Chciałbym poznać Waszą opinię, jako posiadaczy przenośnych konsol. Otóż mam PS 2 jednak ostatnio wogóle mnie nie ciągnie do grania w nią. Od niedawna przypomniały mi się czasy kiedy grałem w Zelde na GBA i zatęskniłem za tymi czasami. Dlatego zastanawiam się czy warto inwestować w tą dziedzine konsol. Polecacie kupno kieszonsolki? Jeżeli tak to którą( Gba napewno odpada)? Co Wy okchacie w tych małych maszynkach?
Pozdrawiam
MaciejPŃ
24 11 2005, 20:42
jeśli chcesz mieć konsole dla szpanu i do grania - PSP, jeśli lubisz innowacje - DS, jeśli niemasz kasy - GBA/Sp, jesli msz kasy jak lodu DS i PSP. Żeby nie było to moje zdanie (chodz pewnie jakbym miał kase miałby PSP'ka:)
Wszystko na temat:)
PS to chyba nie ten dział
PS to chyba nie ten dział

[/quote]
To ten dział bo chciałbym się dowiedzieć waeszej opini o zakupie GBA? Zastanawiam się nad SP mniej nad DS, bo ja chce pograc przenośnie a jakis stylus mnie nie ciągnie.
Czekam na Wasze opinie
Jeśli cenisz klimat i stare dobre gry nintendo (2d) to atakuj gba sp albo micro( ja zakupilem calkiem niedawno SP , teraz bylby to micro...) jeśli patrzysz z nadziejś w przyszłość i czujesz lans

to atakuj DSa , w końcu sprzęt dopiero rozwija skrzydła...
P.S. miałem podobną sytuację . 2 lata temu zostawiłem gba w Holandii na wycieczce (debil jestem ; zwyczajnie zgubiłem , a był w środku Metroid Fusion...) i tak samo zatęskniłem... myślę że dłużej bym nie wytrzymał... GBA ROX
Jezeli byś się zdecydował na GBa to kup tylko SP, miałem zwykłego i SP i moge powiedziec ze sp jest duzo lepszy
No to jest oczywiste, ale gdy w gre wchodzi kasa to juz polecam GBA...
A ja nie polecam, lepiej dozbierać i kupić SP, teraz to SP można za 200zł kupić
MaciejPŃ
30 11 2005, 18:45
..a za niecałe 380zł DS'a;]
A GBA można za 80 jak sie dobrze poszuka, wiem coś o tym

tak więc rachunek jest prosty. Jak masz kasiore to bierz SP'ka albo własnie DS'a, a jak nie to zostaje GBA wcale zresztą nie tak zły
co do tych 80 zł to lekka przesada. poniżej 100-120zł nie znajdziesz konsoli w przyzwoitym stanie:P
Ja nie rozumiem jak można wziąć zwykłego GBA... Nic nie widać przy gorszym oświetleniu, baterie zmieniac trzeba... Ekran sie rysuje jak może... A 300zł za konsolke czy tam 200 to nie tak dużo...
deXter #17
8 01 2006, 14:43
Ja w chwili obecnej posiadam GBA SP GRAPHITE - WITH BRIGHTER BACKLIT SCREEN

kosztował 400 zeta (350-105$ + 50-prowizja transferu Western Union). Normalnie eSPeka można załatwić od 200 zeta, a w sklepie za 350. Teoretycznie zapłaciłem za niego tyle co zwykły eSPe - 350. Trochę się naczekałem, zanim pszyszedł, ale jest śwetny, lepszy ekran od zwykłego SP i w ogóle!!
QUOTE(deXter #17 @ 8 01 2006, 14:43)

Ja w chwili obecnej posiadam GBA SP GRAPHITE - WITH BRIGHTER BACKLIT SCREEN

kosztował 400 zeta (350-105$ + 50-prowizja transferu Western Union). Normalnie eSPeka można załatwić od 200 zeta, a w sklepie za 350. Teoretycznie zapłaciłem za niego tyle co zwykły eSPe - 350. Trochę się naczekałem, zanim pszyszedł, ale jest śwetny, lepszy ekran od zwykłego SP i w ogóle!!
ekran TFT rzeczywiście jest lepszy ALE w warunkach ciemnych, na słońcu kryje się przy standardowym refleksyjnym ekranie GBA SP, który lubi pracować w terenie.
Przemski
21 02 2006, 20:07
Jeśli tylko nie zależy Ci na wyjątkowej oprawie AV to zdecydowanie warto kupić tę konsolkę nawet i teraz a to ze względu na bogatą bibliotekę gier na na prawdę wysokim poziomie (w tym tytuły w które można zagrać tylko i wyłącznie na GBA takie jak Advance Wars, Golden Sun, Metroid Fusion, remake`i gier z NES,SNES,Amigi i nie tylko) i dużą przyjemność grania na tej platformie.
Hmm... zastanawiam się nad kupnem jakiegoś GB, ale wiem, że nie będę z niego za dużo korzystał, jedynie jak gdzieś trzeba będzie jechać i pewnie czasem w szkole. Także nie interesuje mnie nic drogiego. Wiem, że za około 40-50zł można wyciągnąć GBC z jakąś gierką. Czy taki zakup jest opłacalny? Chyba, że można mieć coś lepszego niewiele drożej... doradźcie :-) I po ile mniej więcej są jakieś gierki?
crash555
25 06 2006, 08:36
ja wolał bym kupić gba niż gbc gba jest bez poruwnania lebszą konsolą i niewiele droższą chyba że dla kogoś 120zł to dużo a w robsonie jest czytnik kart Compact Flash ktury kosztuje 100zł do tego do kupić za około 50zł karte 512mb i można na gba słuchać muzyki mp3, oglądać filmy czytać eboki i grać w gry z nesa. gierki z gba też można na tą karte napewno wżucać a orginały kosztuja w granicach 100zł w nikturych sklepach som piraty za około 50zł np. w świecie gier chciałem kupić uzywana gre a dostałem pirata bez żadnej ryski pochodził z tydzień a potem siadł ale wymienili mi na nowego i puźniej juz było ok tylko szkoda że znowu dali mi pirata.
DS nie jest jeszcze supportowany jak należy, PSP to właściwie już nie kieszonsolka, tylko hybryda iPoda z handheldem... Bierz GBA SP i się nie zastanawiaj - biblioteka przeszło 2500 gier to argument, który musi trafić.

Flash Linker wskazany, jeśli dodatkowo zechcesz bawić się stale rozwijanymi produkcjami spod znaku homebrew...
IMHO - GBA w wersji SP pozostaje wciąż najlepszą kieszonsolką wszechczasów
tomsecret1993
23 09 2006, 12:30
Mam micro i jestem straszliwie zadowolony świetna konsola. Rewelka ekran i na menago.pl kupilem se go za 250 zeta (nowy) Kupuj w ciemno on cały czas tam stoi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.