Ja mam póki co 48lv-wiecej nie potrzebuję wiec nie ładuję
i jedyne co mi zostało to dragovian trials'y
Jeden na dzien robie-bo gra mi sie juz troche przejadła-90h na liczniku
Sprawdze(jak uda mi sie zmusić

) sobie twoje miejsce markus-wczesniej zabijalem w tym od yaba
Hem nie wiem na czym polegaja te Timber Tension i Executioner
Ja osobiscie staralem sie zabijac Metal Kingi (wystepuja nawet po dwie sztuki naraz w drodze do Dragovian Temple)
wzywałem team potworków-majacych desperate attack lub robiacych czesto criticale-prawie zawsze zabijały mi przynajmniej jednego King Metal Slime i 30010 expa na łepka
Będzie Ci bardzo trudno przejść DT na takim levelu, szczególnie, że:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
niektóre smoczki walą 3x na rundę i potrafią zrobić desperate attack(normalny 200-300, desperate <500)
Executioner, to skill Yangusa w kategorii Axe, zabija od razu, albo robi 1 damage

Timber of tension to przedmiot, który użyty w walce zwiększa tension wszytkich postaci o 1 poziom. Można zrobić 2 takie cuda w grze, przepis: Sun Crown+Tough guy tatoo+magical beast hide=timber of tension.
Ten to co podam to raczej spojler nie jest , ale wiedzial kto ze po zwiekszeniu mocy naszego glownego niemego bochatera na 100 gostek zaczyna zaczyna swiecic a wlosy stoja mu demba jak SONGO na LV1 z Dragon Ball Z

:P
mario87
26 01 2006, 13:35
tak chyba było też w poprzednich częściach gry
w jakim sklepie internetowym mozna kupic ta giereczke?
QUOTE(Ozzy @ 2 02 2006, 17:30)

w jakim sklepie internetowym mozna kupic ta giereczke?
Premiera w kwietniu(chodzi o europe niewiem jak tam z polską

).
Sinister
8 02 2006, 07:21
QUOTE("Markus")
Będzie Ci bardzo trudno przejść DT na takim levelu
Na 48? Ja bez problemu skończyłem na 42

.
A Executioner chyba nie zabija od razu, tylko zadaje ogromne obrażenia... albo nie trafia - nie zadaje 1 pkt. dmg.
tak executioner zadaje albo krytyka albo nie trafiasz ... a tak w ogole to DQ jest boski mam na liczniku juz 85 godzin i dalej gram a najlepsze jest to ze nie pokonalem jeszcze Rapthorna

:D ... moge juz isc go zabic ale nie chce

wole sie bawic ... ta gra jest wielka !!!!
Heh,ja mam chyba ze 111 godzin,postacie dopiero na levelach 42-44 i też jakoś nie mogę skończyć

Należy ten swiat wyekspoatować na max,bo jak obejrzę creditsy, to już pewnie tam nie wróce. to jednak nie jes gra na dwukrotne przechodzenie.
Eee tam ja mam ~80 godzin na liczniku, postacie 41-42 lvl a jestem troche za srodkiem fabuly. Ta gra wymiata

Pierwszy dobry erpeg na ps2 od czasow FFX
130h na liczniku, 87 level. W sumie to zostal mi tylko Ultimate Dragon, ale teraz mam zamiar troche przypakowac zanim na niego rusze.
Podam wam jak rozwalilem bezproblemowo poprzednie smoczki:
Hero caly czas wali z Dragon Soula (skill ignorujacy defence, dostaje go na 65lv), czasem leczy Omnihealem
Jessica na poczatku rzuca Accelerate, a pozniej czary ochronne.
Yangus executioner non-stop.
Angelo leczy Multihealem. Gdy nie trzeba leczyc mozna sprobowac zaatakowac Lightning Stormem, ale nie na wszystkie smoki dziala. Najlepiej wtedy jest rzucic cos ochronnego typu Kabuff.
Do walki trzeba tez miec odpowiednie stworki:
My Three Golems i Triple Trouble
Dzieki tym stworkom poczatkowy Lord of Dragovians padal za kazdym razem zanim zdazylem go ruszyc wlasciwa ekipa.
Jeszcze jedno: nie tension'ujemy sie i nie wrzucamy Oomph'ow, sa zbedne.
QUOTE(JanG @ 20 02 2006, 07:40)

130h na liczniku, 87 level. W sumie to zostal mi tylko Ultimate Dragon, ale teraz mam zamiar troche przypakowac zanim na niego rusze.
Podam wam jak rozwalilem bezproblemowo poprzednie smoczki:
Hero caly czas wali z Dragon Soula (skill ignorujacy defence, dostaje go na 65lv), czasem leczy Omnihealem
Jessica na poczatku rzuca Accelerate, a pozniej czary ochronne.
Yangus executioner non-stop.
Angelo leczy Multihealem. Gdy nie trzeba leczyc mozna sprobowac zaatakowac Lightning Stormem, ale nie na wszystkie smoki dziala. Najlepiej wtedy jest rzucic cos ochronnego typu Kabuff.
Do walki trzeba tez miec odpowiednie stworki:
My Three Golems i Triple Trouble
Dzieki tym stworkom poczatkowy Lord of Dragovians padal za kazdym razem zanim zdazylem go ruszyc wlasciwa ekipa.
Jeszcze jedno: nie tension'ujemy sie i nie wrzucamy Oomph'ow, sa zbedne.
Cos zdeka sciemniasz

jasne Level 87 tia , jakbysnapisal L 67 to moze by ktos uwierzyl , ale wierz ze takiego levela w tak krotkim czasie nikt sie nie dorobil

, Triple Trouble to zespol skladajacy sie z jakich stworkow ??
neospiderman
20 02 2006, 11:55
Triple Trouble to zestwa 3 robotów - Cybot, Nohi i Roborg.
cichyboss
20 02 2006, 12:51
Ja mam dopiero 18 godzin i level 18 ale po prostu jestem zakochany w tej grze... a z ffx wygrywa u mnie ze wzgledu na ten SWIAT!
Fakt, ze ten 87 ma Yangus, ktory reszcie w levelkach troche odskoczyl

Hero ma u mnie 82 level i nie jest to zadna sciema. Moja, siostra, ktora zawsze przypatrywala sie jak gram w rozne gierki w koncu zapragnela zagrac. Szybko pokazalem jej o co chodzi i teraz , gdy mnie nie ma w domu ona siedzi i klepe metal slime'y

Jesli nie wierzysz to trudno, ale jakbys zobaczyl jakiego to ma farta... jesli jestem na chacie zajety czyms innym to co chwile wrzeszczy, ze zabila grubasa za 30k;)
to naprwade twoja siostra musi byc dobra... ja mam 90 godzin na liczniku i 43 lvl ... ale nie powiem ze to sciema bo przez te 40 godzin walczac nontoper z MKS i LSM jest to mozliwe

...
W kazdym razie gratuluje tak wysokiego poziomu !
czy mozna jakoś używac "stworków" w zwykłych walkach ??
tak mozna, nasz bochater ma taka umiejetnosc ale dopiero po odkricu miejsca co sie zwie MONSTER ARENA i tam trzeba wygrac pare walk...
dokladnie to po wygraniu walk w randze "E" dostajesz umiejetnosc "Call Team " ... a dzieki temu majac mocna ekipe storkow mozna naprawde ladnie namieszac w walkach z bossami
Sizzzu: ja tez tak mialem. Na slime'ach zaczlalem nabijac od 45. Podpowiem ci, ze jesli wsadzisz Yangusowi dragon scale'a to bedzie trafial z Executioner'a o wiele czesciej i to jest cala filozofia. MKS tylko raz udalo mi sie na dmg rozwalic;)
BTW: gre przeszedlem na 72 ze 115 godzinkami na liczniku.
Od ostatniego posta moja siostra troche pograla i Hero moze sie pochwalic 86 levkiem (Yangus przekroczyl 90:). Poczekam jeszcze troche zanim wezme sie za ostatniego smoka, chociaz z tego co slyszalem nie jest on az tak hardcore'owy, bo smoki ktore trzeba pokonac przed nim sa slabsze od tych "orginalnych". Jednak jakos wole podejsc do niego na pewniaka. Najprawdopodobniej z 99 lv;P
EDIT: czekus: mozna, jednak beda walczyc tylko 3 turki, potem sie zmywaja. Wyjatkiem jest ekipa My Three Golems, ktora moze zmienic sie w kazdej turze w jednego poteznego stwora - Mazina. Wtedy bez wzgledu w ktorej turce to zrobily, Mazin walczyc bedzie przez 3 tury. Po wygraniu rangi B dostajesz mozliwosc trzymania drugiej ekipy, a i na mapce pojawia sie kilka nowych mocnych stworkow do kolekcji.
ja nie uzywam Yangusa poniewaz Yangus jest wyszkolony w Clubs and hammers... moj ataker na MKSy to Hero ze swoim Lightning Thrustem... ale nie moge znalezc dobrego Spota z MKSami ... gora slimow jest slaba bardzo rzadko mozna tam spotkac MKSy... same Metal Slimy ... na pustyni tez wystepuja rzadko... wiec nie mam dobrego spota... wiec poluje na LMSy obok Godbirds Eyrie...
Zreszta narazie wole zbierac kase i przedmioty do stworzenia najlepszego ekwipunku
mam glupie pytanie: gdzie sie sprawdza ile jeszcze brakuje exp do nastepnego lv?
neospiderman
27 02 2006, 16:47
QUOTE(Ozzy @ 27 02 2006, 15:24)

mam glupie pytanie: gdzie sie sprawdza ile jeszcze brakuje exp do nastepnego lv?
Podchodzisz do kapłana [tego co sejwuje] i tam sprawdzasz, 2 opcja "divination" czy jakoś tak.
Najlepsza miejscowa na MKS to Dragon Graveyard - u mnie najczesciej mniejwiecj w drugiej czesci atakuja al to juz tylko od szczescia zalezsy ;] a jezeli chodz o LMS to na poludniu pustyni na pulce skalnej ale to dopiero po przygodzie z Godbidrem
Ja tam gluty klepalem na gorce. Moze nie trafialy sie zbyt czesto, ale sie trafialy i tym sposobem mam juz 99 u wszystkich postaci

teraz pozbieram troche itemkow i ruszam na Ultimate Dragona. Z tego co czytalem mozna go pokonac z duzo nizszym levelkiem, ale ja nawet do niego nie podchodzilem, bo lubie gdy nie jest za ciezko

BTW: limit ability points wynosi 350 dla kazdej postaci, czyli mozna wycwiczyc 3 i pol umiejetnosci. Reszte trzeba nabijac z Seed of Skill, ktore mozna dostac od smokow. Podobno mozna je klepac w nieskonczonosc, wiec mozna wycwiczyc wszystko na maks
seedy mozna zdobyc nie tylko od smokow ... wyrzucaja je rowniez 3 stwory : Crocodog, Solaris i Great Troll aczkolwiek jak wiadomo zeby zdobyc chociaz kilka trzeba sie niezle nawalczyc
A smoki tak jak powiedziales mozna trzepac do woli ... a od kazej formy Lorda dragovianow mozna krasc seedy ... jest 7 form powiedzmy od kazdej po wezmiemy po 5 seedow i mamy juz 35

takze na smokach mozna szybko oblowic sie w seedy ... ale trzeba miec dosc wysoki poziom ... jesli ty masz 99 to na spokojnie dasz rade
Wyszedł już moze DQ8 w Pal'??
jeszcze nie ... wyjdzie w kwietniu
Hej.
Jaki czar,a może coś innego doprowadzi do tego że nie będę oglądał już trumny jednego z bohaterów podczas walki.Nie mam zielonego pojęcia jak ożywić postać.

[font=Arial]
czarem zingg chrba , mam pytanie z czego stworzwc bumerang niszczacy metalowe slimt za pierwsztm razem, w zamku teo najwiekszego bosa zdobylem przepis ale noe mam zielonego pijecia jak go spreparowac

...
postacie mozna wskrzesic za pomoca czaru "Zing" niestety jest tylko 50% szans na udane wskrzeszenie i postac powstaje z polowa energi... pozniej jest "Kaazing" ktory zawsze wskrzesza z pelna energia ... mozesz tez uzyc przedmiotu o nazwie " Ydgrasil Leaf" albo isc do pierwszego lepszego kosciola i wybrac u ksiedza opcje "Resurrection"...
Co do boomerangu to nie ma takiego ktoy niszczy MKS badz LMS za pierwszym razem... ale pewnie chodzi Ci o Metal Wing boomerang do ktorego potrzebujesz Metal King Spear i Razor Wing Boomerang... mieszasz te 2 rzeczy i gotowe
mam glupie i raczej proste pytanie, mam dopiero 12 godizny i wlasnie zdobylem angelo, i wyruszam z kosciola, ale niewazne
chce zapytac gdzie znajde stwory wyrzucajace gwoździe?

(magic marionete, roro robin) , czy sa juz blisko?
nie, ale gwoździe dostaniemy od pewnego gościa w porcie jak z nim pogadamy
wiem ze jeden tak ale drugi chcielm do bumeranga;p
ale dzieki
i tak juz sobie poradzilem bo znalazlem tez inne stworki ktore go rzucają (w krainie po drodze do tego zamku smutnego

(biale ptaki-roboty)
Z cyku Easter-Egg:
- zwroccie uwage, jaki palec ma wyprostowany nasz bohater, kiedy podnosci dzbanki do potluczenia ;]
- jesli zalozycie Jessice Bunny Ears, Bunny Suit i jakies-tam stokings (z adnotacja, ze pasuje do Bunny-Girl) to Jessica zmieni wyglad stroju...
jak jeszcze cos macie to piszcie...
dżesika ma kilka strojow ktore zmieniają jej wygląd
a nawet hiroł ma tez jakis
nawet bede mily i napisze co i jak chociaz sam ich nie widzialem , za to napewnoe sporo osob juz je widzialo
Dangerous Bustier Jessica - Equip the Dangerous Bustier on Jessica.
Jessica's Outfit - Equip Jessica's Outfit on Jessica.
Dancer's Costume Jessica - Equip the Dancer's Costume on Jessica.
Bunny Girl Jessica - Equip the Bunny Suit, Bunny Ears, and Fishnet Stockings on Jessica.
Magic Bikini Jessica - Equip the Magic Bikini on Jessica.
Divine Bustier Jessica - Equip the Divine Bustier on Jessica.
Dragovian Armor Hero - Equip the Dragovian Armor and Dragovian Helmet on Hero.
mam troche głupie pytanie ale ;-)
jestem na etapie "fruwającego" zamku

no i domyslam sie ze to juz jest ostatni epizod ...ale chciałbym arobić Dragowiany Questy....co i gdzie trza sie udaz aby je mozna zrobic????
Najpierw przejdz gre potem mozna robic dragovian trialsy
no ok ...a jak to jest po skonzeniu gry...??ma sie coś wogóle po poprzedniej "sesji" ?? czy startujemy na łyso ??? i np czy warto pakowac levele jak juz jestem na koncowym etapie gry skoro Dragowian questy mozna robić dopiero po uprzednim skonczeniu gry a pakowanie to tez bedzie głównie z myślą o nich ????
PO tym jak konczysz gre poraz pierwszy, nastepne zakonczenie zaczyna sie od pewnego momentu przed walko z ostatnim bossem. Wszystko zostaje bez zmian masz wszystkie zdobyte itemki, levele itp. z tym wyjatkiem ze dostajesz dostemp do Dragovian Trials. To tak jakbys jeszce nie skonczyl gry tylko gral dalej.
Mam jedno pytanko
Ile czasu potrzeba na jej ukonczenie??
hmm... na takie pytanie ciezko odpowiedziec poniewaz z powodzeniem mozesz skonczyc gre w 50-60 h ... oczywiscie nie robiac questow pobocznych nie bawiac sie na monster arenie w kasynie... czy nie szkolic sie w alchemictwie... nie mowiac juz o lvlup... a jak wezmiesz sie za wszystko o czym napisalem i jeszcze za dragovian trails czyli bonusowa lokacje to moze Ci to zajac nawet 200h

... ja mam aktualnie ponad 110 h i nie skonczylem jeszcze dragovian trails nie mam Gringham Wihipa z kasyna i moje postacie maja 52-54 lvl

Takze na to pytanie musisz odpowiedziec sobie sam ... jesli bedziesz chcial skonczyc gre na 100 % to zajmie Ci to duuuuzo czasu ... a jesli chcesz ja przejsc na tak zwane "odwal sie" to 50 - 60 h ...
Mastachi
16 03 2006, 21:17
Jest cos lepszego na metale niz:
- Hero i Angelo z Falcon Blade'ami
- Jessica z Liquid Metal Sword
- Yangus atakujacy executionerem?
zacialem sie i zaczyna mnie to powoli wku.rwiac a mianowicie: Jestem w Pickham, zarabali mi rumaka bylem juz wszedzie, niemoge wyjsc z miasta, barman z alei zebrakow nie chce wposcic mnie za lade tylko pier.doli ze nie moze mi powiedziec co jest za drzwiami. Pomozcie bo zdycham
Ozzy: przeszukaj domy w pickham w jednym z nich jest złodziej ktory liczy kase jak z nim "pogadasz" to barman wpusci na zaplecze
dokladnie to ten zlodziej jest na prawo [ostatni domek] od wejscia do pikham obok kasyna
dzieki, znalazlem sukinkota
Shankor
19 03 2006, 19:38
Hmm...
Jestem po rozwaleniu Evil Jessicy, ponad 53h i gra jakby dostaje zadyszki - aktualnym przeciwnikiem jest zly pies z laska. Litosci ;] Ale i tak gralem do 4 rano
Udało mi się rozwalić ultimate dragona, chciałbym się tylko dowiedzieć czy jest ktoś w tym kraju kto tego dokonał?
Jest pewnie z kilkaset/parę tysięcy osób

Nie jest taki arcy trudny do pokonania. Sama walka tylko długo trwa,chyba że ktoś startuje na niego z 40 levelem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.