ListuniO
29 05 2006, 11:43
ja tak to widze...paczka fajek poszła na rozmyślania...
1. Mówiono że był wypadek...może ten własnie wypadek spowodował to że impuls elktormagnetyczny powodał wypadki np. samolotów w okolicach wyspy..swego rodzaju trójkąt bermudzki...jak odkryto niebezpieczeństwo to żeby zatuszowac przed światem postanowiono chronić ten impuls który narastał co 108 minut i rozladowywano go za pomoca wciskania przycisku...alternatywą było przekręcenie kluczyka który uwalniał impuls ale tylko w ostateczności gdyż obawiano się konsekwencji uwolnienia...czyli trzymano go pod kontrolą ale gdy się to jednak nie udało można było go wyzwolić i jednocześnie unicestwić...aparatura w bunkrach była stara więc wtedy gdy go badano nie było wystarczającej wiedzy na jego temat...
2. The Others mogli być również rozbitkami...tylko wiele wiele lat wcześniej ... nauczyli się zyć na wyspie i się bronić...pewnie w jakiś sposób dowiedzieli się o "pilnowaniu impulsu" ale nie za bardzo wiedzieli o co chodzi ... możliwe że ci na górze którzy nadzorują "pilnowanie" jakoś wpłyneli na The Others dając im wytyczne co do postępowania...gdy rozbi ł się samolot z Jackiem i ekipą powiedziano The Others że mają zbadac co to są za ludzie...że mają częśc z tych ludzi mieć u siebie...The Others nie są złymi ludźmi bo uważają że robia dobrze..może też myślą że ekipa Jacka jest zła...
3. Sprawa Hurleya jest dziwna jeśli chodzi o liczby...wyobraźcie sobie sytuacje w której impuls tak oddziałuje na ludzi że stwarza w ich umysłach dziwne skojarzenia...może to że na przykład Sawyer spotkał we flashbacku ojca Jacka to stało się tylko dlatego że poznał Jacka na wyspie i wyobraził sobie taką sytuacje...to że Hurley widział liczby wcześniej i wygrał los na loterii to nie były te liczby z wyspy...Libby z łódką i Desmond...Desmond pojawia się w momencie w który jest pogrzeb Libby...może to właśnie jego wybraźnia podpowiedziała mu taki flashback...scenarzyści pokazali aktorke grająco libby żeby własnie w ten sposób to pokazać...myślałem wczesniej o specjalnej selekcji ludzi lecących samolotem...ale nie trzyma się to kupy ponieważ każdy na lotnisku był z innego powodu...każdy z innego powodu leciał tym samolotem..aż tak bardzo nie można by było nimi manipulować...
4. Ta stopa czteropalczasta na plaży...to może być jakieś bóstwo czczone kilka wieków wcześniej...nie sądze żeby miało większy związek z akcją na wyspie...na całym świecie dziwne posągi sie odkrywa...
5. Myślałem nad tą szczepionką..może ona własnie hamuje te dziwne retrospekcje które sobie wmawiają bohaterowie...koledzy francuski oszaleli przez ten impuls...i ona również ...zabiła ich wszystkich bo myślała że są chorzy...a oni po prostu mieli ciężką banie bo im impuls w głowach poprzestawiał...
reasumując...ekipa Jacka i The others to tacy sami ludzie którzy znaleźli się na wyspie i próbują przeżyć...ci od Jacka złapali Henrego...to się próbowali dowiedziec kim są...The Others złapali Walta więc też zbierają informacje na temat ekipy Jacka...dwie nacje ludzi na wyspie walczące ze sobą i robiące wzajemne rozeznania uważając siebie nawzajem za wrogów i szukający odpowiedzi...i w tym wszystkim korporacja która próbuje ukryć przed światem błąd jaki popełnili z elektromagnetyzmem...i do tego wszystkiego wykorzysujaca obydiwe grupy...wszystkich trzeba trzymac w ryzach żeby nie wydosatło się to poza wyspe...
Obsolete
29 05 2006, 13:27
http://www.widmore.com/spojrzcie na dol strony;]
A teraz jeszcze lepszy motyw:
http://www.widmoregroup.com/Wejdzcie w zakladke zarzadu firmy....znajoma twarz:]
ListuniO
29 05 2006, 19:54
Disclaimer: WidmoreGroup.com is not affiliated with ABC / Touchstone Television© or Walt Disney Internet Group©.
to było na jednej z tych stron
www.widmore.com:
Access Verification Unexpectedly Offline. #CERB815
Na drugiej jest link do:
http://oceanicworldairlines.com/Nazwa Oceanic brzmi znajomo
Obsolete
29 05 2006, 20:19
QUOTE(ListuniO @ 29 05 2006, 20:54)

Disclaimer: WidmoreGroup.com is not affiliated with ABC / Touchstone Television© or Walt Disney Internet Group©.
to było na jednej z tych stron
Ta i zupelnie przypadkiem w zakladce "zarzad firmy" znajduje sie zdjecie ojca Johna Locke, ktore jest podpisane imieniem i nazwiskiem postaci z serialu?
Pomysl troche zanim napiszesz.jak juz wczesniej pisalem zaczalem sobie ogladac na nowo sezon 1 i musze wam powiedziec, ze teraz naprawde nabiera on pelnego ksztaltu;] (pewnie to samo bedzie z 2 po obejrzeniu 3). Motywow "jaki ten swiat jest maly" jest naprawde wiele. Ogladajac tylko sezon 1 nie bylo mozliwe ich wychwycic.
Tak btw w dyskusji z kilkoma osobami, jedna osoba zasugerowala, ze prawdziwym Sawyerem moze byc ojciec Locke'a. W sumie calkiem prawdopodobne, bo i czemu nie?;] Jeden i drugi zrobili kase na oszustwach. Moze ofiara jednego i drugiego byla rodzina Forda, bo tak naprawde Sawyer/ojciec Johna to jedna osoba?
To akurat mniej wazny motyw serialu, ale ma on niezy smaczek, poza tym bylaby to kolejna, doskonala zagrywka tworcow pt. "Jak ten swiat maly".
ListuniO
29 05 2006, 20:38
[quote name='Obsolete' date='29 05 2006, 21:19' post='898088']
[quote name='ListuniO' post='898047' date='29 05 2006, 20:54']
[b]Disclaimer: WidmoreGroup.com is not affiliated with ABC / Touchstone Television© or Walt Disney Internet Group©. to było na jednej z tych stron
[/quote]
Ta i zupelnie przypadkiem w zakladce "zarzad firmy" znajduje sie zdjecie ojca Johna Locke, ktore jest podpisane imieniem i nazwiskiem postaci z serialu?
Pomysl troche zanim napiszesz.[/b]
nie napisałem tego żeby obalić twojego posta...tylko żeby zwrócić uwage na kolejną rzecz na tej stronie...więc sie tak nie irytuj od razu bo nikt nie chce cie za nic skarcić...ale ty chyba masz zachwiane postrzeganie własnej wartości i mi podnosisz cisnienie głupia wypowiedzią...
a co do zawartości tej strony to bardzo ciekawy zabieg...z kolei na stronie
http://oceanicworldairlines.com/ jest takie zdjęcie...
http://oceanicworldair.com/CamImg.jpg...mi się to kojarzy z pokojem w bunkrze ale nie wiem czy dobrze ...ale logo darhmy jest...może twórcy serialu rzucają wskazówki...może to zdjęcie będzie sie zmieniać na inne...
i jeszcze to...http://oceanicworldairlines.com/podcast.htm...jakas masakra...tylko tego posluchajcie do konca
i jeszcze adres ciekawego forum...http://www.losttv-forum.com/forum/showthread.php?t=12627
Heh, czasami fajnie a czasami zalosnie
, dlaczego wciąc nazywacie faceta z Bunkra Henry Gale, on lezy w piachu.
Pamietacie jak Michelle mówiła ze zmieniła sygnał nadawany przez jakies radio na wolanie o pomoc? Kto kurde nadaje ten sygnał, tzn kto zapoczątkował nadawanie tych liczb i dlaczego do tej pory nikt nie staral sie odnalesc zrodla nadawania. Przecierz to radio, to sa akumulatory. Heh powoli zaczynam sie zastanawiac czy jest tutaj jescze jakas namiastka swiata realnego czy to juz zaswiaty a moze wszystko siedzi w glowie Hurleya.
Śmierdzi mi ta toeria z virusem jawnym Residentem
Szkoda ze to nie jest nic oryginalnego i odkrywczego a jedynie przypinanie znanego motywu z wirusami i istotami pokroju ludzika krzyczącego S.T.A.R.S (na miłość boską litości, zapomnialem jak ten ludzik sie wabi w grze i w filmie
).
Słuszna uwaga, nareszcie w LOST byla scena przedstawiająca świat poza wyspą. Ten rzeczywisty, wiec jednak wykluczyc trzeba toerie o czyścu...... ale pozostane w głowie Hugo.
Tez troche pofantazuje. Jeżeli wszystko sie odbywa w głowie Hurleya no to cała reszta trzymac sie bedzie kupy z mniejszymi lub wiekszymi zgodnościami. Mianowicie
0. Pole elektromagnetyczne to tylko elektrowstrząsy, którym jest poddawany w szpitalu nasz sprawca calego zamieszania? Strach przed nimi w szpitalu kreuje pożądek, tak samo na wyspie przycisk jest odzwierciedleniem takiego stachu przed elektrowstrząsami za nieodpowiednie traktowanie? Szpital to szpital tym bardziej dla wariatów z którymi tam nie obchodzą sie jak ze szklankami.
1. Jack to lekarz który na wyspie znalazl sie dlatego ze Hugo ma jakis uraz do lekarzy starających sie mu pomóc ale z drugiej strony wie ze bez lekarza sie nie obejdzie? Jego świat musi miec kogos kto sie zajmie postaciami wykreowanymi przez umysł pechowca.
2. John jest kaleką odzyskującym na wyspie sprawność w nogach. Hugo za wszelką cene pragnie schudnąć, byc moze na wyspie jego marzenie ma sie spełnic a zapowiedzią tego jest wlasnie cud Johna?Pozatym John jest też przedownikiem, ma niedopuścic przed zagubieniem sie we własnym świecie.
3. Kate jest osobą, której Hugo wyraznie sie boii przypina jej wiec plakietke złej dziewczynki. Na wyspie znalazla sie powniewarz jedyne o czym mówił jego kumpel i jego matka to dziewczyna? Wciaz robili mu wyrzuty ze jest sam i nikogo nie ma. Tworzy wiec na wyspie obraz niedostepnej dla niego kobiety uwodzicielki.
4. Sawyer. Taka kobieta nie moze byc sama, w rzeczywistym świecie Hugo pewnie jest z powodu swojej tuszy wciaz wysmiewany. W podswiadomosci potrzebuje kogos kto bedzie nim gardzil. Sawyer to jak wiemy lubujący sie w swoich specyficznych powiedzonkach facet bez skrupułów no i czasami rzuci jakies haselko w strone Hugo.
5. Sayid, jedyna osoba na wyspie potrafiąca pomóc mu skontaktowac sie choc na chwile ze swiatem zewnętrznym. Zna sie na radiach i falach radiowych, czy to zatem przypadek ze potrafi skonstruować urządzenie dzieki któremu słyszy jakze ulubioną muzyke na wyspie.
6. Shannon, jak wiemy ginie na wyspie zabita przez Ane, kim jest ta osoba i kogo moze przedstawiac. To moze byc utopijne wyobrazenie kobiety marzeń. Osoba nie potrafiąca poradzic sobie ze swiatem i zyciem zewnetrznym, na wyspie natomiast pobudza do dzialania Sayida, ktory daje jej choc na chwile ukojenie.
7. Boon, Jakze wazna postac, która związuje Johna z bunkrem. Jego smierc nie idzie na marne. Hugo wciaz ma w glowie feralne cyfry a te jak wiemy opętały johna niemal do reszty.
8. Claire, Charlie nie moze sie opiekowac Hurleyem wiec byc moze tworzy ją aby ten mial z kim pogadac. Jej syn prawdopodobnie daje jej motywacje do zycia.
9. Charlie, Na wyspie jest jedynym jego przyjacielem, tak samo jak przed pobytem w szpitalu jego kumpel był osobą na którą w zasadzie mógł liczyć. Tą samą role na wyspie pełni więc Charlie?
10. Sun,
11. Michael,
12. Jin,
13. Walt, cudowne dziecko tajemnica
14. Rose,
15. Russou. Liczby ktorych potrzebuje Hugo aby połączyć dwa swiaty muszą byc powiązane z wyspą. Nie tylko jego sprowadzają one na wyspe.
16. Edward. Niestety bezsilność podąza za Hugo az na wyspe, musi on patrzeć na śmierć człowieka. To pierwsza śmierc na wyspie.
17. Dr. Arzt,
18. Nathan,
19. Libby,
Wiśnia San
30 05 2006, 10:25
znaczy się wszystko co obecnie ogladamy to wytwór wyobraźni Huga który nadal jest w szpitalu

w takim razie kto to jest [Spoiler]
pani Widmore i ci dwaj goście w bazie pośród śniegów ? [end Spoiler] No i te elektrowstrząsy nie mogą być wyładowanimi elektromagnetycznymi bo wtedy ta trójka ludzi ze spoilera też nie była by prawdziwa
BTW skoro Hugo jest nadal w szpitalu to czumu nie pokazują tego ? jedynie pokazali że on tam był z powodu liczb i swojego wymyślonego przyjaciela.
Intucja podpowiada mi, że przez te wszystkie kombinacje fanów autorzy postanowią zrobić mały "żarcik" i ostateczne wyjasnienie zagadki wyspy będzie niesamowicie proste

Najciemniej pod latarnią, prawda? Zobaczycie, że wszystko się rozwiąże w jakiś niedorzecznie banalny sposób, kiedy wszyscy będą mieli nie wiadomo jak kosmiczne teorie
Tak samo uważam, ale rozbilem to na dwie mozliwe wersje.
1. ze autorzy kierują sie wymysłami fanów, którzy piszą na forach tego typu niedorzeczności wybierając tylko te conajciekawsze modyfikując je na potrzeby kolejnych odcinków, bo sami juz nie mają pomysłów.
2. autorzy zaskoczą nas wszystkich w jakiś banalny sposób, ze to jakis drugi trójkąt bermudzki lub cos w tym stylu.
czas pokaże, ale dopóki LOST będzie sie kończyć w taki sposób jak sie kończy - zawsze nokautem. To ja moge oglądac tak samo jak Michaela Shumachera "możecie mnie nie kochać, ale musicie mnie podziwiać"
Amen
rzeczywiscie do ostatniego odcinka taka postac rzeczy miala by sens jednak autorzy obalili moją teorie przenosząc na chwile akcje poza wyspe, tym samym poza umysł hugo. Tym samym mam dosc juz wymyslania i czytania teorii
ide w odstawke do 2007
Dark_Slide
30 05 2006, 10:59
...do kasacji
teoria mowiaca, ze wszystko dzieje sie w umysle hugo wydaje mi sie tak samo prawdopodobna jak to, ze rozbitkowie na wyspie są metafora wlosow na klacie sayida
--wojtas--
6 06 2006, 12:19
Od przyszłego wtorku (czyli od 13.06) TVP1 ma powtarzać 1 sezon. Godzina - 20.15, emitowane bedą 2 odcinki (tak jak poprzednio). Jeżeli ktoś nie oglądał, przegapił kilka epizodów lub "mądrzejszy" o drugi sezon chce obejrzeć jeszcze raz pierwszy, to ma ku temu okazję.
QUOTE(Mazzi @ 30 05 2006, 11:48)

Intucja podpowiada mi, że przez te wszystkie kombinacje fanów autorzy postanowią zrobić mały "żarcik" i ostateczne wyjasnienie zagadki wyspy będzie niesamowicie proste

Najciemniej pod latarnią, prawda? Zobaczycie, że wszystko się rozwiąże w jakiś niedorzecznie banalny sposób, kiedy wszyscy będą mieli nie wiadomo jak kosmiczne teorie

Chyba nie wierzysz w to, że to się kiedykolwiek wyjaśni? Jak serial będzie przynosić kasę to będzie trwać, a jak przestanie przynosić kasę to się szybko wymyśli jakąś ściemę albo po prostu odstawi bez wyjaśnień. Taka "Agetka o stu twarzach" (Alias) ma już z 5 sezonów i zawsze coś się wyjaśnia, coś nie, i pojawia się jeszcze jedna niewiadoma. I tak w kółko, aż fani zapominają o dylematach które ich męczyły miesiące temu... Ten drugi serial leci na TVP po północy, więc widać coś nie styknęło w nim polskim widzom skoro "Zagubieni" będą mieć powtórki w najlepszym czasie... choć biorąc pod uwagę jaki szmelc leci o tej porze zazwyczaj, to nie ma czemu się dziwić.
No serial pewnie szybko się nie skończy bo za duża popularność ale można liczy na jakis rozsądek twórców i to że w pewnym momencie przestaną. Oczywiście może z tego wyjść otwarta furtka dla dalszych przygód (przykład serial Angel (Anioł ciemności i jego zakończenie)
teoria mowiaca, ze wszystko dzieje sie w umysle hugo wydaje mi sie tak samo prawdopodobna jak to, ze rozbitkowie na wyspie są metafora wlosow na klacie sayida
To wyjasnia czemu Jack jest przywodca grupy - w rzeczywistosci jest wlosem rosnacym na lewym sutku Sayida.Przez pewien czas Kate do niego dazyla ale niestety jest wlosem z drugiego cycka i dlatego nie wyszlo.A Ana Lucia i Libby zginely bo Sayid podrapal sie po jajkach.
Chyba nie wierzysz w to, że to się kiedykolwiek wyjaśni?
Ja mam nadzieje ze nie, odpowiedzi zabily juz X Files na przyklad.
QUOTE(Dante @ 7 06 2006, 06:15)

Oczywiście może z tego wyjść otwarta furtka dla dalszych przygód (przykład serial Angel (Anioł ciemności i jego zakończenie)
Na szczescie nie ma zadnej kontynuacji bo takowa zniszczylaby idealne zakonczenie.
http://video.google.com/videoplay?docid=-2...474930&q=DharmaFilmik przedstawiajacy wszystkie stacje na wyspie oraz Alwar Hanso i dziwne końcowe ujęcia (odkrycie wyspy?)
http://video.google.com/videoplay?docid=79...675048&q=DharmaTen filmik to jakiś chłopak (nie jest pokazana twarz), który przedstawia którąś z stacji (Mówi o Black Rock)
Cenne wskazówki?
Oba firmy to stare fake'i
A drugi jest tak żałosny że aż śmieszny, tam przecie gada jakiś dzieciak ó_Ó
Już dzisiaj o 20:10 na TVP1 powtórki pierwszej serii, a na jesieni pewnie drugiej... Ja se obejrzę.
Czy ktoś widział jakieś dobre koszulki z serialu? Najlepiej z Mr. Eko, albo z Sawyerem, Locke'iem czy Saidem. W miarę tanie (nie za 50 zeta... najlepiej poniżej 30) i treściwe, nie tylko z napisem "lost" na czarnym tle, albo z obrazkiem postaci zajmującym 1/5 wysokości koszulki... Jeśli nie ma w necie, to w jakimś sklepie w Warszawie, Krakowie, Zakopanem...?
Obsolete
13 06 2006, 00:48
QUOTE(ogqozo @ 12 06 2006, 23:21)

Już dzisiaj o 20:10 na TVP1 powtórki pierwszej serii, a na jesieni pewnie drugiej... Ja se obejrzę.
Czy ktoś widział jakieś dobre koszulki z serialu? Najlepiej z Mr. Eko, albo z Sawyerem, Locke'iem czy Saidem. W miarę tanie (nie za 50 zeta... najlepiej poniżej 30) i treściwe, nie tylko z napisem "lost" na czarnym tle, albo z obrazkiem postaci zajmującym 1/5 wysokości koszulki... Jeśli nie ma w necie, to w jakimś sklepie w Warszawie, Krakowie, Zakopanem...?
Sa czarne/biale koszulki z logiem Dharma.
http://montownia.pl/TauriShop?off=10Jest tam też wiele innych koszulek , z Lost'a i nie tylko

Kubki też fajne.
NoLifeKing
13 06 2006, 16:36
SPOILER:
Locke, Eko i Desmond najprawdopodobniej wszyscy żyją, biorąc pod uwagę to, że aktorzy ich grający mają stałe kontrakty (tak, Desmond też). Oczywiście, mogliby np. powracać jedynie we flashbackach, ale musiałoby to mieć miejsce nader często.
KONIEC SPOILERA
A ile zarabiają? Efekt napięcia i zaskoczenia może być więcej warty. Z drugiej strony to ulubione postacie, a takich się nie uśmierca.
Ale przecież Lost nie jeden już serialowy stereotyp złamało.
Oglądałem sobie wczoraj powtórki i kurczę, wszystko wróciło, ten efekt szoku, że można taki serial zrobić. Nie ma w TV drugiej tak genialnej rzeczy jak pierwszy odcinek. Scena otwarcia jest tak genialne zainsenizowana i nakręcona, każdy moment, każde cięcie i jazda kamery... a najbardziej niesamowity jest ten moment, kiedy Kate zmuszona jest zdjąć buty z trupa, patrzy z przerażeniem na Locke'a, ten zdaje się przygnębiony, Kate się miesza a wtedy Locke otwiera usta i... ile razy widzę tę scenę nie wiem, czy buchnąć śmiechem, czy nie wypada. Scenariusz "zagubionych" jest w sumie nadal kapitalny, ale tak pierwotnych emocji już nie wywołuje (no ale niecodziennie się samolot rozbija).
co racja to racja, piersza seria CAŁA jest genialna od początku do końca
http://www.losthatch.com/imagesscreen_capt...range_Smile.jpg
i jak tu sie nie śmiac
Pojawiło sie ciekawe info, prawdopodobnie bedą tylko 4 sezony Lost. W każdym razie tylko z 4 sezonami bedą mieli do czynienia Lendelof i Ambrams - stwierdzili, że jeżeli abc bedzie chciała kontynuować serię, to opuszczą projekt i oddadzą go w ręce abc...
info pochodzi z http://chaotic.blox.pl/ Moim zdaniem, bardzo dobra decyzja, nie ma co rozwodzic sie w nieskonczoność, mam tylko nadzieję, że przez te 2 ostatnie sezony okcja będzie stała przynajmniej na równie wysokim poziomie co w dwócy zakonczonych.
Ma to sens bo nie będzie bezsensownego przedłużania serialu. Oby ABC nie miało osmniennego zadnia bo serial będzie przynosił za dużo $
Abrams stwierdził tylko, że po 4. sezonie odda serial w ręce ABC - a stacja raczej nie będzie kończyła tak od razu serialu. 4 sezony to w USA naprawdę standardzik, w zasadzie większość seriali tyle sobie liczy. A największy przebój? Może ABC skończy po dziesiątym...
A tutaj mala ciekawostka.QUOTE
Bohater "Zagubionych" uniknął śmierci
20.06.2006 09:33
Ekipa serialu "Zagubieni" / fot. AFP
Matthew Fox, który w popularnym serialu "Zagubieni" wciela się w postać lekarza, Jacka Shepharda tak zachwycił producentów, że zdołał uratować swoją postać od śmierci. Początkowo dr Shephard miał zostać wyeliminowany już w pierwszych odcinkach serialu.
Po bliższym poznaniu aktora, J.J. Abrams ("Mission: Impossible III") oraz producent wykonawczy Damon Lindelof, zrezygnowali z planowanego pozbycia się lekarza.
Aktor w ogóle nie był chętny do wzięcia udziału w "Zagubionych". W trakcie castingów scenariusz nie był jeszcze gotowy, a Fox nie lubi takiego trybu pracy.
"Nigdy nie spotykam się z producentem bez uprzedniej lektury scenariusza, ale mój agent zadzwonił i powiedział, że J.J. Abrams robi nowy serial i że naprawdę powinienem pójść" - powiedział aktor.
Na przesłuchaniu Fox ubiegał się o rolę podejrzanego naciągacza - Sawyera. Producenci jednak stwierdzili, że o wiele bardziej nadaje się na lekarza.
"Po tym jak przeczytałem to co mi kazali, J.J. Abrams powiedział : Super, ale my myślimy, że o wiele bardziej jesteś Jackiem. Powiedziałem: OK, kto to jest Jack?".
W tej chwili Matthew Fox nie tylko nie został usunięty z serialu, ale stał się jedną z głównych postaci.
źródło (WENN)
jak widac ci cali twórcy serialu wg mnie nie wiedzą co robią. Skoro Jacka mieli zabic a on przetrwał to nie widniał w scenariuszu kolejnych sezonów. Jest jednak inaczej i najwyrazniej albo scenariusz trzeba bylo przerobic albo oni nie mieli pomyslu na ktores kolejne odcinki.
Ten serial zmierza do nikąd.
QUOTE(nWo @ 20 06 2006, 20:37)

jak widac ci cali twórcy serialu wg mnie nie wiedzą co robią
eh, nie przesadzaj, jedyne co pokazuje ta informacja to fakt, że serial ewoluował i prawdopodobnie nadal ewoluuje... i jak do tej pory cłkiem dorze mu to idzie. Normalne jest, że jeżeli jest jakiś pomysł na scenariusz serialu i w trakcie pracy wyskoczą jakieś ciekawe pomysły to producenci starają się wdrożyć je w życie... to nie jest scenariusz filmu, który musi być całkowicie dopracowany i ukonczony przed rozpoczęciem zdjęc (chociaż to też nie do konca prawda)
Dokładnie, oto tekst, w którym Damon Lindeloff mówi też o tym, że np. Ana-Lucia była nielubiana, więc musiała zginąć, jest też krótka informacja co do planowanego filmu:
http://film.onet.pl/F,11597,1351174,wiadomosci.htmlPocząwszy od czwartku, AXN będzie jeszcze raz puszczał każdy odcinek. Dzień po dniu, kolejne odcinki drugiej serii o 19:15 i 22:30.
MichAelis
7 07 2006, 21:15
Kiedy byla premiera pierwszego odcinka 2 sezonu? Ktos wie jakie opoznienie ma AXN(tydzien temu skonczyli 2 sezon)?
No i kiedy 3 sezon?
--wojtas--
7 07 2006, 22:24
Kiedy byla premiera pierwszego odcinka 2 sezonu?
Na abc 22 września 2005, a na AXN 22 stycznia 2006.
Ktos wie jakie opoznienie ma AXN(tydzien temu skonczyli 2 sezon)?
Start 2 sezonu na AXN miał miejsce między 11 a 12 odcinkiem na abc.
No i kiedy 3 sezon?
Na abc 3 sezon rusza 4 października. Mają pokazać 7 odcinków, po czym zrobić przerwę i pozostałe emitować od stycznia lub lutego 2007.
A w międzyczasie
Day Break, ciekawie się szykuje, a tylko 5 odcinków więc można w ramach odpoczynku obczaić.
taka ciekawa fotka xD
Niektórym wszystko kojarzy się z jednym i tylko tego szukają.
I tak wszyscy wiedzą, że w trzeciej serii Claire zwiąże się z Jackiem, a Hurley jest ojcem dziecka Sun.
kilka stron wczesniej ktos dawal linka do Widmore Corporation, a niżej był odnośnik do ołszyn coś tam łorld erlajn. Dokładnie ten:
http://oceanicworldairlines.com/Wejdźcie na stronę, wcześniej też tak to wyglądało?
Dalej, wejdźcie na stronę podaną na powyższej, mianowicie:
http://thehansofoundation.org/NAMASTE?
Niezły bajer, chyba najlepszy od czasów strony www.driveshaftband.com.
Ta książka, "Bad Twin", jest naprawdę dostępna i jej treść nie ma nic wspólnego z żadną inna postacią występującą w "Zagubionych", ale jest masa odniesień, bardzo delikatnych (facet opowiada np. o filozofii Johna Locke'a, czasem coś nazywa się podobnie do czegoś co było w serialu). Zaś nazwisko autora - Gary Troup - to anagram "purgatory", czyli "czyściec", którym to ma być wyspa według jednej z teorii. W książce jest nazwiązanie do "Boskiej Komedii": "Czyściec nie jest jak ziemia, cierpienie również tam występuje ale ma jakiś sens i cel".
Wydaje mi się, że to bardzo ciekawa promocja tej książki, jej wydawca - Hyperion - ma jakieś tam powiązania z ABC, a te linie lotnicze wplątano w to tylko dlatego, że ich stronę odwiedzają fani serialu.
Dzisiaj urodziny Mathew Foxa:).
Temat umarł, co w momencie kiedy jest tyle ciekawych informacji o trzeciej serii (i dwójka nowych aktorów) uważam za skandal. Warto przypomnieć, że TVP w sierpniu puszcza po trzy odcinki we wtorek (1. sierpnia - 13, 14, 15 odcinki I serii).
A teraz już informacje z Comic-Con 2006 od twórców serialu. Cytat z chaotic.blox.pl:
- Sezon 3 będzie utrzymany w znacznie innej atmosferze (w porównaniu z drugim), oznacza to powrót do korzeni pierwszego sezonu.
- Sezon 3 skupi się bardziej na wątku przygodowym.
- 6 pierwszych odcinków następnego sezonu będzie wyglądać jak mini-serial i skupi się na Jacku, Kate i Sawyerze.
- Dowiemy się więcej o Innych i poznamy historię Alex.
- Coś się wydarzy na końcu pierwszej części 3 sezonu, co nas totalnie zaskoczy - znowu "blow away :").
- J.J. Abrams napisze pierwszy odcinek, który będzie zatytułowany "The Tale of Two Cities." Wyreżyseruje też epizod nr 7, który będzie pierwszym odcinkiem drugiej części 3 sezonu.
- Wyjaśnią co stało się z Locke, Desmondem i Eko.
- Dodają nowe postacie, które są teraz obsadzane.
- Zobaczymy więcej scen ze świata zewnętrznego. Będą się one działy w tym samym czasie co akcja na wyspie.
- Związek Desmonda i Penny to nowe ziarno w fabule serialu.
- Libby powróci we flaszbakach.
- Kate podejmie w końcu decyzję: Jack, Sawyer a może ktoś inny.
- Medyczne cuda na wyspie zostaną wyjaśnione.
- "Potwór" to nie nano-robot.
- Hieroglify w zegarze tłumaczy się jako "podziemia"
- Mają zaplanowane 4 lub 5 sezonów z zamkniętą fabułą. Tak planowali od początku. "Coś ponad 5 sezonu będzie rozciągnięciem serialu".
- Jeśli w serialu pojawia się jakieś pytanie, twórcy od razu znają na nie odpowiedź. (To na wypadek tego gdyby ktoś wątpił, że scenarzyści nie wiedzą gdzie zmierza akcja serialu.)
- Twórcy patrzą na reakcje fanów i ma to wpływ na akcję w serialu.
- Lindelof: w "Zagubionych" nigdy nie usłyszymy słowa "klon".
- Rose i Bernard nie pracują dla "Dharmy",
- Nie ma podwodnego hacza (jak zauważył jeden z czytelników, na jednej z stron informujących o wieściach Lost z Comic-con (eonline.com) pojawiła się informacja, że istnienie podwodnego hacza zostało jednak potwierdzone, twórcy tak naprawdę odpowiedzieli na to pytanie bardzo dwuznacznie)
- Terry O'Quinn (Locke) domaga się, aby jego postać dostała w 3 sezonie nóż do ręki, a twórcy serialu nie mają nic przeciwko temu.
Dodam jeszcze, że "Tale of Two Cities" to książka Dickensa, której akcja rozgrywa się w Amsterdamie i Paryżu, a traktuje o dwóch różnych facetach kochających tę samą kobietę. I wszystko jasne - możnaby rzec.
MasterShake
26 07 2006, 21:37
w tym laboratorium czy czymś pod koniec finału-wg niektórych koleś w czerwonym to przebrany Jack
g_w_b_b_a
27 07 2006, 11:14
to nie jest Jack, autorzy Losta zaprzeczyli tego
freak.4
27 07 2006, 16:44
jakim finale? możecie powiedzieć o co wam chodzi bo niekojarzę...
Macie tu dwójkę nowych aktorów, z zapowiadanej trójki. Jeden to Rodrigo Santoro - brazylijczyk zagra prawdopodobnie latynoskiego kochasia. Natomiast poniżej Michelle cośtam (fak, wyleciało mi z głowy) - mówi się, że być może zagra Juliet.

QUOTE(g_w_b_b_a @ 27 07 2006, 12:14)

to nie jest Jack, autorzy Losta zaprzeczyli tego
ja tez sie nabrałem ze to Jack, po co dawali tego samego aktora?
zabrakło im angazy xD?
Ciekawe, jak uzasadnią pojawienie się nowych rozbitków. No bo chyba nie kolejna katastrofa. Mogliby też przybliżyć sylwetki członków The Others. "Henry'ego" i Zeeke już troche znamy. Przydałoby się coś więcej o tej dziwnej "szamance", która zajmowała się Waltem.
Ten Brazylijczyk wygląda jak opalony Keanu Reeves z długimi piórami o_O
Producenci postanowili uratować Desmonda, tak jak się spodziewano. Pewnie będzie go więcej. Ian Cusick leci teraz na Hawaje i mówi, że bardzo się cieszy że jeszcze pogra w serialu.
"W sezonie trzecim jego była dziewczyna Penelope będzie desperacko próbowała odnaleźć go po tym jak Desmond zaginął w wyścigu dookoła świata. A jej cel może być kluczem do uratowania pozostałych rozbitków."
QUOTE(Tokar_Sama @ 29 07 2006, 00:47)

Ciekawe, jak uzasadnią pojawienie się nowych rozbitków. No bo chyba nie kolejna katastrofa
niekoniecznie, mogą po prostu przybliżyć postaci, które wczesniej pomijano - przeciez nie znamy dokładnie wszystkich rozbitków, którzy przeżyli...
to by zajeżdżało kiczem, najprostsze rozwiązanie jakie można zastosować. wolałbym już ich jako postacie z zewnątrz (może i nawet występujące tylko tam), chociaż wiadomo, że laska będzie miała jakieś tam relacje z jack'iem.
Ludzie bez kablówy na pewno się ucieszą, że TVP wreszcie da im drugą serię. Od 7 września serial będzie lecieć w każdy czwartek po dwa odcinki - mówi komunikat prasowy. Ci co oglądają jeszcze powtórki pierwszej za tydzień sobie nie obejrzą z okazji święta kościelnego.
Ruszyły zdjęcia do trzeciej serii, w związku z czym są już jakieś przecieki. Pierwszy odcinek (premiera na ABC 4. października) skupi się na Kate (oraz pewnie Jacku i Sawyerze - retrospekcje będą Kate) i będzie nosił tytuł "The Tale of two Cities", natomiast drugi - wg plotki - będzie zawierał flashbacki Claire, a zwać się będzie "Further instructions". W ekipie jest Kiele Sanchez - wedle informatorów zagra ona osobę związaną w jakiś sposób z postacią graną przez Rodrigo Santoro, nie wiadomo tylko, czy na wyspie, czy w retrospekcji. Oto zdjęcie:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.