle doszłeś do takich wniosków, opisz logike twojego rozumowania.

Napisałem że w pse platforma Sony (czasami) jest faworyzowana. Proszę czytać ze zrozumieniem.
YETI
QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 23:07) *

A ja oprócz przeczytania to POLECAM ZAGRAĆ bo z tego co wiem Ty narazie wypisujesz tylko to co przeczytasz. Ja nie uwierze póki nie zobacze, zobaczyłem i twierdzę iż jak na początek jest bardzo dobrze i może być już tylko LEPIEJ !! i ktoś kto pisze, że PGR3 = PGR2 to swiadczy tylko o tym, że przeczytał kto coś tam sobie napisał. Z PSX -> PS2 był duży postęp bo znikneła pixeloza, tutaj nie może być aż takiego skoku, to jest tylko szlifowanie dimanetu.

No jasne ze lepiej zagrac, zobaczyc to na własny oczy, ja na chwile obecna opieram swoje zdanie tylko i wyłącznie na filmikach z netu i roznego rodzaju testach, recenzjach.
Ale przeciez nie powiesz mi ze kupie sobie X360 podłącze do TV i gry prezentowac sie beda zupełnie inaczej.
Juz pisałem to kilka krotnie ze na chwile obecna (jesli chodzi o grafike) to dla mnie to jest jeden wielki LOL.
Jak czytam w PSX czy innych zachodnich servisach ze gra odpalona na zwykłym TV wyglada prawie jak tytuł na X-Boxa, to sobie zadaje pytnia, za co ja mam zapłacić 2000zł.
Lub róznego rodzaju porównania gier na X-Boxa i X360 (ostanio chyba na IGN), przeciez to jest smieszne, przypominasz sobie sytuacje aby ktos porównymwal np. gry z N64 z tytułami z GC. To pokazuje ze chyba cos jest nie tak.

QUOTE(Xardas @ 17 12 2005, 23:09) *

Jak każda konsolka ta też potrzebuje czasu co by sie rozkręcić troszkę, a na razie pozostaję PD, PGR3 i baśniowe Kameo, na początku nowego roku możemy spodziewać się już powiększenia biblioteki, a i z czasem będzie coraz lepiej.

No jasne ze potrzebuje czasu, tylko sek w tym ze zawsze, przy kazdej premierze konsoli, był tytuł który pokazaywał next-genowosc...a tu takiego nie ma (czekam na Killing Day…bo to wyglada slicznie)

QUOTE(RosTo @ 18 12 2005, 00:53) *

Jeśli chodzi o recenzje gier, sytuacja jest podobna - za mało czasu, za dużo testosteronu. Moja propozycja jest taka: ostateczną ocenę każdej gry na 360-kę będzie mógł wystawić tylko zgred, który zaliczy ją na 100%, tzn. zdobędzie okrągłe 1000 Gamer Points w danym tytule. No już panowie recenzenci - podawać swoje Gamertagi.
Czytelnicy chętnie prześwietlą Wasze postępy.

Mówisz serrio ?
Nie wydaje mi sie ze jesli np. Shiva spedzi z PGR3 dodatkowe dwa tygodnie, skonczy gre na 100% i pomysli sobie "ku/r/wa gdzie ja miałem oczy przeciez ta gra wyglada next-genowo"
Przeciez człowieki odpala gre i stwierdza, grafika ze grafika jest na miara next-genów, lub jest tylko ładna i to wszytsko.

QUOTE(pinkfan @ 18 12 2005, 09:41) *

Jak narazie to najwiekszy przeskok w grafice pokazał PSX,a zaraz po nim Dreamcast(taki Sonic Adventure choć ukazał sie 2 miesiace po premierze DC, graficznie bił na łeb wszystko co wyszło na PSX). PS 2 nie była żadnym przełomem, a już na pewno nie pierwsze tytuły(dopiero GT3, które ukazało sie półtora roku po premierze konsoli w Japonii, wzbudziło enuzjazm!!)

Czyli mam rozumiec ze DC i PS2 to nie ta sama generacja?
Wyjasni mi dlaczego tak sądzisz.
PS2 był przełomem tak samo jak DC (bo to ta sama generacja) i przed GT3 ukazało sie kilka tytułów ktore pokazywały co potrafi PS2 (np. DMC)
QUOTE(pinkfan @ 18 12 2005, 09:41) *

Rzeczywistośc PC jest dzisiaj "troszke" odmienna od tej sprzed kilku lat. W tej chwili, kiedy co tydzien wychodzi nowa, bardziej wypasiona karta graficzna, co miesiac tworzy sie szybsze GPU, a co rok podwaja sie taktowanie procesorów. Zreszta PC, chyba tylko za czasów PSXa i DC musiało gonić 2 lata. A nawet jeśli,to graficznie gry na PC i tak były wtedy technicznie lepsze(tekstury, wieksze tereny, efekty na dobrych kartach) a konsole broniły sie pomysłowością developerów, i rozmyciem na TV. I moim zdaniem Hardware nowych konsol, choć bardzo ważny, to ustepuje miejsca kreatywności programistów i grafików, którzy za te twoje 2 lata, beda musieli sprostac postepowi sprzetowemu i np. kombinowac jak upchnąc gre w 512 MB RAMU...

Troche żle mnie zrozumiałes (może to moja winna bo źle ująłem to co miałem na mysli), pokaz mi PC z takimi parametrami jak PS2 i tak wygladajacą gre na niego jak GT3. PC a konsola to dwie zupełnie inne bajki.
Jak napisałes za dwa lata programiscie beda mieli problem ze tylko maja do dyspozycji 512 MB RAMU, co z tego jezeli dostanie swietnie wygladajace gry (oczywiscie pewnie zagrasz w tak wygladajacy tytuł na PC, z tym ze na karte graficzna wydasz równowartosc dwóch takich X360)

QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 23:07) *

Może czujesz się zawiedziony bo te gry nie wyglądają jak rendery z Killzone 2 ? Nie wiem nie wnikam. Jest jak jest i dla mnie jest bardzo dobrze

Tak spodziewam sie takiej grafiki jak w Motor Storm czy Heavenly Sword, czas pokaze czy to była jedna wielka sciema Sony. Jesli tak bedzie, to poczuje sie potwornie oszukany, jesli okaze sie ze jednak dostaniemy tak wygladajce gry (a dostaniemy i na PS3 i na X360 smile.gif) to tylko pozostanie sie cieszyc ze otrzymamy tak wygladajace cuda.
Pisałem to juz z milion razy, kazdy ma inne wymagnia, mnie obecne gry na X360 nie satysfakcjonują (mowa cały czas o grafice)

QUOTE(Tokar_Sama @ 18 12 2005, 18:21) *

Nie no, jak czytam teorie spiskowe, to mnie przepona gniecie. Za parę dni przeczytacie podobny test w nowym N+ i założe się, że główną linią obrony będzie rzekome sponsorowanie pisma przez Sony ;p

Własnie tak bedzie blink.gif biggrin.gif

PS. Nie wiem jak wy, ale ja czekam na jakis konkretny wpis kogos z redakcji... starwars.gif
Maiden
No jasne ze lepiej zagrac, zobaczyc to na własny oczy, ja na chwile obecna opieram swoje zdanie tylko i wyłącznie na filmikach z netu i roznego rodzaju testach, recenzjach.Ale przeciez nie powiesz mi ze kupie sobie X360 podłącze do TV i gry prezentowac sie beda zupełnie inaczej.
Juz pisałem to kilka krotnie ze na chwile obecna (jesli chodzi o grafike) to dla mnie to jest jeden wielki LOL.
Jak czytam w PSX czy innych zachodnich servisach ze gra odpalona na zwykłym TV wyglada prawie jak tytuł na X-Boxa, to sobie zadaje pytnia, za co ja mam zapłacić 2000zł.
Lub róznego rodzaju porównania gier na X-Boxa i X360 (ostanio chyba na IGN), przeciez to jest smieszne, przypominasz sobie sytuacje aby ktos porównymwal np. gry z N64 z tytułami z GC. To pokazuje ze chyba cos jest nie tak.

Pare postów temu zacytowalem wypowiedz twego ( jak mi sie wydaje guru ) czyli Hideo Kojimy który stwierdził że Xbox 360 i PS3 są maszynami BARDZO do siebie podobnymi.
Niewątpie że zechcesz zaplacic zlotych 3000(+1000 Jako że żyjemy w polsce) za PS3 za sam fakt iż na kawałku platiku bedzie widniało logo SONY.
Co do grafiki.COD2 i PR3 prezentują sie jak na XBOX'ie 1 ?
DOA4 też baby.gif ?
G*wno prawda albo ktoś już powinien przestac grac bo mu sie gałki oczne wypalily.

Te gry to gry tworzone w wielkim pospiechu.
YETI odpowiedz na moje pytanie : Czy KESSEN lub TIMESPLITERS są graficznie dobrymi grami ?

No jasne ze potrzebuje czasu, tylko sek w tym ze zawsze, przy kazdej premierze konsoli, był tytuł który pokazaywał next-genowosc...a tu takiego nie ma (czekam na Killing Day…bo to wyglada slicznie)

DOA4 zostało przesuniete podobnie jak Olivion wiesz ?
One nie wygladaja nextgenowo ?
COD tez nie ? ( prosze odpowiadaj tylko jesli mailes okazje pograc biggrin.gif )

Mówisz serrio ?
Nie wydaje mi sie ze jesli np. Shiva spedzi z PGR3 dodatkowe dwa tygodnie, skonczy gre na 100% i pomysli sobie "ku/r/wa gdzie ja miałem oczy przeciez ta gra wyglada next-genowo"
Przeciez człowieki odpala gre i stwierdza, grafika ze grafika jest na miara next-genów, lub jest tylko ładna i to wszytsko.

Niektorzy z nich chyba nawet nie wiedzą na co stać nowy XBL rolleyes.gif

Czyli mam rozumiec ze DC i PS2 to nie ta sama generacja?
Wyjasni mi dlaczego tak sądzisz.
PS2 był przełomem tak samo jak DC (bo to ta sama generacja) i przed GT3 ukazało sie kilka tytułów ktore pokazywały co potrafi PS2 (np. DMC)

No rzeczywiscie jak zobaczylem TTT po uprzednim pograniu w SOUL CALIBUR z jego rewelacyjnym systemem walki i fantastyczna jak na owe czasy grafika byłem iscie oczarowany tym "przelomem" ninja.gif

Fakt jest taki ze ty przesiadles sie bezposrednio z PSX na PS2 pomijajac N64 i DC. ( O ile ty w ogole pamietasz czasy PSX pinch.gif )

Tak spodziewam sie takiej grafiki jak w Motor Storm czy Heavenly Sword, czas pokaze czy to była jedna wielka sciema Sony. Jesli tak bedzie, to poczuje sie potwornie oszukany, jesli okaze sie ze jednak dostaniemy tak wygladajce gry (a dostaniemy i na PS3 i na X360 smile.gif) to tylko pozostanie sie cieszyc ze otrzymamy tak wygladajace cuda.
Pisałem to juz z milion razy, kazdy ma inne wymagnia, mnie obecne gry na X360 nie satysfakcjonują (mowa cały czas o grafice)

Czytales co powiedzial hideo dla 1up.com ?
To juz wiesz czego sie spodziewac.Sugeruje zakup dobrej jakosci chusteczek co by oczu nie podraznic.
Oczywiscie moze byc tak ze jak juz programisci beda mogli w pelnym spokoju okieznac Xbox360 dost gry o 2 klasy graficznie lepsze bedacych od tyvh ktore masz teraz.A zapewniem cie ze sa fragmenty, pewne lokacje PDZ które dają NIEPRAWDOPODNOBNEGO kopa graficznego i pokazują co ta maszynka potrafi.A tu cały czas mowa o Lunch Titles na 360...( przypomne ci tylko timespliters i Kessen z ps2, sory ale TTT w stosunku do SCII to g*wno nie przełom).

PS. Nie wiem jak wy, ale ja czekam na jakis konkretny wpis kogos z redakcji...

Niech zgadne Hiva ? ninja.gif
YETI
QUOTE(@-t M@iden @ 18 12 2005, 21:18) *

Pare postów temu zacytowalem wypowiedz twego ( jak mi sie wydaje guru ) czyli Hideo Kojimy który stwierdził że Xbox 360 i PS3 są maszynami BARDZO do siebie podobnymi.
Niewątpie że zechcesz zaplacic zlotych 3000(+1000 Jako że żyjemy w polsce) za PS3 za sam fakt iż na kawałku platiku bedzie widniało logo SONY.
Co do grafiki.COD2 i PR3 prezentują sie jak na XBOX'ie 1 ?
DOA4 też baby.gif ?
G*wno prawda albo ktoś już powinien przestac grac bo mu sie gałki oczne wypalily.
Te gry to gry tworzone w wielkim pospiechu.
YETI odpowiedz na moje pytanie : Czy KESSEN lub TIMESPLITERS są graficznie dobrymi grami ?

Nie wiem czy zapłace 2000zł, 3000zł za nowe PlayStation, wiesz tak sie składa ze czekam na styczen - lutym (pokaz PS3 - Las Vegas, Tokyo). Spodziewam sie ze pokaza gampley z kilku gier i albo to mnie przekona do zakupu albo oleje PS3 tak samo jak X360.
PGR3...cytuje Shive "Bardzo udana produkacja, ktora z powidzeniem mogła jednak sie ukazac jeszcze na pierwszego Xboxa, bez duzej straty - co istotne - na jakosci grafiki. Dzeiki za takiego next-gena.
CoD2 i DOA4 wygladaj tylko i wyłącznie...ładnie.
Jesli chodzi o Kessen i TS to graficznie sa swietnymi tytułami (oczywiscie jesli prównasz je z grami z PSX)
I przeciez juz pisał ZE KAZDY MA INNE WYMAGANIA
Pozwole sobie zacytowac QOORA z forum N+
QUOTE("QOORA")

Po odpowiedzi jednak widze, ze w kwestii grafiki i next - genow dosyc skromne miales oczekiwania. (gameplay pomijam, choc tutaj rowniez nie ma nic next - genowego, jak na razie)
Swoja droga zastanawiam sie, w jakie gry ludzie grali na Xie, PS2, NGC i PC, skoro niektorzy nie czuja sie w ogole zawiedzieni NEXT - GENOWA (podkreslmy to raz jeszcze) NEXT - GENOWA grafika w plastikowym PGR3, rwacym i mdlym NFS, czy slicznym, ale zbyt sterylnym momentami Kameo.

Tak Maiden ludzie pracujacy w róznego rodzaju pisamch konsolowych, sie nie znaja maja wypalone gałki oczne i co tam jeszcze chcesz...-_-''
I ch/u/j mnie to obchodzi ze te gry były tworzone w wielkim pospiechu. Bill jest sam sobie winien ze gry z X360 sa porównywane z tytułami na pierwszego X (ROTFL)

DOA4 zostało przesuniete podobnie jak Olivion wiesz ?
One nie wygladaja nextgenowo ?
COD tez nie ? ( prosze odpowiadaj tylko jesli mailes okazje pograc biggrin.gif )

Nie maiał okazji zagrac, ale... nie wyglada next - genowo, no moze poza Oblivianem, przy tak ogromnym terenie grafika jest sliczna.

Niektorzy z nich chyba nawet nie wiedzą na co stać nowy XBL rolleyes.gif

Wytłumacz mi co ma wspólnego Live z grafika w PGR3 ?
Ale chyba maja TV i widza jak prezentuje się PGR3.

No rzeczywiscie jak zobaczylem TTT po uprzednim pograniu w SOUL CALIBUR z jego rewelacyjnym systemem walki i fantastyczna jak na owe czasy grafika byłem iscie oczarowany tym "przelomem" ninja.gif

Przeciez napisałe ze DC i PS2 jak dla mnie to ta sam generacja!!!
Wiec jak może być mowa o jakims przeskoku, chodziło mi o przeskok pomiedzy PSX a DC, PS2.

Fakt jest taki ze ty przesiadles sie bezposrednio z PSX na PS2 pomijajac N64 i DC. ( O ile ty w ogole pamietasz czasy PSX pinch.gif )

Jeśli chcesz wiedziec to wszytsko zaczęło się od ATARI, później był C64 i tak dalej…

To juz wiesz czego sie spodziewac.Sugeruje zakup dobrej jakosci chusteczek co by oczu nie podraznic.

Wielki dzieki za rade, ale cos mi się wydaje ze nie będą koniecznie ( trzeba być dobrej mysli  )

Niech zgadne Hiva ? ninja.gif

Nie musi to byc koniecznie on.
YETI
A jesli tak bardzo zalezy ci na wypowiedzi Hiva to prosze bardzo
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=33768&st=20
Maiden
Nie wiem czy zapłace 2000zł, 3000zł za nowe PlayStation, wiesz tak sie składa ze czekam na styczen - lutym (pokaz PS3 - Las Vegas, Tokyo). Spodziewam sie ze pokaza gampley z kilku gier i albo to mnie przekona do zakupu albo oleje PS3 tak samo jak X360.

Ale ja nie czekam na Las Vegas smile.gif Ja czekam na premiere Europejska i Opinie GRACZY.Grajace w pelne wersje gier. Jesli Konsola okaze sie MEGA-Kozakiem to zapewne predzej czy pozniej ja kupie smile.gif ALL.

PGR3...cytuje Shive "Bardzo udana produkacja, ktora z powidzeniem mogła jednak sie ukazac jeszcze na pierwszego Xboxa, bez duzej straty - co istotne - na jakosci grafiki. Dzeiki za takiego next-gena.

Tak, bezapelacyjnie smile.gif Szegolnie jesli chodzi o modele samochodów jak i samo otoczenie ( Miasto => Fontanny, Mosty,kolejki gorskie, mlyny no i oczywiscie chocby publike biggrin.gif )
Jeśli chodzi o Shive to w mym przekonaniu jest to najbardziej nieobiektywny redaktor w PE.Juz sam jego wstepy do kacika sportowego potrafia mnie doprowadzic do lez biggrin.gif

esli chodzi o Kessen i TS to graficznie sa swietnymi tytułami (oczywiscie jesli prównasz je z grami z PSX)

xD
Czytales mojego posta ?
Porownaj TS1 z dajmy na to chocby Killzonem
A jesli mial bys je przyrownywac do gier z innych konsol przyrownaj je do tytułow startowych DC.Obowiam sie ze tu porownanie wyglada...Coż blado wub.gif

Domyslam sie ze gdyby PE bylo wtedy pismem Multipaltformowym Shiva też by podziekował za Nextgenowe PS2 smile.gif

Tak Maiden ludzie pracujacy w róznego rodzaju pisamch konsolowych, sie nie znaja maja wypalone gałki oczne i co tam jeszcze chcesz...-_-''

NFS to konwersja z Xbox'a 1 smile.gif
COD i DOA wygladają ładnie smile.gif ????? Czyli grałes w COD ? Podzielisz sie wrazeniami smile.gif ?
Kameo ? Tu Qoory nie rozumiem dla mnie Kameo wyglada jak podrasowana wersja Conkera ( choc oczywiscie zaserwowana w wersji DELUXE ) Co jak co ale armii kilkuset Orków na ekranie XBOX 1 nie pociągnie ( chyba nie musze dodawac ze PS2 tez nie : D )??

Jak napisales to kwestia GUSTU. ALe w wypadku gier wyrabia sie go po GRZE , obcowaniem z danym tytulem.Ty jak sam napisales jescze w nic nie grales a masz najwiecej do powiedzenia ( ktoś już to zauważył )

Tym bardziej nie rozumiem jak możesz wypowiadac sie na temat DOA4 które jescze sie nawet nie ukazało...
Ale jeśli swoje zdanie wyrabiasz sobie na podstawie zagranicznych recenzji to domyslam sie ze wiesz ze FAMITSU ( wiesz może co to za czasopismo ? unsure.gif ) przyznało jej 37/40 w tym 10/10 w Kwestii grafiki.Czemu wiec nie piszesz monologow wychwalajacyh pod niebiosa nowa gre od Tecmo ?

Tu nawiazalem do recenzji PE.

W Japonii DC ukazał sie 25 pazdiernika roku 1998
PS2 ukazała sie w Japonii w roku 2000 i to w marcu...
Pierwsze gry na PS2 nie były wiec zadnym przełomem...

Ponowic pytanie biggrin.gif ?
KILu
QUOTE(@-t M@iden @ 18 12 2005, 20:30) *

Kameo ? Tu Qoory nie rozumiem dla mnie Kameo wyglada jak podrasowana wersja Conkera ( choc oczywiscie zaserwowana w wersji DELUXE ) Co jak co ale armii kilkuset Orków na ekranie XBOX 1 nie pociągnie ( chyba nie musze dodawac ze PS2 tez nie : D )??

I właśnie to dowodzi, że jedym powodem, dka którego pierwsze gry na iksa wyglądają tak, jak wyglądają jest... pośpiech. Kameo nie zmieniło się zbytnio od wersji na X. Podmieniono tekstury na takie w lepszej rozdzielczości, dodano postaciom wielokątów... i tyle. A mimo to gra wygląda naprawdę dobrze. Widać, że sprzęt dysponuje olbrzymim zapasem mocy - Rare wrzuciło na ekran kilkuset przeciwników, z których każdy prezentuje się świetnie i konsola nawet w HD radzi sobie z ich animowaniem bez zająknięcia. Za pół roku, za rok różnica w grafice między obecną a przyszłą generacją będzie ogromna. A za dwa, trzy lata... ojoj!
Maiden
Napisał zgred smile.gif.
Trzcina
O ja :DDDDDD

ROTFLMAO smile.gif))

W taki sposob moge okreslic reakcje ludzi na negatywne opinie w PE.

Ale koles ktory napisal ze w PE faworyzuja sony to juz w ogole mnie zabil ;DDD

No nic... moze pora powiedziec prosto w oczy prawde. M$ dal pupy z tak wczesnym wypuszczeniem nowego x'a. Co widac praktycznie na kazdym mozliwym kroku... Oczywiscie sa tacy do ktorych zaden najwiekszy nawet argument nie przemowi, ale takich ludzi po prostu olewa sie cieplym moczem...
Memory
"Wojna krwawa Sony - M$"
Maiden
ale takich ludzi po prostu olewa sie cieplym moczem...

A takich ktorzy sie wysuwaja zadnych konkretnych argumentów ? spox.gif
Trzcina
Mowisz o mnie czlowieczku? To chyba kpisz. Bo ja swoje argumenty podawalem jako pierwszy na forum... Pisalem w 50 roznych topicach dlaczego wypuszczenie nowej konsoli teraz to byla fatalna pomylka, dlaczego nowy x nie spelnia oczekiwan i dlaczego m$ jest be. I nie mam zamiaru sie powtarzac. Tobie sie nei chce szukac moich postow, a mi sie nei chce ich wklejac. Nic wiecej na ten temat nie dodam.

Faktem jest ze zdecydowana wiekszosc ludzi jest zawiedziona i tyle... A poniewaz zyjemy w kraju w ktorym wiekszosc ma racje... to nawet gdy wiekszosc jest idiotami, to niestety nic nie zrobisz (nie no zrobisz, zawsze mozesz kupic nowego x'a JUZ TERAZ PO PROMOCYJNEJ CENIE 2K!!!).

Tak wiec wypchaj sie swoimi 'argumentami' bo gadanie 'poczekaj na to co bedzie pozniej' jest argumentem na miare gowniarzy co na chleb mowia 'bep' a widzac robala w piaskownicy sprawdzaja czy to smaczne miesko jest... smile.gif
Henry
QUOTE(@-t M@iden @ 18 12 2005, 22:30) *

Ale ja nie czekam na Las Vegas smile.gif Ja czekam na premiere Europejska i Opinie GRACZY.Grajace w pelne wersje gier. Jesli Konsola okaze sie MEGA-Kozakiem to zapewne predzej czy pozniej ja kupie smile.gif ALL.

Tak, bezapelacyjnie smile.gif Szegolnie jesli chodzi o modele samochodów jak i samo otoczenie ( Miasto => Fontanny, Mosty,kolejki gorskie, mlyny no i oczywiscie chocby publike biggrin.gif )
Jeśli chodzi o Shive to w mym przekonaniu jest to najbardziej nieobiektywny redaktor w PE.Juz sam jego wstepy do kacika sportowego potrafia mnie doprowadzic do lez biggrin.gif

esli chodzi o Kessen i TS to graficznie sa swietnymi tytułami (oczywiscie jesli prównasz je z grami z PSX)

xD
Czytales mojego posta ?
Porownaj TS1 z dajmy na to chocby Killzonem
A jesli mial bys je przyrownywac do gier z innych konsol przyrownaj je do tytułow startowych DC.Obowiam sie ze tu porownanie wyglada...Coż blado wub.gif

Domyslam sie ze gdyby PE bylo wtedy pismem Multipaltformowym Shiva też by podziekował za Nextgenowe PS2 smile.gif

NFS to konwersja z Xbox'a 1 smile.gif
COD i DOA wygladają ładnie smile.gif ????? Czyli grałes w COD ? Podzielisz sie wrazeniami smile.gif ?

Jak napisales to kwestia GUSTU. ALe w wypadku gier wyrabia sie go po GRZE , obcowaniem z danym tytulem.Ty jak sam napisales jescze w nic nie grales a masz najwiecej do powiedzenia ( ktoś już to zauważył )

Tym bardziej nie rozumiem jak możesz wypowiadac sie na temat DOA4 które jescze sie nawet nie ukazało...
Ale jeśli swoje zdanie wyrabiasz sobie na podstawie zagranicznych recenzji to domyslam sie ze wiesz ze FAMITSU ( wiesz może co to za czasopismo ? unsure.gif ) przyznało jej 37/40 w tym 10/10 w Kwestii grafiki.Czemu wiec nie piszesz monologow wychwalajacyh pod niebiosa nowa gre od Tecmo ?

Tu nawiazalem do recenzji PE.

W Japonii DC ukazał sie 25 pazdiernika roku 1998
PS2 ukazała sie w Japonii w roku 2000 i to w marcu...
Pierwsze gry na PS2 nie były wiec zadnym przełomem...

Ponowic pytanie biggrin.gif ?

TTT bylo przelomem graficznym w porownaniu do SC, a Ridge Racers V wygladalo o niebo lepiej od Metropolis Street Racer (pradziadek PGR3), wiec bez klamstw, po prostu, nie wiesz jak wygladaly gry na PS2.

Mozesz dac link do oceny DoA 4 z Famitsu? Jakos dziwnie mi ona umknela.

A poza tym, sam sprawdz co Hideo powiedzial 1up, kawalek o MGS4 na X360 zostal wymyslony, jesli nie wierzysz, to obejrzyj ten wywiad.

Gry na next-geny powinny wygladac tak jak Heavenly Sord, MotorStorm, Lair, MGS4, Killzone 2, TEKKEN Next, F1 Next, GT5, DMC4, Killing day, Getaway 3 - tak powinny wygladac gry na next-geny.

Swietna historia, przed pokazem PS3 na E3 wszyscy "zieloni bracia" przy screenach gier takich jak CoD2, Oblivion i wielu innych pisali, ze nie spelnia to ich oczekiwan, ze screeny pochadza z PC lub ze gry sa we wczesnej fazie produkcji, teraz dziwnym trafem gry nie zaczely wygladac piekniej i nagle okazuje sie, ze Oblivion ma next-genowa oprawe, CoD2 jest piekne, a na PS3 pokazano same rendery.

Smiem domniemac, ze fani XBox'a sa po prostu zawiedzeni wydajnoscia nowej konsoli M$, i doszedli do wniosku, ze skoro X360 nie moze czegos miec, to dlaczego PS3 mialoby to miec?

Jesli Warhawk, Lair i Heavenly Sword rzeczywiscie beda tytulami startowymi dla PS3, to X360 zostanie doraznie wysmiany, ze wzgledu na to, ze nie oferuje nic na poziomie tych gier (w kwestii grafiki).

Osobiscie widze X360 jako drobny upgrade pierwszego XBox'a - lekko poprawiona grafika, zero zmian w kwestii gameplay'u, taka zagryzka przed glownym daniem (PS3).
bartiz
QUOTE(Henry @ 18 12 2005, 21:16) *

Gry na next-geny powinny wygladac tak jak Heavenly Sord, MotorStorm, Lair, MGS4, Killzone 2, TEKKEN Next, F1 Next, GT5, DMC4, Killing day, Getaway 3 - tak powinny wygladac gry na next-geny.

Czyli jak ? Chcę to zobaczyć na żywo.

Jesli Warhawk, Lair i Heavenly Sword rzeczywiscie beda tytulami startowymi dla PS3, to X360 zostanie doraznie wysmiany, ze wzgledu na to, ze nie oferuje nic na poziomie tych gier (w kwestii grafiki).

Aha czyli już grałes ? Mogę wpaść i zobaczyć tę grafikę ?

Ja nie wątpie, że PS3 będzie dobre, bardzo dobre, idealne. W końcu i tak je kupię bo jak to napisał Maiden obie konsole wypełniają się nawzajem. Życzę bardzo dobrze SONY, i modlę się aby gry wyglądały jak choociażby ten filmik z KillZone 2 bo czy coś stracę jeżeli tak będą wyglądać ? Nie, tylko zyskam.
Maiden
TTT bylo przelomem graficznym w porownaniu do SC, a Ridge Racers V wygladalo o niebo lepiej od Metropolis Street Racer (pradziadek PGR3), wiec bez klamstw, po prostu, nie wiesz jak wygladaly gry na PS2.

Tak sie sklada ze posiadam w Domu już drugą PS2 smile.gif
Pierwsza kupilem wraz z premiera GT3 wiec nie wciskaj mi kitu ze nie wiem jak wyglada TTT smile.gif

http://iep.ath.cx/info/emumania_tekken3_01_big.jpg

Tekken 3 ( A )

Tu masz SC na DC. ( B )

Tu masz Tekken Tag. (C )

Wiekszą roznice widzisz miedzy A a B czy B a C ?

Mozesz dac link do oceny DoA 4 z Famitsu? Jakos dziwnie mi ona umknela.

Mówisz a masz.Pierwszy screen.Na dole masz oceny smile.gif.

http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1065

Swietna historia, przed pokazem PS3 na E3 wszyscy "zieloni bracia" przy screenach gier takich jak CoD2, Oblivion i wielu innych pisali, ze nie spelnia to ich oczekiwan,

Ja tak pisalem o COD xD ?

Osobiscie widze X360 jako drobny upgrade pierwszego XBox'a - lekko poprawiona grafika, zero zmian w kwestii gameplay'u, taka zagryzka przed glownym daniem (PS3).

No ba biggrin.gif
Nie ma to jak opinia grajacego cool.gif

Ja mam zamiar zjesc cały obiad łacznie z deserem ( Revo ) jesli takie metafory mi tu zadajesz blush.gif
Oby tylko Głowne nie okazało sie rozgotowane ohmy.gif ( mam nadzieje ze nie , podonie jak Bartiz mam zamiar najesc sie do syta : ) )
Xardas
O ja :DDDDDD

ROTFLMAO ))

W taki sposob moge okreslic reakcje ludzi na negatywne opinie w PE.

Ale koles ktory napisal ze w PE faworyzuja sony to juz w ogole mnie zabil ;DDD

No nic... moze pora powiedziec prosto w oczy prawde. M$ dal pupy z tak wczesnym wypuszczeniem nowego x'a. Co widac praktycznie na kazdym mozliwym kroku... Oczywiscie sa tacy do ktorych zaden najwiekszy nawet argument nie przemowi, ale takich ludzi po prostu olewa sie cieplym moczem...

Prosiłbym jednak żebyś jak piszesz o mnie, nie nazywał mnie "koleś", tak będzie lepiej i dla mnie i dla ciebie.

Faktem jest ze zdecydowana wiekszosc ludzi jest zawiedziona i tyle... A poniewaz zyjemy w kraju w ktorym wiekszosc ma racje... to nawet gdy wiekszosc jest idiotami, to niestety nic nie zrobisz

Zdecydowana większość powiadasz? jak na razie spotkałem się tylko z jedną negatywną opinią, więc jak chcesz być w miarę wiarygodny to staraj się jednak podać jakiegoś linka a lepiej linki do tych tekstów w których jakoby większość ludzi którzy łykneli drugiego Xa są niezadowoleni.

Bo jak na razie tylko dużo masz do powiedzenia, i nieudolnie starasz się żeby twoje teksty wyglądały na wiarygodne. Pisać byle co może każdy, tak jak ty, ale już jak trzeba rozmawiać o faktach to większość się nagle traci, i nie ma nic do powiedzenia.

Więc jak napisałeś "Faktem jest ze zdecydowana wiekszosc ludzi jest zawiedziona i tyle..." to proszę daj mi linki do tych faktów.
Pavlis
Jak dla mnie jest to oczywiste że gry na X360 nie prezentują next genowej grafy.Ja chce gry pokruju rendera killzone takie są moje wymogi co do next genów a gry na x360 wygladaja słabo, i nie mówcie że ja myśle iz PS3 bedzie miało taka grafike Ja Mam Taką Nadzieje bo inaczej sie zawiode i będe czuł sie oszukany Next Genami narazie to ja czuje się oszukany X360.....mam nadzieje że się jeszcze rozkręci....

PS.Pamietacie jak kiedys na poczatku wypłyneły pierwsze screeny PGR3 to porównajcie je sobie z dzisiejszym gameplayem ninja.gif
raVen20
Nie przejmujcie się opinią PSX Extreme.
Mają za dużo wszystkiego i widać że im się nudzi.
Wielu nie stać na nowego xboxa w naszych polskich realiach a konsola jest warta uwagi dlatego nie przejmujmy się tym co oni mówią bo naprawdę nie ma sensu i zbierajmy kase! smile.gif
Maiden
Pamietacie pojazd po pierwszym Ixie 4 lata temu biggrin.gif ?
TU sie nic nie zmnieniło biggrin.gif
Memory
Xbox360 jest beznadziejn. Idę grać na PSP.
Maiden
QUOTE(Memory @ 18 12 2005, 21:45) *

TOMISH Zlituj sie laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Henry
Gralem na X360 w PGR3 - wyglada swietnie, ale nie ma az takiego przeskoku w porownaniu do FORZA.

Przeskok miedzy TTT a SC jest mniej wiecej taki sam jak pomiedzy SC a SB.

Wspominajac komentarze co do gier na X360 wystarczy sprawdzic np. GO i komentarze pod starszymi news'ami.

Dziwna sprawa z ocena DoA4, bo w zestawieniu ocen sie ona nie pojawila, moze bedzie pozniej.
bartiz

Aha...."beznadziejn" to są wszystkie Twoje posty, bo oprócz jednej linijki, umiesz tylko wkleić NEWSA.

Henry - twierdzisz, że FORZA wygląda jak PGR3 bo chyba nie do konća zrozumiałem Twojego posta.
Memory
QUOTE(bartiz @ 18 12 2005, 23:48) *

Aha...."beznadziejn" to są wszystkie Twoje posty, bo oprócz jednej linijki, umiesz tylko wkleić NEWSA.

Henry - twierdzisz, że FORZA wygląda jak PGR3 bo chyba nie do konća zrozumiałem Twojego posta.

Masz racji. Wolę wkleić newsa niż pisać.
TomisH

A co to ma do tematu? blink.gif
Trzcina
O lol. Po pierwsze, skoro udzielasz sie tutaj na forum i jestes calkowicie anonimowy, to moge do ciebie mowic koles. Nie mam zamiaru mowic do ciebie per pan, bo cie nie znam.

Po drugie, npiszac o niezadowolonej wiekszosci ludzi, nie mialem na mysli posiadaczy x'boxa. A juz na pewno nie u nas w kraju, bo jak u nas jeden franek z drugim mieciem skombinuje sobie 2 k, to chocby konsola opowiadala dowicpy o zydach i kazala skakac z 10 pietra to i tak beda zdania ze to 'cud nad wisla'.

Moje zdanie opiera sie na wypowiedziach potencjalnych klientow, ludzi ktorzy z konsolami maja stycznosc nie od zdis i mysla zanim cos kupia... Jezeli ktos tego nie rozumie to nie mam o czym rozmawiac...

Jak ktos chce to moze sobie wychawalac pod niebiosa, ja swoje napisalem juz dawno, a czas tylko upewnia mnie w tym ze mialem racje...

A tak na marginesie.

http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=2203

Ale ankiety to ankiety, jak na forum x'a zrobie taka ankiete to bedzie 100 za, a jak na ps3 to bedzie 5 za.

Wnioski wyciagam na podstawie sporej ilosci przeczytanych tekstow, co wiecej tak sie zlozylo ze doszly do tego teraz teksty ludzi tworzacych gazete, ktorej to forum jest poswiecone... ja sadze ze jakims autorytetem sa oni chyba dla forumumowiczow, skoro sie tutaj (forumowicze) udzielaja...

Btw, to jest koniec z mojej strony, nei chce mi sie juz pisac o tym czy nowy x jest fajny czy neifajny... znudzilo mi sie to smile.gif
Xardas
O lol. Po pierwsze, skoro udzielasz sie tutaj na forum i jestes calkowicie anonimowy, to moge do ciebie mowic koles. Nie mam zamiaru mowic do ciebie per pan, bo cie nie znam.

Po drugie, npiszac o niezadowolonej wiekszosci ludzi, nie mialem na mysli posiadaczy x'boxa. A juz na pewno nie u nas w kraju, bo jak u nas jeden franek z drugim mieciem skombinuje sobie 2 k, to chocby konsola opowiadala dowicpy o zydach i kazala skakac z 10 pietra to i tak beda zdania ze to 'cud nad wisla'.

Moje zdanie opiera sie na wypowiedziach potencjalnych klientow, ludzi ktorzy z konsolami maja stycznosc nie od zdis i mysla zanim cos kupia... Jezeli ktos tego nie rozumie to nie mam o czym rozmawiac...

Jak ktos chce to moze sobie wychawalac pod niebiosa, ja swoje napisalem juz dawno, a czas tylko upewnia mnie w tym ze mialem racje...

A tak na marginesie.

http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=2203

Ale ankiety to ankiety, jak na forum x'a zrobie taka ankiete to bedzie 100 za, a jak na ps3 to bedzie 5 za.

Wnioski wyciagam na podstawie sporej ilosci przeczytanych tekstow, co wiecej tak sie zlozylo ze doszly do tego teraz teksty ludzi tworzacych gazete, ktorej to forum jest poswiecone... ja sadze ze jakims autorytetem sa oni chyba dla forumumowiczow, skoro sie tutaj (forumowicze) udzielaja...

Btw, to jest koniec z mojej strony, nei chce mi sie juz pisac o tym czy nowy x jest fajny czy neifajny... znudzilo mi sie to

Czyli tak jak myślałem, głośno krzyczysz o faktach a jak przychodzi co do czego, to zaczynasz ściemniać, masz rację zmykaj koleś, jak nie masz nic do powiedzenia.
TomisH
Jak ja Wam zaraz zmyknę, jak ja Wam zmyknę...

Do tematu albo będzie "niefajnie".
Xardas
Jak ja Wam zaraz zmyknę, jak ja Wam zmyknę...

Do tematu albo będzie "niefajnie".

eheheee, ok sorki za bezsensowny OT wink.gif co do tematu, za bardzo nie ma sensu już co pisać, bo nowy numer już wyszedł, więc dla mnie to EOT wink.gif pozdrawiam smile.gif
il capitano
Jasne uzbieram kasy aż do momentu wydania przez MS "nie zabugowanego" iXa360. Wtedy będę gotowy...
YETI
QUOTE(Trzcina @ 19 12 2005, 00:17) *

W pełni sie zgadzam.
Moge sie założyc ze test X360 w noym N+ wypadnie podobnie jak w PSXE. No ale oczywiscie ludzie pracujacy w PSXE sie nie znaja.
Ale wam sie nie dziwe, gdybym tez wydał tyle kasy, to pewnie bym bronił tej konsoli, nie dopuszczaja do siebie mysli, ze na chwile obecnie tym gra dalego do miana next-genów.

Maiden nie mam ochoty juz sie z toba sprzeczac, w kółko to samo.
Ja juz napisałem swoje, obecnie te gry nie maja nic wspólnego z nowa generacja, ciebie taki skok graficzny satysfakcjonuje.
I skończmy na tym.
Marlon
QUOTE(Xardas @ 18 12 2005, 18:38) *

"O ku.rwa, nie mogę...

Hyyy! I co teraz? Odkryłeś spisek na miarę... Sam nie wiem czego. Wszystko już jasne, oni robią to celowo! Po co? A nie wiadomo, ale robią!

Nie, no ja tu kiedyś ocipieję... "

Napisz mi teraz gdzie jest choć jedno słowo o sponsoringu, proszę. Jak w ogóle doszłeś do takich wniosków, opisz logike twojego rozumowania.

Napisałem że w pse platforma Sony (czasami) jest faworyzowana. Proszę czytać ze zrozumieniem.

Ty do mnie mówisz? Bo coś się ten cytat z twoją wypowiedzią nie klei...
RosTo
QUOTE(YETI @ 18 12 2005, 18:48) *

QUOTE(RosTo @ 18 12 2005, 00:53) *

Jeśli chodzi o recenzje gier, sytuacja jest podobna - za mało czasu, za dużo testosteronu. Moja propozycja jest taka: ostateczną ocenę każdej gry na 360-kę będzie mógł wystawić tylko zgred, który zaliczy ją na 100%, tzn. zdobędzie okrągłe 1000 Gamer Points w danym tytule. No już panowie recenzenci - podawać swoje Gamertagi.
Czytelnicy chętnie prześwietlą Wasze postępy.

Mówisz serrio ?

Ja, w odróżnieniu od Ciebie, nie gadam ciągle grafice.
-----------
Ujmę to najkrócej jak można, ponieważ ta dyskusja zaczyna mnie męczyć:
Na 6 stron testu, zaledwie pół strony traktuje o nowym XBL. Zamiast tego, ponad stronę zajął tendencyjny, i nie do końca oparty na faktach, felieton Bandita. Wg mnie, to właśnie k**** jest skandal!!!

Kto ma własny rozum, ten i tak podjął już decyzję, a test w PE czy innym NEO+ nie ma tu nic do rzeczy.
Rzekłem.
il capitano
To powiedz szczerze o czym tak naprawdę mieli pisać? walić pokłony przy każdym zdaniu dla Billa? nie przesadzajmy, póki co to nie jest nextgen, czas to zmieni i ja w to wierzę, ale nie takiej zmiany się spodziewałem, po takich liczbach gracz ma prawo rządać swego, to samo tyczy się wadliwości sprzętu. Pieniądze w błoto? sory ale ja odpadam, to nie jest mała suma, jeszcze...
Maiden
QUOTE(YETI @ 18 12 2005, 22:41) *

Maiden nie mam ochoty juz sie z toba sprzeczac, w kółko to samo.
Ja juz napisałem swoje, obecnie te gry nie maja nic wspólnego z nowa generacja, ciebie taki skok graficzny satysfakcjonuje.
I skończmy na tym.

Yeti z twojej strony tak smile.gif
Ja ci już napisałem mam 360 i zapewnne kupie PS3.
Mnie tylko smieszy fakt ze nie miales stycznosci z konsola a p****** co nie miara.(tak samo bylo zreszta w przypadku pierwszego klocka smile.gif )

Na 6 stron testu, zaledwie pół strony traktuje o nowym XBL

Jeśli niektorzy redkaktorzy nie maja o XBL zielonego pojecia to o czym my mowimy laugh.gif

Kto ma własny rozum, ten i tak podjął już decyzję, a test w PE czy innym NEO+ nie ma tu nic do rzeczy.

Zgodziłem sie. cool.gif

W pełni sie zgadzam.Moge sie założyc ze test X360 w noym N+ wypadnie podobnie jak w PSXE. No ale oczywiscie ludzie pracujacy w PSXE sie nie znaja.
Ale wam sie nie dziwe, gdybym tez wydał tyle kasy, to pewnie bym bronił tej konsoli, nie dopuszczaja do siebie mysli, ze na chwile obecnie tym gra dalego do miana next-genów.

Yeti-Krytykowales nowego ( jak i starego ixa ) od samego poczatku wiec prosze nie pusczaj farmazonów.A gdybym twój slogan przekrecil w 2gą strone ?

RaVen20:Nie przejmujcie się opinią PSX Extreme.Wielu nie stać na nowego xboxa w naszych polskich realiach a konsola jest warta uwagi dlatego nie przejmujmy się tym co oni mówią bo naprawdę nie ma sensu i zbierajmy kase

Gdybym sie kierowal tylko i wylacznie sugestiami PE to min dzis nie grałbym w HALO tylko w Timesplitters 2 ( laugh.gif ) Pamieta ktos ten porownawczy test MP ?
cronosik
Ja tez mam wlasny rozum smile.gif I mam wlasnego Xboxa360. Wiec ida grac a wy dyskutujcie dalej smile.gif
Ci co nie maja: ze jest do duszy smile.gif
Ci co maja: wiadomo co.
Ja sie zaczne zastanawiac jak ktos kto ma Xbox'a 360 w domu napisze ze jest slaby.
A tak to ludzie nie wiedza o czym mowia a krytykuja co nie miara.
Pozdrawiam. Moj TAG jak ktos mnie jeszcze nie ma dodanego do znajomych to zapraszam smile.gif

Jak to dla was nie wyglada "next genowo" (wkurza mnie ten zwrot) to Trudno smile.gif To jest zwykly TV i moje Ferrari, z tylu Ford GT smile.gif
Pozdrawiam smile.gif
bartiz
Chybione jest też to, że Ci co mają nie narzekają bo wydali na sprzęt 2000zł.

W każdej chwili mogę to opchnąć bez straty a może i nawet z zarobkiem ;-)
KheeD
Ja tam w 100% się zgadzam z wypowiedziami YETI & Trzciny, a także opinia x360-tki HIV'a.

Wkurza was, że HIV napisał - "pre-orderzy to frajerzy" o geez, ale was uraził, wydałem 2k czy tam 3k i jestem frajerem ;O może lekko żartował ?

albo, że porysował płytę ... większość napewno się obchodzi z takim sprzętem delikatnie i w ogole ... ale jak sie ma już dziecko/dzieci, pecha : P, to może sie zdarzyć, że przypadkiem, ruszymy, ktoś ruszy, piszcie co chcecie ;P konsole no i padaka... ja rozumiem HIV'a

konsola powinna być idiotoodporna - używają jej dzieciaki i niedorozwoje mojego pokroju. Atari 2600 przerzucałem, NES-a przerzucałem, Satrurna, Dreamcasta, PSX'a i PS2 przerzucałem, Xboxa, PeCeta przerzucałem - żaden ze sprzętów nie zniszczył nośnika. nie niszczą również najtańsze playery DVD... żaden sprzęt nie niszczy płyt, jeno 360-tka... skandal![hiv]

A co do wypowiedzi @-t M@iden'a i Xardas to zdeczka przesadzacie, na chama próbujecie wmówić ludziom jaki to ten x360 jest boski i w ogole, ja jakbym miał tego xa to bym napisał pare zdań i eot. a nie qrfa bronić tej konsoli jak nie wiem, aż mi qrfa przyznają racje, że nowy x jest GOSU i w ogole next-gen jak sie patrzy.

A co do samej konsoli, to tak jak pisali przedmowcy wcześniej. Konsola za szybko wyszła, nie ma takich GOSU launch titles'ow, jak na poprzednich konsolach, wiem, trzeba poczekać na Obliviona, Gears of Wars etc.

Więcej nie napisze, bo już chyba było wszystko napisane przez Was.

Pozdro.
MichAelis
QUOTE(cronosik @ 18 12 2005, 23:55) *

Ja tez mam wlasny rozum smile.gif I mam wlasnego Xboxa360. Wiec ida grac a wy dyskutujcie dalej smile.gif
Ci co nie maja: ze jest do duszy smile.gif
Ci co maja: wiadomo co.
Ja sie zaczne zastanawiac jak ktos kto ma Xbox'a 360 w domu napisze ze jest slaby.
A tak to ludzie nie wiedza o czym mowia a krytykuja co nie miara.
Pozdrawiam. Moj TAG jak ktos mnie jeszcze nie ma dodanego do znajomych to zapraszam smile.gif

Jak to dla was nie wyglada "next genowo" (wkurza mnie ten zwrot) to Trudno smile.gif To jest zwykly TV i moje Ferrari, z tylu Ford GT smile.gif
Pozdrawiam smile.gif

dokladnie takie samo zdjecie mozna zrobic w gt4...
Sojer
Robicie afere, jakby nowy system operacyjny Windows zaatakowal rynek smile.gif

A wracajac do tematu, to moim zdaniem test konsoli w PE jest napisany trzezwo. Nie mam 360tki, bo chwilowo brak kasy mnie męczy, a poza tym jak widze na starcie zajezdza samymi sequelami, ktorych mam po dziurki w nosie - przynajmniej na dzien dzisiejszy. Jesli nowa generacja ma charakteryzowac się doskonala jakoscia grafiki i tylko tym, to ja narazie podziękuje i zostane przy tym co mam - bo na co mi odgrzewane kotlety w nowej aranżacji? rolleyes.gif Tak to wlasnie widze... I zarówno Hiv jak i Aju z pewnoscia mieli powody, by ocenic w taki oto sposob nowa konsole Microsoftu.

DLA MNIE NOWA GENERACJA KONSOL, TO NIE TYLKO "FANTASISZ GRAFA", A ISTOTNE ZMIANY W DOTYCHCZAS ZNANYM GAMEPLAYU I NOWE (PRZEDE WSZYSTKIM) GRY. SEQUELOM MÓWIĘ - NIE!!!

MichAelis, ma racje... Walne sobie fotke w GT4 i mam taki sam screen biggrin.gif
cronosik
[/quote]
dokladnie takie samo zdjecie mozna zrobic w gt4...
[/quote]

To nie jest fotka zrobiona w grze w photomode to sie tak na zywo rusza smile.gif
Nie gralem w GT4 bo nigdy nie mialem ps2. Przesiadlem sie z PC. (GeForce6800GT 1GB ramu i takie tam) i na PC takiej grafiki i co najwazniejsze gameplay'u nie uswiadczylem. A czy w Tym GT4 mozna chodzic dookola takiego samochodu zajrzec przez szybe do srodka i zobaczyc ile ma na liczniku? Nie sadze. No ale ja juz nic nie pisze bo szkoda gadac.
Maiden
dokaldnie to fotka zrobiona w trakcie "poruszania" po garażu w pełnym 3D.Ponowienie jak ktoś nie grał to niech uważa z wypowiedziami bo dochodzi do nieporozumien.
smile.gif
Sojer
ze niby poruszanie sie po garazu jest tak bardzo rajcowne i na miare next-gena? fakt...

a mozna zagladac pod maske?
wymieniac "wlasnorecznie" kazda z poszczegolnych czesci w silniku?
uzupelnic plyn do chlodnicy?
umyć samochód i przetrzeć szyby wilgotna szmatką?
opuscic szyby kiedy skwar panuje na trasie?

huh.gif

ok, ja sie nie znam i przesadzam smile.gif
Maiden
Sojer ja po prostu zaprzeczyłem teze jakoby to była zwykła fotka smile.gif
Chyba nie ale NP zajrzec do srodka jak najbardziej smile.gif
Sojer
No tak... To jest "niezwykla fotka". Do tego widac telewizor i Xboxa. Wo_OW!!! tongue.gif
Maiden
Mówie o tym co widzisz na ekranie ofkz tongue.gif
Sojer
Widze to samo co na kazdym screenie... W tym przypadku samochody, ktore nie sa w ruchu, bo stoja zaparkowane w garazu. Skad mam wiedziec, ze gosc idzie w tym czasie, czy stoi (?), a ze calosc przedstawiona w konwencji 3D, to chyba normalne. Samochody w GT4 tez sa w 3D, tak jak w kazdej innej grze na current-genach. Nawet Most Wanted ma fajne fury (w stanie spoczynku), do tego mozna nimi obracac za pomocą galki, a nie chodzic w kolko i tracic zbedne kilogramy, zeby zobaczyc cale monstrum - to dobre dla bab z nadwaga wink.gif
Mendrek
Nie wiem po co ten topic, Ci co kupili X360 beda go bronic praktycznie zawsze, chociazby nie wiem jak slaby bylby (nie mowie ze tak jest), ale tekt w PE spowodowal spory dysonans podecyzyjny w umyslach tych co kupili. Fanboizm siedzi praktycznie w kazdym, a w zasadzie to pojecie byc moze jest troche "niesprawiedliwe" bo ta reakcja redukcji dysonansu jest niemalze obecna wszedzie. Tlumaczenie ze ma sie wszystkie konsole, jest tylko umowne. Sam fakt ze i tak wydales spora kase na jakas rzecz, nie pozwoli Ci przeciez myslec ze "jestem glupi, wydalem kase w bloto, moj rowiesnik kupil inna konsole (lub nie kupil zadnej i nie wydal kasy za kota w worku) bo jest madrzejszy". To by bylo samobojstwo na wlasnym ego. No chyba ze ktos sra piecozlotowkami... Dla mnie wiec takie gadki sa bezsensowne, widac golym okiem jak coniektorzy nie dopuszczaja nawet jednej mysli ze ich kasa nie poszla w sprzet najlepszy i idealny.
KILu
TTT bylo przelomem graficznym w porownaniu do SC, a Ridge Racers V wygladalo o niebo lepiej od Metropolis Street Racer (pradziadek PGR3),

Widziałem poprzednie posty i muszę zaoponować. TTT nie był przełomem w porównaniu do SC - gdy po setkach godzin grania w Soul Blade'a i T3 zobaczyłem Soul Calibura, po kilku dniach poleciałem po konsolę (a przez ten czas szukałem szczęki). TTT nie zrobił na mnie AŻ takiego wrażenia - było lepiej (kilka efektów z TTT to do dziś rzadkość w grach), ALE ogólna różnica nie była aż tak duża. Poza tym SC robił większe wrażenie na przeciętnym obserwatorze z racji swojej widowiskowości. W TTT jej brakowało, szczególnie w PAL i w sytuacji, gdy graczami byli laicy.

Natomiast MSR był MOIM ZDANIEM ładniejszy, niż RRV (za co swego czasu bluzgał mnie HIV :> ). Fakt, MSR działał w niższej rozdzielczości i nie był tak płynny, jednak ogólnie grafika była moim zdaniem ładniejsza - trasy były dłuższe, bardziej zróżnicowane i szczegółowe.

Dziś można sobie tylko gdybać. W Sieci jest mało dobrych screenów z MSR i jeszcze mniej z Soul Calibura (wszystkie są bardzo kiepkiej jakości i w ograniczonej palecie barw, w przeciwieństwie do tych z RRV i TTT, którymi Sony szczuło jeszcze przed premierą systemu). Zresztą, screeny nie są dobrym źródłem informacji na temat gry. Ktoś, kto nie miał przez kilka lat PSX-a, później N64, DC i PS2 patrzy na to z nieco innej perspektywy.

A co z tytulami startowymi? Tu wbrew pozorom z nowym Iksem nie jest tak źle. Jasne, większość gier to konwersje i projekty przeniesione ze starszej konsoli. ALE!... i tak jest dużo lepiej, niż w przypadku np. PS2, które na starcie miało RRV i Fantavision, a później przez kilkanaście miesięcy (!!) nie ukazało się nic naprawdę dobrego, co mogłoby skłonić przeciętnego gracza do wydania 2k zł na ten sprzęt.

Podsumowując, MS wypuścił kawał doskonałego sprzętu, który niestety cierpi na chorobę wieku dziecięcego. Niedopieszczony hardware (detal), wyplute na szybko gry. Jestem przekonany, że za kilka miesięcy, najdalej niespełna rok będziemy się smiać z tego, co teraz wypisują niektórzy "ostrożni".

Aha... nie mam X360 i nie jestem pwszechwiedzący. Wiem też, że w przypadku tej konsoli znajomość reguł, którymi przez ostatnie kilkanaście lat rządził się ten rynek na niewiele się zda. Ale mimo wszystko wierzę w ten sprzęt.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.