QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 23:07)

A ja oprócz przeczytania to POLECAM ZAGRAĆ bo z tego co wiem Ty narazie wypisujesz tylko to co przeczytasz. Ja nie uwierze póki nie zobacze, zobaczyłem i twierdzę iż jak na początek jest bardzo dobrze i może być już tylko LEPIEJ !! i ktoś kto pisze, że PGR3 = PGR2 to swiadczy tylko o tym, że przeczytał kto coś tam sobie napisał. Z PSX -> PS2 był duży postęp bo znikneła pixeloza, tutaj nie może być aż takiego skoku, to jest tylko szlifowanie dimanetu.
No jasne ze lepiej zagrac, zobaczyc to na własny oczy, ja na chwile obecna opieram swoje zdanie tylko i wyłącznie na filmikach z netu i roznego rodzaju testach, recenzjach.
Ale przeciez nie powiesz mi ze kupie sobie X360 podłącze do TV i gry prezentowac sie beda zupełnie inaczej.
Juz pisałem to kilka krotnie ze na chwile obecna (jesli chodzi o grafike) to dla mnie to jest jeden wielki LOL.
Jak czytam w PSX czy innych zachodnich servisach ze gra odpalona na zwykłym TV wyglada prawie jak tytuł na X-Boxa, to sobie zadaje pytnia, za co ja mam zapłacić 2000zł.
Lub róznego rodzaju porównania gier na X-Boxa i X360 (ostanio chyba na IGN), przeciez to jest smieszne, przypominasz sobie sytuacje aby ktos porównymwal np. gry z N64 z tytułami z GC. To pokazuje ze chyba cos jest nie tak.
QUOTE(Xardas @ 17 12 2005, 23:09)

Jak każda konsolka ta też potrzebuje czasu co by sie rozkręcić troszkę, a na razie pozostaję PD, PGR3 i baśniowe Kameo, na początku nowego roku możemy spodziewać się już powiększenia biblioteki, a i z czasem będzie coraz lepiej.
No jasne ze potrzebuje czasu, tylko sek w tym ze zawsze, przy kazdej premierze konsoli, był tytuł który pokazaywał next-genowosc...a tu takiego nie ma (czekam na Killing Day…bo to wyglada slicznie)
QUOTE(RosTo @ 18 12 2005, 00:53)

Jeśli chodzi o recenzje gier, sytuacja jest podobna - za mało czasu, za dużo testosteronu. Moja propozycja jest taka: ostateczną ocenę każdej gry na 360-kę będzie mógł wystawić tylko zgred, który zaliczy ją na 100%, tzn. zdobędzie okrągłe 1000 Gamer Points w danym tytule. No już panowie recenzenci - podawać swoje Gamertagi.
Czytelnicy chętnie prześwietlą Wasze postępy.
Mówisz serrio ?
Nie wydaje mi sie ze jesli np. Shiva spedzi z PGR3 dodatkowe dwa tygodnie, skonczy gre na 100% i pomysli sobie "ku/r/wa gdzie ja miałem oczy przeciez ta gra wyglada next-genowo"
Przeciez człowieki odpala gre i stwierdza, grafika ze grafika jest na miara next-genów, lub jest tylko ładna i to wszytsko.
QUOTE(pinkfan @ 18 12 2005, 09:41)

Jak narazie to najwiekszy przeskok w grafice pokazał PSX,a zaraz po nim Dreamcast(taki Sonic Adventure choć ukazał sie 2 miesiace po premierze DC, graficznie bił na łeb wszystko co wyszło na PSX). PS 2 nie była żadnym przełomem, a już na pewno nie pierwsze tytuły(dopiero GT3, które ukazało sie półtora roku po premierze konsoli w Japonii, wzbudziło enuzjazm!!)
Czyli mam rozumiec ze DC i PS2 to nie ta sama generacja?
Wyjasni mi dlaczego tak sądzisz.
PS2 był przełomem tak samo jak DC (bo to ta sama generacja) i przed GT3 ukazało sie kilka tytułów ktore pokazywały co potrafi PS2 (np. DMC)
QUOTE(pinkfan @ 18 12 2005, 09:41)

Rzeczywistośc PC jest dzisiaj "troszke" odmienna od tej sprzed kilku lat. W tej chwili, kiedy co tydzien wychodzi nowa, bardziej wypasiona karta graficzna, co miesiac tworzy sie szybsze GPU, a co rok podwaja sie taktowanie procesorów. Zreszta PC, chyba tylko za czasów PSXa i DC musiało gonić 2 lata. A nawet jeśli,to graficznie gry na PC i tak były wtedy technicznie lepsze(tekstury, wieksze tereny, efekty na dobrych kartach) a konsole broniły sie pomysłowością developerów, i rozmyciem na TV. I moim zdaniem Hardware nowych konsol, choć bardzo ważny, to ustepuje miejsca kreatywności programistów i grafików, którzy za te twoje 2 lata, beda musieli sprostac postepowi sprzetowemu i np. kombinowac jak upchnąc gre w 512 MB RAMU...
Troche żle mnie zrozumiałes (może to moja winna bo źle ująłem to co miałem na mysli), pokaz mi PC z takimi parametrami jak PS2 i tak wygladajacą gre na niego jak GT3. PC a konsola to dwie zupełnie inne bajki.
Jak napisałes za dwa lata programiscie beda mieli problem ze tylko maja do dyspozycji 512 MB RAMU, co z tego jezeli dostanie swietnie wygladajace gry (oczywiscie pewnie zagrasz w tak wygladajacy tytuł na PC, z tym ze na karte graficzna wydasz równowartosc dwóch takich X360)
QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 23:07)

Może czujesz się zawiedziony bo te gry nie wyglądają jak rendery z Killzone 2 ? Nie wiem nie wnikam. Jest jak jest i dla mnie jest bardzo dobrze
Tak spodziewam sie takiej grafiki jak w Motor Storm czy Heavenly Sword, czas pokaze czy to była jedna wielka sciema Sony. Jesli tak bedzie, to poczuje sie potwornie oszukany, jesli okaze sie ze jednak dostaniemy tak wygladajce gry (a dostaniemy i na PS3 i na X360

) to tylko pozostanie sie cieszyc ze otrzymamy tak wygladajace cuda.
Pisałem to juz z milion razy, kazdy ma inne wymagnia, mnie obecne gry na X360 nie satysfakcjonują (mowa cały czas o grafice)
QUOTE(Tokar_Sama @ 18 12 2005, 18:21)

Nie no, jak czytam teorie spiskowe, to mnie przepona gniecie. Za parę dni przeczytacie podobny test w nowym N+ i założe się, że główną linią obrony będzie rzekome sponsorowanie pisma przez Sony ;p
Własnie tak bedzie

PS. Nie wiem jak wy, ale ja czekam na jakis konkretny wpis kogos z redakcji...