Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pierwsze wrazenia
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4
Van Dall
@kaktusr - kabel VGA musisz dokupić osobno. Podłączenia przez karte telewizyjną niema sensu bo jakość będzie marna.

Tym że sie komuś zawiesiło się nie martw bo to się często nie zdaża, znaczy nie na każdej konsoli. Ja bym sie tylko upewnił że mam ważną karte gwarancyjną - giełda dla mnie odpada.
Mithos
QUOTE(YETI @ 4 12 2005, 12:08) *

Mithios to pytanie już padlo ale chyba nie odpowiedziałes.
Aby zagrac w gry z X-Boxa trzeba ściągnąć jakis update (czyt. Podłączona konsola do netu)
A jeżeli chodzi o grafike to chyba nikt nie może powiedziec ze np. takie Kameo czy PDZ wygladają słabo. Wyglądają ładnie ale to nie jest jeszcze to.
Jaczekam na tak wyglądające gry jak Motor Storm czy Heavenly Sword (nie pip/prz/yc mi tu nic o renderach)

Nie wiem czy TRZEBA sciagnac bo konsola na dzien dobry zostala podlaczona pod router i przy probie odpalenia gry cos sie sciagnelo.

A co do grafiki, to gry na X360 wygladaja bardzo ladnie i temu nikt nie zaprzecza. Kwestia w tym, ze nie ma zadnego przelomu/skoku graficznego. Taki Splinter Cell Chaos Theory tez moglby zostac wypuszczony jako tytul startowy na X360 i tez by wygladal bardzo ladnie, podobnie i inne gry ze starego Xa (Riddick). Trzeba czekac, az sie troche porgamisci oswoja ze sprzetem i zaczna wypuszczac gry, ktore uzywaja wiecej mocy konsoli. Najladniejsze gry i tak beda pod koniec zycia kosnoli, a na te bardzo ladne poczekamy pewnie jeszcze z rok. Tak bylo przy kazdej konsoli i tak bedzie i teraz.
Specu
placzecie nad tym hdtv, kupcie sobie kabel vga, roznica przy zwyklym tv powinna byc ogromna
Trzcina
Lol. I co zrobia? Podlacza do monitora? Ciekawe ilu z nich ma monitor wielkosci tv...
Specu
co ty malpka za problemy wynajdujesz?w gry z pc jakos da sie grac na monitorze wiec nie widze problemu by podlaczyc do niego konsole, sam tak ps2 podlaczalem i nie narzekam.
Trzcina
A ty co, debil? Jak wolisz grac na 17 calach (zazwyczaj tak jest). Niz na 29 to twoja sprawa. Ja np nie mam kompa w swoim pokoju. Ale za to mam tv. Wiec nie fafikuj bo gadasz glupoty.

Nie ma tutaj zadnego wynajdywania problemow. Monitor to monitor, a tv to tv, roznica jest kolosalna.
Specu
lol
ja o jakosci obrazu a ten mi o roznicy tv a monitor
logiczne jest ze lepiej sie gra na TV ale jak ktos narzeka na grafe to niech sobie sprawi ten kabelek i problem next-genowosci ma z glowy.
Trzcina
No wlasnie nie. Logiczne jest ze lepiej sie gra na TV. Dlatego kazdy kombinuje jak moze zeby sobie sprawic 32 cale HDTV. A nie 20 calowy supermegahiperkul monitor.

Co z tego ze bedzie mial jakosc HDTV skoro bedzie musial grac na 20 calach? To jest zasadnicza roznica dla ktorej ludzie jednak inwestuja w wieksze rozmiary...

Anyway, to jest nie na temat.

Mithos. Powiedz mi co z loaidngami. Czy sa tak dlugie jak widialem an filmiku? Jakbys dal rade zmierzyc raz ile to trwa sekudn... tak dla porownania z tym co mi sie 'wydaje'. Zakladam cozywiscie ze masz pgr3... tongue.gif
Specu
QUOTE(Trzcina @ 4 12 2005, 15:30) *

No wlasnie nie. Logiczne jest ze lepiej sie gra na TV. Dlatego kazdy kombinuje jak moze zeby sobie sprawic 32 cale HDTV. A nie 20 calowy supermegahiperkul monitor.

Co z tego ze bedzie mial jakosc HDTV skoro bedzie musial grac na 20 calach? To jest zasadnicza roznica dla ktorej ludzie jednak inwestuja w wieksze rozmiary...

ajj popieprzylo mi sie, oczywiscie mialem tv na mysli
ale nie kazdy ma stobaniek w kieszeni zeby kupic sobie plazme 40cali dlatego jak ktos na sile chce miec nextgenowa grafe to najlepszym i najtanszym rozwiazaniem jest kabelek vga, o to mi sie caly czas rozchodzi
abrakadabra
Mały offtop:. Trzcina nie oszukuj się , narazie to każdy kombinuje jak skołowac na konsole ,a nie na nowy HDTV tongue.gif. Zauważ ze 21 calowy tv ma większość osób w domu. Jeśli ktoś ma kolke na wysoką rozdziałke to podłączenie do monitora jest niezłą alternatywą na początek, do czasu aż lcd się upowszechnią i stanieją do rozsądnej ceny. A czy lepiej grać na 21 czy większym crt tv w niskiej czy na 17-21 crt monitorze w wysokiej to kwestia gustu i przyzwyczajenia...
wortigern
Mi tam spokojnie by starczyl moj LCD 17 i cabel VGA, po co mam pakowac sie w tv za 10k zl skoro na kompie gram w gry i jakos ten "mały" ekranik mi wystarcza ;]
Czappi
Ja gram 7 lat na TV14" i też mi za bardzo nie przeszkadza smile.gif A do next gena sprawia sobie chyba nowy monitorek LCD
bartiz
Tylko na kompie siedzisz zgarbiony w odleglosci 20cm od ekranu ;p
MaxVarEmreis
IMO w tym temacie sie straszny offtop zrobił. Miało być o pierwszym wrażeniu, i jak narazie to tylko Mithos sie wypowiadał na temat, reszta sie kłuci co lepsze: monitor LCD czy TV LCD. No nic, ja sie nie odzywam juz.
KheeD
120 baniek za ten LCD ? wtf ? ile to ma cali na moje oko to jest jakies straszne małe ;O
Van Dall
QUOTE(KheeD @ 4 12 2005, 15:11) *

120 baniek za ten LCD ? wtf ? ile to ma cali na moje oko to jest jakies straszne małe ;O

Czy ty czytasz dokładnie co ludzie piszą? wacko.gif

120 baniek to kosztuje szajsung 40 cali... ten jest mały - ma 23 cale i kosztuje 3,6k censored2.gif
Aem
Mmmm niezła rzecz, pocieszmy się że podczas launchu PS4 i X'a720 będziemy mieli to już jako standard w swoich domach wink.gif
konstant
Jasne, a wtedy bedzie nowa generacja TV i znowu beret wink.gif
MichAelis
czy ja mam przypomniec o czym jest ten temat? jeszcze jeden offtop i posypia sie warny
Kenshin
No ja mam mały dylemat czy jak kupie 360 to podłaczyć go do mojego monitora 17' czy do TV 40' heh .

A moze ktoś dokladnie opisac ten nowy Xbox Live jak to wszystko wyglada w praniu , arcade itp.
tehehe
Co do live i arcade to zajrzyj na gamespot'a albo ign'a. Co do kwestii 17'' ale hd lub 40'' a sd, to ja bym podlaczyl do 17'' cool.gif Zreszta, kupisz a potem i tak podlaczysz do obydwu i sam sprawdzisz gdzie jest lepiej wiec te pytanie nie mialo wiekszego sensu laugh.gif
^BlaZzin^DMC
No,ja stawiam że "Gears of war" to będzie pierwsza pozycja pokazująca moc nowego X'a.Alan Wake też sie świetnie zapowiada.Oblivion też piękna sprawa.Poprostu tytuły startowe są średnie i nie widać w nich nic specjalnego.Bo np po cholere komu taki Call of Duty 2,który niczym sie nie rózni od wersji PC.Póki co jedynie Kameo pokazuje klase i Condemned(Grafika niczego sobie ale jeszcze nie taka jakiej możnaby sie spodziewać).
Wolny
Mithos,powiedz czy duzo roboty jest z konfiguracją dashboarda?No i czy jest prosty w obsludze?
Maiden
Jest bardzo ale to bardzo intuicyjny.Dziecko sobie z nim poradzi.(nawet ty Souliku icon_twisted.gif )
A co wazniejsze ladniejszy od tego nam znanego x xbox'a.
kulakila
QUOTE(YETI @ 4 12 2005, 12:08) *

QUOTE(Siarex @ 3 12 2005, 17:49) *

Przepraszam bardzo ale jaka to była rewolucja przy przesiadce z PSX na PS2 blink.gif Przecież większość Starterów PS2 Mógł pociągnąć szarak ninja.gif

Mega LOL
człowieku teraz to tak do/je/bałes ze miałem napad smiechu ktorego nie mogłem powstrzymac przez kilka dobrych minut.
Siarex dzieki ci ze pomogłes mi tak wesoło zacząc dzien.

Mithios to pytanie już padlo ale chyba nie odpowiedziałes.
Aby zagrac w gry z X-Boxa trzeba ściągnąć jakis update (czyt. Podłączona konsola do netu)
A jeżeli chodzi o grafike to chyba nikt nie może powiedziec ze np. takie Kameo czy PDZ wygladają słabo. Wyglądają ładnie ale to nie jest jeszcze to.
Jaczekam na tak wyglądające gry jak Motor Storm czy Heavenly Sword (nie pip/prz/yc mi tu nic o renderach)

http://forum.pclab.pl/uploads/1133613211/g...61_27_18266.jpg
tez takiego chce hyh.gif
orientuje się ktos ile takie cudo kosztuje ?

arrow.gif ok. 5.500 tysia w sklepie "dla idiotów" na dzień dzisiejszy, anie 12 tysi tak jak to przedstawiwją co poniektórzy. Przecież to tylko 32 cale jak na moje wprawne łoko:0 blink.gif

kulakila
QUOTE(Marlon @ 4 12 2005, 12:27) *

Nie nie ja pinkolę, łapy mi opadają jak czytam ten topic. Część userów chyba na łeb upadła, bo zadaje nie zauważać w grach nic poza grafiką. To już jest choroba i radzę się z niej wyleczyć jak najszybciej dla własnego dobra... Przypomnijscie sobie jakie tytuły na starcie w Japonii miała PS2. Przecież wynalazki pokroju Fantavision to były srogie kiszki, a o rewolucyjnej grafice nie mogło być mowy.

Teraz dostajecie nowy sprzęt MS i wydaje wam się, że na wstępie gry od strony graficznej powinny wam szkliwo z zębów zedrzeć.

Niestety nikt nie widzi tego co najważniejsze - X360 ma chyba najlepszy line up startowy jaki kiedykolwiek widzieliśmy. Przecież większość tych gier to tytuły po prostu świetne, co najmniej bardzo dobre! Na to trzeba popatrzeć, tym się trzeba cieszyć - CoD2, PGR3, Kameo, PD0, Condemned - kogo stać na zakup odrazu tych wszystkich tytułów? Już jest zabawy na pół roku spokojnie, a to dopiero początek.

No ale nie, no bo przecież grafika nie zaserwowała takiego skoku jakościowego jakby niektórzy sobie życzyli rolleyes.gif Ehh...

arrow.gif Taaaaaaaaaaaaak... dobrze prawi człek ten zacny - trza Mu kolejeczke postawić, ino chyżo happy.gif

tehehe
Ten na screenie to SAMSUNG LE23R51B 23''
Na allegro 2,8 tys PLN.
MichAelis
No to zalatwiliscie sobie po ostrzezeniu, mam dziwne wrazenie ze wszedzie gadacie o tym samym, to po co tyle tematow, moze zostawic jeden?
McDriv3r
Nie ma bata.Ide do roboty w wakacje:DDDDDDDDD.I kaska bedzie.Pozatym jak wyglada Call Of Duty 2 w porownaniu na PC?
Mithos
QUOTE(McDriv3r @ 6 12 2005, 00:01) *

Nie ma bata.Ide do roboty w wakacje:DDDDDDDDD.I kaska bedzie.Pozatym jak wyglada Call Of Duty 2 w porownaniu na PC?

Ja sam nie widzialem, ale czytalem opinie na amerykanskim forum. Na x360 i 40 calowym HDTV wyglada podobno troche lepiej niz na wypasionym PC.
Soul
No to co moge rzecz hehhe nowy iX daje rade konsola wyglada duzo lepiej nazywo nish na fotach jakas taka mniejsza biggrin.gif co do pada hehe KOZAK niemam pytan gry wczytuja sie dosc szybko no i ogulnie pierwsze wrazenie pozytywne zobaczymy jak jush bede mial w domku:D
wortigern
QUOTE(McDriv3r @ 6 12 2005, 00:01) *

a czytać umi ?

Bo np po cholere komu taki Call of Duty 2,który niczym sie nie rózni od wersji PC
111111
[quote]Bo np po cholere komu taki Call of Duty 2,który niczym sie nie rózni od wersji PC[/quote]
[/quote]

zalezy od pc taki co ma karte za 2tys to i moze wyglada.....
louzan
ninja.gif Heheh no to nieźle BILL leci w kule z klientami... icon_twisted.gif , to że konsola po premierze będzie stwarzać problemy było wiadomo od początku, ale (pipi) ze nie wymienią zniszczonych gier to już przegięcie.
No to teraz już wszystko jasne jak MICROSOFT zamierza odbić sobie straty związane z ładowaniem zielonych $$$$$ w X-BOX-a, bedzie sprzedawać z(pipi)ane konsole hehehe. censored2.gif
2razyjot
Wlasnie dlatego NIGDY nie kupuje konsoli na starcie i nie jest to tylko kwestia braku modchipow. Pre-orderowiec najczesciej traci ...
Forebode
Wada jest, ale nie taka tragiczna. Z tego co wynika z filmiku, to nie nalezy po prostu manewrowac konsola podczas grania.

Ale wiadomo ze sprzet za ~2000 zl powinien byc wolny od jakichkolwiek wad x/
pinkfan
LOL blink.gif

Przecież już była gdzieś o tym mowa i wiadomym jest, że płytki sie rysują jak ktoś przestawia właczoną konsolę, w której jest DVD. Ale kto normalny tak robi???To ma być wada, podlegająca reklamacji ??laugh.gif
Marlon
QUOTE(wujaszek_JJ @ 6 12 2005, 08:44) *

Wlasnie dlatego NIGDY nie kupuje konsoli na starcie i nie jest to tylko kwestia braku modchipow. Pre-orderowiec najczesciej traci ...

Dokładnie. Zwyczajnie nie ma sensu - nie dość, że ceny konkretne, to jeszcze zawsze znajdą się jakieś defekty w pierwszej partii. Mniej lub bardziej dokuczliwe, ale się znajdą. No ale szacun dla tych którzy się po premierze natychmiast szarpnęli... Trzeba być prawdziwym pasjonatem i zapaleńcem, ot co.

A ludzie dalej o tej grafice... Że CoD2 takie na XO, a takie na PC, że drzewa w PGR3 nieładne, że to, że tamto. Kuźwa, high-endowe karty graficzne do PC czasami kosztują tyle co ten nowy Xbox, no ale każdy stwierdzi: "po co Ci CoD2 które wygląda tak samo jak na PC?". A po to, żeby wygodnie się pierdzielnąć przed telewizorem i rozkoszować się natychmiastową rozgrywką, w oczekiwaniu na już zapowiedziane killery, a nie przykładowo naciągać się z driverami do grafy. No ja nie wiem, nie mam tej konsoli, ale niech się posiadający wypowiedzą: czy naprawdę launch titles nie spełniają oczekiwań człowieka, który wydał prawie dwa kafle na konsolę?
lukasik85
Moje wrazenia sa pozytywane mam NFS MW ,gram na zwyklym TV w porownaniu do X1 gra wyglada poprostu kozacko, tam byla straszna pikseloza, jak dlamnie jest GICIOR smile.gif
Jędrek
Pytanie do posiadaczy.

Jakie dane trzeba podac, aby reaktywowac GamerTag'a ? Bo ja kurde nie pamietam kodu pocztowego, ani ulicy biggrin.gif

Maiden - licze na Ciebie teraz ;-)
Maiden
ty ja tez nie pamietalem ale mam Profil w MS passport podalem ta mojego GT z mailem na ktrorego rejestrowalem Ixa i przenioslem GT za pomoca MS Password O_o[ storzylem go na potrzeby halo 2 *]

Na pocztaku j*balem sie z tym z godzine ( tez nie pamietalem danych ) asz w koncu kosola spytala sie mnie o profil MS Passport i voila smile.gif.
YETI
QUOTE(Marlon @ 6 12 2005, 12:49) *

A ludzie dalej o tej grafice... Że CoD2 takie na XO, a takie na PC, że drzewa w PGR3 nieładne, że to, że tamto. Kuźwa, high-endowe karty graficzne do PC czasami kosztują tyle co ten nowy Xbox, no ale każdy stwierdzi: "po co Ci CoD2 które wygląda tak samo jak na PC?". ?

Tak, tylko przypomni sobie jak to było podczas premiery PSX, później PS2 i X-Boxa.
Gry na konsoli wygladały o wiele lepiej niz na PC, i zanim kompy dopszły do takiego poziomu mineło troche czasu.
A tu juz na starcie mozesz miec to samo tu i tu.
Maiden co jaki czas trzeba ładowac pada ?

PS. Jestem cholernie ciekawy testu nowego X-Boxa w 101 numerze PSXE. biggrin.gif
dee
QUOTE(YETI @ 6 12 2005, 16:16) *

Tak, tylko przypomni sobie jak to było podczas [remiery PSX, później PS2 i X-Boxa.
Gry na konsoli wygladały o wiele lepiej niz na PC, i zanim kompy dopszły do takiego poziomu mineło troche czasu.
A tu jusz na starcie mozesz miec to samo tu i tu.

Jeżeli już w ten sposób patrzymy na sprawę,trzeba uświadomić sobie jedno.Gwałtowny i niczym nieograniczony wzrost mocy obliczeniowej pieców.Na tym polu konsole NIGDY kroku nie dotrzymają.Nic nie dzieje się bez powodu.Rynek gier PC zaczyna gonić w piętkę,więc ten wyścig zbrojeń graficznych jest jedną z niewielu metod na zatrzymanie tego trendu.Konsole mają się świetnie,stąd też nie widzę potrzeby na maniakalne wręcz przywiązanie do problemu mocy obliczeniowej,grafy,całego tego gówna znanego z rynku PC.X 360 nie zaprojektowali dresiarze sprzed bloku.Nie sądzę,by twórcy maszynki mieli ambicje wyścigu z pecetami tylko po to,by jakiś Jasio na forum Xboxultrafanboys mógł sobie podreperować ego faktem,że jego maszyna obrabia więcej polygonów niż piec kolegi.Z przykrością zauważam,że wielu ludzi ma całkowicie spaczoną wizję konsolowej rozrywki,na szczęście nie oni kreują trendy.
Jędrek
QUOTE(@-t M@iden @ 6 12 2005, 17:03) *

ty ja tez nie pamietalem ale mam Profil w MS passport podalem ta mojego GT z mailem na ktrorego rejestrowalem Ixa i przenioslem GT za pomoca MS Password O_o[ storzylem go na potrzeby halo 2 *]

Na pocztaku j*balem sie z tym z godzine ( tez nie pamietalem danych ) asz w koncu kosola spytala sie mnie o profil MS Passport i voila smile.gif.

Kurde. Ja mam tam wpisane dane z Polski biggrin.gif [Nie wiem jakim cudem].
Na bungie net i wszedzie mam w lokacji: Wroclaw, Poland. I moj kod pocztowy etc.
Ladnie. ninja.gif
Wolny
Czyli co?Polska też jest na liscie? biggrin.gif
Jędrek
Wlasnie o to chodzi, ze nie biggrin.gif
Nie wiem czemu tak mam - powinienem miec tak jak Wy. Pff - bede musial znalesc jakos ten adress albo napisac po angielsku do Szwedow, aby mi go podali [Mowie o tamtejszym odzialem MSa] i kur.wa wiem, ze mi go na bank podadza biggrin.gif
Apollo302
Z grafika nie jest juz tak prosto jak kiedys,zeby zwiekszyc wydajnosc systemu a w praktyce zauwazyc poprawe trzeba dostarczyc juz o wiele wiecej mocy niz w poprzedniej generacjii konsol..ciezko srubowac cos co jest juz i tak wysrobowane na maxa wiec raczej nie wymagajmy rzeczy niemozliwych, skok w grafice i tak jest zauwazalny szczegolnie w HDTV a jak wiemy rendery np Motorm Storm byly robione na poteznych stacjach graficznych przy ktorych nasz xklocek wyglada jak kopciuszek....Ja mysle ze naprawde nie jest zle, obraz jest wyrazniejszy i bardziej szczegolowy ,doszly nowe efekty nie ma pikselozy...Czego wymagac wiecej????
Henry
Nie jest zle, jedyna gra ktora testowalem to PGR 3 i musze przyznac, ze czesciowo zdarlo troche skory z czachy.
Grafika? Jak FORZA, jedyna roznica ktora zauwazylem to duzo ladniejsze odbicia - i to by bylo na tyle.
Gra nie wyglada tak dobrze jak na screenach od M$, gralem na telewizorku SONY Bravia - moze dlatego biggrin.gif.
Generalnie gra swietna, jak na standardy XBox'a, ale po next-genach oczekuje wiecej, i juz wiem kto mi to dostarczy*.

*demo MotorStorm bylo odpalone w czasie rzeczywistym na dev-kit'cie PS3 - tego oczekuje po next-genach

QUOTE(Apollo302 @ 6 12 2005, 22:07) *

Z grafika nie jest juz tak prosto jak kiedys,zeby zwiekszyc wydajnosc systemu a w praktyce zauwazyc poprawe trzeba dostarczyc juz o wiele wiecej mocy niz w poprzedniej generacjii konsol..ciezko srubowac cos co jest juz i tak wysrobowane na maxa wiec raczej nie wymagajmy rzeczy niemozliwych, skok w grafice i tak jest zauwazalny szczegolnie w HDTV a jak wiemy rendery np Motorm Storm byly robione na poteznych stacjach graficznych przy ktorych nasz xklocek wyglada jak kopciuszek....Ja mysle ze naprawde nie jest zle, obraz jest wyrazniejszy i bardziej szczegolowy ,doszly nowe efekty nie ma pikselozy...Czego wymagac wiecej????

Wlasnie doceniles moc PS3.
YETI
QUOTE(Apollo302 @ 6 12 2005, 22:07) *

a jak wiemy rendery np Motorm Storm byly robione na poteznych stacjach graficznych przy ktorych nasz

Motor Storm CEO finally puts the rumors to rest... The E3 trailer footage was realtime running on the PS3 Alpha kits with the 6800 SLI and a slower cell processor. I do have one caveot the AI was turned off to showcase the visuals. Keep in mind the graphics were achieved with a watered down version of the final PS3. Once the final kits are received we should expect the same level of visuals with the final build. To view the entire interview utilize the story link and review the "Game News" section and scroll down to the Motor Storm video. This is great news for the PS3, welcome to the next-gen!

http://www.ps3today.com/Blogs/NewsCom/hqs/blr_1127.aspx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.