Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dragon Quest 8
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Dr.Czekolada
Figaro - Ile czasu minelo od kiedy zaczela ci sie podobac ? tongue.gif (serio pytam),
Figaro
Pierwsze godziny - kiepsko, ale z godziny na godzinę coraz lepiej aż nastało apogeum w jakichś 20 godzinach. I od 20 godziny grasz z bananem na twarzy biggrin.gif.
Arkady
Miałem podobnie, pierwsze 3 godziny świetne, kolejne 7 tak sobie, następnie przerwa 9 miesięczna w syfie i kolejne 100 najpiękniejszych godzin!! Szkoda, że DQIX nie wychodzi na stacjonarkę confused.gif
Dr.Czekolada
CYTAT
Miałem podobnie, pierwsze 3 godziny świetne, kolejne 7 tak sobie, następnie przerwa 9 miesięczna w syfie i kolejne 100 najpiękniejszych godzin!! Szkoda, że DQIX nie wychodzi na stacjonarkę

Bo żyjemy w zacofanym rynku !, dla Japońców prawdziwym sellerem byłoby wydać grę na Wii, DS, PSP, albo PS2 (z czego DS najbardziej, ewentualnie powoli lepiej prosperujący i silniejszy technicznie PSP), to jest w ich rozumowaniu rynkowym ,,rozwój" , wydać grę z którą możesz szaleć wszędzie, nawet w kiblu confused.gif (niewiele przy tym tracąc na produkcji i świadomością grubych jenów w kieszeni).
KrzysiekMaster
Chcę zrobić Sandstorm spear ale nie mogę znaleźć Partisan jak ktoś wiem gdzie mogę znaleźć proszę o odpowiedź

closedeyes.gif closedeyes.gif closedeyes.gif closedeyes.gif closedeyes.gif
papi
CYTAT(KrzysiekMaster @ 5 10 2008, 07:21) *
Chcę zrobić Sandstorm spear ale nie mogę znaleźć Partisan jak ktoś wiem gdzie mogę znaleźć proszę o odpowiedź

closedeyes.gif closedeyes.gif closedeyes.gif closedeyes.gif closedeyes.gif

Jest do kupienia w Savella Cathedral. Tylko nie wiem w jakim momencie gry jesteś i czy masz już dostępną tę lokacje.
KrzysiekMaster
ja w lekko ponad 100 godzin przeszłem cała grę z smokami w bonusowej lokacji obecnie mam 76lvl i dzięki za pomoc biggrin.gif

pokręciłem się po mieście w bonusowej lokacji i znalazłem przepis na miecz nie mam teraz jego nazwy a to są składniki : ten sword co można dostać po pokonaniu tego gostka co sie z mienia w smoka i mighty human sword ale tego sworda nie moge znaleźć jeśli ktoś wie gdzie jest to niech napisze proszę
koxamans
Cześć Wszystkim. Wyszedłem z Swordsman's Labyrinth i z tego co wiem mam pójść do reda z Farmer's Scythe który rzekomo znajduję się w skrzyni nieopodal. Sęk w tym że ta skrzynia jest zamknięta i nie mogę rozgryźć jak mogę ją otworzyć. Z tego co zauważyłem w Pickham jest złodziej ale nie mam zielonego pojęcia jak to rozwiązać liczę na waszą fachową pomoc.

Jak się otwiera zamknięte skrzynie?

Pozdrawiam Piotr.
mate5
W recenzji przeczytałem, że w walce można sterować tylko bohaterem a reszcie tylko wybierać taktykę. Jak jest z tym dokładnie, bo ja uważam że przy poważniejszych walkach SI będzie robiło głupie błędy i popsuje rozgrywkę confused.gif
koxamans
Jest ktoś wstanie pomóc ?

Post wyżej! smile.gif
Aramis
Musisz mieć odpowiedni klucz, w grze są chyba 3 - każdy następny otwiera większą liczbę skrzynek - ostatnim otworzysz wszystko.

Co do recki to nie wiem gdzieś ją wyczytał ale to totalna bzdura - masz kontrolę nad każdą postacią.
koxamans
mhm... to w wolnym czasie przeglądnę okolicę. A wie ktoś gdzie znajdę takowy klucz? Moje pierwsze spostrzeżenie to złodziej. Bodajże widziałem takowego typa w Pickahm ale nie dam sobie ręki odciąć tongue.gif

Dzięki wielkie za info, Aramis :-)
Aramis
Pierwszy klucz robisz za pomocą Alchemy Pot'a - gotujesz Iron Nail + Bronze Knife. 2 kolejne się bodajże znajduje (ostatni nawet na pewno), ale niestety nie pamiętam dokładnie gdzie bo grałem w to dawno temu.
pazdioh
Gre przeszłem i mam mieszane uczucia z jednej strony git a z drugiej beznadzieja złe walki totalnie nie wiadomo gdzie iść wiele razy sie zablokowałem no ale kto wiedział ze trzeba porozmawiac z synkiem dobry pomysł z alchemią jak dla mnie ocena to 8+.
koxamans
jeśli chodzi o ten klucz to totalnie nie wiem gdzie iść... całą noc chodziłem po miastach i gadałem ze wszystkimi. Wie ktoś od kogo zdobędę klucz do otwierania zamkniętych skrzyń? aktualnie wyszedłem z Swordsman's Labyrinth.
Ficuś
CYTAT(koxamans @ 18 10 2008, 13:39) *
Cześć Wszystkim. Wyszedłem z Swordsman's Labyrinth i z tego co wiem mam pójść do reda z Farmer's Scythe który rzekomo znajduję się w skrzyni nieopodal. Sęk w tym że ta skrzynia jest zamknięta i nie mogę rozgryźć jak mogę ją otworzyć. Z tego co zauważyłem w Pickham jest złodziej ale nie mam zielonego pojęcia jak to rozwiązać liczę na waszą fachową pomoc.

Jak się otwiera zamknięte skrzynie?

Pozdrawiam Piotr.

Po tym labiryncie nie musisz czasem wrócić do chatki Reda skąd dostałeś cynk ,że musisz tam się udać?Przecież item potrzebny do Reda dostaniesz jak pokonasz ostatniego Bossa tego labiryntu taką przerośniętą Skrzynię-venus coś tam to się chyba nazywało tongue.gif

ps.pierwszy klucz do skrzyń gotuje się w kociołku-ale on nie jest potrzebny do tego by dalej kontynuować fabułę
koxamans
Ficuś - chatka reda to ta którą blokuje ten przypakowany gość ? obok jest szopa w której znajdę gościa z którym też mogę pogadać ? ta lokacja jest obok Pickham o tej samej mówimy ?
Ficuś
chyba tak tongue.gif dawano nie grałem tongue.gif z tego co pamiętam właśnie z tego miejsca dostałeś info ,że musisz iść do tego labiryntu.W zamian za venus(przedmiot,który dostałęś po pokonaniu ostatniego bossa tego labiryntu) odda Ci chyba konia....pamięć mi szwankuje,ja tą grę z 3 lata temu przechodziłem tongue.gif
koxamans
nie chce mnie wpuścić ten duży gość do środka Farmers shield czy coś takiego musze mu przynieść. Dobra jeszcze poprobuję to przejść.
koxamans
Dobra fachowcy tak ugrzęzłem że się w głowie nie mieści. Zamieszczam poniższy filmik gdzie dochodzę do chatki reda po zabiciu tej olbrzymiej skrzyni w Swordmans Labiryth (Venus)

http://pl.youtube.com/watch?v=VRlhv96OC5Y

z 27 godzin zrobiłem 36h i niczego konkretnego nie odkryłem proszę o pomoc.

Ps. Wolę przechodzić grę samemu bez opisów i pomocy ale jak dochodzę do wniosku iż stałem się bezsilny to pytam smile.gif

Apropo pierwszego klucza, podobno można go zrobić przy pomocy Alchemii? Ktoś ma większe info na ten temat ?
Dark Serge
CYTAT(Aramis @ 20 10 2008, 11:02) *
Pierwszy klucz robisz za pomocą Alchemy Pot'a - gotujesz Iron Nail + Bronze Knife. 2 kolejne się bodajże znajduje (ostatni nawet na pewno), ale niestety nie pamiętam dokładnie gdzie bo grałem w to dawno temu.

Napisał Ci już Aramis. Czytaj uwaznie.
koxamans
aha rozumiem wink.gif gwoździe już dawno sprzedałem biggrin.gif zacznę grać od początku i przejdę to porządnie.

Dzięki chłopaki smile.gif
Aramis
Wiem, że ostatni, najlepszy klucz, którym otworzysz wszystko jest na pewno w jakiejś lokacji (nie na mapie) więc jeżeli będziesz czyścił wszystkie lokacje sprawdzając czy nic nie przeoczyłeś przy pomocy 'Nose for Treasure' Yangusa (mega przydatny skill) to nie ma bata abyś to przeoczył. Lokacja z kluczem to chyba ten zamek co walczy się z małym Rhapthornem, ale nie jestem pewien.
KrzysiekMaster
pierwszy klucz gotujesz
drugi jest w zamku trodain
a trzeci dostajesz od tej marty co ja zabija ten zły pies

polecam kupić jakiś poradnik do gry ja mam Poradnik Extreme #8
są w nim przepisy do kociołka i opis gry tongue.gif
koxamans
nie mam zielonego pojęcia co zrobićtongue.gif Jeszcze nigdy nie utknąłem w żadnej grze tak długo. Zdobyłem Venus Ter w Swordsman Labirynth następnie nie wiem gdzie pójść. Nie daleko jest chatka blokuje mi wejście przypakowany Viking tongue.gif Nie wiem co z nim zrobić. Piszę że Red śpi i nie pozwoli mi tam wejść. Obok w szopie gość mówi że Red potrzebuje czegoś.

Bardzo proszę o pomoc co zrobić od momentu wyjścia z Swordman Labiryth.

Pozdrawiam!
Figaro
Nie jestem pewien czy nie powinieneś dwa razy do tego vikinga coś powiedzieć. Albo pójść do stajni? Już nie pamiętam...
koxamans
no niestety to nie pomaga tongue.gif Jakbyś mógł zerknąć do Opisu co należy zrobić będę wdzięczny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.