Ja się piszę. Jak co, to daj znać. Najbardziej mnie interesuje biały kolor.
Dzięki za info o sklepie.
Great-iii
5 01 2006, 01:45
C1REX masz pm. A moze nie chcesz odpowiedziec?;/
http://allegro.pl/show_item.php?item=80290474 taka mala ciekawostka stick pewnie szajs ale wygladem przypomina bardzo stick Saulabi
Wygląda nieźle nawet, ale za 95,00 PLN można mieć pewność, że części to za dobre w nim nie siedzą...
Great-iii
13 01 2006, 15:18
Teoretycznie za 95 zl mozna zmontowac sticka marzenie;] Ale ten nie jest za dobry.
QUOTE(Great-iii @ 13 01 2006, 15:18)

Teoretycznie za 95 zl mozna zmontowac sticka marzenie;] Ale ten nie jest za dobry.

albo ja oczyms nie wiem ale zapomiales napisac jakies cyferki przed tym95 zl
jesli chcesz cos naprawde fajnego
Great-iii
13 01 2006, 19:00
stick sanwy 71zl
przyciski x6 10zl
microswitche x6 12zl
pad 9zl
obudowany we wlansym zakresie
Nie wliczone koszty przesylki wiec pisze ze teoretycznie;] ceny z coinexpress, suzo, allegro;]
hmm jak dla ciebie 6przyciskow za 10 zl to sa marzenia to spoko sam widzisz nie wliczyles wogole kosztow wysylek za deski tez trzeba zaplacic potem je trzeba pomalowac eventualnie kupic plexi+jakis art wiec odpowiedz sobie sam... a teoretycznie mozna miec sticka za darmo pojechac na jakis turniej i komus ukrasc
Great-iii
13 01 2006, 22:34
http://www.coinopexpress.com/products/parts/push_button.htmlnic bys se z tego nie wybral? Bo ja tak. Deska hmmm samemu mozna wyciac trzeba miec tylko droche czasu i sprzet. Plexi i art tez odpada bo przesuwac na tym lapy jest ciezko podobno jak sie troche "potlusci". Ale koniec z tym tematem z mojej strony bo nie zrobilem nigdy sticka od podstaw i nie chce sie wymadrzac.
Coinexpres to nie jest markowy sklep. To zbieranina chinskich fabryk. Kiedys miałem przyjemnosc obcowac z ich produkatmi i to woła o pomste do nieba. Switche niewiele sie roznia od przemysłowych w niejednym kontakcie sa lepsze. tak na oko maja z 200g nacisku. Sa co najmniej 2x twardze od x -arcade a co dopiero od cherry o sawnwie nie wspominajac. druga sprawa to ceny to nie jest sklep to hurtownia. Trzeba robic czesto zakupy powyzej 300-500 sztuk np:
33mm Round Clipper Push Button for Microswitch
Unit Price: $0.70 USD
Min. Order: 480 Przykładowo mikroprzełacznik cherrry wytrzymuje minimum 10ml cykli chinskie w najlepszym wypadku milion. Czyli sa 10x mniej wytrzymałe. w parktyce jak maja połmiliona to bedzie dobrze.
druga sprawa to chinczycy sa najgorsza nacja jesli chodzi o interesy na cos takiego mozesz czekac nawet 3-4 miesiace od wpłacenia kasy.
To sa wszystko podrobki ani jeden joy tam nie jest orginalny poza tym i tak nie mozna tam nic kupic detalicznie
Przykład tutaj competion joystick
chinski i
orginał z iL. zobaczcie ze nawet switche maja zachowany biały kolor i czerwony plunger ale nie jest to cherry - nie ma nitow ani oznaczen firmowych. Zreszta juz po bazie widac ze to nie jest orginalny competion. I tak jets z kazdym joyem z tej strony.
ps: NEMO odezwij sie zyjesz wogole? na GG nie odpisujesz
NemoKOF
15 01 2006, 18:50
Napisalem ci dzis wiadomosc na GG. Po prostu nie mialem zupelnie czasu ostatnio
Post ten jest jedynie ostrzeżeniem dla ewentualnych majsterkowiczów.
Nie przesadzajcie z oszczędzaniem na padach.
Poszły mi już 3 pady z allegro. Koszt jednego to 8zł. Znacznie cenniejszy natomiast był czas i nerwy.
W dwóch padach "wcisnął" się R2. Początkowo obwiniałem siebie. Myślałem, że lut źle nałożyłem i połączyło R2 z uziemieniem. Później jednak urwałem płytkę z R1 i R2 i nadal R2 był "wciśnięty". Następnie przerwałem ścieżki od "R-ów" i nadal było to samo. Coś się zjarało i tyle.
Od jakiegoś czas mam na oryginalnym dualu i działa idealnie. Problem w tym, że tu już znacznie precyzjniej trzeba było wykonać robotę, bo ścieżki są wąskie i bardzo blisko siebie. No i czasem może się trafić dual, gdzie zamiast zwykłej płytki jest folia.
Sądzę, że optymalnym rozwiązaniem są pady tanich firm. Są to proste i tanie konstrukcje, ale przynajmniej ma sią jakąś tam gwarancję, że nie spiepszy się w czasie fajnej nocki/turnieju od wkładania wtyczki do konsoli.
dual shocka z seii A nie trzeba lutowac. Jest banalny do shakowania link ponizej.
http://home.comcast.net/~spiffyshoes/DualShockHack/
A ja sie pochwale ze przyszła paczka z zamowieniem z Niemiec. Gdy paka nie przyszła w terminie to sie wydygałem nie na zarty bo znalazłem w sieci opinie na temat tego kolesia i jego sklepu. Prawie dostałem zawału jak sie okazało w postach na neo-geo.com miał juz 3 konta na e-bay kazde zostało zablokowane. Wszedzie to samo nie wysyłała przesyłki lub wysyłała po 3 miesiacach od wpłyniecia ksay. Nie podał mi numeru przesyłki choc stwierdził ze wsyłał DHLem. Potem sciemniał ze nie da sie sledzic i tak paczki z niemiec . Potem sie okazało ze paczke nadał innym kurierem niz DHL i oczywiscie nie w tym czasie co obiecał. A wtedy gdy mowił ze paczke wysłał to jescze lezała u niego. Tak czy siak jednak doszło ale juz ni bede ryzykowła nigdy stamtad.
C1rex odmelduj sie po towar.
To chyba standardowy problem. Nie odpowiadają na maile, nie wysyłają paczki na czas, albo wcale zapominają wysłać. Nie dość, że jest to cholernie droga zabawa, to jeszcze tak kłopotliwa.
Zdrowia szkoda. Nie ma gdzie kupować pełnych zestawów sanwy.
Jak ktoś chce pograć na automatowych częsciach, to łatwiej kupić chyba pełny automat. Więcej kasy, ale nerwów mniej kosztuje : )
Czy ktoś się orientuje, jak wykonać dobrze skrzynkę?
Ma to być wielkości podobnej do tego od DC.
Czy to musi być płyta wycięta z drewna, czy może być sklejka?
Lepiej użyć kleju na ścianki, czy wszystko oparte o wkręty?
Jakiej farby, lakieru podkładu najlepiej użyć?
Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale chcę zrobić białą skrzynkę.
QUOTE(C1REX @ 4 03 2006, 12:20)

Czy ktoś się orientuje, jak wykonać dobrze skrzynkę?
Ma to być wielkości podobnej do tego od DC.
Czy to musi być płyta wycięta z drewna, czy może być sklejka?
Lepiej użyć kleju na ścianki, czy wszystko oparte o wkręty?
Jakiej farby, lakieru podkładu najlepiej użyć?
Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale chcę zrobić białą skrzynkę.
Do amerykanskich czesci uzywa sie płyty 18mm do japonskich juz drewna. Ja robie z drewna a scianki łacze na czopach to znacznie silniejsze mocowanie niz klejenie czy zbijanie gwozdziami nie wypacza sie ani nie deformuje nigdy nie zbijesz idalnie rowno ani nie skleisz aby mocno sie trzymało. To juz musi zrobic profsjonalny stolarz na spcjalnej maszynie co robi te frezy zachopdzaca na siebie. Od razu jest frez pod plexe 3mm zarowno z dołu jak i z gory. Skrzynka ma 4,5cm wiec jest super niska (joy sanwy ma 3,5cm, 2 plexy po 3mm wiec zostaje 4mm luzu aby joy mogł parcowac). W tym tygodniu powinni mi podocinac plexe wiec jak chcesz gotowa skrzynke to koło piatku moge miec jakies.
Jakie dwie pleksy? Skąd u Ciebie dwie się wzięły?
2 leci od spodu po to aby kable widac było jak ci sie cos odepnie to za kazdym razem bedziesz rozkrecał i zagladał do srodka czy wsjo OK? masz przezroczyste dno to widzisz podłaczenia wszystkie i mozesz monitorowac to na bierzaco bez odkrecania dna.
moze mi ktoś powie czy w polsce idzie kupic cos takiego????
QUOTE(Iitem @ 4 03 2006, 20:49)

moze mi ktoś powie czy w polsce idzie kupic cos takiego????
Tzn. częsci, czy całego zrobionego sticka?
1. Możesz zaryzykować ogromnymi pięniedzmi i kupić częsci od kolesi, którzy może Ci przyślą kiedyś towar. Pełne zestawy sprzedaje dwóch kolesi z Niemiec i USA.
2. Sticki można kupić od wielu ludzi, ale jest to bardzo drogie. Ceny za sztukę wahają się w granicach 200-400$. Cena taka, bo częsci drogie i sporo wysiłku trzeba w to włożyć.
Najlepszy podobno jest byrdo (
http://byrdo.org/arcade_joysticks.htm ).
Możesz pogadać z kowalem. Nakupował tego tyle, że pewnie by Ci odsprzedał części lub zrobił sticka. Oczywiście coś na tym musi zarobić, bo bardzo ryzykował zamawiając od oszusta. I tak taniej nigdzie nie kupisz bez ryzyka.
Great-iii
5 03 2006, 13:56
(wyciete)
Kowal chyba teraz bedzie mial kilka stickow do sprzedania wiec wal do niego smialo, dorby fachowiec z chlopaka.
Ja takze polecam kowala. Zna sie na rzeczy i jest uczciwy.
Za te pieniądze nie dostajecie zwykłej zabawki, jakich pełno na allegro, ale prawdziwe narzedzie, jakich używa namco i sega do swoich automatów. To na sanwie grają np. koreańce.
I jeszcze pytanie o wymiary.
Jakiej średnicy powinne być otwory na przyciski (duże i małe) i jakie mniej więcej powinno być pasowanie by się dobrze trzymało?
Potrzebuję pomocy.
Mam zrobiony niemal pełny projekt. Brakuje tylko dwóch ważnych rzeczy:
Nie mam dobrego pomysłu, by nie wystawały wkręty trzymające gałkę. Góra ma grubość zaledwie 5mm, by łatwo się dało przyciski wkręcić. Jak by trzeba było, to bym zrobił coś, by pod gałka było grubsze, tylko jak to potem wykorzystać? Chociaż osobiście lubię trzymać gałkę od spodu i wolę, by nie była za mocno schowana w obudowę.
No i jakie jest najlepsze rozwiązanie na dobre gwinty w drewnie? W programie projektowym były metalowe kołki z gwintem na śruby. Czy ktoś się orientuje jakie one mają wymiary i czy da się takie coś u nas dostać.
Myślałem, ze to szybciej mi pójdzie.
destructor
27 03 2006, 14:42
QUOTE(C1REX @ 25 03 2006, 04:36)

No i jakie jest najlepsze rozwiązanie na dobre gwinty w drewnie?
Mufa samogwintująca.
A z tymi wystającymi wkrętami to już chyba za późno.
Pogadałem z fachowcami i już mam rozwiązanie. Gwinty w drewnie to jest tak samo zły pomysł, jak i niepotrzebny. Da się bez gwintów zrobić.
Jak skonczę i dopracuję, to dam zdjęcie. W tym tempie, to za kilka miesięcy wrzucę fotki.
destructor
27 03 2006, 16:19
Zależy co ma być przykręcane.
Od góry pleksa z przyciskami, a od dołu pokrywa np. z blachy lub sklejki.
destructor
29 03 2006, 16:00
Od dołu dobrym rozwiązaniem (bardzo dobrym) który sobie chwalę po dziś dzień jest wysuwana pokrywa, taka jaką robi kowal. (chyba mówimy o tym samym - pokrywa=dno (spód) sticka). Także żadnych wkrętów/śrubek tutaj generalnie nie potrzeba.
Pleksa od góry - nie wiem jakie rozwiązanie ci zaproponowano. Mufy samogwintujące są tutaj mile widziane, ale trochę się trzeba z nimi namęczyć.
Legenda Polskiego Dasha
14 04 2006, 09:29
Czyli kowal ty mozesz zrobic sticka na zamowienie ? Czy sie w to nie bawisz? bo ja moge odrazu zamowic 2 sticki u ciebie
QUOTE(Legenda Polskiego Dasha @ 14 04 2006, 10:29)

Czyli kowal ty mozesz zrobic sticka na zamowienie ? Czy sie w to nie bawisz? bo ja moge odrazu zamowic 2 sticki u ciebie
O ile mi wiadomo, to już sprzedał wszystkie.
Nie wiem tylko, czy się orientujesz w cenach.
Ceny sprzedaży takich cacek dochodzą do 500$
Wątpię, by kowal sprzedał coś za mniej, niż 500zł.
Jak chcesz, to mam do sprzedania Sticka od DC opartego o oryginalnego Duala1.
Nawet dwa.
Nie jest to sanwa, ale to i tak jedne z lepszych normalnie dostępnych sticków, a cena za dwa nie przekroczy ceny X360
co ty pierolisz taki stick za 500$ no chyba cos ci na glowe spadlo .....
byrdo sprzedaje swoje w zakresie 150 -300 ale u niego juz placisz za calkowita najwysza narke i juz niestety za marke. taki stick jak na tym zdjeciu jest moze wart jakies 300 zl nie wiecej .......
destructor
15 04 2006, 12:32
QUOTE(ion @ 15 04 2006, 13:18)

byrdo sprzedaje swoje w zakresie 150 -300 ale u niego juz placisz za calkowita najwysza narke i juz niestety za marke. taki stick jak na tym zdjeciu jest moze wart jakies 300 zl nie wiecej .......
A uważasz że jaka jest różnica pomiędzy tymi z byrdo a tymi które robi kowal? Bo ja uważam że kowal robi lepsze. Też robi na oryginalnych częściach, nie podróbach. Poza tym możesz sobie wszystko ustalić, jaki art, ile buttonów, gdzie buttony, w przyszłości może będzie też wybór sticka.
QUOTE(ion @ 15 04 2006, 13:18)

co ty pierolisz taki stick za 500$ no chyba cos ci na glowe spadlo .....
Byrdo na swojej stronie pisze:
In general my sticks have sold anywhere from $160-$500.
Te 160 to były te pierwsze, pokraczne kobyły.
Niemal 300zł kosztuje sam zestaw Sanwy. Do tego Dual, kable, skrzynka, robocizna.
Jeśli kowal sprzedaje za mniej niż 500zł, to chyba po znajomości i należy mu się flaszka za taki biznes.
Byrdo 150$ liczy za sticki oparte na czesciach Happ co sa 2-3x tansze od japonskich i ich koszt raczej nie przekracza 30dolcow (stick 12$ buttony po 2$) i tak jak zauwazył C1rex to były pierwsze sticki robione zpłyty i omalowane nie za fajnie co widac jak sie powiekszy fotki nawet ich nie wyszlifował dobrze. Za flasha i buttony RG moze policzyc i 500$ (sam flash chodzi po 150 dolcow odkad wstrzymano produkcje cena skoczyła za niego 3 krotnie) i stad te ceny dochodzace do tych astronomicznych sum. Koles liczy sobie około 300% wartosci całego materiału. Biorac pod uwage ze sprzedaje za granice to liczy sobie drogo ale mimo wszystko sprawiedliwie.
ION cena samych czesci to grubo ponad 70dolarow i do tego wszystkie opłaty zwiazane z przesyłka z zagranicy i mowie tu tylko o gałce i buttonach. Do tego trzeba kupic game pada i zbic pudło.
wejdz na himura games i popatrz na ceny do tego dolicz przesyłke i procent od paypala i sie okaze ze 300zł to ci braknie aby same czesci przysłac do polski do tego z przesyłkami z zagranicy roznie bywa zwyczajnie gina zwłaszcza te co przełaza przez chiny. Srednio 1 na 3-4 ma szanse zaginac po drodze nikt ci nie uzna reklamacji jesli to była przysłka standartowa trzeba brac kurierem a ten to koszt 30-60USD. Np Silk Stick do europy wysyła tylko kurierem za ktorego bulisz 140$ mozesz kupic 2 joystciki optyczne po 50$ kazdy a przesyłka i tak ci wyjdzie drozej niz ich wartosc:]
Nie robie lepszych od Byrdo bo nie jestem stolarzem jak jego ojciec to amatorska robota ale tez i amatorko za nia licze a nie tak jak Byrdo 3x tyle od całosci materiału zreszta czesci luzem mozna u mnie kupic bo zostały mi sie 2 komplety. Sprowadzam czesci dla siebie ale zawsze kupuje wiecej aby sprzedac zanjomym i choc czesc kasy odzyskac ktora sam zainwetsowałem w opłaty. Tym sposobem sam mam taniej.
Najłatwiej to albo kupić u kowala taki stick, albo kupić od niego cześci i dorwać sticka od DC. Później przełożyć cześci i podpiąć pod pada od playstation.
Jak ktoś chce, to sprzedam dwa sticki od DC przerobione już pod pleja.
120za sztukę i 200zł za dwa.
Daleko do profesjonalnej Sanwy, ale z normalnie dostępnych sticków to i tak bardzo wysoka półka.
destructor
15 04 2006, 14:14
No właśnie, nie wiedzieć czemu ale SlikStik krzyknął 140$ a X-Arcade tylko 60$. Oba zamówienia mniej więcej tej samej wagi i z tego samego kraju (USA) i oba kurierem.
Co by było śmieszniej wysyłka z ultimarc to grosze i też kurierem (DHL). Fakt że z Anglii jest bliżej do Polski niż z USA ale bez przesady.
Przesyłka kurierem z HongKong'u też do tanich nie należy, można ją porównać do SlikStik.
Już nie wspomnę o ryzyzku i wkurzaniu się bo co niektórzy sprzedawcy utrzymują kontakt do momentu zapłaty kasy, potem nie wiadomo czemu olewają klienta (nie odpowiadają na maile, nie wysyłają towaru w terminie - na spinner ze SlikStik czekałem ponad pół roku).
Spośród wymienionych tutaj firm na złoty medal spisało się X-Arcade, na srebrny Ultimarc (Andy czasami myli się przy zamówieniach ale to co jest nie tak dosyła potem na swój koszt, już normalną pocztą nie kurierem).
I ostatnio mile zaskoczyła mnie paczuszka z HongKong'u, zwykłą pocztą leżała na moim biurku w 6 dniu licząć od daty zamówienia. Chyba miałem farta

Także zakup towaru za granicą to nie taka fajna sprawa jak by się wydawało. Nie wystarczy zamówić i zapłacić za towar, trzeba zakupić jeszcze sporo leków uspokajających, przeciwnerwicowych itd.
Dlatego lepiej jest kupować w swoim rodzinnym kraju, a jeśli osoba u której się kupuje jest 'pewna' to się nie ma co zastanawiać. Nawet jeśli wyjdzie ciut drożej niż wskazują na podobny towar zagraniczne ceny to jest to nic w porównaniu do straconych nerwów przy zakupach za granicą.
Jeśli chodzi o gotowe skrzynki to w chwili obecnej najlapiej wykona to kowal.
Legenda Polskiego Dasha
16 04 2006, 08:55
Ostatecznie nie dostalem odpowiedzi:P Kowal ogolnie duza jest roznica pomiedzy HRAPE'm a twoim sprzetem?Wogole czy hori planuje wyprodukowc cos lepszego w tym roku?
QUOTE(Legenda Polskiego Dasha @ 16 04 2006, 09:55)

Ostatecznie nie dostalem odpowiedzi:P Kowal ogolnie duza jest roznica pomiedzy HRAPE'm a twoim sprzetem?Wogole czy hori planuje wyprodukowc cos lepszego w tym roku?
Hori nie stosuje tak drogich części. Sami produkują. Klasa podobna do Namco sticka i DC sticka.
Jedynie kiedyś wyszła edycja specjalna (2razy droższa), gdzie albo przyciski, i/albo drążek był sanwy
Ludzie jednak bardzo lubią HRAPa do customizacji Sanwą, bo jest dość ładna, duża i łatwa do moddingu skrzynia.
Sanwa jest używana w oryginalnych automatach i przyjęła się na świecie opinia, że to zdecydowanie najlepszy sprzęt do bijatyk 3D.
Kowal właśnie na sanwie robi, ale nie ma problemu, żeby na innych częściach złożył.
W HRAPach sa zawsze buttony hori tylko gała była sanwy. Sanwa była tylko w limitowanej wersji. Wypuscili ja aby sobie podniesc prestiz firmy bo an codzien klepia szmelce w stylu fighting sticka czu DOA4 stick.
U mnie masz wszystko na Sanwie joy jest z octagonalem.
Mastachi
18 04 2006, 17:40
No jak ktos chce to polecam kowala. Stick jest znakomitej jakosci, przyjmnie sie gra. Nie ma to jak oryginalne czesci

Do tego macie dowolna kustomizacje wygladu (jakby co moj to ten z postaciami z kof'a). Nie bedziecie zalowac.
Ja zdjęcie swoich dam za kilka dni.
Początkowo sam chciałem załatwić pudła, ale żaden stolarz nie chciał się tego podjąć. Skończyło się na tym, że kowal mi je załatwi.
Rozstaw klawiszy wybrałem maksymalnie klasyczny, do jakiego już się przyzwyczaiłem (6+2).
Art wybrałem jeden. Drugiego szukam, ale to nie jest takie proste, jakie by się mogło wydawać.
Przypomnę tylko, że mam stiki z DC przerobione na pleja do sprzedania. Klasa podobna do Namco stika i Hori.
mozesz zapodac zdjecia tyhc stickow i ile bys chcial za sztuke? mzoe bym kupil?
To do mnie?
Za te od DC 120 za szutkę, albo 200 za dwa (ale mogę się dogadać za mniej)
Sanwę może bym jedną sprzdał, bo dwie mi nie są potrzebne. Zobaczę, jak dojadą skrzynki.
Kosztów nie znam, ale nie mniej niż:
300(sanwa) + 90skrzynka z artem, pleksą, okablowaniem + X za pada i robociznę.
Jeszcze zobaczę. Niesamowicie trudno o części i ogromnie ryzykowne zamawianie.
Jak coś, to 500zł + przesyłka. Niby dużo, ale to za ryzyko, a nie za chciwość. Wątpię, by ktoś taniej chciał sprzedawać.
Pogadaj z kowalem. Jeszcze dwa zestawy sanwy mu zostały. Może taniej puści. Nie wiem tylko jakie kolory ma. Ja mam 1 czerwony i 1 czarno-biały.
Z tego co wiem, to Mastachi i gon u niego kupili i są zadowoleni. Zdjęcia ich stików są na poprzednich stronach.
Ja z pytaniem odnośnie padów na stika.
Jakie polecacie pady stosunkowo tanie i niezawaodne?
Osobiście bardzo lubię oryginalne białe Duale. Niestety o te ostatnio trudniej, niż o czarne Duale.
Mam dwa, ale szkoda.
Czarne duale to złomy. Co gorsza wersje H i A nie nadają się na stika, bo są na folii (nie wiem jak inne i czy są w ogóle). Ja przynajmniej nie potrafię tego problemu obejść. A szkoda, bo mam aż 3 takie syfki.
No i najtańsze podróbki to syf całkowity. Mimo, że można je dostać już za 6zł, to potrafią się spalić od samego wkładania do właczonej konsoli. Pełno mi się takich spaliło na zupełnie róznych konsolach.
Jakie polecacie w miarę tanie, łatwe do dostania i dobrej jakości pady?
Czy najtańsze logitech'a się nadają? Czy wszystkie pady na ps2 są na folii?
Great-iii
25 04 2006, 00:35
Mi tez padly juz ze 3 takie szroty. Zdecydowanie odradzam popularne na allegro Warezy'y ale polecam tego no name'a
http://www.allegro.pl/item99458597_joypad_...ej_7_00zl_.html . Dzialam juz na nim jakis czas i jest ok. Mi pady zdychaly nie jak podpinalem do konsoli ale jak dotykalem sticka bedac naelektryzowanym;] Warezy od razu lecialy do kosza a ten powyzej mial problemy przez pare minut i na powrot dzialal idealnie. Robilem tez hack na dualu A ale za mala mam chyba zrecznosc zeby to porzadnie zrobic, nawet probowalem do portu wpinac szpilki zamiast kabelkow. Wygladalo to i dzialalo idealnie ale do czasu
No bez przesady. Taka oszczędność jest mocno wątpliwa.
Nawet w takim pudle od DC nie chcę już ryzykować pakowania takiego gówienka. Też mi 3 się zjarały, a szkoda czasu, nerwów i pracy. No i jak się na turnieju zjara, to pochlastać sie można.
Tylko firmowe biorę pod uwagę. Kwestia tylko, czy jest rozsądna alternatywa dla białych duali Sony.
No i jak się pakuje do pudła z firmowymi częściami za klikaset zł, to wsadzanie pada za 7zł to przestępstwo. Sam bym sobie w łeb za głupotę dał.
BTW: Fajnie wygląda PCB ze stika Sony. Przypomniałem, że mam taki syfek. Sprawdziłem teraz i ścieżki są bardzo proste, ale jednocześnie płytka jest dobrej jakości.
Mimo wszystko brakuje mi jeszcze 2, a białych duali mi zwyczajnie szkoda, bo to najlepsze pady.
Czarnych mi nie szkoda, ale nie potrafię z folią nic zrobić.
Najlepsze były pady od PSX. To robione jzu pod PS2 sa ujowe. A to ze nonamy sie pala notorycznie to w połowie wina konsoli i zaje.bistej jakosci portow w jednorazowym produkcie SONY.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.