Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Test X360 w PE#101
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
pinkfan
KILu , po prostu wyraziłeś wszystko to, co chciałem napisać, a nie umiałem tego zebrać w kupe, ten post powinni przeczytać wszyscy wchodzący do tego działu. Uważam, że jest najrozsadniejszy z dotychczas napisanych(sam wyrażałem zbieżne opinie w różnych topicach)
il capitano
hmm i jak tu się nie zgodzić z KILu?

zamknąc jadaczki.

kto ma iXa360 ten niech się cieszy ale nie próbuje za wszelką cenę pokazać, że ją ma i będzie bronić do upadłego. Ja swoje wiem, drugi raz się nie dam nabrać jak swego czasu [ (PS2) kiedy to czarnula była wadliwa jak cholera, zresztą i tak trafiłem drugi raz na wadliwy mimo iż oznaczenie pokazywało, że czytnik jest "genialny" ] btw. poczekam na rozwój sytuacji w tym temacie, a nie huźa na juzia. Zresztą jakby jeszcze nie było w co grać na currentach, phi... jest i przez rok czasu 360tka, poprawi swoje niedociągnięcia to wtedy pomyśle o zakupie.
Maiden
QUOTE(KILu @ 19 12 2005, 08:13) *

QUOTE(Henry @ 18 12 2005, 21:16) *
TTT bylo przelomem graficznym w porownaniu do SC, a Ridge Racers V wygladalo o niebo lepiej od Metropolis Street Racer (pradziadek PGR3),

Widziałem poprzednie posty i muszę zaoponować. TTT nie był przełomem w porównaniu do SC - gdy po setkach godzin grania w Soul Blade'a i T3 zobaczyłem Soul Calibura, po kilku dniach poleciałem po konsolę (a przez ten czas szukałem szczęki). TTT nie zrobił na mnie AŻ takiego wrażenia - było lepiej (kilka efektów z TTT to do dziś rzadkość w grach), ALE ogólna różnica nie była aż tak duża. Poza tym SC robił większe wrażenie na przeciętnym obserwatorze z racji swojej widowiskowości. W TTT jej brakowało, szczególnie w PAL i w sytuacji, gdy graczami byli laicy.

Natomiast MSR był MOIM ZDANIEM ładniejszy, niż RRV (za co swego czasu bluzgał mnie HIV :> ). Fakt, MSR działał w niższej rozdzielczości i nie był tak płynny, jednak ogólnie grafika była moim zdaniem ładniejsza - trasy były dłuższe, bardziej zróżnicowane i szczegółowe.

Dziś można sobie tylko gdybać. W Sieci jest mało dobrych screenów z MSR i jeszcze mniej z Soul Calibura (wszystkie są bardzo kiepkiej jakości i w ograniczonej palecie barw, w przeciwieństwie do tych z RRV i TTT, którymi Sony szczuło jeszcze przed premierą systemu). Zresztą, screeny nie są dobrym źródłem informacji na temat gry. Ktoś, kto nie miał przez kilka lat PSX-a, później N64, DC i PS2 patrzy na to z nieco innej perspektywy.

A co z tytulami startowymi? Tu wbrew pozorom z nowym Iksem nie jest tak źle. Jasne, większość gier to konwersje i projekty przeniesione ze starszej konsoli. ALE!... i tak jest dużo lepiej, niż w przypadku np. PS2, które na starcie miało RRV i Fantavision, a później przez kilkanaście miesięcy (!!) nie ukazało się nic naprawdę dobrego, co mogłoby skłonić przeciętnego gracza do wydania 2k zł na ten sprzęt.

Podsumowując, MS wypuścił kawał doskonałego sprzętu, który niestety cierpi na chorobę wieku dziecięcego. Niedopieszczony hardware (detal), wyplute na szybko gry. Jestem przekonany, że za kilka miesięcy, najdalej niespełna rok będziemy się smiać z tego, co teraz wypisują niektórzy "ostrożni".

Aha... nie mam X360 i nie jestem pwszechwiedzący. Wiem też, że w przypadku tej konsoli znajomość reguł, którymi przez ostatnie kilkanaście lat rządził się ten rynek na niewiele się zda. Ale mimo wszystko wierzę w ten sprzęt.

Ja też w pełni zgadzam sie z Kilu...Nic dodać nic ująć...

kad mam wiedziec, ze gosc idzie w tym czasie, czy stoi (?)

A co do tego.smile.gif
Wierzyć mi na słowo, zagrać lub jak chesz moge nakręcic film ( komórką tongue.gif ) i wrzucić go tu co byś sie przekonał smile.gif
Trzcina
Czyli innymi slowy zgadzasz sie z tym fragmentem
Podsumowując, MS wypuścił kawał doskonałego sprzętu, który niestety cierpi na chorobę wieku dziecięcego. Niedopieszczony hardware (detal), wyplute na szybko gry. Jestem przekonany, że za kilka miesięcy, najdalej niespełna rok będziemy się smiać z tego, co teraz wypisują niektórzy "ostrożni

A co za tym idzie zgadasz sie ze mna, bo ja caly czas pisze ze premiera nowego z'a TERAZ byla fatalna pomylka... Nie wiem ile razy mam jeszcze to powtorzyc. Nie napisalem nigdzie ze nowy x'box jest be, ale mam dosc maglowania ciagle tego samego.

Xardas, koles... mam ci napisa to samo co maidenowi? Nie interesuje mnie czy ci sie chce czy ci sie nie chce przegladac innych tematow. W innych tematach pisalem wystarczajaco duzo razy, dlaczego moim zdaniem m$ skiepszczyl sprawe i nie mam zamiaru wywodzic sie nad tym jeszcze raz. Nie chce ci sie przejrzec forum? To nie, ale w ten sposob jawnie mowisz ze masz w (pipi)e moje argumenty. A skoro tak to ja cie bardzo prosze zrob STFU i nie gadaj o argumentach, bo ja takowych z twojej strony rowniez nie widze.

Tomish. Ja rozumiem twoja frustracje, sam zamknalem temt w ktorym znow zaczelo sie walkowanie tego samego, na forum ps3... Tak wiec, jesli masz ochote to czyn swoja powinnosc... smile.gif
Diabeu
faaaajny temat, dzieci się gryzą
ci co kupili xO nie pozwolą choćby na cień zarzutów i będą walczyć niczym Targowica
ci co nie kupili ale chcą mają zonka i coraz więcej pytań
do tego dochodzi kilku mądrali co za wyznacznik jakości mają rendery

a dla mnie wyznacznikiem jakości są filmy z Bruce Lee
Fenix
QUOTE(Mendrek @ 19 12 2005, 07:32) *

Nie wiem po co ten topic, Ci co kupili X360 beda go bronic praktycznie zawsze, chociazby nie wiem jak slaby bylby (nie mowie ze tak jest), ale tekt w PE spowodowal spory dysonans podecyzyjny w umyslach tych co kupili. Fanboizm siedzi praktycznie w kazdym, a w zasadzie to pojecie byc moze jest troche "niesprawiedliwe" bo ta reakcja redukcji dysonansu jest niemalze obecna wszedzie. Tlumaczenie ze ma sie wszystkie konsole, jest tylko umowne. Sam fakt ze i tak wydales spora kase na jakas rzecz, nie pozwoli Ci przeciez myslec ze "jestem glupi, wydalem kase w bloto, moj rowiesnik kupil inna konsole (lub nie kupil zadnej i nie wydal kasy za kota w worku) bo jest madrzejszy". To by bylo samobojstwo na wlasnym ego. No chyba ze ktos sra piecozlotowkami... Dla mnie wiec takie gadki sa bezsensowne, widac golym okiem jak coniektorzy nie dopuszczaja nawet jednej mysli ze ich kasa nie poszla w sprzet najlepszy i idealny.

Nie ma sie co dziwic. Wydajac 2 patyki na jakis sprzet trudno abys na niego publicznie narzekal (przekonujac sam siebie, rodzine i kogos tam jeszcze przez kilka miesiecy na taki wydatek). Osobiscie nie tego sie spodziewalem na starcie. Szkoda, choc wiem, ze niedlugo bede wyl z zachwytu nad nowymi produkcjami. Wlasnie, nad grami a nie nad sprzetem. W glebokim powazaniu mam co siedzi w srodku, jakie ma mozliwosci. Konsola sluzy do grania a tego jak narazie nie dostalem na odpowiednim, spodziewanym poziomie.
Nie mieli czasu na dopracowanie gier? Wykorzystany jest tylko jeden rdzen jak na razie? Mam to gdzies. Mogli poczekac, dopracowac i dopiero zrobic premiere. Marketingowo dycha, subiektywna ocena konsoli i pierwszych gier... marna.
Nie mam w domu netu (na gprsie to sobie co najwyzej moge maile sciagnac) wiec pozostaje granie w singlu. Grzejnika w postaci zasilacza tez nie potrzebuje.

Ale ogolnie podoba mi sie ta dyskusja dry.gif . Tego typu wpisy znam od czasu C64 i Spektrusia (a pozniej Amigi i Atari) i .... przynajmniej wiem, ze wszystko jest ok. Gdyby nie bylo tak emocjonalnie naladowanych wypowiedzi a konsole traktowane bylyby jak kolejny mebel w domu to zrobiloby sie... smutniej.
Raptor
Nie kupilem nowego X'a (chociaz planowalem) bo wydalem kase na wyjazd na narty. Nie zaluje - warto bylo (niezapomniany wyjazd). 360ke kupie za pol roku-rok kiedy bedzie w czym przebierac, a i ceny pojda w dol i pojawia sie kolejne modele smile.gif. Jest jeszcze wystarczajaco duzo fajnych gier na ps2/xb/gcn nad, ktorymi jeszcze te pol roku posiedze. Ofc nie gralem na X360 i przez jakis czas nie pogram, ale jakos nie zaluje wink.gif. Tescik przeczytam pewnie dzis bo listonosze u mnie to no comment tongue.gif.
QUOTE(_Diabeu_)
ci co nie kupili ale chcą mają zonka i coraz więcej pytań

Niby tak, ale jak zawsze czas pokaze smile.gif W sumie czasem lepiej troche poczekac smile.gif
Diabeu
wiadomo że lepiej poczekać, no chyba że ktoś jest raptus

Nie mieli czasu na dopracowanie gier? Wykorzystany jest tylko jeden rdzen jak na razie? Mam to gdzies. Mogli poczekac, dopracowac i dopiero zrobic premiere. Marketingowo dycha, subiektywna ocena konsoli i pierwszych gier... marna.
Nie mam w domu netu (na gprsie to sobie co najwyzej moge maile sciagnac) wiec pozostaje granie w singlu. Grzejnika w postaci zasilacza tez nie potrzebuje.

wiesz, bez Live! to podobno dużo się traci
a czekać nie mogli (podobno) bo chcą spylić jak najwięcej przez wypustem Chlebaka znaczy ps3, błędy co wyskoczą teraz poprawią w kolejnej serii xO
tak więc dziękujemy bardzo wszystkim tym co kupili od razu, serio
cronosik

A Wy znowu napiszecie ze to wyglada jak na pegazusie, albo ze wzialem kredki i sam to namalowalem.

Co do tego ze bronie sprzetu za wszelka cene to zastanowcie sie gdyby byl taki slaby to bym go sprzedal kupilem za 1700zl teraz bym spokojnie sprzedal za ponad 2000.

Nie wiem czy widzieliscie nowy filmik z GoW (nie ten w deszczu) pokazany gameplay POLECAM
Diabeu
kto to "Wy"?
cronosik
QUOTE(_Diabeu_ @ 19 12 2005, 12:20) *

kto to "Wy"?

No wiesz "Wy" tak jak "Oni" biggrin.gif
Fenix
wiem, ze sie duzo traci i nic na to nie poradze. w pracy nie mam czasu pograc. zostaje singiel i przez to mam sie przerzucic na szachy z sasiadem? Wolne zarty. Toz to szowinizm hehe skoro ja i mnie podobni offlineowcy sa uwazani jako ci "dla ktorych nie jest adresowana ta konsola".

Tak czy siak... o ile starego Xa buchnalem z redakcji tuz po koncowce (sprowadzany amerykaniec) i zagrywalem sie w Halo tak dzis nie mam po co tego powtarzac z X360. Nie ma nic na nim co by mnie zmotywowalo do zabrania konsoli do domu.

Wole pograc w PoP3 na Xie ;-)
Diabeu
ej no a kto ci mówi że nie możesz grać na xO?
i gdzie tu szowinizm?
Fenix
QUOTE(_Diabeu_ @ 19 12 2005, 10:44) *

ej no a kto ci mówi że nie możesz grać na xO?
i gdzie tu szowinizm?

Ahhh gdzies tu ktos napisal ze nowy Box jest stworzony glownie do szarpania w sieci smile.gif

Czuje sie dyskryminowany i wylaczony poza nawias targetu nowego produktu M$.
Diabeu
poczekajmy z rok zanim wydamy werdykt w tej sprawie
nie konsola a gry o tym zdecydują icon_twisted.gif
Butcher
QUOTE(@-t M@iden @ 17 12 2005, 11:58) *

Mnie rozwalila negatywna opinia pewnego zgreda ( w rozmowie na GG ) nie powiem wam którego ale jednego z wiekszych krytyków nowej konsoli ktory nawet nie raczył dobrze zapoznac sie z nowym Xboxlivem biggrin.gif .

Tak Maiden - wiem, że to o mnie chodzi: wielkiego fana Halo 2 na XL. I zawężając treść naszej rozmowy na GG do sedna, mogę swe zdanie powtórzyć także tutaj i publicznie: X360 na chwile obecną nie oferuje dla mnie NICZEGO, co warte byłoby 2000 zł. Po prostu i tylko tyle - kropka. Ten prosty fakt starałem Ci się uświadomić na GG, ale niestety nie chciałeś słuchać, wychwalając pod niebiosa nowy Xbox Live jako główne koło napędowo-zamachowe 360-tki czy wręcz największy jej bajer (czyżby gry były słabe? blink.gif ).
Podzielam w 101% opinie KILa, Fenixa, Trzciny, Mendrka i wielu innych tutaj: konsola jest OK, ale wyszła za wcześnie, a 99% jej aktualnych posiadaczy o wydrenowanych kieszeniach nie ma innego wyjścia jak bronić swego zakupu.
Xbox Live to fajny bajer, ale zawsze był dla mnie tylko dodatkiem, "wisienką na torcie" i NIGDY nie rozumiałem tej całej religii czy sekty zwanej "Halo pwnz 4eva" wink.gif - o czym niejednokrotnie dyskutowałem m.in. z Fil4 na GG. Dlatego argument z nowym XL mam niestety w głebokim poważaniu i nieważne czy są tam grywalne dema, gry arcade, filmy z gier, skiny, zdjęcia Graczy, statsy, gołe (pipi) czy milion innych funkcji. Dopóki to M$ ściaga ze mnie kasę za abonament, a nie wypłaca wygranych za mecze w Halo wink.gif to bedzie tylko DODATEK do zabawy właściwej - czyli GRANIA w SINGLA. I uderzenia w tym segmencie oczekiwałem od nowego Xa na starcie, a skoro nie dostałem, trudno - wierzę w ten sprzęt i zakupię go na 100%, ale jak zobaczę w akcji Ghost Recon AW, Gears of War i paru innych, a szczęka z głośnym terkotem poturla się pod krzesło. Do tego momentu NIE WIDZĘ SENSU wyskakiwania z 2000 zł - proste, nieprawdaż ? I nie przekona mnie żaden argument, sorry. Mając aktualnie na tapecie HL2, Far Cry, Warriors, Prince of Persia, RE4, GTA na PSP i parę innych tytułów musiałbym upaść na głowę aby szukać rozrywki w nowej zabawce za 2000 zł - tym bardziej, że tak naprawdę jakość tej rozrywki byłaby na zbliżonym poziomie. I nie mówię tu o grafie - ładne tekstury, 3 setki orków naraz czy hi-res to nie wszystko, czego oczekuję od NG i zapewne nie jestem w tym odosobniony. Wszyscy wiemy o czym mowa, bo gry to nie tylko wizualia...

Kupujemy auto, wsiadamy do środka zimą i cieszymy się, że działa nawiew i jest nam ciepło - fajny bajer, nie? (nowy Xbox Live). Szkoda tylko, że te kwadratowe koła (gry) co nam dali w salonie nie do końca spełniają nasze wymagania i komfort jazdy jakoś nie ten... Może lepiej było poczekać aż dowiozą okrągłe ? Ale w końcu tyle kasy wybuliłem, to nie bedę narzekał - ciepło jest i do przodu tez się jakoś turlam...

No offence ofkoz - adekwatny przykład z życia.
Skoro ktoś miał luźne 2 kafle to kupił 360 i git, jego decyzja.
Kto nie był przekonany/nie miał kasy, odłożył decyzję na później i czeka na rozwój sytuacji - ale błagam, przestańmy wmawiać sobie w żywe oczy, że właśnie objawił się nowy cud branży... JESZCZE NIE - co nie oznacza, że nie pokaże swych pazurów.
KILu
QUOTE(Trzcina @ 19 12 2005, 09:27) *
A co za tym idzie zgadasz sie ze mna, bo ja caly czas pisze ze premiera nowego z'a TERAZ byla fatalna pomylka...

Nie mogę się nie zgodzić, bo to widać na każdym kroku. Może nie od razu fatalna, ale...
Wierzę, że między tym sprzętem a np. PS2 różnica jest porównywalna z tą, która dzieliła PSX-a i PS2. Nie można zapominać, że wówczas trójwymiar był stosunkowo nową technologią (upowszechnioną przez PSX-a) i po wypuszczonym nieco "na ślepo" PlayStation takie Sony miało co poprawiać. Obecnie postęp nie jest aż tak ogromny, bo ile można dopieszczać istniejącą technologię? 5x więcej polygonów to nie wszystko, a większość efektów graficznych potrafił obsłużyć już Xbox. Dopiero niedawno (Riddick, Doom 3) upowszechnił się bumpmapping, zaawansowane efekty graficzne wciąż wykorzystuje garstka tytułów (a przynajmniej w garstce naprawdę je widać - Colossus, PoP, Conker, SC:CT...). Musimy więc czekać nie tylko na okiełznanie sprzętu, ale - przede wszystkim! - na... normalny postęp (ciężko mi to ubrać w słowa, blah). Na kolejką garstę genialnych pomysłów i rozwiązań, które staną się standardem w przyszłych grach. Tak wczesna premiera nowej konsoli może to jedynie nieco przyspieszyć.
Ozi
QUOTE(Butcher @ 19 12 2005, 15:11) *
Xbox Live to fajny bajer, ale zawsze był dla mnie tylko dodatkiem, "wisienką na torcie" i NIGDY nie rozumiałem tej całej religii czy sekty zwanej "Halo pwnz 4eva" wink.gif - o czym niejednokrotnie dyskutowałem m.in. z Fil4 na GG. Dlatego argument z nowym XL mam niestety w głebokim poważaniu i nieważne czy są tam grywalne dema, gry arcade, filmy z gier, skiny, zdjęcia Graczy, statsy, gołe (pipi) czy milion innych funkcji. Dopóki to M$ ściaga ze mnie kasę za abonament, a nie wypłaca wygranych za mecze w Halo wink.gif to bedzie tylko DODATEK do zabawy właściwej - czyli GRANIA w SINGLA.

Masz pełne prawo do takiej opini ale IMO źle do tego podchodzisz... dla mnie całe te bajerki o których piszesz to też w sumie zbędny dodatek ale cała idea XLive to nie te duperele ale dopracowany do granic możliwości tryb multi - i tylko to się liczy. Ważne i istotne jest to, że nie ma lagów, że dużo graczy, że są dodatki do ściągnięcia i że Microsoft dopracował ten tryb rozgrywki do takiego poziomu, że po prostu warto zainwestować w tą konsolę tylko dla Live. Sam nie mam jeszcze 360 a moja opinia nie opiera się bynajmniej na zauroczeniu Halo2 - bo nie lubię tej gry. Live na pierwszym Xboxie to nie tylko wspomniane Halo2... to także masa innych gier i to własnie na ich podstawie mam wyrobioną opinię na temat tego typu rozgrywki.

W przeciwieństwie do większości osób broniących w tym topicu Xboxa 360 ja doskonale zdaję sobie sprawę z jego minusów - ale mimo wszystko zainwestuję w tą konsolę; właśnie ze względu na Live. Dla mnie tryb single nie jest właściwą zabawą - to tylko dodatek do tego czego jeszcze długo sztuczne AI nie będzie nam w stanie zagwarantować... niepowtarzalności każdej potyczki, wyścigu, walki. Bo własnie ten tryb potrafi wielokrotnie przedłużyć żywotność konkretnego tytułu. Nie interesuje mnie mega wypasiona grafika jaką zdaje sie oferowac nam nadchodząca konsola Sony. Prawie rok grania na Live zrobil ze mnie autentycznego fana tego typu rozgrywki. Właśnie dlatego, że miałem z tym styczność potrafię przeboleć słabszą grafikę (choć to też dyskusyjna teza ale nie mam zamiaru się w to zagłębiać). Nie wiem czy Microsoft wypuścił niedopracowaną konsolę o słabych tytułach startowych - wiem natomiast, że ludzie którzy wcześniej mieli styczność z Xbox Live i dla tego trybu kupili XO nie żałują wydanych pieniędzy - i to właśnie ten argument decyduje o tym, że kupię tą konsolę.
Butcher
QUOTE(Ozi @ 19 12 2005, 13:54) *

dla mnie całe te bajerki o których piszesz to też w sumie zbędny dodatek ale cała idea XLive to nie te duperele ale dopracowany do granic możliwości tryb multi - i tylko to się liczy. Ważne i istotne jest to, że nie ma lagów, że dużo graczy, że są dodatki do ściągnięcia i że Microsoft dopracował ten tryb rozgrywki do takiego poziomu, że po prostu warto zainwestować w tą konsolę tylko dla Live.

I Ty również masz prawo do takiego toku rozumowania - każdy wybiera to co najlepsze dla siebie i ma różne priorytety przy podejmowaniu decyzji. Doceniam XL jak najbardziej, wszystko co wymieniłeś - tu i teraz mogę stwierdzić, że Sony ostro dało d**y w tym temacie i raczej już tego nie nadrobi, to właśnie XL pokazało mi jak wygląda prawdziwa zabawa online, a nie Socom i mordęga na Central Station (chociaż to właśnie tam straciłem sieciowe dziewictwo smile.gif.
To wszystko jednak nie zmienia faktu, że ja mam takie spojrzenie a Ty inne - nie dam za nowe XL 2000 zł, za to parę konkretnych gier singlowych mogłoby szybko zmienić tą decyzję. Oczywiście, że online to wielki dodatek każdej gry i ważny jej aspekt - ale nie da się ukryć, że póki co multiplayer sieciowy to bonus, a nie danie główne każdej gry. Póki co multi jest w 99% przypadków dodatkiem do singla, a nie na odwrót - i ja tak to postrzegam, jak chcą tego twórcy.
Oczywiście, że konsolowe AI nie dorówna ludziom na XL - ale od next-genów oczekuję własnie, że doznam w tym temacie szoku i wrażeń, jakich do tej pory nie zaznałem (mowa o singlu). I kiedy kolejny kretyn na XL wyjdzie z gry w trakcie/przejdzie przez ścianę/użyje cheata/exploita/zacznie bluzgać/krzyczeć do HSa - będę go mógł olać ciepłym strumieniem, bo najważniejszy dla mnie i tak będzie single. Z całym geniuszem, fizyką, wyobraźnią i rozmachem developerów ery NG - tego oczekuję i na to mam nadzieję. A moja radość czerpana z gry nie będzie uzależniona od kilkunastu wykutych na blachę mapek, fochów TPSA, szybkości łącza i bandy rozkapryszonych dzieciaków po drugiej stronie kabla.
YETI
QUOTE(RosTo @ 19 12 2005, 01:32) *

Ja, w odróżnieniu od Ciebie, nie gadam ciągle grafice.

OK, ale jesli słysze słowo next - gen to pierwsze co przychodzi mi na mysl to nowa jakosc graficzna (nie tylko)

QUOTE(@-t M@iden @ 19 12 2005, 01:42) *

Yeti z twojej strony tak smile.gif
Ja ci już napisałem mam 360 i zapewnne kupie PS3.
Mnie tylko smieszy fakt ze nie miales stycznosci z konsola a p****** co nie miara.(tak samo bylo zreszta w przypadku pierwszego klocka smile.gif )

Stary gdyby nie takie rozczarownia jakie zaserwowała MI nowa konsola Billa, to pewnie nowy X-Box zawitał by u mnie w domu na gwiazdke.
pi/er/dole co nie miara, bo chyba czytam różnego rodzaju testy, recenzje, widze jak prezentuja sie pierwsze gry na X360. I to co moze zaoferowac nowa konsola Microsoftu to jak dla mnie na chwile obecna wielkie rozczarownie (ale chyba pisałem to z 300 razy)

QUOTE(Fenix @ 19 12 2005, 11:37) *

Nie mieli czasu na dopracowanie gier? Wykorzystany jest tylko jeden rdzen jak na razie? Mam to gdzies.

CoD2 wykorzystuje podobno 2 rdzenie.
Henry
Za duzo... czytania.

RRV byl lepszy graficznie od MSR, nie pisze o osobistym odbiorze ale o faktycznym stanie rzeczy (dokladniejsze modele, wiecej trojkatow, lepsze oswietlenie, wyzsza rozdzielczosc).
Podobnie w przypadku TTT i SC, no tak, co prawda po uderzeniu SC szok jakos zmiekl, ale i tak bylo czym sie jarac.

PGR3 wyglada jak FORZA z lepszymi refleksjami, nie boje sie tego napisac, wielkie wrazenie robi widok ze srodka pojazdu, ale nie jest on zbyt grywalny moim zdaniem.

Biorac opinie ogolu (ktora jest mniej wazna od opinii specyficznej osoby, niemniej jednak tutaj ma znaczenie), ktora w pelni zgadza sie z moja opinia, X360 zawiodl jako next-gen.
Grafika nie powoduje opadu szczeki (tak jak dema gier na PS3), innowacji w gameplay'u brak, filmy na DVD odtwarza slabo, nie oferuje nic nowego w zadnej sferze waznej dla uzytkownika. Co prawda jest marketplace, ale nie sadze, zeby gracze sie tym interesowali, ze juz nie wspomne o ludziach, szukajacych nowego kombajnu multimedialnego (ci ludzie rzuca sie z pewnoscia na PS3).

Mozliwe, ze gry przyszle gry na X360 beda wygladaly lepiej, oraz beda wnosily cos nowego, jednak w gre wchodzi zawalony start systemu.

X360 potencjalnie nie ma szans dorownac PS3 w zadnym aspekcie, oprocz Online, ktorym przewyzsza konsole SONY.
Ale tutaj zaczyna sie kolejny temat: czy liczy sie zlozonosc serwisu, czy to ile osob z niego korzysta? PS3 dostanie UT2k7, ze swietnym serwisem online stworzonym przez Epic, na tym polega otwarta architektura. Na PC jest mnostwo serwisow, ktore przebijaja XBL na glowe, jesli developerzy odtworza to na PS3, i ludzie beda z tego korzystac, to X360 zostanie w tyle.

Caly moj post moze byc postrzegany jako zwierzenia fanboya, dlaczego? Bo wierze SONY. Wierze we wszystko co mowi SONY i developerzy tworzacy gry na PS3, wierze w to, ze Heavenly Sword, Warhawk, MotorStorm, Lair a nawet Killzone 2 beda wygladaly tak jak na tych demach, wierze w to, ze kazdy cyfrowy sprzet w moim posiadaniu bede mogl podlaczyc do PS3, wierze w to, ze gry beda innowacyjne, ze to co zobacze bedzie rzeczywiste, wierze w to, ze nowy EyeToy jest wieksza rewolucja od pilota w Revo. I wierze w to, ze nie jestem jedyny.
bartiz
QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 16:47) *

Za duzo... czytania.

RRV byl lepszy graficznie od MSR, nie pisze o osobistym odbiorze ale o faktycznym stanie rzeczy (dokladniejsze modele, wiecej trojkatow, lepsze oswietlenie, wyzsza rozdzielczosc).
Podobnie w przypadku TTT i SC, no tak, co prawda po uderzeniu SC szok jakos zmiekl, ale i tak bylo czym sie jarac.

PGR3 wyglada jak FORZA z lepszymi refleksjami, nie boje sie tego napisac, wielkie wrazenie robi widok ze srodka pojazdu, ale nie jest on zbyt grywalny moim zdaniem.

Biorac opinie ogolu (ktora jest mniej wazna od opinii specyficznej osoby, niemniej jednak tutaj ma znaczenie), ktora w pelni zgadza sie z moja opinia, X360 zawiodl jako next-gen.
Grafika nie powoduje opadu szczeki (tak jak dema gier na PS3), innowacji w gameplay'u brak, filmy na DVD odtwarza slabo, nie oferuje nic nowego w zadnej sferze waznej dla uzytkownika. Co prawda jest marketplace, ale nie sadze, zeby gracze sie tym interesowali, ze juz nie wspomne o ludziach, szukajacych nowego kombajnu multimedialnego (ci ludzie rzuca sie z pewnoscia na PS3).

Mozliwe, ze gry przyszle gry na X360 beda wygladaly lepiej, oraz beda wnosily cos nowego, jednak w gre wchodzi zawalony start systemu.

X360 potencjalnie nie ma szans dorownac PS3 w zadnym aspekcie, oprocz Online, ktorym przewyzsza konsole SONY.
Ale tutaj zaczyna sie kolejny temat: czy liczy sie zlozonosc serwisu, czy to ile osob z niego korzysta? PS3 dostanie UT2k7, ze swietnym serwisem online stworzonym przez Epic, na tym polega otwarta architektura. Na PC jest mnostwo serwisow, ktore przebijaja XBL na glowe, jesli developerzy odtworza to na PS3, i ludzie beda z tego korzystac, to X360 zostanie w tyle.

Caly moj post moze byc postrzegany jako zwierzenia fanboya, dlaczego? Bo wierze SONY. Wierze we wszystko co mowi SONY i developerzy tworzacy gry na PS3, wierze w to, ze Heavenly Sword, Warhawk, MotorStorm, Lair a nawet Killzone 2 beda wygladaly tak jak na tych demach, wierze w to, ze kazdy cyfrowy sprzet w moim posiadaniu bede mogl podlaczyc do PS3, wierze w to, ze gry beda innowacyjne, ze to co zobacze bedzie rzeczywiste, wierze w to, ze nowy EyeToy jest wieksza rewolucja od pilota w Revo. I wierze w to, ze nie jestem jedyny.

Buahahahahahaha sory nie mogłem
unsure.gif
Maiden
Na PC jest mnostwo serwisow, ktore przebijaja XBL na glowe
neko.gif neko.gif

Podaj Gamertaga znawco XBL song.gif

UT2k7 wychodzi tez na 360 happy.gif
Matrox

Moglbys wymienic jakis ? moim zdaniem nawet Battlenet na ktorym gralem w W3 TFT przez ponad 1,5 roku nie dorownuje XBL.
Henry
QUOTE(@-t M@iden @ 19 12 2005, 19:45) *

neko.gif neko.gif

Podaj Gamertaga znawco XBL song.gif

UT2k7 wychodzi tez na 360 happy.gif

Placenie za granie online nie jest moja ulubiona czynnoscia.

UT2k7 nie wychodzi na X360, jesli chcesz to mozesz podac mi wiarygodne zrodlo tej informacji.
-Hp- BaNaN
Podaj przykład jednego takiego serwisu człowieku o czym ty mówisz. Jeśli chodzi ci o np. Steam to (pipi)ać tam konto jest tak łatwo że moi kumple zarobili na tym ze 2000zł. A jeśli o coś typu CB to tym bardziej mnie nie rozśmieszaj klan mojego kumpla jest na drugim miejscu w Polskim CB w CS:S tylko dlatego że typy z pierwszego któży są noobami nie przyjmują od nich wyzwania od 2 miechów.

No bo za np. WOW-a się jak wiadomo nie płaci, a tu płacisz ale nie za jedną grę tylko możesz sobie w każdą grę którą oryginalnie kupiłeś grać online.
111111
QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 18:47) *

Za duzo... czytania.

buahahaha, ale sie usmialem w tym poscie? czy to nie ty Wudi z GO?!?!?! cos mi sie wydaje ze tak LOL,hahahaha
Maiden
@ Wudi - Gra widnieje w katalogu gier na teamxbox. Teamxbox pyta sie tez tworcow gry w wywiadzie co sadza o konsolach core i premium. ( vide czy widza w istnieniu 2 wersji konsol jakies potencjalne problemy w tworzeniu wersji na 360 ).
Klik
Henry
QUOTE(@-t M@iden @ 19 12 2005, 20:00) *

@ Wudi - Gra widnieje w katalogu gier na teamxbox. Teamxbox pyta sie tez tworcow gry w wywiadzie co sadza o konsolach core i premium. ( vide czy widza w istnieniu 2 wersji konsol jakies potencjalne problemy w tworzeniu wersji na 360 ).
Klik

To nie jest wiarygodne zrodlo, oczekuje wypowiedzi tworcy lub oficjalnej zapowiedzi.

Lepsze serwisy: Steam, BattleNET.

Wudi? ninja.gif Nadawano mi wiele imion, ale to nie jest jedno z nich.
Maiden
mellow.gif
1) Przeczytaj co napisałem
2) Klik link
3) Znajdz sobie link do wywiadu z tworcami gry
4) Preczytaj.

ninja.gif

Wywiad to interwiew...Tak ku pamieci.

Grałem w CS , CS:S oraz WOW.Mam tez XBL i XBL Gold.

Coż w moim przekonaniu mowa o dwoch roznych swiatach closedeyes.gif ( XBL MIAŻDZY )

Ale skoro twierdzisz ze jest inaczej to z pewnoscia masz konto na live! ( A jesli nie to skad to porownanie ?. )
Prosze cie wiec grzecznie podaj swój Gamertag.Chetnie sie z nim zapoznam. icon_wink.gif
Matrox
QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 18:03) *

Gralen na obu i zaden nie oferuje tyle co XBL, szczegolnie steam..

Nastepne pytanie, ile spedziles czasu grajac na XBL ? Bo ja spedzilem na wszystkich z tych serwisow ktore wymieniles kupe czasu i moge powiedziec, ze zaden z wymienionych przez ciebie nie doruwnuje XBL.
Jędrek
QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 14:47) *

Za duzo... czytania.

Kocham takie posty. Sony jeszcze NIC nie powiedzialo konkretnego i prawda jest taka, ze twoj post jest obrona sony. Zalujesz, ze to nie oni wypuscili PS3 pierwsi tylko MS.
Na takich ludzi jak Ty, nie ma bata juz. Powinni jakies osobne wiezienie dla Was wymyslic. Tobie ban na forum nie pomoze bo pojdziesz siac teorie na inne fora. Tobie juz nic nie pomoze. Taka jest prawda.

Nie chce juz teraz tu komentowac calego artykulu w PE, bo to bez sensu. Kilka 'zartow' HiVa na ktore i tak prawdziwy gracz nie zwroci uwagi bo... wie co to jest xbox360 poniewaz interesuje sie tym od e3.

Denerwuja mnie ludzie, ktorzy przeczytali o nowej konsoli Bill'a zle rzeczy i mowie niestworzone rzeczy. Czlowieku twoje teorie to jakas bujda. Zaloze sie, ze w Sony teraz sraja bo gaciach, aby zrobic cos na wzor XBL'a. PS3 nie da sobie rady bez Online'a. Kur.wa jak mozna mowic, ze UT2k7 bedzie za.je.bi.ste jak nawet jeszcze nie widziales na oczy konsoli, ani nie grales w nic. MS wreszcie chce doskoczyc do Sony, a wszystkie fanboye sie sraja bo ich konsola juz nie bedzie prowadzic (sam tego nei wiem, ale tak sie zachowujecie).

Owszem kazdy ma prawo do swojej opinii, ale oceniac cos na podstawie zdania Hiva albo 10 sztuk konsoli nie dzialajacych dobrze na 1 milion to przesada. Ciekawe czy Sony w tak... krotkim czasie zdazyloby ze wszytskim ?

Jedyny blad MSa ? Brak czasu na wyprodukowanie jednego, JEDNEGO miliona wiecej konsol przed Bozym Narodzeniem.

Zal mi Ciebie Henry.

Sam nie oceniam 360-tki bo jej... jeszcze nie mam - to proste.

Naprawde szkoda gadac. Lepiej zamknac to w pizdu bo to... wk.ur.wia mnie.
Henry
QUOTE(@-t M@iden @ 19 12 2005, 20:05) *

mellow.gif
1) Przeczytaj co napisałem
2) Klik link
3) Znajdz sobie link do wywiadu z tworcami gry
4) Preczytaj.

ninja.gif

Wywiad to interwiew...Tak ku pamieci.

Grałem w CS , CS:S oraz WOW.Mam tez XBL i XBL Gold.

Coż w moim przekonaniu mowa o dwoch roznych swiatach closedeyes.gif ( XBL MIAŻDZY )

Ale skoro twierdzisz ze jest inaczej to z pewnoscia masz konto na live! ( A jesli nie to skad to porownanie ?. )
Prosze cie wiec grzecznie podaj swój Gamertag.Chetnie sie z nim zapoznam. icon_wink.gif

Nie mam konta na XBL, to chyba stalo sie jasne po tym jak napisalem, ze nie jestem zainteresowany placeniem za granie online.

No i wciaz czekam na udowodnienie tego, ze UT2k7 znajdzie sie na X360.
Narazie przeczytalem tylko ze streaming leveli w UT2k7 jest bardziej skierowany na PC, gdzie pamiec jest duzo latwiej dostepna.

X360 nie dostanie UT2k7.
Jędrek
QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 16:34) *

X360 nie dostanie UT2k7.

PS3 nie dostanie Halo3.

Masz jeszcze jakies fanboyskie argumenty ? Ja je tez mam. Ku.zwa.
Henry
QUOTE(Jędrek @ 19 12 2005, 20:25) *

QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 14:47) *

Za duzo... czytania.

Kocham takie posty. Sony jeszcze NIC nie powiedzialo konkretnego i prawda jest taka, ze twoj post jest obrona sony. Zalujesz, ze to nie oni wypuscili PS3 pierwsi tylko MS.
Na takich ludzi jak Ty, nie ma bata juz. Powinni jakies osobne wiezienie dla Was wymyslic. Tobie ban na forum nie pomoze bo pojdziesz siac teorie na inne fora. Tobie juz nic nie pomoze. Taka jest prawda.

Nie chce juz teraz tu komentowac calego artykulu w PE, bo to bez sensu. Kilka 'zartow' HiVa na ktore i tak prawdziwy gracz nie zwroci uwagi bo... wie co to jest xbox360 poniewaz interesuje sie tym od e3.

Denerwuja mnie ludzie, ktorzy przeczytali o nowej konsoli Bill'a zle rzeczy i mowie niestworzone rzeczy. Czlowieku twoje teorie to jakas bujda. Zaloze sie, ze w Sony teraz sraja bo gaciach, aby zrobic cos na wzor XBL'a. PS3 nie da sobie rady bez Online'a. Kur.wa jak mozna mowic, ze UT2k7 bedzie za.je.bi.ste jak nawet jeszcze nie widziales na oczy konsoli, ani nie grales w nic. MS wreszcie chce doskoczyc do Sony, a wszystkie fanboye sie sraja bo ich konsola juz nie bedzie prowadzic (sam tego nei wiem, ale tak sie zachowujecie).

Owszem kazdy ma prawo do swojej opinii, ale oceniac cos na podstawie zdania Hiva albo 10 sztuk konsoli nie dzialajacych dobrze na 1 milion to przesada. Ciekawe czy Sony w tak... krotkim czasie zdazyloby ze wszytskim ?

Jedyny blad MSa ? Brak czasu na wyprodukowanie jednego, JEDNEGO miliona wiecej konsol przed Bozym Narodzeniem.

Zal mi Ciebie Henry.

Sam nie oceniam 360-tki bo jej... jeszcze nie mam - to proste.

Naprawde szkoda gadac. Lepiej zamknac to w pizdu bo to... wk.ur.wia mnie.

Odrobina dystansu do calej sytuacji by Ci pomogla.
To, ze X360 nie sprostal wymaganiom graczy jest calkiem jasne, i nie sprawi to ze Twoje zycie stanie sie gorsze.

Swietny sig wink.gif .
Matrox
QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 18:34) *

Nie mam konta na XBL, to chyba stalo sie jasne po tym jak napisalem, ze nie jestem zainteresowany placeniem za granie online.

W takim razie na jakiej podtstawie porownujesz te serwisy ?

Co do Unreala to szukam i nigdzie nawet nie ma, ze gra wychodzi na PS3, narazie tylko na IGN.COM pisze, ze mozliwe jest wydanie gry na PS3 oraz Xboxa 360 oraz na 1up pie, ze gra wychodzi na Xboxa 360 i PS3 (ale nie wiem skad maja ta informacje[ up: juz wiem, patrz nizej, wypowiedz Maidena smile.gif] ).
bartiz
I tak dema gier na PS3 rox ;-)
Maiden
Skoro nie masz XBL na jakiej podstawie porownujesz XBL do steam czy Bnet ?

To jak prownywanie Bentleya z peugotem i renault O_o

Co do gry =

1up.com : Unreal Tournament 2007
The 2007 installment of this popular multiplayer online shooter.
Platform: Xbox 360 Also On: PC | PS3
Publisher: Midway Developer: Epic Games
ESRB Rating: Genre: First-Person Shooter

Fragment z Txb : We had the chance to interview Mark Rein, Vice President of Epic Games, to discuss the implications of the recent announcements and how Unreal Engine 3 deals with an Xbox 360 Core system.

Wniosek ?
A daj wiarygodne zródło że ukaze sie na PS3 ?

Co to w ogole za dyskusja O_o

Gre robi EPIC Games firma odpiedzialna za GOD of WAR chulającym na enginie UNREAL 3 ( to także engine Unreal Tournament 2007 )

360 dostanie UT2K7 choc mnie np ten tytul zupełnie nie rusza smile.gif
H3.Hopefully smile.gif ( ma je robić zespół odpowiedzialny za halo 1 !! )
Jędrek
QUOTE(Matrox @ 19 12 2005, 16:40) *

No przeciez dla niego XBL jest najgorszy bo trzeba placic, ale sam go nie wyprobowal xD
Matrox - musisz przelaczyc sie na myslenie fanboy'ow. Proste ;]
Henry
QUOTE(Matrox @ 19 12 2005, 20:40) *

"Ale tutaj zaczyna sie kolejny temat: czy liczy sie zlozonosc serwisu, czy to ile osob z niego korzysta"
Przeczytaj 3 razy, moze 4, moze zrozumiesz, moze nie.

Swietny offtop BTW.

W pelni zgadzam sie z opinia HIV'a, tyle.
Jędrek
Ja czytam twoje posty po raz setny i nadal nie rozumiem. ninja.gif
Henry
QUOTE(@-t M@iden @ 19 12 2005, 20:45) *

Skoro nie masz XBL na jakiej podstawie porownujesz XBL do steam czy Bnet ?

To jak prownywanie Bentleya z peugotem i renault O_o

Co do gry =

1up.com : Unreal Tournament 2007
The 2007 installment of this popular multiplayer online shooter.
Platform: Xbox 360 Also On: PC | PS3
Publisher: Midway Developer: Epic Games
ESRB Rating: Genre: First-Person Shooter

Fragment z Txb : We had the chance to interview Mark Rein, Vice President of Epic Games, to discuss the implications of the recent announcements and how Unreal Engine 3 deals with an Xbox 360 Core system.

Wniosek ?
A daj wiarygodne zródło że ukaze sie na PS3 ?

Co to w ogole za dyskusja O_o

Gre robi EPIC Games firma odpiedzialna za GOD of WAR chulającym na enginie UNREAL 3 ( to także engine Unreal Tournament 2007 )

360 dostanie UT2K7 choc mnie np ten tytul zupełnie nie rusza smile.gif
H3.Hopefully smile.gif ( ma je robić zespół odpowiedzialny za halo 1 !! )

Unreal Engine 3 to nie UT2k7, zakladka gry to nie zapowiedz.

W przypadku PS3, redaktorzy PSM grali w UT2k7 na dev-kit'cie PS3 i przeprowadzili wywiad z tworca, w ktorym powiedzial on, ze UT2k7 bedzie chodizlo plynniej na PS3 niz na PC.
360 nie dostanie UT2k7, nie ma zapowiedzi, nie ma gry.
Matrox
To teraz podaj mi porownanie ilosci uzytkownikow wszystkich 3 serwisow. Jezeli porownujesz ktory serwis jest lepszy tylko po liczbie uzytkownikow to wypada tylko pogratulowac...
bartiz
"UT2k7 bedzie chodizlo plynniej na PS3 niz na PC."

Jak będzie działać na PC to chyba będzie zależało od kompa.
CheeseOfTheDay
"UT2k7 bedzie chodizlo plynniej na PS3 niz na PC."
Jak będzie działać na PC to chyba będzie zależało od kompa.

Dokładnie xD. No chyba że chodzi im o to że gra będzie chodzić na PS3 w 120 fps'ach (jak to szumnie zapowiadał Ken xD).
A no i dziwne porównania XBL a serwisy poświęcone wyłącznie jednej grze, jak BattleNet tongue.gif. Przecie to zupełnie co innego tongue.gif.
KILu
QUOTE(Henry @ 19 12 2005, 18:38) *

To, ze X360 nie sprostal wymaganiom graczy jest calkiem jasne,

Ee... jest? Jak na razie X360 oferuje dużo, DUŻO więcej, niż PS2 w dniu premiery (który przez pierwsze pół roku mógł jego posiadaczom służyć jako głośny odtwarzacz filmów na DVD, ze względu na brak gier - nie tylko tych dobrych) - jest w co grać, jest rewolucyjny wręcz zestaw Xbox Live - Marketplace - dashboard, jest kilka świetnych patentów (obsługa popularnego sprzętu przez USB). Gry? O to się nie boje - najwieksi w branży dłubią przy nowej konsoli.
Tokar
"Sony nie da sobie rady nez Online"
Oooo, a to ciekawe. Na PS2 zostawiając kwestię online w gestii poszczególnych developerów i oferując darmowe granie po sieci zupełnie nie dali sobie rady ninja.gif
Krzychu

buahahahaahah....

pc...pc....pc....pc....pc... smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
Matrox
QUOTE(Krzychu @ 19 12 2005, 19:22) *

buahahahaahah....

pc...pc....pc....pc....pc... smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

Informacje o bledach wyskakiwaly tez np. na GCN wiec to tez PC ?
Maiden
I na ixie 1 ?

Xbox
NGC
360

FULL PC. R O T F L M A O. Ale bzdrury wypisujesz wacko.gif

Xbox to nie PC a konsola z krwi i kosci ( cytat z PE ).

PS2-PRO laser oraz min Tekken 5 nie dzialajacy na PS2 Silver Slim cool.gif
No nie ma co smile.gif
Konsola ktora nie czyta org gier nań przeznaczonych to zaiste fajna konsola( z tego co pamietam jest ich kilkanascie ).
Zaraz zaraz czy PS2 silver slim produkuje SONY ?
Nie nie nie, niemożliwe to pewno podróbki od SQNY cool.gif.

cool.gif

Doprawdy nie rozumiem, znudziło wam sie atakowanie Pecetowców ? blink.gif
Nawet topic zalozyli w hydeparku o NeoPlus (HP--> konkurencja) co by sie poklocic blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.