Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: splinter cell
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
majchaś
Witam wszystkich!

mam drobne pytanko. Wiem, ze gra Splinter Cell oparta jest na tworczosci Toma Clancy. Tylko zastanawiam sie, czy gra zostala stworzona na podstawie jakiejs jednej konkretnej ksiazki czy bohater gry po prostu zostal wymyslony dla potrzeb gry a pomysly zostaly zaczerpniete z wielu ksiazek??

Pozdrawiam!

:-D

Wesolych Swiat! smile.gif
Diabeu
o ile mnie pamięć nie myli to najpierw Clancy stworzył scenar do gry, dopiero potem pojawiły się książki z Samem w roli głównej - jak gra odniosła sukces
tk
Tyle, że na razie nie zanosi się chyba na przetłumaczenie ich na nasz rodzimy język.
majchaś
heh... no to szkoda...
ale dzieki za odpowiedz!

Wesolych Swiat! biggrin.gif
Enigma
Ostatnio, czyli jakies 2 miesiace temu widzialem ta ksiazke po polsku w carefourze laugh.gif
Oskae
Ja mam tą książke jest nawet nawet lecz nie ma za wielkiego powiąznai z grą.
jay jay
tytuł książeczki brzmi '' Kolekcjoner ''(te polskie tłumacznie dry.gif ) .
Ksiązka bardzo dobra ponieważ trzyma czytelnika w napięciu od początku do końca . Agent tajnych służb specjalnych mający na celu zlikwidowac bazy terorystów za pomoca konwencjonalnych srodków przemierza pól świata by ratowac świat od zagłady (ah te nieznośne Araby tongue.gif) . Akcja przedstawiana jest raz ze strony Sama Fischera , raz po stronie wroga . Patent jak najbardziej udany .
Nie obejdzie sie bez watkow milosnych i odrobiny melancholii ale to nie jest istotne .Wazne jest to ,że tytuł jest przedni i wart kazdej wydanej złotówki .

Kupowac i czytać icon_twisted.gif
Guts
QUOTE(jay jay @ 9 10 2006, 22:53) *

tytuł książeczki brzmi '' Kolekcjoner ''(te polskie tłumacznie dry.gif ) .
Ksiązka bardzo dobra ponieważ trzyma czytelnika w napięciu od początku do końca . Agent tajnych służb specjalnych mający na celu zlikwidowac bazy terorystów za pomoca konwencjonalnych srodków przemierza pól świata by ratowac świat od zagłady (ah te nieznośne Araby tongue.gif) . Akcja przedstawiana jest raz ze strony Sama Fischera , raz po stronie wroga . Patent jak najbardziej udany .
Nie obejdzie sie bez watkow milosnych i odrobiny melancholii ale to nie jest istotne .Wazne jest to ,że tytuł jest przedni i wart kazdej wydanej złotówki .

Kupowac i czytać icon_twisted.gif

Zapomniales dodac, ze za ksiazke nie odpowiada Clancy, a jakis nieznany pisarzyna ;/ Jak dla mnie jest to zamach na klienta i skur..synstwo, firmujesz ksiazke nazwiskiem TOM CLANCY (na cala strone), a pod spodem podajesz malymi literkami faktycznego pisarza (a sam Tom firmuja ja swoim nazwiskiem, a jest roznica miedzy firmowaniem, a napisaniem).

Trutututum, w grudniu pojawi sie nowy tom z przygodami Sama Fishera. Tytul : "Operacja Barakuda" i jak zawsze "ktos" chce zbic niezla kase na nazwisku Clancy (gdy pod spodem pisze : Tekst : David Michaels)

http://www.vizja.osdw.pl/L/42216301073KS.o...6CF3C74E164A390
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.