Obsolete
3 03 2006, 23:10
QUOTE(mario87 @ 3 03 2006, 03:30)

QUOTE(SIKI @ 2 03 2006, 21:33)

dobry odcinek, choc nie zczaiłem końcówki
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Jak Locke wszystko porozrzucał i sie zdenerwował o_O
odnosi się to do rozmowy Jacka z Lockiem na temat Dostojewskiego i Hemingwaya(?) o tym że Hemingway był wku.rwiony na to że nie jest najlepszym pisażem, a jest nim Dostojewski, ten gość to wszystko słyszał i przedstawił Locka i Jacka jako Hemingwaya i Dostojewskiego, tak że Jack jest najlepszy(i żądzi Lockiem). Właściwie to ten gośc chciał żeby Lock tak myślał, tak jak mówił Sawyer o przekręcie, że to oni muszą myśleć że to był ich pomysł ;p
przynajmniej mi się tak wydaje
Niestety mylicie sie strasznie. Tekst wieznia (Henry'ego) nie zrobil na Locku zadnego wrazenia.
Natomiast kiedy myl naczynia, przypomnial sobie jak Sawyer wczesniej nazwal go "Mr Clean"/"Mr. Proper" i po prostu nie mogl sie pogodzic z prawda...
wlasciwie po co chowacie wypowiedzi za spoilerami? Jak ktos nie ogladal 15 to nie zajrzy na forum, bo chyba jest na tyle inteligentny, ze wie, ze sa tam juz wypowiedzi na goraco..a jak nie to jego sprawa.
Odcinek 15 jest chyba jednym z najlepszych z 2 sezonu, chociaz duzej konkurencji przyznac szczerze to nie mial.
wortigern
4 03 2006, 08:40
ale kijowo zrobili z Lockiem, przeciez ten wiezien zrobil typowa zagrywke, kazdy by skumal ze jest z innych. Sam myslalem ze Locke powie Jackowi ze henry jest z innych.
A w ogole o co chodzilo mr.Eko? Co to cale gadanie mialo znaczyc?
chciał uzyskac rozgrzeszenie za zabicie dwoch kolesi z the others (to było w odcinku another 48 days czy jakos tak) tylko nie miał komu sie zwierzyc wiec wszystko powiedział henry'emy czy cos w tym stylu, a ta bródka to pewnie był znak pokuty podobnie jak jego wcześniejsze milczenie...
obso: co ma do tego mr.proper czy jak on tam go nazwał (to było w "the long con"?), przecież jak gadali o dostojewskim i hemingway'u to jak henry powiedział "a ty kim sie czujesz? geniuszem czy tym żyjącym w cieniu geniusza?" to locke odpowiedzial cos w stylu "nigdy nie pociągała mnie analiza literacka" i zmył sie jak najszybciej z pokoju, a potem złość wyładował na tych całych naczyniach ...
Trailer ep16Data emisji:
prawdopodobnie 22 marzec
ej nie kumam ich, można sie wku.rwić
Obsolete
4 03 2006, 12:22
QUOTE(tekA @ 4 03 2006, 11:26)

obso: co ma do tego mr.proper czy jak on tam go nazwał (to było w "the long con"?), przecież jak gadali o dostojewskim i hemingway'u to jak henry powiedział "a ty kim sie czujesz? geniuszem czy tym żyjącym w cieniu geniusza?" to locke odpowiedzial cos w stylu "nigdy nie pociągała mnie analiza literacka" i zmył sie jak najszybciej z pokoju, a potem złość wyładował na tych całych naczyniach ...
lol, z ta moja teoria to byl przeciez zart;p
QUOTE(SIKI @ 4 03 2006, 13:26)

Trailer ep16Data emisji:
prawdopodobnie 22 marzec

To są chyba już jakieś żarty niedługo to będzie jeden odcinek na dwa miesiące
Za to ep17 ma być tydzień po 16-nastce
Odcinek rewelka.
http://video.google.com/videoplay?docid=-2303739044374474930wynikałoby że jest 6 bunkrów.
A w ogóle wiecie że Hanso to prawdziwa postać ?

Hans Oersted odkrył elektromagnetyzm w 1820 roku.
Jego wkład w naukę - głównie na polu elektromagnetyzmu - zrewolucjonizował sposób, w jaki naukowcy patrzą na wszechświat, a on sam przy okazji dostał Nagrodę Nobla. Hannes mówił po angielsku, niemiecku, francusku, rosyjsku i trochę po hiszpańsku i chińsku, a poza tym studiował filozofię i religię. Spędził pewien okres na wyspach Fiji. Fascynowało go zjawisko "zielonego rozbłysku" pojawiające się o zachodzie słońca. Nie bez związku (komiks "Green Lantern and Flash" który czyta Walt na początku)
W 1999 satelita nazwany jego imieniem został wystrzelony w celu zrobienia mapy pola magnetycznego Ziemi. Wyniki doprowadziły naukowców do przypuszczenia, że zbliża się odwrócenie biegunów, czego rezultaty byłyby katastrofalne: jeśli Ziemia straciłaby swoją magnetosferę, stałaby się pozbawiona ochrony przed ogromnym promieniowaniem z kosmosu i ze słońca. Satelita odkrył również anomalię w polu magnetycznym w Poł. Afryce, gdzie pole skierowane jest w przeciwną stronę niż na pozostałej powierzchni Ziemi i zwiększa się od setek lat.
QUOTE(erix @ 4 03 2006, 13:39)

Za to ep17 ma być tydzień po 16-nastce

pocieszająca informacja
Przynajmniej nie będzie 3-tygodniowej przerwy
lol, z ta moja teoria to byl przeciez zart;p
przeszło mi to przez myśl
Zdaje się że dziś jest kolejny odcinek :>
Zdaje się
babciahania
22 03 2006, 16:25
K'9999 21 03 2006, 21:38:
nie bedzie Losta, z nieznanych powodow Fox przesunal premiere odcinka na nastepny tydzien...
to jak

edit

no tak..
dzięki SIKI
czyli dziś (jutro) LOST
a pon/wt. prison..
FOX nie umituje lost-a tylko abc
Fox puszcza 24 i Prison Break...
QUOTE(Arcadio @ 22 03 2006, 15:42)

Zdaje się że dziś jest kolejny odcinek :>
O ja. Dzięki za przypomnienie. Przez te przerwy już powoli zapominam o tym serialu
wortigern
22 03 2006, 17:48
to jest dzisiaj LOST czy nie ?
O ja. Dzięki za przypomnienie. Przez te przerwy już powoli zapominam o tym serialu
o ile sie nie mysle to ostatni odc byl tydzien temu
QUOTE(wortigern @ 22 03 2006, 17:48)

to jest dzisiaj LOST czy nie ?
o ile sie nie mysle to ostatni odc byl tydzien temu

Tak dzisiaj jest LOST a ostatni ep był 3 tygodnie temu
A jaki to będzie, gdzie i o której godzinie? Chętnie zlukam, choć na serwie skończyłem na Maternity Leave
wortigern
22 03 2006, 20:01
Tak dzisiaj jest LOST a ostatni ep był 3 tygodnie temu
no tak, z PB cos mi sie pomieszalo.
Krupier
22 03 2006, 20:47
Lost hm... pierwszy sezoon oglądałem na tvp. Nie wciągnęło mnie, ale dałem szansę drugiemu sezonowi. Oglądałem odcinek po odcinku i było fajnie. Ale jak już przyszło czekać dłużej... Niestety kiszka. Nudne flaki z olejem ciągnące się w nieskończoność. Serial miał potencjał, ale stał się bardzo słaby. Jednak do Prisona nie dorasta, chociaż o tego też się boję bo ostatni odcinek dość średni...
Już mam 16 czekam tylko na odpowiednią atmo żeby oglądnąć (wieczór)
niestety po niewyobrażalnie długiej przerwie dostaliśmy maksymalnie nudny i długi odcinek, z beznadziejna koncówką... strasznie nierówny sezon.
wortigern
23 03 2006, 18:12
chyba przestane ogladac lost

tylko miejsce na dysku sobie zawalam... serial calkiem stracil klimat. Pamietacie pierwsze odc 1 sezonu ? Jak wszyscy sobie stali na plazy, milo, fajnie az tu nagle zaczyna wyc alarm i drzewa sie chwieja jakby przelazilo obok nich cos duzego. Takich koncowek oczekuje a nie "macie mleko ?"
Większość odcinka rzeczywiście nudna ale końcówka zapowiada ciekawy odcinek 17
Pod warunkiem że Henry jest "inny" i to co mówił to prawda
wortigern
23 03 2006, 20:35
przeciez wiadomo ze jest od innych, inaczej cala ta akcja nie miala by sensu
Jezeli 17ep bedzie kolejna porazka to zaprzestaje ogladac serial LOST
miałaby nawet bardziej niz gdyby był, najlepiej gdyby go sayid z anna lucia ukradkiem zarżneli a pozniej sie okazało ze sie rozpedzili za bardzo

motyw z the others nie jest taki prosty, zeby łapali ich w jakies pułapki, troche to bardziej skomplikowane
ustalmy, ze ten temat przegladaja tylko osoby ktore ogladały najnowszy odc bo szczeze mowiac wkurzaja mnie te spoilery
zduniacz
24 03 2006, 18:01
QUOTE(tekA @ 23 03 2006, 17:33)

niestety po niewyobrażalnie długiej przerwie dostaliśmy maksymalnie nudny i długi odcinek, z beznadziejna koncówką... strasznie nierówny sezon.
Mam calkiem inne odczucia. Był ciekawy, za krótki jak każdy i miał dobrą końcowkę. Podobają mi się te psychologiczne zagrywki Henrego.
wortigern
24 03 2006, 19:04
ciekawy ? tja ciaza cikulinki to taka ciekafa sprawa :f, i super przebiegly henry ktory na kazdym kroku pokazue ze jest z the others... zenada
1 seria rzadzila dlatego ze bylo cos tajemniczego w tej wyspie, nikt nie byl pewny czy w nocy ktos kogos nie zalatwi a teraz ? Sielanka
super przebiegly henry ktory na kazdym kroku pokazue ze jest z the others... zenada
Wydaje mi się że to specjalna zagrywka i wkońcu okaże się że nie jest
jest czy nie jest odcinek i tak słabiutki....
Krupier
24 03 2006, 21:55
Jak i cały serial. :>
Odcinek taki sobie licze że cos zacznie się dziac przy odcinku poświęconym Michaelowi.
No niestety odcinek słaby jak dla mnie i dość "dziwna" końcówka

Jednak #17 zapowiada się znakomicie ...
wortigern
25 03 2006, 13:39
tzn?
QUOTE(wortigern @ 25 03 2006, 13:39)

tzn?
http://www.thetailsection.com/lost.s02e17....own.preview.avi- trailer do #17
zapowiada się fajnie bo :
- będzie jakaś "akcja" we włazie
- odcinek bedzię o locke'u a ja go lubię

- zobaczymy efekty poszukiwania balonu
Dark_Slide
28 03 2006, 07:31
Zdaniem Naveena Andrewsa (serialowego Sayida Jarrah) mogą powstać jeszcze maksymalnie dwa sezony naszego ukochanego serialu. Popularny aktor wyznał też, że nie zgodziłby się na sztuczne przedłużanie emisji "Zagubionych". Pełną wypowiedź Naveena znajdziecie
tutaj.
Moim zdaniem gdyby tak się było by to bardzo dobre dla serialu. Ja osobiście jestem za 3 sezonami i koniec.
Krupier
28 03 2006, 08:12
^
Gdyby się naprawdę nie zgodził to ojej, zabiją go w serialu i dalej będą ciagnąć bez niego. :>
Jak dla mnie Lost zrobił się słaby kolo odcinka 2x12 (nie licząc większości 1 seozony, który był tak nudny, że to się w głowie nie mieści ;>).
Krupier nie przesadzajmy. 2x13 albo 2x14 był całkiem niezły. Lock z lekkim opóźnieniem zareagował, Shanon nie żyje. Mr Ecko (Eko? Eco? :x) to dla mnie świetna postać, która ruszy ten serial.
wortigern
28 03 2006, 17:31
mnie juz od 6 odc nudzi 2 seria. Pierwsza (seria) to mistrzostwo.
E tam, za dużo w du/pie macie. Jutro (czyli w czwartek

) ep 17
wortigen przesadzasz ... przeciez 15 i pare wczesniejszych to swietne odcinki, marudzicie na sile jaki to straszny teraz serial sie zrobil
wortigern
28 03 2006, 20:37
teka - po prostu myślałem ze ten serial będzie o jakiejś tajemniczej wyspie na której żyją jakieś dziwne stworzonka, o wyspie która w swojej historii ma mroczną tajemnice. Niestety Lost okazał się serialem o jakiejś firmie co sobie pobudowała stacje badawcze na wyspie i wielka afeeeera z tego się dzieje. Póki nie pojawił się watek bunkra, serial był moim pretendentem do pozycji NAJLEPSZEGO SERIALU W HISTORII, później był nim Prison Break ale ostatnio tez troszkę zaczyna szwankować.
PS. Radze wszystkim obejrzeć jeszcze raz pierwsza serie, zobaczycie że juz nie będzie się tak podobała jak na początku.
Nigdzie nie widzę odcinka 17. Jeszcze nie wypuścili czy może go wogóle jeszcze nie było?
Krupier
30 03 2006, 08:32
Lost.S02E17.HDTV.XviD-XOR.avi
Wolno leci. A odcinek ponoć dobry, zobaczymy wieczorem.
Odcinek rewelacja.
Teraz chyba na 100% wiadomo że Henry jest "inny". Moim zdaniem ta cała akcja w bunkrze była ukartowana. A te tajemnicze obrazy to kolejna rzecz która ma zamieszać w umysłac rozbitków. Tytuł jest dwuznaczny bo z jednej strony mamy faktyczne zamknięcie a z drugiej to może być aluzja do Locka (wypadku w bunkrze, być może chodzi też o przeszłość)
Po anemicznym #16 siedemnastka uderzyła nieźle.
babciahania
30 03 2006, 14:20
jak to? dziś nowy ep?
to teraz co tydzień lecą?
edit:
Arcadio:
fakt,
jeszcze się zdażało że co 2 tyg leciały...
Tylko raz był wyjątek że była przerwa 3 tygodnie (chyba)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.