No właśnie tak jak napisałeś, nie jest to takie zabawne. Black nie miał być zabawny, a stał się dzięki tym bestiom, szatanom, demonom w wykonaniu Norwegów (oczywiście uogólniając i generalizując, bo jak wiadomo są wyjątki). To już więcej mroku czasami można odnaleść w elektronicznych twórcach, typu Ybrid, Velvet acid christ itp.
edit: bardzo chętnie ;]
No ba. Ale te stereotypowe podejscie do satanizmu bylo lepsze. Plonace koscioly, morderstwa wsrod czlonkow sceny. BTW sprawdz to Manor
http://darkmus.com/industrial-ebm-electro/...oat-rave-2.html
ja bardzo lubie ukraińską scene: Nokturnal Mortum, hate forest, drudkh...
Ölschmitz
1 07 2008, 21:06
kurva dopiero specu trafil i dal mi to czego szukalem (bez skojarzen xD)
zaje.biste, danke ;]
CYTAT(Psyko @ 1 07 2008, 19:31)

Pierd.ole, Francja nie ma zadnego podloza historycznego by dac autentycznosc swojemu blackowi.
Ty tak na serio?
psyko sie na wszystkim zna, czego sie nie tknie to juz wie co dobre a co zle, taki geniusz co potrafi grac na instrumencie po zobaczeniu go.
chyba nie bylo gatunku w ktorym by sie nie madrzyl ;]
no i ktorego by nie porzucil po 20 plytach sciagnietych w ciagu 2 dni.
ale to takie moje spostrzezenie.
@Specu: No a jak. Autentycznosc.
@Milan: Piepr.zysz, lubie muzyke, slucham i wydaje swoje subiektywne zdanie. Blacku "troche" sluchalem i sciagalem te rzeczy ktore poleca np. Specu, ale mnie nie przekonuja. Nie ograniczam sie do jakiegos gatunku, nie siedze w ramach, choc od dluzszego czasu glownie w elektronice. Chce czegos sprobowac, to i sciagne i 20 plyt na dzien i mozliwe ze 19 z nich poleci w smietnik po pierwszych 3 trackach. Tak jak np Tudej polecial po kilkunastu dniach, jak jeki Ałstina zaczely mnie meczyc i nudzic.
sciagniecie -> euforia -> smietnik
czasem, nawet nie rzadko, ale coz bywa. Ale nie zawsze drogi Milanie!
no w przypadku titd twoja euforia siegala zenitu, chyba "ze byles nayebany " jak ze mna gadales na gg xD
slyszysz a nie sluchasz.
trzezwy bylem, ale z tidem to ewenement, tak samo jak z Mastodona, ktorym bylem zachwycony po pierwszym przesluchaniu, a przy nastepnych myslalem "ja yebie, kurva co to ma byc". Bywa, ale zeby nie krzywdzic Twojej milosci do titd, to powiem CI ze doceniam, ale nie slucham, wole Genghisa.
to Ty zaczales o todayu ;]
ciekawe jak tam Twoje zachwyty nad convergem sie maja teraz , bom ciekaw troche
no juz ci pisze, slucham sobie na telefoniku przy spacerku czasem i nadal mi sie podoba ;]... tak samo jak Rabbit Junk i The Shizit, ha!
CYTAT(_Milan_ @ 1 07 2008, 23:25)

slyszysz a nie sluchasz.
biiip, powinno być słuchasz a nie słyszysz.
wychodzi na to, że Psyko to taka music whore.
no na moje dobrze napisalem, zalezy jak kto to rozumie ;]
FARMEROS
1 07 2008, 23:20
Hate kopr, les legiones noires, poczytaj o tym psyko, to troche jest poyebane towarzystwo. Ostatnio tez jakies tumanty tam podpalily kosciol jesli sie nie myle, w tamtym roku chyba, jakas atomic satan und grim forbbiden kingdom grupa popaprancow, hehe ;] A ogólnie to polecam lekture tego, bo troche prawdy:
http://www.blackmetal.pl/forum/viewtopic.php?t=8228Ludzie, jeszcze sie przeciez dobry black robi ! Lugubrum nowe wylazlo, hehe
'black metal z elementami jazzu

01. Kadurha
02. Lugwampinga
03. Kabondobondo, Muborobondo
04. Mushole
05. Bwikalabalume
06. Kurlerha Omugongo
07. Isirhe
KOD
http://www.shareonall.com/Lugubrum_-_Albino_de_Congo_2008_kiic_rar.htm
Zeby nie bylo, slyszeliscie szwedzkiego maligna ? Jedno z lepszych przypier,dolniec w calym black metalu i nie ma w tym ani slowa przesady.
http://ifolder.ru/161341Sorry, ze ifolder, ale naprawde innego uploadu nie moglem znalezc. Prawdziwy kurva szwedzki black
[offtopic]Co psyko, spodobalo sie servants... ? ;f[/offtopic]
Lubilem czytas o tym calym zamieszaniu w skandynawskiej scenie, tu podpalaja koscioly, to sie zra, groza sobie. Juz napisalem o warunkach kulturowych. Jak np kurva mozna sluchac wietnamskiego blacku, jak oni tam nawet dobrze nie wiedza co to szatan hehehe. Manor nie jestem muzyczna dziw.ka, tylko z powodu duzej ilosci czasu wolnego, z nudow czesto zaciagam co sie da i slucham ;] Servants to wykurv straszny, swietny release, ale w koncu Bonga nigdy nie zawodzi \m/
CYTAT(Psyko @ 2 07 2008, 10:09)

Lubilem czytas o tym calym zamieszaniu w skandynawskiej scenie, tu podpalaja koscioly, to sie zra, groza sobie.
paru (pipi)nietych gimbusow podpalilo kilka kosciolow, jeden drugiego ciachnal, i z igly widly. wiecej czarnych raperow strzela do siebie w USA, czy to znaczy ze sa bardziej tr00? poza tym w USA chrzescijanstwo pojawilo sie dopiero w XV wieku, to jest tr00 zlo... ;D
CYTAT
Juz napisalem o warunkach kulturowych. Jak np kurva mozna sluchac wietnamskiego blacku, jak oni tam nawet dobrze nie wiedza co to szatan hehehe.
sram na szatana, jako ateista nie wierze w te pi
erdoły. dla mnie liczy sie muza, ostry wyk
urw i siara sącząca się z głośników, a tak sie sklada ze jeden z moich ulubionych albumow blackowych pochodzi z korei.
Chuy takie sa moje spostrzezenia. Fajniej jak ziomki wierza sobie w tego calego sejtana, bo IMO o to w black chodzi, choc osobiscie mam to gdzies. Ogolnie caly black jest ostro bekowy i jednak nie dalbym rady tego sluchac non stop teraz, tak jak to robilem za czasow gimbusa, raz na pol roku jeden track do kakao z rana i starczy. Pokoj szatany \m/
CYTAT(Psyko @ 2 07 2008, 11:42)

Ogolnie caly black jest ostro bekowy i jednak nie dalbym rady tego sluchac non stop teraz, tak jak to robilem za czasow gimbusa, raz na pol roku jeden track do kakao z rana i starczy
ostro bekowe to są zespoły z norweskiej sceny.
do bm trzeba dorosnac ;]
wrzuci ktoś "Hvis lyset tar oss" Burzuma?
bartezoo, już gosku wrzucił w temacie z linkami ale dzięki tak czy siak ;]
Bartezoo
6 07 2008, 10:02
Znalazłem w necie utwór "De Mysteriis Dom Sathanas" rzekomo z wokalem Dead'a (!). Ktoś mógłby to zweryfikować ? Ja myślałem że dema DMDS były nagrane po samobójczej śmierci Dead'a i nie było na nich wokali. Oto ten kawałek, koleś momentami na serio brzmi jak Dead
http://www.megaupload.com/pl/?d=LGQ6H0SG
dzisiaj dopiero o tym przeczytalem. Black metal nie zyje, ten pedal, Atilla z Mayhem za jakies drzewa sie przebiera, klawisze...
FARMEROS
25 12 2008, 18:27
To niiic, kvarforth(shining) idacy w sline z maniakiem z mayhema > wszystko. Bm jest smieszny, ale posluchalbym czegos nowego, zdatnego do sluchania.
Anything ?
z tego roku to Darkspace III, ale ja od wakacji raczej sie nie interesuje specjalnie metalem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.