tylko nie helluś yapiszonie jeden
i przypomniał mi się jeszcze jeden cover mansona
Highway 2 hell
QUOTE(hellium @ 6 03 2006, 11:38)

tylko nie helluś yapiszonie jeden
Spokojnie, nie chciałem Cię w żaden sposób ugryźć. Peace.
Temat: techniackie covery to bardzo często zamach na świętość.
najlepsze covery tzw. miniaturki robi generał patton na koncertach...
zduniacz
14 03 2006, 23:00
Disturbed - Shout - przykład covera brzmiącego lepiej niż oryginał (Tears For Fears chyba).
HunterX
24 03 2006, 13:13
Hmm... nie wiem czy to można coverem nazwać, i napewno nie rockiem, ale i tak warto się zainteresować:
Dave Gahan - Dirty Sticky Floors (Junkie XL Vocal Mix)http://rapidshare.de/files/11482018/Dave_G...l_Mix_.mp3.htmlGatunek: powiedzmy, że Trance.
Obsolete
16 04 2006, 21:13
QUOTE(YETI @ 24 03 2006, 12:28)

http://www.myspace.com/mastodontu jest z kolei cover Orion prosto od Mastodon.
QUOTE(zduniacz @ 15 03 2006, 00:00)

Disturbed - Shout - przykład covera brzmiącego lepiej niż oryginał (Tears For Fears chyba).
Humungous Fungus robi to znacznie lepiej
Danilo1972
18 04 2006, 19:06
Nikt nie wspomniał o płycie Atrocity "Werk 80" całość z coverami z lat 80tych.
Rammstein - Stripped (Depeche Mode)- jeden z nielicznych kawałków po angielsku tej kapeli.
Die Krupps - ciekawe przeróbki szczególnie Metalliki.
_Milan_
18 04 2006, 20:43
Przepraszam,ale co to za dział? Jesli wymieniamy wszelakie covery to luz,ale nie to jest w nazwie tematu.
Nie wiem, ale jesli ktos wymienia Stripped Ramm**** to ja gasze swiatlo i wychodze...
Toz to sr.aczka muzyczna!! Tego sie nie da sluchac, nawet to nie jest zamach na swietosc,bo Depechowa wersja to tez zgnilizna...
To ja tez cos do listy dorzuce:
Britney Spears -"i love rock n roll" - Joan Jett
Jak zaryczy to hoho,ciary przechodza....
Moze byc? Pewnie ze nie!!
p.s. Diabeu,miales zasilic Stoner rocka, i co?? nie zebym sie żalil i domagal,ale sam kiedys zes jakiegos chopka opierdzielil...
Danilo1972
19 04 2006, 14:40
Są gusta i guściki.
Nie jestem nastolatkiem żeby wykłócać się czy muzyka, której słucham jest lepsza czy gorsza od Twojej, Milaneze.
Nie podoba Ci się Rammstein - ok.
Nie kwestionuję Twojego gustu, ale nie wiem czy wiesz że rock umarł i kapele grające teraz to tylko popłuczyny po klasykach.
Rammstein należy jeszcze do starej gwardii i należy się trochę szacunku za to co tworzy.
Jak napiszę że świetny jest cover Judasów "Johny B. Goode", też pewnie Ci się nie spodoba, bo Halford jest gejem a All along the Watchtower (Dylan) Hendrixa jest do (pipi) i wogóle (pipi)zka, bo nie jest na topie czarnuch jeden i nie gra(ł) acidowo industrialno deathowych wymiocin.
Jeśli wolisz Britney od Rammsteina, Twoja sprawa, ale postaraj się nie negować muzycznego gustu ludzi słuchających dobrej muzy, jednak różniącej się od Twojego widzimisię.
Prawdziwym świętokradztwem byłoby, gdyby któraś z nowych kapel zagrała covery Child in Time czy Stairway to Heaven.
_Milan_
19 04 2006, 15:21
Haha,jesli Rammstein to klasyka i stara gwardia,to ja nie mam sil!! Nie jestem pewien czy bym juz wyslal do klasykow np. Jesus lizard, pixies,Cows'ow itd.,a Ty juz juz 12 latkow obwolujesz generalami.
Nawet gdyby tworzyli 30 lat a nie 12 to nie zasluzyli na jakis powszechny szacunek z mojej strony,moge miec ich gleboko i tam ich wlasnie mam,nienawidze ich muzyki, ale tak juz widac mam,ale to moja sprawa i moze moje schorzenie mozgu.
Nie mowmy tu o czyichs gustach gdy ich nie znamy,ok? wiec bez sensu gdybasz ze cos pewnie by mi sie spodobalo,a cos nie,nie martw sie,mam szeroki wachlarz tolerancji, ale i wiem co mnie boly.
Co do Hendrixa, lubie go,a Ty zalozyles ze nie,wiec lepiej zachowaj spokoj,si?
wspanialym Coverem popisali sie:
Today is the day -"Sabbath bloody sabbath"
Isis -"hand of doom"
oba covery Sabbathow
Peace
Bret Hart
19 04 2006, 15:28
QUOTE(Slash @ 26 01 2006, 16:09)

Co za cieć twierdzi że covery są zamachem na świętość.
taaaaa Szczególnie You Give Love A Bad Name w wykonaniu Mandaryny
Danilo1972
19 04 2006, 15:59
Widocznie Milaneze nie znam się na dobrej muzyce.
Trudno - jakoś to przeżyję
Z fajnych coverów polecam:
Slayer - Dissident Agressor (or. Judas Priest), no chyba że słuchanie Slayera to teraz również kwas, tak jak słychanie Metalliki, którą bardzo lubię a album Ride the Lightning uważam za jeden z najlepszych albumów wszechczasów... no ale ja się nie znam.
ciekawe ile Lars Ulrich potrzebuje jeszcze lat, zeby sie nauczyl grac na perkusji
QUOTE(Zajcik @ 20 04 2006, 23:57)

ciekawe ile Lars Ulrich potrzebuje jeszcze lat, zeby sie nauczyl grac na perkusji
Teraz to chyba lekko przesadziłeś...chyba, że to tania prowokacja. Stawiam na to drugie.
Na temat: Acid Drinkers - Another Brick in the Wall
grać to i potrafi, ale co z tego skoro na St. Anger perka brzmi jak klepanie pudełka po tv?
i weźcie zluzujcie bo wam popękają żyłki
Grzehoo
26 04 2006, 11:02
Rozwalił mnie kawałek "Oops i did it again" w wykonaniu Children of Bodom

. Na pewno lepszy od oryginału, polecam.
No mnie się tam tylko podobał hafcik na samym starcie...
HunterX
26 04 2006, 23:10
Akurat z tak ambitnego kawałka niewiele się da zrobić, choćby wiele się robiło ;]. Niepotrzebnie CoB ruszali tego hiciora Britnej ;].
etam, dobrze im wyszło
i nie hafcik a zwykła mela
Bret Hart
27 04 2006, 09:43
najlepsze "covery" to robi Weird Yankovich
puppets
27 04 2006, 12:20
tutaj mam ciekawe wykonanie Oriona Metalliki
Orion ,nie jest to jakiś meksyk,ale dosyć fajne.
Whiskey in the jar w wykonaniu mety daje rade.
...Lars raczej na bębnach grać potrafi,pokazał to na ...And Justice For All,jednak brzmienie na St.Anger jest rzeczywiscie zbyt surowe,nie wiem co Lars chciał osiągnąć...
pzdr.
QUOTE(Yap @ 21 04 2006, 07:48)

QUOTE(Zajcik @ 20 04 2006, 23:57)

Teraz to chyba lekko przesadziłeś...chyba, że to tania prowokacja. Stawiam na to drugie.
Na temat: Acid Drinkers - Another Brick in the Wall

nie, to nie byla zadna prowokacja, tylko kilka slow prawdy
ja... jak juz powiedzialbym POTRAFIL
czy wy wiecie jak on nagrywal Nothing Else Matters? nie mogl tego kawalka zagrac rowno w studio, wiec
realizatorzy kazali mu grac cokolwiek na perkusji, a pozniej to kleili i jakos wyszlo.
Mr. Jigsaw
27 04 2006, 13:15

masakra:D:D:D:D:D:D:D ale i tak Tokio Hotel żądzi nie ma lepszego zespołu i nie wkrencajcie tu z jkims Ramsztajnem
QUOTE(_Diabeu_ @ 27 04 2006, 09:44)

(...)i nie hafcik a zwykła mela(...)
A to sory, stereo już nie te...
Do tematu...
Satyricon - Raining Blood [Slayer]
szczurek
28 04 2006, 08:13
hmm wedlug mnie jednak Manson
Sweet Dreams, Personal Jesus, Tainted Love, Oops I did it again;) czy "Like a Virgin" razem z NIN. Mniam
Znalazlem ostatnio 2 ciekawe kawalki:
Buckethead - "Wrathchild" (Iron Maiden) -
http://www.youtube.com/watch?v=JhJmkiD62Vc&search=bucketheadBuckethead - "Machine Gun" (Jimi Hendrix) -
http://video.google.com/videoplay?docid=-3...kethead&pl=trueNiestety filmiki nienajlepszej jakosci.
Devil_2k
1 05 2006, 07:38
Hmm....
Gn'R - Sympathy Fot The Devil (Rolling Stones)
Gn'R - Mama Kin (Aerosmith)
Gn'R - Knockin' On Heaven's Door (Bob Dylan) (na płycie, na koncertach Axl trochę przesadza

).
G3 - Smoke On The Water(Deep Purple),Keep on Rockin' In The Free World (Pearl Jam)
Slash+Zakk Wylde - Voodo Child (Hendrix)
Do tych utworow Gunsow dodalbym jeszcze "Live And Let Die" (Paul McCartney; utwor z Bonda pod tym samym tytulem). A skoro juz jestesmy przy G n' R, to jesli kogos interesuja covery, powinien posluchac plyty "Spaghetti Incident". Sama plyta jakos niespecjalnie mnie urzekla, ale warto jej posluchac z czystej ciekawosci.
Devil_2k
1 05 2006, 14:00
LALD nie dodałem, ponieważ cover niewiele różni się od oryginalnej wersji i raczej nie jest wart specjalnej uwagi.
Co do TSI?! Płyta nie jest urzekająca.Jedyny kawałek jaki mi się podoba to Ain't It Fun.Reszta jakoś mało brzmi jak Gunsi.
EDIT :
Zapomniałem - Slash('s Blues Ball) - Born Under A Bad Sign (Hendrix)
Metallica - Commando (Ramones)
Kruhol CPE
9 05 2006, 13:40
Nirvana - Seasons in the sun
Ale orginał nie wiem kogo xD
Machetazo - Ace of Spades - zajebista aranżacja
Kruhol - czyżby Westlife?:f
Obsolete
2 06 2006, 10:27
dawaj linka do kowera motorheada;p
zrobi się, jak z roboty wrócę
btw Obso a ty przypadkiem nie zbierałeś tych coverów?
Obsolete
16 06 2006, 13:25
O ile Kazika nie lubie, tak "Bourbon mnie wypelnia", bedacy przerobka "Jockey full of bourbon" Toma Waitsa to mistrzostwo przebijajace oryginal. Jest to 1 utwor Staszewskiego, ktory moge sluchac. Pewnie na trzezwo, by mi sie tak w dynke nie wkrecil(lecial non stop na imprezie). Niektore piosenki tak maja, ze sa swietnym podkladem pod stan nietrzezwosci (np the doors, motorhead) i dopiero wtedy odkrywa sie ich wartosc, ktorej na sucho nie czuc... a potem ilekroc puszczane sprawiaja, ze sie wraca do tego stanu

Ten utwor jest najlepszym przykladem;]
http://www.yousendit.com/transfer.php?acti...58E6B214A338637Oryginal Waitsa to przy tym smecienie i pseudoklimatyczna breja.
QUOTE(_Diabeu_ @ 2 06 2006, 13:03)

zrobi się, jak z roboty wrócę
btw Obso a ty przypadkiem nie zbierałeś tych coverów?
Coverow Motorheada chyba niet...mialem kiedys takowy Acid Drinkers, ale slabiuchny byl;]
Niektore piosenki tak maja, ze sa swietnym podkladem pod stan nietrzezwosci (np the doors, motorhead) i dopiero wtedy odkrywa sie ich wartosc, ktorej na sucho nie czuc... a potem ilekroc puszczane sprawiaja, ze sie wraca do tego stanu
To jak hipnoza

Co by nie robić OT
System of a Down - Metro (Nie wiem kogo - Berlin, czy jakoś tak
)
System of a Down - Snowblind (tu słyszałem rózne Teorie: Pantera, Sepultura, Black Sabbath - ale nie wiem czy to prawda, ważne że cover
)
dobry jest Graveworm - Loosing My Relligion
Kowery Siekiery w wykonaniu siakiejś Antigamy

Normalny zamach, za takie coś powinno się rozstrzeliwać
QUOTE(Panek @ 22 06 2006, 12:55)

Kowery Siekiery w wykonaniu siakiejś Antigamy

Normalny zamach, za takie coś powinno się rozstrzeliwać
buahahhahaha brudas się zbiesił
MasterShake
22 06 2006, 13:03
QUOTE(Devil_2k @ 1 05 2006, 08:38)

Hmm....
Gn'R - Sympathy Fot The Devil (Rolling Stones)
Gn'R - Mama Kin (Aerosmith)
Gn'R - Knockin' On Heaven's Door (Bob Dylan) (na płycie, na koncertach Axl trochę przesadza

).
G3 - Smoke On The Water(Deep Purple),Keep on Rockin' In The Free World (Pearl Jam)
Slash+Zakk Wylde - Voodo Child (Hendrix)
my man

since i don't have you jeszcze jest fajne

aaa, ale przecież keep on rockin' nie jest pearl jamu tylko neila younga
Grzehoo
24 11 2006, 08:54
Elo, odświeżę temat, a co.
Machinae Supremacy - Sidstyler (Freestyler)
http://www.speedyshare.com/930896357.htmlKower wiadomego kawałka Bomfunka, dość mocno zmieniony, imo lepszy od oryginału ;]
szczurek
5 12 2006, 21:55
Linkin Park - Wish [cover Nine Inch Nails]
http://youtube.com/watch?v=_A-fVvZomtYto jak Czester płacze do mikrofonu - bezcenne
QUOTE(_Diabeu_ @ 2 06 2006, 10:17)

Kruhol - czyżby Westlife?:f
Kwiik xD
Oryginał zagrał chyba Terry Jacks ;p Ogólnie średni kower, w wykonaniu Nirvany wole sung Wipersów - D-7, i cover Velvet Underground - Here She Comes Now.
Tak poza tym to świetne jest bar x the rocking m Melvinsów w wykonaniu MooB, ale o tym już chyba każdy tutaj wie ;]
Albo interpretacja Stay Away Nirvany w wykonaniu UK Subs. Fajowe brzmienie, czysty brytolski punk i niedbałość nagrania ;p
Ametria-"Hiszpański Hicior" Lubię takie numery całkiem od czapy w zakręconych przeróbkach.
QUOTE(dee @ 7 12 2006, 18:32)

Ametria-"Hiszpański Hicior" Lubię takie numery całkiem od czapy w zakręconych przeróbkach.
A ja z kolei nienawidzę. Sobie wyobrażam takie zespoły jak siedza na próbie i kombinują "Tej no kur.wa, pomysłu na singiel nie mamy

" "No to może jakiś znany przebój skowerujemy, wiesz trochę pokrzyczymy, melodia ta sama, za dużo nie zmienimy ale nikt się nie kapnie i będzie gites" "Ty no fpytę pomysł. To może Madonna?" "Ok, to na trzy czte-RY!"
Wrinkled Fred bodajże też nagrał jakiś cover na takiej zasadzie. Covery sa fajne jak jest w nich choć trochę inwencji. A tak to ch.ujnia z patatajnią za przeproszeniem.
a ja to na koncercie słyszałem, dobrze że wisiałem najebany przy barze wraz z Obso wtedy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.