QUOTE(Obsolete @ 15 04 2006, 14:46)

Mysle, ze pod koniec sezonu bedzie z nim jakis zonk - moze sprawa z zona Jacka, wszak doktor dawno nie byl bohaterem retrospekcji i na niego kolej przyszla;]).
W nastepnym odcinku beda retrospekcje Any-Lucii (odc 20), potem bedzie Eko (odc 21) i Michael (odc 22). Moze w finale bedzie Jack.
QUOTE(Kriseh @ 17 04 2006, 18:03)

Mysle, ze pod koniec sezonu bedzie z nim jakis zonk - moze sprawa z zona Jacka, wszak doktor dawno nie byl bohaterem retrospekcji i na niego kolej przyszla;]).
W nastepnym odcinku beda retrospekcje Any-Lucii (odc 20), potem bedzie Eko (odc 21) i Michael (odc 22). Moze w finale bedzie Jack.
W ostatnim ep'ie pewnie będzie mix retrospekcji , tak samo jak w pierwszym sezonie.
Musi być jakieś mocne uderzenie na koniec sezonu no bo jak inaczej.
Taka duża ilośc bohaterów i wątków w serialu utrudnia troche jego odbiór. Ciekawe co będzie w odcinku o Eko?
babciahania
17 04 2006, 18:33
właśnie, kończy się sezon.
ile do tej pory nakręcili sezonów?
zaczęli 3 kręcić?
i ciekawa jaką nam przerwe dadzą
pewnie puszczą po wakacjach...
Zaczeli robić 3 sezon , premiera w październiku .
Heh, a na Jesienii w TVP będą dopiero drugi sezon puszczać ;]
Lepiej późno niż wcale ;)
Ja i tak obejrzę sobie to w tv żeby poprzypominać sobie niektóre wątki i wyłapać smaczki :>
MichAelis
18 04 2006, 11:37
Na AXN 2 sezon jest na polmetku, to sobie poczekam

Moze im cos odbije i puszcza szybko.
zduniacz
18 04 2006, 21:30
QUOTE(babciahania @ 17 04 2006, 19:33)

pewnie puszczą po wakacjach...
Nie pewnie a na pewno:)
Sezon w amerykanskim serialu to jak sezon w piłce; system jesien - wiosna. Co do przerw, to jak wiadomo nie zależa one od twórców Losta, bo ci, co chyba oczywiste, drugi sezon mają już w całości nakrecony i to od dawna. Podobno producenci serialu wyszli z propozycja do stacji ABC, aby uniknąć tej sytuacji, w której mamy odicnek, dwa tygodnie przerwy na nastepne dwa odcinki, pozniej kolejne 3 tygodnie przerwy itd, wprowadzając system 3 przerw w sezonie co 7-8 odcinkow. Chyba tak byloby lepiej...
Pare informacji o najbliższych odcnikach:
Tutuł 24 epizodu(finał) to:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Live Together, Die Alone. Zawierać on będzie wspomnienia Desmonda.
Pare innych spoilerów:
- Umrą 2 osoby.
- Zobaczymy flashbacki Desmonda.
- Spotkanie Desmonda i Libby w kawiarni w 2000 r.
- Eko będzie chciał znaleźć dynamit i Charlie mu pomoże
- Pokaże się Kevin (ten od Desmonda).
To znaczy że Desmond wróci? Zawsze był dla mnie zagadkową postacią i ciekawiło mnie co się z nim stało - czy był z The Others czy kolesiem z Dharmy, może uciekł do dżungli i miał jakieś spotkanie z Rousseau?
duży spoiler
Ana-Lucia umrze........ tak jest napisane na stronie aktorki
wortigern
26 04 2006, 06:06
ja jeszcze nawet 20 odc nie ogladalem
Desmond wróci w finałowym odcinku, który 3/4 czasu opowiadać będzie o jego przeszłości.
oby to było wyjaśnienie jak się znalazł na wyspie, bo inaczej finał będzie strasznie nudny
zduniacz
26 04 2006, 14:12
QUOTE(Mazzi @ 26 04 2006, 14:38)

Desmond wróci w finałowym odcinku, który 3/4 czasu opowiadać będzie o jego przeszłości.
tnx za info.
BTW Tytuł finału jest ciekawy
Live Together, Die Alone
Finał tego sezonu może być bardzo ciekawy już zacieram ręce.
Ciekawe czy Charlie albo Eko podzielą losy Arnzta (czy jak on tam był)
MasterShake
26 04 2006, 16:44
QUOTE(SIKI @ 25 04 2006, 22:59)

duży spoiler
ale to jest stare info afaik, przecież na jej stronie nic nei ma kompletnie
QUOTE(StasiuZeWsi @ 26 04 2006, 15:44)

QUOTE(SIKI @ 25 04 2006, 22:59)

duży spoiler
ale to jest stare info afaik, przecież na jej stronie nic nei ma kompletnie
n case you're curious how or why or when Ana Lucia is getting killed off on Lost, I have all the info (and we're
all talking about it) here on the boards. It's all b/c of bullcrap ABC politics, but ultimately, I think she's better off.
http://www.michelle-rodriguez.com/
MasterShake
26 04 2006, 17:48
lipa straszna
juz jakis czas temu byla o tym mowa... powod to to ze trudno sie z nia pracuje... jest w(pipi)iajaca i ogólnie pier.doli wszystko dookola.
btw: widzialem mtv punk'd z nia i sie calkowicie zgadzam
No i dobrze bo w serialu też jest upierdliwa - nie lubię tej postaci
MasterShake
28 04 2006, 08:08
a ja bardzo

mam nadzieje że sawyer zostanie

+edit
właśnie znowu obejrzałem odcinek 17-Henry nie wpisał numerów i pojawił się zrzut-może po to są numery-znak że wszystko jest ok, po to wprowadzają kod?
już jutro ep 20
lukaszek
4 05 2006, 09:46
juz jest ale po 28minucie dzwiek jest przesuniety, wole sobie poczekac na dobra wersje
o kur.wa
tak to skwituje
najlepszy odc 2sezonu
wreszcie koniec wątku libby-grubasek, ciesze się, bo to było chu.jowe
hehe no i w końcu Sawyer zaruchał na wyspie
lukaszek
4 05 2006, 13:36
widac/slychac/ czuc ten przesuniety dzwiek? :>
prawie wogle, mi to nie przeszkadzało
Obsolete
4 05 2006, 15:20
hah po prostu wiedzialem, ze nigga cos odwali, ale nie przypuszczalem, ze tworcy beda az tak bezwzgledni:]
ciekawe czy babeczki zyja...w sumie mieli wyjasnic te faze z Libby. Tzn mam nadzieje, ze ja wyjasnia, bo po tak mocnym zakonczeniu, jakie bylo z odckiem z wyimaginowanym kolesiem Hurleya, nie moga teraz tego ot tak zamknac. Wiec pewnie bedzie badly wounded, ale zywa, bo to co trzymala w rekach (poduszka?) uratowalo jej zycie or smth, juz cos wymysla. Z poczatku myslalem, ze Michael popelnil samobojstwo (troche bez sensu;] ale to wynik zszokowania koncowka;p), a on chyba sie postrzelil w ramie, tak, by niby bylo, ze to Henry uciekl i wszystkiego dokonal (porywajac michaela...ew michael zostanie w bunkrze i bedzie im klamal w zywe oczy..obaczym). Coz, bez watpienia natomiast, tak jak sie spodziewalem, murzyn wykonal te akcje, bo Inni maja karte przetargowa o najwiekszej dla niego wartosci - Walta i nie byl jak widac po minie zbytnio zadowolony z tego co zrobil.
Poza tym odcinek niesie ze soba stara prade zyciowa, wyniesiona jeszcze z "Krzyku" sex=smierc. Bzykajacy sie bohater musi umrzec, precz z puszczalskimi sukami z meksyku;]
QUOTE(SIKI @ 4 05 2006, 14:17)

wreszcie koniec wątku libby-grubasek, ciesze się, bo to było chu.jowe
hehe no i w końcu Sawyer zaruchał na wyspie
od razu po tym co napisales, przypomnial mi sie motyw z Clerksow:
DANTE - I still can't believe Caitlin's getting married.
RANDAL - Julie Dwyer died.
DANTE - Yeah, right.
RANDAL - No, I'm serious.
DANTE - Oh, my god.
RANDAL - Sanford's brother dates her cousin. He found out this morning.
DANTE - How? When?
RANDAL - Embolism in her brain. Yesterday.
DANTE - Jesus.
RANDAL - She was swimming at the YMCA pool when it happened. Died midbackstroke.
DANTE - I haven't seen her in almost two years.
RANDAL - Correct me if I'm wrong, but wasn't she one of the illustrious twelve?
DANTE - Number six.
RANDAL - You've had sex with a dead person.
wortigern
4 05 2006, 15:25
SPOJLERY
no 20 odc zamiazdzyl, juz po gadce michaela wiedzialem ze jest jakis lewy. teraz to sie bedzie dzialo, ciekawe czy zaatakuja the others?
babciahania
4 05 2006, 16:22
a ja troszeczke myślałem że Michael pójdzie do Hennry'iego i powie coś w stylu "misja wykonana or sth)
ale po obejrzeniu odcinka powiedziałem to co SIKI:
o kur.wa
i to chyba jest najlepszy komentarz..
btw:
kiedy następny ep.?
Dark_Slide
4 05 2006, 18:26
Nie mam pytań co końcówka zrobiła mi z mózgu O_O dopiero obejrzałem i nie spodziewałem się takiej dawki emocjii pod koniec O_O lol no teraz to przegieli pałe O_O końcówka pewnie nas zmiażdży nieźle O_O
wortigern
4 05 2006, 18:27
e tam, zabicie kilku rozbitkow nie naprawi 15 kiepskich odcinkow.
Obsolete
4 05 2006, 18:54
QUOTE(wortigern @ 4 05 2006, 19:27)

e tam, zabicie kilku rozbitkow nie naprawi 15 kiepskich odcinkow.
w sumie dobrze gada;p ten serial jest okropnie nierowny. Ratuje go fabula, problem w tym, ze jest ona podana czesto tragicznie. Dochodzi do takich sytuacji, ze odcinek, w ktorym COKOLWIEK posuwa sie do przodu od razu jest obwolywany odcinkiem sezonu, co daje obraz jak slabo wypadaja na tym tle inne.
Z tym, ze teraz i tak juz za pozno i glupio przestac to ogladac, zwazywszy, ze jest interesujace co sie bedzie dzialo dalej...ale k*** jak trzeci sezon po wakacjach znowu bedzie polegal na tym, ze wszystko bedzie sie ciagnelo niemilosiernie to chyba nie dam rady.
tak w ogole..czemu henry mowil, ze Goodwin byl dobrym czlowiekiem? Przeciez typ chcial zabic AL, wykonczyl kolesia, ktorego wiezlili w dziurze. Takze ktos chyba ma jakies spaczone pojecie terminu "Dobry czlowiek";p zreszta jak Henry mowil o ich liderze..genialnym czlowieku, ktory ma prawo go zabic, bo Gale go zawiodl...ta wyspa to chyba jakas tajna baza sekty Archeo;p
licze na to ze cala ta poduszka ktory trzymala libby ja uratuje bo nie wybacze urwania tego watku (chodzi mi o fleshback kiedy pokazali libby w szpitalu hurley'a). obso ma racje - dochodzi do momentu kiedy tworcy po w sumie nudnym odcinku walna konkretne, trzymajace w napieciu zakonczenie wszyscy sie podniecają... a to niezbyt dobrze swiadczy o caloksztalcie. nic tylko czekac no niezly przytup na koniec i mam nadzieje kontynuacje tendencji na jesien - 2 sezon na poczatku dawal rade, pozniej zeszli na chwile z tonu zeby co jakis czas przywalic czyms mocniejszym.
co do goodwina: widac ze the others maja niezle informacje o rozbitkach i dokonuja scislej selekcji na tych dobrych i tych zlych patrzac przez pryzmat natury danego osobnika (wspominal cos ze widzial szanse na poprawe u AL). przyswiecaja im jakies wyzsze cele ktorych nie znamy, podobnie jak ich samym blizej wiec dla henry'ego goodwin mogl byc wspanialym czlowiekiem, nie wiem przysluzyl sie dla sprawy czy cos...
a sawyer jak zawsze rozwala: "i ty brutusie?"
Obsolete
4 05 2006, 20:47
jestem pewien, ze libby przezyje. Nie tylko ze wzgledu na fakt, ze musza rozegrac do konca sprawe z psychiatrykiem (no i trzeba kibicowac hurleyowi, by w koncu za*uchal Do boju Hurley! U-u-u-u-u!;p).
To pewnie bedzie wygladalo w ten sposob, ze kocyk/poduszka ja uratowaly, kule tylko pokiereszowaly cialo i libby stracila przytomnosc. Wszyscy beda mysleli, ze to Henry zrobil, a na koniec odcinka 21 Libby sie obudzi i powie, ze to Michael strzelal, czy cos w ten desen;p
a tak btw to sobie przypomnialem, ze "Libby" gra dziewczyne Drew Careya w Drew Carey Show - siwetnym sitcomie;]
MasterShake
4 05 2006, 20:48
"Eko" grał w "Mumia Powraca" a "Sayid" w jakiejś podróbie King Konga "Wielki Joe"
wortigern
5 05 2006, 07:49
nie zaczynajcie znowu tematu kto gdzie gral wczesniej.
Ja bym sie wkurzyl gdyby libby umarla, nie chodzi o watek hurleya ale to ze czarny bedzie bezkarny.
W ogole to czemu nigga gadal zeby zaatakowac wioche others? chcial oddac najwazniejszych ludzi (jack, locke) w rece innych?
Musieli mu zrobic niezle pranie mozgu.
Obsolete
5 05 2006, 09:01
To nie bylo pranie mozgu, nie zastrzelil AL i Libby z zimna krwia, widac, ze byla to dla niego ciezka decyzja. Po porstu pewnie zostal zaszantazowany - zrob cos, albo zabijemy/nigdy nie oddamy twojego syna. Wiadomo, ze z dwojga, wybierze los swojego dziecka.
Odcinek był dobry, to co zrobił Michael może doprowadzić do przyśpieszenia ataku na the others. Tylko czy on jest niekumaty dziecka na pewno mu nie oddadzą.
Obsolete
5 05 2006, 12:23
QUOTE(Dante @ 5 05 2006, 13:00)

Tylko czy on jest niekumaty dziecka na pewno mu nie oddadzą.
lol, przeciez to
Michael, nie wymagaj od niego inteligencji:D

Powrocil Michael, a po cichu liczylem, ze moze autorzy zapomna o tej postaci, tym samym widzowie rowniez;p niestety znowu bedzie trzeba ogladac czarnoskorego idiote o wygladzie osoby z iq 60, o rozbudowanym slownictwie, na ktore skladaja sie kwestie:
1. "WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALT!!!!!!!"
2. "WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALT!!!!!!!!"
3. "THEY TOOK MY SON"
4. "WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALT!!!!!!!!!"
tylko mnie denerwuje ta postac?;]
maksyme nr 3, czyli "THEY TOOK MY SON!", powtorzyl w najnowszym odcinku az 2 razy;]]]
MasterShake
5 05 2006, 13:29
ciekawe jak uzbrojeni są ci others, bo wydaje mi się że michael wała rob spoooorego
nie umiem
SPOJLER:
libby wystąpi w odcinku live together die alone part 1
No do jasnej cholery, dzieciak ma super opiekę, widząc jak innym na nim zalezy, udziela się w stacji Parapsychologicznej czy jakiejśtam innej (gdzie bada się umysł - jeśli ktoś nie zauważył, Walt posiada super moce - umiał np. zatrzymać deszcz), jakby Inni mieli Walt'a w (pipi)e to byłby przy ojcu/nie żyłby, a tak jest ważny więc nie ma powodu żeby go tam źle traktowano, więc niech lepiej nigga wrzuci na luz
W ogóle to widać że na dzieciakach im zależy (te dzieci od Tailenders'ów - zapewne też żyją)
wortigern
5 05 2006, 15:51
(te dzieci od Tailenders'ów - zapewne też żyją)
przeciez te dzieci szly chyba z the others kiedy skosny i ecko siedzieli w krzakach.
Dziś o 5:20 pojawił się nowy odc.
Narazie namierzyłem go na jakiejś małeś stronce wymagającej rejestracji ale niedługo powinien wypłynąć na szersze wody.
Tak czy inaczej już zasysam
No to dzisiaj zapodaje sobie nowy odcinek. Oby był na poziomie. Najlepiej niech dorówna Prison Break ep 21
Jak dla mnie odcinek zaje.bisty. Nowy bunkier i zwiazane z nim kolejne pytania (kiedy to sie skonczy? ;p), Libby umiera - czarnuchowi sie upieklo. Cos czuje ze final to bedzie masakra.
dobra wszyscy sie cieszymy ale oszczedzcie sobie tekstow "sciagam wlasnie" czy "kiedy beda napisy?"....
a co do samego odcinka:
maksymalnie przzewidywalny, ale watek z locke'iem i eko nawet fajny wiec nie byl taki straszny. szkoda tylko libby bo juz dalej watku nie pociagna (w sumie to troche trudno by sie bylo z tego wszystkiego wyplatac
)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.