Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Test X360 w PE#101
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Maiden
Jesli da sie na Live ( po sciagnieciu patcha ) i na XBC to chyba da sie też i po linku wink.gif
szeni
A mnie by ciekawilo, jak wyglada (i czy wogle istnieje taka mozliwosc) podlaczenia Xa do monitora, ale nie LCD, tylko starenkiego, wypukłego CRT... tongue.gif
tehehe
Bylo walkowane ze sto razy smile.gif Mozesz bez problemu, tyle ze jesli masz kabel zintegrowany z monitorem to bedziesz potrzebowal przejsciowki.
Mefisto
Czy są różnice w ''grzaniu'' się ver. core i premium ( z powodu wbudowanego HDD ) ? Bo jeśli jest duża różnica to wolę zewnętrznie podłączyć HDD pod USB w ver.Core i mieć święty spokój wink.gif

Van - płyty się rysują tylko i wyłącznie jak przestawiasz konsolę z poziomu na pion w trakcie pracy konsoli smile.gif
tehehe
Grzeje sie zasilacz i grafa/proc. Dysk ma marginalny (jesli w ogole) wplyw na temperature wnetrza konsoli, bo znajduje sie na zewnatrz.
bartiz
Dysk jest doczepiany z boku, wiec jak wbudowany ??
Mefisto
QUOTE(bartiz @ 8 12 2005, 14:11) *

Dysk jest doczepiany z boku, wiec jak wbudowany ??

zły dobór słów wub.gif a oddzielne podłączenie po kablu USB . Ale już otrzymałem odp. wink.gif
YETI
No to PSXE nieźle pojechał z nowym X-Boxem
"Ale LOL
A pre-orderzy to frajerz!"

lol smile.gif
Matrox
Nie PSXE tylko HIV ktorego najwyrazniej ponioslo i wypisuje jakies farmozaony ;] Sentinel ma np. zupelnie inne podejscie, bardziej z dystansem do calej sprawy podchodzi tez Koso, a HIV i Sciera wierza w opowiesc o naprzyrodzonej mocy PS3 (ciekaw jestem co napisze HIV gdy PS3 nie spelni jego oczekiwac, pewnie oglosi strajk glodowy);]
bartiz
Polecam przeczytać sam TEST a nie opinie kilku fraj.... tzn. redaktorów i pozniej pisać czy PE go naprawde pojechał.
Matrox
W sumie najbardziej "trzezwy" jest tekst "Wielordzeniowe potwory..."
Maiden
Mnie rozwalila negatywna opinia pewnego zgreda ( w rozmowie na GG ) nie powiem wam którego ale jednego z wiekszych krytyków nowej konsoli ktory nawet nie raczył dobrze zapoznac sie z nowym Xboxlivem biggrin.gif .
raVen20
Jednym konsola sie podoba innym nie.Nie ma co patrzyc na taka recenzje w Pse Extereme.Czytalem wiele recenzji w ktorych 360 byla wychwalana.
Ja i tak juz sie przekonalem do tej konsoli i kupuje ja po nowym roku.
bartiz
Przytoczę tutaj posta z tematu o nowym numerze aby tam nie robić syfu ale nie mogłem

QUOTE(Van Dall @ 17 12 2005, 11:13) *

Przeczytałem narazie wszystko dotyczące X360... PE mnie niezawiodło i tylko potwierdziło opinie o sprzęcie... (Hiv! Za te słowa wybaczam Ci nawet ocene MGS2 wink.gif )

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif PE Cie nie zawiodło bo pojechało Xbox'a laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif Założe się, że przejzałes tylko gazetkę, wychwycając TYLKO same najgorsze opinie ludzi np. takich jak napisał Maiden a dla mnie to jest śmieszne. Ja piszę już teraz PS3 jest beznadziejne bo kszałt pada mi nie odpowiada.

No i niezgadzam się również z tym, że na starcie są słabe gry. Te wychwycanie, że Call of Duty 2 to port zPC, PDZ nie oferuje nic nowego, a PGR3 nie można nazwać nawet sequelem...
Maiden
PORTY sa GRAMI Słabymi ?????

cool.gif

PRO Opinia cool.gif

To nie grajcie w KOTORy na ixe1, nie grajcie w Half life, nie grajcie w Morowindy a także w wiele innych wpasniałych gier unsure.gif

Przecie to porty biggrin.gif

Co za typy nie moge biggrin.gif ( nie wiem kto tak napisał wszak nowego PE jeszcze nie mam jeśli zgredy to gratuluje smile.gif )
Mam COD 2 na chacie i powiem wam ze ta gra ROZWALA nigdy nie uswiadczylem takiego klimatu wojny !
(Zreszta w nowym PE nie ma chyba recenzji nowego COD ?)
bebbop
Nie ma recki COD 2 w nowym extreme, ale ktos napisal, ze ponoc tekstury sa dosyc slabe closedeyes.gif
Maiden
blink.gif Sciagnijscie sobie filmik z gameplayu i ocencie blink.gif
Textury to słabe są na PS2 od początku jej istnienia blink.gif
dee
QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 12:21) *

Przytoczę tutaj posta z tematu o nowym numerze aby tam nie robić syfu ale nie mogłem

QUOTE(Van Dall @ 17 12 2005, 11:13) *

Przeczytałem narazie wszystko dotyczące X360... PE mnie niezawiodło i tylko potwierdziło opinie o sprzęcie... (Hiv! Za te słowa wybaczam Ci nawet ocene MGS2 wink.gif )

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif PE Cie nie zawiodło bo pojechało Xbox'a laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif Założe się, że przejzałes tylko gazetkę, wychwycając TYLKO same najgorsze opinie ludzi np. takich jak napisał Maiden a dla mnie to jest śmieszne. Ja piszę już teraz PS3 jest beznadziejne bo kszałt pada mi nie odpowiada.

No i niezgadzam się również z tym, że na starcie są słabe gry. Te wychwycanie, że Call of Duty 2 to port zPC, PDZ nie oferuje nic nowego, a PGR3 nie można nazwać nawet sequelem...

Van Dall na Forum PE?O ja pi**ę,ale LOL.Zajrzyjcie na forum GO i jego twórczość tam!Zgon gwarantowany!
Po prostu Forum PE nie mogło otrzymać lepszego prezentu na Gwiazdkę!bugboss ty też tu gdzieś jesteś? hahaha.gif hahaha.gif
A co testu w PE.Odrobina zimnej krwi w przypadku takiego periodyku jak PE jest wtręcz niezbedna.Konsola wybroni się sama,PE to nie *** by odchodziłyy tu jakieś teksty sponsorowane.
Maiden
A mnie własnie ten sponsoring coraz bardziej zamartwia odkad PE otworzyło sklep...
KILu
QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 12:21) *

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif PE Cie nie zawiodło bo pojechało Xbox'a laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif Założe się, że przejzałes tylko gazetkę, wychwycając TYLKO same najgorsze opinie ludzi

Szczególnie, że negatywna (a raczej prowokacyjna!) jest jedynie wypowiedź HIV-a. Sam test jest oceny pozbawiony, zawiera za to cały szereg informacji, które mają ułatwić Czytelnikowi ustosunkowanie się do sprzętu.
YETI
QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 13:39) *

Polecam przeczytać sam TEST a nie opinie kilku fraj.... tzn. redaktorów i pozniej pisać czy PE go naprawde pojechał.

bartiz to polecam przeczytac recenzje wszytskich gier na X360
narzekania tam jest pełno (głównie ze grfaika na zwykłym TV wyglada jak na X, a n HDTV jest ładnie ale nie next genowo)

ps. teraz poczekajmy na test konsoli w N+ (moge sie załozyc ze wypadnie podobnie do tego w psxe)
Maiden
A spodziewacie sie ze na PS3 grafika na SDTV ( czyli zwyklym TV ) bedzie zdecydowanie ladniejsza ?

Nadszedł czas przesiadki na HD ... COD 2 (jak dla mnie ) wyglada iscie next genowoi to na SDTV.
Tak NB zobaczcie co Hideo Kojima mysli o XBOXie360

http://www.xboxpolska.net/index.php?id=1109
Xardas
YETI, a jesteś w stanie powiedzieć jakie to masakrujące gałki oczne tytuły były dostępne podczas premiery PS 2 albo pierwszego Xa?

Normalna kolej rzeczy, to są pierwsze gry, w dodatku nie dopieszczone wink.gif odpowiednio ze względu na brak czasu premiera), a już pokazują pazurki.

Co będzie dalej? Ano szlifowanie devkitów, lepsze wersje silników, w końcu całkiem nowe silniki potrafiące dużo, dużo więcej niż obecne, a i sam czynnik ludzki będzie bardziej obeznany ze sprzętem i softem do niego przeznaczonym wink.gif

YETI, czy ty czasem nie za dużo czasu przesiadujesz przed klawiaturą i monitorem? Z twoich postów idzie wyczytać zainteresowanie samą tylko grafiką, zaczynasz zachowywać się jak rasowy PCtowiec.

A o samym tescie x360 w PSXE napiszę tylko że jest świetny, na pewno nie obiektywny (niektóre docinki/komentarze), ale na pewno pokazuje wszystkie minusy i plusy samej konsoli. Recenzje jakby trochę nijakie, krótkie i jakby takie pisane "na kolanie".

Co do samych ocen gier nic nie napisze, bo jeszcze w żaden tytuł nie grałem, co mam nadzieje się zmieni jeszcze przed świętami smile.gif
YETI
QUOTE(@-t M@iden @ 17 12 2005, 20:32) *

A spodziewacie sie ze na PS3 grafika na SDTV ( czyli zwyklym TV ) bedzie zdecydowanie ladniejsza ?

Wiesz nawet nikt jeszcze nie widział gampleyu z PS3...wiec nic nie wiadomo.
No ale jak napisałes nadchodzi (nadeszła?) era HD.

Maiden CoD2 wyglada tak samo jak na dopasonym piecu, wiec nie moze byc mowy ze wyglada next genowa (premiera nowej konsoli rownała sie zawsze przeskokiem graficznym, za którym PC musiały gonic przynajmnie 2 lata...az do teraz).
Tokar

Ja na ten przykład się spodziewam. Na grafikę składa się o wiele więcej czynników niż rozdzielczość. Ja chcę zobaczyć ogromne, żyjące światy, w których każdy obiekt zbudowany jest z o wiele większej, niż na obecnej generacji, ilości poligonów, a wszystko śmigające ultrapłynnie w akompaniamencie efektów graficznych niedostępnych na PS2/Xbox/GCN. Do czegoś takiego niekoniecznie potrzebny jest mi panel za 5 tysiaczków.

Wy naprawdę uwierzyliście, że poziom najładniejszych gier z obecnej generacji to granica możliwości wyświetlania grafiki na zwykłych telewizorach, czy sobie tak po prostu na pocieszenie wkręcacie ? blink.gif
Gdyby tak było, to wystarczyłoby nowe gry na stare konsole wyposażyć w tryb hdtv i voila, nowa generacja jak się patrzy ninja.gif
Na dzień dzisiejszy HDTV maskuje nieróbstwo tudzież brak rozeznania w temacie nowych bebechów u developerów. Mam nadzieję, że to się z czasem zmieni unsure.gif
YETI
QUOTE(Xardas @ 17 12 2005, 22:11) *

YETI, a jesteś w stanie powiedzieć jakie to masakrujące gałki oczne tytuły były dostępne podczas premiery PS 2 albo pierwszego Xa?

YETI, czy ty czasem nie za dużo czasu przesiadujesz przed klawiaturą i monitorem? Z twoich postów idzie wyczytać zainteresowanie samą tylko grafiką, zaczynasz zachowywać się jak rasowy PCtowiec.

Nie wiem jak było u ciebie, ale na mnie bardzo dobre wrazenie wywarł TTT a na X-Boxa DOA3.
Wiesz czesto zdarza sie ze robie po 12 godzin dziennie wiec za duzo czasu na siedzenie przed kompem nie mam.
Pisze głownie o grafice bo to jest konsola nowej generacji, wiec spodziewam sie bardzo duzego przeskoku graficznego (którego na chwile obecna nie widac, oczywiscie z czasem ukaze sie tytuł który bedzie wygladał next genowo, z tym ze zawsze dostawalismy taką gre(y) razem z premiera konsoli)
bartiz
QUOTE(YETI @ 17 12 2005, 18:25) *

QUOTE(bartiz @ 17 12 2005, 13:39) *

bartiz to polecam przeczytac recenzje wszytskich gier na X360
narzekania tam jest pełno (głównie ze grfaika na zwykłym TV wyglada jak na X, a n HDTV jest ładnie ale nie next genowo)

ps. teraz poczekajmy na test konsoli w N+ (moge sie załozyc ze wypadnie podobnie do tego w psxe)

A ja oprócz przeczytania to POLECAM ZAGRAĆ bo z tego co wiem Ty narazie wypisujesz tylko to co przeczytasz. Ja nie uwierze póki nie zobacze, zobaczyłem i twierdzę iż jak na początek jest bardzo dobrze i może być już tylko LEPIEJ !! i ktoś kto pisze, że PGR3 = PGR2 to swiadczy tylko o tym, że przeczytał kto coś tam sobie napisał. Z PSX -> PS2 był duży postęp bo znikneła pixeloza, tutaj nie może być aż takiego skoku, to jest tylko szlifowanie dimanetu. Oczywiste jest, że KAŻDA gra będzie wyglądać gorzej bez HDTV ale czas płynie i za jakiś czas HDTV stanie się standartem. Może czujesz się zawiedziony bo te gry nie wyglądają jak rendery z Killzone 2 ? Nie wiem nie wnikam. Jest jak jest i dla mnie jest bardzo dobrze, ja z konsoli jestem bardzo zadowolny, trafiłem na idealny egzemplarz nic mi się nie wiesza, płyty mi się nie rysują bo nie jestem upośledzony i podczas grania i napi.erdalam konsolą na lewo i prawo.

Test sam w sobie jest dobry, opisane zostało wszystko. Kpiną są dla mnie opinie zgredów a szczególnie, bardzo trafne i wyszukane opinie jak "śmierdzi mi ta cała maszynka pecetem" no ładnie laugh.gif
Xardas
YETI, nie rób scen wink.gif

Te dwa tytuły owszem były ok, nawet dosyć mocne jak na początek, ale to wszystko, a poza DOA i TTT jeszcze Halo pokazało klasę, PGR dostał też tak jak teraz ósemkę, cała reszta (o ile dobrze pamiętam) to średniaki były, analogicznie do gier towarzyszących premierze x360 wink.gif

Jak każda konsolka ta też potrzebuje czasu co by sie rozkręcić troszkę, a na razie pozostaję PD, PGR3 i baśniowe Kameo, na początku nowego roku możemy spodziewać się już powiększenia biblioteki, a i z czasem będzie coraz lepiej.

Przy okazji napomknę że ocena dla HL2 w nowym PSXE trochę mnie zdziwiła, sam grałem w to trochę i na pewno nie jest to tytuł na 9.

A, i apropo grafiki to przeczytaj to co napisał Tokar_Sama.
Xardas
Aha, hiv zaczyna tracić w moich oczach, tym bardziej za teksty w stylu "a pre-orderzy to frajerzy", hey rozumiem że podał jakieś mgliste argumenty że dwa procent konsol ma zasilacze wadliwe, że drugi X rysuje płyty (pomimo tego że normalnie eksplatowany nie rysuje, ale żeby odrazu od frajerów wyzywać tych którzy kupili, ej, coś jest chyba nie tak.
RosTo
Widać, że tekst był pisany w ekspresowym tempie bo aż kipi w nim od emocji. Myślę, że w PE#102 znajdzie się pisany na spokojnie epilog, bo 2 tygodnie spędzone z tak gorącym (sic!) towarem jak Xbox 360 to zdecydowanie za mało, żeby wyrobić sobie obiektywną opinię na jego temat.

Jeśli chodzi o recenzje gier, sytuacja jest podobna - za mało czasu, za dużo testosteronu. Moja propozycja jest taka: ostateczną ocenę każdej gry na 360-kę będzie mógł wystawić tylko zgred, który zaliczy ją na 100%, tzn. zdobędzie okrągłe 1000 Gamer Points w danym tytule. No już panowie recenzenci - podawać swoje Gamertagi.
Czytelnicy chętnie prześwietlą Wasze postępy.

Co do HIVa, to rzeczywiście gość przegiął. Porysował płytę przez własną głupotę, a teraz krzyczy "To jest, k****, skandal!!!" To się fachowo nazywa wyparcie wink.gif
bartiz
Ja mam nadzieję, że oni w ogole testowali tego LIVE'a no ale nigdy nic nie wiadomo tongue.gif
Xardas
I zobaczcie video recenzje Condemned, grafika wygląda na w miarę porządna, gamespot ocenił samą grafike na 9, psxe na 5, też coś tu nie gra. Tą gre będe miał na pewno, więc sam zobacze o co chodzi jakby wink.gif

http://www.gamespot.com/xbox360/adventure/...tml?sid=6140028

W nowym psxe PGR3 i Kameo dostały za grafę 8, a Perfect Dark 7, przewracam parę kartek dalej i widzę screeny z Dragon Quest i Radiata Stories na PS2 z ocenami za grafę 9 (a same screeny marne jakieś, sami zobaczcie, nawet jak na standarty PS2)
Coraz bardziej wiarygodność ocen w psxe mi podpada (być może nie słusznie).
Tokar
Nie no, to akurat chyba logiczne, że wymagania wobec oprawy gier na PS2 i X360 powinny się "trochę" różnić. W przypadku DQ dochodzą jeszcze osobiste preferencje recenzenta (w tym przypadku czy lubi/nie lubi cellshadingu). Ja niedałbym grafice DQ8 nawet 5 ;p
Xardas
Wiem że to logiczne wink.gif Dlatego napisałem "(a same screeny marne jakieś, sami zobaczcie, nawet jak na standarty PS2)"

Wiem też że każda recenzja jest subiektywna, od jakiegoś czasu recenzje w psxe traktuje raczej z przymrużeniem oka (chociaż sam styl recenzji jak najbardziej mi pasuje) wink.gif a opieram się bardziej na zagranicznych serwisach, ewentualnie średniej ocen z różnych serwisów.

Fajna stronka dla porównania ocen to
http://www.gamestats.com/objects/741/741362/articles.html
Marlon
Gry next-gen mają grafę ocenianą właśnie przez pryzmat nowej generacji. Gry na current-geny są oceniane pod kątem obecnej generacji. Proste.
Xardas
Marlon, ile razy trzeba powtarzać?

Specjalnie dla cibie jeszcze raz napiszę ""(a same screeny marne jakieś, sami zobaczcie, nawet jak na standarty PS2)"
cronosik
Swojego Xbox'a mam od tygodnia i siedze przy nim po kilka kilkanascie godzin dziennie. I jestem zachwycony. Kazdy kto do mnie przychodzi zalicza opad szczeny zobaczywszy PGR3. Do tego super gierki arcade super live jestem poprostu ZACHWYCONY. dzisiaj rano pobieglem do sklepu po PSX'a w koncu bedzie tesx Xboxa. Wraca do domu siadam, czytam. i szczerze mowiac sie smieje. Dla mnie ten caly tekst jest napisany jak przez gowniarzy w necie, ktorzy tak zazdroszcza innym ze maja swojego xbox'a, ze pisza glupoty.
Napisali w jednym miejscu ze CoD2 wyglada slabo. Pozniej pisza ze nie mieli okazji grac. Ja mialem okazje grac i na Xboxie i na wypasionym PC i: wyglada lepiej na xboxie. KONIEC
Pisanie ze konsola rysuje plyty czy sie wiesza przeciez to smieszne to ze oni trafili na walniety egz. to ich sprawa ocena powinna byc obiektywna.
Ocenic Xboxa na 5. Ciekawe za co? Ok moze im sie gry nie podobaja ale gry nie powinny miec wplywu na ocene samej konsoli bo gier beda tysiace roznych lepszysz gorszych. A ocena konsoli to ocena konsoli. Jak mozna nie napisac o dzwieku ktory jest poprostu genialny, a napisac ze to ze jest biala to zle bo pozolknie od dymu z papierosow (myslalem ze umre ze smiechu) hahaha.gif
Ja znalazlem tylko jeden minus To ze nie mozna nic robic jak sie cos siaga z marketplace'u. A reszta jest SUPER.
Nie wiem lubie psx'a ale takich GLUPICH ocen dawno nie widzialem. No nic ja wracam Grac smile.gif
pinkfan
OFF(błagam nie kasujcie blush.gif )

QUOTE(YETI @ 17 12 2005, 20:11) *

Maiden CoD2 wyglada tak samo jak na dopasonym piecu, wiec nie moze byc mowy ze wyglada next genowa (premiera nowej konsoli rownała sie zawsze przeskokiem graficznym, za którym PC musiały gonic przynajmnie 2 lata...az do teraz).

Co ty za farmazony wygadujesz huh.gif ?
Rzeczywistośc PC jest dzisiaj "troszke" odmienna od tej sprzed kilku lat. W tej chwili, kiedy co tydzien wychodzi nowa, bardziej wypasiona karta graficzna, co miesiac tworzy sie szybsze GPU, a co rok podwaja sie taktowanie procesorów. Zreszta PC, chyba tylko za czasów PSXa i DC musiało gonić 2 lata. A nawet jeśli,to graficznie gry na PC i tak były wtedy technicznie lepsze(tekstury, wieksze tereny, efekty na dobrych kartach) a konsole broniły sie pomysłowością developerów, i rozmyciem na TV. I moim zdaniem Hardware nowych konsol, choć bardzo ważny, to ustepuje miejsca kreatywności programistów i grafików, którzy za te twoje 2 lata, beda musieli sprostac postepowi sprzetowemu i np. kombinowac jak upchnąc gre w 512 MB RAMU...

Jak narazie to najwiekszy przeskok w grafice pokazał PSX,a zaraz po nim Dreamcast(taki Sonic Adventure choć ukazał sie 2 miesiace po premierze DC, graficznie bił na łeb wszystko co wyszło na PSX). PS 2 nie była żadnym przełomem, a już na pewno nie pierwsze tytuły(dopiero GT3, które ukazało sie półtora roku po premierze konsoli w Japonii, wzbudziło enuzjazm!!). Takie TTT długo było porównywane graficznie do Soul Calibura, RR V straszył ząbkami i żałosnym spadkiem detali na splicie, i gdzie tu był przełom wacko.gif ...(ale pewnie redaktorzy PE, wtedy tego nie zauważali- nie mówie bo nie czytałem testu PS2 w PE(pamietam psxowy fanboizm niektórych zgredów jeszcze w okolicach #50 numeru(#48 to mój pierwszy).

Ja nowego X-a, nie widziałem na oczy, nie grałem w żadną gierkę, dlatego sie nie wypowiadam. A filmiki z netu(o czym sie niejednokrotnieprzekonałem) dużo przekłamują. Wyzywam cie YETI-Czy ty Yeti grałeś na 360'ątce??Bo narazie masz najwięcej do powiedzenia...

BTW: Mój kolega ma fajne,proste wyłumaczenie, dlaczego nie masz już takich przeskoków jak za czasu pierwszego plejaka(nie tylko na poczatku, ale także miedzy pierwsza a ostatnia generacja gier). Za czasów PSX-a grafika 3D była nowością i wszyscy dopiero poznawali tajniki tej sztuki, teraz kiedy każdy twórca ma z tym jakieś obycie trudniej zaskoczyć czymś nowym blush.gif
Xardas
Apropo premiery PS2, pamiętam że pare miechów czekałem na jakieś mocne tytuły na nią, ale się nie doczekałem. Łyknołem wtedy dreama który był nieporównywalnie lepszy od niej (biblioteka tytułów). PS 2 w końcu się rozkręciła (jakiś rok od premiery), każdy kto śledził wtedy rynek pewnie to potwierdzi. Nowy X ma na starcie NAJLEPSZE graficznie wyścigi (grywalność boską wink.gif ), świetnego ogólnie COD-a, baśniowe Kameo i Perfect Darka i dla tych którzy lubią się bać Condamned, brakuje trochę Obliviona, DOA i Ghost Recon3, ale te gierki też nie długo do nas dotrą. A tu siakiś wiejski głupek pisze że grający w Kameo czy PGRa to frajerzy bo w ogóle zamówili drugiego Xa, no kurde, do teraz mnie to denerwuje.
Matrox
Faktycznie, przez to wyzywanie od frajerow przyjaciol sobie nie narobil. Ogolnie czesc tych argumentow podanych w niektorych wypowiedziach jest conajmniej dziwna, najbardziej mnei smieszy "śmierdzi PC" (czy jakos tak), do tej pory caly czas walczyli z nazywaniem pierwszego Xa PC, a teraz wyskakuja z takim czyms, do tego HIV sam sobie jest winny, ze konsola porysowala plyte ale sie wypiera... Ogolnie caly tekst jest pisany na szybko i pod wplywem emocji (moze oprocz testu ktory faktycznie jest pozbawiony opini)
KILu
QUOTE(Xardas @ 18 12 2005, 00:35) *

I zobaczcie video recenzje Condemned, grafika wygląda na w miarę porządna, gamespot ocenił samą grafike na 9, psxe na 5, też coś tu nie gra. Tą gre będe miał na pewno, więc sam zobacze o co chodzi jakby wink.gif

Gdy pierwszy raz zobaczyłem Condemned, myślałem, że to gra z Iksa odpalona na emulatorze na X360. Wysoka rozdzielczość tylko uwydatnia niedoskonałości oprawy - kiepskie tekstury, wszechobecną pustkę, małą ilość detali, prostą architekturę lokacji. Splinter Cell CT na pierwszym iksie wygląda o niebo lepiej, również Riddick jest - uogólniając - ładniejszy. Naprawdę nie rozumiem, jak można tej grze wystawić za grafikę ocenę wyższą, niż średnią. Szczególnie, jeśli widziało się PGR3 czy Kameo w HD (które nb. również nie pokazują, na co stać zabawkę MS).

QUOTE(cronosik @ 18 12 2005, 02:02)

Kazdy kto do mnie przychodzi zalicza opad szczeny zobaczywszy PGR3.[...]Dla mnie ten caly tekst jest napisany jak przez gowniarzy w necie, ktorzy tak zazdroszcza innym ze maja swojego xbox'a, ze pisza glupoty.

Możesz wyszczególnić? Temat awaryjności został moim zdaniem wyczerpany - problem jest marginalny, jednak nie mozna go całkowicie zignorować. Reszta? Przeczytaj tekst jeszcze raz, i jeszcze... może zauważysz, że sam test jest pozbawiony oceny ("prześwietlenie" sprzętu, nic ponad to), a wypowiedzi w ramkach to subiektywne opinie zgredów.
Maiden
@Bartiz - Śmiem wątpić a nawet jeśli to chyba nie wystarczająco dułgo.

@Pinkfan- Bardzo mądry post.Do starszych graczy:

Pamietacie przesiadke z:
16 na 32 bity ?
SNES na PSX ?
PSX na DC?
DC na PS2 ?

Czy rożnica, skok jakościowy w grafice nie byly coraz mniejszymi?( Przypominam ze to pierwsze tytuly na 360, polecam wam zagrac w KESSENA czy Timepsliters.)
A jednak z perspektywy czasu PS2 zżera DC na sniadanie...( Mowa OFKZ o grafie vide RE4 )
Czy naprawde bardziej was szsokowała przesiadka z 16 bitowych konsol na PSX czy ta z PSX na PS2 ?

@Kilu- Juz po screenach wiedzialem ze graficznie gra bedzie słaba i tak tez sie stało.Moim zdaniem np COD czy PGR3 wygladaja naprawde BARDZO ładnie ( w pełni zgadzam sie z wypowiedzią Bartiza ). A devloperzy mieli ponoc 3 miesiace na dopiesczenie gier...Zreszta to widac np PDZ nie jest wolne od bugów...Poczekajcie np na DOA 4.

Ludize ktorzy nie grali na nowym ixie powini udac sie do sklepu lub qpla ( lub nie wiem co ) i pograc bo wyrabianie sobie zdania poprzez wypowiedzi innych jest sprawą lekko chybioną.

(pamietam psxowy fanboizm niektórych zgredów jeszcze w okolicach #50 numeru(#48 to mój pierwszy).

A nie masz wrazenia ze co niektorym nie przeszło biggrin.gif ?
MichAelis
QUOTE(@-t M@iden @ 18 12 2005, 12:56) *

Pamietacie przesiadke z:
16 na 32 bity ?
SNES na PSX ?
PSX na DC?
DC na PS2 ?

przeskoki byly bardzo duze, a zeby nieudolnie udowodnic ze tak nie bylo walnales pieroga, bo nie rozumiem czemu piszesz DC na PS2 to ta sama generacja, a PSX na DC przeskok byl bardzo duzy, wiekszy niz X =>XO(chwila obecna)
QUOTE(@-t M@iden @ 18 12 2005, 12:56) *

A nie masz wrazenia ze co niektorym nie przeszło biggrin.gif ?

tia
Maiden
DC i PS2 to niby ta sama generacja ale PS2 i XBOX niby tez ta sama.
A jednak DC do IXA nie przyrównasz smile.gif

( Może zapomnialem w tych "przeskokach" o Niny 64 i choć to niby ta sama generacja co PSX to tez nie do końca smile.gif )
N64 było czyms posrednim miedzy PSX a DC
Xardas
Gdy pierwszy raz zobaczyłem Condemned, myślałem, że to gra z Iksa odpalona na emulatorze na X360. Wysoka rozdzielczość tylko uwydatnia niedoskonałości oprawy - kiepskie tekstury, wszechobecną pustkę, małą ilość detali, prostą architekturę lokacji. Splinter Cell CT na pierwszym iksie wygląda o niebo lepiej, również Riddick jest - uogólniając - ładniejszy. Naprawdę nie rozumiem, jak można tej grze wystawić za grafikę ocenę wyższą, niż średnią. Szczególnie, jeśli widziało się PGR3 czy Kameo w HD (które nb. również nie pokazują, na co stać zabawkę MS).

KILu, jak już wyżej napisałem, nie grałem w to, więc na razie nie krytykluje oceny. Ale z drugiej strony zobacz screeny z DQ i RS, przecież to porażka, a graficznie gry są ocenione na 9, no zaczyna mnie to zastanawiać co najmniej.

Dlatego jeszcze raz napisze, że od dłuższego czasu pse nie jest dla mnie wiarygodne pod względem ocen gier na różne platformy, przecież ufole kiedyś pisali tylko o maszynce Sony, potem dopiero (co by więcej kasy zarobić) zaczeli być pismem multiplatformowym.

Zauważcie pewną prawidłowość (choć nie jest to reguła) gry na konsole sony gdy otrzymują w necie słabe oceny to w pse przeważni są troszkę wyżej oceniane, odwrotnie natomiast jest w przypadku xboxa/GC jak w necie gry na te platformy dostają w miarę dobre oceny to w pse przeważnie jest ocena trochę niższa od średniej w necie (zaznaczam że nie wszystkie tytuły).

Wiem że wszystko można zwalić na subiektywność oceny, ale już od dłuższego czasu jest tak że plusy w dobrych grach na GC/Xbox nie są wszystkie eksponowane a małe minusy są wręcz podstawą oceny końcowej. Natomiast odwrotnie jest w przypadku gier na PS2 gdzie minusy są czasami w ogóle nie opisane, a malutkie plusy są opisywane jako cuda niewidy (cokolwiek by to miało znaczyć) wink.gif

Wiem że trochę skomplikowani to opisałem, ale ci co śledzą przez parę lat recenzje zarówno sprzętu jak i softu, pewnie się ze mną zgodzą (choć niekoniecznie), takie przynajmniej ja odnosze wrażenia po iluś tam latach z pse.
pinkfan
QUOTE(Xardas @ 18 12 2005, 15:36) *

KILu, jak już wyżej napisałem, nie grałem w to, więc na razie nie krytykluje oceny. Ale z drugiej strony zobacz screeny z DQ i RS, przecież to porażka, a graficznie gry są ocenione na 9, no zaczyna mnie to zastanawiać co najmniej.

Argument z du,py wyjęty. Grafikę ocenia sie w obrębie danej platformy, jakby oceniac np. grafike gier z GBA pod katem oprawy tytułów z PS 2, to gry nie zasługiwałyby na wiecej niż 2 laugh.gif
Xardas
pinkfan, jesteś normalny inaczej czy co? Wcześniej już dwa razy napisałem, widocznie ty potrzebujesz żeby coś zrozumieć więcej czasu, napiszę więc jeszcze raz

"(a same screeny marne jakieś, sami zobaczcie, nawet jak na standarty PS2)"

Uwaga, słowa kluczowe to "nawet jak na standarty PS2"
pinkfan
LOL, Niewyspany jestem, przeczytałem DQ jako DS i myślałem, że porównujesz gry z nex-genów do Dual Screena'a. Sorry za offtop icon_wink.gif

A ty Xardas nie bierz tak wszystkiego do siebie, i nie obrażaj mnie od razu icon_evil.gif
Tokar
Nie no, jak czytam teorie spiskowe, to mnie przepona gniecie. Za parę dni przeczytacie podobny test w nowym N+ i założe się, że główną linią obrony będzie rzekome sponsorowanie pisma przez Sony ;p
Marlon
QUOTE(Xardas @ 18 12 2005, 15:36) *

Dlatego jeszcze raz napisze, że od dłuższego czasu pse nie jest dla mnie wiarygodne pod względem ocen gier na różne platformy, przecież ufole kiedyś pisali tylko o maszynce Sony, potem dopiero (co by więcej kasy zarobić) zaczeli być pismem multiplatformowym.

Zauważcie pewną prawidłowość (choć nie jest to reguła) gry na konsole sony gdy otrzymują w necie słabe oceny to w pse przeważni są troszkę wyżej oceniane, odwrotnie natomiast jest w przypadku xboxa/GC jak w necie gry na te platformy dostają w miarę dobre oceny to w pse przeważnie jest ocena trochę niższa od średniej w necie (zaznaczam że nie wszystkie tytuły).

Wiem że wszystko można zwalić na subiektywność oceny, ale już od dłuższego czasu jest tak że plusy w dobrych grach na GC/Xbox nie są wszystkie eksponowane a małe minusy są wręcz podstawą oceny końcowej. Natomiast odwrotnie jest w przypadku gier na PS2 gdzie minusy są czasami w ogóle nie opisane, a malutkie plusy są opisywane jako cuda niewidy (cokolwiek by to miało znaczyć) wink.gif

Wiem że trochę skomplikowani to opisałem, ale ci co śledzą przez parę lat recenzje zarówno sprzętu jak i softu, pewnie się ze mną zgodzą (choć niekoniecznie), takie przynajmniej ja odnosze wrażenia po iluś tam latach z pse.

O ku.rwa, nie mogę... neko.gif

Hyyy! I co teraz? Odkryłeś spisek na miarę... Sam nie wiem czego. Wszystko już jasne, oni robią to celowo! Po co? A nie wiadomo, ale robią!

Nie, no ja tu kiedyś ocipieję...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.