A czy najlepszym rozwiązanie nie będzie skład- Arngrim, Lezard, Dylan oraz Leone. Przecie i tak trzea ich pakować z oczywistych względów. Ja zacząłem grę ponownie i aktualnie mam właśnie taki skład w 3 chapter'ze.
Sylvan Wielki
8 02 2007, 21:52
To juz Homie zalezy tylko od ciebie , my mozemy cie tylko naprowadzic , czy tez powiedziec kim latwiej bedzie. Ja uwazalem iz moj team (prowadzony doswiadzczeniem z gier ktoire wymienilem ) bedzie najodpowiedniejszy. Shmatan i trzcina sa duzo bardziej w VP 2 : S doswiadczeni a wiec moge ( ale nie musze ) ich taktyke objac.
Widzisz, natomiast Kalinho pozbyl sie Alici i dal Leone za nia . Ale z tego co zauwazylem kazdy z nas ma Dylana i Agrime w teamie - 2 czolgi.
p.s Ana, ales ty zlosliwa, podzielilabys sie wiedza nt gry a nie -_- sigh
Dark Serge
8 02 2007, 21:58
OCZYWIŚCIE ! trzeba ich pakowac co by dostać super itemy. Ale jeśli mówimy o NORMALNYM party, które to w dalszej części gry będzie zabijac i grabić, to mag i łucznik nie ma tu nic do roboty

A i tak jakiego super party nie będziecie mieli to i tak w Seraphic Gate wymienicie WSZYSTKICH na lepszych zawodników

Gwarantuje wam to
aż takich żeźników można tam dostać????( chapter 3-ci denerwuje mnie znowu to expienie ale co zrobie???

(w SG taka miazga będzie???
Trzcina
10 02 2007, 11:32
Homie, Sylvan ma racje. Na wszystkie twoje pytania BYLA juz wczesniej odpowiedz. Moze nie 16 atron temu, tylko mniej, ale BYLA. Wiec z laski swojej nie powtarzaj sie prosze...
Wykaz odrobine inwencji i popatrz wstecz, zamiast pytac o to samo.
Siemka. Tak sobie czytam wasze posty i zastanawiem się cały czas jak tu w najlepszy sposób zdobyć import VP2. Bo na grę napaliłem się jak na żadną inną , a nic na razie nie wskazuje na to że zostanie wydana w PALu

. Mam wobec tego pytanie do was chłopaki wyjadacze: skąd wytrzasneliście swoje kopie gry? Na eBayu czy może w jakimś amerykańskim sklepie internetowym? Czy moglibyście polecić mi jakiś konkretny sklep? Będę ogromnie wdzięczny za jakieś wskazówki
Pozdro
Trzcina
10 02 2007, 15:37
No w gre wchodzi tylko ebay, ale jakis inny azjatycki sklep. JEzeli chodzi o ebay to np tu :
http://cgi.ebay.com/VALKYRIE-PROFILE-2-Sil...VQQcmdZViewItemA sklepy inne to np tu :
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-43-49-...le-70-1d7m.htmlTak czy siak cena jest dosc wysoka... zeby nie powiedziec zaporowa

Plus przesylka oczywiscie
Eee final Boss to jest rodzaj Magic czy God?
QUOTE(Trzcina @ 10 02 2007, 11:32)

Homie, Sylvan ma racje. Na wszystkie twoje pytania BYLA juz wczesniej odpowiedz. Moze nie 16 atron temu, tylko mniej, ale BYLA. Wiec z laski swojej nie powtarzaj sie prosze...
Wykaz odrobine inwencji i popatrz wstecz, zamiast pytac o to samo.
Się robi szefie!
Dark Serge
11 02 2007, 18:02
@Aramis - chyba i to i to ; walnij go Spectaclesem(powinien zadziałać).
poza tym wiadomo - najpierw "zabijamy" kryształ - a potem i tak walczymy tylko Valkyrią(bo ona mu wogóle jakikolwiek damage zadaje).
zakładaj sobie wspomoagające czary i po ptokach
Sylvan Wielki
12 02 2007, 09:53
Hm. Moj team calkiem dobrze sie sprawuje . Niemniej jednak natrafilem na spory problem. Otoz -nazwe dokladna lokacji pozniej napisze- jestem w czapterze 3, bylem w dungeonie w ktorym jest opcionalny boss (krab) , i po raz pierwszy z SS sie spotykamy - na koncu jest taki latajacy smok. Teraz jestem w kolejnej miejscowce i wieje tam chlodem a chodzi mi nie tylko o lokacje ze mrozno -_-
Bazowo zakladane mam +150 do obrazen od ice i sa tam takie latajace talatajstwa ( rybki ) ktore niszcza mnie jak jakis boss a co ciekawe w sklepie kupilem najlepszy sword i zbroje dla Agrima i Dylana oraz miecze dla Leone i Alicji - na zbroje dlan juz nie starczylo.
Przeciwnicy bezproblemu klikaja mą druzyne , akatkji ich jeszcze jako tako wytrzymuje ale z mej strony obrazenia to kpina jakas -16 dmg kafarami ze swietnym orezem i str 69 O_o
Homie co do ciebie to reaguj szybciej , choc wypytuj kilku i dokladnie, czemu? Ja osobiscie mam mentlik teraz. Shmatan radzil wyrzucic Rufusa i Lezarda a trzcina natomiast ich poleca , moze Aramis przechyli szale na kogos (nie)kozysc. Rufus traci troche Balthierem i ogolnie jest klimatyczna postacia podobnie jak Lezard a dodatkowo niesiony doswiadczeniem z Ice Wind Dale uznalem iz mag po podstawa .
Owemu krabowi nie moglem dac rady teamem Alicia Rufus Lezard Dylan, jak zamienilem archera i maga na Leone i Agrima to boss padla jak dlugi . Teraz jestem w owej pokrytej lodem krainie i jak wojacy zabieraja tym przeklatym latajacym karpia po 16dmg to Lezard swym atakiem bierze 114 - fire.
p.s. Mozna bylo by juz zmnienic tytul topicku na "Opowiadanie na VP2:S" a i jak mozna do tych 16tu stron sie nie doczepiac-edit dawno zrobilem a i tak wiadomo o co chodzi -_-
Dark Serge
12 02 2007, 22:43
Nie wiem ty masz za problem ^^' serio - tam przed Seraphic gate nie ma właściwie wiekszych problemów oO.
Powiem tak - układajcie sobie druzyne z łuczników magów czy tez wojowników - jak lubicie i fajnie wam się gra

Ale jesli chcecie grać efektywnie i efektownie to i tak w seraphic Gate będziecie mieli drużyne z samych wojów złożoną (nawet wywalicie Alicje :> ).
Miłego grania ^^
Ja Rufusa miałem od początku do końca bo fajny z niego ziomek:P.
Dla wszystkich grających - releasy einheriarów i spożytkowanie dopalaczy zostawicie dobie na drugą walke z final bossem - jeżeli zrobicie to wczesniej to czeka was dłuuga walka:).
Final boss zdechł ha. Zrobiłem z Valkyrii takiego czołga (dobre releasy) ze sama zniszczyła go w 3 tury:P.
Dark Serge
14 02 2007, 01:28
Nie chciałbym cie martwić Aramisie, ale "troche" spie**liłeś sobie życie

Jak będziesz w seraphic gate i zobaczysz tamten equip to padniesz - z releasów z tamtym ekwpiunkiem można SOLOWAĆ KAŻDEGO bossa z SG a musze mówić że oni mają tyle Hp że ostatni boss to leszcz przy nich ?

POnawiam prośbę - nie wypuszczajcie einharjerów PRZED SG - róbcie to dopiero po zdobyciu ekwpinuków z SG.
Nie do końca rozumiem dlaczego spierdzieliłem sporo po final bossie nie ma nic z wyjątkiem New Game+ w którym i tak zaczynamy od 0;p. Za SG się zabiorę jak pozałatwiam kilka innych RPGowych kwestii:P.
Trzcina
14 02 2007, 09:56
Lols ;]
Jak zbijesz final bossa to odslania ci sie SG w starym save
Hmm a ja czytałem, że SG odsłania się gdy skorzysta się z ostatniego save pointa w grze. Później wyjdę z wieży i zobaczę

.
Kalinho
21 02 2007, 12:58
sprawdziłem- SG odsłania się gdy wyjdziemy z wieży Lezard'a.
Mam pytanie dotyczące właśnie SG- czy mam wbijać tam w sposób opisany powyżej czy też zakończyć grę i wtedy odpalić jakieś New Game + (czy co tam się pojawi)?
Kolejne pytanie dotyczy zdobycia pewnego Sealstone'a- chodzi o tego, który jest w 'świątyni na jeziorze' , tuż przed ekranem walki z 'ośmiornicą'. Jak go dopaść? Czyżby trzea było ostro pokombinować z fotonami?
Na koniec chciałem napomnieć, że (IMHO) bronie, które zdobywa się za napakowanie tych kilku postaci to jest przegięcie. Po zdobyciu rzeczonych zabawek gra stała się łatwa jak jakieś Final Fantasy. Są tak potężne, że można nimi chyba pozabijać boss'ów, których zgodnie z fabułą nie powinniśmy nawet móc tknąć(1 walka z Odinem, walka z Frey'ą). Mam nadzieję, że sytuacja zmieni się w SG.
PS: to co TriAce zrobił z tą gra w kwestii grafiki to istne szaleństwo!! Wieża Lezard'a MIAŻDŻY!!!
Dark Serge
21 02 2007, 18:23
Kiedy wbijac do Sg - naj;epiej po wieży Lezarda - zabij sobie ostatniego bossa, obejrzyj Outro, zasejwuj na OSOBNYM sejwie (to będzie Twoje New Game +) i wczytaj ostatniego save'a PRZED pokonaniem Lezarda i leć do SG

SealStone - To banał jest

Musisz przefotonować się z tym latającym mobem, skryształowac tego chodzącego(tak żeby jak najbliżej tej "ściany" był) wskocz na niego i cały czas podskakuj - wtedy ten latający mobek(ktory teraz jest na dole) podleci tak że po przefotonowaniu sie z nim miejscami wskoczysz na tę półkę z sealstonem

Jak zobaczysz zagadki z fotonami w SG to ci mina zrzednie

Co do tych broni - raz, muisz wiedziec jak je zrobić (a trzeba troche posiedzieć żeby te postacie tak podpakować), jak wejdziesz do SG to będziesz mógł sobie te bronie o kant (pipi) rozbić

jak zdobędziesz tam NAJLEPSZE bronie to będzie sieka

. A i tak mając najlepsze bronie w grze będziesz miał problemy z przejściem co niektórych bossów

Do PS'a - Tri Ace rządzi i tyle
Kalinho
21 02 2007, 19:38
spasiba
Też jestem w tej lokacji co Kalinho i nie moge sie dostac do pewnej skrzynki. Patrząc na mapkę jest to w wschodniej części lokacji. Jest tam dwóch monsterów, jeden lata, a drugi chodzi na dole. Pomózcie!
Gra jest wspaniała, ale ... Doszedłem do Asgardu i zaczynam odczuwać pewne znużenie. Nie wiem, za dużo walk, za dużo pakowania (choć to względne, postaci mam miedzy chyba 38-41 lv), za mało swobody w kreowaniu rozwoju postaci??? Kurde, czasami wydaje mi się, że lepiej skończyć szybciej , a z większą zajawką. Choć może wszystko przez to, że ostatnio raczej nie zdarzało mi się przesiadywać codziennie po kilka godzin przy jednej grze.
Dark Serge
24 02 2007, 16:19
41 Lv ? Większość Graczy ma 45 level w momencie zabicia bossa w Castle of venerated Dragon.
Moim zdaniem jak do jRPGa siada się i gra 1-2H to klimat spada na łeb, na szyje ;/ Niestety - jRPG to nie jest gatunek na "szybką partyjkę".
Rzemysław
25 02 2007, 17:12
Dla mnie Valkyrie Profile 2 to po Suikodenie 5 najlepszy rpg na ps2!!! Muzyka i klimat wymiata!!!
Sylvan Wielki
26 02 2007, 11:22
Tak . VP 2: S, to w ogóle jedna z najpiękniejszych i najlepszych gier poprzedniej generacji X-fani moga tylko pozazdrościć mocarnych i prześlicznych gier posiadaczom PS2.
Enyway krótka piłka - Leone >=< Ruffus >=< Lezard , wiem , wiem trzeba każdego z nich wymasterować , ale jestem przed 4tym czapterem i nie mogę sobie na to pozwolić - lodowa kraina daje soczystego łupnia -> wiec chyba mag z racji "fire" przybydlonego , z drugiej jednakowoż strony Leone jet dużo bardziej wytrzymała O_o I sprawa otwarta .... Co z ta Pols.... eeee tj co z tym Ruffusem -_- sigh
Levele wal na powtarzalnym Bossie z Shrine of the vendered dragon czy jakoś tak - oczywiście sealstone z 2 x exp wymagany.
Yyy tzn co ma być z tym Rufusem?
Sylvan Wielki
27 02 2007, 12:11
Ale nie mam SS 2exp, no chyba ,że przeczyłem . A ów dumny smok ze skórą tak łuskowatą ,że aż nie dającą się przebić to napewno jest przed 3ciem chapter'em O_o Notabene jakiegoś tam ubiłem . A z naszym archerem to juz mam mentlik.... trzina radzi Lezarda , Shmatan Leone , ty Ruffusa właśnie .... jak to mawia moja koleżanka "boshe" -_- sigh
I tak kazdego bede musiał levelowac , no ale mi chodzi o bezstresowe przebrniecie owej wspomnianej prze zemnie , jeszcze raz tam mnie karp zabije to przeklnę i moja reputacja legnie w gruzach . Aramis.... gogo w pytę Brzeczyslawa masz w swym skladzie - przed czapterem IV
Rzemysław
27 02 2007, 12:53
Właśnie zabieram sie drugi raz za VP: Silmeria. Mam pytanko, czy ten wyższy poziom w New Game+ to jakieś porządne wyzwanie, czy jest on tylko troszkę trudniejszy? Fajnie, że w walkach można posłuchać muzy z Lenneth...
QUOTE(Sylvan Wielki @ 27 02 2007, 12:11)

I tak kazdego bede musiał levelowac , no ale mi chodzi o bezstresowe przebrniecie owej wspomnianej prze zemnie , jeszcze raz tam mnie karp zabije to przeklnę i moja reputacja legnie w gruzach .
Jeżeli już tu masz takie stresy, to dalej możesz zaliczyć konkretnego zonka. Momentami naprawdę bywa ciężkawo, acz satysfakcjonująco dzięki temu.
kimari19
28 02 2007, 16:41
WItajcie!!!!!!!
Ma pewien problem...Jestep prawie na początku gry w jaskini i mam tak wysoko wskoczyćale niewiem jak:/
używam teleportu i nic:/ HELPPPPPPPPPPP
Dark Serge
28 02 2007, 17:16
strzelasz fotonem, strzelasz raz jeszcze i podczas teleportu TRZYMASZ KÓŁKO i kierunek w jaki chcesz skoczyć - po przeteleportowaniu Alicia wysloczy w te stronę.
zacząłem grać od nowa jakiś tydzień temu i jestem zpowrotem W SG...sealstone x2 EXP i training daje radę

z 63lv do 90 w ok 3,5 h - bardzo fajna sprawa... ale jakoś nie widze tych za(pipi)istych broni(pokonałem już Freye i mam 93% mapy) przeciwnicy je wyrzucają czy co??(takie małe pytanko)gra jest piękna:P
Dark Serge
7 03 2007, 14:11
Bronie wyrypane leżą w skrzynkach - większość z nich jest w tych strefach w których trzeba poruszać się za pomocą fotonów (niektóre fotonowe zagadki daja po pysku

). Część wypada z przeciwników i Bossów - choćby Gungnir,Holy Wand of Telos i wand of Apocalypse (chyba tak sie nazywała nie pamiętam - dawno w to grałem

)
dzięki.te od bossów mam ale te z zagadek to się pomęczyc będe musiał bo niektóre("zagadki") są kosmiczne, nie wiadomo jak wziąc sie za niektóre:/
Dark Serge
8 03 2007, 18:14
są do przejścia - pokmiń troche bo tracisz dużo

Jakby co to wpisz na youtube "photon puzzle" i zobaczysz kilka filmków które pokażą Ci jak je przejść
Fajnie, VP 2 skończyłem i nawet nie liznąłem sobie Seraphic Gate. No kurde, myślałem, ze mam jeszcze na to czas. W końcu ostatni boss nie miał wypisane na czole "Ostatni Boss"- choć pewne podejrzenia miałem. A tu dup! Typ załatwiony, długaśny filmik, napisy i ...można sobie grać od początku. Szkoda, że nie rozwiązano tego na wzór choćby DQ8 czy FFX, gdzie po zaliczeniu gry, dalej można było eksplorować świat. A teraz, albo grać od nowa (ciężko, po ponad 80 h gry, na razie mam dość) , albo wgrywać sejwa sprzed bossa i wracać do mapy - ale tu też lekki brak motywacji, skoro gra skończona. Tak czy siak, warto było. Gra miażdży, nie żal ani jednej spędzonej przy niej godziny. I nawet nie zabieram się do czytania faq na Gamefaqs, bo gdy zobaczę , ile sekretów ominąłem, żal ścisnie mi du psko.
I jeszcze pytanko. Czy FF XII jest grą trudniejszą od VP2? Mam tu na myśli takie zwyczajne przechodzenie na luzaku, bez żyłowania na 100 % i odkrywania tych wszystkich szalonych sekretów
Dark Serge
10 03 2007, 13:57
To zależy - dla mnie FF XII jest banałem okropnym

Jakos nie uświadczyłem tam ani trudnych bossów ani potrzeby specjalnego kombinowania - pewnie dlatego FF XII jest na szarym końcu gier które mam ukończyć (narazie RG, Ar Tonelico i DDS'y) - pograłem kilkanaście godzin i sie znudziłem.
W VP:S żeby przejśc niektórych bossów musiałem kombinować ze skillami, ekwipem i tym jak podejść do danego bossa - co zniszyć pierwsze itd.
Weź wyjdź w tej ostatniej lokacji i skocz do Seraphic Gate

Zobaczysz co sie tam dzieje i powinno ci się spodobać

A brak motywacji ? Motywuj się tym że gra jeszcze nie skończona

w SG czekają na Ciebie gagi fabularne (twórcy robili sobie jaja z niektórych scenek w grze XD ) dodatkowi bossowie , trudni przecinicy, dodatkowe postacie i super bronie

A i możesz sobie posłuchać muzyki z gry w SG.
Sylvan Wielki
10 03 2007, 14:09
CYTAT
dee
I jeszcze pytanko. Czy FF XII jest grą trudniejszą od VP2? Mam tu na myśli takie zwyczajne przechodzenie na luzaku, bez żyłowania na 100 % i odkrywania tych wszystkich szalonych sekretów smile.gif
FF XII to zdecydowanie najtrudniejsza odsłona serii , ale biorąc pod uwagę Finale w 3 de ( chciało by się napisać 3 dee =)
Niemniej jednakowoż lata ma do takiego FF IV chociażby pod tym względem. Jeśli by porównać natomiast dziecko kwadratowych do nowej Valkyrii, to uważam iż przygody Alicji są trudniejsze. O tak. W Finalu 12tym problem na początku jest z pieniędzmi co nijako sztucznie podnosi stopień trudności w VP 2:S ostatnio kupiłem najlepszy ekwipunek niemal dla każdego i miałem olbrzymi problem w nowej miejscówce , nawet pomyślałem iż omylnie eksploruje jakiś dungeon do którego nie powinienem wejść w tym chapterze -_- sigh
Yo. rozwaliłem już większość zagadek z fotonami w SG(thx Shmatan:P na youtube jednak jest wszystko) i niektóre są chore i masochistyczne moim zdaniem...ale mniejsza o to-w jednym z opisów na necie znalazłem taką broń:
Angel Slayer
Performance: ATK 10000, MAG 10000
Attacks: 2
Sp. Attack: Yes
Attribute: --
Add Effect: Damage doubles against Divine enemies.
Buy/Cost: --
Materials: --
Find/Drop: Treasure Seraphic Gate, 5th Floor [Unique Item]
Notes: Any character can equip the weapon, regardless of weapon
class. Have great variations on damage output (might do
20000+ or 10 dmg / hit).
Collect the 9 Oracle Books and complete the Seraphic gate
10 times in one play through, a chest will appear next to
Iseria Queen's location, enter the Seraphic Gate for the
11th time to recover it.
i zdziczałem:P 11 razy seraphic gate męczyć???? mała przesada(ale te 10000 kusi...i to bardzo:P) no i czytałem coś o "triku z 7777hp" (jakieś lucky seven???)że niby jakieś super przedmioty i "specjalni przeciwnicy"...wiecie coś o tym???
Dark Serge
13 03 2007, 18:17
He he he

wiedziałem że prędzej czy później natkniesz sie na info o tej broni

fajna nie ? A przejście tyle razy to pikuś - lecisz bezpośrednio po bossach - droge znasz.
Co do Lucky 7777 - kiedys chyba o tym pisałem. Kojarzysz te elementy ekwipunku które mają w opisie napisane że liczby dają szczęście (cos w ten deseń )? To właśnie o to chodzi

Przykładem tego itema jest Salomon'a Ring (tu napisałem jak go zrobić :
http://neojsite.cal.pl/index.php?id=81&d=vp2 ). Trik polega na tym, że jesli postać, która ma to wekwipowane ma większe szanse na wydropowanie itema z przeciwnika przy rozbiciu danej części ciała.
Najlepiej jest mieć 7777 HP - jak to zrobić ? Banał.
1-Zniżasz HP postaci do 1, odnawiasz jej Hp do 9001 i zakładasz sobie Sealstone'a który co sekunde obniża Hp postaci o pewną wartość.
2-Idziesz na walkę i patrzysz jak HP postaci spada do 7777

.
3-Uciekasz z walki, zdejmujesz sealstone'a, zakładasz Salomon's Ring, Skille - Force Field 5000(trocje im zajmie zanim zniszą ci te 7777 HP ;] ), Dismantle.
4- I teraz albo bierzesz Rufusa z Blue Gale, albo kogoś innego z Holy sword Ascalon.
Efekt jest taki - masz 7777 HP co w połaczeniu z Salomon's Ring daje 100% dropa ze zniszczonej części ciała. Po co ci Blue Gale albo Ascalon ? bo one daja 100% walnięcia krytykiem, co w połączeniu z Dismantle daje ci 100% zniszczenia danej części ciała(ale jak przeciwnik jest MegaMocny to nie zawsze działa -np. Tiamat). czyli za każdym strzałem/ciosem dostakesz jakiegoś itema

Fajne nie ?
A nie ma specjalnych przeciwników - w SG są tacy "zwykli-niezwykli" przeciwnicy - np. Tiamat(na ostatnim pietrze,) albo Hamstery. Poszukaj
po raz kolejny dzięki:P...ale (pipi) dałem z solomon ringiem(nie karmiłem tych zwierzaków-bynajmniej tak na necie czytałem) i nie wiem czy mam jakieś przedmioty co "dają szczęście"(cokolwiek miałoby to znaczyć

) a z dimantle ostatnio sie bawiłem...bardzo fajny skill

(a hamstery to co to za przeciwnicy(jak wyglądają??) bo podczas walki żadko patrze na nazwy przeciwników...a! i jak zrobić żeby zaliczyć SG(żeby pisało w tym krysztale na początku) bo rozwaliłem tego ostatniego bossa, dostałem laske(wand of talos:P-fajna:D) i nic.Trza gdzieś pójść czy co??
Dark Serge
14 03 2007, 18:45
Żeby skończyć SG musisz jeszcze raz zawalczyć z Marią(na wejściu SG stoi - teraz z toba zawalczy jak z na pogadasz ;] ).
Inne itemy dające efekt Salomon's ring to np. Kobold's Afro (albo jakoś tak - musisz w SG rozwalić koboldowi to jego afro i powinieneś dostać

).
A hamstery to jak nazwa wskazuje - chomiki

przy czym to nie są normalni przeciwnicy = musisz przejśc jednego foton puzzla(tego gdzie się z ziemi schody wysuwają) - tam na samej górze po prawej jest skrzynka z hamsterem i trzeba go potem gonić.
aha... takie coś... a ta klijentka przy wejsciu troche posrana jest:P...dzięki
Dark Serge
16 03 2007, 17:36
Ja polecam na nią podpakowac troche - jak ? Masz napisane w nowym PE lub na nejsite.cal.pl

A podczas walki skup się żeby najpierw te jej klony pozabijać. OBOWIĄZKOWO załóż albo First Aid+healing Ring+akcesorium odnawiające HP podczas każdego Twojego ataku(jest ich kilka), lub Healing Ring+jakies akcesorium mające 50% szans na odnowę połowy zadanego HP przez przeciwnika+akcesorium odnawiające HP podczas każdego Twojego ataku(jest ich kilka).
Do tego załóż najsilniejszej postaci Tri Emblem (jak masz, a dodaje ono 30% do AVD, AGL, RST !! ). Walka da radę
czytałem o "systemach na nieśmiertelność" i chyba będzie trzeba z nich skorzystać bo ta walka za łatwa nie jest:( a mój team już ma po 99lvlu:(
Dark Serge
18 03 2007, 14:41
No włąsnie one po to zostały wymyslone. Przy czym ja uważam, że na każdą trudną walkę trzeba się uzbroić tak jak ja napisałem . Pamiętaj też żeby podpakowac sobie statsy wypuszczaniem Einharjerów

szybciej zleci. Ja tez miałem druzyne na 99 lv (Hrist,Freya,Lenneth i Brahms) i po dopakowaniu Freyi punktami z wypuszczenia magów(dodatkowe 990 Mag + Psychosoma potrafią ułatwić życie) było łatwiej.
JanzKijan
18 03 2007, 21:08
Na marginesie, być może ruszą w końcu z wersją PAL -
http://www.gameseek.co.uk/pd/PS2h9kfxr1h7a7/#screenshots ; taki ad hoc optymistyczny sygnalik
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=74634Nareszcie SE, potwierdziło wydanie VP: Lenneth i VP 2: Silmeria w Europie.
dark_grzyb
28 03 2007, 17:35
Pozytyw z obozu shitowego S-E. Brawo. VP:S kupuje na 100% [zaś to tri ace ;] ]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.