Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z zainstalowaniem gry
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
OsciBosci
Mam Destruction Derby 2 oryginał. Przy próbie zainstalowania gry pojawia sie komunikat
"C:\Windows\SYSTEM32\Autotext.NT . Ten plik systemowy nie nadaje się do uruchomiania aplikacjisystemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk ZAMKNIJ, aby zakończyc działanie aplikacji."

Mam Win XP Proffesional, natomiast pod Win98 wszystko dziala. O co chodzi??
Jędrek
Wydaje mi sie, ze masz uszkodzony ten plik. Nie odpalisz gry jak go nie naprawisz.
Poszukaj na forach PCtowych. Ja tez mialem takie problemy, ale chyba chodzilo o jakis inny plik. - sciagnalem 'nowy' z netu, pytalo czy zamienic, a... potem gra sie odpalila. Windows'a nigdy nie poznasz ;]
OsciBosci
Tylko że trick polega na tym ze nie mam tego pliku...
Aem
Proponuje reinstalke, gdy u mnie Crazy Taxi 3 nie chcialo ruszyc, zrobilem ponowna instalacje i good
OsciBosci
Ale ja nie moge gry nawet zaistalowac, przy wybieraniu Setup badz Install pojawia sie ten komunikat....
Jędrek
No, racja. Ja tez nie moge go znalesc biggrin.gif A zobacz czy gra nie ma napisane, ze nie dziala pod XP albo sprobuj dac w XP uruchom zgodnie z 98/2000.
Forebode
No wlasnie poprobuj z trybem zgodnosci.
OsciBosci
A jak to ustawic??
Jędrek
Prawy, wlasciwosci, zgodnosc
mario87
sprawdz czy nie masz tego pliku w C:\WINDOWS\repair
OsciBosci
Jest w C:\WINDOWS\repair
mario87
no to skopiuj go i wklej do folderu SYSTEM32
Specu
a mi sie wydaje ze to dlatego ze gra poprostu nie dziala pod winda xp, nie sadze by kopiowanie plikow cos dalo. kupiles ostatnio w sklepie czy odkopales cd? jesli odkopales to ta wersja jest wielce prawdopodobna, jesli kupiles ostatnio to nie wiem, raczej nie wypuszczaja gier nie dzialajacych pod xp
OsciBosci
Skopiowalem ale i tak nie dzial, tzn.nie pojawia sie komunikat ale sie tez nie instaluje. Mysle ze "Specu" ma racje,gdyz plytkeodkopalem agra jest z `96 roku wiec ma prawonie dzialac pod XP. Dzieki za pomoc hyh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.