Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dragon Quest 8
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
KILL
Najwieksza zagadka w grze jest chyba jak sprawic zeby metal slimy albo KING metal slime nie uciekaly confused.gif , jak juz mi sie ten pierdzielony slim trafi to zawsze ucieka sad.gif co trzeba zrobic albo jaka umiejetnosc nabijac zeby potworek nie uciekal z pola bitwy sad.gif ?!?!?
Mastachi
Trzeba byc szybkim smile.gif
A tak na powaznie optymalny ekwipunek:
- Jess liquid metal sword
- Hero and Angelo - Uber Falcon Blades (albo tylko falcon) + metal slash
- Yangus executioner

No i tak walczymy. Yangus jak trafi to zabija od razu, Jess 2 punkty, chlopaki po 4 zabieraja.
KILL
QUOTE(MaStaCHi @ 21 05 2006, 11:42) *

Trzeba byc szybkim smile.gif
A tak na powaznie optymalny ekwipunek:
- Jess liquid metal sword
- Hero and Angelo - Uber Falcon Blades (albo tylko falcon) + metal slash
- Yangus executioner

No i tak walczymy. Yangus jak trafi to zabija od razu, Jess 2 punkty, chlopaki po 4 zabieraja.

dobra jak tylko zrobic te przedmioty , a co do tego uciekania to chodzi mi bardziej o tego duzego metal slima kinga , zawsze jak go spotkam wybieram ataki i niestety za kazdym razem gosc ucieka ...
Yano
mi tez uciekaja zawsze kingi, zabilem z 6 zwyklych, jednego liquida ale kingi uciekaja (czasem odrazu a czasem udają ze chcą zostac a jak sie ciesze to spieprzaja biggrin.gif)

zaczynam naijac miecze (bo normalnie uzywam bumerangow i łuku)dla metal slaha i kupuje falkony i bede liczyl na szczescie ;p
Sunderland
Dużo metal slimeów jest na północny-wschód od Trodain-taka mała wysepka na mapie, bez nazwy.W jednej walce może się trafić do 6-7 metalowych.
Mastachi
No trzeba miec szczescie i liczyc na yangusa i jego executionera ktory zabija od razu czasem smile.gif Jest jeszcze jakas akcja z tension ale w to sie nie bawilem.
czekus
no własnie ...jesli chodzi o Jangusa to jak zwiekszyć "szczeście" trafienia exec'kiem ???? (dragon scale już mam)

a co do tłuczenia matali to mam swoją dośc skuteczną metode....smile.gif
najszybszy z całej 4 jest Angelo...on dostaje timbrel of tension, rzuca na wszystkich , Tansionowan'a Jessica rzuca accelerate (przyspiesza ok 200!) Jangus wiadomka - Exec... a Hero Metal slash, a potem juz normalnie jessica z Luquid Metal Swordem , Angelo z metalem itd..... ekipa jes czeesto szybsza od metali i ich kolejek - czsem kolesie zwieja...no ale i sa i takie walki gdzie nie tkniemy nikogo ...

mój jedyny poblem polega na tym ze nei wiem jak wiekszyć cześtośc walk z metalami...bo np chodze sobie na "półce" na pustyni lub na "półce" na północ od Rydon's Tower...i wali z metalami sa takrzadkie ze mnie to bardzo wkurza.....
WHT
Czy są jakieś znaczące różnice między wersjami NTSC i PAL(np. poziom trudności, cenzura, bonusy itp.)
W przypadku FFX wersje america i europe bardzo różniły się od siebie. censored2.gif
Yano
hej na "półce" przy rydons tower sa praktycznie same slime'y i mimo ze sa tez wykłe to one sa na 1-2 cisoy wiec z nimi walka szybko sie konczy, a metale pojawiaja sie czesto (liquidy) nie spotkalem jeszcze kinga ale wczora tylko z ze 20 min tam biegalem..
Yanckes
panowie włozylem zombie nail czy jakos tak to jest armor dla Angelo i teraz caly czas jestem na posion o_O ale shittt!!! wielki bo nie wiem jak to zdjac -_-" macie jakies pomysły?
neospiderman
QUOTE(Yanckes @ 25 05 2006, 18:16) *

panowie włozylem zombie nail czy jakos tak to jest armor dla Angelo i teraz caly czas jestem na posion o_O ale shittt!!! wielki bo nie wiem jak to zdjac -_-" macie jakies pomysły?

Taa idż do kapłana w kościele i tam zdejmij klątwe [jedna z opcji w jego menu nie pamientam która]
dee
A najlepiej zrobić to przed włożeniem przeklętego ekwipunku, co by niespodzianek uniknąć. O ile dobrze pamiętam można też użyć Saint's Ashes chyba.
Yanckes
Ej spoko z tym kapłanem udało sie:)
Sunderland
Ja wvczoraj poraz pierwszy spotkałem metal slime kinga i od razu go zabiłem bo executioner yangusa od razu wszedł.LOL.One dają miażdżącą ilość expa!!!!
neospiderman
A własnie udało sie komuś zabic metal kinga tak normalnie go okładając, nie po przez krytyka. Ile on ma wogóle zycia.
Mikey
całe 20 hp
spokojnie da się go zabic metal slaszem
Scorpion
Do zabijania Metal Kingów dobry jest też Thunder / Lighting Thrust (Włócznie) bohatera. Działa tak samo jak Executioner Yangusa.

P.S Przed chwilą nabilem 120 000 experienca w 1 walce w Dragon Graveyard smile.gif
Marciin
Gdzie najlepiej pakować postacie??
WHT
3 pytanka - proszę o odpowiedź.

1. W co najlepiej pakować postacie?
2. Czy osiągając max level ma sie tyle skill pointsów aby dopakować na full np.( u Hero: miecze, włócznie, bumerangi, pięści i odwagę)?
3. Czy jest jakiś sposób, aby podczas grania wyjść z gry z powrotem do ekranu tytułowego i móc ponownie wczytać grę? W fajnalach robiło się to za pomocą L1+L2+R1+R2+select+start, niestety tutaj ta kombinacja nie działa.

Gierka jest naprawdę super zacząłem grać od wczoraj!!!
_Tidus
W co pakować , to zależy, ja osobiscie glowna postac wypchalem punkcikami na boomerang i miecz i na wpol courage , wlocznia to tez dobry pomysl , ale patrzac na przebieg rozgrywki przez cala gre boomerang jest chyba najuzyteczniejszy bo atakuje wszystkich przeciwnikow, a jest ich czasami naprawde sporo, bywa nawet 9 na raz, wiec wydaje mi sie ze jako pierwszy wyuczany skill warto dac boomerang.

Jesli chodzi o Jessice napewno warto rozdawac jej punkciki w laske, tak żeby dziewcze efektywniej czarowalo, pozniej mozna pomyslec o nozach (powyzej 30 pts Rudzia moze uzywac mieczy) i o pejczach ( ihaaaa:) ja osobiscie dalem punkciki w sex appeal , niemniej jednak malo to przydatne

Yangus ma sporo przydatnych skilli w kazdej dziedzinie (jesli chodzi o bronie) wiec kazdy wybor bedzie wyborem dobrym. Ja wycwiczylem mu toporki (executioner dosyc czesto trafia w metalowe gluciki) i kosy (umiejetnosc kradziezy a na najwyzszym pozomie mocny atak dzialajacy na wszystkich przeciwnikow)ale mloty to tez nie glupie rozwiazanie no i warto tez dziabnąć troche humanity moze nie dla heala ale dla nose for treasures i whistle warto.

Angelo postac supportujaca ( podobno:P) ano cos w tym jest hehe i ze wzgledu na to warto podklepac mu troche punktow w laski , ale chyba jednak lepszym rozwiazaniem jest mieczyk albo luk a przydatne czary w miare przypluwu kolejnych poziomow i tak bedzie dostawal. charyzme warto naladowac dla umiejetnosci Sarcastic Snigger (pozniej Chilling Chuckle ) ktora zmniejsza tension przeciwnika czasem przydatne , ale moze troche szkoda punktow , jeszcze zalezy do ktorego poziomu bedzie sie rozwijac postacie

Na max poziomach jest za malo punkcikow zeby rozdac po stowce na wszystkie umiejetnosci (zostaja zdajsie dwie troche ruszone podobno brakuje 180 punkitow , na gamefaqs jest tabelka przedstawiajaca rozwoj postaci i przydzial punktow do skilli na poszczegolnych poziomach , tylko nie wiem czy aby to jest stala , bo zdawalo mi sie ze dostawalem punkty inaczej niz jest to przedstawione w tabelce , ale moze mi sie zdaje , tak czy inaczej pewnie zostanie tyle samo

Jesli chodzi o wychodzenie z gry bez resetowania konsoli , to jest sposob , coprawda troche bardziej wymagajacy ,ale da sie . Mianowicie trzeba podejsc do kaplana i wybrac opcje save'owania (spowiedz:D) ale zamiast "yes" dac "no" pozniej drugi raz "no" i za trzecim razem "yes" wtedy wyjdziesz do ekranu tytulowego , glupie to, no ale coz lepsze to niz nic

QUOTE(neospiderman @ 27 05 2006, 14:59) *

A własnie udało sie komuś zabic metal kinga tak normalnie go okładając, nie po przez krytyka. Ile on ma wogóle zycia.

Ano mam nawet filmik : http://www.youtube.com/watch?v=tELZIuqEaT4...%20quest%20VIII

prosze bardzo

Jak juz pisze to rowniez mam takie pytanie :
Czy ktos juz przemielil postacie na 99 lvl , jesli tak , to jak dlugo mu to zajelo i gdzie sie bawil z potworkami , moze jakis sposob na szybkie nabijanie (oprocz znanych z gamefaqs oczywiscie)
Czy jest sens robienie elevating shoes zeby nabic doswiadczenie (tzn sens jest napewno bo nabic mozna pewnie sporo, chodzi mi tylko o to w jakim czasie i ile mozna nabic doswiadczenia , aha i kto moze to nosić czy tylko Jessica albo Angelo , czy moze wszyscy ?)
Na koniec kwestia przedmiotu uniemoliwiajacego przeciwnikom ucieczke z pola bitwy , nie wiem czy to ta gra czy moze inna ale cos takiego bylo gdzies napewno , prosze mnie oswiecic smile.gif
Sunderland
W dragon Graveyard spotkałem około 9 king slimeów w tym 6 zabiłem Executionerem, a reszta oczywiście uciekła.Ale i tak uważam się za szczęścirza bo wchodzi mi każdy krytyk Yangusa.

SCORPION: JAK????????????????
yab
QUOTE(_Tidus @ 2 06 2006, 15:40) *

QUOTE(neospiderman @ 27 05 2006, 14:59) *

Ano mam nawet filmik : http://www.youtube.com/watch?v=tELZIuqEaT4...%20quest%20VIII

prosze bardzo

Ta lokacja z tego filmiku to okolice rydon's tower? Teraz trudno znalezc liquid metal slimy na pustyni. Teraz troche inne potwory sie tam pojawiaja i musze szukac inne miejsce. Musze szukac teraz jakies orby i pozniej chyba ostatnia walka z raphtonem. No to gdzie wy pakujecie exp? Gdzie te king slimy albo liquid metal slimy?
Scorpion
JAK????????????????

Metal King Slime i 3 Beezlebuzzy (czy jakoś tak), wykańczałem Slime'a Krytykiem lub Metal Slashem, czekałem aż robaczki wskrzeszą go Kerplunkiem i powtarzałem operacje.
Sunderland
Metal King Slime i 3 Beezlebuzzy (czy jakoś tak), wykańczałem Slime'a Krytykiem lub Metal Slashem, czekałem aż robaczki wskrzeszą go Kerplunkiem i powtarzałem operacje.

Wierz mi na słowo, że (pipi)lem twarzą w biurko.
Shankor
Mnie sie dzisiaj udalo za jednym razem 40k ;] (wiem, ze malo, ale ja sie ciesze tongue.gif) Metal King i liquid metal slime ;]
Yano
mam pytanie:
olewałem laski u jessici ale w pozniej fazie gry w koncu dalem pare ptk zeby miec accelerate i zauwazylem ze mozne ona rzucac ten czar nawet jak ma w ręce bicz, czy jest tak z innymi czarami ktore sie odblokowuja poprzez dawanie punktow w laski? (np kasap, bounce) czy da sie ich uzywac nie majac w rece laski tylko inna bron?
EDTI! dobra juz sam sprawdzilem i z tego co widze to wlasnie tak jest.. szkoda ze nie wiedzialem i dopiero na 40lvlu zauwazylem tongue.gif

ale mam inne pytanie: czy jak sie rzuca accelerate kilka razy to caly czas zwieksza sie szybkosc czy za 2,3,4 razem nie ma juz znaczenia?
Mikey
predkosc bedzie sie zwiekszała tylko do okreslonego limitu
Yano
hm wlasnie zauwzylem w poradniku PE ze max to 999 czyli tak z 5 razy mozna se zapodac :>

wczoraj pierwszy raz udalo mi sie zabic metal king slimea, jessica puszczała caly czas przyspieszenie (ze 4 razy) a reszta waliła ale w sumie i tak bez znaczenia bo yangusowi wszedl krytyk i sie udalo:D (zastanawiam sie czy to ze mieli juz okolo 600 aglity mialo jakis wplyw na zachowanie (brak ucieczki) gluta
Mikey
agility daje tylko pierwszenstwo ataku więc gdy masz wiecej agility niz slime to uderzysz zanim on ucieknie
Grabol
Co do zdobywania doświadczenia według mnie najlepsza lokacja to wzgórze na Południe od Empycchu tuż obok Godbird's Eyrie pod warunkiem ze ma sie ptaszka wink.gif i poleci sie tam w nocy, ponieważ tylko nocą pojawiają sie tam Liquid Metal Slimes i to na prawde w duzych ilosciach czasami nawet 7-8 w jednej walce niekiedy w towarzystwie Bloody Hands, Killer Croakers i Night Emperors. Innych metalowych niestety tam nie uświadczycie ale ilośc Liguidów wynagradza to z nawiązką.Za dnia w tej lokacji bardzo czesto można spotkać Gold Gollems dzięki czemu szybko powiększycie swoje sakiewki.

Poza tym dwa pytania, po pierwsze czy można być szczęsliwym posiadaczem jednocześnie Shamshir of Light dla Angelo oraz Divine Bustier dla Jessici do ugotowania obu artefaktów potrzebna jest Shimmering Dress a tą z koleji można ugotować jedynie przy pomocy Spangled Dress którą udało mi sie znaleźć tylko raz w Baccardzie? Czy jakieś monstra wyrzucają ją czasami?
Po drugie Orichalcum podobnie jak wyżej, całkiem przydatny składnik tylko czy jest możliwość zdobycia np 6,7 sztuk? Czy coś,ktoś go wyrzuca?

Według mnie jedna z najlepszych w gatunku i to nie tylko konsolowych rpg.Dwa minusy, stanowczo za krótka i zdecydowanie za łatwa.
Obowiązkowa pozycja dla wszystkich maniaków tego typu gier.Ja sie bawię już ponad 90 godzin i ciągle chce więcej.
Stachu
krotka piłka z mojej strony

podesle mi ktos opisik Dragon Questa8? Dla brata potrzebuje...ma 14lat xD
Grabol
Spangled Dress juz znalazlem w kasynie w Baccarat musialem to wczesniej przeoczyc
Yano
QUOTE(Grabol @ 16 06 2006, 15:25) *

Co do zdobywania doświadczenia według mnie najlepsza lokacja to wzgórze na Południe od Empycchu tuż obok Godbird's Eyrie pod warunkiem ze ma sie ptaszka wink.gif i poleci sie tam w nocy, ponieważ tylko nocą pojawiają sie tam Liquid Metal Slimes i to na prawde w duzych ilosciach czasami nawet 7-8 w jednej walce

hmm 8 liquidow w jednej wlace to nienajgozej pod warunkiem ze 7 nie ucieknie odrazu a ostani w 2 turze:D
ja wole jednak pagórek przy rydons tower gdzie sa same slimey (jak sie trafi na zwykle to walka konczy sie w 1 turze) a mozna zlapac kinga i liquidy, czasem 1king + 4 liquidy.. oczywiscie odrazu uciekają tongue.gif ale jednak walczyc tam mozna przez 2 godizny bo zagorzenia nie ma zadnego tylko trzeba siekac i czekac na jakies metale .. niestety mi juz zwykle slimy nie daja wiele radosci bo 1,300 expa to niewiele na okolo 40 lvl , ale jak sie uda zabuc 2 liquidy to juz pól lvla na raz:D
Grabol
no fakt nie ma nic bardziej drazniacego niz jak z 7 spotkanych liqiudów wszystkie ci uciekna. ale z doswiadczenia wiem ze najczescie 2,3 zostaje i przy pomyslnych wiatrach i dobrym ekwipunku mozna je zalatwic.ja uzywam falcon blades dla hero i angelo, liquid metal sword dla jessici no i toporek dla yanqusa, takze standardowy ekwipunek na tych kolesi. jessica przyspiesza w I turze w nastepnych atak,hero i angelo metal slash a yangus wiadomo stara sie zapakowac krytyka.

wczoraj sobie troche czasu pobiegalem po tym wzgorzu obok Godbird's Eyrie i natluklem okolo 80 liquid metal slimes takze pokazny zastrzyk doswiadczenia.szkoda ze pojawiaja sie tylko noca strasznie drazni ten ciagly teleport do karczmy na drzemke.
Yano
80 liquidow?!! to dosyc (pipi) duzo;p ja ostanio po tej swojej miejscowce ze 3 godizny biegalem i zabilem moze z 15 zwyklych, 4 liquidy i jednego kinga .. to troche mizernie, moze zczywiscie skocze tam gdzie Ty biggrin.gif

tylko ze ja jeszcze nie mam metal slaha u hero ;/ a yangus uzywa hatchet man czyli ten gorszej wersji exekutora tongue.gif wiec w sumie nie idzie mie jakos (pipi) wink.gif
ale z drugiej strony zastanawiam sie czy nie lepszy byłby hero z wlocznia i krytykiem tak jak yangus bo metal linga to ciezko zabic nawet jak obaj zadają 4 dmg a czasem i tak wejdzie 2-3 , za to krykyki dzialaja (pipi)biggrin.gif o ile wejda tongue.gif

w kazdym razie mam okolo 40lvl i mysle ze bardzo kiepsko rozdałem skille postaciom confused.gif kusi mnie zeby zaczac od poczatku ale musze przejsc do konca bo tak to bede 10 razy zaczynal i nigdy nie skoncze tongue.gif tym bardziej glupio zaczynac taka gre gdzie juz ponad 70godizn sie gra ;p nie to co np mgs ktorego mozna przejsc w kilka godizn tongue.gif

teraz poszedlem w bumerangi, kosy, bicze i łuk i dopiero niedawno zaczalem cos robic ciekawego z postaciami ;p
mysle czy najepszy zestaw to nie bylo by:
hero:
- bymerang na poczatek i ogolnie po to ze wali wszystkich
- wlocznia jako glowna bron bo chyba ma wiekszy dmg ogolnie i ma krytyka tak jak yangus
- kurage , ale tylo troche jak cos zostanie;p
yangus:
- topór bo ma krytyka itp
- i ... "młoty" tylko i wyłącznie z powodu najlepszej broni czyli korbacza ktory atakuje wszystkich (czy tam grupe)biggrin.gif
- humanity troszke (gwizdek:D)
jessica:
- bicze , akurat to mi sie podobalo biggrin.gif
- troche w laski zeby zyskac rozne czary (glupi myslaem ze trzeba miec wyekwipowaną laske zeby ich uzywac i kompletnie olałem;p)
- sexappel.. hm procentowa szansa na zauroczenie czasem sie przydaje ale bardzo zadko, nie wiem czy warto w to pakowac, bo te "ataki" sa bardzo mizerne
angelo:
- łuk tez jest dosyc spoko , bo potem atakuje kilku a potem nawet wszystkich
- laski dosyc sporo zeby miec czary
- miecz tyle zeby miec metal slash
-troche w charyzme ale malo

kurde jak to rozpisalem to jeszcze bardziej kusi zeby zaczac od poczatku mimo ze to glupie tongue.gif
Grabol
Nie wiem yano co na ten temat napisac. Mysle ze po 70h to troche bez sensu zaczynac jeszcze raz, chyba ze Cie ta gra NA PRAWDE wciagnela i dasz rade przejsc przez to jeszcze raz. Ja nie skonczylem jeszcze glownego watku a ze znalazlem ta miejscowke z liquidami to sie zatrzymalem i troche tam pokrecilem jestem po 98h gry zlapalem juz ponad 50 lv u kazdej postaci i chyba czas ta gre w koncu zamknac. Mam teraz plynac na Neos takze chyba juz niedaleko do konca bo na mapie nie odwiedzonych miejscówek juz nie mam.

A co do skilli to zrobilem tak ze od poczatku na max pakowalem tylko jeden u kazdej z postaci u hero i angelo byly to miecze jessica laski a yangus toporki jak skonczylem to wzialem sie za magie i tez doszedlem do 100 moze to glupie ale zrobilem to po prostu z czystej ciekawosci zobaczenia najmocniejszych umiejet.Teraz zajmuje sie trzecim i sa to bumerangi u hero, luki u angelo, kosa u yangusa i noze u jessici.

Gdybym zaczynal jeszcze raz to na pewno nie poswiecil bym tyle punktow na czary-mary a tak poza tym to chyba nie ma wiekszego znaczenia jaki skill wybierzesz za głowny, grunt zeby doprowadzic go do konca. Okolo 50 lv jak juz pisalem mozna miec 2 skille na maxa i 30-50 pkt w wybranym kolejnym.

a co do polowania na metal slimes roznej masci to ta konfiguracja jaka podalem wczesniej wedlug mnie sprawdza sie bardzo dobrze, chociaz opcja zadawania krytyka przez hero tez jest niezlym pomyslem.

wstyd sie przyznac ale metal kinga jeszcze nie upolowalem ale mam na liczniku grubo ponad 100 liquidów.
pzdr!
Grabol
mowiac magia mialem na mysli courage, humanity, sex appeal oraz charisma.

jezli chodzi o caurage to wydaje mi sie ze gdy sie ma 100 w tym i mieczach u hero zdobywa sie umiejet gigagash to taki mocniejszy gigaslash na prawde potezny atak.
100 w humanity daje golden oldies nie za mocny atak ale jak go zobaczylem po raz pierwszy to myslalem ze pekne ze smiechu i mysle ze chocby dlatego warto.
poza tym 100 w mieczach dla angelo daje lightning storm to prawdziwa potega i do tego dziala na wszystkich na ekranie.
a sex appeal(urok jessici moglby sie udawc duza czesciej chociaz mimo to kilka razy uratowalo mi to skore) oraz charisma jakos mnie nie przekonaly chociaz pearly gates jest niczego sobie i ktoras z umiejet w chrismie(nie pamietam nazwy) daje mozliwosc obnizenia poziomu tension przeciwnika czasem sie przydaje.

jak kiedys jeszcze wroce do tej gry zaczne ja od poczatku rozwijajac fisticuffs skill od poczatku u wszystkich postaci tak z czystej ciekawosci chociaz mam wrazenie ze moze sie to okazac najlepszy wybor, ciekawe?

to tyle.
Yano
co do pakowania na 100 to juz mam wlasnie 100 w bumerang, kosa, bicz i łuk, najmniej jestem zadowolony z kosy, mysle ze w koncowce gry o wiele lepiej bedzie si esprawdzal flail of destruction i topór na slimey
pozatym zaniedalem czary (te ktore dostaje sie za laski - nie do walki tylko pomagacze) jesli chodiz
sexapeel mam na 88 chyba i prawie wcale si enie przydaje
courage okol o 80 i tylko czasami to cos co odpedza stwory, pozostale raczej znikomo
u yangusa gwizdegk tylko wiec nie potrzebnie pakowalem do 50 ;p

dlatego kusi mnie zeby zaczac od nowa i dobrze wszystko rozdac :> moze rpzejde tak jak jest teraz to podstawoe a potem zagram 2 raz i zrobie lepsza drurzyne z innymi broniami zeby zobaczyc co jest fajne

zastanawiam sie czy warto uzywac mieczy zamias łuku u angelo bo jednak łuk jest spoko
Grabol
jeszcze troche a propos polowań na metalowych:

Wszystko zależy do agility to chyba wie każdy, moje statsy to kolejno H:130,Y:116,J:156,A:149 jestem w okolicy 50 levela u wszystkich i o ile na zwykłe metal slimes to w zupełności wystarczy tzn. wyprzedzam je w turze to z liquidami już tak wesoło nie jest jeżeli większość nie ucieknie od razu po rozpoczęciu walki to jeżeli nie rzucę na wszystkich w pierwszej turze Acceleratle w kolejnej turze mam już duży problem z załatwieniem jakiegokolwiek. Na pewno każdy monster ma swoje statysyki i wydaje mi sie że agility liquid metal slimes oscyluje w granicach 160-250. Stąd wniosek że żeby je spokojnie załatwiać trzeba mieć agility u wszystkich w granicach 200, lepiej oczywiście powyżej 260.Swoją drogą to ciekawe czy gra pozwala na osiągnięcie takiego poziomu.Podobnie ma się rzecz z metal king slimes do ilu trzeba przyspieszyć żeby je wyprzedzać w turze.Może ktoś z Was wie jakie jest agility wszystkich metalowych?

Po drugie to wybrałem się ostatnio w NOCY w pobliże Rydon's Tower na małe polowanie na metal slimes i zauważyłem że dość czesta liquid metal slimes i metal king slimes można spotkać kiedy po wylądowaniu, przejściu przez tunel skręci się w lewo przejdzie przez mostek i trafi na półke. Na tej półce po koleji miałem 3 walki, w dwóch pierwszych były po dwa metal king slimes a w trzeciej metal king slim w towarzystwie 6 liquid metal slimes chwile pózniej kolejnych 4 liquid metal slimes. W DZIEŃ już tak łatwo nie moglem ich tam spotakć.Czy ktoś z Was zauważył jakąś prawidłowość w pojawianiu sie metal slimes?
Yano
acceleratem mozna dobic aglity do 999 wiec teoretycznie po rzuceniu kilka razy jest sie jak rakieta problem w tym ze nawet jak sie ma o wiele wiecej niz one to i tak mogąuciec jesli przezyją ture ... i najczesniej mnie to spotyka)

co do gorki obok rydons to czasem sie trafi kilka wal pod rząd z kingami a czasem po 20 walka dopiero wyskoczy jeden zwykly tongue.gif chyba nie ma na to zasady

zrobilem sobie nowego sejwa zeby chwile chociaz pograc nowa druzyna najlepiej bedzie jak sie pomysle i zasejwuje na starym confused.gif
Yanckes
Panowie szkla trafia z tymi metali grrrrr...nadodatek dowiedzialem ze execuitor ma Yangus U_U" az wstyd ze pakowalem hammera -_-' ale racjia ze szbyciej sie pakuje postacie kolo godbird eyrie mam 82 godz i 47 lvl ano trzeba pakowac.....wlasnie a jest mozlowsc ugotowania jeszcze jednego liquid metal sworda dla tego angela bo przydalby mu sie biggrin.gif
Yano
angelo ma metal slash i uzywaj mecza falkon cos tam bo on atakuje zawsze 2 razy czyli metal slaszem mozna zadac 4dmg (2x2)
Yanckes
Chodzi o uber falcon blade? tylko znowu jest potzrebne orichalcum.niby pandora box ma je ale ja jeszcze chyba tam nie doszedlem....bo ona jest niby w bonusowej lokacji... a co uzywacie Hero bo mam ten miecz liquid metal sword i uzywam metal slasha na te metale
Mastachi
Nie ziom. Falcon swordy kupujesz w Baccarat w kasynie. Wtedy jak dasz metal slash to i hero i angelo zaatakuja 2 razy.
Yanckes
o_O dzieki happy.gif a jeszcze pytanie ma ktos sposob na to kasyno bo nie wiem w co grac zeby szybko zarobic na falcon balde....tylko nie mowicie ze kupowalicie tokeny bo to masakra >_<
Yano
ja nararazie gram od nowa i nie expuje zbytnio na metalach ale u hero olałem miecze i te 4dmg na ture bo kinga tym sie nei ukąsi tongue.gif hero i yangus walą krytyki (hero krytyki ma we włóczni) i to jest lepszy sposob wg mnie, wtedy angelo w sumioe moze nic nie robic wink.gif a jess wali przyspieszenia caly czas:D
oczywiscie krytyk nie zawsze wchodzi ale jednak z tego co zauwayzlem szybciej mozna zabuic krytykiem niz zadac te 10-20 obrazen kiedy wchodiz 2-3 na ture tongue.gif

co do miecza to zeczywiscie w kasynie jest

wogole to przy odrobinie szczescia i okolo 1-2 godiznach grania w jednorekiego bandyte czerwonego (x100 albo x1000 nie pamietam, w kazym razie tan najeiwkszy)
w kazdym razie wystrczy okolo 5.000-10.000 żetonów i juz mozna z tego zrobic 200.000 potrzebne na najlepszy bicz i jeszcze po 4x 40.000 na liquid aromry biggrin.gif
raz sie wygra raz si eprzegra ale w koncu trafi sie najlepsza wygrana czyli odrazy wygrywa sie 100.000
a jak si eprzepusci te poczatkowe kilka kafli to load tongue.gif
Sunderland
Load? Wtedy nie ma tej frajdy.Jak przegrasz-trudno, pogódź się z tym. icon_wink.gif
Yano
szczerze mowiac jak sie kupi okolo 10.000-15.000 żetonów to to jest bardzo duza szansa ze nie przegrasz ich odrazu (1 zakład to 500) , tzn pare razy przegra sie , potem wygra 2000 potem przegra potem wygra 1000 i tak przez godizne biggrin.gif razy wygrywaja kilka tysiecy a raz przegrywajac, wiec po dluugiej grze w koncu sie wygra te 100.000

ale jak juz sie ma pecha i sie przegra wszystko to jednak juz wielka kicha dlatego bo te 10.000 koszuje kuuuuupe kasy confused.gif

dlatego rpzyznaje ze to troche cziterskie ale jednak lepiej kupic ze 4.000 i na nich grac , mimo ze to tylko 8 gier (kazda 500) , i w tym wypadku juz mzna sie spłukac ... wtedy wlasnie load tongue.gif
dApo
witam
chcialbym sie dowiedziec w jakie umiejetnosci najlepiej dodawac postaciom?

p.s napewno bylo.... lecz niechce mi sie czytac 13 stron tego topica.
Yanckes
Yano wystarczylo ustrzelic 4 razy "lucky number seven":D

dApo nie ma ze jest recepta na kazdego zadwonika,ale jest przynajmniej najczesciej pojawiajace sa pewne opcjie:HERO:boomerang lub sword,YANGUS
axe ,JESSICA whips i staff(napoczatku masz tylko whips!pozniej dostajesz staff),angela bow i sword.do okolo 60-70 godziny wypakujesz sobie jedna umiejetnosc;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.