Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Xbox 360 - pierwsze wrazenia
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4
Mithos
Otoz wczoraj okolo 23 polozylem swoje lapska na nowym Xboxie. Konsolka jest ladna i mala. Ale jak ona wyglada to kazdy wie, to i pisac nie ma po co.

Pad doskonola lezy w dloniach i bardzo dobrze sie nim steruje. To ze jest bezprzewodowy tylko zwieksza jego atrakcyjnosc bo juz nie trzeba kupowac pilota do dvd aby z daleka przelaczac filmy (ale pilot i tak jest w zestawie).

Troche pierwszych wrazen :
1. Rewolucji graficznej nie ma. Jadac w PGR3, po tej samej trasie co w PGR2, jakos nie zauwaza sie postepu graficznego. Owszem widok z srodka jest fajny (rozmycia przy ogladaniu sie na boki, lusterka, szyba) tyle ze calkowicie niepraktyczny i gra sie na innym. Na trasach gdzi jest jakies bogate otoczenie to mozna chwile na nie popatrzec, ale tam gdzie go nie ma to gra nie rozni sie az tak bardzo od poprzedniej wersji. Byc moze na drogim LCD/Plazmie jest lepiej. X byl testowany na TV Panasonica 29 cali, 100hz.

2. Konsola strasznie sie grzeje. Co prawda nic sie nie zawiesza, ale wydzielane temperatury sa duze i ja bym go raczej stawial na otwartej przestrzeni.

3. Naped jest glosny. Jezeli gramy na podkreconym audio to sie go nie slyszy, ale jak juz wyciszymy lub mocno przyciszymy glosniki to jednak halas jest spory.

4. Co do samego dzwieku to ten jest super, zupelnie jak poprzednie. Podpinamy Xa pod dobre audio (5.1 najlepiej) i juz mamy piekny dzwiek.

5. LIVE - mozna przeniesc konto z poprzedniego LIVE, do sciagniecia jest duzo demek i filmikow ale sybkosc ich sciagania jest beznadziejna (na laczu 2mb, 1% sciagal sie jakies 10minut, a cale demo zajmowalo troche ponad 500 mega), aczkolwiek mozna sciagac na raty. Duzo ludzi juz gra wiec nie ma problemu z towarzystwem. Headset jest w zestawie.

Troche zdjec z wczoraj :

http://img230.imageshack.us/img230/6152/pict06928kt.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/5451/pict06946di.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/9869/pict06952mz.jpg
http://img230.imageshack.us/img230/3225/pict06967vh.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/2076/pict07009mz.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/9220/pict07013xn.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/1589/pict07033xb.jpg
http://img235.imageshack.us/img235/1142/pict07048dd.jpg

Reasumujac : na chwile obecna tytuly nie zachwycaja, przynajmniej jesli sie nie posiada dobrego LCD. I to jest konkluzja : aby poczuc choc troche next genowosc tej konsoli potrzebny nam jest dobry i duzy TV LCD, a za takiego przyjdzie zaplacic przynajmniej kilka tysiecy PLN. Bez tego postep graficzny jest naprawde malo widoczny. Moim zdaniem nie ma sie teraz co zabijac o konsole i spokojnie warto poczekac do wiosny, az spadna ceny i wyjda killerskie gry (Oblivion!). Przy czym juz teraz warto zbierac kase na konkretny ekran.
abrakadabra
Troche lipton. Z tego co mi się wydaje to chyba zasilacz jest na zewnątrz, osobno ? I dalej się to to grzeje ? o_O
Szkoda że konsola nie chodzi cicho , coś gadali że mają być jakieś ciche wiatraczki i będzie gitara a tu znowu zonk z napędem , pozostaje grać z hdd. Komp mi chodzi jak czołg więc jestem lekko przewrażliwiony na tym punkcie , mój xbox też nie chodził zbyt cicho pomimo giercowania z hdd , deczko wybijało to z klimatu podczas nocnych sesyjek...
Mithos
Na razie sie nie da grac z HDD. Zasilacz sie nie grzeje praktycznie w ogole, ale konsola jest juz po jakims czasie goraca. Naped niestety wyje, jak ktos chce grac przy minimalnej glosnosci tv/sprzetu to sie moze niezle zdenerwowac, a wiadomo ze niektorzy grywaja po nocach.
Van Dall
Naściągałem video-recenzji pierwszych gier na 360 i też jestem MOCNO rozczarowany sad.gif

Albo to pierwsze tytuły i potem będzie lepiej albo to X-box 1,5 wzbogacony o HDTV i dwa/trzy lata po premierze PS3 możemy się spodziewać następcy blush.gif

W cyferkach nowa konsola prezentuje sie dobrze ale większość mocy poszła na liczenie grafiki w super-ekstra-wypasionych rozdzielczościach wacko.gif
paury
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że M$ w kolejnych partiach X360 te niedogodności wyeliminuje (X360 Service Pack 1 ^^) tongue.gif Na razie wszystko pozostaje u mnie po staremu, czyli X360 vs. PS3 - 0:0 (no i mały + dla "zakręconego" za to, że już jest)
Nasty
Z tego co piszecie, rewolucji nie ma, a ja na takową liczyłem... Może chociaż OBLIVION pokaże "pazur".

Co do grania na lcd, to różnicy nie ma, zauważamy taką dopiero po podłączeniu konsolki do TV ze standardem HD.

Ja tam podłącze konsolkę do mojego monitorka ( Flatron775 ft od LG). Przynajmniej dopóki HD TVki nie staniejąbiggrin.gif.
cronosik
Powiem to jeszcze raz chociaz to juz nudne.
Czego wy sie spodziewaliscie?? Przeciez rozwoj grafiki i gier rosnie stopniowo. I poprostu musieli wymienic starego Xboxa ktoremu sie skonczyla juz moc na nowego zeby dalej ulepszac gry. Ja sie nie spodziewalem jakiegos ogromnego skoku. Moim zdaniem jest lepiej nic na PC ale nie moga wykorzystac teraz 100% mocy konsoli zeby ulepszac grafike i gry przez cale zycie konsoli.
Dla mnie ta rewolucja jest:
- bezprzewodowosc
- HDTV
- i zapas mocy. A jej pelne wykorzystanie zobaczymy pod koniec "zycia: konsoli jak wykorzystaja calosc to wprowadza nowa konsole i tak dalej.
- Live!

Mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie. Ja czekam na swoja konsolke mam nadzije ze w przyszlym tygodniu ja dostane.
Van Dall
dry.gif Stopniowy rozwuj grafiki i gier to ja mam w PieCyku rolleyes.gif

Na konsoli liczę właśnie na wyraźny przeskok - REWOLUCJE taką jaka miała miejsce przy przesiadce z PSX na PS2 sad.gif

Premiera Next-Gen (a przynajmniej 360) odbyła się zbyt szybko i trzeba się zastanowić komu za to podziękować (ja wiem ale nie napisze bo mi sie zaraz dostanie). Obecne konsole mogły jeszcze spokojnie ciągnąć...
Nasty
QUOTE(Van Dall @ 3 12 2005, 14:52) *

Na konsoli liczę właśnie na wyraźny przeskok - REWOLUCJE taką jaka miała miejsce przy przesiadce z PSX na PS2 sad.gif

Premiera Next-Gen (a przynajmniej 360) odbyła się zbyt szybko i trzeba się zastanowić komu za to podziękować (ja wiem ale nie napisze bo mi sie zaraz dostanie). Obecne konsole mogły jeszcze spokojnie ciągnąć...

W pewnym sensie masz racje, że curentgeny mogły jeszcze ciągnąć, ale przyniosło by to ogromne straty, bo
ludzie nie mający wcześniej styczności z grami postawili by na PC (który swoją drogą jest dla mnie równie dobrą maszyną do grania jak konsole, ale nie będe więcej o tym pisał, bo zaraz będą wonty:D).

Postawili by na PC bo jest bardziej funkcjonalny, a pierwsze wrażenie robi grafika, która - nie ma się co oszukiwać- w danej chwili biła konsolową na łeb.

A pierwsze koty za płoty, następne giery napewno będą lepsze, niech tylko twórcy gier rozpracują "bebechy".
Van Dall
Jeśli konsole mają rywalizować z PC to ja przyszłość widze w czarnych jak grudniowy wieczór barwach sad.gif

Rynek PC tak pędzi że chyba będzie trzeba przygotować się na kupowanie kolejnych pseudo next-genów w znacznie krótszych odstępach czasu. Mam tylko nadzieje że Sony nie wejdzie w ten wyścig i dalej będzie podąrzać własną drogą lejąc na konkurentcje.

Jak narazie musze sie poważnie zastanowić nad sensem planowanego wcześniej kupna 360-tki...
Forebode
Mithos - probowales w cos ze starego x-a pograc ?
Mithos
W HALO 2. Najpierw sie sciagal jakis update (za pierwszym razem sie nie udalo bo byl jakis error, za drugim poszlo bez problemu), pozniej normalnie odpalila sie gra. Zadnych roznic w porownaniu do Xa nie zauwazylem.
bebbop
Aby uswiadczyc roznice w Halo 2 trzeba miec najpierw LCD. Wtedy ujrzysz rozdzialke w 720p oraz pelny anty-aliasing. Niestety teraz by cieszyc sie grami next-gen najpierw trzeba sie zaopatrzyc w LCD, a dopiero pozniej w konsole sad.gif
Van Dall
QUOTE(Mithos @ 3 12 2005, 15:36) *

W HALO 2. Najpierw sie sciagal jakis update (za pierwszym razem sie nie udalo bo byl jakis error, za drugim poszlo bez problemu), pozniej normalnie odpalila sie gra. Zadnych roznic w porownaniu do Xa nie zauwazylem.

Eee... czyli żeby grać w gry z X-boxa potrzebne jest połączenie z internetem (ściąganie update'ów)?
Siarex
QUOTE(Van Dall @ 3 12 2005, 14:52) *

Przepraszam bardzo ale jaka to była rewolucja przy przesiadce z PSX na PS2 blink.gif Przecież większość Starterów PS2 Mógł pociągnąć szarak ninja.gif
BTW: Chcesz mięć rewolucje to kup sobie HDTV i bedziesz miał rewolucje natychmiast. Ja wole poczekać aż konsole stanieją i gry będą prezentowały next-genowy poziom.
raulos
to nie da sie skopoiwac czesci gry na dysk i grac z dysku ?
Sarge
I co, znowu się zaczną offtopy na przewałkowany przez wszystkich temat ? I TAK, był znaczny przeskok graficzny między takim TK3 na PSX'a, a TTT na PS2.

Ja mam pytanie do Mithosa - piszesz, że napęd jest głośny, ale czy bardziej donośny od Xboxa?
Nasty
Ludzie, co wy tak z tą grafą??? To nie sprzęt, to producenci gier muszą użyć wyobrażni, bo 360-tka udźwignie bardzo dużo.

Z tą konsolą jest jak z blondynką: najpierw musisz ją poznać, później trochę nauczyć, przetestować, a dopiero potem zrobi Ci tak jak lubisz... SIMPLE!
-gmeru-
Mithos mam pytanie:

To w ilu klatkach chodzi PGR3? W 50(60)? Czy 30 ?Bo wszystkie filmy sa w 30 i nijak nie mozna tego stwierdzic....bo np. COD2 jest w 50(60) bo i na filmie ktory byl w 60 to widac bylo (10minut pierwsze z gry).

Dzieki za odp.
bebbop
Mithos mam pytanie odnosnie PGR3. Czy zauwazyles by po ponownym wlaczeniu konsoli gra w jakikolwiek sposob wykorzystywala dysk twardy? Sa np. krotrze loadingi lub przy wyborze samochodu pojawia sie odrazu wybrany model ?( a nie jak w Forzie gdzie wybrany model samochodu pojawia sie po krotkiej chwili)

BTW, qumeru slyszalem, ze ponoc PGR3 nie wykorzystuje pelnego 720p, troche rozdzialke obnizyli, ale dzieki temu gra smiga w 60 klatkach. Niestety nie jestem pewny tych informacji, wiec dobrze by bylo gdyby Mithos obalil lub potwierdzil ta plotke, ale z drugiej strony nie wiem jak to zrobi gdyz nie ma LCD tongue.gif
abrakadabra
QUOTE(cronosik @ 3 12 2005, 14:42) *

Dla mnie ta rewolucja jest:
- bezprzewodowosc
- HDTV

Rewolucją wysoka rozdzielczość ? Bezprzewodowość ? Rzeczy dostępne od kilku lat (długoo w tym interesie)?. Naturalna kolej rzeczy, standard, rzecz oczywista. A gdzie coś rewolucyjnego ?

- i zapas mocy. A jej pelne wykorzystanie zobaczymy pod koniec "zycia:

Pod koniec życia ? Pod koniec życia ps2 fajnie Shadow of Colossus hula w max 25 fpsach szarpanych. Na starcie xa360 Obilivion będzie pykać w 30 fpsach , pewnie , może nie mają tyle czasu, nie znają dobrze architektury sprzętu ,a i nie będzie to żaden minus, ale sam billu obiecał gry w wysokiej rozdziałce i 60 fpsach jako standard jesli się nie myle.Będzie "pod koniec życia?"? Później to i grafa się polepszy więc i trudniej będzie te 60 fpsów osiągnąć , więc obawaim się czy to będzie standard i czy pod koniec gry nie będą haczyć jak owe SoC. Napewno spodziewałem się ultra plynnych 60 fpsów jako standard . No i na przykład te dwuwumiarowe drzewa jak ktoś napisał "z innej bajki w stosunku do reszty grafiki" w Project Gotham 3. Słabo ,napatrzyłem się na to na obecnej generacji. Pewnie, PG3 to nie symulator drwala i to nie jest zbyt istotne , ale już na samych filmikach rzuca się w oczy , dziwne jak na NEXT gena. Rzeczy nie revolucyjne, znane od zawsze a dalej nie usprawnione tak do końca (przynajmniej patrząc na pierwsze gry) , a nawet jak by były to nie było by to coś wyje.banego w kosmos , było by po prostu miodzio a nie jest . Tym bardziej dziwi że jest jak jest. ..... Ogólnie troche czepiam się na siłę chyba ale lekki niesmak jest...dla mnie...
kiender
Ludziska czego w się tak czepiacie X-360 ??? Już totalnie rozwalją komentarze typu "brak postępu graficznego" , "Czekam na X-boksa 3" . To prawda że każdy może mieć swoje zdanie ale popadacie w paranoje dry.gif
Czego się spodziewaliście - gołej baby w zestawie premium ? Ze specyfikacji technicznej wynika że maszyna ma potęzny Power , trzeba tylko dać się rozkręcić programistom.
Przy PS2 też były marudzenia że trudno się programuje , że rewolucji nie było itp. A ile killerskich tytułów pojawiło się na tą maszynkę - całe mnóstwo. I z czasem grafika/dźwięk były coraz lepsze aż dotarły na szczyt mozliwości sprzętu prezentując się dzisiaj naprawdę okazale.
Mithos
QUOTE(bebbop @ 3 12 2005, 17:39) *

Aby uswiadczyc roznice w Halo 2 trzeba miec najpierw LCD. Wtedy ujrzysz rozdzialke w 720p oraz pelny anty-aliasing. Niestety teraz by cieszyc sie grami next-gen najpierw trzeba sie zaopatrzyc w LCD, a dopiero pozniej w konsole sad.gif

A xbox jedynka czasem nie obslugiwal HALO 2 w 720p ? Jak wiec roznica...

A do innych osob :

-po restarcie konsoli nie widzialem, zeby cos bylo szybciej,

-naped jest duzo glosniejszy niz w Xie. Wiatraczakow nie slychac np w ogole, ale sam czytnik warczy glosno.
bebbop
Mithos sam nie bylem pewien dlatego to sprawdzilem. Halo 2 nie obslugiwalo wczesniej 720p, tylko 480p. Mozesz to sprawdzic na: http://www.hdtvarcade.com/xboxlist.htm .

Dzieki za odpowiedz odnosnie X`a 360 smile.gif
abrakadabra
Kiender ja nie mówie że xbox360 to lipa, nawet na nim nie grałem żeby to stwierdzić a i nie można oceniać sprzętu po paru pierwszych grach bo tu dużo do powiedzenia miały umiejętności programistów. Ale jeśli to taki potwór to na starcie konsoli mieli problem z doje.baniem tych 60 fpsów (ponoć Oblivion w 30 fpsach)już przy pierwszych grach które nie są tak wypasione graficzne jak będą najlepsze tytuły na xa360 ? Dla"potwora" to powinno być pięrdnięcie wink.gif

Stanieje troche to i tak kupie biggrin.gif
Mikes
Pod koniec życia ? Pod koniec życia ps2 fajnie Shadow of Colossus hula w max 25 fpsach szarpanych. Na starcie xa360 Obilivion będzie pykać w 30 fpsach

lol, zabiłeś mnie tym..
akurat SotC to nie jest zbyt dobry przykład, co z tego że łazi w 25 wps'ach skoro widoki zapierają dech w piersiach? A PS2 "na koniec życia" ma tak doskonale wyglądające gry jak Burnout 4, biedługo black i chociażby gran turismo 4.. ludzie, zastanówcie się co piszecie
btw. nie grałeś, to skąd wiesz że obvilion będzie chodził w 30? jak ja kocham takie spekulacje..
Matrox
Ja dostane swojego X'a we wtorek razem z PDZ, przetestuje i sam sie przekonam, jednak nie spodziewam sie jakiejs wielkiej rewolucji, wiadomo, ze pierwsze gry to sa pozycje robione na szybko idt. Szkoda tylko, ze nie mam HDTV.
abrakadabra
QUOTE(Mikes @ 3 12 2005, 18:39) *

Pod koniec życia ? Pod koniec życia ps2 fajnie Shadow of Colossus hula w max 25 fpsach szarpanych. Na starcie xa360 Obilivion będzie pykać w 30 fpsach

lol, zabiłeś mnie tym..
akurat SotC to nie jest zbyt dobry przykład, co z tego że łazi w 25 wps'ach skoro widoki zapierają dech w piersiach? A PS2 "na koniec życia" ma tak doskonale wyglądające gry jak Burnout 4, biedługo black i chociażby gran turismo 4.. ludzie, zastanówcie się co piszecie
btw. nie grałeś, to skąd wiesz że obvilion będzie chodził w 30? jak ja kocham takie spekulacje..

A jednak żyjesz smile.gif .Przykład jest dobry,wymieniłem gre bardzo dobrą , nie jakiś szrot , gra od speców z S O N Y (podobno producent konsoli , więc sprzęt muszą znać dobrze). Żeby to SotC jeszcze w stałych 25 fpsach śmigał .I mówisz co z tego skoro są extra widoczki ? Właśnie o tym pisałem , Obilivion choć z pewnością będzie piękne , to będzie jedną z pierwszych , więc do perełek na końcu kadencji xboxa360 będzie jej daleko , więc zapas mocy jest duży , a 60 fpsów nima. Powtarzam się. Czytaj ze zrozumieniem. Gry które wymieniłeś to perełki , best of the best. Ja wymieniam przykład , ty podajesz swoje, a ogólnie wiadomo jak jest, dużo gier ma problem z framrejtem na ps2.

Co do Obviliona, zgadza się , nie grałem , ale była bodajże gdzieś wypowiedź producenta, chyba na GameOnly , że będzie w 30 fpsach. Postawiłbym browarek że raczej nic się nie zmieni w tym temacie.

Grałes w Black , grałeś ? laugh.gif
Maiden
Nowy X jest mistrzowski biggrin.gif
Sory ze tak krotki comment ale wracam do gry biggrin.gif
Pad to najlepszy pad jakiego kiedykolwiek dzierżyłem w dzłoniach !
Pozdro !

Kameo jest naprawde Extra gierką!
Ta gra aż pachnie Rarem smile.gif
bebbop
Mithos jeszcze jedna prosba. ( Trzeba bylo sie nie chwalic, ze masz nowego X`a tongue.gif ) Moglbys zdementowac lub potwierdzic ta informacje ? ( http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,24389 ). Oczywiscie o ile masz jakies filmy na DVD w ciemnych klimatach.
tehehe
Matrox zastanowiales sie nad hd vga cable? Do tego jakis tani 21' lub 22' monitor crt z allegro (do 500 zeta kupisz spokojnie wypas monitor) i jazda! Jakosc obrazu na wyjsciu vga podobno rzadzi (wg TeamXbox)
Aem
Mithos wiec kiedy się umawiamy na zbiorową partyjke rodziny foruma ?wink.gif
Matrox
QUOTE(tehehe @ 3 12 2005, 19:51) *

Matrox zastanowiales sie nad hd vga cable? Do tego jakis tani 21' lub 22' monitor crt z allegro (do 500 zeta kupisz spokojnie wypas monitor) i jazda! Jakosc obrazu na wyjsciu vga podobno rzadzi (wg TeamXbox)

Zastanawialem sie nad monitorem LCD ale narazie sobie daruje i bede gral na tym co mam (Samsung 21" Flat), nad HDTV pomysle, pozniej ;]
tehehe
Sorry za OT ale tu znalazlem idealny do x360 monitorek (i tani!). Kabel VGA obsluguje natywna dla tego panelu rozdzielczosc 1280x768, no i ten lcd jest panoramiczny (panorama 19'' za 1199zeta IMO calkiem niezla cena - gdybym juz nie mial lcd to bym sie ostro zastanawial). Pozostaje kwestia jak sie obraz prezentuje na tym monitorze i gwarancji na hot/bad pixele.
Mithos
QUOTE(bebbop @ 3 12 2005, 21:39) *

Mithos jeszcze jedna prosba. ( Trzeba bylo sie nie chwalic, ze masz nowego X`a tongue.gif ) Moglbys zdementowac lub potwierdzic ta informacje ? ( http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=nowinki,10,24389 ). Oczywiscie o ile masz jakies filmy na DVD w ciemnych klimatach.

Terminator 3 - jakosc idealna. Nic innego nie ogladalem.
tehehe
Tutaj zdjecia Blade O' z pclaba i jego xboxa + hdtv szajsunga. Niezle sie to prezentuje razem nerd.gif
Kliku-Devils
eeeeeee czyli beznadzieja myślałem ze będzie to choć jakaś wieksza róznica w grafice a tu jeszcze takie błędy głośny jak kombajn jak za 2 miechy niewyjdzie jakaś dobra gra to sprzedajje pudło jak najszybciej i czekam na PS3 bo to co sobą prezetuje teraz 360 to istny hłam ! syffffff (zawód straszny)
tehehe
Po ps3 na starcie nie spodziewalbym sie wiecej... i do czasu kiedy sony wypusci swoja konsole, x360 bedzie mial wiekszy niz teraz wybor w grach. Na obydwie konsole na pewno wyjdzie wiele swietnych gierek - ja ze wzgledu na cene i odleglosc premiery ps3 skusze sie jednak na maszyne billa i mysle ze z czasem bedzie tylko coraz lepiej. Co do twoich zarzutow Kliku-Devils to co masz na mysli przez "bledy"? Mysle ze ze wzgledu na architekture ps3 bedzie sie grzal duzo wiecej od x'a (7+1 procesorow vs 3), wiec istnieje duze prawdopodobienstwo, ze cichy tez nie bedzie. Zreszta mysle ze zmienisz zdanie po premierze Obliviona (poki co faktycznie malo jest gier i nie sa one takimi killerami jak sie wydawalo).
YETI
QUOTE(Siarex @ 3 12 2005, 17:49) *

Przepraszam bardzo ale jaka to była rewolucja przy przesiadce z PSX na PS2 blink.gif Przecież większość Starterów PS2 Mógł pociągnąć szarak ninja.gif

Mega LOL
człowieku teraz to tak do/je/bałes ze miałem napad smiechu ktorego nie mogłem powstrzymac przez kilka dobrych minut.
Siarex dzieki ci ze pomogłes mi tak wesoło zacząc dzien.

Mithios to pytanie już padlo ale chyba nie odpowiedziałes.
Aby zagrac w gry z X-Boxa trzeba ściągnąć jakis update (czyt. Podłączona konsola do netu)
A jeżeli chodzi o grafike to chyba nikt nie może powiedziec ze np. takie Kameo czy PDZ wygladają słabo. Wyglądają ładnie ale to nie jest jeszcze to.
Jaczekam na tak wyglądające gry jak Motor Storm czy Heavenly Sword (nie pip/prz/yc mi tu nic o renderach)

http://forum.pclab.pl/uploads/1133613211/g...61_27_18266.jpg
tez takiego chce hyh.gif
orientuje się ktos ile takie cudo kosztuje ?
bartiz
Jakieś 12 000zł. Może mniej bo chyba takiego widziałem w MM ale to było już jakis czas temu:>
Mikes
A jednak żyjesz smile.gif

? tongue.gif
Co do Obviliona, zgadza się , nie grałem , ale była bodajże gdzieś wypowiedź producenta, chyba na GameOnly , że będzie w 30 fpsach. Postawiłbym browarek że raczej nic się nie zmieni w tym temacie.

Grałes w Black , grałeś ? laugh.gif

Nie ale filmiki z czystego GP potwierdzają moje słowa shifty.gif
Marlon
Nie nie ja pinkolę, łapy mi opadają jak czytam ten topic. Część userów chyba na łeb upadła, bo zadaje nie zauważać w grach nic poza grafiką. To już jest choroba i radzę się z niej wyleczyć jak najszybciej dla własnego dobra... Przypomnijscie sobie jakie tytuły na starcie w Japonii miała PS2. Przecież wynalazki pokroju Fantavision to były srogie kiszki, a o rewolucyjnej grafice nie mogło być mowy.

Teraz dostajecie nowy sprzęt MS i wydaje wam się, że na wstępie gry od strony graficznej powinny wam szkliwo z zębów zedrzeć.

Niestety nikt nie widzi tego co najważniejsze - X360 ma chyba najlepszy line up startowy jaki kiedykolwiek widzieliśmy. Przecież większość tych gier to tytuły po prostu świetne, co najmniej bardzo dobre! Na to trzeba popatrzeć, tym się trzeba cieszyć - CoD2, PGR3, Kameo, PD0, Condemned - kogo stać na zakup odrazu tych wszystkich tytułów? Już jest zabawy na pół roku spokojnie, a to dopiero początek.

No ale nie, no bo przecież grafika nie zaserwowała takiego skoku jakościowego jakby niektórzy sobie życzyli rolleyes.gif Ehh...
Mikes
Ja nic nie mówie wg. mnie grafika na X'ie 360 JUŻ TERAZ na HDTV jest wy*ejbista, to co będzie potem? tongue.gif
a co do line-up to się w pełni zghodzić nie mogę
Jeśli chodzi o gry, owszem są hiciory ale jeśli o premierę i takie problemy z zakupem to ja podziękuje..
Maiden
Marlon masz bardzo dużo racji.
Ja sie tak wciganalem w Kameo ze nawet nie mam czasu zeby tu wejsc i skleic pare zdan zeby sie z wami podzielic wrazeniami.
No i Xboxlive! O ile na XBOX'ie byl swietny to tu jest wręcz NIESAMOWITY:)
Wlasnie sciagam grywalne demo NFS tongue.gif
Wczoraj wybralem sie do qpla pograc na Plazmie to... cool.gif

Aha co do gier z 1...
Odpalilem wczoraj Halo 2 na XBL i smiem twierdzic ze ta gra wyglada ladniej ( nawet na SDTV)na 360.Inaczej to ujme.Dużo WYRAZNIEJ.(kto grał wie o co chodzi).
Pozdro.
NB:Polecam oblookac Shoutbox i wypowiedz Van Daala "MS Sux" cool.gif
Van Dall
@Yeti - http://www.samsung.com/pl/products/televis...tfttv/index.asp - najmniejszy 23' 3599. Jak masz kase to bierz bo warto (chociaż to tylko HD ready ale kogo stać na pełne HDTV) - ja narazie niemam rolleyes.gif

IMHO Perfect Dark wygląda słabo - na + dobra jakość tekstur (na HDTV) a na - uboga architektura i słabe modele postaci. Mnie osobiście denerwują niektóre efekty - tekstury świecą się jak psu ... nawet te które nie powinny. Fajnie że X-box ma tyle efektów ale nie musi sie nimi tak bardzo chwalić mad.gif

@tehehe - po PS3 spodziewam się więcej - dlaczego? 360 już jest a Sony dalej pracuje w pocie czoła. Licze przedewszystkim na 60fps i mam nadzieje że moc poleci w więcej obiektów na ekranie a nie tylko w rozdzielczość. Jak z głośnością to zobaczymy ale myśle że napęd będzie cichy.

EDIT: Zwolennicy X-boxa piszą że grafa sie nie liczy (szkoda że nie byli tacy mądrzy jak pierwszy X był mocniejszy od PS2 hahaha.gif ). OK! Ale dlaczego chcą męczyć moje oczy 30fps? Skoro już na starcie systemu przeszli na tym na pożądek dzienny to ja sie boje że w przyszłości to już się nie zmieni.
mauzer
Mój tv ma rozdziałkę 1920x1080 i gdzieś wyczytałem, że jak załączę ten tryb w nowym Xboxie to gry zwalniają o połowę. Jak dla mnie porażka. Chyba za dobry telewizor kupiłem. GT4 na PS2 w trybie 1080i nie zwalnia a wygląda, że hoho! dla mnie to pierwsza rzecz do poprawki w nowej maszynce M$.
YETI
QUOTE(Van Dall @ 4 12 2005, 12:34) *

@Yeti - http://www.samsung.com/pl/products/televis...tfttv/index.asp - najmniejszy 23' 3599. Jak masz kase to bierz bo warto (chociaż to tylko HD ready ale kogo stać na pełne HDTV) - ja narazie niemam rolleyes.gif

3599zł(spodziewałem sie znacznie wiecej, jeszcze bartiz wyskoczył z tymi 12tys.zł) na chwile obecna, wstrzymam sie jeszcze do marca, kwietna, pewnie cena pójdzie wdoł.

QUOTE(Van Dall @ 4 12 2005, 12:34) *

EDIT: Zwolennicy X-boxa piszą że grafa sie nie liczy (szkoda że nie byli tacy mądrzy jak pierwszy X był mocniejszy od PS2 hahaha.gif )

heehe... tongue.gif przypominam sobie taka sytuacje
Van Dall
QUOTE(YETI @ 4 12 2005, 11:09) *

3599zł(spodziewałem sie znacznie wiecej, jeszcze bartiz wyskoczył z tymi 12tys.zł) na chwile obecna, wstrzymam sie jeszcze do marca, kwietna, pewnie cena pójdzie wdoł.

No jak jeszcze stanieje to sam go kupie do któregoś z next-genów - zwłaszcza że Samsung robi bardzo dobre LCD. Szkoda że to nie HDTV ale taka rozdzielczość jak jest przy 23' to i tak kosmos. 12k kosztuje taki sam ale 40' - ja go zlewam ciepłym sikiem bo i tak niemiałbym go gdzie ustwic tongue.gif
CHINDOOS
Rewolucji graficznej nie będzie (nawet na PS3)... Będzie natomiast ewolucja (antialiasing pełnej sceny, dynamiczne oświetlenie, wyższa rozdzielczość). Główna zmiana w stosunku do porzednej generacji bedzie polegać na ilości obiektów, algorytmach fizycznych i większej interaktywności... Ale to dopiero jak programiści ujażmią next-gen'y, więc przestańcie marudzićconfused.gif
K@kTuUuS
hejka słuchajcie mam pere pytań do was nie chce zakładać nowego tematu wiec zapytam sie tutaj.

Zaczne od tego ze strasznie napalilem sie na nowego xa jednak kolega ktory rozpoczoł ten temat troche zgasil moj zapal ze wzgledu na to ze napisal ze nic specialnego nie zauwazyl w PGR 3 a ze wzgledu na ta gierkie po obejrzeniu trailerrow z e3 mialem na xa taka ochote. Wczesniej przegladajac to forum wyczytalem gdzies ze mozna podobno podlaczyc nowego xa bezsposrednio do monitora lcd takiego od pcta jednak patrzac na zdjecia kabli i konsoli ktore porobil nam szczesliwy posiadac tego cacka nie widze kabla ktory bedzie mozna podlaczyc do monitora lcd moze mi ktos z was wytlumaczyc jak to zrobic ? i czy ewentualnie moge sobie podlaczyc xa do pcta po przez tuner telewizyjny bez utraty jakosci obrazu?? bo problem polega na tym ze nie mam telewizora u siebie w pokoju a ten co znajduje sie u rodzicow w pokoju to zwykly stary thompson 21 cali wiec raczej lepszy by byl do xa chyba moj lcd 17'. Wracajac jeszcze do x360 zmartwil mnie troche filmik zamieszczony na gamershell ktory pokazuje jak x360 zawiesil sie kolesiom podczas grania w pgr3 i mam teraz taki metlik w glowie ze nie wiem co robic czekac troche jak sie wszystko wyjasni i inwestowac w 360 czy moze isc i kupic starego x-a1 lub ps2 ktore wczesniej mialem lecz niestety musialem sprzedac sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.