Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost - Season 2 (i kolejne)
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale > Lost
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
erix
następne dwa odcinki też co tydzień a potem czekamy do maja ;P
wortigern
no wrescie cos sie dzieje ! Juz mialem przestac ogladac.

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Arox
wortigern

jutro chyba bedzie mozna juz pisac bez tagow ?
SIKI
QUOTE(Arcadio @ 30 03 2006, 17:07) *

Jakby się tak zastanowić to Henry może być niewinny. Inni odnaleźli grób, podmienili zwłoki, wrzucili jakieś dokumenty i zrobili niezłe zamieszanie bo niedługo wszyscy zaczną się żreć

beeeeez przesady.

Po co te spoiler tagi skoro odcinek już wyszedł?
Arox
Jakie "wariacje"?
SIKI
ZOBACZ SAM
Arox
Przyjrzyjcie się jaki numer ma skrytka z której Locke bierze pieniądze

6 miejsc to chyba bunkry. Zauważcie że wszystkie skierowane są w jedno miejce. Te X to chyba te grube betonowe mury które przed czymś chronią
Układają się w oktagon - oktagon jest w logo Dharmy. Ciekawe co się stało z tym wykreślonym bunkrem
Kriseh
Znakiem zapytania moze byc cos zwiazanego z tym czarnym "dymem" co grasuje po wyspie. Wykreslony bunkier to mozy byc byla kryjowka ludzi ocalalych z ogona samolotu. Pamietacie? Opuszczony byl. Albo to laboratorium. Ciezko powiedziec, ale rysunek zarzadzil, juz nic kompletnie nie wiadomo, kocham ten serial! biggrin.gif
wortigern
No serial "troche" sie zrehabilitowal tym odcinkiem tongue.gif ale to jeszcze nie to czego oczekuje. Mam nadzieje ze kolejny odcinek mocno zamiecie bo niedlugo znowu przerwa sad.gif
Kriseh
Gra na podstawie Lost?
"Serial "LOST" ("Zagubieni") bije rekordy popularności na całym świecie. Jego widownię szacuje się na około 40 milionów osób i liczba ta stale rośnie. Nic dziwnego, że zainspirowani serialem programiści postanowili stworzyć odpowiednią grę na konsole.
Pogłoski o pracach nad elektroniczną adaptacją "Zagubionych" przedstawili redaktorzy magazynu Electronic Games Monthly. W kwietniowym numerze czasopisma donoszą oni, że gra jest w trakcie produkcji i pojawi się na rynku jeszcze w tym roku. Niestety nie podano żadnych szczegółów dotyczących wspomnianego programu.
Zważywszy na olbrzymi sukces serialu, informacja wydaje się całkiem wiarygodna. Nie można jednak wykluczyć, że artykuł jest tylko primaaprilisowym żartem."

Zrodlo: onet.pl
Dark_Slide
Ogółem wysnułem taką teorię
- Henry Gale i człowiek, który się pod niego podszywa to zmiennicy w bunkrze
- grupy, które wysyła się na wpisywanie kodu wysyła się zawsze żarcie na starcie ich przybycia, żeby mogli zabrać je ze sobą jak wylądują i zanieść do bunkra
- każda grupa musi wpisywać kod przez określony czas, ja przyjąłem, że jest to na przykład 1 rok
- przez ten rok żyją bez dostępu do informacji ze świata, jak również z Dharmą
- jest możliwość, że zmiennicy przez jakis wypadek nie dotrą na czas, na przykład zginą tak jak się stało z prawdziwym Henrym
- naukowcy z zewnątrz nie mają możliwości żeby sprawdzić czy dotarła grupa zmienników, dlatego instalują system, który da im pewność, że stara grupa nie wyjdzie z bunkra przed dotarciem zmiany
- o systemie informowana jest każda nowa grupa i odlokowuje go w przypadku spóźnienia się
- sądze, że głos, który było słychać i to odliczanie to były jakieś prośby przejścia do komuptera albo do jadalni albo o rozdzielenie się
- możliwe, że wcześniejsza awaria, o której mowa w filmie instruktarzowym spowodowana jest właśnie faktem wcześniejszego wyemigrowania przez wpisujących

Jak coś mi się jeszcze przypomni to napisze.
Jak dla mnie odcinek jeden z najlepszych.
Arox
- sądze, że głos, który było słychać i to odliczanie to były jakieś prośby przejścia do komuptera albo do jadalni albo o rozdzielenie się
Głos informuje o zamknięciu bunkra - jak Locke jedzie na rowerze to można dosłyszeć "lockdown", potem coś tam coś tam i odliczanie
wortigern
Jak dla mnie odcinek jeden z najlepszych

bez przesady ;p
Dark_Slide
QUOTE(wortigern @ 31 03 2006, 20:18) *

Jak dla mnie odcinek jeden z najlepszych

bez przesady ;p

...z 2 sezonu smile.gif

Ja tam LOST'a lubię i mi się go zawsze przyjemnie ogląda, nawet jak odcinek słabszy smile.gif
Pablo_el
Dawno nie kopnal mnie tak odcinek LOST. Bylo w nim wszystko co kochamy w tej serii biggrin.gif

- plany narysowal typek ktory siedzial przedtem wiec niewiadomo czy przypadkiem nie ocenil zle tego.
- te bramy byly opuszczane na dluzej niz teraz (wiec wykorzystywane tez do czego innego) bo mial czas to szczegolowo rozrywsowac.
- po co rozrysowal to na bramie? Zeby tego nikt nie widzal poza nim. Czyli mial "wizytacje"
- zrzut jedzenia byl dla kogo skoro on nie mogl wyjsc z bunkra? Dla rozbitkow? Dalej po co te bramy skoro wysjc na powiezchnie i tak nie mogli. Wniosek nasowa sie sam - w bunkrach sa/byly tunele ktore prowadza w glab kompleksu. On nie wiedzial gdzie bo sa zawalone/zablokowane ale moze ktos przed nim z nich korzystal
- skoro byl zrzut dharma dalej wszystko kontroluje. Chyba ze to fake zrzut i podrzucili to others. Tylko wtedy po co te lockdown? Chyba ze to oni je uruchomili.

faken wwszystko sie poplatalo tongue.gif
Arox
Moim zdaniem bunkier został zamknięty na czas zrzutu aby ludzie w wewnątrz nie wiedzieli skąd się wzięło żarcie.
Nie było słychać samolotu więc z czego to zrzucili? (balon?). Lampka świadczy o tym że zrzut nastąpił w nocy
Dark_Slide
QUOTE(Arcadio @ 1 04 2006, 08:05) *

Moim zdaniem bunkier został zamknięty na czas zrzutu aby ludzie w wewnątrz nie wiedzieli skąd się wzięło żarcie.
Nie było słychać samolotu więc z czego to zrzucili? (balon?). Lampka świadczy o tym że zrzut nastąpił w nocy

Jednego nie rozumię po jaką cholere mieliby zrzucać żarcie jeżeli ktoś z bunkra nie miałby tego odebrać, bo jest zamknięty. Moim zdaniem ta teoria totalnie odpada. Widać, że żarcie to takie same jak w bunkrze mieli więc na 99% jest przeznaczone dla osób z bunkru. Przecież ludzie którzy są w bunkrze wiedzą co to projekt Dharma. Podejrzewam, że ta mapa została zostawiona przez Kelvina dla kolejnej profesjonalnej zmiany, narysował to w UV żeby Desmond tego nie zobaczył.
Arox
Nie chodzi o to że mieliby nie odebrać ale żeby nie widzieli skąd się wzięło. Być może projekt przewiduje całkowitą izolację (wkońcu kwarantanna) i zamknięcie miało by wykluczyć jakąkolwiek możliwość kontaktu ze światem zewnętrznym
Moim zdaniem to "inni" podrzucili żarcie a spadochron jest dla ściemy.
tk
jak ten odcinek nie przekonal malkontentow narzekajacych na rzekomy strasznie niski poziom tego sezonu to ja wysiadam... 16 byl marny, ale ten to majstersztyk.
Dark_Slide
Kolejna teoria na temat zamykania się bunkra moim zdaniem najbardziej prawdopodobna.

Wychodze z zalozenia ze wpisywanie liczb i zamykanie drzwi nie sa powiazane. Mianowicie, co jakis czas nastepuje zrzut jedzenia. W momencie gdy jedzenie wyladuje, zostaje podany komunikat o tym i odliczanie ze drzwi sie zamkna. Jednak nie maja one chronic ludzi w bunkrze. Moimzdaniem "bunkrowcy:)" musza po ten prowiant wyjsc, wiec bunkier pozostaje pusty. Drzwi zamykaja sie automatycznie, uniemozliwiajac dostep do strategicznych czesci bunkra osobom niepowolanym. Drzwi mozna ponownie otworzyc poprzez wprowadzenie do komputera jakiegos hasla. Moga to byc TE liczby lub inne znane H.G. Jedynie nie znamy rozkladu pomieszczen i nie wiemy czy od strony wejscia mozna sie dostac do komputera mimo zamknietych drzwi.

Odnosnie odcietych strategicznych miejsc, to zauwazcie ze odciete sa:
- Magazynek (to z w nim wchodzil do kanalu wentylacyjnego H.G.) czyli prowiant (z kolei upada opcja ochrony przed promieniowaniem bo po co drzwi skoro promieniowanie moze isc innymi drogami takimi jakkanal wentylacyjny)
- zbrojownia w ktorej przetrzymywany byl H.G. czyli dostep do broni oraz medykamentow, ktore ewidentnie moga byc uznane za miejsca strategiczne.

Chcialbym takze dodac ze po ustaniu pracy "maszyny" uruchomionej brakiem wpisania cyfr, mija pewien moment po ktorym unosza sie drzwi. Byc moze H.G w pierwszej kolejnosci zadbal o wpisanie liczb a potem jakims sposobem spowodowal uniesienie sie drzwi (inny kod w kompie lub inny ukryty wylacznik)
Dark_Slide
Projekty map wyspy:

Panek
Czyżby...?

Wprowadziłem sobie te numerki jako długość i szerokość geograficzną i ta wyspa (Kosrae) była najbliżej tongue.gif

Ale w sumie to Kosrae jest niepodobne do wyspy z Lost, a więc zrobiłem drugiego skrina maksymalnie przybliżając marker z dł/szer:

Ot, tak 4fun smile.gif
Wiśnia San
Zagubieni w internecie za friko
Mackal21
Jestem ciekaw jaki maniak stworzył tak dokładną mapę i na jakiej podstawie ją stworzył.
Smiem twierdzić iż nawet sami producenci nie wiedzą dokładnie jak wygląda ich wyspa(kto wie czy ta wyspa nie jest zamieszkana przez turystów co widać na jednym z promocyjnych zdjęć).
tk
jak to na jakiej podstawie - ujecia z filmu, hieroglify w "lockdown", mapka Gale'a - jest tego troche. ale kto to bierze wogole na powaznie?

swietny pomysl z tymi serialmi w necie, moze to zapoczątkuje więcej takich akcji, co prawda losta ogladam zawsze w czwartki po szkole i tak u kumpla z laczem osiedlowym (transfer srednio 3 mb/s biggrin.gif) tak wiec z tym akurat nie ma problemu, ale dla wielu ludzi na calym swiecie to szansa na ogladanie nowosci na bierzaca nie czekajac na dystrybucje rodzimych stacji- ktora u nas jest niestety kiepska.
Panek
A od kiedy to Lost jest serialem Disney'a (jak wyczytałem w opisie w powyższym linku)??? ó_Ó To już Donald nie wystarczył?
erix
disney ma abc a abc ma lost'a smile.gif (czy jakoś tak)
Panek
Aaaa, chyba że tak hyh.gif Ale nie myślałem, że Disney zajmuje się tak 'poważnymi tematami'...
SIKI
KOLEJNY, ŻAŁOSNY ZAPYCHAJĄCY ODCINEK!!!
Po raz 1 podczas oglądania musiałem przewijac, bo taaak się nudziłem.
Następny odc za 3 tygi a tam:

niestety ale lost nie dorasta do pięt takim serialom jak: 24 czy Prison Break...
MasterShake
prisona nie znam, 24 świetne, a ten odcinek to faktycznie kaszana confused.gif
neo_angin
niestety ale lost nie dorasta do pięt takim serialom jak: 24 czy Prison Break...

nie chce oftopować, ale musze coś napisać w tej sprawie smile.gif otóż, pzoa tym ze w loście co jakiś czas jest odcinek nudny, to tylko podkreca, bo caly czas myslsiz co sie stanie i kiedy, retrospekcje sa fajne bo mozna sie z nich duzo dowiedziec, pogłówkować, myśleć i tak dalej, chcielibyście zeby w nastepnym odcinku jakc i cała bbanda dotarła do siedziby "innych" rozwiazała wszystkie tajemnice i zadzwoniła po pomoc (jeśli istnieje biggrin.gif) no to by b yło dopiero (pipi)

a 24 oglądałem jeden odcinbek i zasnąłem, chociaz nie mam zwyczaju zasypiać przed TV/Monitor kompa no chyba ze jestem baardzo zmeczony, albo film/serial jest totalnie nudny. W przypadku 24H , pierwsza opcja nie była brana pod uwagę... smile.gif
Dark_Slide
Jak czytam wypowiedzi "odcinek świetny" to śmiać mi się chce. Szczerze to prócz trzech scen byłyby totalnie do (_|_) jeszcze musiałem czekać cały dzień żeby mi się ściągnął Końcówka była do przewidzenia w ogóle mnie nie zaskczoła. Jeżeli Micheal nie będzie niczego wiedział konkretnego i akcja nie posunie się do przodu chyba nie będę od razu ściągać LOST'ów tylko poczekam aż ktoś z znajomych załatwi, obejrzą i dopiero po jakimś czasie ja sobie obejrze.

Najlepszy moment odcinka - uśmiech Henrego, totalne psycho chyba już nikt nie ma wątpliwości po co dał się złapać.
tk
nic ciekawego sie nie dzialo a fleshbacki tez kiepskie strasznie... lipa

zastanwiam sie teraz tylko czy locke chu.j wbije w cale to wciskanie...

"dalem sobie spokoj z bunkrem"
"to nie moj przycisk"

ale jednak wrocil do rysowania...
SIKI
QUOTE(Dark_Slide @ 14 04 2006, 07:02) *

Jeżeli Micheal nie będzie niczego wiedział konkretnego i akcja nie posunie się do przodu chyba nie będę od razu ściągać LOST'ów tylko poczekam aż ktoś z znajomych załatwi, obejrzą i dopiero po jakimś czasie ja sobie obejrze.

w trailerze było widac, że
Kriseh
To moze bys zapodal tego trailera? icon_twisted.gif
SIKI
A może sam byś poszukał icon_twisted.gif :f
Trailery można zawsze znaleźc na stronce lost-media.com
Trailer ep20
Kriseh
Po tym jak napisalem poprzedniego posta postanowilem troche pomyslec i wszedlem na strone Hatak i zakladke Lost ;p Trailer zapowiada ciekawy odcinek, ale tak juz bylo i poprzednim razem i jeszcze wczesniej, wiec podchodze do tego z rezerwa.
ejcu
Czyli następny odcinek dopiero za dwa tygodnie?
erix
Odcinek niestety słaby , podobno jednak miał on być ciszą przed burzą tj. odcinkiem 20 i resztą , czyli końcówką sezonu.
QUOTE(ejcu @ 14 04 2006, 17:08) *

Czyli następny odcinek dopiero za dwa tygodnie?

Następny odcinek 3 maja czyli prawie trzy tygodnie.
Re
Ciekawostką jest, że muzykę skomponował facio od Medal of honor i BLACKA czyli Michael Giacchino biggrin.gif Jeżli było to już, to sorry ;]
Pablo_el
Odcinek slaby , zapychacz itd ale on musial byc zeby serial tworzyl logiczna calosc (dlaczego nie buduja tratwy 2 itp).
ejcu
Muszą być takie odcinki, bo nawet Stiwen Sigal nie potrafi w swoich filmach ciągle walczyć.
A w Loście nie może być w każdym odcinku kilka zwrotów akcji, bo serial byłby jeszcze bardziej naciągany niż jest teraz. Ważne jest takie budowanie atmosfery, bo bez tego film byłby mocno płytki i nijaki... fin
Sebas
Dla mnie to przegięciem są te przerwy...
Obsolete
1. Tak naprawde, poki co, najlepszym, bo niosacym wielka madrosc zyciowa byl odcinek "Whole truth".
Bylo to ironiczne spojrzenie autorow serialu na aspekt "whole truth" - calej prawdy i jak postrzegaja ten zwrot kobiety, ktore w genach maja puszczanie sie i klamstwo. To taki archetypowy przyklad, ze nawet na bezludnej wyspie znajdziesz kobiete, ktora puszczala sie za plecami partnera. Genialny odcinek:)

2. Ostatni odcinek byl taki sobie (zbyt duzy apetyt rozbudzily b dobre 17 i 18). Mam nadzieje, ze to byl ostatni tego typu i od teraz, az juz do konca sezonu, do ktorego juz blisko, bedzie ciekawie (zobaczymy, kiedy powroci Desmond, jego niepojawianie sie to na pewno nie przypadek. Autorzy pewnie specjalnie o nim nie wspominaja, co sprawilo, ze mimo wszystko zszedl widzom na drugi plan w glowkowaniu nt fabuly. Mysle, ze pod koniec sezonu bedzie z nim jakis zonk - moze sprawa z zona Jacka, wszak doktor dawno nie byl bohaterem retrospekcji i na niego kolej przyszla;]).
Powrocil Michael, a po cichu liczylem, ze moze autorzy zapomna o tej postaci, tym samym widzowie rowniez;p niestety znowu bedzie trzeba ogladac czarnoskorego idiote o wygladzie osoby z iq 60, o rozbudowanym slownictwie, na ktore skladaja sie kwestie:

1. "WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALT!!!!!!!"
2. "WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALT!!!!!!!!"
3. "THEY TOOK MY SON"
4. "WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALT!!!!!!!!!"

tylko mnie denerwuje ta postac?;]
wortigern
mnie denerwuje ten wielki czarny bambo mister eko i jego niu kumpel czarli. Kosciolek buduja biggrin.gif:D:D:D:D:D, pewnie rydzyk niedlugo sie tam pojawi.
tk
e tam charlie, eko i sayid - wielka trojca odludkow rządzi, na poczatku hobbit to taki nijaki byl ale teraz naprawde mi sie podoba ta postac a odcinek kiedy mial te schizy dobry i klimatyczny byl.

do budowy kosciola z wiadomych powodow sie dolaczyl
wortigern
do budowy kosciola z wiadomych powodow sie dolaczyl

bo eko jest jego dilerem
tk
lol, co? nie wiem moze to przegapilem ale chodzilo mi bardziej o jego wizje zwiazane z chrzestem dziecka claire i chęc odkupienia swoich win wink.gif jak powiedzial eko "ludzi mozna uratowac na rozne sposoby".
Arox
Hehe Hugo w tej szacie apostoła mówiący "hey dude!" to masakra (było w tej schizie Charliego)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.