W co pakować , to zależy, ja osobiscie glowna postac wypchalem punkcikami na boomerang i miecz i na wpol courage , wlocznia to tez dobry pomysl , ale patrzac na przebieg rozgrywki przez cala gre boomerang jest chyba najuzyteczniejszy bo atakuje wszystkich przeciwnikow, a jest ich czasami naprawde sporo, bywa nawet 9 na raz, wiec wydaje mi sie ze jako pierwszy wyuczany skill warto dac boomerang.
Jesli chodzi o Jessice napewno warto rozdawac jej punkciki w laske, tak żeby dziewcze efektywniej czarowalo, pozniej mozna pomyslec o nozach (powyzej 30 pts Rudzia moze uzywac mieczy) i o pejczach ( ihaaaa:) ja osobiscie dalem punkciki w sex appeal , niemniej jednak malo to przydatne
Yangus ma sporo przydatnych skilli w kazdej dziedzinie (jesli chodzi o bronie) wiec kazdy wybor bedzie wyborem dobrym. Ja wycwiczylem mu toporki (executioner dosyc czesto trafia w metalowe gluciki) i kosy (umiejetnosc kradziezy a na najwyzszym pozomie mocny atak dzialajacy na wszystkich przeciwnikow)ale mloty to tez nie glupie rozwiazanie no i warto tez dziabnąć troche humanity moze nie dla heala ale dla nose for treasures i whistle warto.
Angelo postac supportujaca ( podobno:P) ano cos w tym jest hehe i ze wzgledu na to warto podklepac mu troche punktow w laski , ale chyba jednak lepszym rozwiazaniem jest mieczyk albo luk a przydatne czary w miare przypluwu kolejnych poziomow i tak bedzie dostawal. charyzme warto naladowac dla umiejetnosci Sarcastic Snigger (pozniej Chilling Chuckle ) ktora zmniejsza tension przeciwnika czasem przydatne , ale moze troche szkoda punktow , jeszcze zalezy do ktorego poziomu bedzie sie rozwijac postacie
Na max poziomach jest za malo punkcikow zeby rozdac po stowce na wszystkie umiejetnosci (zostaja zdajsie dwie troche ruszone podobno brakuje 180 punkitow , na gamefaqs jest tabelka przedstawiajaca rozwoj postaci i przydzial punktow do skilli na poszczegolnych poziomach , tylko nie wiem czy aby to jest stala , bo zdawalo mi sie ze dostawalem punkty inaczej niz jest to przedstawione w tabelce , ale moze mi sie zdaje , tak czy inaczej pewnie zostanie tyle samo
Jesli chodzi o wychodzenie z gry bez resetowania konsoli , to jest sposob , coprawda troche bardziej wymagajacy ,ale da sie . Mianowicie trzeba podejsc do kaplana i wybrac opcje save'owania (spowiedz:D) ale zamiast "yes" dac "no" pozniej drugi raz "no" i za trzecim razem "yes" wtedy wyjdziesz do ekranu tytulowego , glupie to, no ale coz lepsze to niz nic
QUOTE(neospiderman @ 27 05 2006, 14:59)

A własnie udało sie komuś zabic metal kinga tak normalnie go okładając, nie po przez krytyka. Ile on ma wogóle zycia.
Ano mam nawet filmik :
http://www.youtube.com/watch?v=tELZIuqEaT4...%20quest%20VIIIprosze bardzo
Jak juz pisze to rowniez mam takie pytanie :
Czy ktos juz przemielil postacie na 99 lvl , jesli tak , to jak dlugo mu to zajelo i gdzie sie bawil z potworkami , moze jakis sposob na szybkie nabijanie (oprocz znanych z gamefaqs oczywiscie)
Czy jest sens robienie elevating shoes zeby nabic doswiadczenie (tzn sens jest napewno bo nabic mozna pewnie sporo, chodzi mi tylko o to w jakim czasie i ile mozna nabic doswiadczenia , aha i kto moze to nosić czy tylko Jessica albo Angelo , czy moze wszyscy ?)
Na koniec kwestia przedmiotu uniemoliwiajacego przeciwnikom ucieczke z pola bitwy , nie wiem czy to ta gra czy moze inna ale cos takiego bylo gdzies napewno , prosze mnie oswiecic