Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Robienie wzorków z czekolady
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Ekansik
Witam! Temat jak najbardziej powazny. Zblizaja sie mikołajki, a ja swojej lubej chciałbym dać zapakowane (kazda osobno) kostki białej czekolady (bo uwielbia)... oczywiscie nie tylko to, ale tą czekolade chcialbym ładnie przygotować. Otóż chciałbym z ciemnej czekolady porobić jakieś rysunki ręcznie. Jakieś serca czy takie tam. Czym to najlepiej zrobić i jak? Roztopić czekolade w garnku? ile mam czasu na "narysowanie" zanim zaschnie. Czym rysować? Może jest tu jakiś cukiernik na forum i mi pomoże? Z góry THX.
kempa
Użyj młotka i dłuta smile.gif
Ekansik
nie no kurde, panowie smile.gif Ja tu sie powaznie pytam. 5 dni mi zostało a ja nawet nie wiem jak sie za to zabrac? ENY AJDIJA!?
MichAelis
czekolade najlepiej rozpuscic w garnku, na mleku (nieduzo), albo masle ciagle mieszajac, a do wzorkow przydalby sie takie cos do wyciskania bo recznie nie da rady tongue.gif
Ekansik
Może wzorki pędzelkiem takim cieniutkim? Bo to ma być na jednej kostce czekolady jeden wzorek biggrin.gif To do wyciskania to by mi całą czekolade zapaćkało biggrin.gif
Diabeu
jak chcesz tylko wzorki jakieś porobić to faktycznie pędzelek wystarczy, ino precyzja wskazana bo jak usyfisz to muka
Ekansik
QUOTE(_Diabeu_ @ 1 12 2005, 13:23) *

jak chcesz tylko wzorki jakieś porobić to faktycznie pędzelek wystarczy, ino precyzja wskazana bo jak usyfisz to muka

No dobra, to chyba tak zaczne robić smile.gif

Jeszcze pytanko... da sie jakoś wcisnąć do połowy migdała w kostke czekolady, tak zeby jej nie rozkruszyć? Jakoś podgrzać zeby zmiękła czy cuś? Jak juz mi sie uda zrobic, to normalnie foty zamieszcza xD
Diabeu
na folię aluminiową i podgrzewaj, powoli, to nie rozjedzie ci się

nie powinno przynajmniej

btw. aleś sobie misję znalazł
Ölschmitz
ty, a nie da sie czegos takiego kupic w sklepie jakims, tylko musisz samemu pracowac nad tym?
szeni
O wlasnie, kupic albo zlecic jakiejs cukierni. Moja matka kilka lat temu na urodziny zaserwowala mi tort z napisem '100 lat szerzi'. Ale bylem szczesliwy biggrin.gif.
Ekansik
Wole sam... raz ze satysfakcja, a pozatym...

milka biała 2 zł
pedzel 2 zł
milka mleczna 2 zł
Jej wzrok jako reakcja na "podoba Ci się? zrobiłem to sam" - bezcenne ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.