ogolnie nie ma zasady co jest najlpesze bo kazdą bronia da sie przejsc gre
u hero (tego w czerwonej szmacie na łbie)
- bumerang atakują wszystkich na ekranie wiec to fajna zabawka ale ma mniejsze obrazenia niz inne bronie (mimo wszystko jednak dosyc fajnie sie nim gra)
- miecz: zaleta jest ich pełno w grze , ale dla mnie jakos zdolnosci zwiazne z mieczem nie sa zbyt powalajace..
- włócznia: jest silna i ma tez kilka specjalnych ataków ktore atakują wiecej niz jednego wroga co jest fajne i ma tez krytyk ktory przyda sie potem do pakowania expa
- "bez broni" to chyba taka ciekawsotka, na pierwszy raz chyba nie warto sie bawic
- odwaga: jest pare fajnych zdolnosci ale na pcozatku najlepiej maxowac wybraną broń a dopiero potem sie tym zając
----
yangus
- topory są fajne i maja ataki na wielu przeciwnikow i krytyka
- młoty : hmmm młoty nie maja wiele zalet;p tylko taka ze najlepsza bron tej klasy atakuje wszystkich
- kosy: ogolnie da sie zniesc ale gorsze od toporów, jedyna przydatna zdolnosc to kradzież
- humanity: ja dalem 4punkty zeby yangus gwizdał
jessica
-noże/miecze: nie widze wielkich zalet
-bicz: zatakuje wielu przeciwnikow, ma paralizujace zdolnosci i ma tez silny podwojny atak ktory jest dobry na bossow
-laska: jako broń nie przydana wg mnie ale pakując w nia punkty uczysz sie czarów ktorych mozesz uzywac niezaleznie od broni wiec warto. na poczatek daj 3 punkty zeby miec odrazu czar przyspieszenia
-sexappel: pakowalem w to ale neipotrzebnie, zdolnosci kiepsko działają , a szansa na automatycznie zauroczenie działa zadko (chociaz czasem ratuje zycie)
angelo:
- miecze: nie uzywam ;p pewnie mogą byc, jest jeden cios ktory potem sie przydaje (metal slash)
- łuk: uzywam i jakos mi sie podoba, sa ataki na wszystkich i sa tez proby zabicia odrazu , jest atak wysysający mane co czasami pomaga bo angelo czaruje sporo
-laska: tak samo jak u babki pozwala uczyc sie czarów ktorych mozna uzywac bez laski wiec pare punktow warto dac ale nie na poczatku raczej
- charisma jedyne przydatne to zmniejszanie tension przeciwnika ale nei wiem czy warto pakowac, reszta zdolnosci raczej nie wyplywa zbyt znaczaco
.hm rozpisalem sie , tak czy siak to sa tylko wskazowki i moja wlasna opinia , ale mozesz grac zupelnie inaczej