OFF(błagam nie kasujcie

)
QUOTE(YETI @ 17 12 2005, 20:11)

Maiden CoD2 wyglada tak samo jak na dopasonym piecu, wiec nie moze byc mowy ze wyglada next genowa (premiera nowej konsoli rownała sie zawsze przeskokiem graficznym, za którym PC musiały gonic przynajmnie 2 lata...az do teraz).
Co ty za farmazony wygadujesz
?Rzeczywistośc PC jest dzisiaj "troszke" odmienna od tej sprzed kilku lat. W tej chwili, kiedy co tydzien wychodzi nowa, bardziej wypasiona karta graficzna, co miesiac tworzy sie szybsze GPU, a co rok podwaja sie taktowanie procesorów. Zreszta PC, chyba tylko za czasów PSXa i DC musiało gonić 2 lata. A nawet jeśli,to graficznie gry na PC i tak były wtedy technicznie lepsze(tekstury, wieksze tereny, efekty na dobrych kartach) a konsole broniły sie pomysłowością developerów, i rozmyciem na TV. I moim zdaniem Hardware nowych konsol, choć bardzo ważny, to ustepuje miejsca kreatywności programistów i grafików, którzy za te twoje 2 lata, beda musieli sprostac postepowi sprzetowemu i np. kombinowac jak upchnąc gre w 512 MB RAMU...
Jak narazie to najwiekszy przeskok w grafice pokazał PSX,a zaraz po nim Dreamcast(taki Sonic Adventure choć ukazał sie 2 miesiace po premierze DC, graficznie bił na łeb wszystko co wyszło na PSX). PS 2 nie była żadnym przełomem, a już na pewno nie pierwsze tytuły(dopiero GT3, które ukazało sie półtora roku po premierze konsoli w Japonii, wzbudziło enuzjazm!!). Takie TTT długo było porównywane graficznie do Soul Calibura, RR V straszył ząbkami i żałosnym spadkiem detali na splicie, i gdzie tu był przełom

...(ale pewnie redaktorzy PE, wtedy tego nie zauważali- nie mówie bo nie czytałem testu PS2 w PE(pamietam psxowy fanboizm niektórych zgredów jeszcze w okolicach #50 numeru(#48 to mój pierwszy).
Ja nowego X-a, nie widziałem na oczy, nie grałem w żadną gierkę, dlatego sie nie wypowiadam. A filmiki z netu(o czym sie niejednokrotnieprzekonałem) dużo przekłamują. Wyzywam cie YETI-
Czy ty Yeti grałeś na 360'ątce??Bo narazie masz najwięcej do powiedzenia...
BTW: Mój kolega ma fajne,proste wyłumaczenie, dlaczego nie masz już takich przeskoków jak za czasu pierwszego plejaka(nie tylko na poczatku, ale także miedzy pierwsza a ostatnia generacja gier). Za czasów PSX-a grafika 3D była nowością i wszyscy dopiero poznawali tajniki tej sztuki, teraz kiedy każdy twórca ma z tym jakieś obycie trudniej zaskoczyć czymś nowym